Tuulivoimassa rehottaa laajamittainen korruptio

korruptioandlahjonta

46

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eurottuuleen

      Tämä nykyinen, sikamaisen kallis sähkön syöttötariffituki tuulivoimalle tulisi seuraavan hallituksen lopettaa heti ensityönä. Jos rakentaa 2,5-3MW tuulivoimalan, niin valtio takaa siitä saatavasta sähköstä lähes nelinkertaisen sähkön hinnan sähkön markkinahintaan nähden. Vuodesta 2016 lähtien kolminkertaisen hinnan 12 vuoden ajan. Veronmaksajien maksama tuki tulee olemaan noin 300 miljoonaa euroa vuodessa eli yli 3 miljardia 12 vuodessa ja Suomi tällä hetkellä jo lähes konkurssi tilassa. Kannattaisi kyllä ottaa selvää, mitä mieltä ehdokkaasi on tuulivoiman rakentamisesta.

      • puoluejohtajat_osallisia

        Puoluejohtajia mukana uusiutuvien lobbauskampanjassa – vaaliraati ihmettelee

        Ympäristöjärjestöjen ja uusiutuvan energia-alan rahoittama Energiaremontti2015-kampanja vaatii Suomen energiajärjestelmän muuttamista kokonaan uusiutuvilla energialähteillä toimivaksi vuoteen 2050 mennessä – ja sähkön ja lämmön tuotannossa jo aikaisemmin, vuonna 2035.

        Kampanjavetoomukseen on yhtynyt vaaliehdokkaita kaikista puolueista, ja puoluejohtajista mukana ovat ainakin keskustan Juha Sipilä, kristillisdemokraattien Päivi Räsänen, vihreiden Ville Niinistö ja vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki.


        Sipilän ja Räsäsen osallistumista hankkeeseen on ihmetelty, koska he äänestivät joulukuussa eduskunnassa Fennovoiman ydinvoimaluvan puolesta. Sipilä sanoi Talouselämän vaalitentissä myös, että hänen kantansa ydinvoiman jatkorakentamiseen Olkiluoto 3:n ja Pyhäjoen jälkeen on avoin. (Keskusta hyväksyy energiapoliittisessa ohjelmassaan myös Olkiluodon nelosreaktorin.)

        Myös kampanjassa mukana olevien yritysten ja etujärjestöjen roolia on ihmetelty, koska ne voivat hyötyä suoraan valtion tukiaisista, joita energiaremontin toteuttaminen vaatisi.

        15. kysymys vaaliraadille kuuluu seuraavasti:

        "Mitä mieltä olette siitä, että puoluejohtajat osallistuvat Energiaremontin kaltaiseen lobbauskampanjaan samaan aikaan kun he tukevat ydinvoiman lisärakentamista? Entä miten realistisena pidätte sitä, että kaikki Suomessa käytetty energia voitaisiin tuottaa sataprosenttisesti uusiutuvilla kampanjan ilmoittamassa aikataulussa?"
        http://www.talouselama.fi/vaalit/vaalitebatti/puoluejohtajia mukana uusiutuvien lobbauskampanjassa vaaliraati ihmettelee/a2300955


    • emmemaksaturhiaosinkoja

      Lopettakaa noitten tuulimyllyjen rakentaminen. Jos jatketaan, niin maksakoon vihreät omasta pussistaan tuon 300 000 000 euroa. Siitä on saatava kansalaisten äänestää, halutaanko noita maiseman pilaajia ja lintujen surmanloukkuja. Melusaastettakin niistä tulee. Turvetta haluaa erikoisesti Keskusta, koska se takaa keskustalaisille maanomistajille hyvät tulot, mutta sekin pitäisi lopettaa luontoa saastuttavana. Atomivoimalat ovat ainoat, jotka tällä hetkellä ovat ainoat suositeltavat niin kauan kuin keksitään parempia sähkönsaanti lähteitä.

      Vesivoimaloita enemmän käyttöön niissä puitteissa kuin ne ovat mahdollista toteuttaa sotkematta luonnon normaalia kulkua.

      • taamirkiittää

      • varokaavihreitäpiiloko

        Varokaa vihreät ovat kaksinaamaisia!
        Salasana on Ville Niinistö!
        Siteeraus Pirkko Mattilan kirjoituksesta Maaseudun tulevaisuus 17.5.2013, kansanedustaja( ps)

        Heidi Hautala väitti, että Ville Niinistön rooli ympäristöministerinä on auttanut energiapolitiikkaa ympäristöystävillesmmäksi!!
        Väite on vailla mitään perää. Kataisen hallitus on ratkaisuillaan tehnyt kivihiilestä kilpailukykyisempää, sillä useissa maamme suurimissa energialaitoksissa on joko ryhdytty tai valmistaudutaan käyttämään entistä enemmän kivihiiltä!!
        Energialaitosten vaatimien muutosten hinta osoittaa, että eivät ratkaisut voi olla lyhytjänteisiä, kun esim. Jyväskylän laitoksen muutokseen sanotaan maksavan 16 miljoonaa euroa.
        Ei tämän mittaluokan investointia tehdä yhtä hallituskautta silmällä piteän?
        Hallitus on kaikin keinoin, ministeri Niinistö mukaan lukien, ESTÄNYT KOTIMAISEN UUSIUTUVAN ENERGIATUOTANNON LISÄÄMISTÄ. Se on surullista ja noloa.
        Kertokaa jo lopultakin mistä on kyse, kun kotimaisiin raaka-aineisiin perustuvan energiantuotannon lisäys ei onnistu!
        JOssakin sakkaa ja tupruten, kun puhutaan fossiilisten polttoaineiden käytön kieltämistä samalla, kun kattiloita muutetaanuusiutumattoman kivihiilen polttamista varten. Kotimaiset uusiutuvat energiavarat jäävät käyttämättä.
        Vihreät: teidän vihreytenne on osoittautumassa kuplaksi, sillä oletteolleet hallituksessa, joka on antanut uudelle ydinvaimalalle luvan edellisellä kaudella. Tällä kaudella olette hallituksessa, joka on lisännyt uusiutumattoman fosiilisen polttoaineen eli kivihiilen käyttöä. Ministeri Ville Niinistö antoi 50 miljoonaa euroa Durbanissa taivaan tuuliin,mutta ammattikoulutuksesta on pakko säästää. Fantastisen vihreätä!
        Olen tarkakillut erityisen huolestuneena vihreiden hääräämistä luontoahyödyttämättömien, mutta kuitenkin tuhoavien asoiden kimpussa ja puuhastelussa viimeisemmäksi metsälain uudistuksessa. Olette ulottaneet pitkät vihreät lonkeronne sinnekin.
        Metsälaki ei ole suojelulaki, ja suomalainen metsätalous pyrkii aivan varmasti paremmin kunnioitamaan luonoarvoja kuin kivihiiltä kaivava yritys Kiinassa.
        Erään tiedejulkaisun nimi on: Suomen ympäristöpolitiikka--kestävää kehitystä vai vastuuntunnotonta vallankäyttöä. Se kertoo koruttomasti, kuinka yltiövihreä elitistinen koneisto jauhaa. Se koneisto silppusi rattaisiinsa VTV:n selonteon
        aikanaan, kun se huomautti painavin sanoin luontodirektiivin HUTERASTA implementoinnnista Natura 2000- valmistelussa. Toivottovasti metsälain valmistelumenee paremmin, sekä luontoarvot ja metsätalous edellä, eikä kotimaista "Durbania" tule.


      • tarvitaanko.tariffeja

    • lehmänkaupat

      Tosiasiassahan oli kysymys puhtaasta lehmänkaupasta. Suomeen tarvittiin lisää sähköenergiaa. Kokoomus ajoi ydinvoimala-asiaa, koska ydinvoimaloilla laskettiin saatavan edullisinta ja puhtainta energiaa ja ennen kaikkea ILMAN YHTEISKUNNAN TUKEA! Saadakseen keskustapuolueen ydinvoiman taakse, oli kokoomuksen taivuttava sen vaatimuksiin puuaineksen polttamisen tukeen. Saadakseen vielä hallituksessa istuvat vihreätkin ydinvoiman taakse, kokoomuksen oli taivuttava vihreiden vaatimuksiin tuulivoiman massiivisesta (n. 200 miljoonaa euroa vuodessa noin 10 vuoden ajan) tuesta.

      Lehmänkaupat eivät koskaan ole paras ratkaisu, mutta joskus niihin on suostuttava, kun omat voimat eivät riitä asioiden läpiviemiseen. Tässä asiassa sekä keskusta että vihreät vedättivät härskisti kokoomusta.
      Keskustahalllitusten sisäpiiripäätökset, ja miten niille kävi
      http://janne1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190690-keskustahalllitusten-sisapiiripaatokset-ja-miten-niille-kavi

    • totuusesiin15

      Aloittajan linkille toivoisi paljon lukijoita. Siinä on totuutta tuulivoimasta.

    • Tuulitukisalaisuus

      Tässä lisää kolkkoa totuutta tuuli- ja aurinkovoimatuista:

      Tuuli- ja aurinkovoiman tuet lisäävät hiilidioksidipäästöjä, aiheuttavat uhkaa sähköverkkojen toiminnalle ja vääristävät sähkömarkkinoita. Tuet hidastavat eri energiantuotantomuotojen tuotekehitystä ja haittaavat Euroopan pk-sektorin kilpailukykyä.

      Kansallisista tuuli- ja aurinkovoimatuista tulisi luopua.

      Sitran toimeksiannosta Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa tehdyn tutkimuksen johtopäätökset ovat hämmentäviä – senkö vuoksi loppuraportista ei ole medioissa juuri kirjoitettu?

      http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman tuki on miljardien tulonsiirto/a2299667

    • eurot_taivaan_tuuliin

      Saksan tuulivoimarakentaminen on ajautunut katastrofiin

      Saksan valtion myötävaikutuksella on tuulivoimarakentamiseen tuhlattu 11 miljardia euroa taivaan tuuliin eikä sähköntuotantoa ole saatu yhtään ainoata kWh lisää. Saksan tuulivoimaan on investoitu vuosina 2011-2014 yhteensä n. 11 miljardia euroa. Siitä huolimatta maan tuulivoimalla tuotetun sähköenergian määrä on joka vuosi laskenut dramaattisesti.

      Vuonna 2011 Saksa tuotti tuulienergiaa yhteensä 48 883 GWh, jolloin koko tuulivoiman asennettu teho oli 29,07 GW. Tämän jälkeen tuotettu energiamäärä on laskenut vuosittain, vaikka tuulivoimaa on rakennettu joka vuosi lisää ollen vuoden 2014 lopussa 35,68 GW. Vuonna 2014 Saksa tuotti tuulienergiaa vain 46,5 TWh, joka on 2,4 TWh vähemmän kuin vuonna 2011.

      Toisin sanoen Saksa on rakentanut vuosina 2011-2014 lisää tuulivoimaa 6 610 MW, mutta energiaa on vuodesta 2011 lähtien saatu joka vuosi vähemmän.

      Tuulivoiman osuus koko sähköntuotannosta on koko neljän vuoden ajan ollut hieman yli 8 %, vaikka tuulivoiman kapasiteettia on tullut lisää tuo edellä mainittu 6 610 MW.
      Lue koko juttu http://jaakkojuhaniojaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186698-saksan-tuulivoimarakentaminen-on-ajautunut-katastrofiin

    • tarvitaankonäitä

      Tässäpä muutama linkki noista "luonnon suojelijoiden" palvomista härveleistä.
      TUULIVOIMALAPALO SYTYTTI MAASTOPALON
      http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/tuulivoimalapalo-sytytti-maastopalon-liikenne-valtatiell
      VIDEO TUULIVOIMALAPALOSTA
      http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1232289
      TUULIVOIMA RIKKOI ERÄMAAN RAUHAN
      http://yle.fi/uutiset/aani_tuntuu_kehossa__tuulivoima_rikkoi_eramaan_rauhan/7917911

      • metrejävain

        TUULIVOIMA RIKKOI ERÄMAAN RAUHAN
        Tuomaloiden asunnolta on 1,9 kilometriä lähimmälle tuulivoimalalle.
        – Olemme asuneet myös moottoritien vieressä, mutta siihen ääneen tottui. Tuulimyllyjen ääni on erilainen, sen tuntee kehollakin. Ikävimmillään se on kun tuuli puhaltaa etelästä ja ottaa Päijänteestä vauhtia. Silloin ääni peittää pihassa käynnissä olevan auton moottorin äänen.
        Yllä oleva siteeraus edellisen kommentin linkistä.
        MUTTA MITÄ LÖYSINKÄÄN, NIMITTÄIN........
        Ylivieska hyväksyi Tuomiperän tuulivoimapuiston osayleiskaavan, vaikka tuulivoimaloiden (8 kpl) etäisyydet lähimpään asuinrakennukseen ovat metreinä vain 1180, 1237, 1299, 1595, 1721, 1960, 2044, 2674. Taitaapa tuossa tuiverruksessa lähteä jo koko asumus lentoon. Askarruttaapa ajatustani vain, että mitenkähän tuommoinen kaavoitus tuli valtuustossa hyväksyttyä.
        http://www.ylivieska.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ylivieska/embeds/ylivieskawwwstructure/18618_2014-4-7_KAAVA_DECIBEL_V126-3300_x_8_x_HH137.pdf


      • voimaloidensijoittaminen
        metrejävain kirjoitti:

        TUULIVOIMA RIKKOI ERÄMAAN RAUHAN
        Tuomaloiden asunnolta on 1,9 kilometriä lähimmälle tuulivoimalalle.
        – Olemme asuneet myös moottoritien vieressä, mutta siihen ääneen tottui. Tuulimyllyjen ääni on erilainen, sen tuntee kehollakin. Ikävimmillään se on kun tuuli puhaltaa etelästä ja ottaa Päijänteestä vauhtia. Silloin ääni peittää pihassa käynnissä olevan auton moottorin äänen.
        Yllä oleva siteeraus edellisen kommentin linkistä.
        MUTTA MITÄ LÖYSINKÄÄN, NIMITTÄIN........
        Ylivieska hyväksyi Tuomiperän tuulivoimapuiston osayleiskaavan, vaikka tuulivoimaloiden (8 kpl) etäisyydet lähimpään asuinrakennukseen ovat metreinä vain 1180, 1237, 1299, 1595, 1721, 1960, 2044, 2674. Taitaapa tuossa tuiverruksessa lähteä jo koko asumus lentoon. Askarruttaapa ajatustani vain, että mitenkähän tuommoinen kaavoitus tuli valtuustossa hyväksyttyä.
        http://www.ylivieska.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ylivieska/embeds/ylivieskawwwstructure/18618_2014-4-7_KAAVA_DECIBEL_V126-3300_x_8_x_HH137.pdf

        lainauksia keskustelusta http://keskustelu.suomi24.fi/t/12668192

        Tuollaisessa tuulivoimaloiden sijoittamisessa ei ole mitään tolkkua. Kyllä Ylivieskassa asumattomia seutuja riittää, eikä myllyjä tulisi lähes pihamaille pystyttää. Kuntapäättäjien ei koskaan tulisi sortua tuollaiseen. Ei se ole noiden asukkaiden syy, jos kunnan taloudellinen tilanne heikko ja rahat on loppu. Jos voimaloita perustellaan taloudellisella hyödyllä, niin pitäisihän silloin edes tietää paljonko tuo hyöty tulee olemaan, sekin kun tuntui useimmilta olevan hukassa.
        http://www2.ylivieska.fi/Dynasty5/kokous/20141816-8.HTM
        Kymppisanomat
        Tuomiperän tuulivomapuistokaavasta kaksi huutoäänestystä
        http://issuu.com/finland/docs/kymppi-23web SIVU 9


      • hfkslyhbvlkg

        Onpas hurjaa touhua.


      • faiö

        Karmeaa katsottavaa nuo tuuliturbiinipalot. Siinä on kuiva kangasmetsä roihussa, kun tuollainen palo sattuu kesäaikaan... Eipä haluaisi olla lähistöllä.


      • ei.hyvältä.näytä
        metrejävain kirjoitti:

        TUULIVOIMA RIKKOI ERÄMAAN RAUHAN
        Tuomaloiden asunnolta on 1,9 kilometriä lähimmälle tuulivoimalalle.
        – Olemme asuneet myös moottoritien vieressä, mutta siihen ääneen tottui. Tuulimyllyjen ääni on erilainen, sen tuntee kehollakin. Ikävimmillään se on kun tuuli puhaltaa etelästä ja ottaa Päijänteestä vauhtia. Silloin ääni peittää pihassa käynnissä olevan auton moottorin äänen.
        Yllä oleva siteeraus edellisen kommentin linkistä.
        MUTTA MITÄ LÖYSINKÄÄN, NIMITTÄIN........
        Ylivieska hyväksyi Tuomiperän tuulivoimapuiston osayleiskaavan, vaikka tuulivoimaloiden (8 kpl) etäisyydet lähimpään asuinrakennukseen ovat metreinä vain 1180, 1237, 1299, 1595, 1721, 1960, 2044, 2674. Taitaapa tuossa tuiverruksessa lähteä jo koko asumus lentoon. Askarruttaapa ajatustani vain, että mitenkähän tuommoinen kaavoitus tuli valtuustossa hyväksyttyä.
        http://www.ylivieska.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ylivieska/embeds/ylivieskawwwstructure/18618_2014-4-7_KAAVA_DECIBEL_V126-3300_x_8_x_HH137.pdf

        Ylivieskassa hujatonta porukkaa päättäjinä,eli yksinkertaistettuna ei minkäälaista tietämystä mistään.


    • punhavakki

      Nyt tämä yksi tuulimyllyintoilija, tämä pylväspyhimys yrittää vielä päästä eduskuntaan ,älkää hyvät ihmiset vaan missään nimessa antako ääntänne tällaiselle pellepelottomalle.!!

      • oonkuullunna

        Jos oikein tiedän, Pylväs oli Sievissä mennä viikkoina toritapaamisessa. Oli sanonut siellä, että tuulivoimatuet ovat liian isoja.


      • Nähty_on
        oonkuullunna kirjoitti:

        Jos oikein tiedän, Pylväs oli Sievissä mennä viikkoina toritapaamisessa. Oli sanonut siellä, että tuulivoimatuet ovat liian isoja.

        Normaalia Ylivieskalaista kuntapolitiikkaa. Ei Pylväs eduskuntaan eikä enää edes kunnallispolitiikkaan.


      • Pylväs_alas

        Heikoin lenkki, ei enää jatkoon.


      • Rambollin.ohjeistamana

      • juu.juu
        Rambollin.ohjeistamana kirjoitti:

        Ei kuunnellut ollenkaan kuntalaisia vaan noudatti noita konsulttifirmojen ohjeita.
        Tuulivoimasta ja hyväveliverkostoista
        http://janne1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133696-tuulivoimasta-ja-hyvaveliverkostoista-ramboll
        http://janne1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182610-ramboll-rambollin-valvojana-ja-muita-tuulivoimakytkoksia

        Niin, ja nytkö tämä konsulttifirmojen ohjaama kepu lähtisi ajamaan alueemme asioita. Eiköhän meiltä löydy vahvempaa edustajaa hänen tilalleen.


      • kopb.lo
        juu.juu kirjoitti:

        Niin, ja nytkö tämä konsulttifirmojen ohjaama kepu lähtisi ajamaan alueemme asioita. Eiköhän meiltä löydy vahvempaa edustajaa hänen tilalleen.

        Kyllähän meillä on parempaa tarjolla.


    • Sähköäsähköä

      Kantokylälle on tehtävä kaksi tuulivoimalaa pellot on vesijättömaata ei sopivia viljelykseen

      • tyhmäkö.oot

        Aly hoi, nuohan kuluu suojelualueisiin.


    • NoWoihvoih

      Mitähän siinä suojellaan WESIJÄTTÖMAATAKO???? Kohta asumaton kylä

      • jotain.rajaa

        Näin puhuu vain henkilö, joka ei tiedä asiasta yhtään mitään. Useita uusia taloja jäämässä tuulivoimaloiden melualueelle.


    • Myskytuulet

      Mikä siinä tekase oma TUULIVOIMALA

    • CO2_kasvaa
    • Tuhlausta

      Valtion tulisi tarjota kunnille asiantuntija-apua tukirahojen sijoittamiseen. Siitä hyvänä esimerkkinä ovat tuulivoimatuet. Kuntatasolla asiantuntemusta ei löydy ja raha vain merkitsee - ei muu. Tukipolitiikan tarkoitus: kestävän kehityksen ja kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen unohtuvat kun esim. tuulivoimatukien huumassa päättäjät valitsevat alueita. Lähiasukkaita ei kuulla eikä kuunnella. Hirvittävää rahan tuhlausta.

      • educated15

        Naulan kantaan! Kunnilta pois päätösvalta ja asiantuntijat kehiin. Kun ahneet kuntapäättäjät pääsevät päättämään, jälki on rumaa. Ei oteta huomioon kokonaisetua, vaan vain lyhytnäköinen rahan tahkoamisen mahdollisuus. On niin kurjaa, kun monissa pienissä kunnissa päättäjien koulutustasokin on aivan surkea, miten he voivat tehdä kauaskantoisia vastuullisia päätöksiä?


      • korpiroju

        Tarttis laittaa MOT-selvittämään kunnan päättäjien kytköksiä ja jääviyskysymyksiä myllyjen maan omistus suhteisiin.Onko myllyjen alla oleva maa päättäjien tai lähisukulaisten.


      • k-hippu

        Alavieskassa ainakin on aktiivinen myllyjen touhuaja.


      • educated15
        korpiroju kirjoitti:

        Tarttis laittaa MOT-selvittämään kunnan päättäjien kytköksiä ja jääviyskysymyksiä myllyjen maan omistus suhteisiin.Onko myllyjen alla oleva maa päättäjien tai lähisukulaisten.

        Sanos muuta, voisi paljastua aikamoisia kytköksiä.


    • näin.on.näreet

      Ohjaamalla tuulivoimaloiden syöttötariffit kotimaiseen puu- ja bioenergiaan saataisiin uusiutuvan energian määrä nostettua EU:n tavoitteeseen. Kaikki energiaan sijoitettu raha ja työ jäisivät Suomeen. Tuulivoiman rakentamissa suurin osa investoinneista menee ulkomaille, siinä menee myös voitot ja yhteisöverot paratiisisaarille.

    • AINA-TUULEE

      Siinähän alat tekeen voimalaa jos se on niin hyvä hanke

      • lyytimuori

        Aina-tuulee, paitsi silloin kun sähköä tarvitaan :) :)
        Tuulivoiman syöttötariffin suuntaamisella hajautettuun kotimaisella tuotettavaan energiaan loisi kymmeniätuhansia työpaikkoja ja vähentäisi Venäjä-riippuvaisuutta.
        Yksi huono puoli siinä olisi; se loisi hyvinvointia maaseudulle. Eihän se käy, eihän!!!


    • takuuvarmat.haitat

      Tuulivoimaloiden ainoa tarkoitus on rahallisen hyödyn maksimointi omistajilleen mahdollisimman pienellä riskillä. Ympäristön ihmisille aiheutetut haitat ja vahingot ovat täysin toissijaisia ja merkityksettömiä asioita.
      Tuulivoiman äänen taajuus on matala ja häiritsevä. On ihan turha tulla selittämään, etteikö siitä olisi haittaa.
      Asiantuntijat sanovat, että alle 2 km säteellä voimaloista melu- ym. haittoja tulee esiintymään varmasti. Jo rakennettujen voimaloiden läheisyydessä asuvat ihmiset sanovat, että 2 km ei aina edes riitä. Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee, että asutuksen ja voimaloiden välillä tulisi olla 2 km suojavyöhyke.

    • vö.lbvöbvp

      Pioneeritutkimus tuulivoimasta: Asukkailla syvä epäluottamus voimayhtiöön ja virkamiehiin

      Tuulivoimaloiden äänet koetaan häiritsevänä, vaikka niiden aiheuttama melu pysyy ohjearvojen sisällä. Porin Peittoossa on kartoitettu asukkaiden kokemuksia tuulivoimapuistoista ensimmäistä kertaa Suomessa. Tutkimuksesta käy ilmi myös asukkaiden luottamuspula tuulivoimarakentajin ja virkamiehiin.
      http://yle.fi/uutiset/pioneeritutkimus_tuulivoimasta_asukkailla_syva_epaluottamus_voimayhtioon_ja_virkamiehiin/7989181

    • venättä

      eu-han tähän pakottaa,montako tuulivoimalaa on venäjällä

    • sähköverona.tuulitukea

      Tuuli puhaltaa lompakossani
      Oletko katsonut hiljattain sähkölaskuasi? Tavallinen pientalonsa sähköllä lämmittävä kansalainen saattaa maksaa tänä vuonna sähköstään 500 euroa, mutta muutaman vuoden kuluttua 2 000 euroa tuulivoimatukea sähköveron muodossa. Tuuli puhaltaa jo sinunkin lompakossasi.
      http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleisöltä/tuuli-puhaltaa-lompakossani-1.1833529

    • että.silleen

      Suomen sähkö on melkein EU:n halvinta 15c/kWh, Saksan ja Tanskan sähkö EU:n kalleinta 30c/kWh.
      http://www.slideshare.net/fullscreen/energiateollisuus/energiavuosi-2014-shk/28
      Saksan ja Tanskan sähkön päästöt per kWh on 2-3 kertaa suuremmat kuin Suomen.
      http://www.slideshare.net/fullscreen/energiateollisuus/energiavuosi-2014-shk/24
      Tuulivoiman melurajat ja mallinnusohjelmat toimii Suomen ensimmäisen tutkimuksen mukaan näin hyvin: "Joka kolmas kokee meluhaittoja" "vaikka tutkimustulosten mukaan melu pysyy ohjearvojen sisällä".
      http://yle.fi/uutiset/7989181

      • srgdj

        Naamas vielä venähtää kun nämä pirunmyllyt nousevat ja pilaavat koko Suomen, idiootti!


    • cvbgkh.n2
    • korpiroju

      Tanskassa tuulivoimat tuottavat sähköä ajoittaan liika ja he maksavat Ruotsalaisille siitä että ne ottavat sitä syynä se että tukirahat saadaan valtiolta.Samoin käy vielä Suomelle.Myllyt tuottavat parhaiten silloin kun kulutus on pientä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2921
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2204
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1164
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1047
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      944
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe