Millaista tradenomiksi opiskelu on

14+7

Millaista tradenomiksi opiskelu ihan käytännössä on? Olen miettinyt mahdollisesti hakea Tradenomi (AMK), liiketalous. Vaaditaanko opiskelussa hyvää kielitaitoa ja matikkapäätä? Entä vuorovaikutustaitoja ja sosiaalisuutta?

Itse olen matemaattisissa aineissa täysin onneton, kieliä osaan heikosti ja sosiaaliset tilanteet eivät todellakaan ole vahvinta osaamisaluettani. Jos opiskelussa painotetaan liiketalouden perusteita niin eikös se ole aikalailla toimistotyöskentelyä jossa ei sosiaalisilla taidoilla niinkään ole merkitystä?

Olisi kiva saada hyviä vastauksia, niin saisi vähän selkiytettyä tätä mihin kannattaa hakeutua ja mihin ei.

9

5444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kainiit

      Sosiaalisilla taidoilla on aina merkitystä. Vaatimattomillakin taidoilla pärjää kuitenkin ihan hyvin esim. kirjanpitäjänä. Siinä ei tarvitse olla matematiikkanero.

      Kaupallinen ala kai on niitä, jossa sosiaaliset taidot ovat erityisesti arvossaan ja porukka sen mukaista. Kovin hissukka jää helposti syrjään.

    • Keimoo

      Ihan vitun helppoa, jos osat kirjoittaa nimesi sekä hieman yhteen ja vähennyslaskua laskimella niin olet tradenomiainesta. Valmiina pääset myymään esim euron juustoja.

    • kravaattisonni

      Tosi rankkaa, ekana vuotena joutu koeponnistaa kaikki oman luokan parhaat daamit plus rinnakkaisluokkien joutu käymään ulkona vähintää 2 iltaa viikossa juhlimassa. Krapulassa sitten kokeet pois hyvillä arvosanoilla kun ei siellä fiksu tarvinnu olla että sai hyviä arvosanoja. Naimista ja juhlimista ja välillä koululla kokeita ja halppis kouluruokailuja.

      Tradenomi kissoja on paljon yleensä koulusta riippumatta, eiku siitä vaa koeponnistamaan niitä ja hieromaa sosiaalisitaitoja! Kaikki ne antaa ku tarpeeks kyselee

    • Trade

      Ryhmätöitä tosi paljon ja olihan se vähän sellaista aivot narikkaan meininkiä. Puolet porukasta aina jurrissa tai kännissä. Bileitä paljon. Opettajat ulkoistivat opetuksen täysin opiskelijoille itselleen eli ryhmissä kerrattiin mitä nettiin ladatuissa powerpointeissa on ja sitten tehtiin niiden pohjalta jotain liiketoimintaan liittyvää. Arvosanat melkein aina 4 ja 5 väliin. 3 sai jos olit palauttanut esimerkiksi kuukauden myöhässä jonkun tehtävän. Yleensä tästäkin selvisi puhumalla ja keskiarvo oli monella yli 4. Kokeet oli naurettavan helppoja, ainakin markkinoinnissa. Lukioon verrattuna tosi helppo koulu, joka onneksi kohta loppuu. Opparikin monella 5:lla läpi. Osa kyllä panosti kouluun oikeen tosissaan, mutta jotenkin jäi sellainen fiilis, että ne lahjat olisivat olleet paremmalla käytöllä jossain muualla.

      Kieliä ei kannata stressata, tosi monella sanavarasto englannissa oli luokkaa yes tai no ja silti pääsivät läpi. Ruotsi oli ehkä vähän hankalampi, mutta ei mikään ylitsepääsemätön.

    • eipäsiinä

      Onpa täällä taas ihan _mainioita_ vastauksia. Tämä on varmastikin ihan koulukohtaista, mutta voin itse kertoa muutamia esimerkkejä opiskelusta.

      Orientaatioviikon jälkeen (joka on siis infopläjäys koulun ja opiskelun käytännöistä ja tutorien kanssa tutustumista omaan ryhmääsi sekä silloin tehdään myös tasotestit) alkaa
      varsinaiset opinnot. Tasotestejä on ainakin matematiikassa, englannissa ja ruotsissa. Niiden perusteella määritellään, olisiko kenties kertauskurssista apua ennen pakollisten kurssien alkua. Eli jos pelottaa, että kielet ja matematiikka on vähän hakusessa, niin ei hätää, kertauskursseilla kyllä oppii :) Eikä niissä pakollisissa opinnoissakaan ihmeitä vaadita, kyllä niistä heikoimmatkin ovat läpi päässeet.

      Itselläni oli ensimmäisellä periodilla neljänä päivänä lähiopetusta viikossa, mutta siihen voi itse vaikuttaa kurssivalinnoilla (lähinnä valitsemalla lisää kursseja). Päivien pituus vaihtelee - joskus on neljä tuntia opetusta, joskus taas yhdeksän ja iltaopintoja päälle. Opetusmenetelmät vaihtelevat suuresti; jotkin kurssit koostuvat melkeinpä vain luennoista, kun taas toisilla tehdään jatkuvasti käytännön harjoituksia ja projekteja pareittain ja ryhmissä. Lähes jokaiseen kurssiin liittyy yksi suurempi projektityö ryhmässä ja sen lisäksi tentti.

      Sosiaalisuudesta ja hyvistä vuorovaikutustaidoista on etua verkostoitumisessa ja kaverisuhteiden muodostumisessa. Ei kuitenkaan kannata pelätä, sillä ryhmään mahtuu monenlaisia henkilöitä, enemmän ja vähemmän sosiaalisia. Kaikkien kanssa tulee kyllä juteltua ainakin jossakin vaiheessa opintoja.

      :)

    • dsdsdssdds

      Onpas kouluilla näemmä eroa, jos pelkkä "yes" ja "no" riittää. Itse koen Metropolian tradenomilinjan suhteellisen haastavaksi, jossa tentteihin piti oikeasti valmistautua.
      Koulutuksen hyödyllisyydestä voi sitten olla montaa mieltä. Itse en päässyt pätkätyöllisyyttä pidemmälle ja päätinkin lähteä yliopistoon lukemaan vähän paremmin työllistävää alaa.
      Osa opiskelutovereista on tosin hyvissä hommissa vakituisena (ja jep ihan markkinointi oli suuntautuminen). Myyntipäällikköä, järjestelmäasiantuntijaa, markkinointikoordinaattoria, hr assistenttia, hr konsulttia jne jne tuntuu löytyvän. Pitää kyllä sanoa, että tämä on se 25% porukasta ja 75% sitten tekee varastohommia, kaupan kassaa, helpparia, puhelinmyyntiä, aspaa, siivousta, työttömyyttä.

      En suosittele tradenomiksi lukemista, jos et ole supliikki / itsevarma. Nuo ominaisuudet vaaditaan tuolla koulutuksella "hyviin" hommin pääsemiseen. Mikäli et koe itseäsi tuollaiseksi, niin hae vaikka ihmeessä mielummin sosiaali/terveys puolelle.

    • Holly4455

      Heippa
      Tradenomin pääsykoe sisältää aina matematiikkaa. Ite hain viimevuonna ja pääsin sisään. Kysymykset ovat tämän tapaisia, kolme miestä rakentaa taloa 8 ja puoli tuntia päivässä 17 päivän ajan. Kuinka kauan 4 miestä rakentaa taloa. Kannattaa harjoitella myös yhtälöitä ja taloushallintaa

      • Miisa80

        Sain vastaukseksi vähän päälle 11 päivää. Mutta tosi monimutkaisesti laskemalla. Onko tähän olemassa jotain järkevää laskutapaa ilman laskinta ja onkohan saamani vastaus edes oikein?


      • Miisa80

        Tietäisikö joku tähän kätevää laskutapaa?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe