Sipilän auto

Erämetsien...kulkija

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomen_sipilöin_kunta

      Sipilää äänestäneitä oli Kainuussa Puolangalla.
      Juha Sipilä keräsi Kainuun Puolangalla lähes puolet äänistä.

    • Vanhempi.autoteknikko

      Roskaa tuo autojuttu. Ei se sitä ole tehnyt vaan upporikkaana osaavalla teettänyt.
      Ja tuon auton ajamisen halpuus riippuu paljon siitä, miten halvalla saat polttopuut. Ja miten halvalla saat auton huollettua. Se kun tuon häkäkaasun sivutuotteena pakkaa tulemaan kaikenlaisia tervoja, etikoita ja formaldehydejä. Ja niitten erottaminen kaasuvirrasta on työlästä ja silti niitä pääsee moottoriin, missä pikeyttävät ja syövyttävät paikkoja. Niin, että huoltaa pitää ja paljon...
      Sitten vielä sellainen asia, että tee-se-itse -miehen pitää palkata juristi junailemaan, että yleensä saa auton edes katsastuskuntoon saati välttää kaikki verot ja muut kiellot - Suomessa. Ja jo yksin tähän menee yhden uuden auton hinta.
      Niin, että persaukiset ajakoot vain sillä rupisella Tojolla jos edes siihen pystyvät.

      • Oletko itse ajatellut tehdä samanlaista? Taitosi siihen ilmeisesti riittäisivät.
        Onkohan aiheellista mollata heti joku, jolla on taitoa ja tarmokkuutta tehdä omin käsin jotain isompaa ja ehkä kalliimpaakin kuin työväenopiston käden taidon kursseilla?

        Muuten - onko ihan paha, jos Suomessa on "upporikkaita"? En tiedä, onko Sipilä siinä joukossa ja millä mittarilla upporikkaus lasketaan, mutta ei ole ainakaan valitettavaa, jos joku Suomessakin ansaitsee paljon ja maksaa veronsa säntillisesti. Sen Sipilä varmasti tekee.
        Vain sillä Suomi nousee, että talous kasvaa ja saadaan raha kiertämään.


      • Vanhempi.autoteknikko

      • Sattuuko teknikolla olemaan mitään vinkkejä syylärin vuodon tinaamiseen?
        Kyseessä on -83 jenkki, syylärin päätysauma, messinkiä.


      • karoliinatätsy

        Hyvä vanhempi autoteknikko. Elätkö menneessä maailmassa huomioimatta sitä että yhteiskunnan rakenne on muuttunut ja muuttuu ajan kanssa. Ennen oli suo,kuokka ja Jussi työntekijä oli ihminen joka teki työtä luonnon ehdoilla.

        Olemme eläneet jo vuosia murroskausien muutoksissa jossa ovat hävinneet tai hävitetty ihmisten arvomaailman käsitteet.
        Onhan tosi, on eletty pidemmän aikaa murrosvaihetta yhteiskunnan kehityksessä, siirryttäessä suo,kuokka ja Jussi aikakaudesta eri teollistumisvaiheiden kautta jälkiteolliseen aikaan, On noussut arvoon arvaamattomaan teoreettiisen tiedon keskeisyys, jossa ihminen on keskeisesti tietoa, eri symboleja hallitseva henkilö. Tässä tietoyhteiskunnassa käsitellään paljolti asioita tietokoneeseen kerättyjen tutkius tietojen pohjalta, jolloin ihmisten arvomaaaailma on muuttunut.

        Näissä vaaleissa tuli selvästi esille, kansalaisten arvostus,muutos puolueita kohtaan on muuttunut on menty tietoyhteiskunnan kautta jälkiteolliseen aikakauteen jossa teoreettisen tiedon keskeisyys on merkitsevä. Tällöin myös kansalaisten asenteet ovat muuttuneet tieto, symboleja käsitteleviksi toimihenkilöiksi jolloin myös poliittinen asennemuutos on tullut mukaan.

        Sen osoittaa juuri äsken käytyjen vaalien tulokset. Jos elonpäiviä minulle riittää, on hyvä nähdä miten yhteiskunnan rakenne edelleen muuttuu, oikeisto ja vasemmisto siirtyvät kohti keskeistä yhtä koko maan edun yhteisiä etua ajavaa linjaa, jolloin politrukkien aikakausi saa jäädä miettimään muutosta, jonka on mahdollistanut yhteiskunnan rakenne muutos.

        Aikakaudet tuovat kaikkialle muutosten tuulien puhaltamana, jokaisen on vaan hiljalleen hyväksyttävä muutokset, menneeseen emme voi palata joten eletään ajan hengessä mukana, mihin muutokset sitten johtavatkin.


      • Vanhempi.autoteknikko
        KotkaofKolava kirjoitti:

        Sattuuko teknikolla olemaan mitään vinkkejä syylärin vuodon tinaamiseen?
        Kyseessä on -83 jenkki, syylärin päätysauma, messinkiä.

        Kannattaa ottaa jäähdytin irti, huuhdella ja muutenkin putsata ja käyttää jäähdytinkorjaamolla jos niitä vielä on. Tinataan pienellä kaasupolttimella. Toki voi itsekin yrittää nyhertää, mutta on riski tehdä vuodosta vielä isompi...


      • Vanhempi.autoteknikko kirjoitti:

        Kannattaa ottaa jäähdytin irti, huuhdella ja muutenkin putsata ja käyttää jäähdytinkorjaamolla jos niitä vielä on. Tinataan pienellä kaasupolttimella. Toki voi itsekin yrittää nyhertää, mutta on riski tehdä vuodosta vielä isompi...

        No, niin, nyt on syyläri kunnossa :) Se käy kun osaa, pari kertaa itse yritin tinata, päin v.....a meni, eihän se vettä pitänyt paineettomanakaan. 20 euroa meni tinoihin ja pastoihin, jäihän ne sitten sähköjohtojen tinauksiin.
        Jäähdytinkorjaamon mies teki homman kympillä :)
        Oikeessa oli vanhempi teknikko :) Mutta kun täytyy aina yrittää, jotta huomaa mitä ei osaa, eikä kannata enää opetellakaan :)


      • Syyläri on paikoillaan ja koeajo ajettu, nesteet pysyi sisällä, automaattiöljyä täytyy pikkusen lisätä, huomenna katsastukselle ja ylihuomenna täytyykin lähteä töihin :)


      • Karoliinatätsy

        Kuinka on niiden 40 - 50 lukujen vaihteessa liikenteessä olleet häkäpönttö kuormurit. Sellaisen lavoilla raakalaudasta tehdyillä istuinpenkeillä teimme kerhoretkiä Korkeasaareen, Ahtialan taimitarhoille, sekä Hämeenlinnaan sielläkin oli joku isompi puutarha.

        Tikkuja meni mutkissa raakalauta penkeistä pieniin pehmeisiin persauksiin, lavan reunoilla oli sentään kaiteet, savu nousi häkäpötöstä ilmaan tuulen tuodessa kaasun pikkukerholaisten nenuun.

        Kukaan ei valittanut, niin suuri ihme oli päästä kotitanhuvia edemmäksi katsomaan maailman ihmeitä.Rukiiset voileivät koululaukussa joissa voita hiukan välissä, ½ litran vanhassa jaloviinapullossa maitoa suun kostukkeena. Metsäisellä taipaleella häkäpönttö auto pysähtyi, kuljettaja lisäsi pökköä pönttöön, matkalaiset pistäytyivät kevennyksillä metikössä.

        Kaiketi silloinkin autot katsastettiin. Matkajännitys painoi mieltä kokopäivän retkellä, mutta ilo oli päästä ihan Korkeasaareen saakka. Illalla kotiin tultua kävimme kotijärvessä pesemässä nokiset naamat, leivänpala aterian jälkeen nukahdimme onnellisina vuoteissa, mielessä mahtava kokemus Suomen maan ihmeistä. Ei matka pelkkää raakalauta penkeillä istumista ollut lauloimme koululauluja malliin, "Hei jopa Ruissalon työkello soi, piiat ja rengit ne rannassa ui, päivä niin kirkkaasti loistaa.....".

        Tuli aika jolloin persauksessa olleet tikut keltaisen mätätilkan kanssa tahtoivat päästä nahkasta pois, niitä jälkiä ei senkummemmin hoidettu. Retket ovat menneitä muistoja jotka pysyvät loppuun saakka mielessä.

        Annetaan kaikki kunnioitus henkilöille jotka vielä 60v myöhemmin häkäpönttö autoja rakentavat, ne taitavat jäädä museo autoiksi.


      • Teemullakin_ajanut

        1960-luvulla sai muuan autosotamies Oulun autokomppaniassa korpin natsat kun oli häkäpönttö-Thameksella ensimmäisenä liikkeellä, kun yöllä tuli komppaniassa hälytys. Oli päivän jäljiltä pönttö kytemässä vielä niin paljon, että pääsi heti liikkeelle...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe