Arthur Kukkula 100 vuotta, Onnea!!

koleerikko

Jumalan mies Arthur Kukkula täytti 7.2.2012 100 vuotta. Korkea ikä ja sen arvoa lisää miehen uskollisuus palvelustehtävässään. Yli 2000 kertaa Raamatun läpi lukeneena hän on täynnä Jumalan Sanaa. Mies osaakin ulkoa sivukaupalla Raamattua, eikä käytä selitysteoksia sun muita tietolähteitä, vain Raamattua. Tuhansia on hänen kauttaan tullut uskoon ja täyttynyt Pyhällä Hengellä, mm. Reinhart Bonke. Tämä tapahtui Saksassa vuonna 1951. Ristin voitossa oli mahtava kuva, jossa Kukkula siunasi uudelleen Bonkea Seinäjoella 2010.
Arthur Kukkulan perintö on jälkipolville:
Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana, Kol.3:16

50

575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DoctorT

      Valitettava kuva, jossa vanha Herranpalvelija on sortunut laittamaan kätensä harhaopettajan päälle!!!

      Henkienerottamisen armolahjasta olisi ollut hyötyä, tai ainakin, että olisi uskaltanut lahjaa seurata.

    • Artturi Kukkula on saavuttanut korkean ja kunnioitettavan iän.
      Onnea ja Jumalan siunausta toivotan hänelle lämpimästi.

      Totuuden nimessä on sanottava, että A.Kukkula tuskin omistaa henkien erottamisen armolahjaa. Hän on puhunut Pyhän Hengen saamisesta myös NokiaMission tilaisuudessa, Markku Koiviston johdattelemana. Jos Jumalan Henki olisi ohjannut Kukkulan toimia, olisi hänelle valjennut se, mistä NokiaMissiossa oli kysymys.

      Rovasti O.Peltola ei ole minun opettajiani, mutta henkikasteesta hän varoittaa viisaasti; siitä, mitä voimia 'kasteissa' saattaa olla.

      http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/teemat/Neljaaaltoa.htm

      >>Kun sain Artturi Kukkulan viettelemänä henkikasteen ja aloin puhua kielillä, koin ihmeellisen vapauttavan tunteen. Olin todella iloinen ikäänkuin vuosien taakat olisivat kirvonneet harteiltani. Olinhan etsinyt Pyhä hengen täyteyttä, toista siunausta, joka oli ollut Finneyn ja Moodyn valtavan vaikutuksen syy. Nyt sain sen vihdoinkin otettua omilla käsilläni toisen auttamana.
      Ekstaattinen kokemisen tapa ja voima on useimmissa ihmisissä piilevänä. Oikein käsiteltynä tämä piilevä ja luonnollinen ihmisen kyky kokea elämää saadaan kutsuttua esiin.

      Kielilläpuhuminen on nyt osoittautunut tämän ekstaattisen kokemuksen esiintuojana kaikkein tehokkaimmaksi. Jostakin syystä useimpien ihmisten on suhteellisen helppo oppia puhumaan kielillä. Monien alttius kielilläpuhumisen ekstaattiseen kokemukseen kuorrutetaan sanoilla: Jumalan armolahja, Pyhän Hengen armolahja, taivaallinen kieli, jolla seurustelet Jumalan kanssa. Sille siis annetaan mitä hienoimpia nimityksiä, jotka saat uskoa todeksi ja silloin olet todella omasta mielestäsi suorassa ja välittömässä yhteydessä ekstaattisuusjumalan kanssa.

      Pyhä Henki onkin heillä ja heille ekstaattinen kokemus. Itse hankin tämän kokemus- pyhänhengen Artturi Kukkulan kanssa kahden kesken ollessani NMKY:n rukouskammiossa helluntain tienoissa 1951.

      Se rakkaus Jeesukseen, joka syntyy ihmisessä ekstaattisen kokemuksen avulla on keinotekoista ja valheellista. Saman ekstaasin avulla syntynyt halua lukea Raamattua ja rukoilla ja voittaa sieluja Kristukselle on pettävää. Se on hurmoksellista intoa, joka näyttää suuntautuvan oikeaan asiaan, mutta sen motiivi, sen perusta, sen liikkeellepaneva voima on väärä - se on kiihotus, kiihko, hurmahenkisyys. Se on ihmisen omien sielunkykyjen vapautumisen tuomaa voimaa.

      • koleerikko

        Semper.Fidelis, profetoiminen on vajavaista niin myös henkien erottamisen armolahja. Lahta erottaa henkiä ei tule kuin vettä valaen. Kielilläpuhuminen on lie ainut lahja, jota voi käyttää milloin itse haluaa. Toiset sanovat samaa profetoimisesta, mutta en itse tiedä onko niin.
        Olihan Paavalikin itse vaaroissa valheveljien kanssa, ja hänellä toimi kaikki armolahjat.


      • koleerikko kirjoitti:

        Semper.Fidelis, profetoiminen on vajavaista niin myös henkien erottamisen armolahja. Lahta erottaa henkiä ei tule kuin vettä valaen. Kielilläpuhuminen on lie ainut lahja, jota voi käyttää milloin itse haluaa. Toiset sanovat samaa profetoimisesta, mutta en itse tiedä onko niin.
        Olihan Paavalikin itse vaaroissa valheveljien kanssa, ja hänellä toimi kaikki armolahjat.

        Tervehdys sinulle, koleerikko. Kuten kirjoitin en tuomitse Kukkulaa. Hänen toimintansa on vajavaista ja niin on meidän kaikkien.

        "Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.
        Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.
        Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan." 1.Kor.13:9,10,12


      • koleerikko
        Semper.Fidelis kirjoitti:

        Tervehdys sinulle, koleerikko. Kuten kirjoitin en tuomitse Kukkulaa. Hänen toimintansa on vajavaista ja niin on meidän kaikkien.

        "Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.
        Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.
        Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan." 1.Kor.13:9,10,12

        Huomenia Semper.Fidelis. Kukkulan kokouksissa vuonna 1960-1969 tättyi yli 6000 ihmistä Pyhällä Hengellä kielilläpuhuminen siitä merkkinä. En itse saanut Henkikastetta Kukkulan kautta, mutta olen 2-3 kertaa rukoillut miehen kautta ja hän on siunannut minua. Ei siinä jalka vipattnut eikä suu läpättänyt. Se oli uskon rukous, ja itse koin siinä vapautta. Osmo Haavisto siunasi minua kerran ja profetoi. Näitä kahta arvostan Hengen-miehinä. Joku arvostelee Haavistoa, kun Haavisto tuo ohjelmansa konferesnssia suunnitellessa. Saa tuodakin, sillä monilla noista suunnittelijoista on hengettömät, erittäin mitäänsanomattomat kokoukset. Huom! Ei kaikilla, mutta osalla. Mutta nyt on Arthur Kukkulan syntymäpäiväjuhla: Onnea vielä A. Kukkula!


      • raamatusta

        Paavalin 2 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 11:3, 4 ja 14

        3. Pelkään kuitenkin, että kuten käärme kavaluudellaan petti eevan teidänkin mielenne ehkä turmeltuu vilppittömyydestä ja puhtaudesta Kristusta kohtaan.

        4. Jos joku tulee luoksenne ja saarnaa TOISTA JEESUSTA kuin meidän saarnaamaame, tai jos SAATTE ERI HENGEN kuin olette saaneet, tai ERILLAISEN EVANKELIUMIN kuin sen, minkä olette ottaneet vastaan, sellaista te hyvin suvaitsette.

        14. Eikä ihme: tekeytyyhän saatanakin valon enkeliksi.


    • * Minäkin haluan yhtyä Arhur Kukkulan 100 vuotis onnitteluun, koko sydämestäni. Viimeksi kun olen hänet tavannut, olimme Ruotsin Norrköpjngissä Matodisti kirkon tiloissa kokouksessa, ja kokouksen lopussa, kun hän tuli alas puhujan paikalta, hän käveli kirkon keskikäytävää, mnennäkseen suorittamaan rukouspalvelua viereiseen saliin, ja tullessaan mun kohdalle, istuin käytävän vasemmassa keskikäytävän puleisessa penkin päässä, siinä hetkessä oli kuin olsi kaadettu saavillinen rauhaa onnea ja iloa ja voimaa päälleni, pelkästään kun hän käveli ohitseni. Olin kuunnellut sydän täynnä uskoa ja olin rukouksen Hengessä, ja se " palkittiin" taivaasta päin, eikä se kokemus ole haihtunut vieläkään minnekkään, joskus vaan on piilossa kaiken muun turhan roinan sumun takana, mutta Hän on minussa edelleen, Jumala ei armolahjojaan ka kutsumistaan adu. Minä olen ollut uskoton, mutta Hän on USKOLLINEN aina eikä vain joskus. Luottakaa Häneen, amokaa Pyhän Hengen täyteyttä armolahjoineen, alkaen kielillä puhumisen armolahjalla. Kiitos koleerikko kun muistit AK:n juhlapäivän !

      * Sydämelliset onnen toivotukset ja ylivuotavat siunaukset Artulle !

      * Hän oli meillä vuosia sitten " sisällä " viikon päivät, kokoussarjan ajan. Nousi aamulla kello 4.00, petas sänkynsä , ja hyvin, kuin armeijan ruutu peitot? luki Raamattuaan parituntia, kävi aamu perulla kohteliaasti vasta kun muutkin oli heränneet aamuun.

      * Hänellä oli muistikirja, ja kysyi sitten meidänkin postiosoitetta, sanoin, voinko mä kirjoittaa sen siihen muistikirjaan? Kyllä se sopii, ja antoi kirjan ja oman kynänsä, Olin aikeissa kirjoittaa, mutta en sitten voinutkaan ? Oli niin siisti ja kauniisti kirjoitettu kaikki osoitteet ja muut tiedot, että tippa silmässä annoin lehtiön takaisin, " No kuule rakas veli, jos en kuitenkaan kirjoita, tässä on ositteemme. Ihmeellinen mies.Lämmöllä ja sydämen ilolla muistan veljeä aina.

      * Arthur Kukkulan lempilaulu on ,

      " Sinä kaippatko täyteyttä Hengen sen,
      joka tulvailee uskkosta Jeesuksen.
      Joka vuotavi kädestä Mestarin,
      Tyhjän tyhjihin sieluihin.

      2- Tämä siunaus armona annetaan,
      Omat ansiot turhuutta roskaa vaan.
      Kiinnä katseesi vuorehen voittoisaan,
      Pyhän Golgatan KUKKULAAN !"

      * "Hengellisestä Laulukirjasta löytyy loput säkeet.

      • * Taas nuo lapsuksen paholaiset. "Matodisti, pitääolla METODISTI !!!


      • eenokki 12
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Taas nuo lapsuksen paholaiset. "Matodisti, pitääolla METODISTI !!!

        Valhemessias Kukkula ja hänen eksyttämä hengen lyömä Mohikaani:

        Kukkulan kautta sinä mohikaani olet saanut saavillisen pa....
        ja sen sanot saaneesi palkaksi kun kuuntelit Kukkulaa sydän täynnä uskoa?
        Jumalan rauha, onni ja ilo sekä voima tulee Kristuksesta, mutta sinä olet kokenut ohikävelyn seurauksesta sen mistä kerroit ja se merkitsee että Kukkula on sinun kristuksesi, voimasi, onnesi ja ilosi ja rauhan perustat, siihen mitä Kukkula on sinulle "saavilla" päällesi kaatanut.
        Tämä kaikki sopii hereetikolle täysin.
        Niinpä kaikki mikä sinussa asuu se on Kukkulan, 100 vuotiaan messiaasi aikaansaamaa demonista vaikutusta ja sen näemme demonisesta epäraamatullisesta opista jota eivät ole hyväksyneet nk. maltilliset suunnat.


      • koleerikko
        eenokki 12 kirjoitti:

        Valhemessias Kukkula ja hänen eksyttämä hengen lyömä Mohikaani:

        Kukkulan kautta sinä mohikaani olet saanut saavillisen pa....
        ja sen sanot saaneesi palkaksi kun kuuntelit Kukkulaa sydän täynnä uskoa?
        Jumalan rauha, onni ja ilo sekä voima tulee Kristuksesta, mutta sinä olet kokenut ohikävelyn seurauksesta sen mistä kerroit ja se merkitsee että Kukkula on sinun kristuksesi, voimasi, onnesi ja ilosi ja rauhan perustat, siihen mitä Kukkula on sinulle "saavilla" päällesi kaatanut.
        Tämä kaikki sopii hereetikolle täysin.
        Niinpä kaikki mikä sinussa asuu se on Kukkulan, 100 vuotiaan messiaasi aikaansaamaa demonista vaikutusta ja sen näemme demonisesta epäraamatullisesta opista jota eivät ole hyväksyneet nk. maltilliset suunnat.

        Rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa. Onko eenokki 12 sinulla Jumalan rakkautta? Mohikaanilla on. Hän puhuu Jumalan sanaa ja Jumalan rakkaudella. Artturi Kukkula puhuu myös Jumalan sanaa Jumalan rakkaudella. Jos tutkit itseäsi, huomaat mitä tekoa olet. Sellaisenaan kelpaa Jeesukselle ja synnit anteeksi. Kuitenkaan muuttumattomalla mielellä ja luonnollisella uskolla ei pääse taivaaseen. Usko Jeesukseen on Jumalan lahja. Ota eenokki 12 Jeesus vastaan niin sinulla itselläsi on helpompi olo, oikea rauha ja olet taivaskelpoinen.

        Onnea!


      • koleerikko

        Hienosti kirjoitettu Mohikaani. Tuo Hilja Aaltosen laulu Hengellisessä laulukirjassa 140 on minunkin mielilauluja.


      • eenokki 12
        koleerikko kirjoitti:

        Rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa. Onko eenokki 12 sinulla Jumalan rakkautta? Mohikaanilla on. Hän puhuu Jumalan sanaa ja Jumalan rakkaudella. Artturi Kukkula puhuu myös Jumalan sanaa Jumalan rakkaudella. Jos tutkit itseäsi, huomaat mitä tekoa olet. Sellaisenaan kelpaa Jeesukselle ja synnit anteeksi. Kuitenkaan muuttumattomalla mielellä ja luonnollisella uskolla ei pääse taivaaseen. Usko Jeesukseen on Jumalan lahja. Ota eenokki 12 Jeesus vastaan niin sinulla itselläsi on helpompi olo, oikea rauha ja olet taivaskelpoinen.

        Onnea!

        Koleerikkoja olette molemmat Mohikaani ja sinä ja monet muut lahkolaiset.
        Ette te ole ottaneet vastaan mitään muuta kuin lahkohengen tuon kirotun valheen hengen joka tulee lahkoihin sisälle hymyssä suin irvistellenkin tietäen että omaansa hän tulee kun tervetulleeksi toivotetaan.


    • DoctorT

      Se metodi, jota hän käytti PHn täyteyttä kaipaavien kohdalla, oli minun kokemana kaikkea muuta kuin raamatullinen. Kiitä-kiitämetodi ei nouse Sanasta.

      Pyhän Hengen kaste on lahja, ei kinuamisen tulos. Tai jos se tulee sen tuloksena, ei se enää ole lahja!!!

      Kokemukseni yli 40 vuoden takaa ja päätin kourat silmien,kärsän ja suun eritteitä täynnä, lopettaa moisen popotuksen. Nousin ylös ja totesin itselleni, lahja ei voi olla tällaisen älyttömän työn takana.

      Herra täytti minut myöhemmin ykskaks yllättäen. Sain kielilläpuhumisen lahjan ja ehkä jotakin muutakin matkan varrella.

      En ole kyennyt suhtautumaan Kukkulan toimintaan ymmärryksellä. RVn artikkelinkin pääpaino oli lukumäärissä!!!! Niin Raamatn läpiluvussa, kokouksissa, ihmisissä kuin muussakin.

      Patriarkaalinen ikä, josta kunnioitukseni.

      • Nöyrallä mielellä

        Eenokki luulee että kaikilla toimii armolahjat, kyllä kaikki esim, voi rukoilla parantumista, mutta kyllä armolahjat annetaan vain harvoille, niitä ei saa väkisin. On kiistaton tosiasia tämä, miksi aliarvioit esim,. Kukkulan saamia lahjoja Jumalalta, tämä Kristinusko pitää olla muuta kuin kateutta toisia kohtaan.


      • eenokki 12
        Nöyrallä mielellä kirjoitti:

        Eenokki luulee että kaikilla toimii armolahjat, kyllä kaikki esim, voi rukoilla parantumista, mutta kyllä armolahjat annetaan vain harvoille, niitä ei saa väkisin. On kiistaton tosiasia tämä, miksi aliarvioit esim,. Kukkulan saamia lahjoja Jumalalta, tämä Kristinusko pitää olla muuta kuin kateutta toisia kohtaan.

        Kukkula opettaa sellaista tekojen oppia jonka kautta saadaan pahat henget tai teeskeltelemisen taito (improvisointi) ja ei tällaiselle menetelmälle ole raamatullista pohjaa että se olisi Jumalan antama lahja.
        Väkisinhän Kukkuloiminen tuottaa jotain kun hoetaan ja tehdään mitä käsketään.
        Oikeat lahjat eivät sisälly ihmisen uskoon, kiitokseen vaan niiden kautta astuu sisälle itse per´kele.
        Kukkulan lahja ei ole Jumalasta eikä Kukkulan tahto ole Jumalan tahto en tosin kiellä etteikö kätten päällepanemisen kautta Jumala voisi antaa esim. kielilläpuhumisen lahjan, nimittäin silloin kun siihen tuntee selvää vaikutusta.


      • eenokki 12 kirjoitti:

        Kukkula opettaa sellaista tekojen oppia jonka kautta saadaan pahat henget tai teeskeltelemisen taito (improvisointi) ja ei tällaiselle menetelmälle ole raamatullista pohjaa että se olisi Jumalan antama lahja.
        Väkisinhän Kukkuloiminen tuottaa jotain kun hoetaan ja tehdään mitä käsketään.
        Oikeat lahjat eivät sisälly ihmisen uskoon, kiitokseen vaan niiden kautta astuu sisälle itse per´kele.
        Kukkulan lahja ei ole Jumalasta eikä Kukkulan tahto ole Jumalan tahto en tosin kiellä etteikö kätten päällepanemisen kautta Jumala voisi antaa esim. kielilläpuhumisen lahjan, nimittäin silloin kun siihen tuntee selvää vaikutusta.

        * eenokki, olet korkeintaan hyttysen arvoinen Kukkulan rinnlla, ei vois puhua samana päivänä. Ja sinä kelvoton kehtaat perjata Jumalan miestä, Arthur Kukkulaa, häpeä jos osaat !
        * Rakkaudella, opettelist jo kunnioittamaan Herran palvelijoita, mutta ensin sinun pitääkin tulla uskoon ja uudestisyntyä, ei vauvan pakkokaste voi ketään uudestisynnyttää, ei sinuakaan.


      • koleerikko
        eenokki 12 kirjoitti:

        Kukkula opettaa sellaista tekojen oppia jonka kautta saadaan pahat henget tai teeskeltelemisen taito (improvisointi) ja ei tällaiselle menetelmälle ole raamatullista pohjaa että se olisi Jumalan antama lahja.
        Väkisinhän Kukkuloiminen tuottaa jotain kun hoetaan ja tehdään mitä käsketään.
        Oikeat lahjat eivät sisälly ihmisen uskoon, kiitokseen vaan niiden kautta astuu sisälle itse per´kele.
        Kukkulan lahja ei ole Jumalasta eikä Kukkulan tahto ole Jumalan tahto en tosin kiellä etteikö kätten päällepanemisen kautta Jumala voisi antaa esim. kielilläpuhumisen lahjan, nimittäin silloin kun siihen tuntee selvää vaikutusta.

        Tutki eenokki 12, onko tuossa jo se pilkka, jota ei saa koskaan anteeksi?
        Rukoile itsesi puolesta, jos ehkä vielä saat syntisi anteeksi.


      • Vahva itsetunto
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * eenokki, olet korkeintaan hyttysen arvoinen Kukkulan rinnlla, ei vois puhua samana päivänä. Ja sinä kelvoton kehtaat perjata Jumalan miestä, Arthur Kukkulaa, häpeä jos osaat !
        * Rakkaudella, opettelist jo kunnioittamaan Herran palvelijoita, mutta ensin sinun pitääkin tulla uskoon ja uudestisyntyä, ei vauvan pakkokaste voi ketään uudestisynnyttää, ei sinuakaan.

        Mohikaani, uudestisyntyminen on sama asia kuin ihmisen sydämen tila suhteessa Kristukseen,se tila on silloin myönteinen,kaste on sama mysteeri onko se vauvan tai sinun aikuiskaste,,, kummastakin ymmärrys on yhtä kaukana, se kaste ei sinua eikä minua pelasta vaan usko.On lahkoja jotka opettavat omalla tavallaan, moni ns.apinoi jotakin saarnaajaa ja elää heidän puheidensa mukaan, kaikki ei ole aina oikein ja viisasta.


      • Vahva itsetunto kirjoitti:

        Mohikaani, uudestisyntyminen on sama asia kuin ihmisen sydämen tila suhteessa Kristukseen,se tila on silloin myönteinen,kaste on sama mysteeri onko se vauvan tai sinun aikuiskaste,,, kummastakin ymmärrys on yhtä kaukana, se kaste ei sinua eikä minua pelasta vaan usko.On lahkoja jotka opettavat omalla tavallaan, moni ns.apinoi jotakin saarnaajaa ja elää heidän puheidensa mukaan, kaikki ei ole aina oikein ja viisasta.

        * " Vahva itsetunto " , olenkos jossain sanonut, että kaste pelastaa? Sanoinha vaan eenokki 12:lle, että hänkään ei voi pelastua kasteella, siis vauvakasteellaa, niin kuin hän luulee. Miksi väännät sanojani, vai etkö ymmärrä lukemaasi?

        * Sydämen tila ei suhteessa Jeesukseen muuttuu juuri uudestisyntymisessä, ja uudestisyntymä tapahtuu Hengen uudistuksen kautta, ei vauvakasteessa, niin kuin sinä ja eenokki olette asian omaksuneet, että sitten ajankuluessa asenne Jeesuskeen aikain kuluessa muuttaa ja uudestisynnyttää. Ei se noin mee. Vaan kun uudestisynnytään, se tapahtuu tässä ja nyt.
        " Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan." Ei vauvakasteessa, eikä missään muussakaan vesikasteessa, vaan Hengen kasteessa. ( 1Kor. 12:13.) Jossa saadaan Pyhän Hengen sinetti ( Ef.1:13.)Herran ilmestymisen päivään saakka, sitten usko muuttuu näkemiseen.


      • koleerikko
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * " Vahva itsetunto " , olenkos jossain sanonut, että kaste pelastaa? Sanoinha vaan eenokki 12:lle, että hänkään ei voi pelastua kasteella, siis vauvakasteellaa, niin kuin hän luulee. Miksi väännät sanojani, vai etkö ymmärrä lukemaasi?

        * Sydämen tila ei suhteessa Jeesukseen muuttuu juuri uudestisyntymisessä, ja uudestisyntymä tapahtuu Hengen uudistuksen kautta, ei vauvakasteessa, niin kuin sinä ja eenokki olette asian omaksuneet, että sitten ajankuluessa asenne Jeesuskeen aikain kuluessa muuttaa ja uudestisynnyttää. Ei se noin mee. Vaan kun uudestisynnytään, se tapahtuu tässä ja nyt.
        " Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan." Ei vauvakasteessa, eikä missään muussakaan vesikasteessa, vaan Hengen kasteessa. ( 1Kor. 12:13.) Jossa saadaan Pyhän Hengen sinetti ( Ef.1:13.)Herran ilmestymisen päivään saakka, sitten usko muuttuu näkemiseen.

        Huomenta Mohikaani. Antaa eenokki hälytysnumeron ja vahvan itsetunnon lukea Katekismusta, jospa heille aukeaisi edes jotain hengellisistä asioista. Sitten vahvempaa ruokaa kun saavat uudestisyntyä, jos se eenokin kohdalla on enään mahdollista. En ole tuomari ja eenokkina huutaisin avuksi Jumalan apua.


      • eenokki 12

        En tiedä oletko Doc.T uudestikastettuja vaiko joku muu?
        En ainakaan uskalla tuomita sinua.
        Mutta ainakin olet raitis uskovainen ja uskallat vastustaa kaikkea sitä mikä ei ole Jumalasta. Niin minäkin olen aina tehnyt ja onhan niitä ihmeitäkin ja todistuksia taivaasta käsin.
        Toivoisin että tukkisit myös tuon hereetikon Mohikaanin ja myös Koleerikon kärsän sanan totuudella.


      • eenokki 12
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * " Vahva itsetunto " , olenkos jossain sanonut, että kaste pelastaa? Sanoinha vaan eenokki 12:lle, että hänkään ei voi pelastua kasteella, siis vauvakasteellaa, niin kuin hän luulee. Miksi väännät sanojani, vai etkö ymmärrä lukemaasi?

        * Sydämen tila ei suhteessa Jeesukseen muuttuu juuri uudestisyntymisessä, ja uudestisyntymä tapahtuu Hengen uudistuksen kautta, ei vauvakasteessa, niin kuin sinä ja eenokki olette asian omaksuneet, että sitten ajankuluessa asenne Jeesuskeen aikain kuluessa muuttaa ja uudestisynnyttää. Ei se noin mee. Vaan kun uudestisynnytään, se tapahtuu tässä ja nyt.
        " Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan." Ei vauvakasteessa, eikä missään muussakaan vesikasteessa, vaan Hengen kasteessa. ( 1Kor. 12:13.) Jossa saadaan Pyhän Hengen sinetti ( Ef.1:13.)Herran ilmestymisen päivään saakka, sitten usko muuttuu näkemiseen.

        * " Vahva itsetunto " , olenkos jossain sanonut, että kaste pelastaa? Sanoinha vaan eenokki 12:lle, että hänkään ei voi pelastua kasteella, siis vauvakasteellaa, niin kuin hän luulee. Miksi väännät sanojani, vai etkö ymmärrä lukemaasi?

        Eenokki pelastuu kasteen armolla kun uskon mitä kaste on ja mitä se antaa.
        Ei lapsenkaste pelkkänä tekona pelasta vaan joskin se on lain kannalta katsottuna uudestisyntymistä, mutta ihmisen täytyy syntyä hengen kautta uudesti ylhäältä, kasvaa ja uudistua eli tulla uudeksi ihmiseksi.(uudeksi luomukseksi)
        Toivoisin Mohikaanin ajattelevan asiaa josta ollaan niin monta mieltä niin luterilaisuudessakin.
        No hyvää viikonloppua sinnekin päin.


      • eenokki 12
        koleerikko kirjoitti:

        Tutki eenokki 12, onko tuossa jo se pilkka, jota ei saa koskaan anteeksi?
        Rukoile itsesi puolesta, jos ehkä vielä saat syntisi anteeksi.

        Eenokki tietää kyllä mitä puhuu ja kenelle puhuu.
        Pyhän Hengen pilkan kyllä tiedän ja siitä joskus toiste.

        Annan luvan käyttää rohkeata arvostusta minusta.


      • eenokki 12
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * eenokki, olet korkeintaan hyttysen arvoinen Kukkulan rinnlla, ei vois puhua samana päivänä. Ja sinä kelvoton kehtaat perjata Jumalan miestä, Arthur Kukkulaa, häpeä jos osaat !
        * Rakkaudella, opettelist jo kunnioittamaan Herran palvelijoita, mutta ensin sinun pitääkin tulla uskoon ja uudestisyntyä, ei vauvan pakkokaste voi ketään uudestisynnyttää, ei sinuakaan.

        Eihän eenokille ole ihmisiltä pisteitä annettu mutta en tahdo pahalla maksaa syytöksesi velkaa eikä sitä tarvitse anteeksi pyytää.
        Minä olen nk. "voimanostaja" sinuun verrattuna enkä sano Kukkulasta muuta kuin hän on sinut vienyt syvälle harhaan.

        ps. miten sinä ihmisen arvon mittaat?
        Noilla tuomion sanoillasi huomaan.


      • eenokki 12 kirjoitti:

        * " Vahva itsetunto " , olenkos jossain sanonut, että kaste pelastaa? Sanoinha vaan eenokki 12:lle, että hänkään ei voi pelastua kasteella, siis vauvakasteellaa, niin kuin hän luulee. Miksi väännät sanojani, vai etkö ymmärrä lukemaasi?

        Eenokki pelastuu kasteen armolla kun uskon mitä kaste on ja mitä se antaa.
        Ei lapsenkaste pelkkänä tekona pelasta vaan joskin se on lain kannalta katsottuna uudestisyntymistä, mutta ihmisen täytyy syntyä hengen kautta uudesti ylhäältä, kasvaa ja uudistua eli tulla uudeksi ihmiseksi.(uudeksi luomukseksi)
        Toivoisin Mohikaanin ajattelevan asiaa josta ollaan niin monta mieltä niin luterilaisuudessakin.
        No hyvää viikonloppua sinnekin päin.

        * Eenokki kirjoittaa; " Eenokki pelastuu kasteen armolla kun uskon mitä kaste on ja mitä se antaa.
        Ei lapsenkaste pelkkänä tekona pelasta vaan joskin se on lain kannalta katsottuna uudestisyntymistä, mutta ihmisen täytyy syntyä hengen kautta uudesti ylhäältä, kasvaa ja uudistua eli tulla uudeksi ihmiseksi.(uudeksi luomukseksi) " ?

        * Kasteessa ei ole mitään armoa, joka voisi pelastaa. En tiedä mistä sellaista lut Raamatusta, minä en ole koskaan vastaavaa sieltä löytänyt, ja olen sentään lukenut Raamatun (KR:33/38,) ainakin 50 kertaa kannesta kanteen. Mutta sellaista kasteen armoa, joka pelastaa, en ole havainnut siellä olevan?

        * Sensijaan tälläisiä Raamatun totuuksia jotka kerrtoo, miten ja kikä pelastaa ja puhdistaa synnistä ja uudestisynnyttää.

        * Apt. 4:12. "< 12. Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.>"

        * 8: 26. Herran enkeli puhui Filippokselle: "Lähde etelään päin ja mene tielle, joka vie Jerusalemista Gazaan ja on autio."

        27. Filippos lähti sinne. Juuri silloin sitä tietä tuli mahtava etiopialainen hoviherra, eunukki, joka hoiti Etiopian kuningattaren eli kandaken koko omaisuutta. Hän oli käynyt Jerusalemissa pyhiinvaellusmatkalla

        28. ja oli nyt palaamassa kotiin, istui vaunuissaan ja luki profeetta Jesajan kirjaa.

        29. Henki sanoi Filippokselle: "Mene lähemmäs ja pysyttele vaunujen vieressä."

        30. Filippos juoksi vaunujen luo, ja kuullessaan miehen lukevan profeetta Jesajaa hän sanoi: "Sinä kyllä luet, mutta mahdatko ymmärtää?"

        31. Mies vastasi: "Kuinka ymmärtäisin, kun kukaan ei minua neuvo." Hän pyysi Filipposta nousemaan vaunuihin ja istumaan vierellään.

        32. Kohta, jota hän kirjasta luki, oli tämä:

        - Niin kuin lammas hänet vietiin teuraaksi, niin kuin karitsa, joka on ääneti keritsijänsä edessä, ei hänkään suutansa avannut.

        33. Kun hänet alennettiin, hänen tuomionsa otettiin pois. Kuka voi laskea hänen jälkeläistensä määrän? Hänen elämänsä otetaan pois maan päältä.

        34. Hoviherra sanoi Filippokselle: "Voisitko sanoa, kenestä profeetta puhuu, itsestäänkö vai jostakin toisesta?"

        35. Filippos rupesi puhumaan, aloitti tuosta kirjoitusten kohdasta ja julisti miehelle evankeliumia Jeesuksesta.
        36. Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?"

        37. [Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika."]

        * 38. Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

        39. Kun he olivat nousseet vedestä, Herran Henki tempasi Filippoksen pois. Hoviherra ei enää nähnyt häntä mutta jatkoi iloisena matkaansa. 40. Filippos ilmaantui sitten Asdodiin. Evankeliumia julistaen hän kulki kaupungista kaupunkiin, kunnes tuli Kesareaan >"

        * Apt. 15:9-11. "< 9. eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla.

        10. Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa?

        11. Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme, samalla tapaa kuin hekin. >"

        * 16:31. "< Niin he sanoivat: " Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi."

        * Room. 3: "< 21. Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,

        22. se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.

        23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla

        24. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,

        25. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit

        26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

        27. Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta.

        28. Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja.

        29. Vai onko Jumala yksistään juutalaisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin, >"


      • Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Eenokki kirjoittaa; " Eenokki pelastuu kasteen armolla kun uskon mitä kaste on ja mitä se antaa.
        Ei lapsenkaste pelkkänä tekona pelasta vaan joskin se on lain kannalta katsottuna uudestisyntymistä, mutta ihmisen täytyy syntyä hengen kautta uudesti ylhäältä, kasvaa ja uudistua eli tulla uudeksi ihmiseksi.(uudeksi luomukseksi) " ?

        * Kasteessa ei ole mitään armoa, joka voisi pelastaa. En tiedä mistä sellaista lut Raamatusta, minä en ole koskaan vastaavaa sieltä löytänyt, ja olen sentään lukenut Raamatun (KR:33/38,) ainakin 50 kertaa kannesta kanteen. Mutta sellaista kasteen armoa, joka pelastaa, en ole havainnut siellä olevan?

        * Sensijaan tälläisiä Raamatun totuuksia jotka kerrtoo, miten ja kikä pelastaa ja puhdistaa synnistä ja uudestisynnyttää.

        * Apt. 4:12. "< 12. Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.>"

        * 8: 26. Herran enkeli puhui Filippokselle: "Lähde etelään päin ja mene tielle, joka vie Jerusalemista Gazaan ja on autio."

        27. Filippos lähti sinne. Juuri silloin sitä tietä tuli mahtava etiopialainen hoviherra, eunukki, joka hoiti Etiopian kuningattaren eli kandaken koko omaisuutta. Hän oli käynyt Jerusalemissa pyhiinvaellusmatkalla

        28. ja oli nyt palaamassa kotiin, istui vaunuissaan ja luki profeetta Jesajan kirjaa.

        29. Henki sanoi Filippokselle: "Mene lähemmäs ja pysyttele vaunujen vieressä."

        30. Filippos juoksi vaunujen luo, ja kuullessaan miehen lukevan profeetta Jesajaa hän sanoi: "Sinä kyllä luet, mutta mahdatko ymmärtää?"

        31. Mies vastasi: "Kuinka ymmärtäisin, kun kukaan ei minua neuvo." Hän pyysi Filipposta nousemaan vaunuihin ja istumaan vierellään.

        32. Kohta, jota hän kirjasta luki, oli tämä:

        - Niin kuin lammas hänet vietiin teuraaksi, niin kuin karitsa, joka on ääneti keritsijänsä edessä, ei hänkään suutansa avannut.

        33. Kun hänet alennettiin, hänen tuomionsa otettiin pois. Kuka voi laskea hänen jälkeläistensä määrän? Hänen elämänsä otetaan pois maan päältä.

        34. Hoviherra sanoi Filippokselle: "Voisitko sanoa, kenestä profeetta puhuu, itsestäänkö vai jostakin toisesta?"

        35. Filippos rupesi puhumaan, aloitti tuosta kirjoitusten kohdasta ja julisti miehelle evankeliumia Jeesuksesta.
        36. Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?"

        37. [Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika."]

        * 38. Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

        39. Kun he olivat nousseet vedestä, Herran Henki tempasi Filippoksen pois. Hoviherra ei enää nähnyt häntä mutta jatkoi iloisena matkaansa. 40. Filippos ilmaantui sitten Asdodiin. Evankeliumia julistaen hän kulki kaupungista kaupunkiin, kunnes tuli Kesareaan >"

        * Apt. 15:9-11. "< 9. eikä tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla.

        10. Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa?

        11. Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme, samalla tapaa kuin hekin. >"

        * 16:31. "< Niin he sanoivat: " Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi."

        * Room. 3: "< 21. Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,

        22. se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.

        23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla

        24. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,

        25. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit

        26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

        27. Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta.

        28. Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja.

        29. Vai onko Jumala yksistään juutalaisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin, >"

        * Jatkoa edelliseen:


        * Heb.9: "< 11. Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,

        12. meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.

        13. Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen,

        14. kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa! >"

        * 10:10. "< Ja tätmän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kertakaikkiaan. >"

        *11:6. "< Mutta ilaman uskoa on MAHDOTONTA olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, TÄYTYY usoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka hänen tykönsä tulevat. >"

        * Riittäköön nyt nämä yllä olevat Raamatun kohdat, todistamaan sen, että pelastumme uskonkautta Jeesukseen, uskolla jonka Jeesus vaikuttaa.

        * Tämä 11:6. on selkeää puhetta, että mitään vauvakasteen armoa ei voi olla olemassa. Koska, " sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy USKOA, että Jumala ON.!"

        * Mikään teologinen viisastelu ei voi selittää sitä, että pieni, rintalapsi, vauva voisi uskoa, että " Jumala ON!" Nämä Jumalan sanat vie kaiken pohjan vauvakasteen, ja yleensä minkään vesikasteen armosta. Kaste on aina uskon seuraamusta. Jonka Jeesukin opetti, miksi eenokki et vaan usko Jeesusta?

        * Joka uskoo ja kastetaan se pelastuu, mutta joka ei USKO, se tuomitaan kadotukseen." Ensin usko, sitten kaste, ja nämä on aina jokaisen kohdalla henkohtaista, ei voida minkään kummien tai pappien tai omaisten kautta uskoa kenenkään puolesta.


      • Eenokki 12
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * eenokki, olet korkeintaan hyttysen arvoinen Kukkulan rinnlla, ei vois puhua samana päivänä. Ja sinä kelvoton kehtaat perjata Jumalan miestä, Arthur Kukkulaa, häpeä jos osaat !
        * Rakkaudella, opettelist jo kunnioittamaan Herran palvelijoita, mutta ensin sinun pitääkin tulla uskoon ja uudestisyntyä, ei vauvan pakkokaste voi ketään uudestisynnyttää, ei sinuakaan.

        Minä voin suoraan sanoa että Mohikaani ja Kukkula ovat molemman hyttysen tai Huttusen paskan arvoisia,
        Lahkovanhus ja puupäinen opetuslapsi ei sen parempaa luomusta.


    • se ev.lut.

      Kyllä täällä nyt ylistetään yhden ihmisen tekoja, on lukenut raamatunkin yli 2000 kertaa läpi.

      Itse kun kysyin minkälaista hartauselämää itse vietätte, ei tullut kuin yksi vastaus, että ei sillä ole mitään väliä.

      Jos itse ei lue sanaa, rukoile, elä lähellä Herraa, ei see tee autuaaksi, että julistetaan, että on meillä helluntailaisilla kuitenkin yksi vanhurskas mies!

      • * Kyllä me helluntailaiset ylistetään YHTÄ ainoata Miestä, Jeesusta Kristusta, vain Hän on ainut tosi vanhurskas ja oikeudenmukainen kaikessa, ylistys ja kunnia Jumalalle Jeesukselle Kristukselle !


    • Efesolaiskirje 1
      3 "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa",

      1. Pietarin kirje 1
      3 "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,"

      • koleerikko

        Huomenta Ekivaari. Oikeita jakeita näin aamutuimaan annoit. Jeesus on ainut turva ja varsinkin uskovien Vapahtaja.


    • DoctorT

      Kiitos eenokki 12 tunnustuksen sanoistasi, lämmitti:-)

      Mohikaanin Koleerikon teksteissä on jotain sellaista, joka ei haasta lukemaan. Raamatunpaikoilla kikkailu ei minua ole koskaan vakuuttanut, eikä myöskään känäämisen armoitus.

      Pitkässä juoksussa on käynyt niin, että on harjaantunut erottamaan oikean väärästä. On siinä kyllä vahva osuus myös sillä, että Herra on ollut armollinen ja vienyt oman "korkeakoulun" kautta syviin vesiin. Siellä olen oppinut tuntemaan Häntä ja kuulemaan Hänen Henkensä ääntä, tarkastikin.

      En ole uudestikastettu, kun olen uskovana kastettu eikä lapsena kasteltu.

      Kukkulan toiminta on minulle ollut ? kaikki 40 vuotta.

      • eenokki 12

        No kiitän rohkeasta todistuksestasi. Ymmärrän uudestikasteesi tai miten sen käsitinkin?
        Mutta Kukkulan toimintaa en tasan tarkkaan tiedä.? Koska olen havainnut uskosi joka näyttää olevan terveen kehityksen tulosta en voi moittia sinua mistään joten ole siunattu sinäkin ja perhekuntasi ja sukulaisesi niin että Jeesus heidätkin saisi omakseen, kuten meidätkin, jotka olemme Jeesuksen rakkauden suojissa.
        Siunattua viikonloppua.

        ps. olisikohan tuo nikkisi minulta joskus saatua?


      • * " Mohikaanin Koleerikon teksteissä on jotain sellaista, joka ei haasta lukemaan. Raamatunpaikoilla kikkailu ei minua ole koskaan vakuuttanut, eikä myöskään känäämisen armoitus "

        * Enpä tiedä, mitä tarkoitat " känäämisen armoituksella"? En väitä, etteikö uskosinua pelasta, mutta et kaikissa opillisissa Raamatun opetuksissa ole ihan terveellä raamatullisella pohjalla, syvistä vesistä huolimatta. Ja jos oikeassa opillisessa Sanassa tahtoo pysyä, olkoon sittem känäämistä, mutta et sinä, eikä eenokki 12 , enempää kuin ekivaarikaan, ette voi Raamatun opetusta mieleiseksenne kääntää oman viisautenne antamalla viisastelulla.

        * Mikään vesikaste ei pelasta, ainoastaan Hengen kaste voi ihmisen synnin tuemeleman sisimmän uudeksi muuttaa. 1Kor. 12:13. ja Ef.1:10. ellei tätä ole kokenut, ei voi olla uudestisynyt. Eikä vesikasteella ole mitään tekemistä Ylhäältä tapahtuvaan uudestissyntymiseen, senhän Jeesuskin jo Joh.3: luvussa selkeästi tuo esille.

        * Olispa ihan kiva tietää, mikä on sitä vänkäämistä kirjoituksissani ? Perusteluja, ei ilkeyksiä, !


    • 30 kertaa on paljon

      Siunaukseksi ovat olleet Artturin kirjatkin , mm. "Pyhällä Hengellä täyttyminen".

      Siunausta 100 vuotiaalle. Jeesus johdattakoon edelleen tulevatkin vuodet.

      En usko , että Artturi Kukkula olisi lukenut raamatun läpi 2000 kertaa. Ettei vain ole liioittelua oikein roppakaupalla. Voisin uskoa 100 kertaa, mutta sekin olisi äärimmäisen suuri lukema. Itse olen noin 40 vuoden aikana ahkerasti lukenut raamattua, ja se on tullut kahlattua järjestyksessä läpi vain noin 30 kertaa.

      • ihmettelin

        itekkin tota yli 2000 kertaa!

        laskeskelin tossa että tohon määrään joutuu lukemaan, kerran viikkoon raamatun läpi ja vuodessa raamatun joutuu lukemaan läpi 48 kertaa n.45 viiden vuoden ajan.

        eli laskutoimitus menee näin

        1*4=4

        4*12=48

        48*45=2160

        ite luin joskus raamatun viikkossa / 7päivässä läpi, silleen että olin päivisin töissä ja luin aina illalla töiden jälkeen n.6-8 tuntia raamattua ja viikonloppu oli vapaa mutta viikonloppunakin joutui lukemaan sen 6-8 tuntia että ehtisi lukemaan raamatun viikossa läpi.

        aika hurjalta tuo määrä kuulostaa muta tiedä sitten onko totta?


      • pitää
        ihmettelin kirjoitti:

        itekkin tota yli 2000 kertaa!

        laskeskelin tossa että tohon määrään joutuu lukemaan, kerran viikkoon raamatun läpi ja vuodessa raamatun joutuu lukemaan läpi 48 kertaa n.45 viiden vuoden ajan.

        eli laskutoimitus menee näin

        1*4=4

        4*12=48

        48*45=2160

        ite luin joskus raamatun viikkossa / 7päivässä läpi, silleen että olin päivisin töissä ja luin aina illalla töiden jälkeen n.6-8 tuntia raamattua ja viikonloppu oli vapaa mutta viikonloppunakin joutui lukemaan sen 6-8 tuntia että ehtisi lukemaan raamatun viikossa läpi.

        aika hurjalta tuo määrä kuulostaa muta tiedä sitten onko totta?

        ottaa huomioon myös se että kuinka pitkään ihminen elää? ja koska ihminen tulee uskoon?

        onko uskossa jo pienestä pitäen? ja minkä ikäsenä alottaa raamatun luvun?


      • jos lukee
        pitää kirjoitti:

        ottaa huomioon myös se että kuinka pitkään ihminen elää? ja koska ihminen tulee uskoon?

        onko uskossa jo pienestä pitäen? ja minkä ikäsenä alottaa raamatun luvun?

        raamatun läpi kuukaudessa 2 kertaa niin että lukee raamatun läpi 1 kerran 2:hessa viikossa niin laskeskelin tossa että raamatun joutuu lukemaan vuodessa läpi 24 kertaa n. 90 vuoden ajan.

        eli laskutoimitus menee näin

        2*12=24

        24*90=2160

        aika hurjalta tuo määrä kuulostaa muta tiedä sitten onko totta?


      • jos lukee kirjoitti:

        raamatun läpi kuukaudessa 2 kertaa niin että lukee raamatun läpi 1 kerran 2:hessa viikossa niin laskeskelin tossa että raamatun joutuu lukemaan vuodessa läpi 24 kertaa n. 90 vuoden ajan.

        eli laskutoimitus menee näin

        2*12=24

        24*90=2160

        aika hurjalta tuo määrä kuulostaa muta tiedä sitten onko totta?

        * Ette viittisi tehdä Jumalan miehestä valhettelijaa, kyllä Kukkula on lukenut Raamatun, nyt jo tähän menessä n. 3000 kertaa, joka ei usko, on uskomatta, mutta ei pitäisi tuomita valhettelijaksi, koska kukaan ei voi sitä todistaa, uskotaan vaan, että Herran palvelija ei valaehtele. Todisteena siitä, että on lukenut PALJON, se, että muistaa ulkoa lähes koko Raamatun, näin karrikoiden, muistaa siis pitkiä osia ja koko Raamatusta, en kenenkään toisen ole ikinään kullut että olisi muistanut ulkoa, samassa määrin kuin Kukkula!


    • slim.

      Jaa, että kehtaat väittää Kukkulaa valehtelijaksi. Sinä syyllistyt väärään todistukseen lähimmäisestä, sehän sinulla kyllä käy. Omatuntosikin todistaa jos vaivaudut kuuntelemaan sitä. Arttur Kukkula on lukenyt Raamatun läpi 2000 kertaa uskoit tai et!

    • DoctorT

      En epäile Kukkulan lukukertoja minäkään. En vain tiedä, miksi siitä täytyy pitää niin isoa numeroa! Onko se ylpeyttä kenties vai mitä?

      Voiko sillä pyrkiä osoittamaan metodinsa ja sanansa oikeiksi?

      Hieno ikä, huikea ikä, mutta nämä muutamat seikat häiritsevät ainakin minua. Varsinkin se kiitä-kiitäsydeemi. Apostolit laskivat kätensä ihmisten päälle, jos kerkesivät, ja nämä täyttyivät Hengellä, saaden armolahjoja jne. Wau, siihen täytyy pyrkiä.

    • aamenia

      Mikä ihmeen ekstaasi?

      Kun rukoilen kielillä, se on aivan rauhallista rukousta, yhtä rauhallista kuin suomeksikin.

      Ja kun erotan hengen toisesta, eivät silmämunani käänny nurinpäin, vaan ainoastaan saan ymmärryksen, mistä hengestä on kysymys.

      Kun olen rukoillut jonkun sairaan puolesta ja hän kertoo parantuneensa, olen kamalan iloinen ja se siitä.

      Mitä ekstaasia tässä on?

    • perämela

      Raamatun läpilukeminen saarnatuolivauhtia kestää n 85 tuntia.

      tutkittu on.

      eli 85 tuntia x 2000 lienee olla 170 000 tuntia. eli aika määrä on.

      jos sitä sitten lukis syömättä ja juomatta nukkumatta ja muuta tekemättä yhtä kyytiä, se tarkoittaa kaiketi n 7083 vuorokautta, joka taas tarkoittaa noin 19, 4 vuotta.

      jos nyt oletetaan, että Artturi teki sitä vain työpäivinä eli vaikkapa 10 tuntia joka päivä, se taas tarkoittaa että lukeminen on kestänyt noin 46, 5 vuotta joka päivä siis kymmenen tuntia päivässä joka oli kymmenen tunnin mittainen.

      Ja edelleen jos on lukenut 5 tuntia joka päivä, lukemiseen menee silloin tuplat eli 93 vuotta.

      tässä vaan asia realisointia muuta sen enempää arvioimatta.

      saatoin toki laskea väärinkin, mutta en jaksa tarkistyaa.

    • perämela

      Ja jos nyt ollaan ihan realisteja, niin onko se nyt ihan pakko joka ikisessä tekstissä missä Kukkulasta puhutaan, niin mainita noita lukukertoja !

      niin, onko pakko ?

      siitäkö se tulee se uskovan arvo ja ansio j amikä lie vai mistä se tulee.

      ajattelis että jos olisin kukkula, niin sanoisin, että antakaa nyt jo olla niitten numeroitten pyörittäminen. paljon mahtavampaahan se olisi jos olisi koko ajan istunut tolpan nokassa ja lukenut siellä yhtä kyytiä kuolemaan asti.

      olin kerran konffassa ja menin sinne rukousriiheen jossa hää oli kun rukoiltiin henkikastetta.

      muistiini jäi kun joku alkoi jotain kysyä muutamalla sanalla, niin Kukkula lopetti sen kertalaakista ja sanoi, nyt ei olla kyselytunnilla nyt rukoillaan ja sillä siisti.

      minusta tuntui että just se kysely ja vastaus ennenkaikkea olisi ollut monelle avainkysymys syyhyn olla just siiä hetkessä.
      no en minä saanut mitään poistuin pois, ja olen saanut ihan itsekseni omalla aikataululla nekin asiat.

      kukin tavallaa ja ajllaan.

      mutta joka tapauksessa onnea pitkän iän saavuttamisesta

    • Matteuksen

      evakeliumista

      Luku 24:23-28

      22. Jos silloin joku sanoo teille: Täällä on Kristus, tai tuolla [hän on], älkää uskoko.

      23. vääriä kristuksia ja vääriä profettoja nousee. He tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, nin että eksyttävät jos mahdollista, valitutkin.

      25. Minä olen ennalta ilmoittanut tämän teille.

      26. Jos siis teille sanotaan: Hän on erämaassa, älkää menkö sinne, tai Hän on sisällä talossa, älkää uskoko.

      27. Sillä kuten salama leimahtaa idästä länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tuleminen.

      28. Missä on RAATO, sinne korppikotkat kokoontuvat.

    • utelias sielu

      Joko Hilja Aaltonen on kuinka vanha?

      • kyösti... veli

        hilja on 105 v vanha


    • kyösti... veli

      niin korjaus että vähän yli tuhannen kertaa artturi on lukenut raamatun läpi.

      • voi pientä

        No voi hellanduudeli tentään. Että ihan 2000 kertaa.


    • hurjamäärä

      2000 kertaa raamattu läpi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2072
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1946
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1895
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe