Ukranina antautuu takaisin liitettäväksi Venäjään

Evokointi VSS-päälli

Venäjälle on Krimi hyvin tärkeätä aluetta sotilaallisesti. Hyvin pahasti on Ukraina velkaantunut, eli 17 miljardia velkaa öljystä kaasusta Venäjälle.
Nyt, kun uudelleen Ukraina liitetään takaisin Venäjään, siirtyy Venäjän vastuulle Ukrainan velkojen maksaminen.
Järjestely on jopa erittäin järkevää. Nyt on nähty, että aseellista sotilaallisia yhteenottoja ei ole ollenkaan tapahtunut Ukrainan vähitellen valtaamisessa.

164

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M B

      ukraina ei mene ryssälle,ryssä on aina kurittanut juuri ukrainaa.

      stalin varasti ukrainan viljan ja tappoi 10 miljoonaaukrainalaista nälkään.

      stalin marssitti ukrainalaiset kesäkamppeissa suomalaisia vastaan talvisodassa,sinne ne paleltuivat ja tapettiin raatteen tielle ja kainuun korpiin.

      ja sikakatainen on tehnyt jo ministeriurallaan velkaa 47 miljardia,se on paljon.ketku onkin maailmanennätysmies lajissaan.

      • Hurds /7

        Tuon aloittajan kannanotto on huonolta, vähintäänkin nelosen kansakouluhistorian tasolta jaetun ymmärtämisen tuotosta. Hoh hoijjaa. Ja tuo siihen vastaaja on samanarvoinen näköjään samanarvoinen sekopää. No ilman muutahan Sikakatainen ja Krimin niemimaa kuuluvat samaan kategoriaan. Hoh-hoijjaa. Pitäkääpäs lakkia päässä ulos mennessänne, etteivät ne loputkin harmaat aivomatoset tuhoudu tyystin. Ne on kalliita ne aivokuolleiden hoitopaikat yhteiskunnalle.


    • Merensininen

      Venäläisten on erittäin helppo vallata Ukraina takaisin liitettäväksi Venäjään.
      Valtaamisen syynä on, että Ukrainan kielenä suureksi osaksi Venäjä. Eli, kun Venäläiset menevät valtaamaan Ukrainaa siviilipuvuissa ja sotkeutuvat kansan joukkoon, eikä heitä voida kansasta erottaa, kummastakaan maasta. Ukraina on nuori itsenäinen valtio, joka pahasti velkaantunut. Toiseksi Ukrainalaisista monet ovat käsityksessä, että Venäjään takaisin liittyminen, takaa paremman toimeentulon.
      Vaarana on, että korkeatasoisista asunnoista pakotetaan poistumaan voimakeinoin ja tilalle tulee asumaan Venäläiset. Miten sitten käy Ukrainan asukkaiden omaisuudelle? Aseet ja irtaimistoa anastetaan.
      Avauksen osalta loukkaamisesta toteatte. Tämä Hurds/7. Hän on juuri se, joka todetaan kaksisuuntaiseksi kirjoituksissaan. Hän vaikuttaa sellaiselta kanalta, joka on tippunut ylimmäiseltä orrelta alas.

      • Paskhan puhujalle

        Hurds /7. Nimikheellä kirjoittaja, ethän soo oshaa Suomen kilhtä. Opethele ymmärtämähän, juthuun avaus tiehot. Mehe soo Hurds/7 kirjoithaja veshan pönthöön..


      • Pääviisas 1
        Paskhan puhujalle kirjoitti:

        Hurds /7. Nimikheellä kirjoittaja, ethän soo oshaa Suomen kilhtä. Opethele ymmärtämähän, juthuun avaus tiehot. Mehe soo Hurds/7 kirjoithaja veshan pönthöön..

        Te huippiälykkäät muoniolaiset ja tuo vieraileva vss evakjointi (kirjoitetaan muuten evakuointi-) olette valinneet aivan oikean alueen Ukraina-kriisin ratkaisemiseen. Täällähän se maailman äly pelehtii. Täällä kun kirjoitatte Suomi24 sivulle viisaat kommenttimme, taatusti suurvallat nämä huomioivat. Varsinkin kuulemma Putin on aivan tavattoman innokas Muonio-palstan kyylääjä. Lisää vaan älyä Muonion haukuntasivuilta maailman tyhmille.


      • Mikä arvostelija!?
        Paskhan puhujalle kirjoitti:

        Hurds /7. Nimikheellä kirjoittaja, ethän soo oshaa Suomen kilhtä. Opethele ymmärtämähän, juthuun avaus tiehot. Mehe soo Hurds/7 kirjoithaja veshan pönthöön..

        "Paskhan puhujalle"---- Mitä helkutin suomea se sinun kielesi on!?


    • Virka vastuusta

      Pääviisas 1. Kirjoituksesi osalta ole varovainen. Älä kirjoittele, kyseisiä lauseita. Myöskin varo kirjoittelemasta Putin innokkuuttasi. Sinua ennen kirjoittelut ovat avointa arviointia. Ne ovat 24 kirjoituksiin sopivia, mutta Sinun kirjoituksesi ei sovi 24 kirjoitukseen. Samalla huomautan, että 24:ssä on vapaa kirjoittelu kanava, vaikutat kirjoituksessasi ei Suomalaiselta. Ukraina, eikä sen paremmin Venäjän asiat ole kirjoitus kiellossa. Ainoastaan on syytä varoa eräistä henkilöistä oikeilla nimillä kirjoittamista.
      Sattumoisin olen tietoinen, että eräs Muonion poliisi 1960 luvulla oli koulutettu väestönsuojelupäälliköksi. Myöskään se ei ole enää salaista, mitä työtä hän on väestönsuojelupäällikkönä tehnyt.
      Samalla varoitan, että älä pilkkaa Muoniolaisia.

      • Viuraton viisas

        Kuuleppas sinä virka vastuun yliviisas. Lukaseppas Suomen perustuslaki ja mikäli sen ymmärtäminen on liian vaikeaa, käänny jonkun tavallisen ihmisen puoleen. Apu kyllä löytyy vaikkapa ihan lapsitasoisenkin antamana. Ja jätä nuo ryssämieliset mielipiteesi vaikka iltasaduiksi itsellesi.


      • supisuomalainen
        Viuraton viisas kirjoitti:

        Kuuleppas sinä virka vastuun yliviisas. Lukaseppas Suomen perustuslaki ja mikäli sen ymmärtäminen on liian vaikeaa, käänny jonkun tavallisen ihmisen puoleen. Apu kyllä löytyy vaikkapa ihan lapsitasoisenkin antamana. Ja jätä nuo ryssämieliset mielipiteesi vaikka iltasaduiksi itsellesi.

        Kuuleppa sie entinen vss, vai mikä vessapäällikkö soli. Met olema nyt Suomessa, emmä Venäjällä., Täällä meillä on oikeus omaan mielipiteeseen. Ja muistutan vielä, että kommunismi on täälä ja ryssäkäki aikoja sitte kaatunu.


    • Kyllä tunnetaan

      Huvittavaa tässä keskustelussa on minusta se, että tuo vss-evakoija kehuu toisessa kirjoituksessa itseään ja toisessa muka eri henkilönä taasen varoittaa . Kaikkihan me tuon herran puutteellisen kirjoitustyylin tunnemme.

    • Tämä on julkista

      Annan oikeata tietoa. Enontekiölle tuli nuori mies poliisiksi 1960 vuoden alussa. Tämä sama nuori poliisi oli Venäjän kielen taitoinen. Taisi olla 1963, kun Venäjän rekisterissä ollut auto tuli Hetan hotelliin. Tähän seurueeseen liittyi välittömästi kyseinen poliisi ja edusti lääninhallitusta, vastaten vieraille tarjoilusta. Poliisi Kierteli Venäläisten mukana mm. Kilpisjärvellä. Heidän keskustelut olivat tutka aseman rakentaminen Hettaan. Poliisin ja Venäläisten välillä oli jopa riitaa tutkan sijoituksesta. Puhuivat Valkeaselästä ja Ounastunturista. Hekö päättivät ja tutka asema rakennettiin erittäin heti kiireisesti. Ennen 1970 vaihdetta saman poliisi Enontekiöltä siirrettiin Muonioon. Merkein heti perään meni sama poliisi suorittamaan väestönsuojelupäällikön virkatutkinnon ja hyvin monia alan kursseja. Tämä poliisi sai käyttäen hyväkseen armeijaa ja hyvin monia virkakoneistoja. Erittäin lyhyessä ajassa oli laadittu evakuointiin suunnitelma. Muoniolaiset olivat poliisin johdolla suunniteltu evakuoittavaksi Jalasjärvelle. Pelättiin isoveljeä silloin erittäin paljon ja täytyi saada varma monen viran taitava poliisi- vss. päällikkö, samalla myöskin yhteys sotilas työhön.

      • vanhat valehtelut

        joopas, joo. pöristä höpöytettään täyveltä laidalta, tyhjää pas... emmehän me usko tuota hölynpölyä.


      • Jalas Järvi

        Älä sie Tämä on julkista -nimimerkki sekota asioita. Mistä ja kenestä sie puhut?

        Se mistä aikaisemmissa viesteissä puhuthiin, hänhän ei ole venäjän eikä minkhään muunkhaan kielen taitonen, eli

        "Sattumoisin olen tietoinen, että eräs Muonion poliisi 1960 luvulla oli koulutettu väestönsuojelupäälliköksi. Myöskään se ei ole enää salaista, mitä työtä hän on väestönsuojelupäällikkönä tehnyt".
        heh,heh


      • AsiatietoaRahvaalle

        Hyvä avaus. Sinä "heh heh": Lukaisepa juuri julkaistu Kniivilän kirja Krim on meidän. Hieman ajattelemisen aihetta. Stalin ei ollut ollenkaan niin täydellinen kuin Putin.


    • Oikeutettu tietoihin

      Palopäällikön virkoihin on usein kuulunut väestönsuojelupäällikön sivu virka työt kunnassa. Tapausta olen tutkinut. Muoniossa yllättäen otettiin palopäälliköltä väestönsuojelu päällikön tehtävät ja siirrettiin poliisille sivuviraksi. Aineistoa tietoineen saa kunnasta Lapin lääninhallituksen ja poliisin arkistoista, vain harvat saa tutkia. Myös sotilas puolelta ja vss- koulusta Lohjalta voi myös ansiotiedot tutkia. Näitä tietoja, ei ainakaan saan vanhan valehtelun kirjoittaja.

    • muoniotar

      Ja nuin puhuu mies,jota ei ole edes korpraaliksi ole koskaan ylennetty. Ja mistä helkutista se tuon venäjän kielen muka tempasi. Voi kamala. Kukaan ei koskaan ole kuullu sanakaan venättä tuon miehen huulilta. Vasta vanhempana se hoksasi tuommosta alkaa höpöttämään. Ku ei ees Suomea koskaan kunnola oppinu. Ja ekkös sie sieltä poliisistaki joutunu kesken uraa pois. Heitä hyvä mies höpöttämästä täälä, joissa sinut tunnetaan. Olisit hiljaa, niin parempi kuva jäis.

      • N.K:nen

        Olen muuten jututtanut tuon herran veljeä, jonka tunnen. Keskustellessamme kerran, ohimennen kysäisin heidän kotinsa mahdollisesta vieraan kielen käytöstä. Hän kertoi, että koti on ollut puhtaasti Suomenkielinen. Kerroin, että olinkohan ymmärtänyt väärin, kun jossain yhteydessä joku olisi maininnut perheen venäjänkielisyydestä, hän päästi makeat naurut ja sanoi, että no ei ikinä ole kukaan heistä edes myöhemminkään opiskellut moista kieltä. Että se sitten siitäkin jutusta.


      • ssvsos

        Älä sie Muoniotar pillastu.
        Onhan se hienoa että jollakin sentään mielikuvitus toimii. (Ei puhuta mistään muusta toimimisesta. Sehän on yleisesti tiedossa). Muuten, poliisissakin pitää nykyään olla partiossa ollessa kummankin luku- ja kirjoitustaitoisia. Ennen riitti jompi kumpi.

        Mitä vss -koulutukseen tulee niin taitaa tässä olla kyseessä talo-/kiinteistön vss -herra. Näitähän on pilvin pimein ja jopa ilman korpraalin tutkintoa.

        Virkaan pitäisi tietenkin olla vähän noin niin kuin oikeasti koulutettu, mutta asiathan voi autuaasti sekoittaa.


      • Juippi 1
        N.K:nen kirjoitti:

        Olen muuten jututtanut tuon herran veljeä, jonka tunnen. Keskustellessamme kerran, ohimennen kysäisin heidän kotinsa mahdollisesta vieraan kielen käytöstä. Hän kertoi, että koti on ollut puhtaasti Suomenkielinen. Kerroin, että olinkohan ymmärtänyt väärin, kun jossain yhteydessä joku olisi maininnut perheen venäjänkielisyydestä, hän päästi makeat naurut ja sanoi, että no ei ikinä ole kukaan heistä edes myöhemminkään opiskellut moista kieltä. Että se sitten siitäkin jutusta.

        N.K:nen. Älä puhu paskaa. Tuo per.ele kasvoi venäläisen joukossa syntymästä alkaen useita vuosia. Sillähän Venäläiset hyppäsivät sen luona kylässä usein ja ei paskat puhuneet Suomen kieltä. Voihan paskat ja et tiedä mitään.


      • Siitä alkoi ylennyk

        Herra muoniotar kirjoittaja. Nuin puhuu mies ylennettiin, korpraaliksi yli 45 vuotta sitten.


    • hä?

      Ja millä veeitun tavalla tämä nyt kuuluu "MUONIO" palstalle?

    • ei vai

      Hä, ekkös käsitä?

      Ei ole helppoa sullakaan.

      • niin että mitä hä tä

        en käsitä, selittäisitkö minulle.


      • Ei ikinä tänne evako

        Minua varmasti kiinnostaa Muonio. Tämä vss - päällikkö herra oli evakontiin suunnittelu päällikkö. Muoniolaiset oli suunnitelmaan mukaan määrätty evakuoitaviksi 1970 vaihteessa kerta heitolla meille Jalasjärvelle. Minkälaisen roska porukan olisimme joutuneet ottamaan vastaan tänne Jalasjärvelle ja vielä piru elättämään. Noina vaikeina aikoina, piti osaltani hoitaa Jalasjärvellä.
        Kiinnostaa herran jatko loppu tutkinto?. Muoniolaiset eivät tunne päällikön sotilasarvo. Muuten kyseinen valittiin kertausharjoituksissa, kurssiin johtajaksi. Hyvin osasi järjestää itsensä illoiksi ravintolaan.


    • evp. vss-päällikkö

      Muoniolaisia kyllä kiinnostaa Ukrainan asiat.
      Sodan valmistelu ja sodankäynnit ovat saaneet uudet kuiviot, sekä sodankäyntiä on vaikea torjua vihollista vastaan.
      Ensin sujutetaan mahdollisimman paljon tulevan vihollisen maahan sotilaita. Sotilaat tulevaan vihollisen maahan siviili puvuissa, mutta repussa ja salkussa sotilaspuku, sekä koottava ase panoksineen.
      Seuraava vaihe, he ei tai tarvittaessa vain pukeutuvat sotilaallisesti ja valtaavat sotilaallisesti tärkeät kohteen.
      Erittäin vaikea on tulla tietämää, ketkä on sotilaita ja ketkä siviilejä. Useille ilmestyy välittömästi aseet näkyviin. Erotetaanko onko vihollinen vai ei. Erittäin vaikea on kuvion mukaan saada tuhottua viholliset, tai pois maasta.
      Tällöin päästään erittäin pitkälle, eikä enää sotilaita ole maahan tavallaan hyökänneitä helppo erottaa ja saada vihollismaalaiset tuhottua tai pakenemaan kotimaahan.

    • Paronifani

      Tämähän on ko lukis paroni von Münchhausenin seikkailuita. Kyllä S24 on parasta viihdettä, näin on!

      • olihan kerran

        Ei ole Ukraninasta pitkä matka vss -hommiin. Silloin sitä on sille epäkurantille poliisillekin ehkä käyttöä. Korostan sanaa ehkä..


    • Kiitos vss-päällikkö

      Ukrainan tilanne on nyt varmasti vaarallista. Suurimpana pelkona on. Saavatko Ukrainalaiset rauhassa äänestää presidentin nyt 25.5.2014. Toiseksi päättää, että Krimin alue pysytetään yhtenä Ukrainaan. Sotilaallinen propaganda on erittäin suureksi uhaksi nyt itsenäisen maan koskemattomuuteen.
      Suomessa tapahtuneiden tietojen osalta on aivan naurettavaa, että
      ne jotka eivät tunne sotilasasioita. Heidän kannanotot ovat ehkä leikinomaista pelleilyä ja väheksyntää asioista, joista ei harmaata aavistustakaan.

    • .?,,,;.:,!

      Voi. Toivottomuus. Itte kirjottaa. Kommentteja ja vastaa. Niihin. Itte. Sammaa. Tekstiä eri. Nimimerkeillä. No antaapaa. Olla joo.

    • jo vain

      saman mieki olen pannu merkile.

    • evp. vss-päällikkö

      Ukrainassa äänestys oli aivan huipussaan ja propaganda laskijoiden tulos vale ratkaisuna, ehkä muutoin 50/50% jakautumasta. Äänestyspakkoa valvomassa rynnäkkökiväärein varustautuneet miehet. Valvontaa suorittivat Venäjä mieliset?. Tapahtunut erittäin hyvin sotapropagandaa ja eivät äänestyslipuista tienneet. Hakeeko itsenäisyyttä Itä Ukraina, tai vaihtoehtoisesti Ukraina ja voisiko ymmärtää mitä äänestyksellä tavoitettiin. Ehtoa ei ollut. Haluavatko olla entisessä Ukrainassa- Venäjään, tai muuta ymmärrettävää. Haluatteko olla Venäjä mielisiä, tarkoitti itä Ukrainan hyväksymistä liitettäväksi Venäjään.
      Minun käsitys on, että Ukrainan kansalainen siirtyy helposti pelottajien, voittaja propagandaan ja Venäläisten mieliset toimivat. Tiedättekö, kuka oli tämän kaiken takana ja järjesteli?. Ukrainaan syntyi pattitilanne. Ukrainan laillinen armeija jos menisi pistämään itämaansa lailliseen järjestykseen. Ei voi tehdä mitään, tai muutoin voisi syntyä S.
      (Rauni Leena Luukanen). Hän osasi aavistaa paljon ennakkoon, mitä voi tapahtua, mutta tapahtui. Porin luento jäi muistiini.

      • Yyyteri

        Äläppä jankkaa tuota porinpaskaa


    • jo vain

      lopeta jo tuo höpöttäminen.

    • evp.vss-päällikkö25

      Minä olen kiinnittänyt huomioni ja tarkkailen kansamme muutoksia. Suomen samat Tv uutiset voit kuunnella ja nähdä myös Venäjän kielisinä. Kuka maksaa Suomen uutisten kääntämisen Venäjän kielelle?
      Suomalaisilla on liikevaihdollisesti hyvä liikevaihto rahallisesti Venäläisten kanssa, puolin ja toisin. Erittäin tärkeänä, kyllä Suomen liikevaihtoa maamme talouden kehityksen kannalta ulkomaiden suuntaan, kunhan euroja tulee sopivasti kotimaahan.
      Hyvin monia Venäläisiä naisia olen tuntenut, jotka ovat menneet avioliittoon suomalaisen kanssa. Valitettavan usein on päättynyt avioliitto avioeroon.

      • yks vain

        Olet kertonu että teillä puhuttiin kotona muka venäjän kieltä. Miten sinun veli ei ollu koskaan ees kuullu tuommosta. Naurun päästi ja kauhisteli tuommosta !!!


      • ite paallikko
        yks vain kirjoitti:

        Olet kertonu että teillä puhuttiin kotona muka venäjän kieltä. Miten sinun veli ei ollu koskaan ees kuullu tuommosta. Naurun päästi ja kauhisteli tuommosta !!!

        No katsos. Veli sattui olemaan koulussa kun isä sanoi A vot.


        Ei se sen ihmeellisempää ole.


    • fil.dos.emer.b-shit

      Muonio hoitaa näköjään myös Venäjän-Ukrainan-Naton politiikan.

    • evp.vss- päällikkö

      Hyvät Suomalaiset. Suomalisten Venäjän- Ukrainan - Naton puheet ei ole silkkaa politiikkaa. Suomen sotilaiseen valmiuteen on maamme täysin Eurooppaan maihin nähden poikkeava maa. Huolen aihe on, että Suomella on Venäjä naapurirajana pitkälti yli 1000 kilometrin matkalla. Miten Suomen 5 miljoonan vähäinen asukasmäärä, kykenee sotilaallisesti olemaan valmiudessa Euroopan maihin verrattuna rajojensa valvonnassa.

    • evp.vss-päällikkö

      Suomessa useat sotilaat esittävät Natoon liittymistä. Kannanottoni on toisenlainen. EU jäsenmaissa on yhteensä väestöä noin 0,5 miljoonaa asukasta. Järkevintä olisi EU maiden yhdessä perustaa erittäin vahva toimintakykyinen yhteinen armeija. Samoin ylläpitää erittäin hyvin aseistettua toiminta kykyistä armeijaa, niin maalla, ilmassa, kuin vesitöissä. Eikä ylläpidon rahoitus suuntauituisi armeijasta Natoon ja rahoitus pääasiassa jäisi Amerikkaan.
      Toimintavalmius olisi EU:ssa erittäin lyhyessä ajassa heti toimintakykyisenä ja aina matka usein lyhyt ainakin EU; n läheisyyden naapuri kohteisiin. Ukrainan asiat näyttävät vaikeuttavan itsenäisyyttä. Toivotaan, ettei kävisi samoin Tšetšenian kanssa

      • evp.ent.vss-päällikk

        Minä olen erittäin huolestunut. Suomen tulee säilyttää hyvät välit Venäläisten kanssa, mutta on oikeus puuttua myös Venäläisten sotilas toiminta tapahtumiin. Mitä järkeä on liittyä Natoon?.
        Mitä enemmän Eurooppa Unionin maita liittyy Natoon. Tällöin on myös suuremmat riskit sotilaalliseen yhteydenottoon.
        Hyvin selkeästi nyt näemme, että jos Nato keskittyy liittymisillä entistä laajemmin Euroopan maihin. Venäjän on vastaavasti vahvistettava sotilaallista yhtä vahvana valmiutta vasta hyökkäykseen. Unionin on liityttävä sotilaallisesti kaikkien maiden ja vahvistettava yhteisesti sotilas valmiutta, mutta ei Natoon. Tällöin ei Venäjän tarvitse laajentaa sotilas vahvuuttaan suunnaten Eurooppaan pelkäämällä Natoa. Kaikki Suomalaiset näkevät nyt mitä todella tapahtuu itäpuolella. Hyvin monet maat sotivat parhaillaan, mutta useissa omissa maissaan keskenään. Tapahtumat sotilaalliset uskonnon linjan sotimista suureksi osaksi.


    • Stuppin aika alkaa

      Se juuri oli siinä. Stubbb vie Natoon Suomi, mielestä ei se hyvä itea. Meidän tulisi kerrata ainakin aseotteet. Muutoin suuri vaara. Ase putoaa varpaille, omille. Se tekee kipeä. Sotatyöt pysähty juuri siihen.

      • toivotaan parasta

        Sanokaa mite meille käy kun se Jörani alkaa johtamaan maatamme? Toivottavasti pojalla on järki päässä.


    • Yhteiskunta näkemyks

      Suomi 24, kirjoitusten avaus ja aiheet. Tässä sitä ollaan hölmöydessä. Pääkirjoittelija jälleen rikastuu ja kuittaa tiliä. Tämän teemana oli saada selville Muoniolaisten asialliset kirjoitukset. Toisena hyvin tärkeätä tietää muoniolaisten kateudet ja loukkaamisen halukkuudet. Hyvinkin poikkeavaa Muonion väestöä, jotka eivät hyväksy itsestänsä ylitse etevää rinnalle. Mitä sanotte muoniolaisten pirullisuudesta ja kateudesta.
      Ovatko muoniolaiset tietoinaan taantuvia. He eivät tunne Muonion asukkaita, opiskeluista, sivistyneisyydestä, ammateista. Usein sanovat, että sen on tyhmä, eikä ole mitään ja itse siitäkin alempana. Ennen tunsi muoniolainen naapurin rakkauden ja toivoi naapurille parasta. Mainittu näyttäisi muuttuvan päinvastaiseksi.

    • Ryssistä

      Venäjämieliset voisivat mennä Venäjälle olemaan Venäjämielisiä!

    • saksalle

      Saksanmieliset pitäs olla Saksassa,koska Saksalaiset tuhosit lapin talot sotahommissa ja ammuit Suomen sotilaita.

    • Vss-pääll. evp

      Ukrainan yli lentäneen matkustajakoneen alas ampuminen ohjuksella.
      Matkustajakoneen tarkka tunnistus 10 kilometrin korkeudesta. Ukrainan alueelle saapuminen ja sen meno suunta, sekä suunnan varmasti tunnistaa ainakin vähintää10 kertaisesti lähempänä. Aivan varmasti ohjuksen laukaissut, tietää varmasti pudottaneen alas matkustajakoneen, eikä suinkaan tietoisesti pudota hävittäjää, tai sotilas konetta. Siitäkään ei aivan varmasti ole epäselvää mistä ohjus ammuttiin. Sodassa on kyllä kunnioituksen pelisäännöt. Järkyttävä teko, ei sotilaallinen, päinvastoin, erittäin vakavien rikollisten ilmeinen ja toisena kysymysmerkkinä sotilaallinen törkeä teko tapahtui. Todella maapalloa järkyttävää mitä menetettiin. Lentokoneessa oli hyvin paljon korkeasti oppineita ja korkeissa viroissa olevia erittäin paljon. Arvioni on, että ennakkoon on jo voitu tarkalleen tietää ja mikä vielä tehtynä suunnitelmana. Ampumisen tavoitteena kaiken lisäksi on voinut olla koneen matkustajien rahavarat, luottokortit, sekä salaiset tallennukset. Arvo irtaimisto ja voi säilyä maahan pudonneena irtaimistona. Ennakko tavoitteluna voi myös olla arvomaisuus. Ketään ei voi vielä syyttää. Mutta etevät tutkijat osaavat arvioida tutkimusta ja heti ollaan pahasti haitattu heidän pääsyä, ettei jäävittömät tutkijat päässeet verekseltään toimimaan. Toiseksi pyrkimys voi olla, että ei saataisi tarkalleen tutkittua tapahtunutta, eikä siis säilynyttä arvo omaisuutta takaisin. Omaiset varmasti ovat järkyttyneitä, koska kuolleita oli luvatta paikalta poistettu tuntemattomaan paikkaan ruumiita. Vielä, että jos ampuisin ohjuksen, varmasti ennen ohjuksen lähettämistä tarkalleen näen 10 kilometrin korkeuteen. "Olisi yhtä kuin katselisin konetta 100 metrin päästä".

    • vss-pääll. evp

      Mielenkiintoista, miten raskas ohjusalusta siirrettiin. Siirretään sotilaallisesti, monella eri tavalla haluttuun paikkaan, josta nyt todennäköisesti laukaistiin. Satelliitti seuranta ja laukaisu paikan paikallistaminen. Ohjuksia voi laukaista yksitellen ja aivan peräsin, vaikka sarjana. Ohjus osaa ammuttuun kohteeseen, tutka, ilmavirta, atk, säteily, sähkö, lämpö, metalli liikkeeseen ja niin edelleen tuhottavaan kohteeseen ja voi seurata vaikka takaa ja osuu ohjauksella. Matkustajakone ei voi varautua ammuttuun ohjukseen. Hävittäjä lentokone, voi harhauttaa ohjuksen, laukaisemalla vaikka metallia, vasta ohjuksen ja niin edelleen. Vasta ohjuksella usein torjutaan maasta lähetetty raketti tai ohjus. En ole enää nykyajan ammattilainen. Eli tekniikka on huipussaan kehittynyt ja en kykene vanhoilla tiedoilla antamaan aivan oikeaa vastausta. Erittäin mielenkiintoista oli, kun sain satelliitista seurata maapalloa paikkakunnittain. ja zoomata.
      Vaikka raketti ym. Eräissä tapauksessa ohjuksen laukaiseva voi vielä ilmassa ohjata ohjusta eri järjestelmin kohteeseen. Järkyttävintä tapauksessa on jos roistoina yritettäisiin käydä ruumis kauppaa. Tai ei omaisille luovuteta tutkittavaksi ruumiita ollenkaan. Palas vaihtoehto olisi jos olisi vain kylmässä säilytys ja omaisille palautus.

    • vss-pääll.evp 1.

      Erittäin tärkeätä on heti tarkkailijoiden pääsy ilmoitettuihin junavaunuihin, missä ruumiit on ilmoitettu olevan. Tai oli ne missä tahansa nähtäviksi.
      Ennakkoon olen tiedottanut, että kuolleiden henkilökohtainen irtaimisto ryöstetään ja mitä voisi olla enää tallella. Tuskin yhtään mitään.
      Varokaa, ettei todisteiden selvittämiseksi roistot räjäytä ilmaan ruumisvarastoa. Järkyttävää mitä olen tullut tietämään, joillakin on hyvät kanavat itään ja länteen.

    • Virallisia siis

      niitä, joiden pitäisi olla oikeita, mukaan on uhreilta otettu pankkikortteja ja nostettu rahaa, katkottu sormia, että saadaan sormuksia irti jne. Toinen virallinen tieto on, että keneltäkään ei ole viety mitään.

    • Vss-pääll.evp 1-

      Matkustajakoon alas ampuminen ja järkyttävä ihmismäärän menetys. Tarkalleen tiedetään jokaisen matkustajakoneen nousu lentokentältä ja sitä voidaan aina tarkasti seurata. Konetta lennon aikana voi seurata erittäin tarkasti, kuka tahansa asiantuntija. Mitä nyt tapahtuu sotilaallisesti Ukrainan itärajalla ja Krimin alueella?

    • Vss-pääll- 1

      Ukrainan valtion maan,sisäiseen rajojensa alueeseen kuuluu Krimi.
      Valtion Krimien alue on rantoineen, erittäin suosittu ja arvokas turisti kohde. Ukrainalle on erittäin suuret turismi tulot Krimin alueelta vuosittain. Tällä alueelle on Ukrainan erittäin korkeatasoiset turismi hotellit ja samoin turismi ym: t palvelut. Kirimin alue on Ukrainalle, koko valtion alueena, erittäin ratkaiseva valtion toimeentulona. Kieltämättä Venäläiset käyttävät lomapaikkoinaan Krimin turismi kohteita ja tuottavat myös merkittävät tulot Ukrainan valtiolle.
      Nyt jos Venäjä pääsee valtaamaan itselle en Ukrainan valtion maa - alueita. Tämä viittaisi juuri siihen, että valtion rikkauksia vallataan omaan käyttöön. Siitä ei varmasti ole epäselvyyttä, ketkä ovat tämän sotilaallisen järjestelmän takana, kuka tahansa ei tuosta vaan aseeseen tartu ilman ohjausta valtaamaan omaisuutta.

    • Vss.päll. evp.

      Ukrainan valtio on nyt erittäin vaikeassa sisämaan sotilaallisuuden sekavuudessa, elleivät erittäin äkkinäisesti saa sotilaallisesti kuria.
      Harvassa maassa sotilas petturit pääsevät toimimaan. Ukrainassa vieläkin joukossa toimii osittain Venäläismieliset, eli toisella nimellä ukrainalaisseparatistit ja vielä sotilaspuvuissa tarkastelee autoja. Samoin pystyvät pitämään hallinnassaan ja valvovat useita paikkoja rakennuksineen maansa pettureina.
      Ukrainan valtion ja sotilaallisen johdot tulisi pyytää vieraiden valtioiden sotilaallista virka apua. Saadakseen maansa lailliseen hallintaan ja separatistit riisutuksi aseista. Samoin rajojensa valvonnan kuriin.
      Ukrainan ja Venäjän välistä liikehdintää valvotaan, sekä on tiedossa
      mitä tapahtuu.

    • Vss. päällikkö evp

      Erittäin kriittisesti suhtaudun, että ulkomaalaiset valtaavat liikaa. Kaivoksia,kaivosteollisuutta, malmin jalostamisen. Teollisuutta, vaikka terästehtaan. Aseiden valmistamisen mahdollisuuden, erittäin nopeana malmialan muutoksena.
      Tärkeitä kohteita. Atomivoimalat, öljy, kaasu, sähkö, kaivos ja metalli teollisuus.
      Suomen yhtiön lainsäädännössä pitäisi kieltää mainittujen yhtiöiden ja työntekijöiden osalta valtaamiset liiallisesti ulkomaalaisille, sekä varoa helposti käyttöön ottoa sotilaallisesti pois Suomalaisilta. Suomessa sanotaan näpit irti, eräältä maalta liiallisesta sotilaallisesta keskittymisestä Suomessa.

    • Vss-päällikkö evp

      Ukrainan itäraja alueet.
      Putin pelaa järkevää linjaa. Ukrainan armeija yrittää saada Venäjän mieliset sotatoimellaan vallatuksi takaisin Ukrainan alueelta.
      Venäjä ottaa avosylein vastaan kaikki Ukrainalaiset ja Venäjämieliset, jotka haluavat pois sotatoimi alueelta Venäjän puolelle. Heidät on siis hyvin yksinkertaista saada Eurooppa vastaisiksi. Heitän kysymyksen? Miten Euroopan valtion maat ottaisivat vastaan Ukrainan pakolaiset. Siihen ei varmasti olla valmiita, mutta suureen ääneen puhuminen. Ne kelpaavat vain, kun tullessaan tuovat rikkautta.Mitä tapahtuu, jos Venäjä saa täysin Krimin alueen vallattua Venäjälle. Näin voi tapahtua, että rikkaus omaisuus otetaan pois laillisilta omistajilta ja tilalle tulee uusi Venäinen omistaja aineisto. Krimin ja Mustanmeren alue on ainoata todella tuottoisaa rikasta aluetta Ukrainalle. Mitä sanotte uusista öljykentistä alueelle. Venäjä voi joka tapauksessa saada toteutuslinjallaan Ukrainan valtion konkurssitilaan. Eurooppalaisten sijoitukset sitten sen jälkeen Ukrainaan. Sanat ei sijoiteta yhtään euroja Ukrainaan.

    • Vss-päällikkö

      Venäläiset rikostutkijat Valion kimpussa. Pitkään kesti, ennen kuin rikollista kieroilu alkoi mustamaalauksella. Rehellinen halutessa muutetaan rikolliseksi, sekä väitetään järjestelmällisesti erittäin todisteellisin näytöin rikolliseksi. Taiteelliset mafialaiset muutostyön tekijät tulevat tuolta taivasten valtakunnasta, laatimaan kirjallisesti väärennys prosessin. Asiakirjoin laatimaan mistä tahansa yrityksestä todisteelliset näytöt kirjallisilla kääntämällä ja tekemällä väärennöksiä. Vaikka mitään asiakirjoja petosilmiöistä ei löydy sellaisina koskaan yrityksistä. Esimerkki yksityinen öljy yhtiö ja sen omistaja rehellisestä käännettiin rikolliseksi ja vangittiin.
      Kaikki on Venäjällä mahdollista. Nyt jos Venäjällä hyökätään Suomalaisten yritysten kimppuun. Eiköhän Suomessa osata toimia vastaavasti täällä olevien Venäläisten yritysten suhteen. Hyvä, kun on noita Venäläisiä tuttuja. Itä Venäjän alueilla Intia, Kiina, Korea, Japani maissa seurataan tarkkaa. Siellä on useita maita kiinnostuneina Venäjän raja alueista. Osaavatko Venäläiset kunnioittaa naapurimaiden rajojaan?

    • Vss-päällikkö

      Eurooppa Unionin Valtiot eivät saa lähteä maksamaan yhtään Ukrainan rästi velkoja Venäjälle. Niet.

    • Vss-päällikkö

      Mikä ajankohta ja aika, kun presidenttimme tapaa Venäjän presidentin Putinin.
      Vielä, perjantaina 15.8.2014 Sotšissa. Keskitymme Niinistöömme, mutta mitä parhaillaan tapahtuu Ukrainassa.
      Mihin katseet kääntyvät perjantaina, lauantaina, sunnuntaina?

    • Vss-päällikkö

      Ukrainan Krimi ja Venäjän Sotši ovat rajanaapureina välittömässä läheisyydessä ja esteenä vain Mustameri pohjoispuolelta. Putinin ja Niinistön välillä ei voi sopia mitään Unionin maiden ohi. Myöskään ei Niinistö voi lähteä sopimaan etuuksia Suomelle vain Venäjän kanssa. Tällöin Puttiin iloitsisi, jos saisi Euroopan maiden välit rikkoontumaan kaupankäynnissä Suomen kanssa.
      Eurooppa Unionin sosiaalista valmiutta on nostettu nyt, eri maissa käsityksenäni merkittävästi. Venäjän ja Ukrainan linjalta Venäjään rajoittuvien maiden osalta, nyt työskentelevät erikoiset linjan alan sotilaan. Erittäin vaikea hallita Ukrainaa, koska siellä on hyvin suurella osalla väestöstä Venäjän kieli kotikielenä.

      • paha oleva tila

        Mitä sanoo emeritus vss-evokointipäällikko nyt ukraninan riisi pahempi kuin aikoihin. Saako Niinistö aikaan mitä? Miksi Jenni poissa? Ei hyvä tilanne. Porosenko sanoo Putinin terveisille ja tuojalle silfuplee.


    • Paikall,turisti

      Enontekiön turistikohteessa vss- päällikkö ilmestyi, yllättäen kuluvalla viikolla. Siellä hän keskusteli Venäjän rekisterissä olevasta rekka- autosta. Keskustelussa oli miksi Venäläinen rekkamies tutkiin ouzollisella tavalla eräitä kohteita päivällä-yöllä ja ympäristöä samanaikaisesti. Palailemalla uudelleen kohteeseen. Vss- päällikkö oli erittäin kiinnostunut rekasta ja sen miehestä, sekä mitä on tapahtunut? Miksi ne seuraavat toisiaan?.
      Vss-päälliköllä on nyt aivan tuntematon samaa mallia eri värin auto käytössä.

    • vss-päällikkö

      Venäläiset ovat nostaneen sosiaalista palveluaan tarjontana Ukrainaan, mutta miksi eivät rekat pääsee viemään ruoka kuormia sosiaalisena apunaan.
      Niin nostettiin valmiutta Euroopassa ja auttamien on sosiaalisessa tarkoituksessa.
      Nyt uskaltaa tuoda esiin, että Union maiden on nyt sotilaallista valmiuttaan heti korotettava. Rauhan aikana ei koskaan ennen ole Euroopan tuntumassa ollut lähellä sotatila valmiuden tarvetta pitkään aikaan.

    • Tere,päällikölle

      Hetan hotellilla lauantaina selvisi, että tämä vss- päällikkö onkin Porissa.
      Katso Porista." Lorahtiko Uraania Kokemäen jokeen". Tämähän on ollut muissa johto viroissa, minulle kerrottuna. Onko jälleen valtion ja kunnan valmiusjoukkojen palkkalistoilla?

      • ymmällä

        Mitäh!!

        Onko meidän vss -evakualointipäällikkö kutsuttu Poriin selvittämään pahaa ympäristökatastrofia. Miksei kansalle sitä ole selvästi kerrottu? Miksi asioita salataan?


    • Olen...

      ... pudonnut kärryiltä, mitä näillä jutuilla tarkoitetaan???????????????????

      • krim inaali

        "pudonnut", oletkos ollut kärryillä? Paha, todella juttu. vss on asia mihin kieseihin ei asiattomien pitäisi päästä.


      • vss-päällikkö
        krim inaali kirjoitti:

        "pudonnut", oletkos ollut kärryillä? Paha, todella juttu. vss on asia mihin kieseihin ei asiattomien pitäisi päästä.

        Krim Inaali. "pudonnut"
        Käsittäen pääasiassa asioita vss- suojelusta, mutta eräisen maiden sotilas riita asioista lausun mielipiteitäni.
        Sotilas tilanteen vaaratilanteeseen, mihin en ainakaan toistaiseksi Suomessa usko, että. Mutta Suomen sotilas valmiutta, ehkä vahvistetaan.
        Evakuointi suunnitelmina, en varmasti voi selittää. Miten evakuointi, joka Venäjän suuntaan tai päinvastoin. Tain erittäin kiireinen evakuoinnissa väistäminen, väestön siirtona. Vss-päällikkönä, tai sotilaallisesti, monessa suhteessa varovaisuus asioissa vaikenen.
        Mainitut suunnitelmat toiminta valmiuksineen. Tähän vastaan, että nämä Venäjän pelko tiedot ovat kassakaapissa ja sieltä ne avaa vain määrätyt viranomaiset. Kyselysi on aivan oikea.


    • Nyt putosin...

      ....tosi rapakhoon.

    • Vss-päällikkö 1.

      Ukrainalla on oma asetehdas jossa valmistetaan hyvinkin laadukkaita ohjuksia. Vaikka lentokoneen alas ampumiseksi. Myös hyvin yksinkertaista käyttää vähäisen opiskelun omaavan toimesta. Asetehtaassa myös valmistetaan panoksia ja muuta sotakalustoa.
      Aikaisemmin on toimitettu ennen sotatilaa Venäjälle tuotanto.
      Venäjän 250 kuorma autollista ruokatavaraa Ukrainaan. Paluu muuttona kävivät tyhjentämässä asetetaan valmiina olleen tuotannon paluu kuormiksi kuorma- autoihin.
      Eurooppa unionin maiden tulisi järjestäytyä sotilaalliseen valmiuteen heti, rajoitettuun sodan käyntiin. Suomalaisten tulisisi nyt tarkasti seurata mitä tapahtuu Venäjän rajoilla. Samalla ilmoitan, että Porin asiat eivät kuulu mitenkään tähän, vain käsitellään asiantuntija lausuntoja eräästä vahingosta ja sana Venäjä.

    • Virkojen johdosta

      Ovatko Euroopan maat lampaiden vaatteissa ja Venäjän pässinä Putin.
      Mitä hyötyä on ollut pakotteista ja vss- päällikkö on moneen otteeseen juuri tämän ilmaissut.
      Hägglund on ilmaissut saman käsityksen mitä vss- päällikkökin on ilmaissut. Molemmat ovat viroistaan eläkkeellä. Poikkeus, että tämä vss- päällikkö oli toisessa pää virassa, sekä siirrettiin tätä työtään tekemään ohessa, mutta rasitti hyvin paljon virkaveljiään ja vss- päällikön työ oli lähes päävirka. Muoniossa kyseinen virka ammateissa ollut on hyvinkin tuttu henkilö?. Mainittu oli määrätty sotilaiden kanssa yhteistyötön ja ei voi olla salaisuus, mikä valmius suunnitelma oli tehty evakuointini.

    • tilanteemme

      Venäjä laittanut ainakin pataljoonan verran sotilaita Ukraniinaan. Todella paha. Aiheuttaa paljon vaivaa EU ja Nato. Kärsimystä Ukraniinaan. Olen vakavasti huolissani tilanteesta. Tämä päivä, konflikti todellinen ja todisteellinen. Putin vaarallinen, todella.

    • vss.pääll. k.p.

      Venäjä on sotilaallisesti erittäin vaarallinen toiminnoillaan. Presidentti Putin vakuuttaa, etteivät Venäjän sotilaat tunkeudu Ukrainaan. Päinvastoin Venäjän sotilaat ja panssarivaunut lähes saman aikaisesti tunkeutuvat Ukrainaan.
      Aikaisemmin olen tuonut esiin, että Venäläiset sotilaat tunkeutuvat mantereen eteläosaa ja siitä Krimiin ja valtaavat Ukrainan arvokkaimmat maan rikkauksien alueet. Venäjän valatuksen periaate on, että ennakkoon mahdollisimman paljon Venäläisiä valesotilaita alueelle ja sitten käskystä toimivat. Venäläinen järjestelmä, erittäin sopivasti Venäläiset asuttamaan vallatut alueet ja asuin ym:t tilat. Samassa yhteydessä vallatun maan kansa alta Siperiaan.
      Miltä tuntuisi jos Inkeriläiset, Vienan Karjalaiset jälleen Siperiaan ja Venäläiset tilalle. Olen vasta ollut Venäläisten ison seurueen joukossa Hotellissa iltaa viettämässä kahtena vuotena peräkkäin ja jopa tanssinut heidän kanssa. Karjalasta Siperiaan sodan aikana joutunut pääsi Moskovan tyttärien maksamana mukaan hotellille Suomeen. Hän kertoi avioituneensa Venäläisen miehen kanssa. Keskustelimme yhdessä häin ei ollut saanut puhua sanakaan Suomea tai muutoin tuli korvapuusti. Kerroin, että minulle on aivan sama puhutko Venäjää tai Suomea, Venäläiset vain nauravat minun huonoa Venäjän kieltä.

    • Vss.pääll. k.p,

      Sota tulkinta. Venäjä on epäiltynä todennäköisesti aloittanut Ukrainaa vastaan sodan. Puuttuu vain sodan julistaminen. Monet eivät tiedä, jos Eurooppa Unionin maat joutuvat sotaan kaikki yhdessä, yhtä vastaan, mutta ketä. Tämä pelottava sota yritetään kaikin mahdollisin neuvotteluin estää, mutta jos poksahtaako pullon korkki ilmaan.
      Sodassa voidaan sota aseina todeta, että sotaa käydään nyt ylivoimaisilla ja valon nopeuden ohjuksilla. Eikä nykyisillä käytössä olevilla aseilla ole mitään mahdollisuutta puolustautua valonopeus sotaa. Millä materialla?

      • Soomi soomalaisille

        Kova on nykyinen sota. Valokin on valjastettu sotakoneille. Aurinko vielä paistaa. Hyvä!
        Ei rynkkäri ja sinko mitään. Kasapanos pelkkä sotalelu. Mitä teemme? Evakko, mihin? Venäjä ostaa maita suomi. Kohta pelastaa maansa ja maatuskansa. Malli Krimi ja Ukraniina.
        Typerä suomi myy maata viholisen kätyri. Prkkklle.

        Nyt pukkaa viha. Minä lopettaa juttu nu.


    • vss-

      Evakuointi on nyt sitten Ukrainassa alkanut . Evakkoleirit kaukana Uralin huonommalla puolella. Menolippuja jaetaan. Paluuta ei varmaankaan ole.

      Säälittää naiset, lapset, vanhukset. Missä Putinin kaveri muumimamma piilottelee ?

      • Älkää ainaa menettäk

        Eurooppa Unionin Valtiot ovat suuri äänisiä, mutta eivät todella saa mitään aikaiseksi. Venäjän valtion hyvinvoinnin talouspakotteiden kiristäminen. Yritykset pakotteina, ovat käsityksenäni turhauttavia. Ainoastaan Nato ja Euroopasta Englanti, Ranska ja Saksa ovat aivan oikeassa. " Sotilaallinen takaisin valtaaminen Venäjältä."
        Natosta ja Englannista ja Unionin valtioista löytyy, tarvittava sotilaallinen valtaus näyttö. Ukrainan Krimin ja etelä-itäosan takaisin vapauttaminen Venäjältä. Onnistuu nyt hetkessä sotilaallisesti ja rajoitettu sota Venäjää vastaan. Separatistit on Venäjän toimesta aika tarkoin sijoittanut sotilaallisesti Itä-ja Etelä Ukrainan, Mustameren alueelle, sekä Krimin alue on lähes täysin vallattu Venäjämielisille. ei tule menettää aikaa, koska Venäjä pitkittää kaikin keinoin vahvistaen samalla valtausta, toimikaa heti.
        Nyt jos Ukraina lopullisesti menettää nämä alueet. Venäjän rikkaat valtaavat itselle en jo rakennetun kaiken rikkauden. Ennestään rikkaat ottavat ja useat voidaan listitä pois tieltä. Palauttakaa Ukrainaan maat, vallatut alueet omalle kansalleen. Venäjä on selkeästi nostanut sodan Ukrainan kansaa vastaa, nostakaa Ukrainan kansan puolustamiseksi sota heti.














        eurooppa Unionin pakotteita Venäjää vastaan, Ukrainasta ulos saamiseksi


    • vss. päällikkö

      En tunne järkevää toiminta ratkaisua talouspakotteissa toiminnassa, kaupankäynnin tyrehdyttämiseksi. Amerikka ja Eurooppa Unionin maat, lisäävät talouspakotteita Venäjään vastaan. Venäjä tekee heti perään päinvastaisesti. Molemmin puolin riitakumppaneina maiden talous menee varmasti alamäkeen, eikä nousua tapahdu hetkeenkään.
      Tiukka ilmoitus, että heti Ukrainasta on Venäläisten palautettava heidän sotilaat ja sotilaskalusto takaisin Venäjälle. Ehdoton Ukrainan maan rajojen loukkausten estäminen ja ylitykset estettävä heti. Määräaika mihin mennessä on Venäläisten poistettava heti sotilaat ja sotilas aseistus Ukrainasta. Ellei näin tapahdu. Ukrainan sotilaallinen avustaminen heti täytäntöön Venäläisten tuhoamien Ukrainan maasta ulos.

    • vss-päällikkö

      Ukraina on valtiona siitä erityisessä asemassa, että ensin on ollut Ruotsin vallan alla. Ukrainan valtion Krimin perusti ensin Ruotsi ja sama maa on ollut useamman valtion alaisuudessa, kuten Puola ja niin edelleen. Venäjä on ollut Valtiona maa, joka on eri raja naapureista valtioista vallannut maa- alueina rikkaudet ja käyttänyt hyväkseen. Tai sotilaallinen hyöty valtaus. Suomen tausta on, että ei Venäjä olisi saanut Petsamoa ja Karjalan aluetta Suomesta, ellei Yhdysvallat olisi ollut Suomen petturina.( Mitä voitossa olisi tehnyt Saksa?). Minä olen yli 70 vuotias ja vain nuorena tiedän nykyisen Venäjän asioita. Venäjällä on edelleen erittäin vanha sotilaallinen ajattelu 1900 alkupuolelta ja me otamme sen mistä meille on rahallinen tuotto hyöty. Putin on kehittänyt Venäjän valtiota erittäin paljon talous ja muuna kehityksenä. Venäjän mustasukkaisuus syntyi siitä, että Ukraina alkoi kääntyä kupankäynnissä Euroopan suuntaan ja saaden vapaan liikkumisen ja kaupankäynnin Euroopassa. Syynä oli Venäjälle muuttuminen vaaraksi.

    • vss+

      Tässä oli teille hyvät lukijat uutta historian tulkintaa. Lienee saatu vss koulutuksessa.

      Ensinnäkään eihän Ruotsi, siis Ruotsi-Suomi, ollut Krimin eikä Ukraniinan perustajamaa. Venäjä on ollut ja on valtiona maa joka käyttää häikäilemättä maita ja kansoja omaksi hyväkseen.
      Mustasukkaisuus on paha tauti. Venäjän aseteollisuuden nykytekninen osaaminen on Ukraniinassa. Siitä Putiinin mustasukkaisuus.

    • vss- päällikkö

      Mitähän sanovat Ruotsalaiset Ukrainasta. Ruotsalaiset viikingit perustivat Ukrainan 800 luvulla. Ukrainan historiana heitä ovat hallinneet tataarit, liattulaiset, puolalaiset, venäläiset ja saksalaiset. Krimin alue on pääosin Venäjänkielisten asuttua aluetta.
      Ukraina tulisi säilyttää koskemattomana itsenäisenä valtiona. Venäjä pyrkii propagandallaan ottamaan hallintaansa Krimin alueen, vaikka itsenäiseksi valtioksi Venäjän hallitsemaksi. Putinilla on ollut pitkäaikainen suunnitelma lompakkonsa pullistamiseksi Kriminen alueena. Totean, että onko Putin sekoilemassa. Toisena pelkääkö valtansa menettämisen ja siirtää mahdollisimman paljon Venäjän rahaa sotilas linjalle. Yrittäen näin saada itselleän pysyvyyden johdossa. Putinista tulee nyt esiin Pohjoisen Korea. Nauttii yli kaiken, kun sotilaat marssii ja sotilaskalusto esiintyy, sekä itse kunniapaikassa. Myönnän Kaartilaisena, että nautin sotilas soittokunnan musiikista, mutta en suomalaisena haluaisi muita naapurimaita vallattavaksi. Krimin alueella nyt äänestys ja 100%:a haluaa Krimin alueen omaksi valtioksi. Yhtä kuin äänestys tapahtuisi ja Korean tapaa, eikä toista äänestys vaihtoehtoa ole. Siis Putin järjestää nyt äänestyksen, miten itse haluaa.

      • vss+

        Sanokoot ruotsalaiset mitä haluavat. Ukrainan kansan muodostumisesta historia opettaa seuraavaa:

        Noin vuoden 700 eaa (=ennen kristuksen syntymänä) tienoilla nykyisen Ukrainan alueella asuneet kimmerialaiset joutuivat pakenemaan Vähään-Aasiaan skyyttalaisten vuoksi. 600-luvulta eaa. lähtien Mustanmeren rannikoille syntyi kreikkalaisia siirtokuntia, jotka kävivät vilkasta kauppaa skyyttien kanssa ja toimittivat suuria määriä viljaa emämaahansa. Noin vuoden 200 eaa. tienoilla sarmaatit valtasivat Ukrainan.

        Ajanlaskun alkuaikoina gootit levittäytyivät vuoteen 100 mennessä Veikselin suulta pohjoisesta Mustallemerelle kaakkoon. 200-luvulla gootit jakautuivat ostro- ja visigooteiksi. Ostrogoottien valtakunta ulottui 300-luvun puolivälissä Itämereltä Mustallemerelle.

        Itäslaavit perustavat Kiovan.
        Ennen 400-lukua kuitenkin idästä hyökänneet hunnit tuhosivat ostrogoottien valtakunnan. Näiden vetäydyttyä vuosisadan puolenvälin jälkeen heidän jättämäänsä tyhjiöön tulivat Veikselin ja Dneprin väliltä itäslaavit asuttaen Ukrainan länsi- ja keskiosat. Kiovan perustivat itäslaavit 500-luvulla, jolloin Ukrainaan ja Pannoniaan siirtyi Keski-Aasiasta myös avaareja. 600-luvulla alueelle saapuivat turkkilais-tataarilaiset kasaarit ja bolgaarit. 700-luvulla alueelle tulivat unkarilaiset, jotka turkinsukuiset petsenegit ajoivat takaisin länteen, aluksi Moldaviaan ja sitten Pannoniaan 800-luvulla, jolloin Kiovasta alkoi muodostua valtio ja lopulta suuriruhtinaskunta 880. Kiovan Venäjästä on muodostunut vuosisatojen kuluessa nykyukrainalaisten lisäksi venäläiset ja valkovenäläiset. Ortodoksia tuli Ukrainaan 900-luvun lopulla Konstantinopolista.

        Ukraina ulottui 1000-luvulla Itämereltä Mustallemerelle. Kiova taisteli 700-luvulla alueelle tulleita petsenegejä ja myöhemmin idästä tulleita kumaaneja vastaan. Kumaanit onnistuivat luomaan valtakunnan, joka ulottui Karpaateilta Araljärvelle.

        Ukrainan kasakat valtaavat ottomaaneilta Caffan eli Feodosian vuonna 1615.
        Puola alkoi muodostua suurvallaksi Puolan ja Liettuan personaaliunionista 1300-luvun puolivälissä. Puola-Liettua valloitti Länsi-Ukrainan, Galitsian-Volynian ruhtinaskunnan ja lopulta suuren osan muusta Ukrainasta. Etelä-Ukraina ja Krim jäivät kuitenkin vielä mongolien Kultaiselle ordalle Krimin kaanikuntaan, mistä tataarit jatkoivat hyökkäyksiään.

        Puola-Liettuan valta tuotti paikalle katolisen uskonnon. Puola-Liettuan vaikutuksesta maaorjuus alkoi lisääntyä. Kasakkayhteisö liittoutuu Venäjän kanssa

        1648 kasakoiden johtaja, hetmani Bohdan H’melnytskyi aloitti kapinan ja vapaustaistelun puolalaisia vastaan, mutta joutui lopulta tukeutumaan ulkopoliittisesti Venäjän tsaariin ja pyytämään tältä tukea solmimalla liiton 1654 Venäjän tsaarin Aleksein kanssa. Sopimuksen tuloksena kasakat tunnustivat Venäjän yliherruuden Ukrainaan ja saivat sotilaallista tukea Venäjältä, mikä johti Venäjän ja Puolan väliseen sotaan. Sota päättyi Andrusovon rauhaan 1667, jossa Puolan oli luovutettava Venäjän hallintaan Dneprin itäpuolinen Ukraina ( 'vasen ranta') sekä Kiova. Rajan itäpuolella olevat kasakkayhteisöt jäivät tsaarille, kun taas länsipuolella olevat Puolan kuninkaan alamaisiksi.

        Ruotsin viholliset aloittivat suuren Pohjan sodan 1700. Ruotsin kuningas Kaarle XII kuljetti pääarmeijansa Puolan kautta Ukrainaan vuonna 1708. Hänen puolelleen liittyi myös hetmanni Ivan Mazepa joukkoineen. Ruotsalaisten ja ukrainalaisten yritys Venäjän voittamiseksi romuttui Pultavan taistelun tappioon 1709: venäläiset Pietari Suuren joukot saivat suurvoiton käyttämänsä poltetun maan taktiikan ja suuremman armeijan ansiosta. Ruotsin armeijan rippeet pelastautuivat Turkkiin.

        Näin se kirjoitetun historian mukaan menee. Missähän ne viikingit ryösti ja raiskasi?


    • vss-päällikkö

      Ukrainan sisäinen sotatila, muuttaa Eurooppa Unionin toimintaa, Venäjän luottamuspulan johdosta.
      Erimerkkinä ovat Suomalaiset heränneet. Pyhäjoen Atomivoimalan rakentamisen ja sopimukset taannevat muuttua. Enää ei ole tapetilla Venäläinen Atomivoimalan rakentaminen.

    • vss-päällikkö

      Suomeen rakennetaan Pyhäjokeen Venäläisten Rosoton atomivoimala.
      Venäläisten omistus enintään voimalaitoksesta 35% ja suomalaisten vähintään 65%. Ehtona tulee olla, että Suomalaisten omistus osuus on varmasti vähintään 65%, eikä tästä osuudesta kiertoteitse takaoven kautta ole ulkomaalisten omistuksessa.
      Suomalaisten tulee käyttää atomivoimalassa, puhtaasti kotimaista polttoainetta. Suomessa voidaan louhia Uraania vaikka Muonion kaivos kohteesta. Samoin rikastaa Suomessa atomivoimalan polttoaineeksi.
      Suomen on oltava ehdottomasti polttoaineen suhteen osalta omavarainen. Oli miten tahansa Suomen on oltava omavarainen sähkön tuotannossaan.

      • oulusa asuja

        Mie sanosin koko Lapinlääni Venäjän ostettavaksi emhe tarvi Lappia mihkään
        sinne voisi puttin tehä vaikka tunthureiille ohjuusasemia lapin alueelha ei ole mithän virkaa meille suomalaisille jotun jouthaa mennä venäjän alamaiseksi


    • vss- päällikkö

      Putin näyttää olevan kiinnostunut. Neuvostoliiton entisistä raja valtioista takaisin Venäjään liitettäväksi. Maiden valtaaminen tapahtuu nykyään sotilaallisesti monella tavalla. Yritysten ja yhtiöiden, Venäläisten entisillä asukkailla valtaaminen peite, sotilasetua silmällä pitäen. Naapuri maan sotilaallinen valtaaminen, ei enää tapahdu hyökkäämällä valtakunnan rajan yli. Erikoissotilaat, Suopo ja Poliisi ovat avanneet silmänsä ja seurataan hyvin tarkoin maahan muuttaneita ja yritys suunnitelmia. Hyvin suurelta määrältä entisiltä ulkomaalaista tulee ottaa pois Suomen passit. Kotietsinnät voivat lisääntyä ja takavarikoidaan sotilas vaatteita, sotilasaseita, käsin laukaistavia ohjuksien tarpeita. Venäjällä Putin, ei ole enää sotilaspäällikkö. Hän suudella tyhmyydellä himoitsee entisiä Venäjän valtioita takaisin Venäjään liitettäväksi. Tai ainakin rikastumisen hyödyn valtaaminen.

    • vss-päällikkö

      Venäjällä on havinaisen erikoinen lainsäädäntö. Venäläisten syntyperäisen väestön joutuessa ulkomailla vaikeuksiin. He voivat sotilas lainsäädäntönsä mukaan tunkeutua vieraaseen valtioon avustamaan siellä olevia Venäläisiä syntyperältään. Mikä siten on lähin sukulinen tai heidän prosentti määrää vieraassa valtiossa. Sitä ei ole määritelty ja sotilaallinen maahan hyökkäys aina mahdollista vieraaseen valtioon, heidän lainsäädännön mukaan.

    • vss-päällikkö

      Ukrainan ja Venäjän välisiä sota ja rauhan neuvotteluja ei ole enää Putin ollut sopimassa. Venäläiset epäröivät miten Putin tullut omistamaan omaisuutenaan juoruina noin 150 miljardia. Erittäin suuren omaisuuden omistaminen on Venäjällä vaarallista, kuten kävi rikkaalle öljy-yhtiön omistajalle. Hyvinkin rikkaasta miljonääreistä voidaan Venäjällä perusteettomasti ilmoittaa vakavaksi rikolliseksi, omaisuuden ottamiseksi valtiolle, tai päinvastoin aivan oikein? Ovatko Venäjällä nyt johtamassa sotilaat sotilaallisesti he itse, antamatta enää valtaa presidentille.

    • vss-päällikkö

      Venäjän arvovallat, voivat olla muuttumassa. Sota Venäjän aloitteesta voitiin välttää, eikä olisi voitu menetetä entisessä Venäjän maassa ja uudessa Ukrainan valtiossa asuneita, eli omaa kansaansa aivan turhaan. Venäjän sotavoimien johdossa Putinin oli ja tuli näyttää, että ylivoimaa on Ukrainaa vastaa. Venäjältä noin 200 panssarivaunua valtasi Ukrainan alueita, mutta kuka antoi tähän käskynsä. Myöhemmin voi tapahtua sotilas oikeudenkäynti ja syyllisiä voidaan vielä etsiä. Mitä sitten juorut, Putinista väite, oliko hänen väittely kopioitu toiselta, jo väitelleeltä?
      Euroopan Itämaiden valtion maissa voi tapahtua mitä tahansa. Esimerkkinä Syyria. Asser oli ensin omassa maassaan tuomittu pommituksiin syylliseksi, omaa kansaansa vastaan. Syyrian vasta hyökkääjinä olikin Isisi ja ensin puollettiin. Isisiä vastaan useata Euroopan maat Naton johdossa pommittamassa nyt useassa eri valtiossa.

    • vss-päällikkö

      Suomi on poliittisesti alkanut koputella ovea, pääsemiseksi Natoon jäseneksi kiinnostuneena. Suomi on ollut pitkään puolueeton maa sotilaallisesti.
      Ehkä epäröin Naton jäsenyyttä. Suomen liittyessä Natoon, muuttuu maamme sotilaallisuus päinvastaiseksi.
      Natomaana Suomen armeijaa voidaan sotilaina vaatia, muissa valtioissa pakottamiseen rauhan turvaamiseksi. Toisena velvoitteena ottamaan osaa sotaan Natomaan eri jäsen maiden rinnalla. Miltä nyt Teistä tuntuu, että Suomen suihkuhävittäjät olisivat vaatimuksena vaikka pommittamassa Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa, vaikkapa Ukrainassa. Pommittamassa rauhaan pakottamisessa "Isisi
      " sotilaita vastaan, tuhoamassa heidän valtauksia eri maissa samanaikaisesti. Nato jäsenyys vaatimuksena voi vaati sotaan mukaan rauhan pakottamiseksi. Eurooppa Union valtioita kuuluu vähän Naton jäsenyyteen, joten on vaikea arvioida jäsenyyttä. Eurooppa Unionilla tulisi olla vastaavat Nato valmius organisaatio. Tunnen järkevänä Unionin kaikkien maiden vain omana sotilaallisen omana järjestönä. Varmasti Euroopasta löytyy tehokas sotilaskoneisto ja lyhyet matkat yleensä sotilas käyttöön Unionin rajojen ylitse tapahtuvana Unionin maiden puolustuksena. Naton kanssa yhdessä rauhaan pakottamisessa vain eräissä tapauksissa on tarpeellista.

    • vss-päällikkö

      Oma käsitykseni tuntuu hyvin oudolta, jos Suomi onkin Natomaana. Tällöin tapahtuu hyvin paljon toimintaa Suomen Itärajan läheisyydessä Nato sijoittaa sotilaitaan ja aseitaan Suomeen. Suomen sotilasyksiköt uusituvat ohjeistaan täysin uudenlaiseksi. Samoin täydellisesti uudenlainen sotilas koulutus maahamme. Onko Suomi varakas valtio?
      Suomen jäsenenä vuosibudjetista 4% Natolle, mutta tuleehan tilalle tarjontaakin.
      Venäjän varmasti keskittyy myös Suomen rajojen tuntumaan ja uusia varuskunta yksikköjä aseistuksineen.
      Silloin jos Suomi liittyy Natoon, miksi voi muuttua Suomen ja Venäjän välinen kaupankäynti, sekä miten luotetaan toisiimme, vai onko luotettavauus kadonnut.

    • vss-päällikkö

      Suomalainen propaganda Fennovoima ?. Venäläisille ollaan antamassa urakointi, rakentaa Rosatom voimalaitos Pyhäjoelle. Venäläiset sitoutuivat lainottamaan ja omistamaan vain Rosatom voimalasta 35% ja Suomen Fennovoima 65%.
      Olen todennut, että Venäläisistä tulisikin yksikertaisesti suurin omistaja. Fennovoiman osakkeita he voivat tuosta vain tiskiltä ostaa "Venäläiset". Rakennettavan Rosatom voimalan omistus voisi näin siirtyä osakeomistusten kautta Venäläisten omistukseen.
      Suomen valtion on turvattava Suomalaisille, energia turva kaikissa olosuhteissa, eli poikkeusoloissa. Rostom voimalaa esitteli suomalainen, joka on asema johdossa tässä yhtiössä. Toiseksi esteelliset kansanedustajat, eivät kokemuksellaan tunne esteellisyyttään päätöksiä tehdessä. Atomivoimala on sotilaallisesti otettava tarkasti huomioon, maamme puolustus kyvyllisyydessä.

    • vss-päällikkö

      Yön Sudet: Venäläiset Helvetin Enkelit ovat lähellä. Yön sudet kerhon johtaja on presidentti Viadimir Putinin ystävä.

    • vss- päällikkö

      Yön sudet- moottoripyöräkerho vahtii Ukrainassa. Näkemykseni on heitä vastaan sotimassa Ukraina. Missä määrin Venäjän armeija ja rinnan Yön- Sudet. Ainakin minä Venäläisiltä saavillani tiedoilla olen käsityksessä, että nyt Venäjän johdossa tuulee. Hyvä, että Venäjä on muuttanut suunnan ja oikaisi rehelliseen suuntaan ongelmat. Samalla suorastaan nauran, että poliisien vuotoa päänsä syyttelyllä. Saa lyödä päänsä Lapin mäntyyn ja arvostellaan, sekä syytellään.

      • luke vaarin

        Koskas vss oppii soome kieli. Mine tykkää, nyt ei hyva.


    • vss-päällikkö

      Bcero´ xopowka "Soome".O`yehb päa"(pana). Olet aivan oikeassa. Puhun hyvin rajoitetusti saamea. Ehkä olisi syytä ottaa ohjelma ja kirjoittaisin Saamea oikein. Suomen kieleni on ollut hyvin outoa muiden maiden kielten joukossa lapsena. Ehkä aikanaan oli paikallaan tulla tunturilappiin, koska ne kielet olivat tuttua, mutta saamen kieli oli aivan tuntematon minulle. Saamen puhe kieli on erittäin kaunis kielenä. Saamen uutiset katson itse yleensä päivittäin. Saamen kielessä on myös erittäin tärkeätä kuulla Norjan, Ruotsin ja jopa Venäjän saamelaisten toimintaa ja maiden asiat. Näiden maiden asiat kiinnostavat myös.
      Vss- päällikkönä kirjoitelin, koska olen kirjoittamalleni alalle, juuri erikoisammatti koulutus ollut aikanaan. Ehkä kirjoitteluni on syytä lopettaa ja naapuri maasta tuttaviltani olen saanut paljon tietoja.

    • vss-päällikkö

      Rosatom rakentamisesta ja rahoituksesta. Nyt jos Venäjä sitoutuu maksamaan 35% rahoitukseen ja omistuksenaan Rosatomin rakennusmenoista. Sopimus tulee sidota, että Venäjän valtion sitoutuu rahoitukseen yksin, eikä Venäläisen eläke järjestelmän rahoituksena, tai muuta kautta rahoitusta ei hyväksytä.
      Sitä ei saa hyväksyä, että Venäläiset olisivat muuta kautta omistamassa osuuksia Romatomista, kuten nyt jos Fennovoiman tai muun Suomalaisen yhtiön kautta Venäläiset omistaisi rahoittajina osakkeita. Vaikka lainsäädännöllä tulisi estää Venäläisten osakkeiden omistus ja hyötymisen kierrytys maiden välillä. Romatomin omistusta, ei missään nimestä omistuspäätäntä valtaa Venäläisille. Näin sidottaisiin 65%;n määräysvallan säilyttämisen Suomalaisten omistuksessa. Talvivaaran kaivosta ei saa päästää konkurssi keinottelijoiden käsiin. Erittäin suuri vaara on, että Talvivaaran kautta voisi rikastua mafian omaavat, ellei Suomen valtion silmät ole auki. Kyseisellä asialla voi olla hyvin ikävät suunnat juuri Romaton asiassa kytkeytyvänä.

    • Kekkonen, kaunis mui

      Ehdotuksenani esittäisin Suomen puolesta seuraavaa: Rosatom Atomivoimalaa ei tule Venäläisten rakentaa Pyhäjoelle, ellei seuraavat ehdot täyty.
      Venäläisten sotilaiden ja venäjämielisten aseilla Ukrainassa valtiota vastaan sotineiden. Tulee heidän aseistaan sotatoimissaan luopua. Ukrainan valtio on vaatinut, että Venäläisten sotilaiden ja sotakaluston on heti ehdoitta poistuttava Ukrainasta. Ellei mainitusti tapahdu, tulee ehdottomasti unohtaa Venäläisiltä Rosaton Atomivoimalan rakentaminen ja osaomistus. Korostan edelleen miten Venäläismieleiset valtasivat asevoimin alueita Ukrainassa. Siis Venäläisten linjaus näyttää edelleen olevan, vähäisen määränkin Venäläisten sotilaallisesti auttamiseksi ulkomailla, kuulematta maan kantaa. Korostan vielä, että Muoniolaisena toimin pitkään vss- päällikkönä ja vastaan kaikista kirjoituksistani. Vaikkakin väestönsuojelupäällikön virkatutkintonani toimin sivutoimisena vss- päällikkönä. Erikoisalani on koulutettu useilla lisä erikoiskoulutuksilla yksilöiden suojaamiseksi sodan välttämiseksi. Olen kierrellyt, Neuvostoliitossa, Itäsaksassa, Virossa, Liettuassa, Latviassa, Tšekkoslovakiassa, Puolassa. Juuri niinä aikoina, kun olivat Neuvostoliiton vallan alla, hyötynä oli erikoispassini.
      Olen jopa järkyttynyt nähdessäni ihmisten onnettomaksi ja pelkoa, ulkovallan alla. Jouduin myös Tšekkoslovakiassa sotilaalliseen yhteenottoon ja pelokseni autoin sieltä kahta nuorta väistämään. Presidentti Urho Kekkosen ollessa tunturimatkalla hän kutsui minut poliisina siellä seurueeseen kuuluvana luokseen. Hän kyseli, miten minun isä hänen työkaverina jaksaa, samoin maaherra Miettunen kertoi opiskelusta isäni kanssa. Samoin hieno tarjoilu toimi myös. Kekkonen käänsi keskustelun Neuvostoliitto asioihin ja kyseli, että minä ole kasvanut venäläisten sotavankien joukossa ja tenttasi. Sitten oli huoli keskustelua ja ei voi puhua. Kekkonen muisti sen, että kaartilaisena kunniakomppaniassa oli toistamiseen vartiossa Presidentin linnassa, mainitsin, että olin aina ulko-ovella ja kerran takakautta kahvilla. Kekkonen antoi minulle kaksi arvokasta kolmenvartin konjakkipulloa muistoksi, kun saivat presidentti ja Miettunen keskustella minun kanssa Veitsiluodon tunturimajalla vanhoista asioista.

    • vss-päällikkö

      Viimein Ruotsalaiset heräsivät ja epäilevät Venäläisten sotilas toimintaa merenpinnan alla heidän maansa alueella. Uusi sotilasala Ruotsalaisille ja Suomalaisille. Meden pinnan alla liikkuvien tutkiminen ja löytäminen. Samalla myös meren pohja alueet, mitä sinne mahdollisesti asennetaan.
      Katseet yritetään kääntää, entä mitä missäkin tapahtuu.
      Samalla katson Suomenkin asiat kuuma sellaisiksi ja päätän lopettaa kannanotot, koska Venäjän naapurimailla sotilaat tutkivat huolestuneisuuksinaan.

    • vss-päällikkö

      Ruotsin armeija on erittäin vaikeassa tilanteessa, jos he todella löytävät maahansa luvattomasti tunkeutuneen meriteitse, ilmeisen lähes pohjassa liikkuvan sotilas "Sukellusveneen". (Tulkinta, jos löydetään on sotilas tunkeutujan hyökkäys, epäiltynä tietona.)
      Vss- päällikkönä heitän pelko tietona. Sukellusvene, jos on ydinsukellusvene ja käyttää polttoaineena. Veneen tuhomaninen on myös muutenkin vaarallista. Silloin jos sukellusvene on varustettu ydinaseilla.

      • ydin

        No, kunkas meän muoniolaisten olis paras suojautua?


    • vss-päällikkö

      "Suojautumisesta".Maaseutu kunnissa. Useissa kunnissa palopäälliköt hoitavat sivutoimenaan myös väestönsuojelua. Poikkeusolojen tilanteen syntyessä. Tällöin voi jopa kiireisesti joutua varautumaan omatoimisesta suojautumisesta. Kiireisissä tapauksissa annetaan toistuvaa ohjausta. Radion television ja postin kautta kirjallisia ohjeita suojautumiseen.
      Tai jopa valmistumaan evakuointiin, eli vaikka kuljetukseen siirtymisestä vaara paikkakunnasta toiselle paikkakunnalle.
      Muoniossa, jos tulisi mainittu tarve. Kunnassa on aina voimassa oleva, evakuointi suunnitelmat ja tarkat täytäntöön pano ohjeet. Tehtäviin on varattu koulutetut ammattimaiset väestönsuojelut hoitamaan. Väestönsuojelu viranomaisille tulee tarvittaessa toimintaan mukaan, polopuoli/väestönsuojelu, terveydenhoito palvelut, poliisi, rajavariosto, tulli ja niin edelleen. Kaupungeissa on kerrostaloissa, joissakin jopa useampi valmiiksi rakennetut väestönsuojat, omatoimiseen suojautumiseen. Muoniosta en nyt takalleen tiedä, mutta on eräitä kohteita varattu paikallisten suojapaikaksi. Usein betoniset kellarikerrokset. Vaikka hotellin kellarikerros tilat, Muonion suunnitelmaa en voin julkaista, varatut tilat.

    • vss- päällikkö

      Ukrainan kaasuvelan vajaan 3 miljardin maksaminen Venäjälle, suorastaan pelottaa minua. Eurooppalaisten tieto taitoa omana käsityksenäni epäilen rahan käytön luotettavuuteen kaasuvelan maksamisessa ja varojen siirtymistä.
      Sopimusten mukana tekemässä ovat usein kärkisijassa "Lakimiehet" sopimassa.
      Neuvotteluissa tulisi olla ehdottomasti Eurooppa Unionilta, etevät juristi pätevyyden omaavat, joilta täytyisi löytyä, lisäksi laajat tilintarkastus pätevyydet, ulosottomies ja talouskaupan,pankkialan asiantuntemus samalla henkilölle, ettei sokeudu kaasu kauppa alalla.
      Heitän tuosta vaan. Oliko Ukrainalla todellinen kaasuvelat syntynyt Venäjälle, vajaa 3 miljardia. Miten on mahdollista, onko huikea velka heitetty noin vain ja onko mahdollista, että Eurooppa Unioni voi maksaa Ukrainan kaasuvelkana suuren osan ilmaan heitettynä rahoituksena ja mahdollisesti. Miten on velka syntynyt ja toiseksi, ketkä ovat jakamassa kaasuvelka rahaa. Miten Ukrainassa tulee pinnalle, ovatko asialla Venäjämieliset. "Ukrainana/Venäjä" ja mihin raha liikahtaa. Onko Eurooppa Unioni myynyt itsenä kaasuvelka asioissa. Toiseksi Unionilla ei kaasuala saa ontua, siitä on erittäin suuri vastuu.

    • vss-päällikkö

      Itä- Ukrainassa Donetskin ja Luhanskin alueen vaalit, jotka olivat maan perustuslain vastaiset, eli kapinalliset separatisti johtajat johtoon. Vaalit ovat yhtä, kuin rikollisten/kapinallisten järjestämät. Kapinalliset olivat etukäteen päättäneet vaalituloksen ja rikolliset, sekä kapinalliset johtoon.
      Tämän jälkeen Ukrainan perustuslakia kunnioittavat Ukranilaiset ajetaan pois sieltä. Heidän omaisuuden rikolliset itselle en valtaavat.
      Johtavatko nyt Venäjän tukemana maata rikolliset/kapinalliset. Itä - Ukrainan maa alueita. Lähes kaikki maapallon valtiot, katsovat Venäjän valtion olevan takana Itä-Ukrainan perustuslain ja valtion maita sotilaallisesti vallanneen. Venäjä oli useita vuosia erittäin hyvää vauhtia kehittyvä maa taloudellisesti, mutta nyt he ovat tuhonneet maansa luotettavuuden täydellisesti, sekä talous menee varmasti alamäkeä. Mennäänkö Suomessakin lainsäädännön luotettavuudessa pahasti alamäkeä. Poliisin tehtävänä on varoittaa kansalaisia, varomisesta rikollisista, että voi väistää. Poliisi antaa varoitus tietoja rikollisten kanssa seurustelusta, joita tulee varoa. Pyytäkää ihmeessä anteeksi poliiseilta, koska he eivät syyllistyneet vuoto rikokseen. Vai onko Suomessa kansalaisten turvallisuus pahasti kohta vaarassa, koska poliisi ei saisi antaa varo ohjeita rikosten estämiseksi.

    • vss-päällikkö

      Kiinnostavaa Ukrainan osalta on, että osaavatko Eurooppa Unionin pankki ja velka asiantuntijat selvittää. Ukrainan omaisuuden arvot ja velkojen määrät. Kiinnostaa missä määrin edessä on tulevat ja tietämättömät velat. Siis maan netto varallisuus, tai onko konkurssi kypsä velkojen maa. Valitettavasti, että aikanaan Kreikan taloutta ei osattu asiallisesti tutkia Unionin jäsenyys asiassa ja niin edelleen ???????.
      Nyt Ukraina maksoi yhden miljardin velkojen lyhennystä. Missä määrin velan lyhennykseen omia varoja.
      Sotaa voidaan myös käydä raha varojen ja kaasun rikkauden tullessa mukaan. Eihän sotaankaan voida käydä, ettei ole varallisuutta sotakoneiston ylläpitämiseksi. Taikka sotaan ryhtyessä ja toimimaan hyökkäyksessä. Eikä onnistu, ellei ole siihen rahoitusta, muutoin sotakalusto jää paikalleen. Nyt sitä piirileikkiä käydään ja Eurooppa Unioni näyttää tässä sakkipelissä onnistuvan, kunhan vain niksit osaavat.

    • vss-päällikkö

      Suomella hyvä. Presidentti Niinistö neuvoteli yhden tunnin presidentti Putinin kanssa. Keskustelu on ollut käsityksenäni, hyvinkin rakentaa Ukraina asioissa. Näitä asioita seurailen täältä lännen seuruilta, mistä myös syntyjään presidentti Niinistön vaimo.
      Jälleen tapetille tuli Kreikka ja osaako kiristää jälleen Eurooppa Unionilta rahaa.

      • huoli,

        Onko Putin vaarallinen maailmanrauhalle. Missä turvallisinta elää?


    • huoli ja murhe

      Nyt ryssä laittelee rajalle pitkän kantaman huippuohjuksia. Ei taida pitkään maailmanrauhaa olla eikä suomi-neidon 100v päiviä.

    • vss-päällikkö

      Ukrainan tulisi välittömästi ratkaista seuraava päätös. Ukrainan tulee välittömästi tehdä hakemus Natoon liittymiseksi. Samalla tulee Ukrainan pyytää Naton maansa rajaoja suojelemaan. Samoin Nato voimakeinoin poistamaan Ukrainan maahansa hyökänneet Venäläiset sotilaat sotakalustoineen ja Venäjämieliset. Natolla on heti valmiudessa suihkuhävittäjät pommitukseen, samoin panssarivaunut ja ohjukset, sekä sotilaan aseistuksineen.

    • Venäjä 1

      Toivottavasti Suomi eroais EU:rosta,eikä liittys Natoon.Suomi vois liittyä Venäjään.

      • vss- päällikkö

        Tänään Paavo Väyrynen antoi tarkat ohjeet EU neuvotteluksi Venäläisten kanssa Ukraina riita asiasta. Sopimus syntyy ja rauha tulee.
        Asia selvä. Paavo Väyrynen neuvottelemaan EU edustajana Venäjälle Putinin kanssa.
        Pitäisivät Venäläiset siellä Paavo Väyrysen mahdollisimman pitkään.
        Palauttamisella ei niin väliä ole.


    • vss-päällikkö

      Valtio Liettuan rajanaapurina on Venäjän Kaliningrad maa alue rajoittuen Itämereen. Vahva Venäjän tukikohta.
      Liettua ilmoitti, että he antavat nyt sotilaallista kolutusta Ukrainalle. Samoin sotilaiden opetuskäyttöön heille siirretään sotilaskalustoa. Tätä varten myös tarvitaan nykyistä uutta tekniikkaa, jotta opetuksessa osaavat käyttää. Vaikkapa maansa rauhan turvaamisessa ja rajojensa puolustamisessa ja hyökkäysten estämiseksi.
      Liettua on Natomaa ja näin kiertoteitse mukaan tulee opettamaan Nato sotilaskalustoineen. Tätä olen pitempään epäillyt. Entä mitä tapahtuu Ukrainan valtion alueella oleville Venäjämielisille. Samoin luvattomasti maahan tunkeutuneiden estämisessä. Ahaa onko valtakirja annettu toimimiseen, näin lienee heti tapahtuneen.

    • vss-päällikkö

      Nato heräsi Ukrainan itsenäisyys asioihin. Uutistietona eilen Nato ilmoitti kantanaan, että Ukraina itse päättää hakea Natojäsenyyttä. Venäjälle ei varmasti asiat kuulu liittyykö, vai ei.
      Mainittuja asioita annion julkisuuteen, jos aikaisemmin. Väestönsuojelupäällikkö, joka on toiminut erikoisalalla. Titojen vaihtaminen tapahtuu niin Venäjältä ja Lännestä, sekä Nato myös seuraa tietoja.
      Putin vielä nauttii kansan luottamusta. Hän on erittäin hyvä kääntämään Ukrainan asiat omaksi hyödykseen. Tämä ei varmasti pitemmälle onnistu. Ei vanholliset Venäläiset tietävät tarkasti, mitä ongelmia Putin on Ukrainalle aiheuttanut, eikä korjaa tyhmiä toimintojaan.

    • vss- päällikkö

      Putin uutisointi tänään lausuntonaan. Amerikka aiheuttaa epätasapainoa maiden välillä ja rakentelee ohjus ohjelmaa.
      Erittäin vaarallista on jos suuren maansa johtaja on menettänyt muistinsa ja puhuu sekaisesti mitä sattuu.
      Epätasaisuutta eräs herra on aiheuttanut Ukrainassa. Mutta on muistinsa menettänyt, eikä osaa arvioida Ukrainan epätasapainoisuutta.
      Miten eri maissa suhtaudutaan Putinin lausuntoihin.

    • vss- päällikkö

      Suomen Eduskunnan ei tule tehdä toistaiseksi myönteistä päätöstä.
      Atomi voimalan ostamisesta Rosatomilta. Päätöksen tekemistä tulee toistaiseksi lykätä. Fennovoiman ei myöskään olisi tullut ratkaista Rosatomin rahoitusta ostamiseksi ja samoin myös olisi tullut päätöksen tekemistä siirtää.
      Omistan Fennovoiman osakkeita ja päätökseni on varmasti kielteinen.
      Euroopan valtiot ja Amerikan osa valtiot varmasti kritisoivat ja kauhistuvat. Jos Suomen Eduskunta nyt päättää tuosta vaan ostaa Rosatomin.
      Putinin selkeä linja on Ukrainan rikkauden ja korkeasti kehittyneen tuotantorikkaan alueen maineen valtaaminen ja omaisuuden hyväksi käyttäminen.
      Suomen valtion tulee toimia Eurooppa Unionin linjauksen mukaan, eikä pettää.

      • o' hyvänen aika

        Ei uskonut eduskunta vss -päällikköä. Vaarallisella tiellä ollaan.


    • vss-päällikkö

      Venäläinen Rosatom ylinvoimala Pyhäjöolle, teholtaan 1200MW. Rakennuttajina olisi Fortum ja Fennovoima.
      Jyrkästi ole toistaiseksi sitä mieltä, että rakentamispäätös lykätään ainakin siihen saakka. Kunnes Ukraina riita asia on ensin saatu sovittua. Lisäksi tulee vaihtaa tarjous ja tilaus neuvottelijat uusiksi.
      En ole nähnyt, että atomivoimalan ostotarjouksia olisi pyydetty eri valmistajilta. Hankinta on niin kallis, että on tarkasti tutkittava keneltä edullisin saadaan ostettua. Venäjän voimala on vain yksi muiden joukossa tarjouksen tekijänä.
      Näyttää haisevan palaneen käryä, että eräät saavat tuosta vaan tilata Rosaton ydinvoimalan. Pelkään myös, että vaara voi syntyä myöskin osake keinottelussa selvänä ohjailuna. Silmät pitää olla avoimina.
      Atomivoiman tulee ostaa Suomen Valtion ja valtion varoista ostettuna tulee Suomen omistukseen vähintään 70%. Näyttää asioissa olevan sen verran epäselvyyksiä ja pelkona, että ostaja osakkeet menisivät keinotteluissa vääriin käsiin helposti.

    • vss-päällikkö,rekist

      Eurooppa Unionin puuttuminen Ukrainan sotilas selkkaukseen. Syypäänä osoitan Venäjää ja ennakkoon siihen pitkäaikainen valmistelu.
      Kotimaansa oikeat Ukrainalaiset tietävät, että maiden rajojen yli ei hyökätä. Eikä ryhdytä aseellisesti Venäläismielisinä aseiden käyttöön, he olivat osa maansa pettureita. Tai pitemmän ajan Venäjältä Ukrainaan sujutettua aseistettuja Venäläisiä.
      Sotilas hyökkäys jos alkaisi Eurooppa Unionin yhteenkään maahan rajojen yli, vaikka Venäjän hyökkäyksellä. Todennäköisesti syntyisi heti rajoitettu sota ja päättyisi hetkessä. Unionin jokainen valtio on vasta hyökkäykseen heti valmiit maidensa puolustamiseen.

    • vss-päällikkö

      Venäläisten kireys asioissa. Venäläiset jatkuvasti loukkaavat Ruotsalaisten ja Suomalaisen rajoja hävittäjä lentokoneillaan.
      Mitä sama tapahtui juuri sodan syttyessä? Nyt tapahtuu sellaista, että tiedustelkaa vanhoilta miehiltä Sodan kokemusta, mitä he sanovat nyt tapahtuvan?
      Olen todennut, että Venäjälle puhelimella soittelua on siellä seurannassa ja varon.
      Tämä päättyi minulta. Ne jotka ovat Venäläissyntyisiä joiden asianajoja olen hoitanut, voivat soittaa minulle koska tahansa.
      Onnea vain majuriksi Muoniossa nimitetylle, joka oli minun tähän virkaan ehdolla. Ei vss- päällikön työ näissä asioissa ole ollut helppoa.

    • vss-päällikö

      Venäläisten sotilaskoneiden kohtaaminen on muuttunut Itämerellä ja erittäin jännittyneeksi.
      Venäläisiä koneita yläkseen lentää ilman tunnistuslaitteita, vaikka pitäisi pitää päällä ja olemaan tarvittaessa radioyhteys toisiinsa. Nyt tulisi ottaa esille kansainvälisen- ilmailujärjestön ICAO:n piirissä. Suomen lennosto on siviilikoneita ohjannut väistämään turvallisuus uhkissa. Venäjän ilmatilan ja Kliningranin välikin koskee myös heitä. "Venäläiset pimeät koneet vaarallisia".
      Venäläiset voivat sotilaskoneilla harjoitella erittäin paljon ja kouluttavat paljon eri sotilaita harjoittelemaan hävittäjä koneilla. He myös tutkivat, missä on Suomen ja Ruotsin, Viron sotilaskoneiden tuki paikat ja miten nopeasti havaittuaan ovat nousseet ilmaan. Piirileikki olisi verrattavissa pikasotaan. Israel tiesi tarkalleen Egyptin hävittäjien tukikohdat. Kertaheitolla tuhosi Egyptin hävittäjät kentälle, yhdellä ennalta varottamattomalla hetkellä.
      Kaikille tuttu Ville Haapasaloa saatte katsella hänen vierailujaan eri valtioissa. Miksei hyvin kiinnostavaa tv. ohjelmaa. Hänen Venäjältä juttua tehdessään vaikutti, että lapsi tuli aikuisena kotiinsa. Amerikasta ohjelma vaikutti vähän tylsältä. Suhtautuivatko Amerikkalaiset, että Ville Haapasalo oli vakoilijana siellä. Arvatkaa, mitä sanoo vss-päällikkö.

    • vss-päällikkö

      Puhelimien toiminta on nyt monelta katkennut 16.12.2014. Puhelimesta varoitin 14.12.20014 klo 11.51, eli vikaongelmat joista varoitin.
      Onneksi on minulla, monta eri liittymisen mahdollisuutta, eikä yhteyksiä minulta ole mitään mahdollisuuksia saada katkaistua.
      Tietojen antaminen katkeaa, vasta kun sen itse ratkaisen. Tai poliisin ja sotilaallisen pyynnön johdosta suljen. Maapallolla on kaikki mahdollista eri tavoin yhteyksien pitäminen.

    • vss-päällikkö

      Venäjän presidentti Putin tiedotti aikanaan kansalleen uutisoimalla. Ukrainan eräitä alueita tulee palauttaa Venäjän hallintaan. Putin kehotukset määräyksenä toteutuivat. Venäjän Putin menettäessä toiminnalla maansa luottamuksen. Lähes kaikkien maidensa kanssa, eivätkä enää halua kaupankäyntiä epäilevänsä henkilön ja seurauksena Venäjän kanssa.
      Maapallomme lähes kaikki maat yksimielisesti tuomitsivat Putin toiminnan. Pakotteen Venäjää vasaan voimaan, että Ukraina on Itsenäinen valtio ja Venäjän näpit irti. Kostona ja tuomiona nyt tapahtuu, että Venäjä ajautuu pakotteina konkurssitilaan. Tämä on väistämätön tosi asia ja rupla romahtaa lopullisesti.
      Putin ei kykene enää puhdistautumaan ja nimeämään syylliseksi toista johtajaa ja kansansa tarkasti tietävät, että näpit irti Ukrainasta.
      Rupla on nyt painostuksena mennyt niin alas, ettei siitä nouse.
      Tuleeko Venäjällä tapahtumaan täydellinen johdon vaihtuminen. Venäläiset historia linjan vaikeuksien hoitamiseksi tapahtunee suuret muutokset.

    • tosi hyvä

      Olipa se hienoa että Muonion vss-päällikkö sai ministerin myöntämän I-luokan vss -mitalin

      Tuliko se samalle miehelle vielä reservin majurin arvokin.

    • vss- päällikkö

      Putin ja pahin hänen ongelmansa. Hänen olisi tullut antaa Venäjän sotilaskoneiston hoitaa Ukraina asiat, eikä olisi tapahtunut mitään valtaamista Ukrainan itäosalta. Putin entistä pahemmin johtona pyrkii sotkemaan Venäjän sotilas mahti näyttöihin.
      Jälleen olen tietoinen, että Venäjän sotilasyksikkö vahvistetaan Sallaan korkeudelle lähelle Suomen rajaa Venäjällä.
      Pahin, jos eteen tulevat seikat. Venäläiset rakentavat Rosaton atomivoimalan Pyhäjoelle. Voimalalle tulee erittäin paljon Venäläisiä rakentamaan. Mutta jos siellä tapahtuu vakavat selkkaukset, Venäläisten kanssa. Vanhanaikainen Putin ajattelu, meidän on mentävä sotilaallisesti omiamme auttamaan. Vss- päällikkö sivuvirkani on ollut pitkälti salaista työskentelyä ja opiskelut. Vss- päällikkö eri nimikkeillä ja muinakin nimillä, kirjoituksistani vastaan.
      Kiitän hyvistä vastauksista ja paljon tärkeämmästä nyt. Nyt täältä Porista, Enontekiö ja Muoniolaisille hyvää joulua uuttavuotta, kiitos tärkeimmästä nyt Juhlimiset alkavat täällä.
      Samalla lopetan tähän kirjoittelut ja myönnän sen aikoikaan virheineen aloittaneeni. He, hee, Evakuointi"
      Prosessi on myös vaarallista tietojen antamisessa, koska aina eräät loukkaantuvat. Tarkasti tiedän ketkä seuraavat, mutta ongelmista en tietoantoina peräännyt.

    • vss-päällikkö

      Venäläiset aiheuttavat, sotilasveneillään ja tunnistamattomilla pimeillään lentävillään hävittäjillään. Liikaa häiriötä Suomen lahdella ja Itämerellä, eri raja maille.
      Venäjän Kaliningrad, tulisi poistaa Itämereen rajoittuva tukikohta. Liettuan ja Puolan välisestä kohteesta. Neuvostoliiton muuttuessa Venäjäksi, tällöin palautettiin entiset valtaus maat takaisin. Mainittu tukikohta tuli myös palauttaa Puolaan tai Liettuaan kuuluvana.
      Kaliningrad alueelta myös ovat sukellusveneet todennäköisesti ylittäneet Ruotsin valtion rajoja. Eurooppa EU:n valtioiden tulisi tehdä kiireisesti päätökset, missä suhteessa tulisi kunkin maan vahvistaa sotilas kalustoaan ja rajojensa valvontaansa. Samoin sotilaallisesti vahvistaa tärkeitä kohteitaan valvonnassa. Myös EU maat yhteisesti voivan rakentaa Venäjään rajoittuville alueille yhteisomistus sotilas kohteita. Ranskan rakentama Sotilas aluksen tulisikin, ostaa EU omaksi käyttöönsä, eikä myydä Venäjälle. Syy on, että Putin asioiden hoitaminen näyttää sekaiselta. Myös jos siellä, joku esittää arvostelua Putin kohtaan. Heti ilmeisen perättömästi syyllistetään kavalluksista, varkauksista ja maan petoksista. Putin etevästi aina oman syyllisyytensä siirtää toiset syyllisiksi. Ketä nyt johdosta erotetaan, mutta tuleeko Putin vuoro ja pelkäänkin näin Venäjällä tapahtuvan.

    • Uudenvuoden puhe

      Putin. Uudenvuoden puhe.
      Krimi kuuluu pysyvästi Venäjään.

      Väestönsuojelupäällikkö K.P: n. Uudenvuoden puhe.
      1) Ukrainan valtioon kuulu pysyvästi Krimi, ei Venäjään.
      2) Eurooppaan kuuluu palautetavaksi pysyvästi Kaliningradin.
      3) Suomeen kuuluu pysyvästi Petsamo ja Karjala.
      Venäjän presidentti Jeltsin palautti pysyvästi takaisin. Venäjältä entiset itsenäiset valtiot ja itsenäisille valtioille heille palautettavaksi kuuluvat maa- alueet taikaisin Venäjältä.

    • vss-päällikkö

      Venäläiset osaavat edelleen iloita toistamiseen tanssimisesta vuoden vaihteessa. Yyterin kylpylähotellissa olen kolmena peräkkäisenä vuotena käynyt vaimoni kanssa tapaamassa Venäläisiä. He ovat halunneet mukaan tanssimaan twist ja meno rytmikästä. Venäläiset pyytävät mukaan Suomalaisia joukkoonsa, mutta missään nimessä en tunkeudu heidän tilaisuuteen ja vain jos kutsutaan. He ovat ystävällisiä ja huomaavaisia. Olen keskustellun seurueessa mukana olleen yhden rouvan kanssa, joka oli jäänyt sodan aikana Suomen Inkerissä Venäjän puolelle. Hän oli hyvin surullinen, koska hänen miehensä ei hyväksy hänen puhuvan sanaakaan Suomen kieltä. Yksi minun sukuniminen on nyt laillisesti muuttanut Inkeristä Kempeleelle ja minulla on ollut laillinen oikeus tarkastella Inkeristä Suomeen muuttaneet, eikä eräin osin salaista.

      • vot, harasoo

        Kuinkas "iloitaan toistamiseen tanssimisesta" ?


    • vss-päällikö

      Terroristi, mielisairas Ranskassa.
      Terroristia kiinni saataessa, tulisi heti eräitä passittaa mielisairaalaan suljetulle osastolle, eikä vangita.
      Isis järjestöön pyrkivästä ja sinne valittuja osa voi olla sairaita. Voivat tuntea itsensä itsemurha alttiiksi, voivat nauttia tappamisesta. Osa menee palkka työhön ja voivat olla täysin varattomia, eivätkä välitä vähäksikään tappamisesta. Useat eivät ole elämässään mitenkään tasapainoisia. Voi olla suuntautunut, mielisairauteen, pelkuruuteen ja yllytys hulluus.. Ei omaa järkevää käsitystä tappamisesta, eikä käsitä itselleen hyötyjen saamista. Sotilaan ollessa selkeästi vaikeasti narsisti ja taipumus mielisairauteen. Valtaa itsensä hinnalla millä hyvänsä toisten ohi valtaan, erittäin törkein keinoin ja omaa törkeän kieroilun. Ei pelkää tappamista ja kuolemaa, mutta urhona nauttii kuvistaan ja julkisen teoistaan. Sotilas rikos järjestö vaikka Isis. Suuntana on tuhota kaikki tieltään, vallata itselleen rahavaroja ja omaisuutta, sekä alistaa kaikki mahdollinen tieltään. Useat uskonnollisesti järjestöissä on mukana niitä joiden tarkoitus on vain rikastua. Vertaan itseäni yli 70 ikäisenä näkemyksinäni. Tämän ikäiset Narsistit olivat hyviä sotimaan ja hyvä tie päästä aliupseeriksi ja upseeriksi. He vanhoina kuvittelivat reilun 1,5 kuukauden kurssinsa, itsensä eteviksi upseereiksi. Valitettavasti eräät opiskelijat silloin eivät kovalla pohja koulutuksellaan halunneet jatkokoulutukseen. He olivat ennen varusmieheksi menemistä liittyneet kommunisteiksi, eikä kelvanneet edes aliupseeri kurssille. Näin yliopistossa opiskelleet. Nykyään ali-upseerikursseille halutaan erittäin hyväkuntoiset ja hyvät opinto todistukset omaavia, sekä erittäin tasapainoisia. Siis vanhat valinnat ovat romuttuneet. Mutta halukkaat, joita ei oikein haluta pääsevät ainakin aliupseeri kurssille, mutta tyssää siihen, eikä sotilas ammattia löydy. Sotilaina on varusmies palveluksen jälkeen koulutettu erikoiset alan sotilaiksi ja he usein ohittavat aliupseerit ja upseerit ylentyen.

    • vss-päällikkö

      Ranskan terroristit antoivat ennen kuolemaansa haastattelun ja oli sairasta tiedottaa. Mikä terroristi ja mikä sairas. Nyt jälkitietoina totean, että veljekset olivat jo lapsena väkivaltaisen sairaita ja koulusta erityishoidossa. Sen jälkeen vankila ketjut. Vertaan Islamisteihin, muslimi teihin, He eivät tapa pilkkaamisen johdosta, vaikka Muhammedista kuvista on piirtäjä. Eivät lähde piirtäjää tappamaan. Kuitenkin pitävät, ikävänä uskontonsa loukkauksena. Tappajana uskon nimikkeellä, ei oikeuta tappamiseen.
      Terroristeiksi on luokiteltu al-Qaida, Isis taistelijat. Heidät luokitellaan terroristeiksi. Heidän tehtävänä on tappaa ja aiheuttaa raakuuksillaan kauhua, Hei eivät tunne mitään sääriä tappamisessaan. Tavoitteena on vallata alueita ja tekevät mitä tahansa tappaakseen, kunhan saavat rahaa ja muita rikkauksia, sekä edellään väestön kauhuissaan pakenemaan. He eivät varmasti ole sotilaita, vaikka sellaisiksi nimittävät.

    • vss-päällikkö

      Maapallon valtioiden linja näyttää toteutuvan Venäjän alasajossa taloudellisesti. Linjaus vaatimuksena on, että Putin palauttaa Ukrainan, heti takaisin valtaus alueista. Kaasun hinta maapallolla säilytetään alhaalla siihen saakka, kunnes Venäjän talous luhistuu alas. Samalla myös Venäjän sotilas mahti luhistuu varamattomaksi. Miten tapahtuu Suomen luottamus Venäjän talouteen, saisi nähdä?
      Suomi tekee viisaita ratkaisuja varalle. LNG- kaasun nesteytys ja säiliöt ja jakamiseen. Onhan myös halpaa, Venäjän kaasuun nähden. Erittäin hyvä Venäjästä riippumattomuuteen.
      Venäläinen Aleksander Rumjantsev, ydinfyysikko ja diplomaatti. Hän iloitsee Rosatom atomivoimalasta Pyhäjoelle. Suomella ei ole enää hyötyä ostaa Venäläistä voimalaa, koska Putin on lähes kaiken myynnin sulkenut Suomelta Venäjän suuntaan. Nyt tulee katsella lännen voimalaa, eikä Venäjän suuntaan. Ranska ei anna ostettua sota- alusta Venäjälle, eikä Suomi osta voimalaa Venäjältä. Kiertele vain Rumjantsev Kilpisjärvellä, olenhan itse kierrellyt Käsivarren maastot erittäin tarkasti, eikä sinne liikaa tutkijoita.

      • kertokaa mulle

        Eikös se putini ollut sanonut, että kevhäälä hän hyökkää suomeen. Näin mulle on toitotettu ku meinasin kevhääksi ostaa moturikelkan niin sanothiin että et sie ole täällä ennää kevhäälä että tullee kolmas maailmansota. sanokaapa tet ku mie en uutisia kattele, että tulleeko se sota muonihoon


    • vss-päällikkö

      Terrorismeista. Maapallo kiehuu sotimisesta, mutta miten yhtyneiden kansakuntien tulisi toimia. Ranskan terrorismi on hyvin vähäinen tapahtuma, jos siirrymme Nigeriaan. Siellä kaupungista on tuhottu 7.1.2015 noin 3700 rakennusta viikossa. Siellä Doron Bagan pienet kaupungit olivat lähes kadonneet. Näihin kaupunkeihin on kuollut jopa 2000 ihmistä. Epäillään terroristijärjestö Boko Haramin hyökkäykset kaupunkeihin. Tämä järjestö saa rahoitustaan Pohjois- Amerikan al- Qaidalta. Onko Nigerian maan sisäinen jako, jo uutta maailmansotaa vasten, entistä jako mallia toteuttamalla. Maapallolla ollaan hermostuneita ja terroristi omaisuus hyöty valtaukset rikkauksien tavoitteluissa. Lapissa ollaan historian uusimisesta hermostuneita. Sallassa katostaan Venäjän suuntaan hermostuneina.

      • En jää

        Kyllä kantsii pitää venonen lähtövalmiina. Kohta on kevät ja jää ei pelasta.


    • Iivana on totta

      VSS. Kuuleppa, jos pitää saada atomista töpselisähköä niin Arevalta ko sen tilaisit?Velivenäläinen toimitti reaktorit nykyisiin voimaloihin, kortonkimaa Arevaan.

      "En ole nähnyt, että atomivoimalan ostotarjouksia olisi pyydetty eri valmistajilta. "
      Minkäs takia ne olisi sulle niitä ostotarjouksia lähetelleet?

      Oletko kuullut sanaa russofobia? Googlaa ja katso kirjoituksiasi josko löytyisi yhtäläisyyksiä. En itsekkään kovin arvosta rajantakaa, sen kanssa vai eletään joko sovussa tai ollaan lirissä.
      Natoonko halajat vai mitä kummaa. Ukraina on lirissä ja Iivana olisi sen haukannut jos olisi halunnut. Tuomioja on hoitanut asiallisesti kipeää ulkopolitiikan aluetta, yhdessä Niinistön kanssa.

    • vss- päällikkö

      Teille tuttuja Atte (36) ja Leila Kaleva sekä Itävaltalainen Dominik Neubauer siepattiin Jeminin pääkaupungissa Sanaassa, noin kaksi vuotta sitten. Siepatut päätyivät pahamaineeseen Al-Qaida terroristijärjestön vangiksi.
      Heistä on erittäin mielenkiintoinen kirjoitus nyt 18.1.2015 Satakunnan Kansassa. Myös löytyy Googlesta.
      Atte Kaleva palveli Porin Prikaatissa sotilaana ja jäi nuorena eläkkeelle kapteenin virasta. Olen lähtöisin myös Säkylästä ja evakuoimien suunnitelmista minut tunnetaan Muoniossa. Kalevalla ja minulla ei ole mitään yhtenäistä tietoa töistämme toisistamme. Tytössä vai tiedetään toisistamme (Siikainen)

    • vss-päällikkö

      Ukrainasta kaikkien ulkomaisten joukkojen ja aseiden sekä palkkasotilaiden vetäminen pois. Ukrainan maaperältä. Kaikkien laittomien ryhmien aseistariisunta. Putin Venäjä, Saksa ja Ranska 12.2.15, pää sopija osapuolina ylläolevan osalta. Liikutaan sillä alalla, että Euroopan maiden huippu sotilaat olisi tullut ehdottomasti näkyä neuvottelijoiden kanssa. Missä ovat Eurooppa Unionin Venäjänkieliset neuvottelijat, jotka tuntevat Venäjän maan tavat. Separatistien riisunta ensin ja aseet heitä pois. Siinä on juuri sitä ikäluokkaa, jotka ihailevat vain kiilto vaatteita ja ylennys nappeja. Heiltä voi olettaa mitä tahansa. Ukrainan presidentti ilmoitti, että Ukraina tulee pysyä itsenäisenä valtiona, eikä mitään liittovaltioita maasta eroteta. Putin näyttää olevan yli väsynyt, eikä kykene enää hallitsemaan maataan rauhasopimukseen. Ette siis tunne Venäläisten tyyliä, he valtaavat Ukrainaa vähitellen ja siirtävät aina vain sopimus neuvotteluja, sekä samassa vahvistavat sotilaallisuuttaan Ukrainassa. "Euroopan Unionin Valtiot. Te olette toimettomia ja matkalla laajaan sotaan". Antakaa ihmeessä valtakirja Natolle toimimiseksi, koska olette pelkureita ja ette ole saanut mitään järkevää aikaiseksi. Eurooppa maan vahvin johtaja oli aikoinaan ihme kyllä, Puolassa ja Venäjäkin perääntyi sieltä. Näitä oikeita neuvottelijoita jos olisi Euroopan maista löytynyt, mitkään sirpalemaat tuskin mitään saa aikaiseksi. Tai huippusotilaan neuvottelijoiksi, tiukkalinjaisina. Monet ovat käsityksessä, miksi koskee Muoniota. Muonio on Naton Norjan raja alue ja Ruotsin kanssa suurelta osalta. Venäjä aikoinaan himoitsi tuloaan, koska ei Suomi kykene riittävästi valomaan rajojaan. Nyt on aivan tyhmää arvioida tietämistä. Tulee esitellä vain hyviä oikeita näkemyksiä. Lopettakaa heti mustasukkainen Muonio hyökkäily ja naapurin tuntevan kanssa sähläämiset, siitä ei ole nyt mitään hyötyä.

      • pumpom

        Juuri näin. Yrittihän se venäjä saada etäpesäkkeen Muoniosta. Mutta eksy ja pommit putosi Pajalaan.
        Miksi vsss p liukeni merimaihin? >Täällä sinua tarvittaisiin kipeästi.


      • Kaukonäköinen

        Sillä on rannassa riittävän iso pikavene ja tarvittaessa ja alta aika yksikön Pohjanlahden yli siirtyy Ruotsiin. Sitten, jos poksahtaa Olkiluodon atomivoimala, siirtyy välittömästi Muonioon.


    • vss-päällikkö

      Suomen Valtion rajoille vyöhykealueeksi 100 kilometriä. Venäläisille ja Venäjä taustaisille tulee kieltona. Kiinteistöjen, asuntojen myyminen tai vuokraaminen ja toissijaisesti asuminen tulee kieltää rajavyöhyke alueen säilyttämiseksi, kieltona Venäläisille. Rajavartio yksikköjä ja rajan valvontaa rajamiehillä lisättävä Venäjän rajalle. Rajavartioston tointa ja valvonta on ollut erittäin tehokasta. Myös Rajavartiosto on kiireellisissä tapauksissa antanut poliisille eritäin hyvää virka apua. Jalkamiinat tulisi ottaa myös uudelleen käyttöön, koska on hyvin tehokas ja halpa rajavyöhyke alueen valvonnassa, hyökkäyksiä vastaan.

    • Väestönsuojelupäällikkö

      Eurooppa Unionit ja valtiot, johtajineen. Heidän sodankäynnin lopettamiseksi, ei ole ollut, eikä tule olemaan mitään hyötyä. He saavat sen aikaan, että Venäläiset ja Venäjämieliset tappavat aina vaan enemmän ja valtaavat alueita Ukrainasta itselle en. Eurooppa Unionin valtiot ovat jäsenyyksiensä lisäksi, myös Naton jäseniä. Nyt jos Eurooppa Unionin Nato jäsenet ja yhdessä kaikki valtiot päättävät lopettavat kerralla Ukrainan sodan. Sodankäynnillä säästetään ihmisuhreja, kun tapetaan vain sotatoimista Ukrainan maalle hyökänneet ja Venäjän myönteiset omaa valtiotansa vastaan. Eurooppa Unionin maa ja Nato toimikaa. Uhka tulee olla selkä, mitä tapahtuu, ellei sotiminen päättyminen tapahdu heti Ukrainaa vastaan. Keskustelu saa myös päättyä arvoiltaan, siviilisotilas arvoilla ei ole merkitystä, ellei ole erittäin hyvin koulutettu sodankäyntiin tai sen lopettamiseen ammattilainen.

      • kumppaniVenäjä

        Tsot, tsot entinen vss. Ei ole Naton ja unionin jäsenyys siten niin kuin annat ymmärtää.
        Ensinnäkään Nato ei puolusta rauhankumppaneihin kohdistuvia hyökkäyksiä, sillä puolustusyhteistyön 5. artikla takaa puolustuksen vain Naton jäsenille. Asia nousi esiin, kun rauhankumppanimaa Venäjä hyökkäsi, valloitti ja liitti itseensä toisen Naton rauhankumppanimaan eli Ukrainan, sen eteläisen Krimin alueen. Muita rauhankumppaneita ovat mm. Itävalta, Irlanti Suomi, Ruotsi, Valko-Venäjä, Sveitsi jne.


    • vss-päällikkö

      Anteeksi vain. Nato ja rauhankumppanuus, sekä yhteiset sotilas harjoittelut ym; ta. Rauhankumppanit ja Nato ja Natomaat. Rauhankumppanuus on merkittynä itse haluttua sidonnaisuutta. Eihän Suomi, eikä Eurooppa Union useat maat ole Natojäseniä. Heidän tulee hakea jäsenyyttä ja tulla sopimus ehdoin hyväksytyksi jäseneksi. En kirjoitusta väitä, ei jäseneksi, mutta koskettelee otsassa leima siitä, koska ovat mukana yhteisissä sotilas harjoitteluissa. Satakunnan Kansa ja Lapin Kansa vasta selittivät Naton maista Euroopasta ja Euroopan alueella tuntumassa jotka ovat jäseniä. Siis osaan lukea ja tiedän, ketä ovat jäseniä ja ketkä tunnustelevat jäseniksi. Sotaan mukaan lähtemisestä Nato väläytti ehdotusta rauhankumppaneille, eikä tulisi olla mikään juu/ei keinottelija mukana ja haluaa kuitenkin olla mukana Natossa. Euroopan Nato jäsenen ja kumppanuudessa oleville oli selkeä ehdotus näille valtioille. (Salaiset sopimukset) Ukraina olisi helposti saatu järjestykseen Naton erittäin kauniilla tarjouksena. Ajat sitten Naton maa Viro ja Nato yhdessä päättivät pitää sotilasharjoituksen. Suomessa ruikuteltiin toistamisen julkisesti, että harjoitettuun ei ole Suomea kutsuttu hävittäjineen mukaan. Nato ja Viro ruikuttelun seuraamana kutsui mukaan harjoitteluun, no otetaan, kun niin kovasti mukaan haluavat. Rauhankumppanuus on jo kiinnostuminen Naton jäsenyydestä, mutta heitin ylennettynä, koska Natokin ihmettelee, että sitä rauhankumppanuudella on leima merkitty jo otsaan. Kauniisti vastaan Venäjän sotilaiden joukossa lapsena kasvaneena. Huomaan, että Venäläisen vastaukseen en useinkaan sotilasasioissa sopimukseen luota. En ole yhtään kertaa Ukraina asioissa erehtynyt. Näin Suomalaisetkin voivat vastata. En se miä vain tiiä, se vain saattoi olla niin. Mie se vain nurkan takana haluaisin mukaan. Tätä presidentti Ahtisaarta keskustelussa seurasin suoraselkäisyydestä. Hän sanoin, että Suomen tulee heti liittyä Naton jäsenyyteen. Eli nyt anomalla jäseneksi lopullisesti heti, tai lopettakaa jo mukaan kirjattuna rauhankumppanuus vuodesta toiseen. No onhan Naton rauhankumppanikin ollut Venäjä, mutta heille riittää oma sotilas mahti ja arvatenkin Naton rauhankumppanuus päättyi. Vielä Suomen osalta viittaan siihen, että Norja on Naton jäsen. Jos Suomi ja Ruotsi hakeutuisivat Naton jäsenyyteen, olisi oikeata mahtia. Myös kiitos vaan, ei minulta ilman oikeudenkäyntiä saada väestönsuojelupäällikön virkatutkintoa pois. Siinä olet käsityksenäsi olla taisit oikeassa, että tulisi käyttää evp, mutta immellisyyksiä onkin joukossa. Yleensä ei minulla ole tapana kirjoitella ilmaiseksi?

      • vssvssvssspäällikkö

        Tuon vss-päällikön kannattaisi vähän opetella oikeinkirjoitusta ja jaottelua uhkuessaan jatkuvalla syötöllä omaa osaamistaan ja tietämystään. Jos sitä oikeasti edes on.


      • Päällikkömies

        Kassuriepu. Ei ole olemassa väestönsuojelupäällikön virkatutkintoa. Lopeta jo höpötys.


      • Korkeakoulututkintoko
        Päällikkömies kirjoitti:

        Kassuriepu. Ei ole olemassa väestönsuojelupäällikön virkatutkintoa. Lopeta jo höpötys.

        Helsingin kaupungin kunnallinen asetuskokoelma vuosilta 1968-1972:
        7pykälä sivu 358
        Väestösuojelupäällikön pätevyysvaatimukset on sen lisäksi, mitä erikseen on säädetty:
        Yliopistossa tai Korkeakoulussa suoritettu virkaan soveltuva loppututkinto sekä kokemus johtamistehtävistä.
        Onko tämä meitin vss- päällikkö suorittanut tämän tutkinnon 60- luvulla ja missä.
        Kirjoitustaidosta päätellen ei ole.


      • oliskoha

        Venäjä voittaa tekstin tuottamisessa tai sitten sitä suoltuu humalissaan.
        Kirjoitustaito, ainakin välttävä, syntyy jo peruskoulun ala-asteella.


      • Päällikkömies

        Helsingissä kysymys kaupungin omista, valtuuston asettamista pätevyysvaatimuksista. Ammatillista virkatutkintoa ei ole olemassakaan eikä varmaan suurimmassa osassa Suomen kuntia ja pikku käpykyliä (Muonio) vaaditakaan.


    • Vss-päällikkö

      Valitettavasti, et osaa etsiä koulu/virkatutkinto pätevyystutkintoa. Ehkä tiedot ovat myös sellaiset, että niitä ei anneta. Monet tiedot säilytetään salaisina. Poliisi on varmasti tarkasti perillä, muta niiltäkään tuskin saat tietoa. Suopo on joka erittäin tarkasti tutkii monia virkoja ja myös toimintaa. Usein maan petos asiat ovat arkaluonteisia ja niihin puuttuminen seuranta on Suopon alaa. Kirjoittelut avauksesta laadullisesti poikkeavat hyvin moneen eri suuntaan kirjoittajien osalta, eikä kuuluu avattuun asiaan. Ehkä sama vss- päällikkö virka, kytkeytyy koulutukseltaan/virassa, työsuojelupäällikkö, työsuojeluvaltuutettu, mutta miten Suopo työtä, entä Pohjoismaat. Teille ilmoitan, että henkilökohtaisesti väestönsuojelupäällikkö, ei enää jatka avausasiassa kirjoittelua. koska työ on tähän päättynyt. Myös monen vaarat syntyvät pahasti poikkeavina erittäin monen eri henkilön kirjoituksiin.

      • Salainenvsspäällikkö

        Tämänpäiväinen vss-päällikkö ei osaa kirjoittaa senkään vertaa, kuin tuo salaisen vss-päällikön koulutuksen salaisesti suorittanut. On niin paljon kirjoitusvirheitä, että onkin hyvä lopettaa ja hoitaa vanhuksena niitä salaisia päällikön tehtäviä ilman kirjoituksia. Hyvää jatkoa salaisesti.


      • olinhansielläminäkin

        Lohjallahan se väestönsuojelukoulu oli. Lienee vieläkin. Päälliköitä tuli kun jaksoi muutaman päivän istua luennoilla. Luennot olivat toki ihan hyviä. Siis muutaman päivän kurssi, missä matkalaskun kirjoitus taisi olla ainoa kynätyö.


      • Olithansielläsinäkin
        olinhansielläminäkin kirjoitti:

        Lohjallahan se väestönsuojelukoulu oli. Lienee vieläkin. Päälliköitä tuli kun jaksoi muutaman päivän istua luennoilla. Luennot olivat toki ihan hyviä. Siis muutaman päivän kurssi, missä matkalaskun kirjoitus taisi olla ainoa kynätyö.

        Ilmankos tuo tekstinkirjoitus onkn noin heikkoa!


      • Söderdahl

        Minäkin olin Lohjalla kertausharjoituksissa ja siellä oli noin 100. Ilmeisesti lähes kaikki sotilas linjalta. Nämä ympäri Suomea olivat määrättyinä kurssille. Tämän kurssin kurssilaisena määrättiin johtajaksi muoniolainen. Henkilö on erikoiskoulutettu evakuointi suunnittelija työtään tekevänä. Minä tunsin, että on Muoniosta väestönsuojelu päällikkö ja opiskeli Helsingissä parhaillaan. Valtion määräämänä alan erikoislinjalta. Tältä muoniolaiselta kysyttiin oletko siellä palopäällikkö? Hän vastasi, en ole ja en ole kiinnostunut.


      • eiksjeh
        Söderdahl kirjoitti:

        Minäkin olin Lohjalla kertausharjoituksissa ja siellä oli noin 100. Ilmeisesti lähes kaikki sotilas linjalta. Nämä ympäri Suomea olivat määrättyinä kurssille. Tämän kurssin kurssilaisena määrättiin johtajaksi muoniolainen. Henkilö on erikoiskoulutettu evakuointi suunnittelija työtään tekevänä. Minä tunsin, että on Muoniosta väestönsuojelu päällikkö ja opiskeli Helsingissä parhaillaan. Valtion määräämänä alan erikoislinjalta. Tältä muoniolaiselta kysyttiin oletko siellä palopäällikkö? Hän vastasi, en ole ja en ole kiinnostunut.

        Hienoa!

        Tämähän on jo paljon parempaa tekstiä.


      • Mikäpätemisentarve
        Söderdahl kirjoitti:

        Minäkin olin Lohjalla kertausharjoituksissa ja siellä oli noin 100. Ilmeisesti lähes kaikki sotilas linjalta. Nämä ympäri Suomea olivat määrättyinä kurssille. Tämän kurssin kurssilaisena määrättiin johtajaksi muoniolainen. Henkilö on erikoiskoulutettu evakuointi suunnittelija työtään tekevänä. Minä tunsin, että on Muoniosta väestönsuojelu päällikkö ja opiskeli Helsingissä parhaillaan. Valtion määräämänä alan erikoislinjalta. Tältä muoniolaiselta kysyttiin oletko siellä palopäällikkö? Hän vastasi, en ole ja en ole kiinnostunut.

        Teksti on edelleen kuin viisi vuotta Suomessa asuneen ulkomaalaisen kirjoitusta. Ei vieläkään oikeasti vss - päällikkön koulutuksen saaneen henkilön kirjoitusta. On aika tönkköä kieltä lukea. Odotetaan, kyllä se oikea vss-päällikkö löytyy.


    • Kuopio

      Sain henkilökohtaista tietoa Hänen, eli K.P. opiskelupaikoista. Lohjalla on ollut Väestönsuojelu koulu ja muutettu opistoksi. Siellä Hän oli suorittanut useita kursseja. Myös muilla paikkakunnilla, kuten Helsingissä ja armeijan kohteissa. Pelastusopisto on Hänen tiedon mukaan Kuopiossa. Siellä Hän ei ole opiskellut. Nyt Hän on valittu alan erääseen tehtävään. Lisäksi kertoi, että Kansainvälinen pelastusharjoitus 2015 Lapissa syksyllä eri maiden pohjoisosassa.. Pelastusharjoitukseen osallistuvat Norja - Ruotsi - Suomi ja Venäjä.

      • Matkijakuopio

        Kuopio: Olet itse K.P. joka kirjoitat. Tunnistaa heti kirjoituksesta. Samaa sönkköä tekstiä.


    • Koksenkylästä

      Matkijakuopio nimellä esiintynyt. Mene jatkamaan sitä koskenkorvasi juomista, koska näytät sönkkönä sönkkäävän. Parempi olisi pysyä Muonio jängillä, tai iltakulmilla. Juomisesta tulee niitä yö häiriöitä ja oletko nupistasi jo menettänyt, "yhden tärkeän kulmauksen".

      • Matkijakuopio

        Koskenkylästä nimellä kirjoittaja on tainnut itse menettää jonkun lohkon jostain tärkeästä paikasta koskenkuohuja kuunnellessa.
        Erehdyt pahasti: En koskaan edes maistanut alkoholia tai vetänyt ainuttakaan tupakkaa,
        Taidat olla jossakin muussa henkilössä.
        Mutta K.P. asiassa olen silti oikeassa. Tieto on niin varma.


    • Hulluhuttunen

      Nämä kaksi herraa ovat riitaisat keskenään. Toinen on tainnut olla aika usein tekemisissä poliisin kanssa. Molemmat näyttävät luulevansa itseään ammatissaan Suomenkielen opettajaksi.

    • tahtoo_tietää

      Missäs se on putini?

      • PutinJugend

        Stalin ei ollut läheskään niin taitava kuin Putin on. Eikä edes Hitler.


    • HeilPutinJugend

      Stalin ei ollut läheskään niin taitava kuin Putin on. Eikä edes Hitler.

    • EvpVssPäällikkö

      Eläkkeellä olevia sotilaat, upseerit ja aliupseerit voivan olla erittäin tärkeitä henkilöitä vapaaehtoiseen väestönsuojelupalveluun, sekä myös apuna kansansa sodan väistämiseksi. Lisäksi erittäin hyvänä apuna sotilaallisessa hyöty tarkoituksessa, vaikka ei komenneta rintamille eläkeläisinä. Vapaaehtoiset voivat olla kipeästi tärkeitä käyttöön ja eri maiden kielinerot. Samoin Lapin läänin kaiken toiminnan ja väestökulttuurit tuntien.
      Enontekiön kunnassa on kunnanjohtajana evp. kapteeni. Ivalon kuntaan on hakeutumassa kunnanjohtajan virkaan evp. Prikaatin kenraali. Mitä jos yht. äkkiä tapahtuisi sotilaiden palveluun komentaminen. Sotilastaustaiset jos ovat kunnan johdossa on heillä erittäin hyvät tuntemuksen kuntalisten sodasta suojelun osalta. Lapin läänissä on vakituisen sotilaiden vajetta, mutta vaje täyttyisi hetkessä sotilasyksiköistä tarvittaessa. Lapin lääniin tarvittaessa palautuisi ympäri Suomea sotilashyöty käyttöön juuri niitä, jotka tuntevat paikallisesti olot tarkoin. Väestönsuojelupäälliköitä on myös koulutettu sotilas hyöty käyttöön, jotka eivät korvaa. Kunnan palopäällikön yhdistettyä väestönsuojelu päällikön työtä, koska he ovat aina kunnan palvelussa.

    • Pam_pam_pami

      3 x 10 mg diapam auttaa aina.

    • utelee

      Evokointi VSS-päällikkö kirjoitti 12.4.2014 20:29

      "Nyt, kun uudelleen Ukraina liitetään takaisin Venäjään, siirtyy Venäjän vastuulle Ukrainan velkojen maksaminen.
      Järjestely on jopa erittäin järkevää. Nyt on nähty, että aseellista sotilaallisia yhteenottoja ei ole ollenkaan tapahtunut Ukrainan vähitellen valtaamisessa".

      Jokos Venäjä on ukraninan velat maksanu? En ole nähny uutisointia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      88
      1991
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1709
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1646
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1636
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe