Sama mistä ostaa?

Kysyn-vaan

Jos ostaa kymmenen vuotta vanhan auton jolla on ajettu 150-200 tuhatta kilometriä niin eikö se ole aivan sama ostaako sen autoliikkeestä vai yksityiseltä? Meinaan että jos parin kuukauden kuluttua vaikka automaattivaihteet laukeaa niin ei autoliike mitään korvauksia maksa?

30

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaanvaan

      No, poikkeuksetta liikkeestä sen saat halvemmalla, yksityiset on aivan kuutamolla hinnoista, luullaan omia autoja timanteiksi..... Katopa nettiautosta, joka merkki, joka malli, halvimmat aina autoliikkeiden.

      • ELÄ_ELÄ_ÄLÄ

        Katselin itselleni nettiautosta käytettyäautoa ja huomasin, että yksityisten hinnat ovat täysin samalla tasolla autokauppojen kanssa. Miksiköhän ? Kävin paikanpäällä katsomassa ja koeajamassa autoja. Sain tietää, että autokauppojen autot ovat yleensä huollettuja ja kunnostettuja, mutta yksityisen autot eivät. Autokaupat joutuvat maksamaan autosta saadusta rahasta verot ja vielä tilavuokrat sekä palkat kuin muutkin kulut ja täytyyhän siitä jäädä vielä yrittäjälle voittoa että kaupan pitäminen yleensäkään kannattaisi. Yksityinen myyjä ei maksa saamastaan auton hinnasta veroja eikä palkkoja eikä mitään muutakaan, silti samankuntoisella autolla hinta on sama. Eli yksityisten autoissa on ylihintaa todella runsaasti, mutta se auton myyjä ei sitä ymmärrä. Auto kannattaakin siis ostaa vain ja ainoastaan autokaupasta, koska silloin autoon saa ainakin kuluttajasuojalain mukaisen takuun, jota yksityiseltä ei tietenkään saa.


      • ÄLÄ_ÄLÄ

        Korjaillaanpas vähän.

        "Auto kannattaakin siis ostaa vain ja ainoastaan autokaupasta, koska silloin autoon saa ainakin kuluttajasuojalain mukaisen takuun, jota yksityiseltä ei tietenkään saa."

        Autoliikkeen virhevastuuturva ei ole kuluttajasuojalain mukaisesti takuu, kuten erheellisesti kerrot. Takuuksi kuluttajasuojalain mukaista virhevastuuta vertailu on harhaanjohtamista ja luulottelua täystakuusta jota se ei kuitenkaan ole. Turva ja hyväkin sellainen se on, takuuksi ei pidä verrata kuitenkaan.

        "Katselin itselleni nettiautosta käytettyäautoa ja huomasin, että yksityisten hinnat ovat täysin samalla tasolla autokauppojen kanssa."

        Vertaile lisää niin huomaat, että yksityisten hinnat ovat korkeampia, kuin edullisesti kauppaa tekevissä autoliikkeissä. Pääsääntöisesti auton kuin auton saa autoliikkeestä edullisemmin, kuin yksityiseltä ja sisältää aina virhevastuuturvan ilmaiseksi.

        "Eli yksityisten autoissa on ylihintaa todella runsaasti, mutta se auton myyjä ei sitä ymmärrä."

        Totta. Tästä olen kirjaimellisesti kanssasi samaa mieltä.


      • vot_tö_fak

        Sama kirjoittaja kuin aloittaja. Tätä samaa p.skanjauhantaa on tämä palsta täynnä.


    • AutoliikeMaksaa

      Käytetyn auton virhevastuu kestää jopa viisi vuotta

      Saimaa Invest Oy / Vauhti-Vaunu, Kotka

      Asiakas osti käytetyn auton 21 500 eurolla. Auton moottori rikkoutui 5 vuoden päästä, jolloin autolla oli ajettu reilut 85 000 kilometriä. Myyjän mukaan autoa ei ollut huollettu merkkikorjaamolla, eikä siihen ollut huoltokirjan mukaan tehty muita huoltoja kuin öljynvaihdot. Asiakas vaati korjauskuluja 3 880 euroa.

      Lautakunta katsoi, että autossa on virhe, koska moottori oli rikkoutunut ennen aikojaan. Laiminlyödyillä vuosihuolloilla ei ollut yhteyttä moottorin rikkoutumiseen. Myyjän piti palauttaa asiakkaalle 2 400 euroa.

      • jokutolkkupitäs

        Tuossa päätöksessä nimenomaan näkyy nykyisen lainsäädännön kohtuuttomuus, sama juttu, kun et koskaan harjaisi hampaita ja hampaaseen tullut reikä olisi hammaslääkärin vika??? On aivan selvää, että laiminlyödyllä huollolla on kiistaton syy/yhteys tulleeseen vaurioon, mutta kun nuo kuluttajalautakunnat koostuu tavallisista saamattomista duunareista, jotka ovat niin helvetin kateellisia yrittäjiä kohtaan, niin päätökset ovat juurikin pääosin tuonkaltaista paskaa.


      • pistepiste

        Juurikin näin. (hampaanreikä vertauksesi oli huvittavan osuva...heh!)

        Itselläni tosin päinvastaisiakin kokemuksia tuosta kuluttajaneuvonnasta. Kun yrittäjä (autoliike) on sinnepäin aktiivisesti yhteydessä "riidan aiheesta" ja asiallisesti perustellen kertoo oman kantansa, saa sieltä myös "suojaa" aivan älyttömimpiin kuluttajan vaatimuksiin.
        Toki aina ja ihan joka kerta, pitää tuolta saatua suositusta noudattaa jos meinaa alalla jatkaa ilman vttuilua ja trolli-terroristien ristiinnaulitsemista pskansuoltopalstoilla ja foorumeilla.


    • Bros.Inc

      Ei todellakaan ole ihan sama ostaako yksityiseltä vaiko alan liikkeestä.

      Jokaista autoliikettä velvoittaa virhevastuulaki. Ihan jokaista ja vieläpä ihan samalla voimalla piskuisen pientä häkkitarhaa, kuin jättisuurta palatsiakin.
      Koskee ihan jokaista autoliikkeen myymää autoa virhevastuulakien puitteissa. Myös esimerkkisi 150-200tkm ajettua vanhempaakin autoa. Jos sellaisesta vaihteisto laukeaa parissa kuukaudessa on 100% varmaa, että liikettä velvoittaa virhevastuut asiassa.

      Tässä kohdin on pakko muistuttaa, ettei virhevastuuturva ole takuu.
      Ilmaiseksi et laatikkoa saa "liikkeen piikkiin", mutta virhevastuulakien mukaisesti osanoton saat 100% varmasti (suurin osa Suomen 2000:sta autoliikkeistä noudattaa virhevastuulakia) , ellet ole omalla huolimattomuudella / väärällä käytöllä rikkonut vaihteistoa.

      Ei siis "ihan sama", ei edes lähellekään ihan sama. Edullisesti myyvissä liikkeissä hinnatkin halvempia, kuin yksityisillä ylihintaisissa "helmissään".

      • AkuAnkkaSäkällä

        Se on sitten niin kivaa, kun on ostettu käytetty pommi velka- eli riskirahalla ja sitten yhtenä kauniina päivänä yllättäin tuleekin isompi remppa.
        Se on auttamattomasti sitten melkein niin, että teretulemas luottokelvottomien kerhoon.


      • Bros.Inc

        Sitähän aloittaja ei kysynyt, ostaako autonsa velkarahalla vai käteisellä, eihän?

        Eli edelleenkin on turvallisempaa ostaa autoliikkeestä (virhevastuulaki velvoittaa jokaista autoliikettä jokaisessa myymässään autossa) kuin yksityiseltä samanlainen.

        Edelleenkin; Ei ole ihan sama keneltä ostaa.


      • eläkeukko
        AkuAnkkaSäkällä kirjoitti:

        Se on sitten niin kivaa, kun on ostettu käytetty pommi velka- eli riskirahalla ja sitten yhtenä kauniina päivänä yllättäin tuleekin isompi remppa.
        Se on auttamattomasti sitten melkein niin, että teretulemas luottokelvottomien kerhoon.

        kyllä käytetty on aina käytetty. Ostin juuri jälleen alle kolmen tonnin pakun. Ajettu liki kolmesataa tuhatta. Otin tietoisen riskin .Ajelen jonkun aikaa ja vien auton korjaamolle. Siihen tehdään kaikki tarpeellinen Näin olen tehnyt aina ostettuani vanhan kopperon. Ajelen sitten 6-8 vuotta Halvimmat kilometrit. Hännän jatketta en ole tarvinnut. Ego loistaa muutenkin.


      • EntäSitten
        Bros.Inc kirjoitti:

        Sitähän aloittaja ei kysynyt, ostaako autonsa velkarahalla vai käteisellä, eihän?

        Eli edelleenkin on turvallisempaa ostaa autoliikkeestä (virhevastuulaki velvoittaa jokaista autoliikettä jokaisessa myymässään autossa) kuin yksityiseltä samanlainen.

        Edelleenkin; Ei ole ihan sama keneltä ostaa.

        Eiköhän toi ole ihan sama, onko se ostettu velaks vai omaksi (lue käteisellä), kun kärryyn yhtäkkiä tuleekin taloutta kuormittava isoisoremppa. Liika on liikaa, on sitten vanhaa velkaa pohjina tai ei. Kyllähän se keljuttaa.


      • erlen
        EntäSitten kirjoitti:

        Eiköhän toi ole ihan sama, onko se ostettu velaks vai omaksi (lue käteisellä), kun kärryyn yhtäkkiä tuleekin taloutta kuormittava isoisoremppa. Liika on liikaa, on sitten vanhaa velkaa pohjina tai ei. Kyllähän se keljuttaa.

        Toki se liikkeestä ostettu velkakiesi on pakko kalliisti korjata kun ei edes seisontaan saa! Siksi edullisempi ja parempi auto yksityiseltä.


    • yksityisparas

      Yksityiseltä ostattessa kuitenkin myyjä tietää auton historian ja auton saa useita tuhansia halvemmalla. Ja vikojakin liike korvaa nihkeästi juuri kilometreihin vedoten. Yleensä sillä säästöllä joka tulee ostovaiheessa maksaa vielä loppuelämässä eteentulevat konerikot.

      • äläpuhupaskaa

        Poikkeuksetta, yksityiset pyytävät autoistaan enemmän kuin liikkeet, osa jopa enemmän kuin merkkiliikkeet. Asia on hyvin yksinkertaista tarkistaa, pistä aivan mikä tahansa automalli nettiauton hakuun (alle 10v vanha) niin lähes koko ensimmäinen sivu on pelkkiä liikkeen ilmoituksia. Liikkeellä kun ei ole tunnearvoa autoihinsa, eikä liioin velkaa, niinkuin hyvin monella yksityisellä (velka ylittää huomattavasti käyvän arvon).


      • MOT

        Aivan näin. Vertailun osannee tehdä jokainen täysjärkinen www.nettoaito.com

        Mitään "yksityislisää" ei kannata maksaa siitä, että saa kuullakseen yksityismyyjän valheita "on toiminut ilman mitään murheita koskaan", "ikinä ei ole tielle jättänyt", "on niin vähän käyttöä että myydään halvalla ihan vain siksi"... näitä yksityiset viljelevät puheissaan ja usein totaalisen valheellisesti; auto on juuri saanut tutulla korjaamolla "kuolemantuomion" orastavien vikojen vuoksi, viimeiset kuukaudet ollut ajamatta kun ei uskalla lähikauppaa kauemmas ajella räjähtämisen pelosta ja siksi vähäinen käyttökin. Ja muuta valheellista pskaa mitä mieleen juolahtaakin ja täysin ilman vastuuta.

        Jokainen autoliike sitä vastoin on virhevastuussa jokaisesta myymästään autosta, myös piilovikaisesta edellisen omistajan tuomasta "helmestä" ja myös vanhemmasta paljon ajetustakin autosta.
        Tästä faktoja voi selailla www.kkv.fi

        Faktat faktoina:
        Autoliikkeestä ostaminen on todistettavastikin usein halvempaa ja jokatapauksessa aina turvallisempaa, kuin yksityishenkilöltä käytetyn auton ostaminen.


      • MOT

        www.nettiauto.com
        (Näpläilyerhe lipsahti... heh.)


      • MOT
        äläpuhupaskaa kirjoitti:

        Poikkeuksetta, yksityiset pyytävät autoistaan enemmän kuin liikkeet, osa jopa enemmän kuin merkkiliikkeet. Asia on hyvin yksinkertaista tarkistaa, pistä aivan mikä tahansa automalli nettiauton hakuun (alle 10v vanha) niin lähes koko ensimmäinen sivu on pelkkiä liikkeen ilmoituksia. Liikkeellä kun ei ole tunnearvoa autoihinsa, eikä liioin velkaa, niinkuin hyvin monella yksityisellä (velka ylittää huomattavasti käyvän arvon).

        Melkolailla osaa kalliimmankin myyvä yksityinen pyytää "helmestään" vrt. autoliike:

        Autoliike, vuosimallin 2009 Porsche Cayenne 52800,-
        http://www.nettiauto.com/porsche/cayenne/6912328

        Yksityinen, vuosimallin 2010 Porsche Cayenne 109900,-
        http://www.nettiauto.com/porsche/cayenne/6997044

        Joo... ihan sama mistä ostaa ja onko virhevastuuta. Vai onko sittenkään?


      • senytvaanontyhmäämaksaal
        MOT kirjoitti:

        Melkolailla osaa kalliimmankin myyvä yksityinen pyytää "helmestään" vrt. autoliike:

        Autoliike, vuosimallin 2009 Porsche Cayenne 52800,-
        http://www.nettiauto.com/porsche/cayenne/6912328

        Yksityinen, vuosimallin 2010 Porsche Cayenne 109900,-
        http://www.nettiauto.com/porsche/cayenne/6997044

        Joo... ihan sama mistä ostaa ja onko virhevastuuta. Vai onko sittenkään?

        Joo, ihan ok esimerkki. tosin yksityisellä on vuoden uudemp facelift, liikkeellä vastaavasti vähemmän ajettu, realistisesti tuo yksityisen auto on 25-30t€ liikkeen autoa isompipyyntinen, eli tässä tapauksessa "yksityislisää" on n. 25-30t€.


      • pyyntierikuimyynti
        MOT kirjoitti:

        Aivan näin. Vertailun osannee tehdä jokainen täysjärkinen www.nettoaito.com

        Mitään "yksityislisää" ei kannata maksaa siitä, että saa kuullakseen yksityismyyjän valheita "on toiminut ilman mitään murheita koskaan", "ikinä ei ole tielle jättänyt", "on niin vähän käyttöä että myydään halvalla ihan vain siksi"... näitä yksityiset viljelevät puheissaan ja usein totaalisen valheellisesti; auto on juuri saanut tutulla korjaamolla "kuolemantuomion" orastavien vikojen vuoksi, viimeiset kuukaudet ollut ajamatta kun ei uskalla lähikauppaa kauemmas ajella räjähtämisen pelosta ja siksi vähäinen käyttökin. Ja muuta valheellista pskaa mitä mieleen juolahtaakin ja täysin ilman vastuuta.

        Jokainen autoliike sitä vastoin on virhevastuussa jokaisesta myymästään autosta, myös piilovikaisesta edellisen omistajan tuomasta "helmestä" ja myös vanhemmasta paljon ajetustakin autosta.
        Tästä faktoja voi selailla www.kkv.fi

        Faktat faktoina:
        Autoliikkeestä ostaminen on todistettavastikin usein halvempaa ja jokatapauksessa aina turvallisempaa, kuin yksityishenkilöltä käytetyn auton ostaminen.

        Liike ei pärjää juuri koskaan hinnassa yksityiselle. Miten ihmeessä liike myisi sisäänostohintaa alemmalla hinnalla ulos autoja?


      • LiikeVarmaJaHalpa
        pyyntierikuimyynti kirjoitti:

        Liike ei pärjää juuri koskaan hinnassa yksityiselle. Miten ihmeessä liike myisi sisäänostohintaa alemmalla hinnalla ulos autoja?

        Yksityinen on myynyt autoaan netissä 2000 euron hinnalla, mutta se ei mene kaupaksi. Autoliike ottaa ko. auton vaihdossa, ja hyvittää siitä 2000 € autoon, josta liike on maksanut 7000 € ja pyytää 9900 €.

        Liike saa siis välirahaa 7900 € ja asiakkaan auton. Liike myy vaihdossa tulleen auton tonnilla, jolla hinnalla yksityinen ei olisi sitä missään nimessä myynyt. Lisäksi ostaja saa liikkeestä turvakseen kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun, jota yksityiseltä ei saa.


      • m.o.t-
        LiikeVarmaJaHalpa kirjoitti:

        Yksityinen on myynyt autoaan netissä 2000 euron hinnalla, mutta se ei mene kaupaksi. Autoliike ottaa ko. auton vaihdossa, ja hyvittää siitä 2000 € autoon, josta liike on maksanut 7000 € ja pyytää 9900 €.

        Liike saa siis välirahaa 7900 € ja asiakkaan auton. Liike myy vaihdossa tulleen auton tonnilla, jolla hinnalla yksityinen ei olisi sitä missään nimessä myynyt. Lisäksi ostaja saa liikkeestä turvakseen kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun, jota yksityiseltä ei saa.

        Eli tuossa kerroit että kun ostaa auton 30% ylihinnalla niin joku toinen saattaa saada tonnin auton nettohintaan. Silti tuo ensimmäinen auton huikean ylihintainen kun sen saa yksityiseltä seitsemällä tonnilla..


      • LiikeVarmaJaHalpa

        Autoliikkeet tekevät autoille kunnostuksia, jotka nostavat auton arvoa. Sen lisäksi autoliikkeet makselevat vielä pitkien aikojen päästä korjauksia myymiinsä autoihin. Usein viat ovat uuden omistajan itsensä aiheuttamia, mutta Suomen kuluttajansuojalaki on lähes aina asiakkaan puolella.

        Eli loppupeleissä autoliike tulee halvemmaksi. Jos ostat auton yksityiseltä, ja siitä hajoaa moottori tai vaihteisto heti, maksat kaikki korjaukset itse.


    • NiskavillatNouseePystyyn

      Kyllähän niistä vanhoista ropposista viittitään pyyellä ihan poskettomia hintoja. Autot ovat sitten semmoisia, ettei hirveesti kannattais ostaa. Ikää paljon, kilsoja vielä enemmän ja tuulilasissa on hintalappu, mikä kuuluis 10 vuotta uudemman ja reilusti vähemmän ajetun auton tuulilasiin.

      • LiikeHalvin

      • muistelo
        LiikeHalvin kirjoitti:

        Totta. Yksityiset ihan kuutamolla hinnoittelussaan.

        http://www.nettiauto.com/opel/kadett/7014812

        Autoliikkeet osaavat autot hinnoitella oikein.

        Joo, aivan sekaisin jengi. Kun oltiin ammattikoulun viimeisellä luokalla 21 vuotta sitten, opiskelukaveri osti silloin aivan samanlaisen kadetin, jopa ihan samanvärisen, todella hienokuntoisen ja maksoi siitä 14000mk eli semmoisen 2400€


      • elmauri
        muistelo kirjoitti:

        Joo, aivan sekaisin jengi. Kun oltiin ammattikoulun viimeisellä luokalla 21 vuotta sitten, opiskelukaveri osti silloin aivan samanlaisen kadetin, jopa ihan samanvärisen, todella hienokuntoisen ja maksoi siitä 14000mk eli semmoisen 2400€

        jaa, minä myin ladan 50 markalla. Nyt siitä pyydetään 30 kertainen hinta liikkeessä.


    • HuonompaanOnMenty

      Silloin kun Suomi markoissa oli, niin autoa sai fiksumpaan hintaan. Nykyään autosta saa pulittaa enemmän, eikä rahalla ei saa muuta kuin vikoja. Kyllä on rahanarvo muuttunut 21 vuodessa. Eikä tartte mennä niinkään kauas ajassa taaksepäin.
      Nykyäänhän jo vanhatkin autot ovat niitä sähköhässäköitä, joiden kaa on ihan nesteessä. Mut ne Opel Kadetit sun muut oli enemmän mekaanisia laitteita. Kun vika tuli, niin käynti työkalupakilla, sitten konepelti auki ja pieni toimenpide. Ei tarvinut soittaa hinausautoa paikalle, niin kuin näiden sähkövikaromujen kanssa.

    • Eimainoskuluja

      Kannattaa ostaa pienestä liikkeestä, jossa osataan hinnoitella autot oikein. Kovin harvassa vaan sellaiset liikkeet.

    • LakienMukaanNäin

      "Meinaan että jos parin kuukauden kuluttua vaikka automaattivaihteet laukeaa niin ei autoliike mitään korvauksia maksa?"

      www.kkv.fi

      Yleensä kylläkin joutuu korjauksiin omalta osaltaan lakien mukaan osaa ottamaan. Ei koko summaa tietenkään, mutta lainmukaisen osuutensa kylläkin.
      Eli ei todellakaan ole ihan sama mistä ostaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2262
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2020
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1739
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1656
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1457
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe