Antagonisti kirkossa...

annu42

Ansku Jaakkola teki ja lähetti 16.1.2006 ja Annu tallensi koneelleen.
Nyt luin ja totesin, että ajakohtaista on edelleen, ehkä vielä enemmänkin kuin ajakohtaista. Nitä riittää ympärillämme, joten lukekaa ihmeessä ja tunnistakaa vaara.

Muistiinpanoja kirjasta Antagonists in the Church (Kenneth C. Haugk)

Luku 1:
- Antagonismi on todellisuutta. Se jättää jälkeensä murskattuja, masentuneita ja apaattisia ihmisiä.
- Sanakirja: antagonism: = antagonismi, vihamielisyys, vastaanvaikuttaja, vastustaminen, vihamiehekseen tekeminen, vastaan toimiminen.
- Antagonismi voi hävittää Jumalan läsnäolon tuntemisen niin yksilön kuin yhteisönkin elämässä.
- On olemassa ihmisiä, jotka vastuuttomasti, itsekkäästi ja tuhoavasti hyökkäävät toisten kimppuun. Paikallisessa seurakunnassa tämä saattaa tarkoittaa toistuvia konflikteja johtokunnissa, toimikunnissa ja koko seurakunnassa. Antagonismista ei seuraa pelkästään satunnaista vahinkoa, vaan usein syvää ja laajaa tuhoa. Seurauksien vakavuuden tähden seurakunnan johtajien tulee oppia käsittelemään antagonisteja.
- Antagonismia ei tule sekoittaa pelkkään kritiikkiin tai terveeseen konfliktiin. Siinä ei ole kysymys ihmisistä, jotka edustavat vastakkaisia mielipiteitä.
- Antagonisti on henkilö joka ilman todellisia todisteita, näkee paljon vaivaa tehdäkseen pohjattomia vaatimuksia, usein hyökäten toisten henkilöä ja toimintaa vastaan. Nämä hyökkäykset ovat itsekkäitä ja ne repivät alas rakentamisen sijasta ja ne usein kohdistuvat vastuuhenkilöitä vastaan.
- Kenen syytä on antagonistin aiheuttamat ongelmat? Antagonistin. Kuka on vastuussa ongelmien ja antagonismin kohtaamisesta? Kaikki. Pastori, työntekijä, maallikkojohtaja, seurakunnan jäsen, kaikki ovat yhdessä vastuussa.
- Jos yksi ihminen ottaa vastuulleen antagonistin kanssa toimimisen ja asioiden selvittelyn, tulos on harvoin hyvä. Seurakunnan johto on vastuussa ensisijaisesti, sen jälkeen koko seurakunta.
- Antagonismi on kuin virussairaus Kristuksen ruumiissa. Virukseen puuttuminen ei ole vain yhden jäsenen tehtävä. Antagonismi ei uhkaa vain yhtä jäsentä, vaan koko ruumista, joka kärsii sairaudesta kunnes se voitetaan. Koko ruumiin tulee toimia voittaakseen antagonismin.
- Apaattisuus voi olla myös este. Apaattisuus saa ihmiset sulkemaan silmänsä ja sanomaan: “pidetään rauhaa yllä maksoi mitä maksoi.” Apaattisuus tuuduttaa ihmiset ajattelemaan: “Odota - eihän tämä vaikuta minuun suoraan.” Apaattisuus voi johtaa sanomaan: “Tottahan se ja se on antagonisti, mutta ei se minua haittaa. Elä ja anna toisten elää. Joku muu sai hoitaa asian.”
- Muista, että konflikti antagonistin kanssa on vihollisen voimien hyökkäys seurakunnan elämää vastaan. Kaikkien tulee tehdä työtä yhdessä estääkseen hyökkäykset.
- Kenen ongelma antagonismi on? Kaikkien. Seurakuntaveneessä kukaan ei voi sanoa että sinun osasi venettä uppoaa. Me olemme tässä yhdessä - asenne saa aikaan voimakkaan ja tehokkaan vastalääkkeen antagonismin myrkkyyn.

Jakuu ensi viikolla toisella osalla...

7

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alex-kasi

      Kiitos annulle..
      Hyvä kirjoitus - odotan jatkoa..

      alex :)

    • niinpä..

      ""- Antagonismi on kuin virussairaus Kristuksen ruumiissa. Virukseen puuttuminen ei ole vain yhden jäsenen tehtävä. Antagonismi ei uhkaa vain yhtä jäsentä, vaan koko ruumista, joka kärsii sairaudesta kunnes se voitetaan. Koko ruumiin tulee toimia voittaakseen antagonismin.""

      Totta koskee koko ruumista.
      Siksi virus on vaarallinen.

      : Ansku
      Yhden miehen vaimo, kahden lapsen äiti, kahden adventtiseurakunnan pastori Keski-Suomesta.
      http://pastorinbloggaus.blogspot.com/

    • Anti-antagonisti

      Ajattelemisen arvoista asiaa annu42:lta.

      "Jos yksi ihminen ottaa vastuulleen antagonistin kanssa toimimisen ja asioiden selvittelyn, tulos on harvoin hyvä. Seurakunnan johto on vastuussa ensisijaisesti, sen jälkeen koko seurakunta."
      ---

      Esimerkiksi tämä yllä oleva asia "yhteisvastuusta" on tärkeä ymmärtää, sillä me jotka näemme esimerkiksi tällä palstalla päivittäin tapahtuvan adventistien parjaamisen mutta jäämme sivusta katselemaan antagonistin herjauksia tekee vaikenemisemme meistä tavallaan osasyyllisiä. Myös vaikka emme adventisteja itse olisikaan.

      Antagonismin vatustaminen kuuluu jokaisen ihmisen velvollisuuksiin.

    • benedi

      Parjaamisesta.

      On luonnollista että maailman ihmiset parjaavat ja pilkkaavat kristittyjä.
      Se, on luonnollista, eiväthän he tiedä mitä tekevät, kun eivät tunne pyhiä kirjoituksia.

      Mutta se, joka tietää mitä on tehtävä, seurakunnassa, eikä tee, se tekee syntiä.

      Jeesuksen vihamiehiksi tulivat hänen omat perhekuntalaisensa,
      " Hän tuli omiensa tykö, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan"
      He tiesivät että tämä on Jumalan Poika, ja että Jumalan Poikaa ei saa tappaa, ja silti he hänet tappoivat...ei Pilatus Jeesusta tapattanut.

      Seurakunnan johto, hänet tappoi, ...he tekivät asiasta hallituksen päätöksen.

      Jeesus ei tullut tuomaan maan päälle rauhaa..mutta lapsilleen, hän lupasi jättä rauhan.

      Jumalan sana ja totuus aiheuttaa riitaa niitten välillä jotka eivät Jumalaa palvele, ja niitten jotka häntä palvelevat.

      Eiväthän Jumalan lakia rikkovat tahdo mennä pois Jeesuksen edestä, vaikka hän ei heitä tunne.

      He väittävät että tuntevat Jeesuksen, ja silti rikkovat
      Jumalan lain.
      Seurakunnassa on aina ollut niitä jotka vastustavat Jumalan käskyjä ja Jeesuksen uskoa, ja niitä jotka kumartavat Herraa heidän Jumalaansa.

      Seurakunnassa on laittomia, jotka haluavat temmata Jumalan valtakunnan itselleen, ja hyökkäävät näin Jumalan valtakuntaa vastaan, joka on meidän sisimmässämme.

      Tästä syntyy henkien taistelu. Ajan lopussa käy , että adventtiseurakunnankin tempaavat itselleen laittomat...ja siksi Jeesus sanoo: " Lähtekää siitä ulos, te minun kansani,
      ettette joutuisi hänen synteihinsä osalliseksi"

      Jumalan kansa,ei koskaan ole ollut missään Paavikirkon helmoissa,...vaan se on ollut seurakunnissa, jossa pidetään
      Jumalan käskyt ja Jeesuksen usko.

      Jeesus uskoi käskyjen pitämiseen, laittomat eivät.

    • Jäännöksessä

      Meille sanotaan myös, että Adventtiseurakunta ei ole babylon (=sekoitus), josta tulee lähteä ulos. Jumalan kansastaskin pelastuu vain jäännös, kuten aina!!!

      • Ei saa koetella!

        >>Meille sanotaan myös, että Adventtiseurakunta ei ole babylon (=sekoitus), josta tulee lähteä ulos. Jumalan kansastaskin pelastuu vain jäännös, kuten aina!!!>>

        Kuka niin sanoo? Ellen Whiteko...vai Jumalan Sana? Missä Jumalan Sanassa niin sanotaan? Vai onko Ellen Whiten sana Jumalan Sanaa?

        Suuriin saappaisiin on asettunut Adventtikirkon "johtotähti" EGW: Pienempi "valo" (Jeesus ), pienempi "jumala" ja pienempi "profetian henki" (Pyhä Henki), mutta "suurempi kuin profeetta". Mitenköhän eroaa äitikirkon "Kristuksen sijaisesta" Paavista...muuten kuin että on pienemmän kirkon pienempi Kristuksen ja Pyhän Hengen "sijainen".


    • Aina niitä jotka uskaltaa lähteä arvostelemaan Pyhässä Hengessä kirkon ja kirkkohenki yritetään savústamaan ulos tuomitsevilla kirjoituxilla joka maailma on täynnä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe