Mol.fi:n uudet sivut on surkeat!

voivoivoi1

Aivan järjetön jäsentely ja hakumahdollisuudet.

Vanha oli täysin toimiva, hyvin jäsennelty sekä rajattavissa.

uusi on yksinkertaisesti surkea kapistus jossa ei voi tehdä laajaa hakua usealle sektorille niin että hakutulos olisi yhdellä silmäyksellä hahmoteltavissa.

Voi voi voi Mol... Teit meidän pätkätyöläisten työn hausta vielä hankalampaa.

40

2766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitus

      juu niin ja valitin mollin palstalle vuokratyön firmojen palstan käytöstä.

    • justas1

      Kymmenen vuotta olen joka arkipäivä tarkastanut mollista oman alani paikat. Suhdanteet on ollut helppo ennakoida, esimerkiksi viime vuosina on uudenman paikat kadonneet täysin. Työpaikkoja on vain maakunnissa! Kiitos eun vapaan liikkuvuuden? Uusilta sivuilta en osaa hakea mitään! Varmaankin kohta alkavat kurssittaa meitä medialukutaidottomia uusien sivujen käyttöön.

    • järjetöntä!

      Ja mitähän tuokin älytön uudistus maksoi?! Joku konsultti varmaan repinyt taas isot rahat. Miksi pitää korjata sellaista, mikä ei ole rikki? Tässä tapauksessa uudistus tarkoitti vain huonontamista.

    • ihmettelijä22

      MOL:n ilmoitukset löytyvät kätevästi myös muista palveluista, esimerkiksi Duunitori.fi listaa kaikki mollin ilmoitukset ja monia muita. Lisäksi työpaikkailmoituksia saa nykyään myös omaan facebook-virtaan... kirjoittaa vain työpaikat ja kaupunki tms. facebook-hakuun...

    • Tylsyyden huippu

      todallakin SAMAA MIELTÄ!

    • aloittaja3

      Duunitorit ja facebookit yms eivät ole mitään Moli:n kaltaisia tahoja joita oikeasti tarvitaan. Mol sen sijaan on verorahoilla ylläpidettyä toimintaa, jonka tulisi palvella kansalaisia.

    • porinpojka

      Huomasin että vanhalla osotteella toimii.

      http://www.mol.fi/paikat/

      Tuota kautta toimii "vanhan aikaisesti"

      Tuo uusi ulkoasu imee tiedot noilta vanhoilta sivuilta. Elikkä todella paskasti tehty tuo ulkoasu "uudistus". Joku vetänyt hyvät fyffet.

      Vuokrafirman taikka työkkärin on myös pakko kertoa vuokratyön toimeksiantaja yritys. Tuli laki tästä.

      • haukiespoo

        Tuohan on kiva lakiuudistus. Opiskeluaikana lähdin vuokrafirman kautta likaiseen hanttihommaan huonolla palkalla, koska ilmoituksesta sain sellaisen käsityksen että asiakasyritys olisi ollut "oman alani" pulju. Toivoin siis pääseväni edes näkemään voimalaitoksia, vaikka kukaan ei suostunut ottamaan sellaiseen töihin. Ihan erilaiseen paikkaan päädyin sitten töihin.

        Onneksi minulla kävi hyvä säkä kesätyöhaussa opintojen loppupuolella ja lopulta sain pysyvän työpaikan energiayhtiöstä ennen valmistumista.


      • humanistiko

        Kiitos tiedosta, vanhat sivut on paremmat


      • Pkatnimimerkistä

        Ihanaa, kiitos vinkistä! Heti kokeilemaan vanhoja. Uudet sivut hävittävät haut alta aikayksikön, jos nyt onnistut sieltä jonkun hakutuloksen saamaan poistettuasi ensin kymmenen rastia joista ET halua näkyviin.
        Yleensä sähköiset palvelut ovat tervetulleita ja toimivia, tämä uusi ei toimi. Enkä ole ihan tyhmimmästä päästä


      • rankkari_tulee

        Jotain täytynyt tehdä näitä uusavuttomia varten, jotka käyttää älypuhelimia. Niille optimoitu selvästi nuo sivut. Olen vain päättänyt, ettei tässä elämässä tule olemaan älypuhelinta, kun kerran potkivat sen alan töistä pois. Pitäkööt siis tunkkinsa!


    • väyryskä

      Nuo mollin uudet sivut on todella surkeat. Niillä on vaikea hakea yhtään mitään. Tai siten en osaa vaan käyttää niitä. Ennen näki laajemmin, että mitä muutakin työtä oli tarjolla, kun vain just oman alan työtä. En ymmärrä, miten tuollaiset sivut on voitu julkasta, kun vanhoissa sivuissa ei ollut mitään vikaa. Rahaa vaan tuntuu olevan liikaa. Ja kun uudistus on nykyaikaa. Kyllä nyt monen ihmisen työnhaku vaikeutuu. Onneksi huomasin tämän viestiketjun lopulla linkin, jossa sanottiin, että vanhat sivut toimivat osoitteessa

      http://www.mol.fi/paikat/ Hyvähyvä!

      • SSFSDFSDF

        Mun mielestä kanssa aluksi ne sivut oli ihan surkeet. No, kaikkeen tottuu, eli nyt mä pelaan niitten kanssa sitten kuitenkin. Mä vaan laitan tän alueen (maakunnan) hakutekijäksi, sitten niistä kahdesta luukusta valitsen vaihtoehdot jotka antavat viimeisimmät lisäykset ja sivulle se suurin määrä paikkoja.
        No, sillai. Sitten vielä haen parilla ammattinimikkeellä koko maan paikat.
        Tolla lailla mä pelaan.
        Sanon muuten senkin, että VSSHP voisi kohdistaa sitä yt-toimintaansa sinne rekrytointitoimistoonsa. Ainakin se eukko, joka ei kerro maakuntansa tosiasiallista tilannetta, kun sinne ottaa muualta yhteyttä ihminen, niin joo, terve vaan! Vaikka mitä se mua liikuttaa, on kyllä nyt tullut selväksi se, että sinne pestataan sellaisia hyvännäköisiä ihmisiä sinne VSSHP:hen, suoraan koulunpenkiltä kesälomantekijöiksi, ai niin harjoittelujakson kautta, eli palkatta ens ja sitten palkallisena. Että siis koulutettu ja kokemustakin omaava ei kelpaa mihinkään. Hienoo. Mutta onneksi siellä on nyt se YT menossa... Hienoo! Toisaalta myöskin se, että kamalasti se imee muka väkee, mitäs niille entisille käy sitten, eihän se mitenkään ole ollut mahdollista, että kaikki koulutetut sinne tulevat jäämään - tai jos on, niin joo, ei oo ihmekään että YT!


    • dfghnjmk
    • hienoa2

      VOI KIITOS tuosta vanhojen sivujen linkistä,aivan kauhea tuo uusi!

    • fewsewfewf

      painakaa sitä (Lisää hakutekiöitä nappia)

    • Kiitoskiitos!

      Kiitos minunkin puolestani vanhojen sivujen linkkaajalle! Huomattavasti paremmin ovat jäsennellyt. Helposti pääsee hyppäämään katseellaan yli ne mitkä ei kiinnosta.

      Oon antanut palautetta uusista sivuista työkkärille.

    • hmm4

      No, eipä nuo vanhatkaan enää toimi.

    • työnhakija

      Mol.fi:n sivut (uudet) selailu vie paljon aikaa, niinkö oli tarkoituskin?
      Vanhassa vara parempi. Yks lukuisista pätkätyöntekijöistä.

    • Pätkäläinen

      Olen täysin samaa mieltä! suututtaa ja ärsyttää tuo sivu niin, ettei viitsi mennä selaamaan mitään paikkoja sieltä!

    • ulkoistakaaITTENNE

      NYT NE SAATANAN TYÖKKÄRIN IT-PELLET LAITTOIVAT TUON www.mol.fi/paikat OHJAUTUMAAN UUTEEN HAKUJÄRJESTELMÄÄN! ETTEI KUKAAN VAAN SAISI KÄYTTÄÄ TUOTA HELPPOA VANHAA!

      HAISTAKAA PITKÄ VITTU!

      Osaako joku kaivaa lähdekoodista mistä url:ista nuo paikat nyt tulevat järjestelmään? Kun ennen imettiin tuolta mol.fi/paikat mutta vaihtoivat urlia ETTÄ VOIVAT KEHUA KUINKA 100% ON TYYTYVÄISIÄ UUDEN KÄYTTÄJIÄ!

    • yhyh

      On kyllä melkoisen huono tuo uusi sivu. Käytin tuota vanhaa tähän päivään asti, mutta nyt ovat menneet senkin säätämään pois. Todella vaikeaselkoinen ja hankala tuo uusi versio. En pidä!

    • Eiiiih!

      Auttakaa! Mihin tuosta "uudistuksesta" voi valittaa? Työnhaku muuttuu koko ajan vaikeammaksi!


      Asuntomyyjä
      Atk-asiantuntija
      Aulaemäntä/-isäntä
      Autoalan tuntiopettaja
      Autoileva lehdenjakaja

    • 59gj495gj49

      vanha sivusto toimi mielestäni paremmin - nopeampi ja helpompi selata. tää on tätä, että aina on uudistauduttava, vaikka vanha olisi aivan hyvä, ja tässä tapauksessa vielä parempi.

    • Tunarit
      • vihastunut

        juuri tuohon osoitteeseen kannattaa valittaa, vanha haku oli parempi, laitoin juuri tälle heidän uudelle sivustolle haisevan vastalauseen, ainakin tämän uuden ohelle pitäs saada se entinen, se oli selkeä ja hyvä katella työpaikat läpi Suomen ja nopeasti, on se saatana ihme että hyvät menetelmät piti vaihtaa noin sekavasti haettaviin sivuhin.


    • Työnhakija

      Siinä avoimet työpaikat sivullakin on palaute mahdollisuus. Siinä siis kysytään ihan kysymyksiä koskien tuota uudistusta. Kannattaa kaikkien käydä sinne sanomassa että vanhat sivut pitäisi saada takaisin. Noi uudet on ihan järjettömät.

    • namtä

      En tajua, miksei nuo avoimet paikat voi olla samanlaisissa osioissa kuin ennenkin. Silloin näki niin kätevästi samantyyppiset työt kerralla, nyt on kaikki hierojat ja hovimestarit samalla sivulla peräkkäin. Samoin ennen näki ne ulkomaat listassa, jossa ylipäänsä oli vapaita paikkoja auki, nyt pitää summassa vain kirjoittaa maa vain huomatakseen, että siellä ei ole paikkoja. Mitä järkeä tässä on?

      Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä.

    • Työtön All time

      Nyt meni työnhaku boikottiin.. NIin epäkäytännölliset nuo uudet sivut, että ei mitään järkeä. Kukas "it insinööri" nuo sivut on tehnyt? Valtiolla jäänyt vissiin ylijäämää, kun näperrellään jälleen toimivasta konseptista täysin paskaa. En ymmärrä tätä touhua.

    • Ihmettelen.

      Totta. Itse onneksi ehdin hakea ja saada uuden työpaikan vanhalla systeemillä. Nyt en enää löytäisi avoimia työpaikkoja.

    • gghgjghkhfg

      Lähetin viestin sivulla www.tem.fi/palaute :

      http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/

      Tämä haku on huonosti suunniteltu ja kömpelö. Mol.fi -sivuilta oli ennen verraten helppoa löytää tietyn alan työpaikkoja. Kuka tämän on laatinut ja eivätkö he ole ymmärtäneet, mikä on hakijoille ja ilmoittajille tärkeää? Ei kai pääasia ole, että on jotkut hakusivut, vaan se, että on sivut, joiden kautta yritykset voivat saada tehokkaasti sopivia työntekijöitä ja työnhakijat sopivia töitä?

      • fhgfjghkhkg

        Onko näiden sivujen tarkoituksena vaikeuttaa työpaikkojen vähenemisen seurailua? Eivätkö yritykset halua ilmoittaa tuossa palvelussa, vai miksi maakunnassani tuli vain kahden paikan lista, kun hain kaikkea, mihin tuntui olevan edes etäinen mahdollisuus.


    • PETE TAMPEREELTA

      Työministeriöön palaute- osastolle lähetetty avautumiseni:
      Halusin palkata häihin puolipäiväapulaisen keittiölle/ tarjoilijaksi avustamaan. MOL: n vanhoilta sivuilta se olisi ollut muistaakseni helppoa, kun heti pääsi katselemaan saatavilla olevia henkilöitä, mutta nyt on jumalaton hakushow
      ja alisivujen availua, kirjautumisia salasanoineen ja tunnistautumisineen jne... Esim. jossain oli lause " Palvelun tarkoituksena on tarjota nopein kanava työnhakijan ja työantajan kohtaamiseen".Joopa joo, mahdollisimman hankalahan tämä nyt on ! EI KIITOS! Kyllä
      tässä muutakin tekemistä on, kuin opetella ihan ensiksi vaikeatajuisen IT- slangin merkitystä suomen kielellä. Täytyy jatkaa kyselyä tutuilta ym. SURKEA "UUDISTUS"! Ei tällä ainakaan yksityisen ihmisen haluamaa aputyövoimatarvetta tyydytetä- päinvastoin!

    • labratyö

      Samaa mieltä! En löydä enää mitään! Nopeasti vanhat sivut käyttöön!!!

    • kuka_rikkoi_kaiken

      N. viikko sitten päivitin tilaukseen 90 päivää lisää.
      Nyt tein saman - ja päiväys meni 28 päivää eteenpäin - lähes 60 päivää taaksepäin! ;)
      "Haluatko jatkaa tilaustasi seuraavat 90 päivää?" Rasti ruutuun.
      "Tilauksesi on voimassa 3.7 asti".
      Sivut eivät toimi ja sisältävät virheitä kaiken lisäksi!
      Lupaan kuitenkin, etten käytä yksityisiä hakupalveluita - että se tulee maksamaan yhteiskunnalle liikaa!

    • testaus_hylätty

      Erillishakuja ei voi tehdä: Et voi tehdä yhtä hakua ja antaa sähköpostiosoitetta ja tämän jälkeen tehdä toista hakua ja antaa saman sähköpostiosoitteen. Se poistaa aikaisemman haun. Aiemmin sait molemmat listat itsellesi tällä tavalla. Ei tarvinnut kikkailla niin paljon hakulaatikoiden kanssa!

    • tyuio0

      Joo, ihan idioottimaisen käyttökelvottomat sivut tätä nykyä... tosi hieno uudistus... Olen antanut heille palautetta, mutta ovat näköjään päättäneet noudattaa jotain uutta ihmeluokitusta, kun se on EU-tasoa tms. Pääasia ei olekaan käyttökelpoisuus meille työnhakijoille vaan joku pilipaliluokitus jostain helvetistä. En käytä enää kyseisiä sivuja lainkaan, koska saan 2500 hakutulosta joka kerta kahlattavaksi läpi, kun sillä aikaisemmalla systeemillä niitä tuli 20-30 ja niistäkin yleensä 1 oli sopiva mulle, jos tuuri kävi.

    • eienääte

      Tunnen TE-toimistossa työskentelevää väkeä ja he tietävät saamansa palautteen kautta, että ihmiset eivät todellakaan koe systeemiä hyväksi vaan itse asiassa ihan per.s.ees.tä olevaksi. Se on kyllä umpisurkea, todellakin. Mutta he eivät työkkärissä nyt tästä niin piittaa, koska he haluavat noudattaa jotain ihme ammattiluokitusta, minulle on kerrottu. Miksi tai missä tämä ammattiluokitus on käyttökelpoinen, eivät osanneet tarkkaan ottaen sanoa, mutta sitä on kuitenkin päätetty nyt noudattaa vaikka se on ihan surkea. Heidän teoriansa mukaan työtön voi vaikka joka päivä roikkua netissä 8 tuntia taistelemassa vaikkapa heidän systeeminsä kautta, kun kerran työnhaku on työttömän duunia. Miksi sitä nyt liian helpoksi tai mukavaksi tekisi !

    • MOLlaaja

      Laitoin sitten minäkin palautetta MOLlin sivujen kautta tähän tapaan

      "Olen aiemminkin jättänyt tästä aiheesta palautetta, kuitenkaan koskaan saamatta minkäänlaista vastausta.
      Olisiko nyt mahdollista saada jonkinlaista vastausta aiheeseen liittyen. Ilmeistä on, että itse palautteen aiheeseen liittyvää parannusta on kohtuutonta odottaa. Lyhyesti sanottuna,sivusto toimii todella kankeasti (selaimesta, tietokoneesta tai verkkoyhteydestä riippumatta). Ollaanko asian korjaamiseksi tekemässä yhtään mitään. Tilanne on joka tapauksessa käsittämätön. En voi mainita ainuttakaan sivustoa, jonka käyttö olisi yhtä hankalaa ja suorastaan epämiellyttävää. Ja voin onnekseni kertoa, että minulla on laaja-alaisen sulautettujen järjestelmien käyttökokemuksen ja kouutuksen myötä hyvä työpaikka, enkä näin itse pääsääntöisesti MOL.FI palveluita tarvitse, muuten kuin tarkastellessani, että missä työmarkkinoilla mennään ja läheisiäni auttaakseni työnhaussa. Mutta voin kuvitella tuskan, jonka sivusto aiheuttaa niille, joiden täytyy ko.sivustojen kanssa taistelemisen lisäksi täytellä työpaikkaa tarjoavien hakusivustoja aina erikseen. Kaiken kaikkiaan varsinaista Automaattista Tietojen Käsittelyä."

      TEMmiin laitoin vielä näin (kun sen sivuille mennessä aukesi kyseykaavake):
      "Itse TEMmin sivusto toimii hyvin. Sen sijaa MOL-palveluiden tarjoaminen kuulunee TEMmin vastuulle ja MOL sivuston toimivuudesta ei oikeasti voi antaa kovinkaan hyvää arvosanaa. Sen enemmittä kommentoimatta, käykää vaikka itse toteamassa asian tila.

      TEMmin sivuston haun mukaan joku p..keleen toimitusneuvosto(liitto) kehittää MOLlin sivuja:
      http://tem.fi/haku/-/q/mol.fi

      Linkkejä availemalla käy sitten näin:
      Hakemasi sivu on väliaikaisesti poissa käytöstä, tai sivua ei ehkä enää ole.

      URL: http://tem.fi/hanke?selectedProjectId=2910

      ONNEA!

      • MOLlaaja

        Niin, ja unohtui vielä mainita, että olisiko paikallaan aloittaa joku trollikampanja MOLlin sivuja vastaan? Urputusta sinne niin pirusti. Vai voidaanko tällaista ehdottaessa jo syyttää kiihottamisesta jotain Arkadianmäellä hääräävää kansanryhmää vastaan? Jos ei yksinkertaisiakaan käytännön asioita saada kuntoon, niin intialaiset koodaajat ovat varmasti tervetulleita ministeriöön hommiin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe