Typerää ja kallista

volga ei velkaa

Minulla ei ole Ladaa, vaan "Hymy-Volga" 60-luvulta. Se on museorekisterissä ja hyvin tarkalla ajopäiväkirjalla, johon tulee kesässä noin 4300 km ajoja (4300/30=140km kerta). Auto on niin tiptop, kun mekaaninen laite voi olla.

Kahdesti on katsastuspöljä pyrkinyt mittaamaan rassillaan arvoja! Ei ole tietsikkansa hyväksynyt niitä. On pitänyt sanoa sille, että unohda juttu ja jatka mitä osaat.
On pitänyt K1 ja A:lla neuvoa, että "älä nosta taka-akselistoa lehtijousista, äläkä kääntele kartaaniniveliä sillä hakkurillasi mieletön, tai ei se alatukivarsi lähde irti sillä kangellasi!"
Jarrut näyttää aina tasaisesti nousevilta ja vakailta. Kuitenkin niitä pyritään, etenkin takajarruja ja kässäriä, runkkaamaan toistakymmentä kertaa. Toimii, toimii, toimii, toimii....... toimii... ja sitä vituttaa. Vielä poljetaan kaikin voimin poljinta irvessä sauin ratista vetäen. Ei halkea mikään!
Valot on kuulemma heikot. Niinhän ne ovat hehkulamppuisena. Ei voi rakentaa H4 tai ei ole museovehe! Tätäkään "ne" eivät tiedä!
Lopuksi aina on tuulilasi naarmuutunut. Sitä naarmua sitten eteitään ja ei löydy, kun on 2007 laitettu uusi lasi.
Volga pitäisi siis saada hylättyä, vaikka laittomilla keinoilla! Se kuvastaa typerysten joko lapsellista mieltä, tai poliittista kannanottoa pelkkää mekaanista laitetta kohtaan!
Tänä keväänä ajan ja pysähdyn jonnekin uuteen paikkaan.

20

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se on arpaheittoa18

      Mulla oli punainen Maustang 1965 rättikattomalli käyttöautona. Se oli silmätikkuna Seinäjoella kolmessa vuosikatsastuksessa. Välillä auton alla oli kolmekin katsastajaa, jos ei vikaa jarruissa ensin saatu aikaan. Valot oli siinäkin muka "tehottomat". Ääntäkin mitakkiin kahdesti paikallaan. Neuvoin heille, että se pitää tehdä n. 7 metrin päästä ohiajavasta ajoneuvosta aken ohjeen mukaan.
      Kerran sitten aseman pihassa oli tuttuni, amerikanrihkama-Mäki. Sanoin sille, että katsasta sinä tuo mun auto.
      Se ajoi driveiniin ja pääsi heti sisään. Jarrut vain kokeiltiin ja ajettiin lenkki nosturille. Siinäkään ei kauan tuhistu, vaan ravisteltiin vain etupää ja homma oli siinä. Tästä voi moni päätellä missä liikutaan katsastuksessa?
      Seuraavana vuonna vein sen Alavudelle. Siellä oli normaali kohtelu. Ukko näytti jarruletkua ja ehdotti sen uusimista ennen syksyä. En sitä ehtinyt uusia, kun Seinäjoella tankomarkkinamies veti 2,4 promillen kännissä pihasta oikeaan kylkeeni renkaat kiljuen.
      Pohjolan tarkastaja nuuski Mustangin raadon seuraavalla viikolla. Kysyi onko se minulle kuinka kalliiksi tullut ja rakas. Vastasin, että ei se ostaessa ollut kovin kallis, mutta rakentaminen uusilla osilla maksoi 15 000 ja maalaukset ja massaukset kustansi 5 000. Sanoin niistä olevan kuititkin.
      Soitti sitten samana päivänä ja tarjosi 17 500. Emmin ja pyysin tasan kahtakymmentä. Päädyimme ratkaisuun, että sain pitää erikoistalvipyörät ja irroittaa kesäpyörätkin itselleni. Rahaa tuli 18 000 ja pyöristä sain sen 2000. Nyt ajan Fiat Pandalla vm 2009.

      • olen kiinnostunut

        Koska kolari tapahtui? Olisiko se raato vielä vakuutusyhtiön hallussa? Viedäänkö Seinäjoelta raadot Nokialle?


    • totuus.

      Höpön löpön. Museoautosta et mällin jälkeen saa uuden käyttöauton hintaa. Taas on satusetä liikkeellä. Mutta hyvä vastaveto volgamiehen tekstille.

      Itse sain museokatsastetusta Carinasta keulakolarin jälkeen 300 euroa vakuutuskorvausta ja "tee raadollasi mitä lystäät". Ja tuostakin rahasta piti tapella yhtiön kanssa.

      • mee tunkioon syvälle

        Juotko kustasi ja imetkö äitisi kuukautisisiteitä?
        On eroa Mustangissa ja jossakin vinosilmän sonnassa! Ja kun itse ajoit sen paskasi seinään, niin ihme, että sait mitään.


    • vanha suikkapää

      Hiipuu nämä jutut, mutta en muista koskaan laittaneeni 50-luvun Mustangia
      piuhoihin. Jos se on alkuperäinen.Mutta toki voin olla väärässä ,kun aloitin -88.

      • yer

        Sulla näyttää menevän kaikki paskapäis4eksi. Et ymmärrä 1950-lukua ja 1965 vuosi on sulle outo. Menisit nyt vain yksinhuoltajaäitisi kainaloon insestoimaan!


    • se on arpaheittoa18

      Kyselijälle.
      Kesällä 2009 oli kolari ja auto vietiin korjaamon pihasta elokuussa jonnekkin. Ei siitä juuri koriosia saisi käyttöön. Moottori, voimansiirto ja akselistot kai jäi kuntoon. Tietenkin jotakin konepeittoa, lamppuja, sisäkaluja ja sälää irtoaa.
      Pohjolan paikallinen tyyppi luultavasti osaa kertoa, jos viittii. Epäilen, kylläkin, että on jo mennyt ajat sitten uusiin osiin.

      Epäilijälle.
      Jotkut saavat autostaan hinnan, jotkut riitelee ja eivät saa. Se on arpapeliä ja vähän taitoakin, kuinka osaat lukea ehtojen verbejä. Minä en vaatinut mitään, vaan kerroin hinnat, jotka olivat kuiteilla mapissa. Ei siinä vakuutusyhtiö voi juurikaan töttöröidä tai venkuilla. Muussa tapauksessa astuu voimaan se toinen pykälä, eli tilalle vastaava/vastaavasti museoautoksi kunnostettu ajoneuvo, kaikilla siihen kuuluvilla laitteilla ja varusteilla. Sellaista ei Suomessa ollut toista, eikä ole nytkään. Lähin lienee Englannissa.

      Sukkapäälle.
      Juttusi ovat olleet täällä lähinnä pikkupojan mökerrystä. Se, joka kuvittelee sinut autoasiantuntijaksi lienee oma viallinen mielikuvituksesi.

    • ed6i.

      Ei näille kusiaivoille mitää liian vaikeaa, älyllistä tai sivistävää!

    • Minkä takia

      sitä ei sais nostaa lehtijousista. Niiden varassahan se auton paino muutenkin on.
      Jos nyt ensin hankkisit ajokortin ja tule sitten kertomaan satuja ja tarinoita.

    • s.uikkapää...

      Ei ketään kiinnosta miten sua ja sun paskarotteloa on kohdeltu!! Ja turha satuilla mitään, ei kukaan järkevä katsastusmies (pl. A-katsastus ja Yksityiset K-asemat) etsimällä etsi vikaa! Se on aivan sama onko katsastuksessa paska Volga 60-luvulta vaiko uudenkarhea Toyota..että näin, kusipää!

      • 12121514

        Juotko kustasi ja imetkö äitisi kuukautisisiteitä?
        On eroa Mustangissa ja jossakin vinosilmän sonnassa! Ja kun itse ajoit sen paskasi seinään, niin ihme, että sait mitään.


      • Autoilija vai?

        Missähän sinäkin olet olevinasi töissä?

        Olen aina ihmetellyt tätä kommenttia että katsastuksessa etsimällä etsitään vikoja.

        Tiedotus nyt näille kaikille ihmettelijöillä.

        Kyllä katsastuksessa ihan etsimällä etsitään vikoja! Se kuulkaas kuuluu työnkuvaan. Oli vastassa sitten uusi S Mersu tai vanha Volga niin kyllä niitä viko etsimällä etsitään. Sillä erolla että Volgasta etsitään kahta kauheammin ja otetaan ruostehakku käteen kun teidetään että sen ikäisessä autossa on todennäköiseti ruostevaurioita.

        Että näin.


    • 8t-65

      Kusisukkapää taitaa olla nyt hampaiden oikomisessa ja neuvolassa?

    • vanha suikkapää

      Jos minua tarkoitit, niin hampaat jo yläosastolta vietiin kerralla , enkä, ainakaan omasta mielestäni vikissyt, kuin muutaman kerran. Omasta puolestani arvostan
      vanhaa ja hyvin pidettyä ,tai laitettua tavaraa, olipa se missäpäin maailmaa tahansa rakennettu.Elämäni ensimmäinen moottoripyörä on neuvostoliittolainen.

      • Poika v. -75

        Samaa mieltä. Elämäni ensimmäinen maksullinen oli Neuvostoliittolainen. Tosin se ei ollut vanha eikä hyvinpidetty. Laittoa oli kyllä piisannu


    • FinnKing

      Totta typerää ja kallista on. Eikä vain typerää ja kallista vaan typerintä ja kalleinta mitä ihminen on koskaan keksinyt.

      Pakollisella autokatsastuksella ei tutkitusti ole mitään vaikutusta liikenneturvallisuuteen. Mikään summa ei riitä yhden kolarin ehkäisyyn autokatsatuksen avulla. kaikki katsastusmiljardit ovat tähän asti menneet hukkaan ja olisivat menneet myös jatkossa jos katsastuksen olisi vielä annettu jatkua.

      Autokatsastus ei ole vain typerää vaan esimerkki viranomaisten vaikeasta älyllisesta kehitysvammaisuudesta.

      • pakkokatsastuspuolue

        Eduskuntavaalit lähestyy. Olen kuunellut ahkerasti ehdokkaiden lupauksia. Kukaan ei ole puhunut sanaakaan kalliin pakkokatsastuksen poistamisesta. Sinun kannattaa ehdottomasti perustaa oma puolue, joka lupaa poistaa pakkokatsastuksen. Läpimenosi olisi varma. Ei näistä nykyisistä ehdokkaista ole mihinkään autoasioissa. Kyllä ne höpisee jostakin työasioista ja veroista. Kukaan ei ota mitään kantaa tällaisiin pakkokatsastuksiin, eikä pakkonuohouksiin.


    • Sir.Tiede

      Ei ole hyvä populistinen vaalipuhe kertoa tutkimustuloksista jotka todistavat sen kiistattoman tosiasian että katsastus voidaan poistaa. Ei ihmiset tietenkään ymmärrä asiaa.

      Mittaluokka säästössä on sitä luokkaa että katsastus kannattaa poistaa.

      • putjettivaje

        Joo, kyllä voitais harventaa katsastus tehtäväksi joka kolmas vuosi. Tällöin rahat eivät menisi ulkolaisille sijoittajille. Välivuosina tehtäisiin itsekatsastus. Valtio kylläkin keräisi silti sen itsekatsastusmaksun, joka olisi pakollinen käyttipä autoa tai ei. Näin ne miljardit tulisivat kotimaisen hyvinvoinnin ylläpitoon.


    • vanha suikkapää

      piruako niitä euroja viet aall tai koolle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2531
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      190
      1619
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1414
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1146
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1139
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    Aihe