5-asiaa kohtaa miksi tässä näin kävi.

belfienpaikka

kohta numero 1. Ylimielinen suunsoitto pienipalkkaisia työtätekeviä ihmisiä kohtaan (laura)

kohta numero 2. Vastuunpakoilu kesken vaalikauden (Jyrki)

kohta numero 3. poikamaiset selfiet, sovituissa asioissa pysyminen. (Alex)

Kohta numero 4. 4vuotta oli aikaa tehdä asioiden eteen jotain ,mutta laihaksi jäi. (hallitseva puolue)

kohta numero 5. Suomi kuntoon-slogan (oli lähinnä vitsi) (koko porukka yhdessä)

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YLE-kiärä

      Kansa on puhunut, ne alle 2600 e tienaavatkin.
      YLE:n kieroilut auttoi RKP:tä kevensi Kokoomus& SDP:n pudotusta.

      • ihan-oikein

        Sitä se on kun alkaa ajaa vain vähemmistön asiaa.
        Miksi valitsitte suomenruotsalaisen johtoon.


    • VesaKaitera

      Suomen talous ei saanut tällä vaalikaudella vetoapua ulkomailta, vienti takkusi. Eräät Kataisen ja Stubbin tavoittelemat rakenteellsiet uudistukset olivat sinänsä järkeviä, niitä ei vain saatu toteutetuksi, osin muutosvastarinnan vuokis. SoTe taas oli niin vaikea asia, ettei homma onnistunut, vaikka sen takana olivat kaikki eduskuntapuolueet. Antti Rinteen vaihtuminen Jutta Urpilaisen tilalle SDP:n puheenjohtajaksi söi jo kättelyssä aidot sinpunayhteistyön mahdollisuudet. Rinne lupasi jo pj-taistelun aikana tekevänsä hyvin selvän eron Kokomukseen ja hän oli sanansa mittainen mies. Jatkossa hän lienee sitä oppositiossa.

      Kokoomuksen kannalta tulos ei ollut hyvä, mutta pääministeripuolueena toimiminen taloudellisesti vaikeana aikana on vaalien voittamisen kannalta vaikea paikka. Nyt saatu 37 paikkaaa täyttää minimitavoitteemme, koska SDP hävisi meille kutienkin noin 50000:llä äänellä. Mikäli SDP olisi saanut enemmän paikkoja kuin Kokoomus, niin puinamultapohja olisi saattanut tulla kyseeseen. Nyt en oikein usko, että SDP:llä neljänneksi jääneenä puolueena ennätyksellisen alhaisella kannatuksella olisi järin suuria ambitioita osallistua hallitukseen. He ottavat jonkin tavoitteensa kynnyskysymykseksi ja hirttävät ovat hallitusmahdollisuutensa tietoisesti siihen. SDP:ssa lasketaan, että PS uutena kokemattomana hallituspuolueena tulee haastavissa oloissa olemaaan mainio arvostelun kohde oppositiosta käsin hyökkääville demareille.

      PS:n tukijat ovat väittäneet, että PS on nyt vakiinnuttanut asemansa suurena puolueena. Väitän, ettei ole vielä. Sitten, jos PS pystyy saamaan vähintään 35 paikkaa eduskuntaan sen jälkeen kun se on toiminut täyden vaalikauden hallituksessa, niin katson sen kannatuksen vakiiintuneeksi, mutta vasta sitten.

      Mikäli Kokoomus pääsee hallitukseen kuten uskon, niin Alexander Stubb tulee jatkamaan Kokoomuksen puheenjohtajana. Eihän tämä vaalitulos mikään kovin kajahtava luottamuslause Stubbille ollut, mutta hänen otteensa selvästi tiivistyi vaalitaistelun aikana ja hän oli monessa suhteessa onnistunut vaaliveturi. Jos tässä jokin suuri puolue on vaihtamassa puheenjohtajaa, niin se lienee SDP: Tuo puolue on kuitenkin nyt hävinnyt kolmet vaalit putkeen ja menettänyt niissä yhteensä 19 paikkaa.

      Mielenkiintoinen yksityiskohta oli siinä, että RKP pystyi Carl Haglundin turvallisuuspoliittisesti korkeasta profiilista huolimatta tai ehkä juuri sen ansiosta saamaan hyvän tuloksen, kun taas Vasemmistoliitto hävisi vaalit. Se siirtyi oppositioon juuri sen vuoksi, että olisi oppositiosta käsin päässyt arvostelemaan hallitusta. Vihreiltä tuo onnistui, Vasemmistoliitolta ei.

    • turpaan_vedon_paikka

      kohta numero 6. Häikäilemättömät tulonsiirrot tavalliselta kansalta (jopa lapsilta) rikkaille yrittäjille.

      • iloinen-twiitti

        Näin on. Heikompiosaisilta pois. Lapset (lapsiperheet), vanhukset ja eläkeläiset kurjistuvat.
        Alle 2600 e tienaavat olivat vielä sen verran voimissaan, että YLE:n PUPPUOSASTOJEN huippuasiantuntijat eivät käsitä (tunnusta). Persut tarjoaa uskottavan vaihtoehdon. Jatkossa YLE:n PUPPUOSASTOT ja muut vastavoimat tekevät kaiken mahdollisen, että persujen uudistustyö vaikeutuu.


    • mehänvoitettii

      Hei

    • mevoitti

      Hei

    • vinullar

      Hejaa

    • PSjyrää

      Ei kukaan uskottava puoluejohtaja ota itsestään joka paikkassa selfietä ja twiittaile niitä kavereilleen, kuten teinitytöt sidukkapäissään baarissa. Kiitos tastä kuuluu Alexander Stupidille ja ääniä sataa Keskustan, PS:n ja vihreiden laariin oikein kunnolla. Lisäksi ylimielinen suunsoitto pienipalkkaisia työtätekeviä ihmisiä kohtaan (laura), joka edustavat suurinta osaa äänestäjistä. Toivottavasti sekoomus ei pääse hallitukseen. Se olisi piste iin päälle näissä vaaleissa ja kruunaisi puolueen imagon. Toivottavasti tulevaisuudessa puolue jatkaa samaa linjaa, niin hyvä tulee :)

    • Hyvätulee

      Kokoomuksen mokat ovat peräisin jo ajalta, kun kilvan lupailivat palkankorotusta jopa 25 prosenttia Sari sairaanhoitajille. Jakoivat työhanskoja ja ryhtyivät työväenpuolueiksi. Kokoomus aiheutti toimillaan valtavan julkisensektorin verotuksen tarpeen, maa alkoi tyhjentyä tuottavasta porukasta, yksityisen sektorin työntekijät kortistoon ja yritykset myyntiin, sekä ulos maasta.
      Verot kohosivat kaikilla sektoreilla, niin pääomissa, kuin palkoissakin ja varsinkin eläkeläisillä.
      Yrittäjät unohdettiin täysin ja PK yrittäjät poljettiin suorastaan suohon Kokoomuksen toimesta. Ei lainkaan ihme, että yrittäjät ovat pettyneet pahasti ja Kokoomus menettänyt ääniä.
      Sipilä ottaa nyt vallan ja johtajuuden, pääministerin työ ei ole Stubin kaltaista pelleilyä ja ilveilyä.
      Rinnettä saa potkaista persuksiin ja kunnolla oppositioon. AY demari on nyt jo tullut Suomelle kalliiksi ja vielä pitäisi velalla elvyttää ja maksella AY johtajien pitkät lomat ja suuret palkat.
      Toivottavasti Sipilällä on rohkeutta leikata julkisen sektorin käsittämättömiä lähes Kreikkalaisia etuja ja vähentää velanoton, sekä verotuksen tarvetta. Tehdä ratkaisevia päätöksiä, jotta yrittäminen alkaa jälleen kannattamaan ja saadaan tuottavia työpaikkoja Suomeen.
      Yrittämällä pitää myös kilpailuttaa julkista sektoria, joka on päässyt lihomaan kilpailun puuttuessa. Työ on saatava sielläkin tuottamaan, jotta 25 prosentin palkankorotuksille saadaan jotain lisäarvoa.
      Kokoomuksen pitää tässä tukea Keskustaa, yksikään puolue ei Suomessa ole riittävän iso yksin näitä hoitamaan. Persut joudutaan ottamaan mukaan, mutta näiltä tuskin mitään älynväläyksiä löydy, samaa vanhaa mamuja, EU propagandaa ja pakko Ruotsin vouhotusta.
      Kokoomuksella on kyllä paljon hyviä ministeriainesta olevia, kunhan oikea tehtävä vaan löytyy. Räty oli kyllä pohjanoteeraus ja putosi aiheesta, Vaapaavuoren lähtö suuri menetys. Stubb hyvä eurooppa asioissa, kunhan hieman malttaa.
      RKP voisi jatkaa puolustusministerinä, Haglund ja pohjoismainen yhteistyö varmasti paras linja. Haglundia aluksi hieman epäiltiin, kun armeijakin oli jäännyt käymättä, mutta lopulta oli yksi parhaista ministereistä, ahkera ja määrätietoinen oikealla tavalla.
      Sipilästä tulee erinomainen pääministeri, rehellinen ja karismaattinen, Kokoomuksen kannattaa pitää hyvät välit häneen.

    • TotuusKunniaan

      Kokoomuskonnat Käteisen ja Stupidon jälkeen jo tiedetään, mutta oletkos kuullut mitä eläkkeellä oleva rikoskomisario, kepun entinen kansanedustaja Sulo Aittoniemi kerran sanoi:

      "Ei mikään tässä maassa ole ollut niin suuri rosvo kuin keskustapuolue. Ja kun nämä nykyiset poliitikot eivät ymmärrä edes hävetä, saa-tana..."

    • kylläjämpionnäin

      Kyllä pistää VIHAKSI tuo viranomaisten SAAMATTOMUUS ja LÄSSYTYS kun lukee RIKOS-UUTISIA raiskauksista ,väkivalta tapauksista,taskuvarkauksista ,mummojen-ja vaarien ryöstelyistä ja asuntomurroista joita täällä tehtaillaan ,varsinkin kun tekijöillä on ETNISTÄ TAUSTAA niin meidän viranomaistet HALVAANTUU täysin alkaa hyssyttely ja vähättely kuten tuo PASILAN HAKKAUS tapaus ,pääsivät vapaaksi samantien taisi olla kiire PERJANTAI-RUKOUKSIIN ?? Ja entäs ESPOON ISIS -tapaus ?? Olisi mukva tietää kuinkahan monta ASUNTO-MURTO ja TASKUVARASJENGIÄ tääläkin hetkellä kiertelee maassamme pahanteossa ,POLIISIEN samaan aikaan pyöritellessä sormiaan ja hokien että EI MEILLÄ EI MEILLÄ .Ainoa mihin niillä tuntuu aika ja resurssit riittävät on ettei SOME-saiteilla vaan kirjoiteta MUSLIMEISTA rumia ja KIIHOTUTA KANSANRYHMISTÄ(somalit) EI MUUTA KIITOS!!!!

    • Hihihhihi

      Tuohan on kuin suoraan tuppin puheesta. Kohtayks, kohta kaks

    • kurjuudenasiamies

      Kokoomus jättää aina jälkeensä savuavia raunioita ja epätoivoisia ihmisiä.

    • ohjenuorakok

      Otetaan,ei anneta,lopetetaan,ei aliteta

    • jahuujykket

      Jahuu

    • lurpengöran

      Jahuu

    • TotuusISKEE

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe