Isänpäivän liputus

Talkkari85

Eli keskustelua siitä ketkä mahtaa liputtaa ja ketkä ei..eli ylityökielto on päällä ja lipun nosto/lasku on ylityötä PAM:in mukaan joten sitä ei saa tehdä.

14

607

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ITS...

      Asuinkiinteistöissä ei näytä vaikuttavan ylityökielto juuri mitenkään, koska firmat ovat tyypillisesti pieniä jossa omistajat itsekin ovat töissä. Ehkä suuremmissa liikekiinteistöissä ja vuokrataloissa saattaa näkyä kun niitä lippujakin on aika monta.

      Aika rohkea tulkinta Talo-TES:sta tuo liputuksen väliin jättäminen jos siis olet talonmies, huoltomiehet menevät oman TES:n mukaan. Toisekseen ne palkanmaksajat eli asukkaat eivät ole ehkä yhtä ymmärtäväisiä kun seuraavassa yhtiökokouksessa katsotaan palkkakuluja.

      Liittojen on helppo agitoida norsunluutorneistaan mutta yksittäisessä talossa voi pienemmästäkin asiasta asukkaat lähettää talkkarin ulos, irtisanominen kun onnistuu tuta-syistä hyvin helposti.

    • hooltomees

      Eihän mikään/kukaan kiellä asukkaita nostamasta lippua salkoon.

      Tämä kiinteistöpalvelualan ylityökielto on ihan aiheellinen ja pidämme siitä kiinni.

      Hyvää Isänpäivää!

    • Pro Huoltohenk.k.

      Lakkoilkaa vaa ja ihan oikein, tarvitsette lisää liksaa...

      Kävi vain silmään tuolta pamin sivuilta se että saa auttaa virkavaltaa jos täyttää ensin kaavakkeen nettisivuilla (hätätyö), ja käsittääkseni virkavalta (poliisi) perii maksun jos ei ehdi aukaisemaan ovea 15min ajassa. kenelle sakko menee jos ei annetussa ajassa ehdi aukomaan ovia ja samalla saamaan hyväksyntää pamilta hätätyön tarpeellisuudesta?

      Eli jos ei saa hyväksyntää pamilta onko hätätyö kiellettyä ylityötä?

    • Huoltomies76

      Ei virkavallan avustamisessa mitään aikarajaa ole kunhan hoitaa asian mahdollisimman nopeasti...Esim meillä jos tulee hälytys kauimmaiseen kohteeseen päivystyksessä niin ajomatkaa kertyy jo n.30min vaatteiden laitto yms. Ja liiton luvalla hätätyöt sekä kiinteistölle suhteetonta vahinkoa aiheuttavat työt saa tehdä(esim. viemäritukos jos vedet jää/nousee lattialle, vesiputki poikki ja vuotaa sisätiloihin yms.). Mutta jos sauna on kylmä ni saa olla maanantaihin. Omaa harkintaa tulee käyttää.

    • talakkarimies

      Itse pidän ainakin kiinni ylityökiellosta.Mutta kaikki ei pidä meidänkään firmassa.Kai ne joku nostaa salkoon ,en minä.
      Ihan oikein tämä ylityökielto,jos tämä vaikka auttas saamaan palkkoja lähemmäs muita aloja,ja esimerkiksi päivstyskorvaus vaatisi minun mielestä korotusta myös,ihan naurettavaa päivystää viikko yötäpäivää,ja saat siitä lystistä 120e.Toki lähdöistä saa tuntipalkan,mutta silti.Jos ei juurikaan satu lähtöjä,mutta kuitenkin olet koko viikon kiinni ja saat sen 120e niin on se minusta liian vähän.

    • päivystys

      Ja päivystys on ylityötä.Jos oikein tulkitaan niin kahdeksan tunnin jälkeen avaimet ja päivystyspuhelimet johtajan kouraan.Ei sitä tarvitse kytätä että onko nyt hätätyö vai ei,päivystys on ylityötä kahdeksan päivätyötunnin jälkeen.

    • Huoltomies76

      Päivystys korvaus pitää olla vähintään 140 euroa/viikko! Se lukee jo TES:sissä. Tosin tuollakaan summalla ei pitäisi pyytää ketään päivystämään. Ja TES:sin mukaan tuohon korvaukseen ei saa sisältyä mitään työtä.

    • hmmppftr

      Mitäs siitä seuraa työnantajalle/työntekijälle, jos ei noudata ylityökieltoa?

    • Talkkari Tane

      Kaikki ovenavaukset hoidetaan normalisti lvi ja hätätyöt emme saa vaarantaa ihmistesten emmekä kiinteistöjen turvallisuutta:)

    • Liputonni

      Isänpäivä ei ole liputuspäivä.

    • Väsynyt isännöitsijä

      Kiitos Talkkari Tane, sinussa on asennetta, sinunlaisia pitäisi olla lisää, sinä pidät oikean talkkarin mainetta yllä, hyvä, sinun kaltaisille taloyhtiöiden hallitukset mielellään maksavat extraa.

      Talakkarimiestä en ottaisi talkkariksi, tai taidatkin olla huoltomiehenä etkä talkkarina. Jos on päivystys, niin saahan siitä extraa. Jos jotain sattuu niin tulee lisää. Ja ovien avaukset ovat 100 % kalliimpia laskutuksella, kyllä siinä oven avauksen pyytäjältä löytyy rahaa, jonka päivystäjä saa puhtaana käteen! Tosin en itse lähtisi (muualle kuin omassa talossani) avaamaan ovia yöllä alle 200 euron..., senkin hinnan yli ottaa päivystävä lukkomies.

      Ymmärrän palkkavaatimukset ja olen samaa mieltä, mutta seisokaa yhdessä rintamassa ja kuitenkin hyvillä mielin, ei se elämä ole muillakaan aloilla aina niin auvoista.

    • HuoltoKiintTalkkar

      Niin ja jos saa palkkaa yli 3 euroa tunnilta enemmän kuin TESsin mukaan niin varmaan pitäis lakossa olla.. Ja juu jos ei kuulu PAMiin. Ehkä lakko hyvä niille keillä huono työnantaja. Muut Porskuttaa ja liputtaa :)

    • Talonmiäs

      Meillä miehille maksetaan maksimi palkka mitä siitä v***n TESistä voi laskea vaikkeivat omaa edes koulutusta allalle joten ovat sen mukaan työskennelleetkin..ilmeisesti molemminpuolista on tyytyväisyys.

      Tuohon lakkoiluun ja ylityökieltoiluun yms.totean ettei mua liikuta pätkääkään mitä kollegat tai muut ajattelevat tai toimivat..minä toimin siten että asiakas ja minä=firma olemme tyytyväisiä.

      Juhla- ja usein myös arkipyhät meillä miehet vapaalla niin ei siihenkään ole naputtamista niin että kenen selkänahasta ne yrittäjät sen rahan nyt repivätkään..

    • päivystystä

      kyllä tessin mukaan minimi päivystyskorvaus on 120e/viikko.Ja sen yli ei meillä ainakaan makseta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1625
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1312
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1049
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      887
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      815
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      729
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      711
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      684
    Aihe