Tottakai Suomesta pitäisi tehdä virallisesti

turha.ruotsi

yksikielinen maa, kuten Ruotsikin on. On idioottimaista että vaivaisen 5% vähemmistön tähden, täytyy ylläpitää tätä kulissia että Suomi on kaksikielinen, tämä maksaa maltaita.

Sillä ei 5% vähemmistö tee mistään maasta kaksikielistä, ja ruotsin kieli on muutoinkin jäämässä jo muiden kielten jalkoihin täällä. Ruotsin kieltä ei käytännössä tarvitse Suomessa.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • villiarvaustieto

      Hallitus: kepu persut demarit = pakkoruotsi voi lähteä
      Hallitus: kepu persut kokkelit rpk = ruottia päntätään pakotetusti edelleen.

      • kepusdp

        eikä kepu ja sdp kumpikin nimenomaan kannata pakkoruotsia? no, joka tapauksessa, ei ole ihan helppo homma persuilla edessä...


    • esboolainen

      Persut romahtivat Espoossa, mutta RKP nosti suosiotaan siellä rajusti. Mielenkiintoista, että sekä Soini, että Haglund ovat Espoolaisia. RKP on muutumassa puolueeksi, jolla on kasvava kannatus myös suomenkielisten keskuudessa. Espoossa ruotsinkielisiin kielikylpykouluihin on hirveä tunku ja ihmiset haluavat vahvasti ruotsin kieltä.

      Ruotsinkieli ei uhkaa suomenkieltä, joten kaikki ottamaan mallia Espoosta!

      • pois.vaan

        Muumiruotsi katoaa vähitellen Manner-Suomesta ja hyvä niin, eihän sillä mitään tee.


    • EUSuomi

      Ruotsinkielen merkitys kasvaa kokoajan. Suomi on kaksikielinen maa ja hyvä niin. Ruotsinkielisten pitäisi vain puhua rohkeammin ruotsia meille suomenkielisille.

      • järjenkäyttösallituksi

        Suomessa on sekä ruotsinkielen merkitys, että mielettömyysopiskelun merkitys kasvanut vuosivuodelta sellaisiin mittasuhteisiin, että älyttömyys nauraa joka okasalla.
        Keskikoulu teki aikoinaan opiskelusta itseisarvon. Kansakoulu on perustettu selkeään oman järjen luvalliseen käyttöönoton ymmärtämiseen. Itse menetin erittäin paljon rehellisestä järjenkäytöstä kauppakoulussa, missä opetettiin valehtelemisen alkeet juurta jaksain mainosopetuksen ja liikkeenhoidon oppimisen nimissä. Sisäistin hyvin opetukset kuten toverinikin. Ruotsinkielen oppiminen oli sivistyksen nimissä opiskeltava. Monenlaisissa asiakaspalvelussa sitä en tarvinnut koskaan, mutta valhetaitoja sitäkin enenmmän.

        Aika kului ja uskoin sivistykseen, jotta ylioppilaaksi lapset ja korkeampaankin.
        Hupsista! Kiirestressioravanpyörässä jäi itse lapset opettamatta - jäivät päiväkodin uhreiksi, jäivät koulu"sivistyksen" (kiusaaminen) uhreiksi ja jäivät työn uhreiksi, jotta ulospäin täyttävät yhteiskunnan VAATIMUKSET?
        Eniten kadun rehellisen elämän kasvattina sitä, etten varoittanut lapsiani valhemainonnasta. Jonkinverran ehdin aikuisille laittamaan jarruja, mutta on surullista nähdä, miten koko maan lapsenlapsemme viedään kuin villiä sikaa narusta - kirjavan opettaja- ja psykologiverkoston johdolla valheessa!

        Silkkaa valhetta äiditön kasvatus ja tilalle huuhaaopetus taidoille, mitä ei koskaan tarvita. Päiväkodin kasvatit haaveilevat ainoastaan näyttelijän-, mallin tai ylipäätään kuuluisaksitulemisammateista. Meidät isot ikäluokat haaveilivat jo polvenkorkuisena työnteosta sitten aikuisena. Kauppamarkkinat verkostoineen opiskeluineen erkaannuttivat pikkuväkisen suomalaisperheen perheyhteyden tuomasta ilosta ja rauhasta ja oikeasta työn tekemisen ilosta! Jotta osakeporhot rikastuivat!
        Suomessa loppui oman järjenkäytön sallittavuus sitten Vennamon päivien jäätyä taakse. HÄN sai sodanruntelemalle Suomelle kodin lähes jokaiselle halukkaalle Asutuspolitiikkaohjelmallaan.

        Ruotsissa puhutaan enemmän englantia ja kohta siellä ruotsinkieli on jäämässä sivuun? Että tämä Suomen kaksikielisoikeutuksesta? Eli todellakin tältä hallitukselta odotan kansan sivistyksemme tason muuttumista koulutuksen muuttamisohjelmalla niin, että lapsille opetetaan oman järjen käyttöä ja työn tekoa. Ja ensi opetuksen kuuluu, kuten kautta ikiaikojen on kuulunut, niin sen kuuluu antaa omat vanhemmat lapselleen ennen kouluikää, eikä yksikään ateistiteatteripäiväkoti! Tässä on nyt haaste maailman järkevimmälle puolueelle perussuomalaisille/SMP!


    • Njuhtgf

      Mitä ihmettä jollain Vennamolla ja työteollla on tekemistä kaksikielisyyden kanssa. Olen pahoillani, mutta eivät ihmiset jaksa lukea tällaista potkää vuodatusta. Viesti selkeästi ja lyhyesti.

      • Vennamonimenomaan

        Vennamo käytti selkeää maalaisjärkeä. Sitä kaivataan nyt erityisesti, koska englanninkieli kiilasi kielen opiskelun ykköseksi ja jäi paisuakseen. Ruotsissa puhutaan englantia. Suomi ei TARVITSE ruotsinkieltä - siis kaikki 95 prosenttia suomea puhuvia, vaan englanninkieltä.

        Veikko Vennamon aito suomalaisjärki käyttöön ja pois pakkoruotsi. Ei sitä ruotsinkielen oppia ennenkään kuulunut pakolliseen suomalaiskouluvelvollisuuteen, ennenkuin sdp keksi peruskoulun ja sinne kielet. Vastaavasti työtä ei sitten enää tarvinnut opiskella, kuten kansalaiskouluissa, vaan tarpeeton kieli riitti työn opiskelun korvaamaan.
        Entisajan 8 v kestävä kansa- ja kansalaiskoulu tuotti järkevät työtävieroksuttomat kansalaiset. Näillä eväillä Suomi rikastutettiin koko -70- ja-80-luvut! Jo -70-luvun alussa sdp keksi jälkeläisillemme päätyöksi KOULUTUKSEN imeväisikäisestä lähes kolmekymppiseksi. Ja nyt heille ei löydy "ammattia" vastaavaa työtä.

        Kouluihin opettajan pakeille on nuorilla aikuisilla suunnaton rynky, samoin näyttelijäkoulutuksiin. Olisi ilmeisesti lähinnä pitkäkestoista "koulutusta" vastaava ammatti.


    • kallekepuli

      Koko kielijuttu on sekundäärinen asia. Tuskin Soini vaarantaisi hallitukseen menoa tuon asian vuoksi. Eduskunta päätti just tuon kieliasian, olisi poliittisesti turhaa koko asian esille nostaminen. Se ei liene persuille tähdellinen asia, kuten ei kaiketi myöskään Kreikan tukipaketti. Autoverosta puhumattakaan. Täällä ilmeisesti vain ketjun aloittaja ottaa tosissaan tämän asian

    • öäödlöl

      Ei ruotsinkielisyys ole mikään "kulissi", vaan elävä osa yhteiskuntaa täällä kehä kolmosen sisäpuolella. Ei kannattaisi siellä ulkopuolella ihan kauheasti energiaa käyttää tähän asiaan, sillä on käytännössä aika mahdottomuus suistaa kieleltä pois sen virallinen asema, kun se on kirjattu perustuslakiin.

      Lisäksi, kuten täällä moni toteaa, kiinnostus ruotsiin on niin ikään täällä etelässä kasvamaan päin: kielikylpyihin on pitkät jonot ja moni toivoo lapsestaan kaksikielistä, koska hyöty on vain niin merkittävä. On fiksua lapsen vanhemmalta satsata tällaiseen, jos se suinkin vain on mahdollista.

      • TöttÖrÖt

        Voihan kiinnostus kasvaa vaikka kiinankieleen mutta eihän sen tarvitse olla pakollista.


      • tjäähhh

        Pakollista? Äidinkielen puhuminen on OIKEUS, joka on kirjattu perustuslakiin. Kielikylpy on taas VALINNAINEN asia, jonka vanhemmat päättävät. Onkohan sulla nyt menny vellit ja puurot sekaisin, kun et tällaisia asioita tajua...


      • Peruskansalainen

        Kotimaassa ei voi käyttää ruotsia, jos ei ole niin hyvä kielitito, että se sujuu yhtä hyvin kuin suomi. Ruotsinkieli kuuluu sitä äidinkielenään puhuville.
        Tietysti saa rauhassa opiskella, jos tahtoo.
        Liike-elämän kannalta englanti on ykkönen ja muut isot kielet.
        Suomi kävi merkittävää Venäjän kauppaa ilman vaadittavaa kielitaitoa.
        Kriisi päättyy aikanaan ja kaupan kannalta olisi hyvä löytää osaajia.
        Ruotsin kanssa käytävä kauppa on periaatteessa -merkkinen Suomelle.

        Ihmisillä pitää olla vapaus, uskonnon, sanan,liikkumisen ja myös kielen opiskelun osalta.
        Suomenkielisiä ei oteta ruotsinkielisiin lastenhoitoihin, eikä kouluihin.
        Kielikylvyt ovat ok, kun ne tehdään englanniksi tai venäjäksi.


    • Halla-ahon_äänestäjä

      Kielijuttu on sekunda-asia ja hyvä vaalivaltti mutta nyt Soini ei voi mennä halllitukseen Rkp:n kanssa
      Jos Rkp on Soinin hallituksessa niin puolueen alamäki alkaa koska kaikki epäilevät ettei PS pidä muutakaan lupaustaan. Kommunistianarkisti vasliitto ei myöskään voi olla hallituksessa samalla
      ja VIHREÄTUULIMYLLYTUHOLAISPUOLUE-ENERGIAVEROTUHOLAINEN ei millään voi olla hallituksesa, Räsänen on ainoa pikkupuolueesta joka voi olla mukana

      HBL Maria Gestrin-Hagner
      Publicerad: 27.04.2015 05.20

      Susanna Koski gläds över nykonservativ renässans

      Susanna Koski hör till de politiker som vill göra skolsvenskan frivillig och backar upp regionala experiment med slopad skolsvenska. – Ett fritt språkval betyder också att finlandssvenskarna slipper läsa tvångsfinska om de inte vi

      – Men valresultatet visar tydligt att traditionella värderingar åter är inne. De dåliga ekonomiska tiderna och den osäkra arbetsmarknaden spelar in, säger Koski som hoppas på en borgerlig regering med Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna

      Susanna Koski, ordförande för Samlingspartiets ungdomsförbund, är entusiastisk över att den nykonservativa falangen som står klart högerut än mittfåran i partiet har vuxit sig större efter riksdagsvalet. – Jag hoppas och tror att det kommer att märkas i politiken, säger Koski.

      Kielirasistinen koulujakäymätön Eva Biaudet hyökkää Perussuomen ruotsinkielisen työasiantuntija Marko Kulpakon kimppuun Yle-anarkistien ohjelmassa, kts. alla. Marko Kulpakko on Soinin valinta, Perussuomalainen pääluottamusmies Kaustisilta
      http://www.markokulpakko.fi/

      Puhuu täydellistä kotiruotsia ja kertoo työtätekemättömälle papapetalarelle vaalin analyysin: työn puolesta tuli voitto ja Rkp sai vain kokoomukselta lohkeavia jämä-ääniä. Stubbin TAPPIO ON SIIS MYÖS RKP:N koska vain Stubb-kokoomuksen armosta Rkp istuu hallituksessa eikä Stubb pysty nyt tukemaan Rkp:tä kun omat housut ovat tulessa megatappion jälkeen


      Kähmimällä virkansa saanutta Kataisen armosta ilman koulutusta valtionhommiin nimitetty Biaudet tärisee naama punaisena raivosta. Tätä päällehuutavaa Eva Biaudeta oli hauska katsoa Yle-anarkistien ohjelmasta, kun Perussuomen pääluottamusmies Marko Kulpakko kerto työn olemuksesta pappapetalarelle Biaudetlle

      http://hommaforum.org/index.php?topic=100324.0

    • Halla-ahoLovesSoini

      Kyllä. Olen samaa mieltä. Suomi ruotsinkieliseksi ja eroon junttisuomesta.

    • Perkel

      Tervetuloa vain ryssille rajan yli jos on suomenkielisillä tuollainen asenne! Turhaan sitten isävainaa rantaruottalainen taisteli ja havoittui Varloyssa 13/9-41 .- Fy Satan Impivaaralaiset :(

    • LeksanArska

      HYvä YStävä; RUotsi on yksikielinen maa, mutta mietippä jos Suomesta tehdään kokonaan ruotsinkielinen maa Ruotsin mallin mukaan, niin miten vanhat mummot pärjää.
      On hieno, että puolustat ruotsinkieltä, mutta pidetään toisena kielenä tämä suomi, jota ei tavitse kuin vaivaiset n, 5 miljoonaa ihmistä ja muutenhan kielellä ei ole paskankaan merkitystä, muille kuin junteile.

    • Eioleepäselvä

      On vain yksi Suomi ja sillä oma kieli suomenkieli. Ei pitäisi olla epäselvä. On yksi Euroopan ja länsimaiden yhteinen kieli englanti - myös Suomessa käytössä. Ei pitäisi olla epäselvä.

    • 1614

      Pakko pois, vaoaaehtoisuus tilalle.

    • PirkkaPekka

      Täysin suomenkielisenä minulle on itsestään selvää, että Suomessa puhutaan myös ruotsia.

      Ei ole mitään yhteistä euroopan kieltä, joka olisi englanti. Kyllä Saksassa kannattaa puhua saksaa. Sitä puhuu vain vaatimattomat 80 miljoonaa ihmistä Europpassa eli n. 30 miljoonaa ihmistä enemmän kuin ruotsia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7897
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1724
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1104
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1103
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      57
      977
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      187
      915
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      900
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      803
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe