Henkivallat helluntaiherätyksessä

henkien_erottaja

### Adolf Hitlerin valtaannoususta on tänä vuonna (v. 2013) kuluneeksi 80 vuotta. Kansallissosialistien eli natsien valtakausi päättyi toiseen maailmansotaan, joka aiheutti yli 60 miljoonan ihmisen kuoleman ja on tuhoisin maailmassa koskaan käyty sota.

Herätyskristillisyyden historian synkkiä lukuja kirjoitettiin, kun Saksan vapaat suunnat lähes yksimielisesti kannattivat Hitlerin valtaannousua, uskoivat hänen olleen Jumalan lähettämä johtaja ja tottelivat hänen käskyjään myös vainojen ja sodan aikana.

Erfurtin helluntaiseurakunnan pastori Karl Wilhelm Mütschele kirjoitti 1932 teoksen ”Monta väärää profeettaa!” Yksi kirjan luvuista on ”Väärä juutalaisuus”. Mütschelen mukaan Vanhassa Testamentissa Jumala on antanut juutalaiselle kansalle tehtävän olla maailman kansojen esikuva. Juutalainen kansa kuitenkin johtaa kapitalistista maailmaa rahan vallalla ja kommunistista maailmaa häikäilemättömällä älyllä. Mütschelen mielestä kristittyjen tulee kiihkoa välttäen mutta älyllisesti argumentoiden sulkea juutalaiset yhteiskunnasta. Näin täytetään hänen mukaansa Roomalaiskirjeen 11-13 lukujen sanoma, ja myös Raamatun ennustus ”monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi”.

Hitlerin sanoma kantoi herätyskristittyjen sieluissa hedelmää. Hitler puhui usein Jumalasta ja joskus päätti puhetilaisuutensa rukoukseen. Hitler varoitti samoista vaaroista kuin hengelliset julistajat. Hitlerin puheiden tyyli ja rakenne muistuttivat herätyssaarnaa. Lauseet olivat yksinkertaisia, kuulijoissa herätettiin eri tunnetiloja, kannanotot olivat mustavalkoisia, ja lopussa kuulija johdatettiin kohti henkilökohtaista ratkaisua eli NSDAP:n äänestämistä. Monet kristityt kokivat olonsa kotoisaksi Hitlerin puhuessa.

Hitlerin noustessa valtaan useimmat vapaiden seurakuntien jäsenet olivat ilahtuneita. Sekä natsien että vapaakirkkojen kannatus oli suurimmillaan maanviljelijöiden ja pienyrittäjien parissa sekä Saksan itäosissa, kun taas suurkaupungeissa ja teollisuustyöväen parissa molempien suosio oli vähäisempää. Lukemattomissa kristillisissä saarnoissa ja lehdissä hehkutettiin, että Hitler oli Jumalan lähettämä johtaja Saksalle. Oli jopa evankelioivia traktaatteja, joissa kehotetaan kääntymään Kristukseen puoleen, kun Saksaa johtaa Jumalaan uskova Hitler ja ateismi on kukistettu.

Diktatuurin ensimmäinen tavoite oli Saksan yhdenmukaistaminen (Gleichschaltung). Koko Saksan tuli palvella kansallissosialistisia päämääriä. Ammattiliitot ja työnantajajärjestöt lakkautettiin.
Urheilun ja kulttuurin alalla kaikki toimijat saatettiin valtion ohjaukseen.

Helluntaiseurakunnissa luovuttiin tavasta kohottaa kädet rukouksen ja ylistyksen aikana, koska se näytti veltosti tehdyltä Hitler-tervehdykseltä. Kun luterilaisen kirkon nuorisotyö yhdistettiin Hitler-Jugendiin, baptistit 1934 lakkauttivat itse oman nuorisoliittonsa. Helluntailainen Mülheimin seurakuntaliitto lisäsi 1937 uskontunnustukseensa omasta aloitteestaan lauseen ”Juutalaisten poistaminen kansamme ja muiden kansojen keskuudesta on meille Jumalan tahdon ja ennalta määräämisen mukainen tehtävä". Mülheimin liiton Heilszeugnisse- lehti kirjoitti sodan aikana, että Saksan voitto Britanniasta on ennustettu Raamatussa (Daniel 7:4).

Natsivallan aikana noin 32.000 saksalaista sai kuolemantuomion erilaisista rikoksista Hitlerin valtaa vastaan. Yli 350.000 Saksan sotilasta karkasi armeijasta. Israel on myöntänyt 525 saksalaiselle ja 92 itävaltalaiselle arvonimen ”Vanhurskas kansakuntien joukossa” kiitokseksi työstä juutalaisten pelastamiseksi. Historian lähteissä ei ole mainintaa siitä, että näiden henkilöiden joukossa olisi ollut ainuttakaan helluntaiseurakuntiin kuulunutta saksalaista. ###

Julkaistu RV -lehdessä 28.8.2013 jota on osittain lainattu.

44

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henkien_erottaja

      Omituiseksi helluntaiherätyksen toiminnan tekee se tosiasia, että Hitler itse ei ollut kristitty, vaikka retorisesti viljelikin lausumia kaitselmuksesta ja jumalasta. Natsien tavoite oli luoda uusi uskonto vanhojen saksalaisten mytologioiden pohjalta.

      Saksan luterilaisuudesta irtaantui joukko uskovia, jotka aktiivisesti vastustivat Hitleriä ja kansallissosialismia. He perustivat luterilaisen Tunnustuskirkon. Tähän ryhmään kuului myös Dietrich Boenhoeffer. Natseille myötämieliset ja heistä innostuneet kirjoittivat jopa Uuden testamentin uudestaan painottaen sitä, että Jeesus ei ollut juutalainen vaan arjalainen. He toistivat sitä vanhaa väitettä, johon aina välillä vielä nytkin törmää, että Jeesuksen isä oli roomalainen sotilas.

      Sodan aikana muuten Suomessakin Helsingin Saalem-seurakunnasta erosi joukko uskovia, jotka perustivat uuden seurakunnan, Helsingin Lähetysseurakunnan. Uuden seurakunnan perustajien mielestä helluntaiseurakunnan tuli sodasta huolimatta jatkaa evankeliointia ja lähetystyötä eikä antaa tukeansa suomalaiselle sotapolitiikalla, minkä taas Saalem-seurakunnan johtaja näki tärkeäksi.

      Hitlerin rukous työn päivän juhlassa Berliinissä 1.5.1933
      "Haluamme palvella kansamme uutta nousua ahkeruudellamme, sitkeydellämme ja horjumattomalla tahdollamme. Pyydämme kaikkivaltiasta: ”Herra tee Sinä meidät vapaiksi!” Haluamme tehdä työtä, tukea toisiamme veljellisesti, taistella yhdessä, niin että kerran tulee hetki, jolloin voimme astua Herramme eteen ja saamme pyytää: ”Herra, Sinä näet, olemme muuttuneet. Saksan kansa ei ole enää kunniattomuuden, häpeän, itsetuhoisuuden, pelokkuuden ja vähäuskoisuuden kansa. Ei, Herra, Saksan kansa on taas vahva Sinun tahdossasi, vahva Sinun uskollisuudessasi, vahva kantamaan kaikki uhrit. Herra, emme luovu sinusta! Nyt siunaa taistelumme vapautemme ja saksalaisen kansan ja isänmaan puolesta."


      • ateismi.tappaa

        Natsismi ei ole kristinuskoa ja Hitler oli diktaattori eikä mikään äärikristitty muuta kuin ateistien mielikuvituksessa.
        Jos ei olisi ollut olemassa ateistisia johtajia ja ateistisia valtioita niin maailmassa ei olisi tapettu satoja miljoonia ihmisiä.


      • Hitler oli äärilaidan kristitty ja useimmat kristityt uskovatkin ovat sen tiedostaneet.
        Yllätyksekseni Ristin Voitossakin Hitlerin kristillinen usko kerrotaan.

        Mitä tulee ayeistisiin valtioihin, niin ei sellaisia ole ollut olemassa.
        Ei Valtio voi olla uskova tai ateisti.
        Stalin oli myös äärilaidan kristitty, Mao teki itsestään Jumalaa, kuten myös Pohjois-Korean diktaattorit, Pol Pot uskoi Jumalaan eikä ateisti ole Fidel Castrokaan.


      • eterotamustaavalkeasta

        "Omituiseksi helluntaiherätyksen toiminnan tekee se tosiasia, että Hitler itse ei ollut kristitty "
        No johan on tuubaa. Hitlerillä ja helluntaih. ei ole mitään yhteistä.

        Ja peku " Ei Valtio voi olla uskova tai ateisti."
        No tasan voi, ateistivaltioita on edelleenkin, kuten: Kiina ,Pohjois Korea..ect.

        Hitler ei ollut minkään sortin uskova koskaan. Kävi luostarikoulua, mutta sai potkut sieltä tupakoinnin takia. Ja tämäkin on sinulle peku selitetty jo sadat kerran.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler


      • hei_Pe.ku

        Hitlerillä, Stalinilla, Pol Potilla, Maolla ja Pohjois-Korean johtajalla oli eri jumalat kuin kristinuskolla. Heidän uskonsa ja toimintansa poikkesivat täysin raamatullisesta kristinuskosta. Jos haluat Pe.ku tietää mitä kristinusko on niin tieto löytyy Raamatusta eikä em. henkilöiltä ja oikeastaan harva ateisti tietää mitä oikeasti kristinusko on. Ajattele Pe.ku Jumala on kutsunut Sinua ja tulee kutsumaan Sinua 2-3 kertaa elämäsi aikana.


      • KTSEiKirj

        "Natsien tavoite oli luoda uusi uskonto vanhojen saksalaisten mytologioiden pohjalta."

        Itse asiassa tälläistä tavoitetta ei ollut. Ainoastaan Himmlerin johtama Ahnenerbe eli paikallinen museovirasto harrasteli pakanamytologiaa. Virallinen natsipuolue oli kristillinen.


    • tiedonsanoja

      Koskeeko tämä helluntaiherätystä?
      2. Tess. 2:11
      Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
      Mark. 13:5
      Niin Jeesus rupesi puhumaan heille: Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.

      • Hyvä neuvo ! --->

        Niin Jeesus rupesi puhumaan heille: Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.


    • EräitäTosiasioita

      Luin tuon kirjoituksen.

      Meidän täytyy yrittää kuvitella itsemme tuohon aikaan ja paikkaan. Vanhemmat ihmiset ovat jopa eläneet tuona aikana ja muistavatkin nuo tapahtumat.

      Ensinnäkin on otettava huomioon, että juutalaisuus ja kristinusko ovat kaksi eri uskontoa, jotka jo alusta asti ovat hengellisesti, mutta sitten myös nk. lihallisesti olleet toinen toistansa vastaan ja ovat edelleenkin. Sielunpelastuksemme, sekä Jumalan tahdon mukaisesti nämä kaksi oppisuuntaa, lainteot ja tekojenvanhurskautus ja Armo, lahjavanhurskautus uskon kautta, eivät voi kohdata ja sekoittua toisiinsa. Joko, tai, mutta eivät molemmat yhdessä. Mooses toi Lain, Jeesus Kristus, Armon.

      En ole natsi, enkä juutalaisvastainen. Mutta nimenomaan opillisesti voin osin ymmärtää, mitä tuolloisten uskovienkin kristittyjen mielessä mahdollisesti liikkui ja kristinuskon, jopa (uskallan sanoa) Jeesuksenkin näkökulmasta katsoen, he tietyissä kohdin olivatkin oikeassa. Myös Jeesus vastusti tuolloista, rabbiinista juutalaisuutta. Siksi Hänet teloitettiinkin. (Tosin Hän myös nousi kolmantena päivänä kuolleista ja astui elossaolevana ylös Taivaisiin.)

      On kuitenkin eri asia vastustaa judaismia, eli rabbiinisen juutalaisuuden opetuksia, kuin olla antisemitisti, eli ihmisyksilöihin ja kansaan kohdistuvasti juutalaisvastainen. Tätä juutalaisen kansan ja henkilön vastaisuutta kutsutaan antisemitismiksi. Antijudaismi on siis uskonnollista, eli hengellistä vastustamista, kuten harhaoppeja tuleekin, mutta vain Hengessä vastustaa.

      Kristityt natsit sekoittivat antijudaismiinsa antisemitismin, eli harhaopin vastustamiseen myös henkilöiden, eli juutalaisten ihmisten ja heille kuitenkin kuuluvan uskonnonvapauden vastustamisen. Vaikka ei tunnustaisi tiettyä oppisuuntausta, voi, jos mahdollista, kunnioittaa kuitenkin sitä tunnustavia ihmisiä.

      Tiedän, että joskus, nk. kristitytkin harhaopettajat toimivat sellaisella valheella ja henkivallalla, että he samalla herättävät vihan myös itse näitä ihmisiä kohtaan. Saksassa, suuren laman aikana kävi myös näin. Köyhä työläiskansa nousi suuren rahan valtaa vastaan ja joka henkilöityi juutalaisiin.

      Kaikki juutalaiset eivät olleet, eivätkä edelleenkään ole "rikkaita". Heihinkin, suurimmalta osin kuuluu tavallista työläiskansaa. Uskomus "rikas juutalainen" pitää paikkansa joissain tapauksissa, suurimmaksi osaksi ei. Myös kristityistä ja ateisteista, jopa varsinkin muslimeista löytyy upporikkaita ihmisiä. Ajatelkaa vaikkapa Arabian niemimaan valtioiden upporikkaita öljysheikkejä! Samaten muitakin muslimimiljardörejä. Jasser Arafatin kerrotaan kuollessaan olleen maailman 7. rikkain henkilö.

      On tosiasia, että juutalaiset paljolti hallitsevat rahamaailmaa. On kylläkin myös muitakin rahamaailman jehuja, eli nk. Suuri Raha ei ole yksistään juutalaisten käsissä. On totta, että kommunismin ja varsinkin Neuvostoliiton taustalta löytyi juutalaisia vaikuttajia. Juutalaiset sosialistit perustivat sittemmin myös Israelin valtion.

      • EräitäTosiasioita

        Lisäys: Ed. kirjoittaja, eli minä, en ole Helluntaiherätykseen kuuluva, vaan evankelisluterilainen kristitty, joka satuin lukemaan aloituksen ja toin esiin oman henkilökohtaisen kantani asiassa.


      • Teologi_Mäntsälästä

        Kirjoitit näin: "Mooses toi Lain, Jeesus Kristus, Armon".

        Tämä ei pidä paikkansa, sillä Mooses ei ole historiallinen henkiö ja Jeesus oli taasen tavallinenn kuolevainen ihminen.

        Mooseksen alkuperää tutkinut brittiläinen arkeologi Philip Davies on sanonut, että Mooses on yhtä historiallinen henkilö kuin kuningas Arthur.

        Jeesus oli esselaisten Sotilas-Messias, jonka tehtävä oli johtaa "valonlapsia" sodassa "pimeydenlapsia" vastaan, kun Jumalan valtakunta saapuisi. Jumalan piti tulla tässä sodassa heidän apuun "taivaallisella miekallaan". Tässä sodassa oltaisiin surmattu kaikki ne, jotka eivät olleet liityyneet essealaisiin ja ottaneet vastaan Johannes Kastajan antamaa sotilaskastetta. Myös omat sukulaiset olisi pitänyt surmata. Onneksi Roomalaiset pääsivät perille tästä essealaisten salaisuutenaan pitämästä suunnitelmasta:

        Markus 4:11-12:
        Niin hän sanoi heille: "Teille on annettu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksissa, että he näkemällä näkisivät, eivätkä huomaisi, ja kuulemalla kuulisivat, eivätkä ymmärtäisi, niin etteivät kääntyisi ja saisi anteeksi."


    • Taivas-ja-maa

      Maallinen perkele. Joka kumartaa maallista perkelettä on itse osa sitä. Maailma on perkeleen valtakunta. Jumalan valtakunta on taivas.

      • hyvää.ja.pahaa

        Maailma on sellainen, jokaiselle jotain luomakunnassa..


    • nimiten

      Mitä olisi tahtunut jollei jeesusta olisi ristiin naulittu, niinkin olisi voinu käynnä, olisiko pakka menny sekaisin.

      • Et olis ollut olemassa silloin. Olis kaikki loppunut siihen koska synti olis vaatinut että kaikki jopa maapallo ja universum kuolee heti. Synnin palkka on kuolema .


      • nimiten
        savonarola kirjoitti:

        Et olis ollut olemassa silloin. Olis kaikki loppunut siihen koska synti olis vaatinut että kaikki jopa maapallo ja universum kuolee heti. Synnin palkka on kuolema .

        Olen kyllä eri mieltä ei jeesuksen käynti elämää maapallon elämää juuri muuttanut, saati universumin elämää otollisia elämän paikkoja on muuallakin älyllisine olijoineen.


    • onsitäkaikenlaistasekot

      aloittajalla on vähän harhaanjohtava nikki kuten sopiikin olla jos on tuollainen nikki vaikka mitään tietoa ei ole henkien erottamisesta.

      ei siis hajuakaan itse asiasta.

    • rauhaa1

      Hitlerin tavoitteena oli luoda uusi Saksalainen kirkko, josta ristit ja krusifiksit olisi poistettu. Siellä ei siis saanut julistaa Pyhää Kolmiyhteistä Jumalaa, Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä, eikä Kristuksen sovituskuolemaa. Raamattujen tilalle alttarille piti asettaa "Mein Kampf".

      Hitler ei ollut kristitty kuin nimellisesti. Hänen todellinen hengellinen taustansa oli okkultismi, Thule-seura, Alfred Rosenberg, Dietrich Eckart, Guido List ja Adolf Lanz. (lähteet: Goodrich - Clarke, D. Sklar).

      Monet, etenkin katoliset papit, vastustivat Hitleriä. Heidän tiensä johti Dachaun keskitysleirille, jossa oli oikein pappisosasto. Siellä oli n. 2600 pappia, joista n. 95% oli katolisia pappeja,109 Evankelikaalia, 22 Ortodoksia, 8 Vanha Katolilaista ja 2 muslimia.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Priest_Barracks_of_Dachau_Concentration_Camp

      • GoottiDemonienRatsastus

        Hitler oli darwinisti, eli toteutti ateisti Darwinin rotuoppia. Hän yhdisti tähän goottien, eli ruotsalaisten herrakansa-ajattelun, jota myös Kolmas Valtakunta edusti: ruotsalaista Ankkalampea, herrakansan muista erottuvaa omaa "paremmankansan suljettua ryhmää". Tätä eivät monet tiedä. Tähän samaan ruotsalaisrasismiin perustuu myös pakkoruotsi Suomessa.

        Hitler ihannoi goottien, eli ruotsalaisten viikinkitarustoja ja hänen uskontonsa oli myös tätä: viikinkipakanuutta, Thorin ja muiden viikinkijumalten palvontaa. Natsi Wagner loi oopperoita ruotsalaisista, eli viikinkitarustoista.

        Richard Wagner: Valkyrioiden ratsastus
        https://www.youtube.com/watch?v=V92OBNsQgxU

        Hitlerin koko aatte perustui siis ateisti Darwinin rotuoppeihin, samalla ruotsalaisten itse kuvittelemansa, vaalean "arjalaisen" rodun ja pakanallisten jumalten, sekä myös saatananpalvontaan.


      • hitusen.järkee
        GoottiDemonienRatsastus kirjoitti:

        Hitler oli darwinisti, eli toteutti ateisti Darwinin rotuoppia. Hän yhdisti tähän goottien, eli ruotsalaisten herrakansa-ajattelun, jota myös Kolmas Valtakunta edusti: ruotsalaista Ankkalampea, herrakansan muista erottuvaa omaa "paremmankansan suljettua ryhmää". Tätä eivät monet tiedä. Tähän samaan ruotsalaisrasismiin perustuu myös pakkoruotsi Suomessa.

        Hitler ihannoi goottien, eli ruotsalaisten viikinkitarustoja ja hänen uskontonsa oli myös tätä: viikinkipakanuutta, Thorin ja muiden viikinkijumalten palvontaa. Natsi Wagner loi oopperoita ruotsalaisista, eli viikinkitarustoista.

        Richard Wagner: Valkyrioiden ratsastus
        https://www.youtube.com/watch?v=V92OBNsQgxU

        Hitlerin koko aatte perustui siis ateisti Darwinin rotuoppeihin, samalla ruotsalaisten itse kuvittelemansa, vaalean "arjalaisen" rodun ja pakanallisten jumalten, sekä myös saatananpalvontaan.

        Darwinin toi esiin sen mikä ymmärrettiin häntä ennenkin joka hyväksytään oppiaineena luomisen sijasta.
        Ymmärrystä veikkoset, se mitä ihmiset tietämättömänä entisaikaan ymmärsivät ei toimi nykyään.


      • IhminenEiOleKasvi
        hitusen.järkee kirjoitti:

        Darwinin toi esiin sen mikä ymmärrettiin häntä ennenkin joka hyväksytään oppiaineena luomisen sijasta.
        Ymmärrystä veikkoset, se mitä ihmiset tietämättömänä entisaikaan ymmärsivät ei toimi nykyään.

        Hitler loi rodunjalostuksen, perustuen Darwinin rotuoppeihin. En tiedä opettiko itse Darwin nimenomaista rodunjalostusta. Mahdollisesti. Se ainakin tuntuisi loogiselta. Miksi Hitler muutoin olisi ollut niin ihastunut darwinismiin?


      • KTSEiKirj
        GoottiDemonienRatsastus kirjoitti:

        Hitler oli darwinisti, eli toteutti ateisti Darwinin rotuoppia. Hän yhdisti tähän goottien, eli ruotsalaisten herrakansa-ajattelun, jota myös Kolmas Valtakunta edusti: ruotsalaista Ankkalampea, herrakansan muista erottuvaa omaa "paremmankansan suljettua ryhmää". Tätä eivät monet tiedä. Tähän samaan ruotsalaisrasismiin perustuu myös pakkoruotsi Suomessa.

        Hitler ihannoi goottien, eli ruotsalaisten viikinkitarustoja ja hänen uskontonsa oli myös tätä: viikinkipakanuutta, Thorin ja muiden viikinkijumalten palvontaa. Natsi Wagner loi oopperoita ruotsalaisista, eli viikinkitarustoista.

        Richard Wagner: Valkyrioiden ratsastus
        https://www.youtube.com/watch?v=V92OBNsQgxU

        Hitlerin koko aatte perustui siis ateisti Darwinin rotuoppeihin, samalla ruotsalaisten itse kuvittelemansa, vaalean "arjalaisen" rodun ja pakanallisten jumalten, sekä myös saatananpalvontaan.

        Paras versio Valkyyriasta elokuvassa Ilmestyskirja Nyt.
        Sotahullu upseeri vauhdissa Vietnamin sodassa:

        http://www.military.com/video/off-duty/movies/ride-of-the-valkyries-apocalypse-now/3647660892001/


      • U.S.NavyDestroyer

        Juu. Tuo on ikimuistoinen elokuvakohtaus. Puhutteleva. Ja profetioita selittäväkin, kaikenlisäksi.

        On jotakuinkin varmaa, että myös me suomalaiset, nimenomaan helsinkiläiset tulemme jonain päivänä kohtaamaan tuon saman näyn. Sekä kuulemaan tämän äänen:

        https://www.youtube.com/watch?v=TmhuQqPcOtY

        Veljet Amerikasta. Ehkä jo tänä vuonna.


    • ikjgkjhkkhgb

      Olemme uuden ihmisjumalan temppelissä, korkeimmassa kuin mikään kirkko maanpäällä. Kuulemme vain sekavasti tohtori Leyn puheesta huudon: "Me tervehdimme sinua - Hitler - Hitler - Hitler- me uskomme yhteen jumalaan taivaassa, joka sinut Mein Fuhrer, meille lähettänyt!" Ja Hitler vastaa: " Minä olen teidän kanssanne ja te olette minun kanssani! Nyt tunnen, että meillä on voimaa rakentaa Uusi Valtakunta !” Sinisen, huikean temppelin alla `jumala´ kietoutuu kaikkialle-läsnäolevaan suuruuteensa.” Te kuulitte erään miehen äänen ja se kosketti sydäntänne ja se herätti teidät ja te olette seuranneet tuota ääntä. Vuosikausia olette totelleet sen johdatusta näkemättä kertaakaan äänen kantajaa. Te olette vain kuulleet äänen ja seuranneet sitä. Ja kun me tapaamme nyt täällä, tunnemme kaikki tämän tapaamamme ihmeen. Teistä jokainen ei voi minua nähdä, mutta minä näen teidät ja te tunnette minut!”Nyt olemme yhtä!”

      (Kohteena Olavi Paatelan kirja, Kolmanen valtakunnan vieraana. K.J. Gummerus Oy, 1936)

      • SaahanSitäUnelmoida

        Se ihmisjumala oli / on goottien Siegfried. Hitler piti saksalaisten nuorukaisten ihanteena juuri Uutta Siegfriediä. Uusi Siegfried on siis eräänlainen goottilaisnatsien antikristus, ylirodun Suuri Johtaja.

        Hitler itse oli kaikkea muuta kuin siegfriedmäinen, vaalea rotuihminen.


      • SaahanSitäUnelmoida
        SaahanSitäUnelmoida kirjoitti:

        Se ihmisjumala oli / on goottien Siegfried. Hitler piti saksalaisten nuorukaisten ihanteena juuri Uutta Siegfriediä. Uusi Siegfried on siis eräänlainen goottilaisnatsien antikristus, ylirodun Suuri Johtaja.

        Hitler itse oli kaikkea muuta kuin siegfriedmäinen, vaalea rotuihminen.

        Nibelungein laulu / Nibelungenlied:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nibelungein_laulu


    • KristittyPersu

      Ja mitä tulee itse aloitukseen: "Henkivallat helluntaiherätyksessä"?

      Helluntailaisuudessa esiintyy runsaasti henkivaltoja. Niiden alkuperä on monenkirjava. Nämä voidaan jakaa perinteiseen kolmijakoon. Ne ovat lähtöisin:
      A) Jumalan Pyhästä Hengestä
      B) Ihmislihasta
      C) Saatanasta.

      A) Uskon, että helluntailaisuudessa alunperin, jos edelleenkin on osittain vilpittömyyttä, eli ihan aitoja kristittyjä siinä mielessä, mitä tulee henkeen ja oppiin, joskin helluntailaisuuden nk. opetukset ovatkin monenkirjavat ja perustuvat yleisimmin hyvin heppoiseen teologiaan, umpisokeaan fundamentalismiin. Myöskään henki ei välttämättä ole kehuttava.

      Mutta, vilpittömin, rehellinen helluntailainen saattaa löytää fundamentalismin kautta nk. kultajyvän ja omata myös Jumalan Pyhän Hengen. Tällaisia ihmeellisyyksiä tapaa myös tälläkin foorumilla, joskaan tällaiset eivät ole itse helluntailaisen nk. kerman taholta järin kunnioitettuja, vaan pikemminkin halveksittuja ja pilkattuja. Muuan, tosin opillisesti himppa harhautunut, mutta sydämeltään vilpitön profeetan tapainen kirjoittaja olkoon tästä hyvänä esimerkkinä.

      B) Sitten ovat ihmislihasta, eli langenneesta ihmisestä lähtevät henkivallat. Tavallinen, kristitty syntinen tuottaa syntiä kohtuullisella tuotolla, mutta henkivallat ovat eri asia.

      Henkivalloiksi ne muuntuvat silloin, kun uskonoppi kiistää uskovan kristityn voivan edelleen olla syntinen. Tällainen harhaoppinen - helluntailainen - ei tunnusta omaa syntisyyttään. Synti on hänestä "uskoontulossa" kaikonnut, hän ei koskaan tee mitään väärää. Ja anteeksi hän ei pyydä.

      Mutta me, ei-helluntailaiset syntiset, me kysymme: mistä sitten johtuu kaikki tämä ilkeys? Se ei lähde helluntailaisesta itsestään, näin he kaikki laumana todistavat. Kuitenkin näemme heissä aivan selkeät vääryydet, kuten valehtelun, panettelun, laumakiusaamisen. Tästä päättelemme: heissä on lihanriivaajat. Näiden pyhimysten itsensä ulkopuolella raivoavat henkivallat, heistä itsestään irtaantuneet.

      Nämä aikaansaavat lihantekoja, ne ovat matkijahenkiä, jotka tekeytyvät Pyhäksi Hengeksi, mutta eivät ole Hänestä lähtöisiä. Nämä lihan henkivallat pitävät helluntailaisten kokouksissa kovaa ääntä, tönivät, kiilaavat näyttämölle, haureudenhengessä.

      Tähän joukkoon, - yhdessä kohdan C) - kanssa kuuluvat myös poliittiset riivaajahenget, kuten äärifundamentalistinen, USA:n raamattuvyöhykkeen nk. äärioikeistolaisuus, sisältäen myös siis nimenomaisen fasismin ja natsismin. Valitettavasti nämä äärifundamentalistiset helluntaihaistattelijat ja -kukkoilijat ovat jostain käsittämättömästä syystä pesiytyneet Perussuomalaisten puolueeseen, joka siis suomalaisuudessaan on tietenkin ainoa, oikea, tervehenkinen ja pyhä. (Myös Kepu menettelee.) Mikseivät mene esim. Stumbelon selän taa, kokkareihin? Pilaavat persujen maineen.

      C) Saatanasta lähtöiset henkivallat: näitä on. Nämä ovat matkijahenkiä, jotka nk. apinoivat Jumalan Pyhän Hengen aitoa toimintaa, mutta todellisuudessa vihaavat Häntä, sekä Hänen lapsiaan. Pilkaten hyökkäävät aitoja kristittyjä vastaan, myös niitä omiensa keskelle jääneitä ihmelapsia, jotka todistavat olemuksellaan, että myös helluntailaisuudesta saattaa joku löytää sielunsa pelastuksen. Jumalalle kaikki on mahdollista.

    • thranduilitar

      Aloittajan tarkoitus ilmeisesti oli herättää keskustelua siitä miten helposti karismattiset hengellä täytetyt uskovatkin ovat petettävissä.
      Tarkoitus ilmeisesti oli myös pistää miettimään, voisiko näin käydä vielä uudestaankin.
      Sensijaan että riidellä siitä oliko Hitler kristitty.
      Hitler ei varmasti ollut sydämessään mikään Jeesuksen seuraaja, mutta hän osasi taitavasti antaa itsestään sellaista vaikutelmaa niille tahoille, joissa seurakunnasta tutun uskonnollisen kielen käyttäminen herätti luottamusta.

      Ja tästä pitäisi nyt seurata spekulointia, miten on täällä meidän keskuudessamme?
      Kuinka todellista on karismaattisten piirien "henkien erottelemisen kyky"? Tunnistammeko todella pahan silloinkin kun paha näyttäytyy "valkeuden enkelinä"? Käyttää tuttuja seurakunnallisia puheenparsia, esittää hurskailta kuulostavia rukouksia ja käyttäytyy pinnallisesti katsoen hyvän uskovaisen tavalla - on esiintymiseltään ja puhefontiltaan "ihan niin kuin meidän kirkon pastori"?

      Hitler hämäsi uskovaisia piirejä esiintymällä uskovaisena - ja täydestä meni.

      Voisiko näin käydä meillekin????

      • KTSEiKirj

        Poliitikot aina käyttävät uskontoa hyväkseen.
        Ei Hitler ollut poikkeus.


      • AameniaItellenne
        KTSEiKirj kirjoitti:

        Poliitikot aina käyttävät uskontoa hyväkseen.
        Ei Hitler ollut poikkeus.

        Niinhän USA:n toimijoina helluntailaisetkin yrittävät nyt viedä Suomea NATO:oon, vetoamalla muka Pyhässä Hengessä saatuihin "profetioihin", niinkuin hyvin tiedämme.

        Koko Profetiat-sivusto kuhisee NATO-agitaattorien "Herralta saatuja näkyjä". Helluntaiseurakunnat ovat koko suomalaisen historiansa ajan toimineet USA:n, NL- / Venäjän vastaisen propagandan levittäjinä. Jokainen helluntailainen, jolla yleensä on edes himppa omaa aivokudosta korviensa välissä, tietää tämän.

        Nämä ovat todellakin poliittisesti koulutettuja agitaattoreita. Levittävät vihapropagandaansa internetin eri sivustoilla. Siksi me, KTS, sinä ja minä, olemme näille valtava uhka ja meistä jatkuvasti levitetään valheita, sillä me katsomme kirkkaasti vain tosiasioita.

        "Jeesus voi tulla hetkellä, millä hyvänsä. Herramme sanoo: "Anna köyhille / Israelin työhön kaikki mitä sinulla on, niin sinulla on oleva palkka Taivaassa!" Huomenna voi jo olla liian myöhäistä!

        Rakas veli, sisko, ethän tahdo, että sinä kaikkine rahoinesi joudut Kadotukseen? Ja jos Herramme tulo viipyy, mitä sinä rahoillasi ja taloillasi teet? Kaukana Iiisraelissa on vielä ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet sanomaa Herrasta! Etkö sinäkin, rakas uskonystävä tahtoisi saada osasi siitä siunauksesta, jonka Iiiisraelin Jumala Itse on luvannut: "joka Sinua (Iiisrael) siunaa, sitä Minä siunaan!" "Mutta joka sinua kiroaa, sen Minä tässä paikassa kiroan!"

        Ethän rakas uskonystävä tahdo näin saada sieluasi ijankaikkiseen Kadotukseen, jossa rahasi ovat sinulle turhat? Ei, rakas Iiiisraelin ystävä. Uskon, että sinäkin haluat jakaa sen taivaallisen siunauksen, jonka minäkin, Herran vähäinen palvelija olen kokenut tämän Iiisraelin työn kautta! Minä, joka aloitin tyhjästä, kuinka Herra onkaan minua siunannut, ei ole pankkitilini sen jälkeen tyhjä ollut, kun tämän siunauksen itse hiffasin. Ameeen."

        "Ja minulle tuli tämä Herran sana: "Katso! Minä näen tulipunaisen Karhun, hirvittävän pedon, jolla on 3 päätä ja 70 hammasta ja se karjahteli turpa ammollaan idässä. Kysyin Herralta, mikä on tämä tulipunainen karhu, mutta minulle sanottiin: "Katso! Tämä salaisuus olkoon vielä suljettu, kunnes tulee se herranpäivä, jolloin minä lähetän Suuren Valkoisen Kotkan lännestä ja se tulee sinut vapahuttamaan. Aamen. Ja minä kuulin kuin suurten siipien kahinaa, satoja, tuhansia kotkia lensi lännestä, mutta Suomemme kohdalla ne seisahtuivat. Ja minä itkin kun näin tämän ja kysyin, jotta miksi ne siihen seisahtuivat. Ja minulle sanottiin: "Katso, ne odottavat, että oikeinäänestätte seuraavissa eduskuntavaaleissa." Ja minä itkin ja huusin: "Heti Natooooon!" Niin ne kotkat sen kuulivat ja ah! Ne lensivät Suomemme ylle ja silloin alkoi idästä tulla satoja tulipunaisia karhuja ja voi sitä voihketta, mikä silloin Suomenmaasta kuului! Hirvittävä on se Suuri Idän Tulipunainen Karhu, mutta pyhä on Suuri Amerikan Yhdysvaltain Kotka! Ja kaikki jotka tämän kuulivat, kumarsivat sitä Kotkaa."

        Ja sitten uhrilahja, eli heittäkää turhat rahanne haaviin.


      • Näkökulmaa
        AameniaItellenne kirjoitti:

        Niinhän USA:n toimijoina helluntailaisetkin yrittävät nyt viedä Suomea NATO:oon, vetoamalla muka Pyhässä Hengessä saatuihin "profetioihin", niinkuin hyvin tiedämme.

        Koko Profetiat-sivusto kuhisee NATO-agitaattorien "Herralta saatuja näkyjä". Helluntaiseurakunnat ovat koko suomalaisen historiansa ajan toimineet USA:n, NL- / Venäjän vastaisen propagandan levittäjinä. Jokainen helluntailainen, jolla yleensä on edes himppa omaa aivokudosta korviensa välissä, tietää tämän.

        Nämä ovat todellakin poliittisesti koulutettuja agitaattoreita. Levittävät vihapropagandaansa internetin eri sivustoilla. Siksi me, KTS, sinä ja minä, olemme näille valtava uhka ja meistä jatkuvasti levitetään valheita, sillä me katsomme kirkkaasti vain tosiasioita.

        "Jeesus voi tulla hetkellä, millä hyvänsä. Herramme sanoo: "Anna köyhille / Israelin työhön kaikki mitä sinulla on, niin sinulla on oleva palkka Taivaassa!" Huomenna voi jo olla liian myöhäistä!

        Rakas veli, sisko, ethän tahdo, että sinä kaikkine rahoinesi joudut Kadotukseen? Ja jos Herramme tulo viipyy, mitä sinä rahoillasi ja taloillasi teet? Kaukana Iiisraelissa on vielä ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet sanomaa Herrasta! Etkö sinäkin, rakas uskonystävä tahtoisi saada osasi siitä siunauksesta, jonka Iiiisraelin Jumala Itse on luvannut: "joka Sinua (Iiisrael) siunaa, sitä Minä siunaan!" "Mutta joka sinua kiroaa, sen Minä tässä paikassa kiroan!"

        Ethän rakas uskonystävä tahdo näin saada sieluasi ijankaikkiseen Kadotukseen, jossa rahasi ovat sinulle turhat? Ei, rakas Iiiisraelin ystävä. Uskon, että sinäkin haluat jakaa sen taivaallisen siunauksen, jonka minäkin, Herran vähäinen palvelija olen kokenut tämän Iiisraelin työn kautta! Minä, joka aloitin tyhjästä, kuinka Herra onkaan minua siunannut, ei ole pankkitilini sen jälkeen tyhjä ollut, kun tämän siunauksen itse hiffasin. Ameeen."

        "Ja minulle tuli tämä Herran sana: "Katso! Minä näen tulipunaisen Karhun, hirvittävän pedon, jolla on 3 päätä ja 70 hammasta ja se karjahteli turpa ammollaan idässä. Kysyin Herralta, mikä on tämä tulipunainen karhu, mutta minulle sanottiin: "Katso! Tämä salaisuus olkoon vielä suljettu, kunnes tulee se herranpäivä, jolloin minä lähetän Suuren Valkoisen Kotkan lännestä ja se tulee sinut vapahuttamaan. Aamen. Ja minä kuulin kuin suurten siipien kahinaa, satoja, tuhansia kotkia lensi lännestä, mutta Suomemme kohdalla ne seisahtuivat. Ja minä itkin kun näin tämän ja kysyin, jotta miksi ne siihen seisahtuivat. Ja minulle sanottiin: "Katso, ne odottavat, että oikeinäänestätte seuraavissa eduskuntavaaleissa." Ja minä itkin ja huusin: "Heti Natooooon!" Niin ne kotkat sen kuulivat ja ah! Ne lensivät Suomemme ylle ja silloin alkoi idästä tulla satoja tulipunaisia karhuja ja voi sitä voihketta, mikä silloin Suomenmaasta kuului! Hirvittävä on se Suuri Idän Tulipunainen Karhu, mutta pyhä on Suuri Amerikan Yhdysvaltain Kotka! Ja kaikki jotka tämän kuulivat, kumarsivat sitä Kotkaa."

        Ja sitten uhrilahja, eli heittäkää turhat rahanne haaviin.

        Voisitko antaa linkkejä sanomasi tueksi.?Eniten minua kiinnosti tuo,että helluntalaiset ovat natomyönteisiä,onko niin?.Vastustan itse natoon liittymistä.Tuntuu kyllä muutoinkin oudolta että kristitty kannattaisi vapaamuurarijohtoista natoa,mutta meitä on moneksi.Vihapropagandaa en ole nähnyt heidän levittävän missään.Saisinko siihenkin linkin?En kuulu itse mihinkään seurakuntaan joka on ihmisen rakentama,enkä tule sellaiseen liittymään.


    • Kirjoitit näin ---->>> Hitler hämäsi uskovaisia piirejä esiintymällä uskovaisena - ja täydestä meni.

      Voisiko näin käydä meillekin???? <<<

      Ja vielä näin ---->>>

      Kuinka todellista on karismaattisten piirien "henkien erottelemisen kyky"? <<<

      No jos Markku Koivisto pystyi hämämään Karismaattisen porukan ja myös Tod Bentley. Niin sanoisin että kevyeti pystyisi hitler hujjaamaan niitä mihin vaan.

    • Ihmettelen

      Uskovilla pitäisi Raamatun mukaan olla viisauden ja ymmärryksen henki, joka johtaa kaikkinaiseen totuuteen. Siksi onkin hyvin outoa, että helluntailaiset kannattivat Hitleriä Saksassa. Miksi Raamatun lupaukset eivät toimineet helluntailaisissa tuolloin??

      • KTSEiKirj

        Eput vastaa tähän:

        https://www.youtube.com/watch?v=iNvwKlrPp6M

        ""Mikä vanhat, nuoret,
        diinit, punkit, hämyt yhdistää
        kapisen pultsarinkin
        vastarintaan ryhdistää

        Se on suuri ja mahtava kommunismin pelko
        mutta kenellä on siitä selko?.."


      • FlemarinSnagari
        KTSEiKirj kirjoitti:

        Eput vastaa tähän:

        https://www.youtube.com/watch?v=iNvwKlrPp6M

        ""Mikä vanhat, nuoret,
        diinit, punkit, hämyt yhdistää
        kapisen pultsarinkin
        vastarintaan ryhdistää

        Se on suuri ja mahtava kommunismin pelko
        mutta kenellä on siitä selko?.."

        Sinäkin mokoma, itsenäisesti ja toisinajattelija, kepeleen ihmisystävä! Olet kommunisti ihan selvästi! Luterilainen! Arapi!

        Äärifundis ei kuuntele Eppuja (paitti tietysti salaa, niinqu kaikki muutki) vaan uskoo nöyrästi mitä Suuri Kotka sanoo! Taiat vastustaa Herransanaa ja NATO:a! Joutasit Kuantanaamoon! Nii.

        https://www.youtube.com/watch?v=xtcSziIdZlw


      • KTSEiKirj

        "Taiat vastustaa Herransanaa ja NATO:a!"
        :D
        Ei nyt sentään Natoa. Päämäärämme olkoon Nato ja äärifundislössin rahtaaminen puolustamaan liittolaismaa Turkin rajoja ja kuolemaan sinne Naton puolesta.
        Sen jälkeen Kooteekin voi poistua takavasemmalle.
        :D


    • pomppija

      Pakkoko juutalaisten on kaikkialla missä asuivat huijata,tehdä pisnestä ja sortaa köyhiä.Tätä taustaa varten ymmärrän hyvin juutalaisvihan.He vihasivat juutalaisten tekoja.

      • Näkökulmaa

        Juutalaisten teot ovat kauhistuttavia.Se miten he ahnehtivat rahaa ja valtaa on anteeksiantamatonta.Juutalaiset tulevat olemaan Jeesuksen saapuessa toisen kerran kaikkien kansojen johtajia.He ovat silloin tunnustaneet Kristuksen,ja palvovat tätä rukoillen. Kristus on tuhoava sionistit,ja kaikki jotka ihmisiä ja maata ovat turmelleet.Pahuus siis tullaan hävittämään,ja maailmassa alkaa yltäkylläisyyden ja rauhan aika,joka kestää tuhat vuotta,kunnes ihminen vangeudestaan vapautettujen langenneiden enkelien yllyttämänä aloittaa kapinan ja yrittää hyöktä pyhään Jerusalemiin yli maan piirin.Jerusalen siis on satelliittikaupunki,niin olen ymmärtänyt.Pyhä Jerusalemhan laskeutuu maan päälle,mutta ei maanpinnalle.Mitään tiettyä paikannimeä sijoituspaikalle ei ole mainittu..


    • Raamattu kertoo että jopa valitutkin voi exyä ..

      • VieläVoiValittaa

        Puhumattakaan niistä, joita ei valittu.


      • KTSEiKirj

        Joomut sit on sokeita kanoja jotka jyvän löytää.


    • jewjewish

      Raamatussa ei puhuta mitään juutalaisista, juudealaisista kylläkin; niin, ketä ovat siis nämä niin sanotut "juutalaiset"?

      • PuoliJuutalainen

        Puhutaanhan Raamatussa, ainakin UT:n puolella juutalaisista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe