Työpalvelukeskus typ miten typistä eroon

oskari5555

miten typistä pääsee eroon?
takaisin työvoimatoimiston asiakkaaksi?


onko typ nykylain muodossa pakollinen ?

24

1224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KakkaMoPa

      Käsittääkseni MoPa (entinen TYP) eli Monipalvelukeskus on nykylain mukaisesti pakollinen koska se laillistettiin tänä vuonna, eli jos sinne saa nakin, ei enää voi välttää sitä vetoamalla ettei anna tietojenluovutuslupaa. TE-keskus tai Sossu kai sinne lähetteen voivat kumpi tahansa pistää?

      Sitä en tosin tiedä että mitä jos kieltäytyy kaikesta yhteistyöstä eikä edes näyttäydy paikalla, jos saa kutsun sinne ensimmäiseen neuvonpitoon. Liekö ajan myötä lykkäävät takaisin TE-keskuksen asiakkaaksi, jos ei tee minkäänlaista yhteistyötä?

      MoPa:anhan ohjataan TE-keskuksen 3-linjan asiakkaita, eli 2-linjan ei pitäisi saada sinne lähetettä.

      Korjailkaa joku jos olen väärässä. En juuri nyt ehdi etsiä lähteitä noille, mutta olen aiemmin niitä tutkiskellut.

      Mikäli itse saan sinne kutsun, niin en aio tehdä mitään yhteistyötä. Koittakoot sitten soitella tai lähetellä kirjeitä. Haen sitten alennettua toimeentulotukea, mutta yhteistyöstä MoPa:n kanssa kieltäydyn jo heti alkuunsa.

      • KakkaMoPa

        PS. Itsekkään en tiedä, että johtaako "monialainen työllistymissuunnitelma" ja sen laatiminen automaattisesti Monipalvelukeskuksen asiakkuuden syntymiseen?


      • Itsetyöllistynyt

        Kyllä johtaa välittömästi TYP:n asiakkuuteen, kun laadit "monialalisen työllistymissuunnitelman"!,Älä siis allekirjoita mitään kunnan sosiaalitoimessa työvoimatoimiston lähettämänä/pyynnöstä, jos et halua ryhtyä TYP:n asiakkaaksi. Jos olet sosiaalitoimen asiakas, voit silloinkin kieltäytyä, mutta en tiedä kuinka toimeentulotuen myöntämiseen se vaikuttaa. TYP:n asiakkaana olet velvoitettu tekemään kaiken sen, mihin sinua kehoitetaan. TYP:ssä sinua kuullaan, mutta päätökset tehdään viime kädessä sinua kuulematta, jos syntyy erimielisyyttä.

        Jos haluat säilyttää itsenäisyyden ja 100 %:n ratkaisujen päätäntävallan, niin vältä TYP:n asiakkuus. Jos olet saanut ltoimeentulotukea tietyn ajan, Kela voi ohjata sinut työvoimatoimistoon. Työvoimavoimistosta sinut voidaan ohjata edelleen TYP:iin, jos työllistymisesi on pitkittynyt. Paras tilanne on toki, että etsit aktiivisesti mitä tahansa töitä, vaikkapa edes muutaman kk:n ajaksi, jotta vältyt kontakteilta te-toimistoon ja heidän ikään kuin "pakkohjauksesta" TYP:n asiakkaaksi . Toimeentulotuen antamiselle on nimittäin tietyt maksimiajat, näin olettaisin. Työvoimatoimisto ei maksa ehkä sinulle tukea, jos Kelalta on sinut passitettu työkkäriin, tilanteessa, jossa olet ollut riittävän kauan toimeentulon varassa ja luonnollisesti samalla myös työkkärin työttömänä työn hakijana kauan, eli vailla työtä.

        Työllisyyden hoito on siirretty nykyään kunnille, joita valtio avustaa. Laki velvoittaa siis kuntia työllistämään yli 300 pv työttömänä olleet ja työvoimatoimistot täten siirtävät ikään kuin automaattisesti pitkään työttömänä olleet kunnan sosiaalitoimen alle TYP:n asiakkaiksi. Olet velvoitettu siis menemään TYP:iin, jos te-toimisto ei jatka työttömyyskorvauksen maksamista. TYP:n eräs osapuoli on edelleen te-toimisto, joka maksaa sinulle TYP:ssä olessasi "palkkaa", eli suunnilleen saman rahallisen korvauksen kuin varsinaisena työvoimatoimiston asiakkaana, mutta TYP:ssa tilannettasi kontrolloi sosiaalitoimi, joka ohjailee tilannettasi 100 %:sti, jos esimerkiksi kieltäydyt työnteosta. Jos kieltäydyt kunnassa tarjotuista työtehtävistä, sinut saatetaan ohjata sosiaalitoimen tai Kelan toimesta esim. Kelan työttömille järjestettävään kuntoutukseen. Usein voit leimaantua tällöin myös mielenterveyskuntoutujaksi, jos lääkäri ei anna sinulle muuta diagnoosia tilanteessasi. Näin voi käydä esim. selkäsairauksien kohdalla. TYP:ssa yhteistyötä tekevät automaattisesti seuraavat tahot: sosiaali- ja terveystoimi, Kela ja työvoimatoimisto.

        Olet joka tapauksessa tällöin kunnan sosiaalitoimen, eli TYP:n asiakas, kun allekirjoitat sopimuksen monialalisesta yhteistyöstä kunnan sosiaalitoimessa (usein Te-toimiston virkailija voi olla läsnä tilanteessa). Allekirjoitettuasi paperin, sinulle sanellaan asiakkuutesi kesto ja sisältö ja niihin et voi vaikuttaa juurikaan/suurestikaan. TYS:ssä ei välttämättä tarjota niitä töitä, joista itse ole eniten kiinnostunut, koska useimpiin töihin on jo otettu alan ammattilaisia tai kaikkeen ei haluta juuri sinun työkokemustasi. Työttömänä olet useimmiten vain avustavaa henkilökuntaa ja onhan palkkasikin kunnassa lähinnä vain työttömyyskorvauksen suuruinen, koska Te-toimisto maksaa sinulle palkan. Kunta ei siis maksa sinulle palkkaa. Verot maksetaan kuntaan ja kuntaa velvoitetaan näin lailla pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen. Kela ei korvaa työllisyyden hoitoa, eikä myöskään te-toimisto, jos 300 päivää ylittyvät työttömällä. Asioiden hoitovastuu siirretään näin pitkäaikaistyöttömien kohdalla vain Te-toimistolta kunnille, TYP:lle ja monialaiselle yhteistyölle. Kunnassa pohditaan, onko vika mielenterveydessä, muussa terveydessä vaiko tarvitsetko työllisyyden hoitoa varten kuntoutusta, joka on usein pitkäaikaistyöttömille kohdennettua ryhmäkuntoutusta. Kuntoutus on Kelan maksamaa ja usein kuntoutuksessa käsitellään psykologin toimesta myös mielenterveyteen vaikuttavia seikkoja (psykologin osuus). Tsemppiä!


    • oskari5555

      oma tilanne on parantunut sen verran että keikkatyötä olis tarjolla ja en käytännössä pysty kuntoutusperseilyyn osallistumaan koska se tarkoittaisi sitä, etten pystyisi ottamaan vastaan näitä ks. keikkatöitä. Yksinkertaista mulle, mutta miten noi työkkärin tantat asian näkee? pääseekö näillä perusteluilla takaisin normaaliin työkkäriin asiakkaaksi ja ruinaan soviteltua päivärahaa?

    • 167-176

      Kyllä noille Mo(ni)Paskiaisille pitää laittaa hanttiin mutta ei pidä ottaa karenssia koska se heillä on tavoitteena. Jos saan osoituksen sinne niin höyhennän heitä lakikirja toisessa ja äänityslaite toisessa kädessä kunnes saavat tarpeekseen ja luovuttavat.
      Vihjeitä tuolla:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11818302
      ... ja tuolla ...
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/10864064

      Pitäisi laatia joku opaskirja noiden virkanilkkien höyhentämiseksi.

      • vaihtoehdot

        Onhan se toki noinkin, mutta illuusio edes jotenkuten ihmisarvoisesta elämästä säilyy, mikäli ei joudu juoksemaan tapaamisissa kyykytettävänä noiden toimista. Itselläni ei valitettavasti riittäisi kärsivällisyys vääntää k.o. virkaloisten kanssa. Täytyy antaa toki pisteet niille jotka jaksavat pistää kampoihin niin kovin, että ehkä jopa välttyvät karenssilta. Itse näkisin kuitenkin karenssin ottamisen parempana vaihtoehtona kuin menemisen narussa vedettäväksi. Kyseisen paskalaitoksen virkailijat varmasti haluavat ensisijaisesti porukat kirjoille ja sitten heidän kauttaan hyppimään ilmaiseksi kuntouttaviin, työkokeiluihin, pilipalikursseille jne, ja vasta toissijaisesti karenssille (näin ainakin itse uskoisin), joten näkisin kieltäytymisen kanssakäymisestä näiden perskärpästen kanssa vähintään break-eveninä, jollen jopa voittona, vaikka karenssi rapsahtaisikin. Kepin mukaan tanssiminen on mielestäni huonoin vaihtoehto, ja näille loisille se kaikkein mieluisin.


      • vaihtoehdot

        Lisäksi se miten olen homman käsittänyt, niin MoPa:n kirjoilla yhteydenpidon tiiviys on aivan eri luokkaa kuin TE-keskuksen. Paapominen tapahtuu viikkotasolla, eri virkailijoiden toimesta: sossut, MoPan virkaloiset, psykiatrit jne. Eli homma on aivan eri tasolla sietämätöntä terveelle ihmiselle, kuin TE-keskuksen kanssa vääntäminen, joka sekin nykyisellään melkoista sirkusta. Pisteet sille, joka jaksaa viikottaista pompotusta ja vittuilua kyseisen laitoksen taholta.


      • 167-176
        vaihtoehdot kirjoitti:

        Lisäksi se miten olen homman käsittänyt, niin MoPa:n kirjoilla yhteydenpidon tiiviys on aivan eri luokkaa kuin TE-keskuksen. Paapominen tapahtuu viikkotasolla, eri virkailijoiden toimesta: sossut, MoPan virkaloiset, psykiatrit jne. Eli homma on aivan eri tasolla sietämätöntä terveelle ihmiselle, kuin TE-keskuksen kanssa vääntäminen, joka sekin nykyisellään melkoista sirkusta. Pisteet sille, joka jaksaa viikottaista pompotusta ja vittuilua kyseisen laitoksen taholta.

        Minä otan tuon asian niin että se tuo vaihtelua elämään ja on kiva harrastus laittaa nuo virkaloiset lujille ja noudattamaan lakia, kerran viikossa on sopiva tahti tuolle harrastukselle. On se ihan hyvä olla yhtenä päivänä viikossa ilkeä ja inhottava, loput kuusi päivää sitten oma leppoisa itsensä. En ollut missään tekemisissä tuon TYP:n kanssa mutta tiettävästi noita TYPeryksiä ei ole koskaan saatu kiinni lakien noudattamisesta.


    • oskari5555

      kiitos vastauksista mutta mitä mieltä olette tästä mun tapauksesta josta kerroin? eli keikkatyöt ja typpi tai mopa mikä vain.onko joku lakipykälä mikä estää työtöntä harjoittamasta omavalintaista koulutustaan vastaavaa työtä sen sijaan että juoksee työkkärin omissa työkokeiluissa saati kuntoutusleireillä? maalaisjärjellä ajatellen työ kuin työ niin ei tarvitse työkokeilupelleilyä harrastaa koska silloin on jo jotain työtä? eikö vain? olis aika uskomatonta että työkkäri/mopa kieltäis työkeikat ja pakottas sen sijaan työkokeiluun karenssin uhalla jne. mutta kaikki on mahdollista mitä tulee näihin työkkärin tanttoihin.

      • 167-176

        Nuo nilviäiset ei lakia noudata, mutta mitään eivät mahda jos teet oman pääsi mukaan. Älä anna noiden virkanilkkien hyppiä silmille. Jos jotain ehdottavat/vaativat kannattaa kysyä onko se pakollista ja mihinkään epämääräiseen vastaukseen ei pidä tyytyä. Ja jos väittävät että on pakollista niin sitten kysyä laki, pykälä ja momentti sekä asiaperuste, loppuu virkanilkkien änkytys yleensä siihen.


    • työtönnnnn

      Siinä ns. mopassa käytetään suunnitelman tekemiseen kuntouttavan työtoiminnan lakia. Joten sen mukaan edetään, eli työ -ja toimintakyky tulee selvittää jotta voivat pakottaa orjan hommiin eli työtoimintaan mikäli siinä kyvyssä on esteitä. Ts. 12kk työttömyyden jälkeen jo saattaa joutua orja duuniin.

      • yzx

        Minkälaisia kokemuksia on yksityistetyistä palveluista ja työvalmentajista? Firmoja on pilvin pimein esim. Cimson Oy, Futuuri Oy, Riihenaika Oy jne. Onko kukaan saanut työvalmentajan avulla oikeaa työpaikkaa? Mitä työvalmentaja tekee? Ei voi työvalmentajakaan työpaikaksi muuttua.


      • ensuostuisi
        yzx kirjoitti:

        Minkälaisia kokemuksia on yksityistetyistä palveluista ja työvalmentajista? Firmoja on pilvin pimein esim. Cimson Oy, Futuuri Oy, Riihenaika Oy jne. Onko kukaan saanut työvalmentajan avulla oikeaa työpaikkaa? Mitä työvalmentaja tekee? Ei voi työvalmentajakaan työpaikaksi muuttua.

        Minulla on se kuva että työhönvalmentaja etsii intensiivisesti kursseja, koulutuspaikkoja, sekä työpaikkoja valmennettavalle. Lisäksi hänen kanssaan joutuu olla yhteydessä melko tiiviisti. Oma käsitys on se, että se on vain ulkoistettu TE-tantta, jonka kanssa yhteistyö on tiiviimpää.

        Pahimmassa tapauksessa kuitenkin homma toimii vain yhteen suuntaan, eli olet määräiltävänä ja pompoteltavana karenssin uhalla - ulkoistetun tahon toimesta, koska TE-tädin aika ei riitä.

        En ole ollut työhönvalmennuksessa, mutta tämä on se kuva, minkä olen muiden juttujen perusteella saanut. En välttämättä lähtisi suostumaan.

        Tuskinpa pystyy työpaikaksi tuokaan täti muuttua. Lisäksi hän saa täyttä palkkaa sen kustannuksella että sinä et pääse töihin - hän saa rahaa rahattomuudestasi.


    • sitruunanniellyt

      Hei! Minuakin kiinnostaa miten TYPistä pääsee eroon. Olen nimittäin kyllästynyt heidän sävyynsä, varsinkin eräs virkailija on todella tympeän näköinen ja kuuloinen. Ilmaistyökutsuja on tullut ja meinasivat laittaa kuntoutukseenkin uima-altaaseen ym. ryhmässä olisi pitänyt miettiä omia ongelmia ja suunnitelmia. En halua puhua itsestäni vieraille miksi puhuisin? Kun en mennyt tuonne niin alkoi sävy muuttua. Siis tuleeko automaattisesti karenssi jos vaihtaa tavalliseen työvoimatoimistoon?

    • Työttömätkyykkyyn

      mopa, mopottaa työtöntä piruparkaa kyykyttää.
      Mopa on mopa, mopa mopettaa.
      Työtön syrjäytyy, ja mopa tätit palkat saa, lomarahat edut nostaa.
      Mopa kapo sua ohjaa, ei näy kurjuudelta ja kyykytykseltä pohjaa.

      • MopaHymni

        mopa mopottaa, työtöntä piruparkaa kyykyttää.

        Mopa on mopa, mopa moppea mopettaa.

        Työtön syrjäytyy, ja mopa tätit palkat saa, lomarahat edut elintason nostaa.

        Mopa kapo sua ohjaa, ei näy kurjuudelta ja kyykytykseltä pohjaa.


      • Kokoomuksenleivissä

        Kyllä työttömät on hulluja!


    • Sossupummi-

      Olin siinä typistä 5 vuotta ja minut pakotettiin orjatöihin moneen paikkaan. Aloin uhkeilee niitä ja haukkumaan niitä enkä tehnyt töitä lopulta töitä siellä orjapajalla. Ja pilasin töitä ja olin kattoa maalaamassa niin pudotin maalipurkin katolta autojen päälle joten orjapaja joutui korvaamaan tuhansia

      Tein niistä ilmoituksia ja haastoin oikeuteen jotka eivät johtaneet mihinkään tutkintaan

      Lopulta ne pisti mut ulos kun kyllästyivät

    • PAKKO.ORJANA

      Laki määrää että jos olet ollut 6 kk (alle 25v) tai 12 kk (yli 25v.) yhtäjaksoisesti työttömänä vaikka anssilla niin sinut voidaan laittaa sossun "kuntouttavaan" pakko-orjatyöpalveluun 9 euron matkakorvauksella.

      Työmarkkinatuella riittää että olet saanut sitä yli 300 päivää, vaikka pätkissäkin.

      Kuka haluaa ahertaa 8 tuntia päiväs, 40 tuntia viikos, 172 tuntia kuukaudes ja lähes 2000 tuntia vuodessa ILMAN PALKKAA?

      Teet kokopäivätyötä, josta EI kerry eläkettä, ei anssia, eikä mitään muutakaan sos.turvaa, koska SE EI OLE TYÖTÄ VAAN SOSSUN PAKKOPALVELU, josta EI voi sanktioitta kieltäytyä!!!

      Sossun "kuntouttavassa" orjatyöpalvelussa, olet POISSA TYÖMARKKINOILTA!

      "Kuntouttava" vastaa sitä että olisit vaikkapa mielisairaalassa pakkohoidossa.

      Sen jälkeen et tule koskaan saamaan normaali kunnon töitä!

      CV:ssä on vaikea selittää miksi olet ollut "kuntouttavan" ajan sossun asiakkaana, etkä työttömänä työnhakijana edes.

      • VääristynytSysteemi

        se on ns. yhteiskunta palvelua.
        - tuomio työttömyydestä on yhteiskunta palvelu hiki pajalla, ilman palkkaa.
        ( esim. taposta voit selvitä samanlaisella yhteiskunta palvelulla, joten työttömyys on vakava rikos !! ).

        - jos et alistu, niin saat karenssin.
        - huvittavinta on, että esim. verovaroin ylläpidetyt idealismi järjestöt, esim. amnesty international on huolissaan ulkomaalaisten eduista ja kohtelusta. Suomalaisten kohtelusta ei olla huolissaan.
        - spr hyväksikäyttää itse työttömiä orjina, esim kontti keskuksissa. Ja ei ole huolissaan työttömien riistosta !!! --- uskomatonta toimintaa verovaroin !!!


    • kdjdhdhdvsdk

      Jos olet saanut työkkäristä siirron typpiin ja typistä taas saanut kutsun monialaisen yhteispalvelun ensimmäiseen tapaamiseen ja monialaisen yhteispalvelun suunnitelman tekemiseen, niin koko hommasta pääsee eroon, kun ei koskaan mene paikalle siihen ensimmäiseen tapaamiseen, eikä luonnollisesti siten synny mitään sopimustakaan! Tarpeeksi monta kertaa, kun ne sieltä lähetettävät kutsun sulle uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan,niin jossain vaiheessa luovuttavat, eivätkä enää lähettele yhtään mitään kutsuja.Typissä on usein jonoa, kun työttömiä on niin paljon. Typin "tätsyt" kyllästyvät varailemaan aikoja ja lähettelemään kutsuja turhaan henkilölle, joka ei koskaan ilmesty paikalle. Toki tässä vaiheessa työtön on jo ajat sitten menettänyt oikeutensa työttömyyskorvaukseen, mutta sitten voi hakea alennettua toimeentulotukea.

      • SuunnitelmaSelviytymisel

        Yrittävät toki saada keskustelemaan silloinkin kun hakee toimeentulotukea, jos sitä leikataan. Tämäkin pykälä löytyy laissa toimeentulotuesta, että tukea alennettaessa pitää aina tehdä, jos mahdollista yhdessä hakijan kanssa "suunnitelma itsenäisen selviytymisen edistämiseksi", johon pitäisi osallistua. Jos ei ole mahdollista tehdä suunnitelmaa yhteistyössä hakijan kanssa, niin itse käsitän pykälän niin, että sitten sen joutuu sossu tekemään yksin ilman hakijaa. Tehdä se jokatapauksessa täytyy. Pykälässähän lukee että se tulee lisäksi tehdä tarvittaessa muiden viranomaistahojen kanssa yhteistyössä, joten käytännössähän tuohon voivat yrittää soveltaa jotain TYP;inkin ensitapaamisen kaltaista tapaamista, johon voisivat kutsua sossun lisäksi jotain muutakin viranomaistanttaa mukaan.


      • 167-176
        SuunnitelmaSelviytymisel kirjoitti:

        Yrittävät toki saada keskustelemaan silloinkin kun hakee toimeentulotukea, jos sitä leikataan. Tämäkin pykälä löytyy laissa toimeentulotuesta, että tukea alennettaessa pitää aina tehdä, jos mahdollista yhdessä hakijan kanssa "suunnitelma itsenäisen selviytymisen edistämiseksi", johon pitäisi osallistua. Jos ei ole mahdollista tehdä suunnitelmaa yhteistyössä hakijan kanssa, niin itse käsitän pykälän niin, että sitten sen joutuu sossu tekemään yksin ilman hakijaa. Tehdä se jokatapauksessa täytyy. Pykälässähän lukee että se tulee lisäksi tehdä tarvittaessa muiden viranomaistahojen kanssa yhteistyössä, joten käytännössähän tuohon voivat yrittää soveltaa jotain TYP;inkin ensitapaamisen kaltaista tapaamista, johon voisivat kutsua sossun lisäksi jotain muutakin viranomaistanttaa mukaan.

        "sitten sen joutuu sossu tekemään yksin ilman hakijaa"
        Noin se menee. Jos sossu on niin tyhmä ettei tuota suunnitelmaa tee niin alentaminen kaatuu hallinto-oikeudessa. Eli HETI kun päätös alentamisesta tulee niin pitää vaatia tuota suunnitelmaa ellei se tule päätöksen mukana kuten pitäisi, muuten saattavat tehdä sen jälkikäteen. Ja jos tyrivät tuon alentamisen muotovirheeseen niin eivät voi korjata virhettään alentamalla seuraavan päätöksen yhteydessä vaikka saattavat senkin tehdä mutta se on silloin laiton.


      • nsdsdsd

        Kuinkakohan tuo toimeentuloalennukset menee nyt kun Kelaan tulee tuo siirto?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe