Kysymys Willenskraft kasvateista

Tahdonvoima

Tällä palstalla on joskus kauan sitten käyty keskustelua Willenskraft kennelin saksanpaimenkoirista. Muistaakseni tuolloin eräs keskusteluun osallistunut kirjoittaja mainitsi, että joissakin linjoissa on "epämääräisiä kutinoita".

Itselläni on alle 5 vuotta vanha ko. kennelin kasvatti (en halua tarkentaa urokseni ikää, koska en halua paljastaa täällä mistä yhdistelmästä on kysymys). Koirallani on epämääräistä kutinaa, jonka voimakkuus vaihtelee.

Allergiatestit (verinäytteestä) on otettu sekä sisäilman että ulkoilman allergeeneista, sisäilman osalta jopa kahdesti. Ainoa allergeeni, joka näistä testeistä on löytynyt on pujon sukuinen kasvi, marunatuoksukki. Koiraani on hoitanut kaksi ihosairauksiin erikoistunutta eläinlääkäriä. Sisä- ja ulkoloistartunnat kuten esim. kapin mahdollisuus on poissuljettu. Koirasta ei myöskään ole löytynyt sienitartuntaa tai hiivaa eikä kyse ole myöskään sikaripunkista. Lisäksi koira on kastroitu siltä varalta että hormonitoiminta aiheuttaisi kutinaa.

Kutina helpotti hiukan kun koira söi ns. reseptiruokaa (Royal Canin Hypoallergenic). Noin reilu kuukausi sitten siirsin koirani raakaruokintaan ja nyt se saa possunlihaa ja kasvissosetta, lisäksi possun luita. Sianlihan valitsin, koska epäilen mm. kanan aiheuttavan sille allergiaa. Tiedän että vie aikaa ennen kuin kutinan odotetaan helpottavan kun siirrytään BARF:iin ja että se voi myös pahentua, kun elimistö alkaa puhdistua kerääntyneistä kuona aineista.

Välillä kutina pahenee niin, että joudutaan turvautumaan kortisoniin ja riittävän suuri annos tuntuu auttavan. Toisaalta välillä mietin onko osa rapsuttamisesta opittua käytöstä tai sijaistoimintaa, sillä kun koira on toimeton, se rapsuttaa enemmän. Lenkkeillessä tai koulutuskentällä, jäljestäessä tai yleensä kun koiralla on jotain puuhaa, se ei oikeastaan lainkaan kutise.

Alan olla epätoivoinen, joten nyt toivoisin että jos sinulla on itselläsi tai tunnet/tiedät jonkun toisen kutisevan/allergisen Willenskraft kasvatin, ole kiltti ja kerro mitä allergioita tällaiselta koiralta on löydetty, miten hoidettu ja miten ylipäänsä selvitty.

Kasvattaja ei ole halunnut ottaa asiaan muutoin kantaa, kuin että hän on todennut että kyseinen pentue oli epäonnistunut. Se ei minua lohduta, sillä koirani on minulle äärettömän rakas ja tärkein tavoitteeni sen hyvinvoinnista huolehtiminen.

Kaikki tieto ja neuvot ovat tervetulleita!

15

3389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhghjjuyklit

      no johan on kasvattaja jos ei yhtään välitä kasvateistaan ja toteaa vaan että pentue oli epäonnistunut, siis mitä helvettiä?
      kannattais kasvattajan huolella valita uros ja narttu joille meinaa niitä pentuja teettää.eikä selitellä sitten myöhemmin pentueen epäonnistuneisuutta.
      ei voi muuta sanoa kun että todella huonoa kasvattajatoimintaa!
      ja vastuutonta sellaista!

      • Tahdonvoima

        Kiitos kommentistasi, mutta valitettavasti asia ei ole ihan noin mustavalkoinen.

        Keskustelun aloittajana en voi täysin yhtyä mielipiteeseesi, sillä kyseinen kasvattaja on erittäin kokenut ja pitkäaikainen SPL-kasvattaja. Kasvattien määrä on melkoisen suuri, kuitenkin usean vuosikymmenen ajalta ja joukossa on lukuisia virkakoiria kuten myös menestyneitä harrastuskoiria. Suurin osa kasvateista on luultavasti ns. kotikoiria, joiden kanssa touhutaan ilman sen suurempaa mitalinkiiltoa silmissä.

        Jokainen vakavasti kasvatustyöhönsä suhtautuva kasvattaja pyrkii valitsemaan mahdollisimman hyvän yhdistelmän jalostukseen käytettäväksi. Muutenhan hän tarkoituksellisesti "tahraisi" kennelnimensä huonolaatuisilla pentueilla, eihän siinä ole mitään järkeä. Mutta luonto on ihmistä ovelampi ja viisaampi ja toisinaan keskenään jalostukseen valitut yksilöt eivät vain yksinkertaisesti sovellu toisilleen ja silloin jälkeläisten laatu ei välttämättä vastaa niille asetettuja tavoitteita ja toiveita. Kukaan kasvattaja, olipa hän miten taitava hyvänsä, ei pysty jatkuvasti jalostamaan huippukoiria vaan välillä tällaisia epäonnistumisia sattuu. Tämän tietää jokainen kokenut kasvattaja ja koiranomistaja. Oma äitini on aikanaan kasvattanut ja useat ystäväni ja tuttavani ovat kasvattajia, joten kokemusta riittää näiltä osin omastakin takaa.

        Tämä kasvattaja ei ole ehkä kaikkein helpoin ihmisenä, mutta aivan varmasti tämä asia harmittaa häntä kovasti. Eikä hän voi muuttaa koiraani kutisemattomaksi vaikka kuinka haluaisi.

        Tämän vuoksi en voi enkä halua syyttää häntä tästä tilanteesta ja huutelenkin täällä mahdollisten muiden kohtalotovereiden perään ihan vain kuulumisia ja neuvoja eli miten he ovat koirineen arjesta selvinneet. Myös muiden kennelien kasvattien kokemukset kiinnostavat, sillä uskon että kaikesta tiedosta voi olla koiralleni ja minulle apua.


    • annemanteli

      meillä luultavasti samasta pentueesta uros.
      kutisee ajoittain ja on lähes kaikelle allerginen.
      kaikki kokeiltu ja lekurissa ravattu moneen otteeseen ilman apua.
      siirryimme vähän aika sitten raakaruokintaan (barf) ja siitäkään ei paljon apua ole ollut, ehkä hieman.
      tällähetkellä on tassut ihan verillä ja kylki. :( koira nakertaa itseään niin että karvapilvi vain nousee ja käskeminenkään ei tunnu auttavan.
      rasvat/antibiotit/öljyt ja kaikki ruuat kokeiltu läpi mutta ei tähän päivään mennessä ole auttanut. huomasimme koirassamme ensimmäiset oireilujen merkit jo sen ollessa 5kk:n pentu.

      kasvattajalle olen moneen kertaan soittanut, lähettänyt s.postia tms. asian tiimoilta mutta joko karjuu puhelimeen/ei vastaa ja s.posteihin ei vastausta tule.
      kuviakin olen laittanut koirastamme moneen kertaan missä ikinä on tätä "ihottumaa" ollutkaan. joskus korvat auki,tassut auki, maha auki ja kylki auki. mutta en tunnu saavan kontaktia kasvattajaan.

      olen tullut siihen tulokseen että ei kannata edes vaivautua kasvattajalle enää soittamaan tai mitään, kun ei apua tule.
      pakko vaan elää asian kanssa ja ravata lekurissa aikaajoin.

      kasvattajaa en sinänsä syytä mistään muusta kuin vastuuttomuudesta.
      olisi se kiva kuulla hänenkin mielipiteensä asiaan ja keskustella asiasta.
      toivon mukaan ei enää ikinä tästä yhdistelmästä teetä pentuja.
      ja kyllä, olen huomannut että tämä kasvattaja ei todellakaan ole helpoin ihminen. olisi mukava tietää mitä muille sisaruksille kuuluu?
      että onko koko pentue samankaltainen, onko allergioita tms.

      • Kohtuusko

        Kannattaako noin sairasta koiraa enää pitää???Kaikki kärsii.


      • Tahdonvoima

        Hei nimimerkki annemanteli!

        Jos haluat, voit laittaa minulle luottamuksellisesti sähköpostia osoitteeseen: [email protected] . Olisi mielenkiintoista tietää ovatko koiramme todellakin samasta pentueesta ja voisimme sähköpostitse keskustella asiasta lisää.

        Toivoisin että tätä keskustelua jatketaan yleisesti myös tällä palstalla, josko ilmenee muita kutisevia Willenskraft tai muiden kennelien koiria. Kyseessä taitaa olla jotenkin vaiettu ongelma vaikka allergiat ovat sakuilla niin yleisiä....


    • piccalicca

      No, eipä ollut kiinnostunut munkaan koirasta, jonka jouduin lopettamaan hermorakenteen ja salakavalan luonteen vuoksi.Luonne alkoi pikkuhiljaa muuttumaan, epäiltiin aivokasvainta, mutta mitään fyyssistä vikaa ei löytynyt.Koira puri kahta ihmistä, aivan yllättävissä tilanteissa, molemmilla keroilla takaapäin, ventovieraita, ohikulkeneita ihmisiä, ilman varoitusta, ilman kontaktia näihin ihmisiin.Aikani osasin varautua tilanteisiin, mutta sitten alkoi vahtia vastaan tulioita, ja teki hyökkäyksen heti kun henkilö oli ohittanut meidät käännähti ja yritti hyökätä.Enää en uskaltanut koiraa pitää, kun alkoi kentällä koulutusohjaajan kääntyessä hyökkäillä hänen selkäänsä.

    • 7

      Tunnen useita ko. kasvattajan koiria, ja useat niistä allergisia, testattu. Osa lopetettu jo. Sakemannien terveystietokannasta löytyy useampi WG koira myös, ja sairaudet on lueteltu. Laittakaa rohkeasti sinne terveystietokantaan tieto todetuista sairauksista ja allergioista, saatatte säästää jonkun pennunottajan samoilta murheilta kuin mitä itse käytte nyt.

      http://www.spk-terveys.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=1

      • ....

        Sakemannien terveystietokannasta löytyy useampi WG koira myös


    • 20

      Tietokantoja on useampi kuin tuo esimerkki, ja kannattaa katsoa sairaiden koirien vanhemmat myös, esim. haimavian takia jnejne. Google auttaa...ja tämä näin yleisesti, ei koskien tätä keskustelua.

    • Tahdonvoima

      Vieläkö löytyy kutisijoita joko Willenskrafteja tai muiden kennelien kasvatteja? Kaikki kokemus kiinnostaa!!!! Esim. millaisia kokemuksia teillä on raakaruokintaan siirtymisestä ja mitkä ruoka-aineet ovat koirillenne mahdollisesti soveltuneet ja mitkä eivät?

      Vaikuttaa sille että Willenskraft kasvattaja keskittyy nykyään pienempiin ja helpompiin rotuihin (joiden pennut menevät hyvin kaupaksi) jackrusselinterrieriin ja cairnterrieriin. Hyvä näin jos omat narttu- ja uroslinjat ovat osoittautuneet sairaiksi, sairaiden koirien tuottamista ei pidäkään jatkaa.

    • TAIVAASSA

      Minun sakemanni narttu eli 9v . (ei ollut pentuja koskaan, ois pitänyt teettää) Todella hieno koira ja vahva hermonen, Ei ikinä ollut mitään muita sairauksia kuin että 7v. tuli rinta kasvain, se poistettiin ja 9v. kuoli perna kasvaimeen ihan yht. äkkiä . Onneks ei jääny kitumaan. Vartioi viimmeseen asti.

    • TAIVAASSA

      Willenskraft kennelistä ostettu : Minun sakemanni narttu eli 9v . (ei ollut pentuja koskaan, ois pitänyt teettää) Todella hieno koira ja vahva hermonen, Ei ikinä ollut mitään muita sairauksia kuin että 7v. tuli rinta kasvain, se poistettiin ja 9v. kuoli perna kasvaimeen ihan yht. äkkiä . Onneks ei jääny kitumaan. Vartioi viimmeseen asti.

    • Kutina

      Meillä ei ole tältä kasvattajalta saksanpaimenkoiraa. vaan Jack Russell, jolla on ollut ja on kutinaa, eläinlääkärit eivät ole asialle muuta voineet, erilaisia shampoita onkokeiltu ja antibioottia, kyse ei ole ulkoloisesta, jota ensimmäiseksi epäilimme, raakaruokinta on hiukan auttanut. Kertokaa kokemuksistanne.

    • kysymys2018

      Kiinnostaisi minkälaisia kokemuksia on jack russelin pentujen/koirien omistajilla kasvattajasta, miten hyvin yhteystyö sujuu? Onko sijoituspennun ottamisesta kokemuksia? Onko kuinka terveitä russelit ollut?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe