Suomi lähti talvisotaan jo 2kk ennen ja kesken

Abraham

maanvaihto neuvotteluiden. Vihollinen oli iskostettu jo 1936 ja 1938 liittolaisten neuvotteluissa, jossa oli Saksanlaisten upseerien lisäksi Italia ja Japani.
Jartsevin kysymys ulkoministerillemme 1938 meni kuuroille korville, kun kysymys oli Suomen tekemisestä jos maankautta hyökätään Neuvostoliittoon.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Abraham

      Totuus on Suomalaisille aina ollut karvasta kalkkia ja vielä enemmän epädemokraattiselle medialle.

      • ncbbxkfbfkfkx

        Se nyt vaan on niin, että suomalainen ei voi olla väärässä. Suomalainen on aina oikeassa. Silloinkin kun on väärässä.


    • Abraham

      Suomalainen menee taivaaseenki kivääri kädessä, kun luulee Venäjä vihan siihen valtuuttavan.

      • voi_tuota_trollia

        Ja abratrolli-tiltu rakastaa Venäjää vaikkei lenin-setäkään asu enää siellä. Nyt siellä asuu putte-setä, joka on hyvinkin ottanut oppia hitleristä. Eikä abraa haittaa yhtään vaikka entinen neukkula on äärikapitalistinen militaristivaltio. Abra rakastaa ryslandiaa, kunhan siellä on jonkunsortin diktaattori johdossa. Mutta Suomea ja Suomen demokratiaa abra vihaa. Ei vaan taida ymmärrystä löytyä tuolle Moskovan äänitorvelle täältä!


    • huoh

      Kyllä se Neuvostoliitto ihan Suomeen hyökkäsi että eipäs vääristellä faktoja. Voisit mennä kertomaan näitä juttuja Venäjälle jos se kerran on maailman paratiisi, ehkä ne parasiitit olisivat kiinnostuneempia noista valheista.

      • Raabraham

        Abraham on melko hukassa jos luulee että suomalaiset eivät ole Mainilan laukauksista ja ryssän sotarikoksista erinomaisen hyvin tietoisia ja yrittää niitä Suoli24:ssa toiseksi muuttaa.

        Hupaisaa kun puhuu me-muodossa Suomesta ja suomalaisista.


      • Natsi-Suomi

        NL teki ennalta viisaan puskurialueen Leningradin sivustaan jo ennen kuin Suomi lähti mukaan operaatio Barbarossaan. Suomihan oli haaveillut Suur-Suomesta ja Pietarin valtaamisesta jo ainakin vuodesta 1918 asti, oli Heimosodat ja suunnitelmat Pietarin valtaamiseksi 1919.

        Lisäksi salainen turvallisuuspoliisien välinen yhteistyö natsien kanssa aloitettiin heti 1933, jonka yhteistyön seurauksena natsien Einsatzkommando Finnland etsi ja tuhosi Suomen alueella "yhteisiä rodullisia vihollisia" Suomen ollessa osa Saksan itärintamaa.

        Neuvostoliitto oli hiukan tuhma varautuessaan sivustahyökkäykseen 1939, mutta tulevat tapahtumat osoittivat että tässä suhteessa sillä oli syytäkin huoleen. Saksalaiset nousivat jälleen maihin Suomessa, ja lähdettiin natsien kanssa tappamaan bolsevikkeja ja valtaamaan Suur-Suomea. Ohessa tehtiin mm. Itä-Karjalan etninen puhdistus.

        "Finnlands Lebensraum (”Suomen elintila”) oli vuonna 1941 julkaistu Suur-Suomi-aatetta tukeva propagandateos, jonka kirjoittajina toimivat maantieteilijä Väinö Auer, historioitsija Eino Jutikkala ja kansatieteilijä Kustaa Vilkuna. Saksankielinen teos painettiin Helsingissä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjapainossa, ja sen kustansi berliiniläinen Alfred Metzner Verlag.

        Teoksen tarkoituksena oli osoittaa tieteellisesti, että Itä-Karjala ja Inkerinmaa kuuluivat maantieteellisesti, historiallisesti ja kulttuurillisesti Suomeen ja ne pitäisi voitetun sodan jälkeen liittää muodostettavan Suur-Suomen osaksi. Tutkija Ohto Mannisen mukaan aloite kirjaan tuli presidentti Risto Rytiltä.

        Finnlands Lebensraumin piti ilmestyä nimellä Das geographische und geschichtliche Finnland (Maantieteellinen ja historiallinen Suomi), mutta kustantaja vaihtoi sen paremmin natsi-Saksan ideologiaan sopivaksi, ja alkuperäinen jäi kirjan alanimekkeeksi. Teos oli merkittävä myös saksalaisille, sillä ennen julkaisemista se tarkistettiin ja hyväksyttiin sekä Saksan ulko- että propagandaministeriöissä.

        Finnlands Lebensraumissa Suomen uudeksi itärajaksi määriteltiin niin sanottu kolmen kannaksen linja, joka kulki Inkerinmaalta Laatokan ja Äänisen kautta Vienanmeren Äänislahteen. Maantieteellisenä perusteluna oli Itä-Karjalan ja Inkerinmaan kuuluminen Suomen tavoin Fennoskandiaan ja kansatieteellisenä alueen asukkaiden suomensukuinen kulttuuri ja kieli. Väestötieteellisesti Itä-Karjalan liittämistä perusteltiin elintilalla, jota myös saksalaiset käyttivät syynään hyökkäykselle Neuvostoliittoon. Teoksen mukaan Suomen väestönkasvu oli niin nopeaa, että elintilan hankkiminen idästä oli välttämätöntä.

        Kirja sisälsi lisäksi kansallissosialistista ideologiaa sekä lainauksia Adolf Hitleriltä."


      • Natsi-Venäjä

        Ainahan sotia on oikeutettu vaikka millä ja totta kai Suomi sai vaikutteita natseilta kun liittolaisiakin olivat. Se ei silti poista sitä faktaa että neukkula teki valtavia sotarikoksia mm katynin joukkosurman. Enemmän natseja Venäjällä on kun Suomessa, Venäjällä on rotuopitkin käytössä, kun NL hävitti useita kansoja Siperian tuhoamisleireillään.


      • toisaaltataas
        Natsi-Venäjä kirjoitti:

        Ainahan sotia on oikeutettu vaikka millä ja totta kai Suomi sai vaikutteita natseilta kun liittolaisiakin olivat. Se ei silti poista sitä faktaa että neukkula teki valtavia sotarikoksia mm katynin joukkosurman. Enemmän natseja Venäjällä on kun Suomessa, Venäjällä on rotuopitkin käytössä, kun NL hävitti useita kansoja Siperian tuhoamisleireillään.

        Suomi ja Saksa tuhosivat miljoonia ihmisiä keskityleireillään Itä-Karjalassa, Sallassa ja jopa valloittam illaan alueilla. Suomi oli osa natsien itärintamaa, ja suomalaisia taisteli jopa SS-joukoissa.


      • toisaaltajuu

        ja Neuvostoliitto teki samaa omassa maassaan ja Itä-Euroopassa etenkin Puolassa. Nykypäivänä Venäjällä uusnatsismi ja fasismi on suuressa nousussa. Vastaavasti Neuvostoliitto teki yhteistyötä natsien kanssa ennen Suomea ja auttoi keskitysleirien luomisessa ja Puolan murskaamisessa.


    • MolotoviaKututtaa

      Ryssä aloitti joukkojen keskitykset Suomen rajalle jo elokuussa -39... Muuten ei olisi ollut mahdollista aloittaa hyökkäystä sellaisella voimalla mitä se aloitettiin. Karjalan radan kapasiteetin vuoksi lisäjoukkojen tuominen kesti aikansa ja hyökkäyksen jatkaminen onnistui vasta paljon myöhemmin.

    • eivoiluottaa

      USA ja Englanti pettivät Suomen Jaltalla. Antoivat Suomen Stalinin käsiin!

      • faktaapuuttuu

        Älähän nyt naurata, Englanti lähetti Suomelle tukea Talvisodassa ja Yhdysvallat tarjosi apuaan sodan jälkeen, mutta Neuvostoliiton vastustuksesta se apu hylättiin.


    • mäkikkoo

      Njet Rinne, njet niinistö, njet Arhis, nej Haglund, perrkele, nyt pistetään paletti kuntoon!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe