SDP:n Haatainen: ISIS-taistelijoille sotaveteraanien edut!

Kenen joukoissa....

Tuula Haataisen laatima kirjallinen kysymys eduskunnalle 12.9.2013



http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_776_2013_p.shtml



Syyrian sisällissotaan osallistuneiden Suomen kansalaisten oikeus sosiaaliturvaan



Suomessa ei ole sodittu 68 vuoteen, mutta globalisaation myötä yhä kauempana maailmassa käytävät sodat koskettavat myös Suomessa asuvia ja maamme kansalaisia. Tuhannet suomalaiset ovat nähneet pommituksia, joukkomurhia ja raakuuksia Bosniassa, Somaliassa, Tšetšeniassa, Vietnamissa, Kongossa, Afganistanissa ja monissa muissa paikoissa. Syyriassa puhjennut sisällissota koskettaa sekin monia maassamme oleskelevia.

Elokuussa 2013 julkaistun turvallisuusraportin mukaan Suomesta on lähtenyt noin kaksikymmentä ihmistä sotimaan Syyrian sisällissotaan. Sotimaan lähdetään erilaisista syistä. Joillekin kyseessä on ollut humanitäärinen tai aseeton työ ja osa on jopa lähtenyt seikkailunhalusta. Osa lähtee liittyäkseen aseelliseen taisteluun. Maaliskuussa 2013 uutisoitiin suomalaissyntyisen Ruotsin kansalaisen menehtyneen Syyriassa.

Kriisinhallintapalvelukseen, kuten rauhanturvaajiksi, kutsutut vakuutetaan ensisijaisesti Valtiokonttorin sotilastapaturmalain mukaan, jonka piiriin kuuluvat sekä sotilastapaturmat että palvelussairaudet.

Sotilastapaturmana korvataan palveluksen yhteydessä sekä palvelusajaksi katsotulla palvelusvapaalla tapahtuneet tapaturmat, joiksi lasketaan odottamattoman ja tahattoman ulkoisen tekijän aiheuttamat vammat ja sairaudet. Palvelussairautena korvataan mm. palveluksen yhteydessä saatu sairaus edellyttäen, että voidaan todistaa sairauden ilmaantuneen jo palvelusta suoritettaessa.

Kuitenkin yhä useampi maamme kansalainen osallistuu ulkomailla käytäviin konflikteihin ilman sotilastapaturmalain tuomaa suojaa.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:


Miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuvat niihin mahdollisiin Suomen kansalaisiin, jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin, kuten Syyrian sisällissotaan, ja sieltä palatessaan tarvitsevat sotavammojensa vuoksi lääketieteellistä hoitoa sekä kuntoutusta ja
mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen näiden henkilöiden asianmukaisen kohtelun?

Helsingissä 12 päivänä syyskuuta 2013
Tuula Väätäinen /sd "

88

2320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syyrian ystävä (kok)

      Aivan oikein. Bashar al-Assad on Lähi-idän pahin terroristi!

      • Törkyosasto

        Buaahhhh. Vaalipaniikissa kokkaretrolli vetää 2013 asiakirjoja esiin. Kaikkea se vaalipaniikki teettää.


      • RomahdusJatkuuVaan

        Näillä sekavilla höpinöillä SDP n kannatus romahti viime vaaleissa 3 % , siis kolmeen prosenttiin suomalaisten keskuudessa.
        Onneksi SDP:n rahtaamat isis-pascahousut & Co eivät saa äänestää.


    • Voisaatana.

      Enpä muuta sano. Pitää elättää paskapoliitikoita ja paskaterroristeja joita paskapoliitkot roudaavat maahan. Tämähän on pelkkä hullujenhuone.. Tämä on saaatanallista väkivaltaa suomalaisia kohtaan.

      • 6.12.2014

        "Ja sotaveteraanien joukkoa näissä itsenäisyyspäivän juhlissa johtaa Mogadishun taistelujen veteraani Ähdullah as-Somali. Seuraavana saapuu Syyrian sodan veteraani Mwämmääd Hussein..."


      • ihan.sääliksi.käy.heitä

        Ollaan iloisia että heitä hoivataan veronmaksajien piikkiin jaksavat taas lähteä sotaan


      • Hyssyttely_jatkuu

        No, eipä sitä SDP:n kaltaiselta vasemmistopunikilta voi ehdotuksissa liikoja olettaa. Pidän melkoisena vittuiluna todellisia 1939-1945 sotineita suomalaisia sotaveteraaneja kohtaan sitä, että Suomeen ensin "pakolaisena" tulleet hakeutuvat sosiaaliturvan saamisen jälkeen takaisin alueille sotimaan, josta ovat alunperin tulleet "pakoon".

        Vielä enemmän vittuiluna pidän sitä, että näille sosiaalishoppareille ja terroristeille aletaan puuhailemaan ja maksamaan sotaveteraaneille rinnastettavissa olevia etuisuuksia ja palveluja veronmaksajien piikkiin! Tällä kohtaa ei voi olla muistuttamassa siitä ikävästä ja osin vaietusta faktasta, että esimerkiksi 1980-2000 luvuilla sotaveteraanien asioita suomalainen yhteiskunta hoiti muutenkin vasemmalla kädellä. Itsekin sain hakea avustuksia ja palveluita omalle sotaveteraani-isälle kissojen ja koirien kanssa, eikä mitään todellakaan saanut valmiina ja ilmaiseksi. Sotaveteraanien kuntoutukseen pääsy oli melkoista arpapeliä. Itse veikkaan, että osa veteraaneista ei koskaan elinaikanaan päässyt nauttimaan näistä kuntoutuksista, vaikka olivat aikanaan oman terveytensä tämän nykyisen (ja tulevan paskalakki)yhteiskunnan eteen uhrautuneet.

        Pidä ei unohtaa myöskään sitä faktaa, että vielä vuosia sitten suomalaisen kriisinhallintatehtävissä palvelleen sotilaan oli keikan jälkeen hyvin vaikea saada apua tilanteessa, mikäli jälkikäteen alkoi "ahdistamaan". Tämäkin on oiva osoitus siitä, miten nykyinen suomalainen järjestelmä kohtelee ja suhtautuu omiin kansalaisiin eli hallintoalamaisiin. Jos kerran ihminen on palvellut "kruunun" tehtävissä, silloin järjestelmä on myös velvollinen tukemaan jälkikäteen tilanteissa, jos siihen on tarvetta.

        Jos SDP:n ideat ovat tätä tasoa, kyseistä puoluetta ei pidä enää missään vaiheessa päästää päättävään asemaan. Nykyinen SSS-oikeistohallituskin tekee jo parhaansa, jotta tulevaisuudessa suomalaisella yhteiskunnalla menisi mahdollisimman huonosti suurella osalla kansalaisista. Tämä ei tietysti koske poliittista eliittiä ja puolueiden aktiiveja, joille kyllä saadaan järjestettyä kallispalkkaista puuhasteltavaa kuntien ja valtion palkollisina. Samaan aikaan oman maan vähävaraiset ja työttömät on jätetty oman onnensa nojaan ja yhä pienenevä keskiluokka verotetaan hengiltä, kun nämä Keskustat, Kokoomukset, Perussuomalaiset, SDP:t ja Vasurit keskittyvät vain puuhasteluun ja muun maailman asioihin sekä tekopyhään maailman parantamiseen.

        Suomalaisessa YLE-vetoisessa nyyhkykeskustelussa näyttää olevan pääasia sinisilmäinen "Meillä on Unelma" -yhteiskunnan rakentaminen. Siitä vain nauttimaan monikulttuurisuutta ranskalaiseen tapaan - olkaa hyvä! Ranskalaiset sankoin joukoin kiittävät...!

        https://www.youtube.com/watch?v=gliuQecXuf0

        Tämäkin tapahtuma tulee olemaan suomalaisessa YLE- ja valtamediapainotteisessa "riippumattomassa" ja sensuroidussa keskustelussa vain valitettava "yksittäistapaus", joka ei kosketa tälläkään kertaa Suomea - ei, vaikka rajojen yli on tullut hallitsemattomasti joko ilman tai väärennetyillä papereilla tuhansia ihmisiä.

        Itse ainakin toivon, että koska Suomikin on vedetty poliitikkojen edesvastuuttomilla päätöksillä tähän hallkitsemattomaan kulttuurin rikastamiseen, toivottavasti suomalaiset tulevaisuudessa saavat nauttia myös aivan kaikista sen eri puolista. Ja sehän on selvää, että näin tulee myös käymään, koska uskonnalla aivopestyt islamistit ovat tapahtumien valossa kaikista epävakainta ainesta.

        Niin, ja olisihan se ikävää, jos laskun maksajiksi tavalla tai toisella joutuisivat vain ranskalaiset linkissä nähtävien tapahtumien muodossa. Siten on vain ajan kysymys, milloin vastaavaa tulee tapahtumaan myös täällä pullantuoksuisessa koti-Suomessa, jossa julkista keskustelua käyvät poliittiset broilerit ja saamattomat virkamiehet luulevat, että Suomi on maailman tapahtumien ulkopuolella ja vaikutusten ulottumattomissa. Tämä uskomus on todellista itsepetosta, ja sen on jo osoittanut viranomaisten toiminnan ja erityisesti poliittisen päätöksentekokoneiston kyvyttömyys ja päättämättömyys toimia silloin, kun pitäisi toimia - yhteiskunnan etu turvaten!

        Nykyinen poliittinen eliitti Suomessa on täysin kyvytöntä, kun kaikkea päätöksentekoa hallitsee oman poliittisen uran jatkopyrkimykset. Päätöksiä ei kyetä tekemään suomalaisen yhteiskunnan ja veronmaksajan edun pohjalta. Todellisuudessa Suomi on tällä hetkellä jo EU:n vasalli - maa, jolla ei näytä olevan päätäntävaltaa edes omiin asioihin, koska munattomat poliitikot ovat tämän päätöksenteon muille vapaasti antaneet.

        Joka tapauksessa, valitettava tapahtuma, joka ei tule jäämään ainutkertaiseksi. Historian ja maailman tapahtumien pohjalta ei ole vaikea ennustaa, että vastaavat teot tulevat yleistymään myös muualla - haluttiin sitä tai ei! Siinä vaiheessa on turha valittaa ja jeesustella, kun paska valuu puntista. Omilla päätöksillä ja liialla maailman syleilyllä on vuosikausia näitä ongelmia alunperrin haluttu, saatu ja hankittu.


    • Kysyn vaan ..

      Mikä sitten olisi asianmukainen kohtelu ISIKsen riveissä taistelleelle "suomalaiselle" jos huonoksi onneksi palaa Suomeen?

      • elinkautinen vakiona

        Murha on murha! Jokaisen sotaan syyllistyneen voi oletusarvoisesti tässä kohtaa olettaa syyllistyneen murhaan.


      • Oikeus ja kohtuus

        Nämä terroristit pitäisi luovuttaa Irakin, Syyrian tai Libanon viranomaisille. Näin he saavat ansaitsemansa tuomion sen maan lainsäädön mukaan jossa he sotarikoksiin ovat syyllistyneetkin.


      • Hyssyttely_jatkuu

        Jos kyseessä on alunperin maahan tullut "pakolainen", silloin ainoa oikea toimenpide olisi sosiaaliturvan lopettaminen ja hekilön palautus tai karkoitus maahan, josta on alunperin tullut.

        Mutta, kun suurin osa on todellisuudessa näitä elintasopakolaisia, joilla on monesti mielessä aivan muut motiivit. Myös ajattelun lähtökohta on usein se, että sosiaaliturvan kustantavalla vastaanottovaltiolla olisi jokin velvollisuus elättää jokainen maahan haluava henkilö. Fakta on se, että jokainen maa ensisijaisesti itse vastaa omista kansalaisistaan - niin myös Suomi. Mutta, kun meillä on tekopyhät päättäjät, ennemmin otetaan satoja miljoonia lisää velkaa ja elätetään elintasopakolaiset herroiksi, kun samaan aikaan vanhuksia makuutetaan ulkoilumattomina paskavaipoissaan ja osa kansasta joutuu hakemaan toimeentuloinsa joka päivä leipäjönoista. Eipä näytä hallintokoneiston saati suvakkien myötätunto ja toimenpiteet koskettavan oman maan kansalaisia, joista yhä suurempi osa on tällä menoa myös leipäjonojen asiakas, kun töitä ei ole tai palkalla ei tule toimeen.

        Mutta, jatketaan vain mamu-vetoista "Meillä on Unelma" -yhteiskunnan rakentamista, ja suljetaan silmät kaikilta muilta epäkohdilta, jotka kohdistuvat oman maan syntyperäisiin kansalaisiin.


    • Tosi on

      No eipä tarvitse ihmetellä miksi SDP:n kannatus putoaa kuin P A S K A
      p e r s i i s t ä. Roudataan maahan kaiken maailman rikolliset ja terroristit hyysättäviksi Suomalaisten verorahoilla. Että silleen.

    • heitä hoivataan sitten

      Voi jäikö traumoja taisteluista kallisti kuntoutuksessa hoivaavat heitä laitetaan ruoka suuhun vielä näette painajaisia voi voi annetaan apu heille yhteiskunta maksaa voi perkeleitä

      • osastoille raiskaama

        Sinne vaan hullujen huoneille raiskaamaan naisia. Ei saa tuomita, kun kulttuuri..


      • Kaunialan

        sotavammasairaala saa uusia asukkaita. Sairaalan yhteyteen rakennetaan myös moskeija.


    • lankee kuin manulle

      Tässä Paula Risikon vastaus:
      http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_776_2013_p.shtml#VASTAUS
      Eduskunnan puhemiehelle

      Eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ssä mainitussa tarkoituksessa Te, Herra puhemies, olette toimittanut asianomaisen ministerin vastattavaksi kansanedustaja Tuula Väätäisen /sd näin kuuluvan kirjallisen kysymyksen KK 776/2013 vp:

      Miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuvat niihin mahdollisiin Suomen kansalaisiin, jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin, kuten Syyrian sisällissotaan, ja sieltä palatessaan tarvitsevat sotavammojensa vuoksi lääketieteellistä hoitoa sekä kuntoutusta ja
      mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen näiden henkilöiden asianmukaisen kohtelun?
      Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

      Suomalainen sosiaaliturva perustuu pääosin Suomessa asumiseen. Oikeus päästä sosiaaliturvan piiriin voi syntyä myös EU-lainsäädännön tai kansainvälisen sosiaaliturvasopimuksen perusteella. Yksityishenkilöinä ulkomaisiin aseellisiin konflikteihin osallistuneiden, Suomessa asuvien henkilöiden sosiaaliturva määräytyy samoin perustein kuin muidenkin Suomessa asuvien henkilöiden.

      Kunnat vastaavat sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä asukkailleen. Henkilöllä, jolla on Suomessa kotikuntalain (201/1994) mukainen kotikunta, on oikeus saada julkisen terveydenhuollon palveluja. Julkiseen terveydenhuoltoon sisältyvät terveydenhuoltolain (1326/2010) perusteella muun muassa sairaanhoitopalvelut, suun terveydenhuolto, mielenterveystyö ja potilaan sairaanhoitoon liittyvä lääkinnällinen kuntoutus.

      Sairausvakuutuslain (1224/2004) mukaisesti vakuutetuilla henkilöillä on oikeus sairausvakuutuksen etuuksiin, jos etuuksien lakisääteiset myöntämisedellytykset täyttyvät. Suomessa vakinaisesti asuva henkilö on vakuutettu sairausvakuutuslain mukaisesti. Sairausvakuutuksen etuuksia ovat muun muassa sairaanhoitokorvaukset yksityislääkärin ja -hammaslääkärin palkkioista ja tutkimuksen ja hoidon kuluista, lääkekorvaukset, Kansaneläkelaitoksen järjestämä ja korvaama kuntoutus sekä sairauspäivärahat ja kuntoutusrahat.

      Edellä esitetyn perusteella ei ole tarvetta ryhtyä erityisiin toimiin asian johdosta.

      Helsingissä 3 päivänä lokakuuta 2013

      Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko

      • noniin,,,

        Eiköhän tämä ole selvä ketkä niitä terroristeja tukevat.


    • Ei jumalauta

      Luulin koko jonkun trollin tekaisemaksi mutta ei vaan!

      Kyllä, kyllä SDP, kyllä, kyllä...ensi vaaleissa sitten ensi kertaa alle 10 %.

      • ei pelkät demarit

        Katso tuon lääketeollisuudelle haarojaan levittelevän kansanmyrkyttäjän lausunto ylempää. Mukana on Kokoomus yhtä lailla ja miksi ei olisi, kun kyseinen terroristijärjestö on natomaiden tukema.


    • ISIS-HAATAINEN

      Minä ainakin nimeän ko. kansanedustajan tästä päivästä lähtien ISIS-HAATAISEKSI.

      Voivittu.

    • kummastuttaa-hämmäst
    • laki pykälät

      Sen vaan sanon että suomi että ruotsi on tullut siihen pisteeseen,että ovat pissineet omille kintuille.

      Ja huomatkaa että vaikka näitä henkilöitä on löytynyt vähän väliä jotka asuvat jossakin euroopan maissa mutta meneet taistelemaan johonkin muslimi maahan tai julistavat jotain sotaa niin siltikään ei suomen valtio eikä ruotsi tee lakialoitetta jossa tämä tulisi selväksi.

      "Vaikka henkilöllä olisi kuin suomen tai ruotsin kansalaisuus niin se ei auta mitään siinä vaiheessa jos kyseinen henkilö ottaa osaa johonkin uskonto sotaan
      tai tukee terroristeja johonkin maahan esim: rahallisesti tai yrittää aiheuttaa vaaraa asumassaan maassa perustuen uskontoon tai politiikkaan (suomi ja ruotsi)

      Kansalaisuudesta huolimatta tälläinen henkilö on siis karkoitettava takaisin sieltä mistä on lähtöisin tai mistä hänen vanhempansa ovat lähtöisin"

      Joten tälläistä lakia ei vieläkään turhat poliitikot suomessa ja ruotsissa tee.en ymmärrä miksi

      • hyysärivaltio

        Totta turiset. Eikä auta edes karkoitus, koska kaikki maat eivät ota vastaan ei toivottuja kansalaisiaan. Osin siksi Suomessakin elää ns. paperittomia, joilla ei ole maassaololupaa.

        Karkottaminen on täältä tosi vaikeaa:
        :
        Ulkomaalaisten rikollisten karkottamista helpotettava


        Suomessa uutisoitiin vastikään, että Suomessa pitkään asunut vietnamilainen mies haavoitti ampumalla kahta ihmistä helsinkiläisessä Tiger-yökerhossa. Kyseisestä vietnamilaisesta oli pitkän rikostaustan vuoksi tehty useita karkotusesityksiä, jotka kuitenkin kaikki kaatuivat hallinto-oikeudessa, kunnes vuonna 2009 hallinto-oikeus vahvisti miehen karkotuksen takaisin Vietnamiin.


        Ongelma nykyisessä lainsäädännössä on se, että hallinto-oikeuksille sekä maahanmuuttovirastolle on annettu liikaa tulkintavaltaa siinä, voidaanko ulkomaalainen tiettyjen ehtojen täyttyessä karkottaa takaisin kotimaahansa vai ei. Ulkomaalaislaissa sanotaan, että ulkomaalainen VOIDAAN karkottaa maasta ja VOIDAAN määrätä maahantulokieltoon.

        Kyseinen tulkinnanvaraisuusongelma poistuisi sillä, että ulkomaalaisten karkotuksia, käännytyksiä ja maahantulokieltoja koskevat pykälät muutettaisiin muotoon: "ulkomaalainen KARKOTETAAN maasta, KÄÄNNYTETÄÄN maasta ja MÄÄRÄTÄÄN maahantulokieltoon", jolloin maahanmuuttoviraston ja hallinto-oikeuden arvioitaviksi jäisi vain se, täyttyvätkö ulkomaalaislain ehdot karkotukselle vai eivät. Mikäli ehdot täyttyvät, ulkomaalainen karkotetaan välittömästi takaisin omaan kotimaahansa ja hänet määrätään maahantulokieltoon. Nykyään laki MAHDOLLISTAA ulkomaalaisen karkotuksen, mutta ei VELVOITA siihen. Siksi edellä mainitut pykälät tulisi muuttaa vastaamaan paremmin kansan yleistä oikeustajua.

        --------------------------------------------------------------------------------

        LAKI ULKOMAALAISLAIN (301/2004) MUUTTAMISESTA

        Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan

        9 LUKU
        MAASTA POISTAMINEN

        Loput linkissä:

        https://www.avoinministerio.fi/ideat/338-ulkomaalaisten-rikollisten-karkottamista-helpotettava


    • voi heitä raukkoja

      Tottakai suomi auttaa heitä veronmaksajien kustannuksella täysihoidossa ovatkin sitten

    • Tosi on

      Tämän vuoksiko meidän Isoisät ja Isät taisteli Suomelle vapauden, että se saadaan luovuttaa noille hulluille ihan noin vaan? että silleen.

      • ikävätodellisuus

        Muutamalle punapolitrukille voisi kyyti kohti itärajaa antaa ajattelemisen aihetta ...


    • Allahu Akbar

      Jumala (PBUH) tappaa palvelijoidensa kautta vielä kaikki palstan breiviikit!

    • heitä pitää auttaa

      Heillähän suuri hätä vasemmisto huolissaan heistä on hoidetaan kuin kukkaa kämmenellä

      • 949404ö..

        Ei euroopasta turvapaikkaa saa kristityt joita vainotaan monissa maissa.Täytyy näköjään siis ehdottomasti olla muslimi jotta tämä järjestyisi. Tämäkin jo kertoo euroopan maista jotakin.


    • antidemu

      Tällaisella aivopiereskelylläkö demarit aikovat saada kannatuksensa nousuun!?

      • ANTIBREIVIK

        VASEMMISTO NOUSEE, ETTEKÄ TE PORVARIT MAHDA SILLE MITÄÄN!


      • goodnightleftside_884e

        Mitens vasureiden kävi. .


    • kaikki saavat tulla
    • tääolihienojuttu

      Oli muuten yksi suurimmista syistä demareiden tappioon tuo lakialoite.

      Eli hieno juttu..

    • hyväehdotus

      Tämä kysymys pitäisi nyt välttämättä uusia. Tilanne kun tästä kiristyy, palaa Suomeen varmaan suuremmissakin määrin urhoja Lähi-idästä. Heille pitää saada veteraanistatus. Myös mahdollisesti vielä jakamattomat veteraanijärjestöjen varat voidaan luonnollisesti osoittaa heille, kun omista veteraaneista aika jättää. Pääasia, että heidät saadaan (taistelu)kuntoon ja heille suodaan veteraaneille kuuluvat edut, kuten vuosittainen kylpyläviikko ja jalkahoidot.

    • lghkhgfd

      Se on TUULA VÄÄTÄINEN. Tuula Haatainen oli tuolloin vielä kuntaliitossa johatjana. Nykyään sdp:n kansanedustaja. Aloituksessa pitää siis lukea Tuula VÄÄTÄINEN.

    • SuvakkienJuhlapäivä

      No mikä ettei, onhan se rankkaa järjestellä näitä unelmakonsertteja ympäri Eurooppaa...

    • mädättäjät_

      Voi hyvää paivaa SDP

      • dfygd

        Ikivanha linkki ja Väätäinen on jo tippunut eduskunnasta ja hyvä niin eli persutti taas lätkäyksen jäljessä. Seuraa uutisia niin tiedät missä mennään.


    • jäähyväisten_aika

      SDP, tunkkainen jäänne menneisyydestä. Oppositiosta ei tällä kertaa nousta, kuten ennen vanhaan.

      • jdzre

        Porvaripersun vaalituubaa.


    • saatte_nähdä

      SDP kokee historiallisen sulamisen seuraavan 2 viikon aikana. Jotenkin noloa olisikin äänestää menneisyyttä, eli SDP_tä

      • dyfzg

        Valetta suollat.


    • ghiz

      Älä unta nää persutti koska tulet pettymään.

    • Rinne_mokasi

      SDP:n kauheat lupaukset tuhoavat heidät ennen vaaleja. Ei kantasuomaliset halua, että laittomasti maassa olevat luokitellaan samalle tasolle heidän kanssaan.

      • duhw

        Lue uudestaan aloitus jos osaat lukea. Rinne ei liity mitenkään aloituksen väitteeseen. Joku roti pitää olla porvaripersujenkin vaalivalehtelulla.


    • choice_is_yours

      SDP tai vihervasemmisto ja RKP, ei eroa, same shit-

      • ytftgd

        Vihreät ja Rkp ovat porvaripuolueita. Vihreä Haavisto oli myymässä sähkönsiirtoverkkoa ulkomaille ja Suomen ruotsalaiset edustavat rikkaita pääomapiirejä.


    • realismi______

      Uskokaa jo hyvällä vain persuja äänestämällä voitte enää vaikuttaa?

      • cgqe

        Ai porvaripersutko pelastaa Suomen köyhät ahdingostaan??????


    • yksikertainen_ämmä

      Uudessa iltalehdessä ISIS lutka Sanna haluaa suomeen. Haatainen ottaisi kaikki halukkaat sieltä.

      • uywe

        Linkki väitteeseesi, muutoin huuhaata.


      • SuvakitNeVaanOsaa

    • toisten_voitto

      Ajatelkaa, jos SDP pääsisi valtaan. Se olisi kantasuomalaisten tappio.

      • ydtrz

        Kokoomuspersutrolli vauhdissa.


    • ammattiliittolainen

      Rinne on kyllä yhtä surkee kuin Sipilä.

      • ydtfxr

        TROLLI.


    • RobertKinty

      Omiituinen höpöttäjä tuo haataisen mamma. Vanhainkotiin joutaa tuollainen höperö.

      • neutwx

        Se on entinen kansanedustaja VÄÄTÄINEN joka oli tuota mieltä monta vuotta sitten mutta EI OLE ENÄÄ EDUSKUNNASSA ja HYVÄ NIIN eli lopeta urputuksesi kokoomuspersu.


    • Sosialistisdemokraatti

      Entinen vapaustaistelija on ilman muuta sotaveteraani.

      Isis-taistelijat ovat olleet eturintamassa taistelemassa amerikkalaista imperialismia vastaan.

      On muistettava, että Ameriikassa on paljon köyhiäkin.

      • MiksiAinaMe

        Eikös siinä tapauksessa Yhdysvaltojen pitäs ottaa ISIS-taiteilijat vastaan?!


    • Demerit

      Asia on vakava. Veteraaneja ei jätetä. Jos SDP voittaa seuraavat vaalit, veteraanit saavat korotuksen eläkkeeseensä, satanen kuussa nettona on lupaus vaalikauden aikana.

    • varokaa_niitä

      SDP on yhtä paha suvakki puolue kuin vihreät.

    • Höpöhopot

      Sulla on kivasti Tuulat sekaisin. Katso lopusta kenen nimi on alla...

      Helsingissä 12 päivänä syyskuuta 2013
      Tuula Väätäinen /sd

      Linkkikään ei auta:

      Tätä sivuston www.eduskunta.fi sivua ei löydy.

      • djfhe

        Väätäinen on tpuunut eduskunnasta jo vuosia sitten.


    • että_kehtaavatkin

      SDP ja pidot paranee sanoi mamu

      • jdfhu

        Persut päästivät Suomen yhdessä kepun ja kokoomusken kanssa noin 35 000 paperitonta ulkomaalaista kesällä 2015.


      • pieni_korjaus

        Nyky perussuomalaiset ei tuollaista tee, vaan karkoittaa jo tulleetkin. Siniset loikkarit ja selkärangaton Soini on eri asia kuin perussuomalaiset.


      • fugx
        pieni_korjaus kirjoitti:

        Nyky perussuomalaiset ei tuollaista tee, vaan karkoittaa jo tulleetkin. Siniset loikkarit ja selkärangaton Soini on eri asia kuin perussuomalaiset.

        Samoja porvaripersuja molemmat eli samaa paskaa eri paketissa.


    • hyi_hitto

      Mitä seuraavaksi, ISIS lutka Sanna lapsineen saatava loisimaan.

    • realismi______

      Demarit marssii vain egyptin mummujen puolesta se on jo nähty Suomen mummut saa kuolla paskat vaipoissaan?

      • jdzy

        Valehtelet koska useat demariehdokkaat ovat nostaneet esiin vaaleissa vanhustenhoidon viimeaikaiset ongelmat vanhustenhoidossa.


    • järkkyä.sakkia

      demarit ovat jotenkin psykologisesti mielenkiintoinen ryhmä. kun muissa puolueissa on yksilöitä, jotka jopa ajattelevat itse, ja uskaltavat olla jopa eri mieltä, niin demareilla on sellanen yksi ajatus, mitä muut ämmät kopioi ilman omaa ajattelua ja kritiikkiä ja palvovat kun joku sanoo jotain rohkeaa, kuten vaikka että suomalainenkin raiskaa.

    • Sosialistisdemokraatti

      Kyllä se on tärkeää tietää, että suomalainen raiskaa.

      Maahanmuuttaja tulee eri kulttuurista, jossa he itse ovat joutuneet kokemaan kauheita mm. israelilaisten ja heidän yllyttäjiensä ametikkalaisten imperialistien taholta, on ollut sortoa, pilkkaa, pommitusta, siirtokuntien rakentamista heidän kauniisiin puistikoihinsa.
      Suomessa vaatii kotouttamistoimenpiteitä, jotta he ymmärtäisivät, ettei Suomessa saa eriuskoisia ja -rotuisia raiskata.

      Sen sijaan suomalainen mies tietää raiskauskiellosta ja silti raiskaa. Tämä on raskauttava tekijä ja sikksi rangaistusta koventava.

      Raiskaustuomioista pitäisi jakaa tietty rangaistusmäärä, joka sitten jaettaisiin tekijöiden määrällä.
      Otetaan esimerkki: vuosi vankeutta törkeästä raiskauksesta. Jos yksi tekijä- 1 vuosi, 12 tekijää-1/12 vuotta eli 1 kk per tekijä. Vankeinhoitokulutkaan ei tällöin nousisi.

    • lisääntynytkin

      Hullu akka

      • uyhzr

        Mutta ei ole enää vuosiin ollut eduskunnassa joten miksi mouhuat tyypistä.


    • Sosialistisdemokraatti

      Eihän kysymys ole jostakin yksittäisestä henkilöstä vaan SDP:n linjasta, ettei köyhää nykyajan sotaveteraania jätetä.
      Ei jätetty ennenkään vaikka kyse oli fasistien kanssa sotineista. Ei jätetty myöskään heidän perhettään ja sukulaisiaan.

      • otyuf

        On kysymys yksittäisestä akasta eli Tuula Väätäisestä joka on tippunut eduskunnasta jo vuosia sitten.


    • hyisaatana_

      Haatainen on ruma kuin

      • ytcug

        Kokoomuspersu on ruma kuin petolinnunperse.


    • tyhmyyttä_

      Tätä on SDP

    • maan_petosta

      Sotaveteraanit kääntyy haudoissaan demareiden takia.

      • eojd

        Kokoomuspersun joutavaa öyhötystä.


      • Anonyymi

        Sodan jälkeen demareita johtivat ns. asevelisosialistit, jotka osaltaan vaaran vuosina estivät moskovamielisen vallankaappauksen Suomessa. Valitettavasti he olivat katoava luonnonvara ja 60-luvulla venäjämieliset ottivat SDP:ssä vallan.
        Loppu tiedetäänkin, se oli "Ystävyyden mitalien", suomettunisen ja putki-paavojen aikaa.


    • LahjontaaKorruptiota

      Nämä sairaat Tuulah Ahmed Haataiset ja sdp:t rahoittavat terrroristeja.
      Ovat ilmeisesti terrroristien rosvousbisneksessä vahvasti mukana.

      • fugz

        Kokoomuspersun valehtelua ja tuubaa.


    • Anonyymi

      kaikkea hauskaa täältä löytyy XD

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      334
      3290
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2043
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1632
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1467
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1346
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1084
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1081
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      83
      1033
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      148
      902
    Aihe