VÄKEVÄ EKSYTYS: "kristillinen" uusi viini, New Age ja kundalini

KUOLEMANVAKAVAA!!!

TORONTO, HENGELLINEN HUMALA, AIKAMME SUURIN EKSYTYS

Nyt, kun amerikkalainen julistaja Rodney Howard Browne jälleen vierailee Ruotsissa (marraskuussa 2010), tuntuu tärkeältä tehdä Raamattuun ankkuroitu analyysi siitä, mikä niin voimakkaasti liitetään tähän väärään julistajaan, nimittäin ”holy drunkness” (ruotsiksi: ”andlig fylla/berusning”, suomeksi ”hengellinen humala/päihtyminen).

Tämä holy drunkness on olotila, jonka puolestapuhujat tarkoittavat olevan lahja Pyhältä Hengeltä, voimakas kaste Pyhässä Hengessä. Sitä kutsutaan suomeksi tulla päihtyneeksi hengessä. Siis ihminen tulee humalaan Pyhästä Hengestä, kun saa maistaa ”uutta viiniä”, sanotaan.

Tämän humalan myötä tulee paljon eri manifestaatioita kuten: hohotus (”pyhä nauru”), hoipertelua, kaatumisia, ryömimisiä, hyppimisiä, vapinoita, sähkövirtoja, halvaantumista muistuttavia olotiloja (englanniksi: ”glued in the spirit/frozen in the spirit”), suu auki töllöttämistä ja hohottamista ja kirkumista, mutta myös mykkyyttä (”dumb in the spirit”), eläinten ääniä, hysteeristä tanssia ja oikeastaan mitä tahansa hullua käytöstä ja kokemuksia, joita voi yhdistää juuri huumattuihin ihmisiin.

2. Väärät henget valtaavat kirkon

Tästä jutusta nimeltä holy drunkness ja kaikista siihen liittyvistä omituisista manifestaatioista, jotka saat kaupan päälle, on tänä päivän tullut niin tavallinen ilmiö etenkin karismaattisessa kristillisyydessä, että monet luulevat sen olevan raamatullinen ideaalitila kristityille. Mutta kuten tulemme näkemään, sellainen käsitys on vakava harhaoppi, jolta kokonaan puuttuu tuki Raamatusta.

Sen sijaan tämän tyyppiset ilmiöt muistuttavat niitä, jotka esiintyvät hinduismissa, mystiikassa ja New Age-liikkeessä (kaikki nämä kolme ovat läheistä sukua). Näissä yhteyksissä manifestaatioiden takana olevaa voimaa tavallisesti Kundaliniksi, myös kutsuttu nimillä käärmevoima tai lohikäärme-energia, Monet ymmärtävät, että juuri tämä kundalinivoima nyt miehittää kaikki maailman eri kirkot epäpuhtaiden julistajien kautta, jotka sekä opettavat harhaoppeja että välittävät näitä saastaisia voimia. Lue tästä linkistä enemmän kundalini -ilmiöstä: http://bibelfokus.se/sv/question/101107 (huom. tätä linkkiä ei ole suomennettu)

On ajattelemisen arvoista tietää, että entisaikojen herätysjulistajat karttoivat ”holy drunkness - manifestaatioita” kuin ruttoa (sellaista saattoi ilmetä myös silloin). Mutta tavallisesti sellainen tukahdutettiin nopeasti ennen kuin se meni yli laidan ja ettei se sammuttaisi Jumalan Henkeä menossa olevassa herätyksessä.

Kirjailija Ian H. Murray kirjoittaa siitä, mistä tuli yksi Jonathan Edwardsin kokemuksista siinä herätyksessä, jota kutsutaan The first great awakening 1700-luvun USA:ssa (Edwards oli yksi suurista julistajista tuossa herätyksessä):
•"Hän tuli siihen sisäiseen näkemykseen, että oli ratkaiseva syy herätyksen taaksepäin menemiselle. Se nimittäin johtui niistä herätyksen ystävistä, jotka sallivat aidon ja puhtaan uskonnon sekoittuvan ”villin tulen” kanssa ja lihallisen innostuksen kanssa niin, että Jumalan Henki tuli murheelliseksi ja saatana siten sai yliotteen."
Jonathan Edwards: A New Biography, s. 216

Tuohon aikaan nähtiin nämä manifestaatiot (ilmiöt) joko epäpuhtaiden henkivaltojen, psykologisten ilmiöiden aiheuttamiksi. Tai ne myös aiheutti se, jota kutsuttiin ”haaveiluiksi” (liioitelluksi hurmioksi/hengelliseksi ylikuumenemiseksi). Juuri tätä ajatellen olemme nyt nähneet aivan järjettömän kehityksen kristikunnassa, kun nyt korotetaan näitä epäterveitä manifestaatioita Pyhän Hengen töiksi! Hank Hanegraaff kirjoittaa oikeaan osuvasti:
•"Juuri siitä, josta Jonathan Edwards toivoi pelastavansa ihmiset pois, on se, johon väärän herätyksen johtajat nyt yrittävät houkutella ihmiset antautumaan".

http://www.youtube.com/watch?v=1SgByE0pX1M

18

637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutustu itseesi

      Tällä palstalla operoiva eksytyksestä vaahtoava vaihda levyä tai tutustu itseesi jos vika löytyy läheltä, tämä on keskustelupalsta ei kaikkitietävien ohjailupalsta.Fiksut ihmiset löytää oman tiensä eikä tarvitse joidenkin häirikköjen ohjailua.

    • Avaa sokeain silmät!

      Jahas, taidatkin olla jonkun "nauruherätysseurakunnan" eksynyt pastori tai seurakuntalainen.

      Kovin ikävää, että et ota ainakaan nyt totuutta vastaan, mutta rukoilen, että silmäsi avautuvat ennen tempausta ja teet parannuksen!

      Jeshuan nimessä. Amen.

      • Jeshuan nimessä

        Kenelle tarkoitit viestisi?


      • vai mitä

        Kuinkas sen itsetutkiskelun laita on ja miten edistyy, voisiko narsismi olla diagnoosi.


      • Avaa sokeain silmät!
        Jeshuan nimessä kirjoitti:

        Kenelle tarkoitit viestisi?

        Tarkoitin se tuolle "tutustu itseesi-nimimerkille".


    • Vakavaaon!

      Samasta asiasta Jumala varoittaa profeetta Jesajan kautta:
      Jes.28:9 "Keitähän tuokin luulee taitoon neuvovansa, keitä saarnalla opettavansa? Olemmeko me vasta maidolta vieroitettuja, äidin rinnoilta otettuja?
      10 Käsky käskyn päälle, käsky käskyn päälle, läksy läksyn päälle, läksy läksyn päälle, milloin siellä, milloin täällä!" -
      11 Niin, sopertavin huulin ja vieraalla kielellä hän on puhuva tälle kansalle,
      12 hän, joka on sanonut heille: "Tässä on lepo; antakaa väsyneen levätä, tässä on levähdyspaikka". Mutta he eivät ole tahtoneet kuulla.
      13 Niinpä on Herran sana oleva heille: "Käsky käskyn päälle, käsky käskyn päälle, läksy läksyn päälle, läksy läksyn päälle, milloin siellä, milloin täällä", niin että he kulkiessaan kaatuvat selälleen ja ruhjoutuvat, että heidät kiedotaan ja vangitaan.
      14 Sentähden kuulkaa Herran sana, te pilkkaajat, te jotka hallitsette tätä kansaa Jerusalemissa.
      15 Koska te sanotte: "Me olemme tehneet liiton kuoleman kanssa ja tuonelan kanssa sopimuksen; tulkoon vitsaus kuin tulva, ei se meitä saavuta, sillä me olemme tehneet valheen turvaksemme ja piiloutuneet petokseen"

      Juuri näin nämä voimaevankelistat toimivat, he kulkevat yleisön joukossa karjahdellen milloin siellä milloin täällä ja ihmispoloiset kaatuvat selälleen sätkyttelemään.
      Yleisön, joka vasta haparoiden etsii Jumalaa, joku on ehkä vain Jumalan sanan maitoa nauttinut eli vasta imeväisikäinen uskossaan ja ottaa vastaan mitä tahansa "läksyä" kun
      saarnaaja vain mainitsee Jeesuksen nimen ja puhuu kielillä!!

      Mutta Herralta tämäkin on tullut sillä Paavali kertoi miten Jumala lähettää väkevän eksytyksen niille jotka ovat mieltyneet valheeseen. Ihmiset itse etsivät Jumalaa joka tekee ihmeitä heidän mielikseen, antaa jännittäviä kokemuksia tai aistillisia elämyksiä "hyvyyttä, rakkautta, pyhyyttä" joka ei loukkaa heidän tunteitaan eikä häiritse omatuntoa kiusallisilla "tuomitsemisilla" ja "suvaitsemattomuudella". Antaa iloa ja leikkiä ja mekastusta. Siihen he tahtovat itse kietoutua ja Jumala antaa sen heille itkien salassa sellaista ylpeyttä. Heille ei kelpaa se mitä Hän on heille antanut.
      Toisen profeettansa Jeremian kautta Jumala valittaa kansansa ylpeyttä.

      Jer.13:16 Antakaa Herralle, teidän Jumalallenne, kunnia, ennenkuin tulee pimeä ja jalkanne loukkaantuvat vuoriin hämärissä. Silloin te odotatte valoa, mutta hän muuttaa sen pilkkopimeäksi, tekee sen synkeydeksi.
      17 Mutta ellette kuule tätä, niin minun sieluni salassa itkee sellaista ylpeyttä, itkee katkerasti, ja minun silmäni vuotavat kyyneleitä, kun Herran lauma viedään vankeuteen.

      Ja niin molemmat profeetat joutuvat kertomaan miten näille ihmisille tulee käymään.
      Jumala odottaa kuitenkin vielä Hänen Poikansa luo kääntyviä, sillä Jeesus Kristus on hänen lahjansa kaikille kansoille heidän pelastuksekseen, ilokseen ja rauhakseen, uudeksi elämäksi.

      • *Jukka

        Oli hyvä kannanotto lähes kolmen vuoden takaa.


    • body

      Ilmeisesti joku haluaa aina " kalifiksi " ja haluaa omistaa evankeliumin ja sitä kautta ihmiset.

      Ihminen ei saisi olla enää tavallinen tallaaja, vaan pitäisi olla jatkuvasti notkumassa johonkin suuntaan.

      Ja jotta saataisiin porukkaa taakse, niin on lopunaikoja, on profetiota, ja raamattua siteraataan loputtomiin.

      Miksi hengellisyydestä pitää tehdä jokin masokistinen taitolaji.??

      • hyvä toteamus

        Voiko paremmin asian ilmaista kuin doby, olet oikeassa.


    • totuus.
    • -lapsi-

      Ajankohtaista. Nostan pois "haudasta" :)

    • Uudet viinit, torontolaiset ym karismaattiset liikehdinnät ovat lähtöisin helluntailais-karismaattisista yhteisöistä. Suomeen näitä ovat tuoneet lähinnä Helluntailiikkeen pääuomaan kuulumattomat helluntaiseurakunnat ja Vapaakirkko. Helluntiherätyksen piirissä ilmiöillä on ollut alusta lähtien merkittävä kannattajajoukko. Nykyisin Helluntaiherätykseen kuuluva Helluntaikirkko on melko avoimesti lähtenyt liikehdintään mukaan.

      • Äläsanovääräätodistu

        Kannattaisi mazdels vaihtaa jo levyä. Sinulla tuntuu olevan paha trauma helluntailaisia kohtaan. Miksi?
        Vedät nopeita johtopäätöksiä herätysliikkeestä, jossa on tuhansia ja tuhansia jäseniä.
        Joukkoon mahtuu monenlaista, se on totta. Mutta kirjoituksesi sävy on kovin yleistävä.
        Kyllä niitä eksyttäjiä ja eksyneitä on piireissä jos toisissakin, siksi; vaihda jo levyä.


    • sama jatkuu

      niin ja näyttää vuodesta toiseen sama touhu jatkuvan näiden ilmiöiden suhteen. Ihmisten silmät ei vaan avaudu, niin ovat sokaistut...

    • On ainoastaan energiaa joka pitää maailman/universumin kasassa, jumalallisen valon ja rakkauden lähde. Ei ole eksytyksiä, olemme kaikki turvassa, suojattuja. Kaikki energiat vievät ihmistä valoon, totuuteen, viisauteen. Ihminen voi vapaasti avata kapasiteettinsa ja ovensa ja kuljettaa itseään korkeammille henkisille tasoille koska tänään ihminen on korkeammissa energiatasoissa mitä koskaan aikaisemmin. Ihminen voi avata ovensa mihin hyvänsä, tehdä henkisiä matkoja missä hyvänsä, ei ole rajoja. Elämme rajattomuudessa ja tulemme löytämään uusia ja uusia henkisiä rakoja ja paikkoja, tulemme kohtaamaan nostettuja Mästareita, toisia siviilisaatioita Kosmoksessa, henkisiä auttajia toisissa ulottuvuuksissa, kuolleita vainajia ja muita sieluja jotka haluavat puhua meille ja näyttää meille tietä Valoon.

      Olisi tärkeää vapautua sisäisistä vankiloista ja uskomuksista " että kaikki on vaarallista, eksytystä, pahaa jne". Se on negatiivista energiaa josta ihmisen tulee parantua. Negatiivinen energia estää ihmisen henkisen kehityksen.

      • -atlas-

        Pyydän uskovia rukoilemaan Sagamarin puolesta. Uskon Herran lähettäneen hänet tälle palstalle, jotta näkisimme hänen ongelmansa ja voisimme rukoilla hänelle pelastusta. Sagamar. Pyydän sinua ottamaan pelastettujen ihmisten todistukset vakavasti.
        http://www.muutokseen.fi/


    • Usko totuuteen

      Ensimmäinen kirjoittaja puhuu täyttä totta ja nykyisin seurakuntiin ujuttautuu paljonkin näitä susia ja kuinka ollakaan, he ovat hyvin vaikutusvaltaisia ja usein "voittoisan oloisia", kumma kyllä, hedelmät ovat jotain muuta, kuin ilo, rauha ja rakkaus. Seuratkaapa vaikka heidän maneereitaan. Samoja merkkejä kuin okkultisteillä.

      Nämä harhaoppiset haluavat vaimentaa totuuden äänen. Tämä juuri on kirjoitettu Raamatussa. OIkea Ja he vainoavat uudestisyntyneitä Jeesuksen sovitustyöhän uskovia ihmisiä haluten tehdä heistä naurettavia muiden silmissä. Aina sama kaava. Uudestisyntynyt Jeesuskeen uskova kristitty tietää, että hän on syntinen, mutta samanaikaisesti 100% armahdettu ja uskoo synnit anteeksi Jeesuksen sovitustyön tähden.

      Kuinka puuduttavaa onkaan kuunnella "hienoa opetusta", jossa puhutaan jopa Jeesuksesta. Kehotetaan "ottamaan Jeesus elämään"ym. Kyllä Jeesus ovella kolkuttaa ja meidän tulee avata sydämemme ovet Hänelle, mutta mitä se tarkoittaa. Hän haluaa antaa syntimme anteeksi, jotta meillä olisi iankaikkinen elämä. Usein siis kuulijalle ei aivan varmaan selviä, mitä se "ota Jeesus sydämeen" tarkoittaa. Sitten mennään mm. kaikenlaisten käsien alle hakemana sitä "kokemusta", mistä voisi tietää, etttä nyt ollaan uskossa. Ja jotenkin hetkellinen hurmio siitä saattaa tullakin. Mutta oikea vapaus ja ilo on syntien sovituksessa ja VAIN se on tie Taivaaseen Isän luo, kuten Jeesus opetti.

      Jeesus opetti usein, että: "Älkää minkään antako eksyttää teitä...."

      • Vakava asia

        Väärä evankeliumi ei myöskään johda oikeaan kasvuun, Kristuksen kaltaisuuteen. Kaita te vie itselleen kuolemiseen ja egon pienenemiseen, noissa piireissä käy juuri päinvastoin.

        Väärä opetus on vakava asia, vaikka se joissain yhteisöissä tulisi liudennetussa muodossa. Kristityt jotka eivät pääse oikeaan kasvuun, ovat helppoja saaliita silloin kuin tarjoillaan näitä hyperkokemuksia, "ihmeitä ja merkkejä".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1673
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      888
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe