Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Matkoista ja korvauksista

OmalAutol

Mites nämä kilometrit nyt menee, kun työnantaja on maksanut tes:in (rakennusliitto) mukaisesti matkakorvauksen jokaisen tilin yhteydessä. Nyt väännämme töissä kättä, että saako itse hakea vielä kilometrikorvauksia?

Liiton mukainen korvaus on siis tuo kiinteä "yli 20km - 5,44€", mutta kodin ja työpaikan välinen matka on todellisuudessa 26km, joillakin jopa 32km (mutta tuo korvaus). Kmkorvaus maksetaan kuntien mukaan, ei jokaisen henk.koht matkan mukaan.

Eli saako laskea koti-työpaikka väliset kilometrit (oma auto, mutta bussin hinnalla), vähentää oma vastuun ja laittaa verotukseen vai vähentää ov työnantajan maksamat ja loput laittaa verotukseen? Entäs sitten tapauksessani, kun olen ollut osan vuodesta työttömänä?

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei "OmalAutol" ja kiitokset kysymyksestäsi.

      Oletan vastauksessani, että sinulla on ns. varsinainen työntekemispaikka, eli esimerkiksi toimisto josta haet työmääräykset tai työkalut.

      Voit hakea matkakulut bussilipun hinnan mukaan, jos sinulla olisi mahdollisuus käyttää julkista kulkuneuvoa asunnon ja työpaikan väliseen matkaan. Laskennan pohjana voit käyttää esimerkiksi kuukausilipun hintaa. Vähennä summasta työnantajasi korvaama määrä ja kerro veroilmoituksen lisätietoa-kohdassa, että olet sen vähentänyt. Älä vähennä omavastuuta ilmoitettavasta summasta.

      Matkakulujen omavastuu on vuoden 2014 verotuksessa 600 euroa. Työttömyys vaikuttaa omavastuuseen siten, että omavastuu pienenee jokaista täyttä työttömyyskuukautta (21,5 päivää) kohden 55 eurolla. Verottaja saa tiedon työttömyyspäivistäsi suoraan etuuksien maksajilta ja pienentää sen perusteella matkakulujen omavastuuta. Riittää että tarkistat työttömyyspäivien lukumäärän veroilmoitukseltasi.

      Matkakulut voit ilmoittaa näppärästi veroilmoitus verkossa -palvelussa kohdassa "Matkakulut - Asunnon ja työpaikan väliset matkakulut": http://www.vero.fi/veroilmoitus

      Lisätietoa matkakuluista löydät osoitteesta: http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Matkakulut

      Keväisin terveisin
      Verotiimin Sami

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2348
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2123
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      79
      1745
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1557
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1546
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. 55
      1323
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      78
      1268
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe