Painekattila

paineet pienentää

on niin mahtava. Maut tulevat syviksi ja laajoiksi. Ainesten oma maku on niin vahva, että ei paljon muita mausteita kaipaa. Minulla oli painekattilasta kovin vanhanaikainen käsitys, nykyajan systeemi on kätevä ja turvallinen. Keittoaika lyhenee huimasti ja energiaa säästyy, kun homma hoituu minimilämmöllä. Olen hurahtanut pahasti ja koko ajan löytyy lisää käyttötapoja.
Perinteisin meillä on hernekeitto. Tavallisessa kattilassa hyvin muhineen paksun keiton valmistumiseen menee 2-3tuntia, painekattilassa 40-60min. Laitan herneet ja jäisen savupotkan ja se on siinä. http://hellapoliisi.yhteishyva.fi/2014/02/09/hernekeitto-painekattilassa/

Kaikkien papujen ja jyvien keittoaika lyhenee huimasti, esim kokonainen esikeittämätön ohra valmistuu noin 16-18minuutissa.
Täysjyväriisi,norm kattilassa noin 50 min, painekattilassa 15min. Perunoitten keitto ajatustakin nopeammin..

Kokonainen kana/broisku kypsyy noin puolessa tunnissa, samalla saat hyvän kanaliemen. Pintaan voi ottaa grillissä vielä rusketusta.


Liha/riistaosasto on sitten ihan oma paratiisinsa! Maku on jotain aivan mahtavaa ja liha tulee ihanan mureaksi, haarukalla pilkottavaksi. Maukas osso bucco valmistuu alta puolen tunnin! Burgundinpata, kyljykset, palapaisti, karjalanpaisti, kassler, kaalipata, ym ym ym, NAM!

Keitoista tulee tosi aromikkaita, vihanneskeiton makukin on jotain uskomatonta. Hirvikeitto valmistuu tosi helposti.

Sitten yksi mikä hämmästytti minut todella oli risotto! 6-10 min ja kaiken voi laittaa kattilaan kerralla. Ja maku..!

Spagettikastiketta olen tehnyt jauhelihasta (kaikki kattilaan ja 7min) sekä italialaiseen ragu-tyyliin lihasta (kaikki kattilaan ja noin 20min).

Liha-, kana-, kala- ja kasvisliemet valmistuvat kätevästi. Ketsuppiakin olen keitellyt ja omenasosetta pakkaseen.

Joku on tehnyt juustokakunkin painekattilassa! Tuonne jälkkäripuolelle en ole vielä eksynyt.

Mutta kuten huomaat, mahdollisuudet ovat rajattomat!! Jos kiinnostuit, tässä muutama vinkki hyvästä kirjasta: Mat med tryck, Anna Skippers / Miss Vickie´s big book of pressure cooker recipes, Vickie Smith / Lorna Sass on tehnyt useita painekattilallisia kirjoja ja ne ovat kaikki tosi hyviä.
Blogeja: http://pressurecookingwithlornasass.wordpress.com/
http://www.tryckkokning.se/
http://www.hippressurecooking.com/
http://missvickie.blogspot.com/

Kuten huomaat, suomeksi/Suomesta ei oikein tahdo löytyä kirjallisuutta, vaikka mielestäni ennen vanhaan painekattila kuului melkein joka torppaan!

OpaMuurikka on pitänyt oivan tuotteensa ihan liian pimennossa. Heidän sivuiltaan löytyy muutama resepti.

Kana
http://www.savonsanomat.fi/erikoissivut/ruokajajuoma/lisakkeetjakastikkeet/kanaliemi/1036760

14

5523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sgr2

      En ole hankkinut viellä. Kyllä herneet kypsyy tunnissa. Mutta pavut ei vaikka toista vuorokautta niitä liottaisi, niin kovaksi jäävät vaikka kaksi tuntia keittäisi. Täytyypä katsoa tuota mallia . Aika kallita ne on vähintään 70 €.

      • paine_pipsa

        painekattilan käyttöä
        – käyttöohje vaatii huolellista perehtymistä ja voisi olla selkeämpi ja käytännönläheisempi
        – kolminkertainen turvamekanismi
        – painekantta ei saa pestä tiskikoneessa
        – tiiviste tulee vaihtaa vuosittain (huuhdo aina käytön jälkeen ja ruokaöljyä )
        – huoltotsekkaus 10 vuoden jälkeen
        – keitinosalla 10 vuoden takuu, muilla vuoden.


      • paine_paula
        paine_pipsa kirjoitti:

        painekattilan käyttöä
        – käyttöohje vaatii huolellista perehtymistä ja voisi olla selkeämpi ja käytännönläheisempi
        – kolminkertainen turvamekanismi
        – painekantta ei saa pestä tiskikoneessa
        – tiiviste tulee vaihtaa vuosittain (huuhdo aina käytön jälkeen ja ruokaöljyä )
        – huoltotsekkaus 10 vuoden jälkeen
        – keitinosalla 10 vuoden takuu, muilla vuoden.

        keittoaikoja jotta onnistut
        http://energianeuvonta.ksoy.fi/kaytaoikein/millaista-on-kokata-painekattilalla


      • juur_ipuna
        paine_paula kirjoitti:

        keittoaikoja jotta onnistut
        http://energianeuvonta.ksoy.fi/kaytaoikein/millaista-on-kokata-painekattilalla

        kattila paineet ja keittoajat
        http://www.kotivinkki.fi/ruoka/painekattila-on-nopea-ja-energiatehokas


    • eikaikkien

      Kaikkien papujen ja jyvien


      Tuskin kaikkien. Ainakin mun pavut ja jyvät on ihan raakoja vieläkin

    • pressu_keitos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      50
      3247
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      15
      1680
    3. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      16
      1619
    4. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      34
      1548
    5. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      25
      1362
    6. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      1262
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      60
      1201
    8. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      90
      1085
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      22
      1003
    10. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      127
      952
    Aihe