Lapset ennen sitoutumista- vastuuntunnottomuutta?

helis

Törmään jatkuvasti kahteen ihmistyyppiin:

Esimmäiniset päättää sitoutumisesta suht nopeasti, esim kihlautuu jo ensimmäisen seurusteluvuoden sisällä ja menee naimisiin vuoden tai parin jälkeen.

Toiset sitten kauhistelee ja haukkuu näitä ensimmäiseen ryhmään kuuluvia vastuuntunnottomiksi, kun näin pian tekevät niin tärkeitä päätöksiä. Itse nämä kertoo itsestään, että on seurustellu jo 2-10 vuotta, ja on lapsiakin tehty, muttei kihloihin vielä edes haluta. Peristeluna on: "En ole 100% varma, että haluan viettää loppuelämäni tuon äijän/muijan kanssa".

Toiseen ryhmään kuuluvia on Suomessa nykyään huomattavasti enemmän. Mitäs tuumitte, ketkä ovat tässä enemmän vastuuntunnottomia? Ne jotka päättää omaan henkilökohtaiseen elämään ja tulevisuuteen vaikuttavia asioita turhan pian, vai ne jotka tekee lapsia suhteeseen, jonka kestävyydestä ei olla edes varmoja, ja valmistaa lapsensa tulevaan erohässäkkään ja etävanhempiin / rikkinäisiin perheisiin?

Miksi tehdä lapsia ennen kuin tuntee jo löytäneensä sen, johon haluaa sitoutua loppuelämäksi?

Toinen kummallinen logiikka:

Nainen on ollut 3 kertaa naimisissa ja on menossa nyt neljänteen kertaan. Ensimmäinen mies kuoli, toinen mies petti ja jätti toisen takia, ja kolmas osoittautui väkivaltaiseksi. Naisella on ollut äärettömän huonoa onnea, ja tarkoittaako tämä, että elämä on nyt loppunut hänen kannaltaan ja täytyy vain vajota yksinäisyyteen ja masennukseen? Tämä nainen haukutaan lyttyyn, ettei arvosta pyhää avioliittoa (ateistitkin mikä kummallisinta, eikö se ole vain paperi ja juridinen sopimus?), on lumppu ja pidättäytyköön avioliitosta nyt loppuelämän.

Ketkä haukkuu? Naiset, joilla on ollut 20 yhdenillanjuttua, 8 poikaystävää ja 3 avomiestä, sekä pari - kolme lasta eri miehiltä. Nämä sitten ylpeilee, ettei ole kiirehtiny naimisiin, ja sitten joskus tulevaisuudessa menee naimisiin yhden ja ainoan kerran. Omasta mielestään ne on sitten kovin siveellisiä ja järkeviä.

Tätäkään logiikka en ymmärrä. Miten avioliitossa olo (juridinen sopimus) tekee ensimmäisestä naisesta epäjärkevämmän kuin toisista? Eikö se ole toisinpäin, kun hän ainakin yritti vakavissaan sitoutua ja perustaa perheen, kun taas nämä "modernit" rouvat siirtyivät mieheltä toiselle ilman minkäänlaista vastuunottoa ja teki lapsia sinne tänne turvattomaan tilanteeseen sekä itsensä että lastensa kannalta...

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stellaria

      Törmään jatkuvasti kahteen ihmistyyppiin: niihin, jotka kauhistelevat ja niihin, jotka kauhistelevat kauhistelua.

      Vähän vakavammin otettuna: mielestäni ne, jotka tietoisesti haluavat lapsia kumppanin kanssa, ovat jo jollain tapaa sitoutuneet kumppaniinsa, oli avioliitto solmittu tai ei. Jos lapsia ei ole, kumppanista pääsee eroon. Jos on yhteisiä lapsia, täytyy varautua, että kumppani on vähintäänkin lasten kautta mukana elämässä.

    • heidiiii

      1. Ihmiset jotka ei ole löytäny sitä oikeaa ja on vain jonkun kanssa, jota tutkitaan ja koetellaan vuosikausia, sitä oikeaa odotellessa on vain katellisii niille jotka löysivät jo varhain ja on sitoutumassa.

      2. Kaikki ei edes pääse naimisiin vaikka kuinka haluais, siinä ne sitten kateellisina arvostelee aviossa olevia ja kosittuja

      3. Ihmiset ovat itsekästä sorttia, pääasiassa että ite saa haluamansa. Jos halutaan lapsia, sitten tehdään, mitä väliä et ne joutuu sit isättöminä kärsimään

    • 7167

      Lienee täysin pariskohtainen asia. Itse etenimme vanhanaikaisesti. 2v seurustelua, 6kk kihloissa, 2-vuotta vilkasta seuraelämää ja matkustelua.
      Tuon jälkeen kaksi lasta lyhyin väliajoin. Nyt 40v lapsemme ovat uskottavan tutuisesti sanoneet pitävänsä lapsuudenkotiaan esimerkillisenä.
      Elin oman lapsuuteni erittäin riitaisessa kodissa ja halusin varmistua, ettei omien penskojeni tarvitse varttua saman laisessa tai kokea vanhempiensa avioeroa.

    • isämuualla

      Vai seurusteluajan pituusko tekee liitosta kestävän?
      Mitä jos haluaa lapsia mutta ei halua miestä tai yhdessä tuumin tehdään yhdessä lapsia jotka hoidetaan yhdessä mutta kuitenkaan ei asuta yhdessä?
      Aika stereotyyppisiä ajatusmalleja liitoista ja lapsiensaannista sinulla tuntuu olevan.
      Et ikinä voi tietää minkälainen tuo toinen ihminen on kymmenen vuoden päästä vaikka olisit jo kymmenen vuotta hänen kanssaan ollut. Ja ainahan kaikki ei ole omasta halusta kiinni, vaikka sinä haluat voi tuo toinen olla kymmenen vuoden päästä eri mieltä.
      Käsittelet asiaa ihanko ihmiset pitäisivät lupaamansa asiat.
      Sitoutua toiseen voi vaikka koko elämänsä ajan ilman avioliittoa tai yhdessä asumista.

    • Kolmas kummallisuus on kuvitella, että lapsi/lapset on jotenkin its. selvyys.

    • Kaikenlaisialöytyy

      Kaikista kummallisimpia on ne naiset jotka jättää ehkäisyn pois ja tulevat miehen selän takana raskaaksi, halunaan avioliitto, vaikkeivat ole tunteneet edes koko ihmistä kuin muutamasta viikosta kuukauteen. Maha pystyssä avioliittoon täysin ventovieraan kanssa, kun ei olla tunnettu edes vuottakaan. Kai siinä on kyse siitä, että tietävät ettei kyseinen mies heistä muuta halua kuin väliaikaista seksiseuraa, mutta miehessä on joku "juttu" esim. status tai komea ulkonäkö jonka he haluavat. Luulevat muuttuvansa itse tylsistä ja tyhjänpäiväisistä joksikin erikoiseksi kun heillä on sellainen mies. Julmaa käyttää viattomia lapsia hyväkseen saavuttaakseen omat päämääränsä saattamalla maailmaan ei toivottuja lapsia, ja pakottaa toinen ihminen olemaan sitoutunut itseensä lasten avulla.

    • Plääääääääh

      Ja sinä et tietenkään kuulu mihinkään mainitsemaasi ryhmään; tämä on tyypillistä sinunlaisillesi, jotka kritisoivat toisia ja ulkoistavat itsensä kaikesta pahasta pitäen itseään oikeinkin fiksuina ja avarakatseisina, tosiasiassa kuulut kaikkiin ryhmiin ja olet pahimmasta päästä nokanvarttasi pitkin tuhahtelija

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe