Kati Peltomaan lähtölaskenta Osuuskunta PPO:sta

Maatalousyrittäjä2015

Olen todella pettynyt Osuuskunta PPO:n toimitusjohtajan Kati Peltomaan toimintaan PPO:n johdossa. Olin tiistaina 14.4. Raahessa Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokouksessa. Peltomaa käyttäytyi kokouksessa ainakin minua kohtaan todella ylimielisesti.

Osuuskunta PPO on jakautunut hyvin voimakkaasti kahteen leiriin, enkä koe, että Peltomaa nauttii koko jäsenistön luottamusta. Haluan, että Peltomaa eroaa tehtävästään. Se on ensimmäinen askel yhdistää hajallaan oleva osuuskunta ja lopettaa tappelu osuuskunnassa.

382

3399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyväJohannaOn

      Eikö kyseisen yrityksen talouspäällikkö voisi hoitaa homman otona?

    • Hienoneronleimaus

      Eikö yrityksen työntekijämäärän voisi sitoa yrityksen tasearvoon? Sadalla miljoonalla maksetaan palkkaa 2,5 henkilölle - siis kutakin 40 miljoonaa kohden saa palkata yhden henkilön? Jos tasearvo laskee alle 90 miljoonaan, voidaan TJ:.n virasta tehdä osa-aikainen. Och so vidare.

    • kainytkatillejokulaki

      Vaikka kokoomuksen manipuloima kokousväki saikin osan haluamistaan hämäyksistä läpi niin silti ihmetyttää tuo puhuminen "sijoittamisesta" ja sijoitusyhtiöstä PPO. Nimi oli nyt vaihdettu mutta toimialana on "kiinteistöjen vuokraus ja hallinta" ? kuten alla virallinen rekisteröinti kertoo.

      Virallinen nimi: Arvo Invest Nordic Oy

      Y-tunnus: 24880014YTJ

      Toimiala: Muiden kiinteistöjen vuokraus ja hallinta (TOL: 68209) YTJ

      Tuostahan voi vetää suoraan sen johtopäätöksen että kaikkien muiden yhtiöiden ja toimijoiden on noudatettava lakeja , asetuksia ja sääntöjä mutta joukkoon mahtuu tämä poikkeus, joka saa ja voi tehdä "mitä haluaa" ilman että siihen kukaan voisi puuttua. Onkohan tuo nyt ihan noinkaan..kait nyt joku tämän epäkohdan voi saada oikaistua..neuvonantajana toimivat juristit saa valtakunnan oikeuksissa varoituksia, toiset johtaa kokouksia oman maineensa menetyksen uhallakin jne laittomuuksia esiintulee joka käänteessä ja mikä pahinta, jäsenien omaisuus hukkuu kaikkeen muuhun ilmanaikoiseen joihin ei ole minkään valtakunnan mandaattia..ja tätä toimintaa vetää nyt itkuiita joka joka välissä väittää..en se minä ollut..se oli hallitus..hallintoneuvosto jne..mutta ei vielä pirkka !

    • Jossaintoimitaanoikein

      Pohjalainen operaattori Anvia, jota Elisa yrittää vallata, on teettänyt selvityksen osakkeensa arvosta.

      Selvityksessä Anvian osakkeen käyväksi arvoksi tuli 2400 euroa, kertoo Anvia. Analyysin teki konsulttiyhtiö NAG.

      ”NAG:n tekemä arvoanalyysi puoltaa Anvian hallituksen näkemystä, että Elisan ostotarjous on osakkeen arvoon nähden liian alhainen”, sanoo Anvian hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijar tiedotteessa.

      Elisa puolestaan ilmoitti maanantaina jatkavansa ostotarjoustaan Anvian osakkeista 5. päivä kesäkuuta asti.

      Anvian suurin osakkeenomistaja Elisa yrittää saada koko Anvian omistukseensa. Se tarjoaa Anvian osakkeesta 2 000 euroa osaketta kohden.

      Anvia on pitänyt tarjoushintaa liian alhaisena jo aikaisemmin eikä suosittele osakkeenomistajille osakkeiden myymistä.

      Anvia on kertonut myös, että siitä on kiinnostunut Elisan lisäksi myös usea muu taho, kuten vaasalainen Pekka Haarala, Helmiryhmä Oy ja Finnet-liittoon kuuluvista yhtiöistä muodostuva S4F-ryhmä.

      Nyt Anvian kantaa puolta myös yhtiön teettämä analyysi.

      ”Analyysi on tehty olettaen, että nykytoimintaa jatketaan toistaiseksi”, Anvia taustoittaa maanantaina julkistettua konsulttiselvitystä.

      ”Siinä ei siis ole otettu huomioon yhtiön operatiivisia tai strategisia suunnitelmia, kuten toiminnan tehostamista, uusia palveluita tai liiketoimintajärjestelyjä. Mikäli Telecom-liiketoiminta myytäisiin erikseen (ilman veroseuraamuksia), olisi Anvian osakkeen arvo todennäköisesti tässä esitettyä ’going concern’ –arvoa suurempi. Tätä vaihtoehtoa ei ole arvioitu tässä selvityksessä.”

      Anvialla on vajaat 40 000 osakkeenomistajaa, joista suurin osa on pienosakkaita sekä myös yhtiön asiakkaita Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta.

    • NAGonoikeassaPPOsta

      Tekikö tuo sama NAG myös Osuuskunta PPO:n arvoanalyysin ja päätyi 1240 €/osuus arvoon ?

      Eli tuostahan voi vetää suoran johtopäätöksen myös ppo:n myyntihintaan elisalle, eli meni alle oikean markkinahinnan. Miksi, kenen idea, kuka hyväksyi ja päätti myynnin..nuo on vähän epäselviä kun jäsenet kokee että korpitassi-uutela ja hallitus, toisaalta avi on analysoinut että hallintoneuvosto se oli.. jotain tässä on mätää ja kun näkee noita ns. "päättäjiä" niin pitänee kysyä ..oliko se ..sittenkin pirkka..silloin he voi olla huolista vapaana..en se minä ollut se oli pirkka. Mutta ihan aidosti kannattaa vähän kartoittaa mitä ne "päättäjät" on nyt mieltä asiasta ja saadaanko yhtään jäsenien ääntä kuuluville = peltomaa ulos heti, kaikki toiminnot seis ja omaisuutta arvioimaan ja jakamaan jäsenille sellainen taho..esim NAG joka myös tekee sen jäsenien kannalta parhaalla hinnalla.."provisiopalkalla" kuten nämä puhelinliikennekonsultit hoitelee asiat... jos saamme jäsenille jaettavaa 100 M€ niin palkkio on 10 %..jos vain 80 M€ niin se on 5 % jne.. Kyllä hyviä analyytikkoja löytyy..tarvitaan vain päätös hallintoneuvostolta ja se on siinä, hallitus ei voi silloin enää vastustaa jäsenien tahtoa. Hoidatteko homman..olette tietoisia tarpeesta ja tukea löytyy jäseniltä.

    • onkokaikkimuumithome

      Osuuskunta PPO:n etusivulta kohdasta Sijoituspolitiikka kopio :

      Varainhoidon tavoitteena on:

      Vuotuisen 5-7 % reaalisen sijoitustuoton (inflaatiokorjattu) saavuttaminen yli ajan normaalissa markkinatilanteessa. Alhaisempi tuottotavoite on hyväksyttävissä ylimääräisen riskin välttämiseksi markkinaympäristössä, jossa omaisuusluokkien tuotto-odotukset eivät tarjoa tuottopotentiaalia ilman merkittävää riskinottoa.

      Sijoituspääoman reaaliarvon säilyttäminen pitkällä aikavälillä

      Riittävän likviditeetin säilyttäminen

      Varainhoidossa oma organisaatio pyritään pitämään pienenä ja tehokkaana. Ulkoisia osapuolia voidaan käyttää toimijoita säännöllisesti kilpailuttaen sijoitusomaisuuden riski/tuottosuhteen arvioimiseen, täyden valtakirjan tai konsultoivan varainhoidon toteuttamiseen. Ulkopuolinen osapuoli voi myös arvioida sijoitusomaisuuden rakenetta määrävälein ja raportoida arvionsa ja toimenpide-ehdotuksensa hallitukselle.

      Nyt sinne ollaan palkkaamassa Sijoituspäällikköä ?? Onko se organisaation pienenä pitämistä ? Syy tuohon on että maa alkaa rva toimitusjohtajan jalkojen alla polttaa ja tarvitaan "uusi syyllinen"..ensin oli vanha tj..sitten hallituksen pj ja hallitus..sitten edelleen hallintoneuvosto ja seuraavana "sijoituksia hoitavat tahot".. eli jatkuva pakeneminen vastuusta.

      Jos ei omat munat riitä niin kannattaa mennä sinne missä on kannuksensa hankkinut =pankkitiskille kertomaan mitä isot pojat ylhäältä käskee sanoa !

      • saamattomattuotot

        Eikös tuo tarkoita suoraan sitä, että se luvattu 8% tuotto omistajille ei tule toteutumaan missään ajassa. Tuolla 8% lupauksella pitäisi tulosta tehdä noin 15% jotta omistajat saisivat sen luvatun 8%.
        Suuria puheita on puhunut tämä toimitusjohtaja mutta tuloksentekotaito puuttuu. Narraaminen kyllä onnistuu mutta sekin huonosti kun kompuroi koko ajan noiden lukujensa ja puheidensa kanssa


    • rahanjakojatkuu

      20.05.2015

      Rahoitusyhteistyö Keisari Pelletin kanssa

      Osuuskunta PPO ryhtyy rahoitusyhteistyöhön Kannuksessa kotipaikkaansa pitävän Keisari Pelletti Oy:n kanssa. Keisari Pelletin liiketoimintana on rakentaa lämpölaitoksia asiakkaidensa tarpeisiin kokonaisvaltaisella sopimusmallilla. Sopimuskauden kestäessä Keisari Pelletti toimittaa lämpölaitokseen myös raaka-aineen ja vastaa järjestelmän huollosta.

      - Asiakkaalle Keisari Pelletin tarjoama ratkaisu on vaivaton ja omia investointeja ei tarvitse tehdä, kertoo Keisari Pelletin toimitusjohtaja Jukka Kerola. Sopivat lämpökattilat ja muu laitteisto hankitaan Keisari Pelletin toimesta ja asiakas maksaa palvelusta kuukausittaisen käytön mukaan.

      Keisari Pelletti on perustettu vuonna 2010 ja se on toimittanut parikymmentä pellettilämpölaitosta. Asiakkaina ovat muun muassa Sievin Maitokolmio ja Kaustisen Ravirata. Erilaisia kasvun rahoittamisen vaihtoehtoja yrittäjä Jukka Kerola päätyi kartoittamaan Keisari Pelletin tavoitellessa yhä suurempia asiakkaita ja laajentaessa toimintaansa lämpölaitoksista myös höyrylaitoksiin.

      - Olemme rakentaneet yrityksen kasvun mahdollistamiseksi mallin, jossa PPO vastaa oman pääoman ehtoisesta sijoituksesta ja lainarahan osuus haetaan Kannuksen OP:sta ja Finnverasta , toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

      Mitähän tuo taas tarkoittanee ? PPO vastaa "sijoituksesta" = ilman vakuuksia koska pankki ja finvera ei anna rahaa ilman niitä..Taitaa olla suuririskistä jakelua ?? Kuinka kauan hyväksyy hallintoneuvosto tuollaista menettelyä. Jäsenet ei ole hyväksyneet koskaan.

    • rehellisyys_kunniaan

      Kuka hyväksyy valehtelijan toimitusjohtajaksi firmaansa. En ainakaan minä!

    • virheellinenesitysoli

      Mielenkiintoiseksi tässä "valehtelussa" tekee sen se, että paikalla oli kho:hon nimitetty "asiantuntija" joka on kuullut nuo valeet kokoustallenteesta eikä ole tuonut niitä esiin. Tj väitti kirkkain silmin että hän on paremoi sijoittaja kuin isojen salkkujen hoitaja-ammattilaiset vaikka mitään näyttöä ei hänen onnistuneista sijoitustoimistaan ole. Tuleva ns. osuusmaksukorkona jaettava tuotto oli muodostunut ouluict:n dna myynnin osuudesta ja lisäksi palautettiin rahaa osuuskunnalle kun maksettiin "vanhoja velkoja"..Näytti aluksi kirjanpidollisesti hienolta mutta se reppana raappana tilintarkastajakaan ei ollut moista havainnut..täällä osaa siviilitkin analyysit hoitaa paremmin. Kaikissa "rehellisissä" yrityksissä olisi takaovi käynyt jo hiljaa ja 47 kuva olisi ollut poistujan ahterissa..MIksi häntä vielä hallinto kiduttaa ?

    • polttaapolttaateot

      PPO:n hallitus ja toimitusjohtaja kiukuttelee :

      Oikein mukavaa tiedotettavaa jälleen jäsenille. Jos olet eri mieltä niin hallitus "ylimpänä" herrana ilmoittaa että:

      Osuuskorko maksuun moiteajan kuluttua 5.8.2015

      Huhtikuussa kokoontunut osuuskuntakokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että osuuskorkoa vuodelta 2014 maksetaan 100 euroa/osuus. Osuuskorko maksetaan varsinaisille ja vapaaehtoisille osuuksille, joita jäsenillä oli hallussaan osuuskoron täsmäytyspäivänä yhteensä 82 133 kappaletta. Osuuskorkoa jaetaan jäsenille kaikkiaan 8,2 miljoonaa euroa, joka vastaa 73 % päättyneen tilikauden tuloksesta. Hallituksen vahvistaman voitonjakopolitiikan mukaisesti tavoitteena on jakaa 70-80 % Osuuskunta PPO:n tuloksesta osuuspääoman korkona vuosittain.

      Edelleen osuuskuntakokous päätti, että osuuskorko maksetaan hallituksen määräämänä päivänä kuluvan kalenterivuoden loppuun mennessä. Hallitus on määrännyt koronmaksupäiväksi keskiviikon 5.8.2015 sillä edellytyksellä, että osuuskuntakokouksen päätöksiä ei ole tähän mennessä moitittu. Osuuskuntalain ja Osuuskunta PPO:n sääntöjen mukaan jäsen voi moittia osuuskunnan kokouksen päätöstä välimiesoikeudessa.

      Jäsenille tullaan postittamaan kesäkuun aikana kirje, jossa pyydetään ilmoittamaan mahdolliset muuttuneet tilitiedot Osuuskunta PPO:n asiakaspalveluun kirjallisesti. Jos jäsenen tiedot ovat pysyneet samoina, hänen ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä osuuskoron saadakseen. Osuuskorko näkyy jäsenen tilillä 1-2 pankkipäivää maksupäivän jälkeen.

      Sitten jäseniä maanitellaan hyväksymään kaikki tehdyt "vääryydet" josta seuraa ettei jatkossa tule mitään jaettavaa.. Se vain on ja tulee olemaan jos noita epäkohtia ja tehtyjä väärin perustein edelleen ajettavia tapahtumia oikaista. Niistä ei hyödy silloin jäsenet vaan ne jotka ne on tehneet=hallitus-korpitussu-jne..pakko on jonkun puuttua asioihin ! MOT

    • onsekummaklaani

      Haastattelin kauppareissulla muutamia jäseniä ja kyselin tietääkö he mitä ppo:lla tapahtuu tai jotain uutta tietoa sijoituksista, niiden kehittymisestä tai muista jäseniä kiinnostavista asioista. Kellään ei ollut mitään kuulumisia, joltain oli joku kysellyt millä hinnalla olisi myynyt osuutensa mutta ei muuta tarkempaa. Eli se avoin tiedottaminen jota hallitus ja toimitusjohtajat peräänkuuluttaa eri kokouksissa ei ole toteutunut eikä näköjään tule koskaan toteutumaankaan. Eli jotain osuuskunnan nykyhallinnossa ja toiminnassa on salamyhkäistä ja siitä ei haluta jäsenien tietoon oikeastaan mitään. Vain joku "rahanjako" ilmoitus mutta niihinkään ei mitään tuotto-odotus, henkilötyöpaikkojen lisääntymis yms. tarkennosta paljollako firmaa on tuettu ja millä aikatululla tuottoa tulee ja minkä verran ?

      Tai sitten tämä viimeisin ilmoitus nettisivuilla..jos ei moitita niin hallitus voi armahtaa 100:lla eurolla/osuus jäseniä. Palkat ja kokouspalkkiot sekä muut yleiskulut juoksee mutta lisäarvoa ei ole odotettavissa. Toimitusjohtaja lupasi että pääoma kaksinkertaistuu 10:ssä vuodessa.. ei varmasti tällä vauhdilla ja toiminnalla. ( Annetut haastattelut-kokous dokumentaatiot-lehtiartikkelit on tallessa..v 2012 alkaen= faktaa.)

    • kuikkakinrulaa

      Miten raahen seutu ja sen journalistisesta toimittamisesta täysin ymmärtämätön kaverinsa ei ole saaneet mitään vääristeltyä juttua lehteen ? Alkaa totuus paljastumaan kun on tullut leviteltyä ihan huuhaa kannanottoja. Menisivät nuokin levittelemään kiviä pyhäjoen teille eikä yrittäis mollata oikeassa olevia osuuskunnan jäseniä

    • sääliksikäypoikaa

      Kaikkea vastuuta se kati haluaa paeta...nyt on uusi "syyllinen" rekrytoitu ja ..rahaa alkaa taas palamaan ihan humpuukileikkeihin.

      Tämä ilmoitus oli ilmestynyt taas "perjantaina klo xxxx viime hetkillä viikonlopuksi"..mitä jos päätöstä moititaan ?

      Osuuskunta PPO:n sijoituspäälliköksi on valittu KTM Pauli Keränen. 38-vuotias Keränen on aiemmin toiminut yritysasiamiehenä ja projektipäällikkönä Raahen Seudun yrityspalveluissa. Hänellä on laaja käytännön osaaminen pk-yritysten toiminnasta, kehittämisestä, rahoittamisesta ja liikejuridiikasta.

      Tehtävässään Keränen keskittyy kehittämään Osuuskunta PPO:n alueellista sijoitustoimintaa. Hän tulee toimimaan yhteyshenkilönä yritysten suuntaan oman pääoman ehtoisten sijoitusten suunnittelussa.

      Keräsen vakinainen työntekopaikka on Ylivieskan toimistolla. Käytännön työ tulee tietysti olemaan hyvin liikkuvaa osuuskunnan laaja toiminta-alue huomioiden. Sijoituspäällikkö aloittaa tehtävässään 10.8.

      Pauli Keräsen osaaminen ja kokemus tulee vahvistamaan Osuuskunta PPO:n alueellista sijoitustoimintaa merkittävästi. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme...

      Eipä Pauli tiennyt mihin "päänsä puski" tulee olemaan jatkuva syntipukki kaikissa katin kavalkaadeissa..parhaimmillaan rouva heittäytyy lattialle selalleeln ja itkee sekä huutaa kuin pikkulapsi jos ei ole saanut tahtoaan läpi. Ja mikä hassuinta häntä vielä hallintoneuvoston lakeijat-lääkärit-toimitus-kehitysjohtajat ja maanilveilijät yms.pankinjohtajat kehuu !!! ?
      En ymmärrä ?

    • Monollatietenkin

      Toivottavasti tämä Keränen on sen verran pätevä kaveri, että Peltomaalle voidaan antaa potkut mahdollisimman pian.

      • minnevaratkadonneet

        Kovin Raahekeskeistä on asioiden hoito, kokoukpaikasta lähtien. Taitaa se Raahen viisas mies vaikuttaa kovasti paljon vilä vaikka olikin heman väsynyt taannoin. seuraillaan nyt miten tase kehittyy ja paljonko jaetaan sitä korkoa ensi vuonna. Mitkä yhtiöt on saamassa niitä vakuudettomia lainoja ja mitkä avustuksia. Ei näytä hyvältä taseen kehitys, -40% muutamassa vuodessa. Palkkakulut nousee ja tase laskee voimakkaasti, tee nyt siinä sitten positiivista pohdintaa, kun omistajien varallisuus hukkaantuu omistajien tietämättä mihin.


      • näöllä

        Kyllä Raahen viisas mies vaikuttaa korkealla tasolla PPO:ssa. Oliko peräti toimitusjohtajan varamies paragraaffeisa. Pitäähän se vahti olla, ettei tapahdu "lipsahduksia".


      • hippasilla

        On kuulema koko hallinto piilosilla. Kukkuluuruu missä te oletta. Odotetaan osuuspääoman korkoja. Riittääkö valtuudet pistää maksatukseen sataset.


    • vaihtoatarvitaannyt

      ..ja aluksi hallintoneuvoston puheenjohtaja, sen jälkeen hallitus kokonaan ja saattaa heidän vastuuseen 35 M€ omaisuuden hävittämisestä sekä tasearvon "syömisestä" alas ..kuitenkin koko ajan Itse saaden täysiä kuukausipalkkoja-puheenjohtaja-kokous-matka- ja mahdollisia työajanmenetys korvauksia.
      Kun äkkiä laskee niin viime osuuskuntakokouksessa joku toikin esille miten suuria ns. välilliset menot on osuuskunnassa..ja ehdotti että siitä kannattaisi muidenkin ns. hallinnon ja muiden yrittäjäjäsenten ottaa mallia omissa yrityksissään palkkausmielessä henkilökunnalleen !

    • mullesullejäsenille-ei

      Kertausta tapahtumista ja suora viittaus pääotsikkoon kysymyksellä : Mitä on valittu tj saanut tuottoa aikaan. Vastaus on ei mitään vaan päinvastoin on "jakanut rahaa" ja syönyt tasetta rajusti ? Kauanko luottamushenkilöt uskaltavat antaa jatkaa näin ?

      Ennen hallintoneuvoston kokousta 10.12. 2013 sallittaneen seuraava yhteenveto:

      Pauli Korpi-Tassi aloitti PPO:n toimitusjohtajana v. 2002. Pian osoittautui, että liikevaihdon kasvu pysähtyi ja oli ryhdyttävä hakemaan kasvua uusilta aloilta. Rahaa oli ja lisääkin DNA:n myynnin myötä tuli. Korpi-Tassi lähti ostamaan yksityisiltä yhtiöitä, joiden tuloskehitys oli kääntynyt laskuun. Hän osti GSM Suomen konkurssipesältä GSM-liiketoiminnan, jota myöhemmin laajensi ns. 4G- alueelle ja osti Digitalta 450-liiketoiminnan. Mobiililiiketoiminnat koottiin Datame-brändin ympärille.

      Kaikkien näiden operaatioiden jälkeen oli hetken kuluttua näkyvissä tulevat n. 30 milj. euron tappiot. Korpi-Tassi (Uutela-ja "lakeijat" )valitsivat tien, jonka tavoitteena oli näkyviin jäävien tappioiden minimointi, kummankin kunniallinen eläkkeelle jäänti ja viestintä-talousneuvoksen tittelit. Tavoitteeseen pääsemiseksi oli myytävä kannattava PPO. Oman työpaikan säilyttämiseksi Korpi-Tassi kumppaneineen uhrasi 200 PPO-laista työpaikkaa.

      Ylihuomenna on hallintoneuvoston kokous, jossa nähdään, pääseekö hän tavoitteisiinsa. Se onnistuu, jos Korpi-Tassin luottohenkilö Peltomaa valitaan uudeksi toimitusjohtajaksi. Aivan uusi henkilö toimitusjohtajana kaivaisi esiin edeltäjän tekemät virheet ja puhdistaisi pöydän jatkoa varten. Se olisi Korpi-Tassille poppoolle pahin mahdollinen vaihtoehto.

      Sivujuonteena tämän yhteyteen on tullut sijoitusosuuskunta-ajatus, joka on tehtyjen virheiden rahakulissi ja savuverho.

      Eli näin on käynyt ja huiputus jatkuu, eikä pöytää ole putsattu vieläkään yli 35 M€ aiheutetuista osuuskunnan jäsenien omaisuuden hävittämisestä.
      Koko ajan on nautittu isoa kk-palkkaa, kokouspalkkioita ja konsultaatioita eikä mitään muuta ole saatu aikaan kuin kuluja ?
      Sitten vielä kehutaan olevan huippusijoittajia ? Pahimman luokan rahanjakajia koko lössi.

      Tuskin nukkuvat öitään hyvin, eikä enää nautita edes omien arvostusta..saatikka muualta saada kehuja, voipi olla että jopa "ystävät" kääntävät selän kun tulevat päivällä vastaan ?
      Kannattiko..kannattaako jatkaa ?

    • oiskojoaikaluovuttaa

      ..miten se raahen tutkiva journalisti..oliko se tiukkala vai mikä . ei ole julkistanut mitään uusia kitin..vai mikä se oli. uusista PPO:n sijoituksista. Onko siellä alkanut valkeamaan ettei vääryys mene läpi vaikka kauppakoulukaveri ja sen epäsuosittu lakiasioiden kouluttaja kuinka on esitellyt visioitaan..sijoitusmaailmasta kun se vain ei mene niin kuin ne sanoo, vaan pitää toimia lakien-sääntöjen ja pöytäkirjaan kirjoitettujen päätösten mukaisesti.. ei niin kuin "musta tuntuu" tai kuin "pauli sanoo".. Jopa se "rouva pellervokin" on sen tajunnut..siellä osuuskunta-aatteen pääinstituutiossa.. Onko mitään tiedotettavaa jäsenille..ellei ole niin toimitaan lakien ja sääntöjen mukaan = osuuskunta purkuun ja omaisuus jaetaan jäsenille !

    • Pahamalli

      Rouva Pellervo käyttää luennoissaan Osuuskunta PPO:ta mallina siitä, miten osuuskunnassa ei koskaan saisi toimia.

      • rouvanihailija

        Hänet ajamaan osuuksienomistajien asiaa!


    • ilmarinentakoja

      Osuuskuntakokouksessa tuotiin esille mm. yksityiskohta kirjanpidosta ja sen tarkastuksen/valvonnan leväperäisyydestä. Osuuskunnan kolmen (3) ihmisen henkilökunnan ja muun hallinnon kulut olivat v.2014 yli 600 000 € ? Jos kaikki "yritykset" maksaisivat suhteessa vastaavia palkkoja-korvauksia niin varmaan henkilökunta ja hallinto olisi erittäin tyytyväinen. Kyllä vaikuttaa että jotenkin tuohon "sammon ryöstöön" pitää puuttua !

    • välimiesoikeustuli

      Allaoleva ilmoitus oli ilmestynyt maanantaina 27.7..heti PPO:n lomien loputtua ?

      Kun sitä lukee "analyyttisesti" niin se kertoo kyllä kaiken oleellisen osuuskunnan tämän hetken "sisäimagosta"... Kommentoin loppuun itselleni tulleet ajatukset !

      27.07.2015
      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä on käynnistänyt välimiesmenettelyn, jonka tarkoituksena on 14.4.2015 pidetyn osuuskuntakokouksen päätösten moittiminen. Nämä jäsenet ovat Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky/Hannu Pihlajamaa Nivalasta ja Timo Lahti Ylivieskasta.

      Kantajat vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista pätemättömiksi, vuonna 2012 tehdyn Elisa-kaupan julistamista mitättömäksi ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista osuuskunnan toimesta.

      Osuuskunta PPO tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset.

      Välimiesmenettelyn kestäessä hallinto ei voi kuitenkaan laittaa maksuun osuuskorkoa jäsenistölle suunnitellussa aikataulussa 5.8.2015. Myös osuuksien vaihdannan mahdollistavaa jäsenpalvelua ei voida toistaiseksi aloittaa.

      Osuuskunta PPO pahoittelee jäsenistölle aiheutuvaa haittaa.

      Siis mainitaan oikein kolme ( 3 ) jäsentä nimeltä ketkä on rohjenneet nousta hallintoa vastaan ja haluavat oikeutta tapahtuneille väärille päätöksille ja toimenpiteille joita on hallinto tehnyt v.2012 joulukuusta lähtien.

      Kuitenkaan yhtään hallinnon henkilön nimeä ei mainita, he ovat :
      Markku Jokinen hallituksen puheenjohtaja Sievi ( Sievin Jalkine )
      Marja Hellén-Valtanen pankinjohtaja (toimihenkilö) Op Nivala
      Ulla Pallonen hallinto- ja talouspäällikkö Raahen Aikuiskoulutuskeskus
      Mikko Luoma tutkimusjohtaja Kannus.. Kokkolan Chydenius
      Asko Männistö toimitusjohtaja Ylivieska mainoststo Statiivi
      Marko Teppo lakimies Ylivieska Tilitsto Tilitieto
      Kati Peltomaa Oulunsalo Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja, Arvo Nordic Invest Oy toimitusjohtaja (omistaa osuuskunta PPO 100 % )
      Jarmo Uutela Raahe Arvo Nordic Invest Oy:n hallitus (ent ppo:n hallituksen puheenjohtaja)
      Tuomo Tamminen maanviljelijä Arkkukari Raahe hallintoneuvoston puheenjohtaja
      Kai Pajala pankinjohtaja (toimihenkilö) Oulaisten Op hallintoneuvoston varapuheenjohtaja
      Pauli Korpi-Tassi entinen PPO:n toimitusjohtaja, eläkeläinen, maksullinen konsultti

      Eikö kuullosta aika tutulta, että he edelleen kiistävät kaikki kanteen kohdat. Kuitenkin ovat olleet päättämässä ja tekemässä ne päätökset joilla on osuuskunnan jäsenien varoja hävitetty nyt jo yli 70 M€ kuten taseesta voi todeta.

      Lisäksi kehtaavat pahoitella "jäsenille aiheutuvaa haittaa". Oisivat toimineet lakien ja sääntöjen mukaiseti niin tilanne ei olisi tällainen. Onhan siellä olleet jo aikaisemmin useammin välimiesoikeudessa ja "isoja laskuja" on sovusta maksettu toisille osapuolille kuten olemme Raahen Seudusta saaneet lukea ?

      Jos mitään luurankoja ei kaapeissa ole niin esim osuusmaksun koron v 2014 olisi voinut silti maksaa..eikait siitä kukaan olisi valittanut mutta kun on p..ko ..erseen alla niin sysätään syytä jäsenoikeuksien puollustajille. No sen näköjään ratkaisee ulkopuoliset juristit keskenään koska onhan toki kysymyksessä 100 M€ josta kiistellään, jäsenet haluaisi osansa itselleen mutta hallinto ei halua toteuttaa jäsenien enemmistön tahtoa vaan pelleilee osuuskunnan varoilla jäseniä vastaan. Jopa rouva Pellervo, Pellervo seuran lakimies on tämän tuonut useammassa tilaisuudessa maailmalla huonona esimerkkinä julki !

    • katsotaanpeiliinja

      ..väimiesoikeus kanne:
      -minusta koko sopan keittäjiä ovat korpitassi-uutela-jokinen-männistö-luoma-valtanen-pallonen ja nyt pahimpana päällepäsmärinä peltomaa joka väistelee vastuuta ja aina esittää "hallituksen"..hallinon nimissä ihan huuhaafaktaa.. sekä hallintoneuvostona kaikki jäsenet jotka ovat hyväksyneet ja edelleen hyväksyvät kaikki "sijoitukset" ja lakimiestoimenpiteet. Onhan niistäkin näyttöä..laitasalo-jaatinen saaneet valtakunnan korkeimmalta taholta "pyyhkeet"..pikkujäärä saa presidentiltä kannanoton valinnastaan ja toiminnastaan kokouksessa ja mikä parasta rouva Pellervo=Pellervo seuran lakimies käyttää esityksissään osuuskunta ppo:ta esimerkkinä miten Ei saa toimia osuuskunnissa väärin lakien ja sääntöjen mukaan. Asiantuntija professorit tuomitsee tapahtuneet...mutta ainoa keino ja tapa on ollut viedä asiat välimieskäsittelyyn..se maksaa mutta niinhän on hallinto maksattanut ennenkin osuuskunnan pussista kaikki kulut..omansakkin.

      L-osuuksien osalta välimieshaaste sovittiin 3 osuudenomistajan kannalta 200 000 €:lla..eli jokainen sai 50 000 ja ppo:n lakimies loput.. Että sillain niitä osuuskunnan varoja hukataan. 35 M€ datameen..samanverran eri yhteyksissä epämääräisiin hankkeisiin,.. siis 70 M€ on edustuspäättäjät polttaneet..mutta vieläkään ei jäsenille mitään.. kenelle kellot soi ja kenen pussille käydään nyt ?

    • totuuseipalatulessakaan2

      L-osuuksien osalta välimieshaaste sovittiin 3 osuudenomistajan kannalta 200 000 €:lla..eli jokainen sai 50 000 ja ppo:n lakimies loput..
      Kuka sopi? Ketkä 3 osuudenomistajaa?

    • lapsienetuensin

      ..sääliksi käy pienten lasten äitiä kun yrittää oulunsalosta asti käydä osuuskuntalakia ja ppo:n sääntöjä vastaan taistelua jossa ei ole kuin yksi loppudilemma. Osuuskunta puretaan ja omaisuus jaetaan jäsenille kuten säännöissä lukee ja johon on tähdännyt koko ajan ne jotka on näin asiaa olleet ajamassa.

      Esittäisin tänne keskustelluun kysymyksen : Kuka haluaa osansa itselleen, 1240-3720 € tai ken antaa sen olla osuuskunnalla "sijoitettavana" ?

      Vastaan ensin itse : haluan minulle kuuluvat rahani osuuskunnasta itselleni.

      Miksi esimerkiksi Osuuskunta PPO:n ja PPO Sijoitus Oy:n (nyk Arvo Nordic Invest Oy) toimenpitein OuluICT:n (nyk Partnera) osakkeen arvo laski vuodessa 4,55 €:sta 1,85 €:oon. Omistamme niitä 4 023 152 kpl eli 18,4 M€ on sulanut 7,4 M€:ksi siis noin vain katosi 11 M€ kun hantaakeissa toimijat ei osanneet toimia ! Mitä osuuskunta roikkuu ao.puitteissa jos on ollut suunnitelmat omatoimiseen ja alueelliseen "sijoittamiseen"..sitä kutsutaan päiväkerhossa "puuhasteluksi". äiti sinne hoitamaan tärkeämpää tehtävää kannaltaan !

    • ytinvoimanpuolestatänne

      Allaolevaan osuuskunnan sivuilla olevaan virheellistä tietoa sisältävään infoon täydennystä :

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä käynnistänyt välimiesmenettelyn

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä on käynnistänyt välimiesmenettelyn, jonka tarkoituksena on 14.4.2015 pidetyn osuuskuntakokouksen päätösten moittiminen. Nämä jäsenet ovat Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky/Hannu Pihlajamaa Nivalasta ja Timo Lahti Ylivieskasta.

      Pitää paikkansa mutta miksi vuosi vai oliko edellisvuosi kun oli vastaava tilanne ja silloinkin kolme ( 3) jäsentä oli viemässä väärinhoidettuja tj:n ja hallinnon päätöksiä välimesoikeuteen? Ketä ne oli, kuka sen sopi..nimiä ei silloin ilmoitettu heti lehtiin yms. Asia sovittiin rahalla..200 000 € ilmoitti peltomaa summaksi raahen seudussa ja jakajia oli siis kolme ( 3 )..paljonko osuuskunnan rahoja meni /kanteen nostajat ? Miksi sovittiin ? Mitä oli tehty väärin ?..Kertokaa nyt ihmeessä jäsenille totuus !

      Kantajat vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista pätemättömiksi, vuonna 2012 tehdyn Elisa-kaupan julistamista mitättömäksi ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista osuuskunnan toimesta.

      Eivät vaadi koska ainakin Kalajokilaakso-lehdessä yksi kanteen allekirjoittaja oikaisee peltomaan julkituoman väärän tulkinnan. Tottakai jos hallitus on juntannut voisiko sanoa "härskillä" tavalla hankittujen yritysvaltakirjojen avulla sellaisia päätöksiä läpi joita ei edes presidentin valitsema muka "asiantuntija"..höhöö osannut ymmärtää vaan meni virran mukana saadessaan laskuttaa nuijanheilutuksesta maltaita.

      Vaatimus kohdistuu hallintoneuvoston ilman osuuskuntakokouksen käsittelyä ja valtuutusta tekemään päätökseen jolla kauppa tehtiin. Näin ne jotka sen huijauksen hyväksyivät joutuvat vastaamaan taloudellisesti..aika merkittävistä korvauksista joita voi seurata..no ainakin 35 M€:n datame hölmöilyistä mutta myös alihintaan myydyn ppo:n tasetappiosta

      Osuuskunta PPO tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset.

      Tuo oli odotettavaa, mutta katsotaan nyt mihin se sitten johtaakaan, siis hallinto ja toimitusjohtaja on jäseniä vastaan..on tainnut jo tulla sekin kaikille selväksi ja miksi !

      Ei onnistunut korppi-tassin-uutelan-jokisen-männistön-valtasen-luoman-pallosen-peltomaan-laitasalon-pikkujäärän ja ketä niitä olikaan muita mukana, koinaus "tämä on ohi viiteen mennessä" aikataululla !

      Välimiesmenettelyn kestäessä hallinto ei voi kuitenkaan laittaa maksuun osuuskorkoa jäsenistölle suunnitellussa aikataulussa 5.8.2015. Myös osuuksien vaihdannan mahdollistavaa jäsenpalvelua ei voida toistaiseksi aloittaa.

      Vois ja olisi voinut laittaa maksuun, sitä ei ole kukaan ymmärtääkseni "moittinut" kuten uutela seisaaltaan jäsenille sanoisi mutta tällä toimenpiteellä yritetään vain saada mummut ja papat kanteen tekijöitä vastaan mutta sieltähän voi pompsahtaakkin orderi jakaa kaikki 1240€/osuus..useimmille siis 3700 € kerralla jäsenille ! Mitäs siihen sanotaan tai ollaan mieltä ?

      Osuuskunta PPO pahoittelee jäsenistölle aiheutuvaa haittaa.

      Saa sitä pahoitellakin kun noin törkeästi suhtaudutaan ihan jäsenoikeuksia käyttäneisiin kantajiin ja yhtäkaikki koko jäsenkuntaa kohtaan..ei muuta kuin koko hallinnolle ja toimarille pallo jalkaan, munalukkolla kiinni kaivinkoneen kauhaan ja avain hukkaan !

    • onkoraahessatietoa

      Maakunnassa on esillä tieto että hallinto luovuttaa jäsenien tahdon vastustamisen ja jo elokuun kokouksissa päätetään osuuskunnan purkamisesta ja omaisuuden jakamisesta jäsenille ? Oli sisäpiirissä tällainen tieto jota on käsitelty suomalaisella klubilla ?

      Kuullostaisi kerrnakin oikealat ratkaisulta jota ei varmaan kukaan moittisi.

      • luovutuseituleesille

        ..ei pidä paikkaansa. Lakimiehet hoitaa asiaa hallinnon puolesta..


    • tietoahaetaankyllä

      Mikä se olikaan sen henkilön nimi/nimet jotka osuuskuntakokouksessa vaativat oikeuksiaan ja olivat sitten käynnistäneet välimiesmenettelyn kun hallitus ei suostunut hyväksymään heidän esityksiään?

      Olin ymmärtäväni että joku heistä oli Oikeusministeriön palveluksessa ?

      Kun saamme häneltä kannanoton miten asia hoidettiin silloin "sopimalla" olisi se hyvä pohja tähän nykyiseenkin kanteeseen. Miksi..kuka/ketkä..ja paljonko ?

    • jäsenienoikeus

      Sieltähän voi koko porukan panna pihalle kun niillä ei ole töitä. Työksi ei voi laskea jäsenien vastustamista alkaen toimitusjohtajasta. Eikä mitään uusia päälliköitä voi palkata kun kerran on kanneltu välimiehille..niinhän tuolla nettisivuilla lukee.

      • tosiyritystoiminnanteko

        ..noin toimisi tulosvastuullinen tj..eikun olisi toimittava jos aikois oman työpaikkansa säilyttää.. onko siellä ketään todellista yrityselämän ihmistä hallinnossa joka nostais kissan pöydälle=katin hännän.. Tuohan ois ainakin aluksi lomautukset ja päätöksestä riippuen irtisanomiset jne.. turhaan on mitään organisaatiota ylläpitää vain "hallituksen huvin vuoksi"


    • sijansakaikellelöytyy

      ..minusta näytti siltä että musta audi a4 ajelee ihan kuin päätön kana ympäriinsä eikä kuski oikein tiedä mitä saa tai uskaltaa tehdä ettei joudu vastuuseen. No kaikki mokat on hän sysännyt ja sysäämässä hallituksen piikkiin..mutta löytyykö kaikista päätöksistä jälkikäteen aidot kirjaukset vai ylimalkaiset muistiot ?..Aika näyttää kun tarkkaan päästään aikoinaan tutkimaan.

      Yksi hyvä vanhan kansan neuvo olisi hallinnolle " kyllä sopu sijaa antaa"..! Miettikääppä sitä !

    • konnat

      Marko Teppo valittiin ilmeisesti PPO:n hallitukseen. Oliko hänen siskonsa jossain kummajaisissa mukana. Jostain on jäänyt sellainen muistikuva

    • Kevantuloksetkertoo

      Kyllä pitää yhtyä tuohon alkuperäisen viestin otsikkoon..ja miksi no koska meille jäsenille luvataan aivan selvästi sellaista jota ei lupaajat pysty tarjoamaan..eikö se ole jos ei valehtelemista niin ainakin kusetusta:

      Juuri julkistetun tilaston mukaan on joku taho saanut 6,6 % tuoton 44,9 Miljardin euron sijoitus salkulle Q1/2015 jota pidetään huippuonnistumisena.

      Edellisvuuosi oli vain 4,8 % jne..

      Meille luvataan harrastelijoiden hoitamana 8 % tuottoa 67 M€ likvideetillä,, ei kuulkaan onnistu millään vaikka Arvosta tuloutettaisiin niitä vanhoja miljoonia kuinka osuuskunnan taseeseen.

      Miettikkää nyt vähän mihin uskotte kun Teille niitä lukuja esitellään..ottakaa selvää ja uskaltakaan olla edes kerran eri mieltä kuin estradiesittäjät.. niin saatte nähdä oikein kunnon shown kun rouva alkaa kiukuttelemaan ja voipa jopa heittäytyä lattialle itkemään..miten huonosti häntä on kohdeltu ja jopa arvosteltu.. tiskiin töihin ja piste !

    • omaetuensineitoimi

      Kyllä minusta toimitusjohtajan pitää kuunnella myös omistajien ääntä eikä vain huseerata kuin päätön kana eri pikkusijoitusten parissa paniikinomaisesti. Kun jossain vaiheessa laki astuu kuvioihin mukaan niin kaikesta on löydyttävä kirjaukset ja mitä on sovittu ja mihin on valtuutus. Nyt ihan selvästi vain koetellaan omistajien sinniä ja halutaan julkisuuteen "nassukuvia" aivan päättömistä muka sijoituksista..kaikki on olleet vain lyhyen ajan rahoitusten jakoa..eikä mitään pitkäntähtäimen visiointia..eli vain oman palkan kun saa joka kuukausi niin se riittää. Sitten kun tulee vaikeuksia niin on helppo syyttää hallitusta ja hallintoa...minähän olen tehnyt kuten on ohjeistettu.. mutta löytyykö muuta kuin "huulten höpinää" koska se tulee ratkaisemaan millä foorumilla rouva esiintyy "in the future"..pankin tiskillä vain "itse asiassa kuultuna" ..no Hän ratkaiskoon..

    • anviaeiannaelisalle

      ..on kuin lukisi Arvo-lehteä ja sen avulla yritystä muuttaa PPO ns. sijoitusyhtiöksi jossa omistajilla=jäsenille=osuudenomistajilla ei olisi enää sanansijaa..

      Näin 23.8.2015 kirjoittaa Etelä-Pohojalaaset..( eikö se korpi-tassikin ollut muka Kurikasta ?)

      Elisan ostoyritys Anviasta on osoittautumassa kovemmaksi palaksi kuin kukaan olisi ennalta saattanut aavistaa.

      Kummankaan osapuolen kohdalla ei voi puhua keskustelusta tai yhteistyöstä, vaan meneillään on täysi sota. Siinä kaikki keinot eivät ole sallittuja, mutta kaikkea käytetään: painostusta, puijaamista ja propagandaa ja keinoista kalleimpana juristien kiukuttelua.

      Elisa aikoo Anvian yrityskaappausta. Se pyrkii ostamaan kaikki liikenevät osakkeet, joiden myyntiin Anvia suhtautuu nihkeästi.

      Toinen tie olisi ollut ostotarjous hallitukselle. Hallitus olisi päättänyt suositteleeko se osakkeiden myymistä vai hylkääkö sen. Sotatilaan jos vertaa, jälkimmäinen vaihtoehto tuskin olisi tuonut Elisan toivomaa tulosta.

      Elisan ja Anvian seuraava matsi otettaneen hallintoneuvoston kokoonpanosta. Elisa sai juristiensa avulla kevään yhtiökokouksessa 14 edustajaansa 30 hengen neuvostoon, mutta käräjäoikeus peruutti päätöksen kesäkuussa. Toimiiko neuvosto vanhalla 30 hengen joukolla vai käräjien jälkeisellä 16 hengellä?

      Hallintoneuvosto on tärkeä. Se valitsee hallituksen Anvialle ja hallituksen kokoonpanosta taas riippuu kaikki. Nykyinen hallitus on täynnä ansioituneita maakunnan herroja. Toinen asia on, miten paljon hallituksessa on Anvian tarvitsemaa ICT-alan tuntemusta?

      Toivottavasti hallitus osaa erottaa tunteenpalon Anvian ympäriltä: Ei ole jäänyt epäselväksi, että täällä halutaan itsenäisyyttä.

      Tämä hallituksen puheenjohtaja ei ikipäivänä tule suosittelemaan Elisalle myyntiä, mutta Elisan väsytystaistelusta riippuu, miten pian hallintoneuvostossa on sen enemmistö. Se muuttaa hallituksen ja puheenjohtajan.

      Siihen asti Elisa ja järjestelytilanteen vainunneet sijoitusyhtiöt joutuvat tekemään ovelta ovelle kauppaa. Anvian omistus on palasina pitkin maakuntaa.

      Ovilla kulkeneet epämääräiset ostajatarjokkaat ja valtakirjan kerääjät, joihin kuuluu myös Anvian henkilökuntaa, ovat hämmentäneet mökinmummoja ja -pappoja, jotka eivät suinkaan ole mitään osakesijoittajia vaan kotiinsa aikanaan lankapuhelimen ostaneita. Luultavasti heistä kaikille ei ole vieläkään selvää, että lankaluurin tai Netikka-liittymän toimimiseen ei tarvita osaketta.

      Kuluttajan näkökulmasta on mielenkiintoista, ettei missään enää esiinny sitä vouhkausta, mitä Anvian monopoliasemasta ja palveluista aiemmin pidettiin. Ja nousevatko vai laskevatko palveluiden hinnat, jos Elisan omistajan ääni alkaa kuulua Anviassa?

      Vai toteutuvatko pelot? Elisa jättäisi verkot happanemaan, yhteydet matelisivat ja itse bisneksestä Elisalle kelpaisi vain Watson?

      Omistajan näkökulmasta Anvian keskiviikkona jakama 82 euron osinko oli pienempi kuin totuttu, mutta täysin riittävä vakuuttamaan myymistä miettivät.

      Työntekijän näkökulman jokainen ymmärtää sataprosenttisesti. Omistajan vaihtumisen herättämä pelko on vakava yrityksessä, jossa on jo takana raskaita yt-neuvotteluita. Yli 130 vuoden aikana kehittynyttä toimintakulttuuria laitetaan nyt Anvian omastakin takaa uusiksi: Torstaina uutisoitiin, että Anvia ulkoistaa varastotoimintansa, eikä kukaan voi luvata, ettei uusia yt-neuvotteluita olisi tulossa.

      Yksi on varmaa: Elisa ei tästä luovuta miljoonien sijoitusten jälkeen, meni siihen kauan tai vähemmän kauan. Välit kannattaa nyt pitää sellaisina, että asian kanssa pystyy myöhemmin elämään molemmin puolin.

      SATU TAKALA

      [email protected]

    • omaetuensineitoimi

      Tällai katoaa PPO osuuskunnan jäsenten omaisuus tämän tyttösen hoitamana ?

      25.8.2015 tilanne Osto Myynti Noteeraus Markkina-arvo Liikevaihto

      Partnera (Oulu ICT) 1,80 € 1,99 € 1,80 € 66,43 milj. € 18,24 milj.

      1.1.2014 tilanne 4,55 € 4,55 € 4,55 €

      Osuuskunta omistaa ent. PPO Sijoitus Oy:n nyk- Arvo Nordic Invest Oy ( kiinteistöjen välitys ja vuokraus toimialana) 100 % yo. osakkeita 4 023 152 kpl eli niiden ARVO olisi ollut 18,3 M€..nyt niiden ARVO on vain 7,6 M€..siis sijoituksista katosi 10,7 M€..näiden ja tämän meidän ammattilaisen hoitamana..

      Siellä on vielä lähes 100 M€ leikittäväksi näille itseään alan ammattilaisiksi kutsuvilla ? Kauanko kestää että on 0 €..tuolla vauhdilla.. ei kauan.

      Ja hallinto vain kehuu että on ne hienosti hoitaneet asioita..Onko, oletteko miettineet ?

    • haloohallintoherrat

      Mitä "visioita" hän on tuonut esiin joilla voitaisiin saada "tuottoa" osuuskunnan jäsenille ?

      Kun seuraa medioita niin ainoita ilmoituksia on että rahaa on jaettu erilaisille esim. sukupolvenvaihto tapahtumille. Mitkä on olleet tuotto-odotukset, korko jolla rahaa on annettu ja aikajänne jolla takaisinmaksu/korkotuotto saadaan ? Niistä ei ole missään mitään tarkennoksia. Tuohon toimintaan pystyy "toisten rahoilla" kuka vaan kun itse saisi suuren kuukausipalkan muut edut jäsenien omistamasta omaisuudesta. Onkohan tuo nyt ihan kuranttia..herääkö hallinnossa mikään kello soimaan ?

      • herättäjä

        Hallintoneuvosto herätys nyt ennenkuin on liian myöhäistä. Jokatapauksessa nimenne on merkattu siitä että olitte hävittämässä PPO:n vuosisadan aikana keräämiä rahoja .


    • jakoonjakoonppo

      ..tuolla haapaveden ja kalajoen palstoilla hän on saanut suuren ylistyksen kun entinen Oulun Puhelimesta kehittynyt Oulu ICT ja joka on taas nykyisin Partnera on jakanut 1,60 €/osake osinkoja viime vuodelta entiselle ..nykyisin arvo joku investille josta ne taas on tuloutettu ns. sijoitusvoittoina osuuskunta PPO:lle jotta olisi voitu jakaa 100€/osuus osuusmaksun korkoa jota ei olisi muuten kertynyt jaettavaksi. Siis todellisuudessa palautettiin pääomahyvitystä PPO:n aikaisemmin maksamista Oulun Puhelimen osakkeista joita sen omistajat halusi myydä PPO:lle. Siis näissä ei ole mitään hajuakaan sijoitustuotoista eikä mistään "sadunkertojien" toimista vaan torniolaisena nykyisin vaikuttavan kunnon Kurikkalaisen bisnesvainun avuista.

      Se vain on näin sanokaa mitä sanotte mutta omaisuus kuuluu jäsenille ! Jakoon

    • mekinansaitsemmearvon

      Kuinkahan moni on ajatellut miten ikääntyneet osuuskunnan pitkäaikaiset jäsenet voisi vielä päästä nauttimaan kymmenien vuosien aikana kerääntyneestä osuusmaksu-rakentamisrahasto jne. liiketoiminnan myyntitulosta ja Osuuskunta PPO:n omaisuudesta jos saisivat sen nyt "puhtaana käteen". Siellä on tarvetta silmälasien uusimiselle, tekohampaiden korjauksiin, hyvinvointipalveluihin-hierontaan ja jopa kunnon aterioihin ja se miksi ovat aikoinaan jäseneksi liittyneet on alasajovaiheessa, kohta ei toimi turvapuhelimet, kännykkää on vaikea tai jopa lähes mahdoton käyttää ..onhan nuo uudet mallit näitä kosketusnäyttö-hipaisu-pyyhkäisy laitteita.. He kaikki ovat jäämässä Esaun osille osuuskunnan omaisuuden käytössä jota hallinnoidaan kuin se olisi tilioikeuksien käyttäjien ja tässä menossa hyötyjien omistamaa...

      Kyllä hallinnon pitää kunnioittaa kaiken osuuskuntaan kertyneen rahamäärän osalta myös niitä jotka ovat vuosikymmenet maksaneet kaikki verkkojen rakentamiset ja muut maksut ja kommerverkit joita on tehty sen eteen mitä nyt on jaettavana.

      Nukkukaa hyvin jos omatuntonne sen antaa myöten. Jos mieleen edes häivähtää ajatus "olenko tehnytkään oikein" niin tie on valmisteltu kuljettavaksi oikeaan päätökseen.

    • Supistuksia

      Raahen Seutu 2.9.2015
      "Kantajat Timo Lahti, Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista mitättömiksi, yli kaksi vuotta sitten toteutuneen Elisa-kaupan mitätöimistä ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Lisäksi kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa osuuskuntakokouksen päätöksille.

      Osuuskunta PPO on kiistänyt ja tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset.

      Tämän seurauksena kantajat ovat supistaneet sekä välimiesmenettelyn kannetta että täytäntöönpanokiellon vaatimusta siten, että osuuskuntakokouksen päätöksistä moitteenalaisia ovat enää sääntömuutoksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen. Näin osuuskuntakokouksessa 14.4.2015 yksimielisesti tehty voitonjakopäätös on saavuttanut lainvoiman ja korko voidaan maksaa jäsenistölle.
      Osuuksien vaihdannan vapauttaminen viivästyy edelleen välimiesmenettelystä johtuen. Välimiesmenettelyn ratkaisun saaminen kestänee 6–8 kuukautta."

      Kestovalittajat ovat nyt hätäpäissään supistaneet vaatimuksiaan. Ilmeisesti raukat pelkäävät tulevaa tappiotaan välimiesoikeudessa. Ja syystäkin pelkäävät. Melkoiset oikeudenkäyntikulut saattaa sieltä tulla heille maksettaviksi.

    • kopioitumuualta

      Sitä se mun uneni tiesi... pakkohan on panna voimaan päätökset joita ei ole moitittu, mutta kun haluttiin ja näköjään halutaan edelleen syyllistää jäseniä jotka ovat käyttäneet heille lain ja sääntöjen mukaista oikeutta olla eri mieltä joistain asioista niin ei muuta kuin nimet lehtiin.

      Missä on niiden nimet joiden kanssa on sovittu lisäosuuksien välimieskanteesta että maksetaan valittajat ulos ??? Heitä edusti kolme lakimiestä eteläsuomesta ja toimitusjohtaja kati peltomaan julisti lehdessä että oli säästetty 200 000 €..mutta paljonko maksettiin..ei ne lakimiehet 120 €:lla kirjoita edes vessapaperiin nimeään ? Miksi silloin ei lehdissä lukenut..no XaxpXttx-Xoxpx oli yksi ja meidän valtion erään laitoksen palveluksessa joka jakaa oikeutta meille kansalaisille..tiedetään..tiedetään asiasta muutakin !..salassapitoaika on ohi !

      Osuuskunta PPO:n nettisivuilta ( kertokaa myös niille joilla ei ole nettiä jne)

      Osuuskorko maksuun 9.9. – mutta riita välimiesoikeudessa jatkuu

      Osuuskunta PPO laittaa keskiviikkona 9.9.2015 maksuun vuodelta 2014 määräytyvän osuuskoron 100 euroa/osuus. Osuuskorko näkyy jäsenten pankkitileillä 1-2 päivän kuluessa maksupäivästä.

      Lisäys allaolevaan: ei estänyt vaan oli tj:n hätäinen tulkinta jonka hallituspoloinen hökäsi päätökseksi ja nimet lehteen isolla fontilla :

      Alun perin osuuskorko piti maksaa jäsenille jo 5.8., mutta tämän esti kolmen jäsenen käynnistämä välimiesmenettely. Kantajat Timo Lahti, Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista mitättömiksi, yli kaksi vuotta sitten toteutuneen Elisa-kaupan mitätöimistä ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Lisäksi kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa osuuskuntakokouksen päätöksille.

      Ei elisa kauppaa ole pyytänyt kukaan mitätöimään vaan sen päätöksen tekemisen osalta käydään läpi olisiko siihen pitänyt olla osuuskuntakokouksen antama valtuutus ETUKÄTEEN eikä kuten nyt on toimittu kieroilemalla että ei olisi maksettu sitä 500 € korkoa jos 2013 kokouksen yhtäkään päätöstä olisi moitittu !..silloinhan korko maksettiin toukokuussa olleen kokouksen jälkeen jo kesäkuussa,,,ja moiteaikaa olisi ollut 3 kk ???

      Sama olisi ollut mahdollista myös nyt.

      Tuo täytäntöönpanokielto estää omaisuuden hukkaamisen kuten aina määrätään kun on laittomia päätöksiä tehty ja on mahdollista että tekijät pistää omiin liiveihinsä yhteisiä varoja..joita ei merkitä kirjanpitoon eikä selvitä ukkomustilainenkaan vuosien päästä..jota on tapahtunutkin jo..

      Osuuskunta PPO on kiistänyt ja tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset. Tämän seurauksena kantajat ovat supistaneet sekä välimiesmenettelyn kannetta että täytäntöönpanokiellon vaatimusta siten, että osuuskuntakokouksen päätöksistä moitteenalaisia ovat enää sääntömuutoksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen.

      Näin osuuskuntakokouksessa 14.4.2015 yksimielisesti tehty voitonjakopäätös on saavuttanut lainvoiman ja korko voidaan maksaa jäsenistölle. Osuuksien vaihdannan vapauttaminen viivästyy edelleen välimiesmenettelystä johtuen. Välimiesmenettelyn ratkaisun saaminen kestänee 6-8 kuukautta.

      Tuo ratkaisun saaminen riippuu nyt vain ja ainoastaan osuuskunta PPO:n hallinnosta. Jos päätös halutaan heti niin ...no miettikööt mitä voi seurata kun välimiesoikeus antaa ratkaisun josta ei voi valittaa !

      Jäsenistöltä kannattaa ehkä kysyä nyt etukäteen kuka haluaa sijoittaa..tai ken haluaa hänelle kuuluvan omaisuuseränsä itselleen= 2*1 240€=3 720 € riihikuivaa tilille "vaikka heti"

    • totuudentorvipuhuu

      Tässä muutamia faktoja niin osuuskunta PPO:n kuin Partnera Oy/OuluIct Oy/OulunPuhelin Oy:n kehittymisestä ja miten niistä on annettu jäsenistöllä vuosia harhaannuttavaa infoa ja nimenomaan osuuskunnan hallinnon ja eritoten toimitusjohtajien toimesta. Miksi ?

      Osuuskunta PPO:n omistaa 26802 jäsentä, osuuksia 82165 kpl joista varsinaisia osuuksia 75561 kpl ja vapaaehtoisia 6604 kpl.

      Taseen loppusumma v.2014 lopussa 101 880 000 € ( 101,880 M€) siis 1240 €/osuus. Sen siis omistavat osuuskunnan jäsenet osuuskunnan omaisuustaseesta !

      No sitä halutaan sijoittaa ilman jäsenien vaikutusmahdollisuutta tai perustaa kauppapaikka jossa osuuksista voisi luopua hintaan 750 € ( siis 490 € = 40 % alle sen todellisen arvon).

      Lupauksena on esitetty alunperin minimissään 8 % tuotto/v/osuus = 100 €.. Mitenkähän kävisi kun tuottoa ei tulisikaan kun vertaa taseen laskemista kuin lehmän häntä..? Onko siellä sellaista asiantuntemusta jolla tuo olisi saatavissa kun nekään tahot joilla on miljardeja ympäri maailman erilaisissa "sijoitusinstrumenteissä" eivät ole saaneet kuin 3-4 % kasvua aikaan vuosien kokemuksella ja taustatietojen hankkimisella ?

      Sitten entisen Oulun Puhelin Oy:n-> OuluICT Oy:n -> Partnera Oy:n kehitys jota käytetään referenssinä ja josta osuuskunta omistaa 10 %.

      V. 2008 sen markkina-arvo oli 67,3 M€ ja osakkeen hinta 1,80 €/kpl ( yht 39 905 884/kpl)

      V.2015 sen markkina-arvo on 78,81 M€ ja osakkeen arvo 1,80 €/kpl (niitä sama määrä)

      Arvo pörssissä ei ole noussut yhtään, tulosta oli tehty 0,7 M€ ( 0, 8 %) kun sen olisi pitänyt olla 6,3 M€ tuolla 8 % odotusarvolla. Kassaan oli saatu rahaa 200 M€ DNA:n myynnistä jne.. Eli osakkaat sai kerran kunnon osingon ( Oulun kaupunki) mutta siihen se on jäänyt ja jääneen kun Oulun kaupunki ottaa kassasta pääosan kipeästi tarvisemiinsa kuluihinsa.

      Mitä jää jäljelle..no ainakin jarmon-paulin-askon-katin-markun-tuomon-kain-ullan-marian-heikin-yms niin kehuma luuranko jossa ei pysy edes suomen suurimman joulukuusen valot!

      Uskokaa nyt hyvät jäsenet ainoa ja paras vaihtoehto on purkaa osuuskunta ja jakaa kertynyt omaisuus jäsenille ylläoleviin faktoihin pohjautuen, eikä kuunnella näiden puhekoneiden taivaanrannan maalaamisia..omien intressiensä varjelemiseksi.

    • vitilläkaaraatodella

      MIten iso naamankuva oli raahen lehdissä kun oli 5 M€ esitetty oikein päämies-toimijalle ?

      Ala on niin kilpailtu ettei tuottoa siis osuuskunnan jäsenille tule koskaan, eikä lafka ole edes sivuosinkaan osuuskunnan toimialueella mitä nyt pari jeppeä huseeraa sivukylillä...tekijät oulusta pääosin.

      • lusikkapoissuustajmk

        ..miten se maston rakentajafirma liittyy tähän, eikö siellä ole sieltä " johtaja" osuuskunnan hallinnossa, tuohan rahanjako menee nyt kilpailijan kassaan ?? On tämä pelleilyä jäsenien rahoilla


    • oikeatapajatkolle

      Nyt oli jäsenet pääosin saatuun osuusmaksun korkoon tyytyväisiä, ainoa joka ihmetytti ettei etukäteen oltu ilmoitettu että siitä menee tuo 25/75 % jako-osuuksiin pohjautuva vero. Miksei sitä tuotu esille etukäteen ? Monet arveli että suurin syy on siinä että jos perustetaan se sijoitusyhtiö niin kaikesta saannosta alkaa menemään 30 % veroa, onko näin ?

      Kaikki olivat kuitenkin sitä mieltä että saispa kaikki kerralla pois niin ei tarvisi olla epätietoisena mitä jatkossa tapahtuu kun tuo hallituskin hamuaa joka senttiä jonka vain voi saada välikäsien avulla.

      Jos se 1240€/osuus palautettasiin pääomanpalautuksena niin siitä voisi vähentää 40 % hankintamenona -496 € ja jäljelle jäävä osa 744 € olisi vain tuon 25/75 % verotuksen piirissä.

      Se olisi kaikkein edullisin tapa jäsenien kannalta..mutta mitä mieltä on hallitus ja ahmed ahneet.? niin ja joojoo-hallintoneuvosto

    • puhukaatottaedesjoskus

      Minusta tuolla nettisivuilla olevassa infossa on aika lapsellisesti tuotu esille muka miksi osuusmaksunkorkoa ei maksettukaan 5.8 kuten ensin "uhkauksen" saattelemana oli luvattu.

      Tuo ilmoitus on kuin pikkulapsen kiukuttelua kun ei kaikki mennytkään sen mielen mukaisesti..ja piti siirtää koron maksua..vaikka allaolevassa samalla sivulla olevassa tekstissä asia on sanottu kuten se päätettiin :..yksimielinen päätös jota ei kukaan ollut moittinut ?? Siis miksi kieroilla tuossakin asiassa. Eri juttu onkin sitten sääntömuutos toimialasta, se vaatii YKSIMIELISEN PÄÄTÖKSEN, ei siis mene läpi pelkällä hallituksen esityksellä !

      Osuusmaksun korko maksuun 9.9.2015

      Näin osuuskuntakokouksessa 14.4.2015 yksimielisesti tehty voitonjakopäätös on saavuttanut lainvoiman ja korko voidaan maksaa jäsenistölle. Osuuksien vaihdannan vapauttaminen viivästyy edelleen välimiesmenettelystä johtuen. Välimiesmenettelyn ratkaisun saaminen kestänee 6-8 kuukautta.

      Miksi osuuksilla ei voi käydä kauppaa ??? Hallitushan voi sääntöjen mukaan hyväksyä kokouksissaan uusia jäseniä... jos joku haluaa myydä 1240 € arvoisen osuutensa jollain hinnalla niin siitä vaan..aika sitten näyttää paljonko ostaja siitä saa ja hyötyy.. tosin hallitus ei varmaan hyväksy kaikkien tekemiä kauppoja vaan ne pitää olla ns. sisäpiirin henkilöitä jotka saa niitä "halavalla"..esim 750 €/osuus..

      Tuo välimiesoikeuden ratkaisu riippuu yksin ja ainoastaan hallituksesta ja sen vitkuttelusta lakimiesarmeijansa avulla mutta lopulta oikeus voittaa ja alkaa "uusi aika"

    • ahmed.a

      puhukaatottaedesjoskus

      18.9.2015 9:44

      "Miksi osuuksilla ei voi käydä kauppaa ??? Hallitushan voi sääntöjen mukaan hyväksyä kokouksissaan uusia jäseniä... jos joku haluaa myydä 1240 € arvoisen osuutensa jollain hinnalla niin siitä vaan..aika sitten näyttää paljonko ostaja siitä saa ja hyötyy.. tosin hallitus ei varmaan hyväksy kaikkien tekemiä kauppoja vaan ne pitää olla ns. sisäpiirin henkilöitä jotka saa niitä "halavalla"..esim 750 €/osuus.."

      Ihan hyvä syy julkiselle kauppapaikalle on sekin, että silloin PPO-hallitus ei voi valikoida, ketä hyväksyy uusiksi osakkaiksi. Jokainen , joka on julkisessa kauppapaikassa ostanut PPO-osuuden, tulee osakkaaksi. Eikä PPO-hallitus voi osakkuutta estää (tuskin haluaakaan estää).

      • kierojaesityksiätaas

        ..tuo ei pidä paikkaansa että menisi noin..hylätty sääntöesitys sisältää edelleen vallan hallituksella hyväksyä uudet jäsenet jne.. eikait ne nyt halua luopua "eläkevirastaan"..kun katsoo ikäjakaumaa vallankahvassa..


    • Kysykääjäseniltäkanta

      Olen seurannut tätä keskustelua ja ihmetyttää miksi yksikään hallinnon edustaja ei ole kertaakaan kysynyt missään yhteydessä..olenko osuuskunnan jäsen ja mitä mieltä olen sen tulevaisuudesta ja mitä mieltä olen asioista ?

      Tiedämme kaikki keitä he ovat ja mitä saamme lukea heidän kannoistaan lehdistä jne. mutta vastaako toimitusjohtajan ja hallituksen teot-ilmoitukset sitä mitä jäsenistön enemmistö haluaa?

      Tänään nähtiin medioissa mitä osa kansasta on mieltä valtion hallituksen päätöksistä ja esityksistä. Niihin poliittiset päättäjät tulevat törmäämään joka suoralla ja mutkissa. Sama voi tapahtua myös ja toivottavasti tapahtuukin myös osuuskunta PPO.n edustajistolle.

    • PPOhallintoneuvostolle

      Pellervo Seuran lakimies joka oli puhujana täällä Raahessa Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokouksessa on todennut useassa eri yhteydessä pitämissään luennoissa että täällä saamansa käsitys on että jäsenien oikeuksia on loukattu ja hallinto on ylittänyt toimivaltansa. Esimerkkinä hän on käyttänyt Osuuskunta PPO:n ao. kokousta ja todennut asioiden menneen sekä osuuskuntalain että osuuskunta PPO:n sääntöjen vastaisesti useassa kohdassa.
      Ao. yhdessä koulutustilaisuudessa oli paikalla Ylivieskasta Osuuskunta PPO:n edustaja.. ei kuitenkaan toimitusjohtaja vaan hänen määrämä henkilö . Miksi näin.. onko nyt toimistolla käsitelty mitä tilaisuudessa tuli esille, uskaltaako läsnäollut tuoda julki asian toimitusjohtajalle kuten se siellä on esitetty jne.. ? Ei varmaan koska siitähän tulisi moitteet ja lähtöpassit kun tuodaan oikeita asioita esille...ääää.äää..eeiii...shut up !
      Hallintoneuvoston kannattaa kuulla ao. henkilöä ilman tj:n tai hallituksen edustajia jotta saisivat oikean kuvan mitä siellä on sanottu..ja osuuskunta PPO:ta käytetty huonona esimerkkinä täällä tapahtuneiden väärinkäytösten johdosta !

    • Haloo-onko-oikein

      Minä en ole mielestäni tehnyt mitään "sijoitussopimusta" osuuskunnan tai arvon kanssa ?

      Luin tuolta Finanssivalvonnan sivuilta että sellainen kuuluu ehdottomasti asiaan ja niihin on tarkat määräykset ja niitä seurataan viranomaisen taholta. Näitä noudattaa kaikki muut jotka tarjoavat ao. palvelua joka ei siis ole " puhelin-tietoliikennepalvelua" josta sopimus aikoinaan PPO:lle tehty !

      Miten tämä voi yleensäkkään olla mahdollista Osuuskunta PPO:lla ?? siis ilman rahojen omistajan lupaa ?..kuka korvaa menetykset jos rahat hupenee eikä omaisuuttaan saa pois silloin kun haluaa, myös nuo sivukulut ja muut kulut on täysin piilossa..kuka vastaa ?

    • anelmaunelmani

      ..onko katia näkynyt ?..on raahen seutukin ollut ihan hiljaa kun aina vaan tulee hänestä vain negatiivista informaatiota. Mutta hänhän onkin unelma-ammatissaan kuten on julkituonut. Mitä sitten vaikka häntä ja tehtyjä päätöksiä on "moitittu", se ei näytä hetkauttavan jarmon vertaa eikä markun mittaa ? Luulis jo siellä kabineteissakin alkavan närästää kun koko ajan on jotain kränää niin yrittäjien kuin jäsenienkin kanssa...mutta rahaa palaa eikä mäntyrantaa näy vaikka kello käy ?

    • uikkalaaeiolekuulunut

      ..se on sen raahen lehden päätiedottajakin saanut vihiä että nyt taitaa tulla takkiin..kun on moitittu jota uutela on koko ajan höpöttänyt..ei ole moitittu..ei ole moitittu. Nyt kun asiat alkaa avautumaan niin lähtöhän siinä on edessä ja cv:hen aika ruma "lovi"..isompi kuin se.. siihen voi tökätä monessa haastattelussa ja silloin ei voikaan tuon tason tehtävän jälkeen sanoa..en minä tiennyt..en minä tehnyt..se oli hallitus....en minä vaan pirkka

    • oikeusvoittaa-aina

      ..alkaa kokko tyty olla kohta "pöydän alla" kuten osuuskuntakokouksessakin kun asiat ei mene kuin on juimijat suunnitelleet vaan alkaa jäsenien oikeudet tulla voimaan

    • tiskintakaaesilleheti

      ..onko katii näkynyt ?? Vieläkö masto on pystyssä ?

    • julkisuuttaakaipaahän

      Taitaa käydä kalajoen sivuilla hänelle tyypillistä "eipäs-juupas" kommentointia joidenkin tukijoidensa kanssa ? Musta on valkoinen ja jäsenet ei omista osuuskunnasta mitään vaan ne hänen..100 miljoonan naisen !

    • ontörpötasiallaolleet

      Ei sijoitusyhtiöt ole tuottaneet yhtään omaisuutta Osuuskunnalle. Kaikki omaisuus on tullut investoimalla eri alan toimijoihin jotka tuottivat tele-puhelin ja ictpalveluja. Kun niistä on jouduttu--> JOUDUTTU luopumaan kuten esim Radiolinja-Datatie jne niin niistä saatu omaisuus on osuuskunnan jäseniltä kerättyä ja heidän telepalveluista maksamien maksujen kerryttämää ja tuottoa oikea-aikaisten investointien myymisestä hyvään hintaan. EI SIIS LATIAKAAN SIJOITUSTUOTTOJA . DNA:n myyntikään ei ollut huippua vaan yhden korppi-tassin suuruudenhulluuden harha kun ei päässyt kaliffiksi kaliffin paikalle niin houkutteli halinnon myymään alihintaan kun sitä vertaa esim Oulun Puhelimen/OuluICT:n saamaan rahamäärään. Nyt DNA:n omistamat yhtiöt käärii suuria "sijoitustuottoja"...ja menossa pörssiin...siis oikeaan sijoitustoimintaan kattaakseen kasvunsa tarvitseman laajentamishankkeen.

      Ainoa päätös, jos sitäkään oikein voi sanoa sijoitukseksi, oli ostaa Oulun Puhelin Oy:n osakkeita kun omistajat niitä alkoi tarjoamaan. Mutta sekin tie on kuljettu loppuun kun niiden osakkeiden arvo on laskenut 4,55 €/kpl arvoon1,65 €/kpl..kauppapaikalla, Niitä on osuuskunnan omistamalla Arvolla ja osuuskunnalla 4 023 152 kpl eli niistä aikoinaan maksettu hintakin on tämän päivän "sijoitustasolla" mennyt pakkasen puolelle kun viime vuoden tulokseen piti sieltä palauttaa 4 M€ jotta saatiin sijoitustuotto näyttämään plussaa.. On siinä oikein kunnon sijoittajat asialla ! Hävitetty 11 M€ jotta mamma saa sädekehää oulun talousalueella vc:hen.. eikun cv:hen.

      Herätkää jo todellisuuteen tai pyytäkään raahen sairaalasta herätyslääkettä kokouksiinne.

    • Epätietoinenjäsen

      kovin on mennyt hiljaiseksi ja salamyhkäiseksi osuuskunnan tiedottaminen. Estradilta luvattiin avointa menettelyä mitä-missä-milloin tapaan saatujen rahojen tilanteista. Muuta niistä ei ole esilletullut kuin että sitä on jaettu jopa 5 M€ jollekkin alueen ulkopuoliselle rakennusfirmalle ja joihinkin pieniin käyttöpääoma tarpeisiin muutaman hengen pajoihin. Mikähän niissäkin on taloustilanne jos eivät saa pankeista 2 % korolla marginaali lainaa, jos pitää ottaa 8-10 % korolla osuuskunnalta ? No tietenkin jos ei tarvi antaa vakuuksia niin silloinhan se voi ollakkin firman omistajille edullista..rahat pois ja luxenburkkiin..menoksi.

    • lukujaesillepikaisesti

      Ainakin näyttää uusi mies vielä kiertävän tilaisuuksissa kertomassa ilosanomaa edullisesta rahoituksesta joita Osuuskunta PPO:n jäsenien pussista ollaan tarjoamassa. Ihan vain mielenkiinnosta olisi hyvä kuulla mikä tulee olemaan rahojen omistajien saanto ?..palkolliset ja hallinto saa kyllä hyvästi hynää mutta kun se näkyy syövän pääomaa eikä tuottavan lupauksien mukaisia "suuria" tuottoja jäsenosuuksien omistajille ?

    • kontinkatitoksalle

      Paljonkohan maksettiin niille L-osuuksien omistajille jotka oli viemässä "riitaa" osuuden hinnasta välimiesoikeuteen ? Lehdessä nassu ilmoitti säästäneensä 200 000 € josta voi päätellä että koska niitä eteläsuomalaisia omistajia oli 3 joiden asianajajien kanssa sopimus tehtiin niin 50 000 € sai ainakin jokainen osapuoli koska eihän ne nyt juristitkaan talkootöinä noita tee. Oli varmaan se julkisuudessakin moitteita saanut jeppe mukana joka yhden osuuskunta kokouksen oli pitkittämässä.. tämä on 17 mennessä ohi sanoi pale ja ehdit hesaan iltauutisille..vielä vartin yli 21 väännettiin jäsenien esitystä joka menikin läpi. Taas tuli uusi tahra liituraitapukuun kun se sai tietoonsa luottamuksellisia asioita joita käytettiin jäseniä vastaan, niitä tietoja ei jäsenet saa näköjään nähtäväkseen kuin lakiteitse..kun ei ole moitittu on parran pärinän asiantuntijalausunto

    • Yhhjjjjkk

      Ilmoitti säästäneensä 200 000 euroa......ja sitten onkin maksanut jollekkin 200 000 euroa.....onpa siinä taas ruikuttajilla ponttö sekaisin.

      • jarmollekysymys

        ..mitkä on sitten oikeat luvut..jos maksaa niin miten silloin voi säästää ? minä vaan kysyn..jarmo


      • oiskooikeatluvut

        ..silloin oli osuuden arvo 170 M€/82000 osuutta = 2 070 €/osuus.
        Stadilaisilla oli yhteensä 300 osuutta jolloin heille olisi voinut tulla 621 000 € kun osuuskunta puretaan. No tämä näkyy vievän vähän aikaa joten sopivat että saavat 421 000 €..niin säästyihän siinä 200 000 € joo..noinhan se oikeusministeriön kahvilan mukaan menikin.

        Vai miten se meni ?


    • näyttääsiltäettä

      ..vähitellen alkaa tulla näkyviin ensi vuoden osuusmaksun koron taso. Tänä vuonna saatiin satanen, josta kolmasosa oli vanhojen voittojen jakamista omistajille. Nyt näyttäisi olevan tulossa kolmekymppiä - miinus verot.

      Valtakunnan eläkeyhtiöiden tuottotaso asettuu kahden-kolmen prosentin väliin ja tuskin PPO onnistuu niitä paremmin. PPO Sijoitus antaa 1,5 miljoonaa, kiinteistö tuottaa tappiota ja omat alueelliset sijoitukset ovat ylösajovaiheessa.

      Syy ei ole toimitusjohtajassa vaan hallitus on tehnyt vääriä sijoituspäätöksiä, tulee toimitusjohtaja kertomaan julkisuudessa. Hallituksen puheenjohtajaa ei julkisuudessa edelleenkään nähdä.

      Rakennusyhtiöillä on paljon osuuksia arvoltaan a 1240 euroa. Heidän rahoillaan on nyt tuettu kilpailijaa, joka rakentaa modernin tehtaan, jonka avulla on helpompi kilpailla urakoista.

      Riittääköhän PPO:sta rahaa kaikille rakennusurakoitsijoille tasapuolisesti?

    • ajatelmajoltainviisaalta

      Tutkijat ovat nykyään löytäneet todisteita siitä, että todella tehokas onnellisuuden lähde on mielenrauha

      Myötätunto on jotain johon voimme luottaa.

      Vaikka on taloudellisia ongelmia ja meidän omaisuus vähenee, olemme silti tilanteessa jossa voimme jakaa myötätuntomme lähimmäisten kanssa. Kansallisissa ja maailmanlaajuisissa talouksissa on monia ylä- ja alamäkiä, mutta niiden kaikkien läpi voimme säilyttää myötätuntoisen asenteemme, joka auttaa meitä pääsemään hyvään lopputulokseen.

      Näyttää siltä että joidenkin ihmisten mielestä myötätunnon ideaan sisältyy täydellistä halveksuntaa tai jopa heidän omien intressien uhrausta. Tosiasiassa meillä täytyy ensinnäkin olla halu olla itse onnellinen - jos ei rakasta itseään näin, kuinka voi rakastaa muita?

      Kiinnostava asia ahneudessa on että vaikka perimmäinen motiivi onkin etsiä tyydytystä, et kuitenkaan ole tyytyväinen sait sitten haluamasi tai et. Se on tämä loputon, kalvava halu enemmästä joka johtaa ongelmiin. Toisaalta jos olet todella tyytyväinen, ei ole väliä saatko haluamasi vai et. Joka tapauksessa pysyt tyytyväisenä.

      Siinäpä ajateltavaa jäsenien asioita hoitaville ja heidän toiveitaan huomiotta jättäville.

    • Epätietoinenjäsen

      ..sitä se mun uneni tiesi..olihan se nassu pitänyt saada esille ja ihan painetussa muodossa, kallita kuvia, ei mikäämn tuottava sijoitus jäsenien kannalta, oisko vain oman itsensä korostamishalu jonka takia pitää aina olla työntämässä naamaria esille, hallowei oli ja meni.
      Rahat tiskiin ja kukka rintaan.

    • cusetuksenloputtava

      Alla informaatio jonka toimitusjohtaja oli laittanut PPO:n sivuille. Referoituna oikein todellisuudessa olevat asiat..ei siis vääristeltynä:

      27.07.2015

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä käynnistänyt välimiesmenettelyn

      Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä on käynnistänyt välimiesmenettelyn, jonka tarkoituksena on 14.4.2015 pidetyn osuuskuntakokouksen päätösten moittiminen. Nämä jäsenet ovat Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky/Hannu Pihlajamaa Nivalasta ja Timo Lahti Ylivieskasta.

      - miksi nyt heti julkaistiin nämä nimet, ketä oli ne jotka v.2013 (2014) tekivät vastaavan jäsenoikeuksiin kuuluvan esityksen mutta se olikin sovittu kulissien takana, paljonko silloin maksettiin "ylimääräistä" osuuksiin liittyen jotta asia vedettiin pois välimieskäsittelystä ?

      Kantajat vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista pätemättömiksi, vuonna 2012 tehdyn Elisa-kaupan julistamista mitättömäksi ja kaikkien oikeudenkäyntikulujensa korvaamista osuuskunnan toimesta.

      - lehdistä olen saanut lukea ettei kantajat vaadi todellakaan osuuskuntakokouksen 2015 päätösten julistamista pätemättömiksi, esim kukaan ei moittinut osuusmaksukoron maksua .. eikä osuuskunnan liiketoimintakaupan julistamista mitättömäksi vaan siihen liittyvän aluevalvontavirastonkin selvityksessään toteaman hallinnon toimivallan ylityksen selvittämistä ja pyydetään kantaa pitääkö sääntöjä muutettaessa olla yksimielinen päätös jos se koskee liiketoiminnan myyntiä tai jäsenmäärään vaikuttavia sääntömuutoksia .

      Siis annetaan kuva että kaikkea on moitittu..no siihen on kyllä aihettakin

      Osuuskunta PPO tulee kiistämään kaikki kantajien vaatimukset.

      - ainahan "syylliset " kiistää kaiken..ja maksaa viulut !

      Välimiesmenettelyn kestäessä hallinto ei voi kuitenkaan laittaa maksuun osuuskorkoa jäsenistölle suunnitellussa aikataulussa 5.8.2015. Myös osuuksien vaihdannan mahdollistavaa jäsenpalvelua ei voida toistaiseksi aloittaa.

      - voi laittaa, olisi voinut heti laittaa ja kun tajusivat mikä on oikein laittoivat osuusmaksun koron maksuun..kuukauden myöhässä, ihan selvästi tarkoitushakuista jäsenien aliarvostusta..siis omistajien kusetusta !

      Osuuskunta PPO pahoittelee jäsenistölle aiheutuvaa haittaa.

      - ei taida ihan riittää pelkkä pahoittelu enää tässä vaiheessa.. vai mitä ?

      • höpötihöp

        cusetuksenloputtava;
        "Kantajat vaativat kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista pätemättömiksi, ,,,".

        "- lehdistä olen saanut lukea ettei kantajat vaadi todellakaan osuuskuntakokouksen 2015 päätösten julistamista pätemättömiksi,"

        Koita nimimerkki "cusetuksenloputtava" aluksi päättää, vaativatko valittajat vai eivätkö vaadi kevään osuuskuntakokouksen = osuuskuntakokous 2015, päätösten julistamista pätemättömiksi. Kun olet oman päätöksesi tehnyt, palataan asiaan...


    • veroherra

      Missä ovat anonyymit kotikiusatut pauli ja jarmo. Martta on konttorilla ja suorittaa tärkeitä asioita sijoitustoiminassa. Omistajien koti-irtaimistosta tulikin yhtä-äkiää sijoitusomaisuutta, sitä se veropelottelu teettää. Askotti varmaan on saanut luunsa kun on kopissaan, eikä räksytä eikä murise.

    • Tyyuujjb

      Kun puhelinosake voidaan luovuttaa puhelinosakkeesta erillään niin sitä ei pidetä tavanomisena koti-irtaimistona, kyseessä on nääs tällöin arvopaperi. Ja verot paukkuvat sen mukaan. Paskanjauhajilla ei ole tietoa mistään.


      http://www.asiakasturva.fi/puhelinosakkeet/verotus

      • Tyyujjhvb

      • doupermanni

        Kuka sen osuuden irotti siitä liittymästä. Taisi olla juuri se sama elin joka piti kynsin hampain kiinni niistä telepalveluista jotta jäsenyys säilyisi. Eikös jäseniä erotettukin kun eivät käyttäneet puhelinpalveluita. Ennen elisalle myyntiä puhelinosuus oli koti-irtaimistoa ja verovapaata. Tulihan se piski siltä kopista luu suussaan, vaan missä on anonyymit kotikiusatut kun Marta kuitenkin istuu ahterilaaan ja tekee tilastojaan.


    • Tyyuuikjjnn

      Eiköhän ne suuret rahat juuri tulleet siitä Elisakaupasta, ilman sitä ei perseaukiset vinkuisi niitä rahojaan. Ennen Elisalle myyntiä olivat koti-irtaimistoa.......on siinä varsinainen järjenjättiläinen.

    • persaukiset

      Suuret rahat jäi tulematta. Niitähän tässä odotellaan mutta askotti tietää, että ei niitä voi antaa omistajille ja silti puhuu, että tuli suuret rahat, siis kenelle. Puhelinpuoli myytiin ja datamen sotkut jäi omistajille ylös-/alas ajettavaksi. Suurista rahoista katosi heti 35miljoonaa anonyymien kotikiusatujen harharetkille. Miksi omistajien koti-irtaimistoa muutettiin sijoitusomaisuudeksi, ei sitä omistajamummut ja vaarit halua. Anonyymit kotikiusatut ovat hukassa ja missä lie sitten Martta kun ei ollut kontuurissa työpöytänsä ääressä. Ei näkynyt vaikka kuinka kuikuiltiin. Rivinne vuotavat ja se on hankalaa kun ei tiedä kuka vuotaa ja miten selittelisi kun aina menee vilungin puolelle. Villakoira rähisee ja puolustaa sille heitettyä luuta. Kyllä ne anonyymit kotikiusatut taasen silittävät kun saapuvat harharetkiltään ja Marttakin on ilmeisesti paikalla vaikkakin voi olla kiukkuinen.

    • Kalevi-serkkusi

      Askotin mielestä rahojaan penäävät omistajat on persaukisia. Suhtautuminen omistajiin kertoo kaiken askotin asenteesta. Osuuksien muuttuminen sijoitusomaisuudeksi on kuulema aivan normaalia ja oikein höystettynä linkityksellä. Omistajien osuudet olivat koti irtaimistoa niin kauan kuin PPO tarjosi telepalveluita ja siis verovapaita 5000€ asti. Elisakaupalla tilanne muuttui ja siitä ei informoitu omistajia. Nyt sitten Askotti vai toteaa tietoa haluavat ”järjenjättiläisiksi”. Rahat ovat kuulema PPO:n, kuka sitten omistaa PPO:n elleivät juuri nämä persaukiaset järjenjättiläiset.
      Sekin on harhaluuloa, että asioita voidaan salata määräämättömästi. On liian monta jotka tietävät L-osuuksien välimieskäsittelystä ja Elisakaupasta. Salaisia piti olla mutta olivatko. Jostain syystä tietoa valuu koko ajan kautta tai toista. On ihmisiä jotka eivät ota omalletunnolleen kaikkea vaikka kuinka olisivat salassapitovelvollisia. Järki ja oikeustaju menevät joskus vilpin edelle.
      Se, että omistaa Ylivieskassa kyprokkikuution ja hiekkasärkillä toisen kyprokkilaatikon ei tee askotista vielä vallasväkeä. Ei sekään vielä jos pelailee kolffia ja omistaa vanhenevan autoreuhkan ja moottoripyörän jolla ei edes osaa ajaa. Vaikka saa kirjata kykypuolueen sihteerin tehtäviä ei vielä takaa taivasosuuksia. Eikös suvussa ole perinteisesti sekoittunut omat ja toisen omat. Aina ei paineta villaisella niin kuin 60- luvulla.
      Terveiset Olliserkultasi.

    • kuneionnistuniinei

      Mitenhän ei ole ollut nassukuvaa lehdissä ? Onko suupielet menneet entistä alemmas ?..varsinkin kun ei oltu päästy partneran ruoriin..no ei olisi kyvyt riittäneetkään.. takaisn vain pankkitiskin taakse toteuttamaan tarkaan määritettyjä kassatehtäviä.

    • harjoittelualisää

      ..nyt minä sain kuulla mistä johtuu hänen äkäisyytensä ja kiukuttelu..jopa jäsenille. Oli pyrkinyt Viisaaksi Martaksi ( arvonimi ) Oulunsalon Marttoihin mutta pompannut pääsykokeen viimeisessä ja tärkeimmässä testissä. Huolimatta että harjoiteltu on jo 1.2.2002 alkaen kahvin ryystämistä lautaselta minimi pääsyvaatimus 10 cm päästä pitää imun riittää, mutta kuten joka tehtävääs vaatimukset kasvaa ja nyt oli kokeessa sen pitänyt tapahtua sokeripalan läpi. Ei ollut kahvinesteen pinta edes värähtänyt vaikka kuinka huulet törröllä oli entiseen tapaan testiä tehty. Piti jatkaa Pöljän Martan tehtävissä sekä pitää edelleen esiliinaa ja seuraava testi on vasta v.2040.

    • viisaitasanojajoaikanaan

      Alla Risto Rytiä siteerattuna (minkä puolueen jäsen hän olikaan ?) :

      Osuuskunta PPO:n pelastumiseen sekä onnelliseen tulevaisuuteen jäsenien kannalta sekä purkamisen toteuttamiseen en ole hetkeksikään menettänyt uskoani.

      Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan jäsenien edut ja ne jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä minkä tietävät valheeksi.

      Ketähän He ovat. Missä roolissa toimivat jäsenien valitsemina.

      Siis jo -40 luvulla on joku todennut ja julkituonut sen minkä me jäsenet voimme todeta tapahtuneen ja huomata sen yrityksen edelleen jatkuvan. Miksihän ?

    • maskottikehiin

      ..joukossamme ovat ja hiljaiseksi menivät...uikutus on loppunut kun totuus tuli julki
      - kuituverkkoa aletaan rakentamaan kuntien ja yksityisten toimesta-> ppo:n hallinto myi verkot ja halvalla, palveluja ei ole tuotteistettu..nousi hinnat
      - välimiesoikeus antoi päätöksen joka todellisuudessa onkin kantajien puolella, siinä oikein asiantuntijoiden isolla rahalla tehtynä aika hämmästyttäviä virheitä ja sitä ei "kuulemma" vahvistuteta käräjäoikeudessa, oli heinähattujen sihteerin hommasta kieltäytynyt sanonut..Miksi ei toimita lain ja asetusten mukaan ?
      - muitakin esille tulleita hölmöyksiä kuulee kentällä esim leskien ja perikuntien jäsenkäsittelyissä tehdyt vääryydet .. jäsenien erottamisyritykset.. ääntenlaskijoiden "velvoittava" lausunto jätetty huomiotta ja julkituomatta ym. ym..

      Missä luuraa hallinnon maskotti..eikun askotti ?

    • hyväaloitekokoukseen

      Aloite v.2016 osuuskuntakokoukselle;

      Velvoite Osuuskunta PPO:n omien osuuksien hankkimiseksi

      Osuuskuntakokous velvoittaa hallituksen hankkimaan jäsenten osuuskunnalle tarjoamat Osuuskunta PPO:n varsinaiset osuudet, kuitenkin määrältään enintään 25000 kpl.

      Osuudet hankitaan osuuskunnan yksityisiltä jäseniltä ja siinä järjestyksessä kuin niitä osuuskunnalle tarjotaan.

      Osuuksien hankkimisvaltuutus on voimassa osuuskunnan seuraavaan osuuskuntakokoukseen saakka.

      Osuuskunnalle tarjotuista hankittavista osuuksista maksetaan raha niiden matemaattisen arvon mukainen hinta, kuitenkin vähintään 1150 € ja enintään 1250 € osuudelta.

      Osuuksien hankintahinta tulee maksaa jäsenen ilmoittamalle tilille kahden (2) kuukauden kuluessa siitä kun osuudet on tarjottu osuuskunnalle hankittavaksi.

      Osuuskunnalle hankitut osuudet tulee kuolettaa ja poistaa osuuskunnan osuusluettelosta.

      Hankintamenettely pienentää osuuskunnan omaa pääomaa osuuksien hankinnoista makse-tulla määrällä, mutta ei laske jäljellä olevien osuuksien arvoa, eikä vaaranna osuuskunnan maksuvalmiutta.

      Tulethan kokoukseen viemään aloite läpi ?

    • kannattaajouskoafaktoja

      Tuo on hyvä esitys. Hieman faktaa tapahtumista ja miten jäseniä yritetään hämätä:

      - Osuuskunnan arvo oli kaupan jälkeen 180 M€, jäseniä 27 000 = 6 666 €/jäsen

      - sitten jaettiin rahaa joka oli ristitty osuusmaksun koroksi 500 €/osuus v.2013

      - tällöinhän ei omaisuuden olisi pitänyt pienentyä euroakaan ? jos jättikorkoa ?

      - omaisuuden arvoksi oli kuitenkin sen jälkeen merkitty vain 100 M€ ? Eli ei se ollutkaan korkoa vaan ylijäämän palautusta..korkoa ei siis maksettu euroakaan !

      - seuraavan vuoden osalta 2014 sanottiin jälleen maksettavan korkoa 100 € mutta

      taas taseessa näkyy että omaisuus on pienentynyt eli olikin jälleen ylijäämän palautusta ? Jos 100 M€ tuottaa 15 % korolla jaettavaa niin sehän olisi pitänyt olla

      200 €/osuus eikä pääoman pienentyä lainkaan.

      Mutta kuten privanetin sivuilta voi tarkistaa niin PPO:n markkina-arvo onkin nyt

      49,67 M€ eli taas on kadonnut 50,33 M€.. Osuuden Arvo on 3 720 €/jäsen !

      Siis missä mennään ja mitä tapahtuu ? Tietääkö hallintoneuvosto, uskooko jäsenet?

      ..laulussa sanotaan "kuin tuhka tuulee" jos tämä meno jatkuu eikä kukaan "moiti" !

      • myisin

        Kauppapaikka nytkin keksivät viedä 600 euroa/osuudelta invest oy:lle Siirtää rahat ja päätösasiat pikkuhiljaa itselle.Ei tehty kauppaa vapaaseen julkiseen kauppaan tarjoituksen mukaisesti.Vaan käytti valtansa kasvattamalla nordic invest Oy:lle.


    • EiKateellinen

      "Kauppapaikka nytkin keksivät viedä 600 euroa/osuudelta invest oy:lle Siirtää rahat ja päätösasiat pikkuhiljaa itselle."

      Nimimerkki "myisin", tee sinne kauppapaikkaan ostotarjous yli 600 euroa/osuudelta ja voit siirtää osuudet ja päätösasiat pikkuhiljaa itsellesi. Eikös vaan!

    • kikkaroitariinillä

      Osuuskunnan sääntöjen kertausta :

      15. Hallintoneuvoston tehtävät

      Hallintoneuvoston tehtävänä on :

      - Valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan hoitamaa Osuuskunta PPO:n hallintoa sekä sitä, että Osuuskunta PPO:n asioita hoidetaan lain, sen sääntöjen ja Osuuskunta PPO:n edun mukaisesti ja valvoa Osuuskunta PPO:n kokouksissa tehtyjen päätösten toimeenpanoa

      - Ottaa ja erottaa toimitusjohtaja ja määrätä hänen palkkansa sekä määrätä, kuka toimii toimitusjohtajan varamiehenä hänen ollessaan estyneenä

      Onko hallintoneuvosto ollut tehtäviensä tasalla ja toiminut kuten säännöt siltä edellyttävät : Ei

      Tuossa pykälässä ei ole mainittu että omistajiensa =Jäsenien edun mukaisesti. Nyt on toimittu Heidän edun mukaisesti unohtaen että edustavat jäsenkuntaa.

      -Nuo on ns. uudet säännöt jotka on kyllä heti ilmoitettu Patentti-ja rekisteriin ilman niiden hyväksymisen vaatimaa moiteaikaa kun käynnissä oli Välimiesoikeus käsittely.

      Eli ne ei ole vieläkään voimassa.

      Tähän epäkohtaan on käsittelyissä ja toiminnassa mukana olevien lakimiesten puututtava heitä velvoittavan "huolellisuusperiaatteen" mukaisesti kun voivat todeta asioita päätettävän virheellisellä tavalla. Miksi He eivät ole puuttuneet ?

      Tässäkin odotellaan ajankulua ja sitä erään hallinnossa olevan toituvaa "kliseetä" Ei ole moitittu !

      Miettikää ja pohdiskelkaa mitä jäsenenä haluat, osuutesi omaisuudesta itselle vai yhä pienemmäksi hupenevan taseen käyvänarvon katoamista..hevonp;;:ieeseen ?

    • vaikuttaminenkäyntiin

      Nyt on alkanut valmistelut osuuskuntakokoukselle ja hyvät jäsenet on aika lähestyä edustajiamme ja tuoda julki mielipiteenne osuuskunnan tilanteesta ja halustanne sen jatkosta. Edustajien nimet löytyvät linkistä joista kolmasosa erovuorossa:

      http://www.osuuskuntappo.fi/osuuskunta/hallinto

      Esitettävä kysymyshän voisi vaikka kuulua : Kannatatko osuuskunnan varojen pikaista palauttamista jäsenille täysimääräisenä vai koetko nykytilanteen edesauttavan toimintaa niin että jatkossa saisin annettujen lupausten mukaiset vuosittaiset osuusmaksunkorot vähintäin 100 €/v/osuus ? Milloin avoimuus toiminnan osalta alkaa ja miten voin jatkossa vaikuttaa omaisuuteni hoitoon minulle parhaaseen lopputulokseen ?

      On mielenkiintoista kuulla niitä vastauksia hallinnonkin esittäminä.

    • Riittääkökanttiaoikaista

      Niissä valmisteluissa ehdottaisin hallintoneuvostolle seuraavaan kokoukseen hieman valmistautumista ja vaikkapa kirjaamaan ylös jotain kysyttävää ettei mene vain estradilta esitettävän kuuntelemiseen.. Miksi ?

      Siksi kun käväisin tuolla kauppapaikalla ja hieman analysoin sen tietoja ja vertailin mitä osuuskunta on julki tuonut kaupoista. Ihmeteltävää riittää tiedottamisessa !

      Siellä on myyty 83 osuutta ja niiden kauppojen keskihinta on 840 €/osuus, eli n. 32 % alle osuuden tasearvon. Nyt kuitenkin olemme ostamassa omilla rahoillamme niitä hintaan 600 €/kpl, eli 52 % alle tasearvon. Se joka yleensä myy jommalla kummalla hinnalla menettää siis aika merkittävän osan omistuksistaan. Onko se reilua tai edes oikein ? Esim tähän epäkohtaan ja väärään menettelyyn kun lisätään leskien ja perikuntien muutaman viime vuoden aikana saama virheellinen osuuden arvostus ja voi jopa sanoa pakoo osuuskuntamaksun palautus niin kaikki ei mene eikä ole mennyt varmasti lakien ja asetusten eikä sääntöjen mukaan oikein.

      Kaiken lisäksi siellä päättämässä on ja on ollut valan antaneita lakimiehiä joilla on erityinen "huolellisuuvelvollisuus" asioissa ettei vääriä toimenpiteitä tapahdu.

      Kuka korjaa virheet, kenen kuuluu pitää jäsenien puolta ja mikä instanssi voi tai minkä pitää estää tuollaiset tarkoitushakuiset toiminnot hallituksen osalta ?

      Se on Hallintoneuvosto. Tarkistakaapa julkistetut ja toteutuneet luvut niin ero ihmetyttää..miksi..kenen etu..mitä ajetaan takaa..ja kuka hyötyy ?

    • markkinointipuhe

      Uusien ja erovuoroisten hallintoneuvoston jäsenten markkinointipuhe:

      ”Olen omalla laillani luova ja persoonallinen sekä hyvin sosiaalinen. Tykkään ihmisistä ja kaiken maailman yllätyksistä. Olen myös hyvin perso työnteolle”, luonnehtii hän itseään.

      – Työssäni olen pääasiassa hyvin analyyttinen ja ahkera. Hieman myös kärsimätön ja haluan valmista nopeasti. Luova mieleni sekoittaa välillä tekemistä ja usein epäonnistun löytämään asioista oleellista.

      Hänen yksityiselämän tärkein uroteko on oman yrityksen perustaminen ja kehittäminen toimistoksi, joka antaa työtä työntekijälle.

      Vapaa-aikanaan hän harrastaa urheilua ja järjestöelämää. Juokseminen, hiihtäminen, laskettelu ja golf ovat lähellä hänen sydäntä. Hän haluaisikin saavuttaa yli-vuotiaiden mestaruuden jossakin harrastamassaan urheilulajissa. Oikeaoppista ruoanlaittoa hän ei haluaisi harrastaa enempää.

      – Minä unelmoin pitkästä ja ennen muuta itselle terveellisestä elämästä. Tulevaisuudelta odotan intoa toisten tekemästä työstä.

      – Esikuvani on yrittäjä, joka jaksaa joka päivä toteuttaa unelmaansa yhteiskunnan suojaverkkoja ja muita hyväksikäyttäen.

      Politiikka on omien sanojen mukaan omien asioiden hoitamista, jota joskus hidastaa muiden moniarvoinen toimintatapa. Kysyttäessä minkälainen hän on osuuskuntaehdokkaana, vastaa hän kysymykseen näin ”Pitkä poliittinen kokemus luo osaamattomuutta ja nostaa itsetuntoa asioiden hoitoon. Osaaminen lisää myös yhtymisen voimaa. Ehdokkaana olen ihan tolokuton.”

    • dkw

      Onko Arkkukarin keisari verkullaan jo pihtiputtaalla menossa. Miksi se riitelle kaikkien kanssa. Myis tuotteensa muualle kuin Valiolle. Voihan ne kaupata vaikka PPO:lle, sehän on nykyään vapaa toimimaan siinä missä hallintoneuvosto päättää. Voihan keisari jäävätä itsensä päätöksen ajaksi. Totta ymmärsi vieskasta ottaa kyytiläisen mukaansa. Demostrasuunissa tarvitaan ammattiuikutajaa.

      • audi-ei-dkw

        Keisari pitää helsingissä oikein seminaarin aiheena Valion kyykytys ja luukun avartaminen suuremaksi kuin entinen sontaluukku. Pitää saaha tuki ja avustus rahat lompsaan paremmin. PPO:n asioita ei nyt voi tuumailla kun on tämä 24/7 työ menossa finaaliin. Jos lie kerkiää raaheen takasi avaamaan kokousta ja innovoimaan olemattomia. Vaikutteita jos saa tuolta etelästä niin vähän ajatukset muuttuisivat. Sehän on selvää, että tuonkin seminaarin maksamme me veronmaksajat.


    • arkkuunkarillaämylit

      ..siltä on todennäköisesti katkaistu sähköt kun ei ole eu-tuet tulleet ajallaan. Eikä siksi pääse patterikoneellaan nettiinkään, ämylit ammuu lypsämättöminä parsissaan kun keisari ei ole totuttanut niitä "terveisiin käsiin"..sotkeutuu minivogue päässä kun joutuu ongelmia esiintullessa tukkaansa.
      Ois kerrankin mies eikä lapatossu ja panis hallituksen ojennukseen ja jäsenten tahdon purusta käyntiin..vois sitten alkaa töpselistäkin tulemaan vattenfallia.

    • odotusnouseejäsenissä

      On se salaperäistä tämä paljon kokouksissa mainostettu "avoimuus". Ainoa tieto on julkisuudessa ollut että osuuksien kauppa ei ole lähtenyt oikeastaan mitenkään käyntiin. Mitä siitä voi päätellä ? No ainakin sen ettei osuudet ole lähteneetkään alennusmyyntiin..eli outlettiin. Voi olla myös merkkinä siitä että jäsenet on tajunneet mikä koko esityksellä oli taka-ajatuksena..hallituksen ja sen sidosryhmien ahneus ! Nyt vain odotellaan viimevuoden "jättikorkoa" (siis pääoman palautusta )ja siitä voimme päätellä jatkotoimenpiteet. Kaikki voinee kyllä jo arvata mikä on saanto ja lopputulos.. ei edes oliver twist ole saanut jättituottoa jaettavaksi !..no tietenkin on yksi joka alkaa "mainosjakeluna uikuttamaan" päinvastaista !

      Niin hallinto kokoontuu 15.3 parlamenttiinsa jossa kuulevat "totuuden" globaalien markkinoiden annista ! Saa nähdä ehtiikö "mini vogue" siihen mennessä raktorilla takaisin avustusten itkemisreissulta ?

    • martanpelleilyjatkuu

      Luotettavalta viranomaistaholta saatuna vinkkinä on lähiomaisten ja kotikiusattujen kokous oheisen linkin mukaan jälleen tutussa paikassa mahdollisimman mukavaan aikaan jotta kaikki omistajat pääsee mukaan vaikuttamaan

      http://212.50.212.245:8080/WebTimmi/login.do?loginName=GUESTLIIKUNTA&password=GUESTLIIKUNTA&roomId=311&adminAreaId=7

      Parlamentissä ens tiistaina käsitellään rahamaailmasta toimihenkilöltä saadun tiedon mukaan taseen pienentämistä jo reilusti alle 100 M€:n ja julkistetaan kovasti mietittynä miten saadaan jäsenille markkinoitua että taas on sijoitukset tuottaneet "jättikoron" jaettavaksi mutta siihen on pitänyt omaisuutta jälleen ottaa mukaan "ylijäämän palautuksena" eli ns. syödä kuormasta. Sijoitukset näiden itseään asiantuntijoiksi kutsuvien toimilla ei ole tuottaneet koska globaalit markkinat ei tottele hamehelman komentoja eikä sillä ole muuta tavoitetta kuin roikkua vallan kahvassa mahdollisimman pitkään. Jos oltaisiin avoimilla markkinoilla niin jopa "juudas iskariotkin" ymmärtäisi mistä on kysymys.. mulle..mulle eikä mitään jäsenille..

      Askotti voi vastata "uikuttamalla" tai linkittämällä taas kivoille sivuille..

    • PostiTellaPPO
      • hihhuliheivaanteille

        ..no niin tulihan se martan-porukan palaute,, turhaan..aivan turhaan ei sinne rahastonhoitalle riitä. Ihan turha koko iso kuluinen organisaatio..ihan totta jos katsotte peiliin..


    • arkkukari

      Miksi perikuntia on kohdeltu lainvastaisesti, koriakkaa edes tuo töppäys.

    • KiitosKati

      Kati Peltomaan lähtölaskenta on peruttu.
      PPO teki taas hyvän tuloksen ja jakaa siitä mukavan tuoton osakkaille. Kiitos Kati!

      http://www.raahenseutu.fi/Uutiset/1195022063163/artikkeli/ppo lta kelpo tulos viime vuodelta.html

      Osuuskunta PPO menestyi hyvin sijoitustoiminnassaan päättyneellä tilikaudella 2015. Emoyhtiön Osuuskunta PPO:n tulos oli 7,1 miljoonaa euroa. Konsernin toinen sijoitusyhtiö Arvo Invest Nordic Oy saavutti 5,4 miljoonan euron tuloksen.

      Osuuskunta PPO -konsernin ylijäämäksi verojen jälkeen jäi 9,6 miljoonaa euroa eli 11,4 prosenttia liikevaihdosta. Osuuskunta PPO-konsernin liikevaihto oli tilikaudella 84,3 miljoonaa ja Osuuskunta PPO:n liikevaihto oli 82,1 miljoonaa euroa.

      – PPO:lla oli sijoitustoiminnassaan onnistunut vuosi, toteaa toimitusjohtaja Kati Peltomaa tyytyväisenä.

      Kahdesta liiketoiminnan tukijalasta finanssisijoitukset tuottivat jälleen hyvin ja alueellisten sijoitusten volyymia saatiin kasvatettua suunnitellusti.

      Alueellisen sijoitustoiminnan kautta mahdollistettiin kärsämäkisen tekstiilialan yrityksen Finnsvalan omistajanvaihdos, järjestettiin rahoitus sieviläisen teräs- ja alumiinirakentaja Alutig Oy:n uudelle kasvu-uralle, käynnistettiin yhdessä muiden sijoittajien kanssa uuden liikekeskuksen rakentaminen Haapajärvelle ja tehtiin merkittävä oman pääoman ehtoinen sijoitus Päätoimija-rakennuskonserniin. Päätoimija Oyj uutisoi marraskuussa investoivansa sijoituksen myötä uuden tuotantolaitoksen Oulaisiin. Noin 6 miljoonan euron tehdasinvestointi tuo Oulaisiin jopa 40 uutta työpaikkaa.

      Osuuskunta PPO:n hallitus tulee esittämään osuuskuntakokoukselle, että osuuskunnan tuloksesta jaetaan osuuspääoman korkona 70 euroa osuutta kohti. Osuuskoron täsmäytyspäiväksi on päätetty 30.6.2016. Osuudenhaltijat, jotka on merkitty osuusrekisteriin kesäkuun loppuun mennessä, ovat oikeutettuja osuuspääoman korkoon vuodelta 2015.

      • pyramidinurinpäin

        ..veikkaan kiitoksen antajaksi isolla kokouspalkkiolla voideltua hallinnon edustajaa.
        Me jäsenet olemme puolestamme huolissamme jakokelpoisen pääoman jatkuvasta pienenemisestä vaikka julistetaan suuria sijoitustuottoja tulleen.. eikö silloin pitäisi potin kasvaa eikä pienentyä.. sanoo sijoituksista vähänkin ymmärtävät ?


      • eurot-lompsaan

        Ja tase laskee niin kuin viime vuonnakin ja niin kuin edellisenäkin vuonna.....


    • Pysynmukana

      Kiitos Kati! Taas suuret sijoitustuotot ja reilu korko osuuksille. On se tuloksentekokone tuo PPO.

    • tulostaeisiltitule

      Taas tuli ilosanoma että osuuskunta jakaa 70 €/osuus rahaa jäsenille.

      Sieltä on tosin tulppa irronnut PPO:n veneestä kun sanovat sen olevan voitosta maksettavaa korkoa. Silti pääomat pienenee ja kulut kasvaa kun lukuja oikein ajatuksella pohtii.
      Senhän piti omaisuuden 10:ssä vuodessa kaksinkertaistua mutta nythän se onkin jo 3:ssa vuodessa puolittunut vaikka julkituodun kehuskelun mukaan on maksettu "jättikorkoja".

      On ne eri epeleitä sijoittelemaan, on tainnut mennä suurin osa omaan pussukkaan mutta julkisuuteen annetaan noin mukavia ilosanomia. Lisää samanlaista ens kuussa jo 1240 €/osuus.. Mahtavaa..upeaa..loistavaa

    • kopiokaaomiakorttejanne

      KALLISTA LEIKKIÄ TOISTEN RAHOILLA :

      Tuolla PPO:n sivuilla oli toimiston tehtävät mainittu :

      -Perikuntien osuussiirto- ja jäsenhakemuksia otetaan edelleen vastaan osuuskunnan toimistolla. Sama koskee muita osuuksien siirtoja, joissa osapuolet ovat jo valmiiksi toistensa tiedossa.

      Tarvitaanko tuota toimintaa hoitamaan tosiaan toimitusjohtaja ( >155 000 €/v kulut), sijoituspäällikkö ( > 85 000 €/v kulut), talouspäällikkö ( 65 000/v kulut),assistentti ( 50 000 €/v kulut) ja lisäksi hallitus 6 osallistujaa ( 110 000€/v kulut), hallintoneuvosto ..laskin 28 nimeä (sivuilla mainittu 30 valitaan ??mistähän poikkeama johtuu ? no kulut kuitenkin 80 000 €/v )

      Eli kuten joku jo sanoi jossain kokouksessa että tuosta kannattaa ottaa muidenkin "yritysten" mallia ja maksaa työntekijöilleen kunnon korvausta..työstä..

      8 % sijoitustuotolla pitää tuohon tienata "liikevaihdolla" voittoa 5 miljoonaa että ei mene omista..pääomista kulut.. Ei muuten onnistu tuolla porukalla sanoo Siirakki !. niin ja pitäähän sitä jäädä vielä sitä osuuskorkoa varten 70 €*82 096= 5,7 M€..

      Heh heh on se kova tuloskone tuo uppoava laiva..vaikka on sekä tyyr-että paarpuuria myöten jo upoksissa niin siellä vaan salissa tanssitaan ja juodaan samppanjaa kuten titanicissa..

      Se on kiva havaita että kaikenmaailman muka likimiehet ja mainosjakelijat tai peltinvääntelijät yrittää peitellä tekosiaan kehumalla itseään "tuloksentekokoneeksi".. Tuokaapa julki tai moittikaa kun aiheutitte 40 Meuron kuprun Datame-kaupoissa..ajakaa vain sitä vieläkin ylös -:)-:) tai syökää vain kuormasta niin että mahanne täyttyy.. kaikki tulee silti toisesta päästä ulos ja aika luiruna.

    • nytjarmollemoitittavaa

      Alla askotilla ja muille jotka edelleen vastustavat kaikkia jäsenien tekemiä aloitteita ja esityksiä eri palstoilla mietittävää ja palautetta kaivaten heiltä :

      Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

      Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

      - oliko osuuskunnan myynti tekona Teiltä tahallinen ? Perustelu miksi ei .

      - oliko se tuottamuksellinen ? Perustelu miksi ei .

      - aiheuttiko datame-projekti 40 M€ vahinkoa jäsenille ? Perustelu miksi ei.

      - oliko vahingon aiheuttaminen tapahtunut rangaistavaksi säädetyllä teolla ? Perustelu miksi ei.

      -Johdettiinko päättäjiä harhaan ? Perustelu miksi ei .

      - käytettiinkö vahingon aiheuttamisessa julkista valtaa ? Perustelu miksi ei.

      - oliko tiedossa erittäin painavia syitä päätöksen seurauksesta ? Perustelu miksi ei.

      - sanooko laki päätöksen käsittävän vahingonkorvaus hyvityksen taloudellisesta vahingosta joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon ? Perustelu miksi ei.

      Ao lain osalta on tiettyjä määritteitä ketä koskee,milloin ja missä ajassa asiat on selvitettävä ja käsiteltävä ? Perustelu ja aikarajat edelliselle.

    • avoimuuttatiedottamiseen

      Paljonko on osuuskunta PPO:n jakokelpoinen pääoma ?2013, 2014, 2015

      Onko siinä mukana liittymismaksurahastointi ?

      Paljonko on vastaavaa viivan alla ?2013,2014, 2015

      Paljonko on tase ?2013,2014, 2015

      Yksinkertaisia kysymyksiä johon jäsenet haluaa vastaukset. Kiitos

    • faktatkertoofaktat

      P/S-luku kertoo, kuinka moninkertainen yrityksen markkina-arvo on suhteessa vuosiliikevaihtoon. PPO:n P/S on 0,63 ( esim Anvian=Vaasan Puhelin P/S on 1,31)

      Onko PPO matalan katetason vai korkeakatteisessa liiketoiminnassa ?

      Julkistetaan suuria visioita mutta todellisuus on ihan toinen käytännössä.

      P/E-luku kertoo, kuinka monessa vuodessa yritys tekisi markkina-arvonsa verran tulosta, mikäli tulos pysyisi ennallaan. Kasvuhakuisesta yrityksestä kun on kyse, sitä korkeamman arvon P/E-luku saa. Sijoittaja on valmis maksamaan kasvuodotuksista.

      Matalan kasvun yrityksissä ja toimialoilla P/E-luku saa yleensä keskimääräistä matalamman arvon

      PPO:n P/E on 5,58 ja Anvian=Vaasan Puhelin 61,82..miten tässä nyt näin on käynyt ?

      Koetaanko PPO kasvuhakuiseksi..kasvuodotuksia tuottavaksi. Ei todellakaan !

      Onko PPO sijoittajia kiinnostava. Ei ole tuon markkina-analyysin arvon mukaan.

      P/B-luku kertoo, kuinka moninkertainen yrityksen markkina-arvo on suhteessa taseen mukaiseen omaan pääomaan. Yrityksillä, joilla oman pääoman tuotto ja kasvunäkymät ovat vaatimattomia, P/B-luku on alhainen. Yrityksillä, joilla oman pääoman tuotto on korkea, P/B-luku on sen arvo korkea.

      PPO:n P/B 0,55 ja Anvian=Vaasan Puhelin 1,51

      Tämä kyllä ihmetyttää kun rahaa (pääomaa taseen mukaan) on 87 M€ mutta markkina-arvo vain 50 M€ .. luvut ei oikein mätsää, eikö ole luottamusta tekoihin vai mistähän epäsuhta johtuu ?

      Osaako joku päätöksissä mukana oleva vastata vai onko "salaista tietoa" ?

    • eiarvoaarvosteta

      ..partnera teki reilusti tappiota.. ja on ns. sijoitusyhtiö ?? pitäiskö tuottaa voittoa ?

      ..ppo on partneran toiseksi suurin omistaja.. ja omistus on sulanut käsiin..oli parhaimmillaan osakkeen arvo 4,40 €/kpl ja nyt 2,15 €/kpl .. paljonko se tekeekään osuuskunnan julkituomilla mittareilla voittoa.. oisko 8 %. No tosiaan siis -51 % on Arvo laskenut.. tsto varmaan laskenut taas väärin....raahen viisas voi lausua julki !

      Saa Arvo sieltä kassaan hippusen n. 24 ooo € mutta se menee Arvon tj:n ja hallituksen kuluihin ja jos jotain jää niin sitä on käytetty jo osuusmaksun korkoon jota jaetaan kesäkuun viimeisen päivän jälkeen "jäsenille".

    • suoutuvene

      Joko lie toimitusjohtaja käyttänyt hyväkseen ropparojektia. Sisussahan on nyt meneillään oikein kunnon kohennus viikot. Ei kuitenkaan talouskunnon kohennus. Tirehtöörin pitäisi nyt viedä kaartinsa ropparojektiin, että ei koko roppa kaadu omistajien kintuille. Minkälaisen pillerin se tirehtööri antaa sille taloudelle, että saataisiin vähän tuulta purjeisiin siellä Mastossa

    • oisjoaikatotuuksille

      Onko totta ettei kenelläkään ole rohkeutta tuoda näitä osuuskunnan toimissa esiintyviä epäkohtia jäsenien tietoisuuteen ja korjauttaa ne täyttämään niin osuuskuntalain kuin sääntöjenkin määräykset ?

      Esimerkiksi nyt on tehty useampia jäsenaloitteita seuraavaan kokoukseen ja varmasti riittävän ajoissa, jotta hallitus ehtii ne käsitellä mutta yhtään niistä ei ole kokouksen esityslistalla. Miten sellainen käytäntö voi edes olla mahdollista ja kaikki hallinnossa sen hyväksyvät ?

      Olen varma että Teille nauraa naurismaan aidatkin kun kuljette jäsenien keskuudessa.

      Nimet löytyy osuuskunnan nettisivuilta.

      Jälleen on kokoukselle valittu ajankohta ja paikka niin että se ei tavallisille jäsenille varmasti sovi ja sinne ei perustajamaakunnasta tule montakaan osallistujaa. Ilmeisen tarkoitushakuisesti asioita hoidetaan, jotta niistä ei päästä puhumaan niiden oikeilla nimillä vaan vain hallituksen ja toimivan johdon liirumlaarumien pohjalta.. sekä heille myötäpuolisilta anotuilla tai uhkakuvia maalaamalla saaduilla valtakirjoilla, joukossa on taas paljon ihan ulkopuolisia tahoja antamassa äänensä saadun mandaatin mukaan.. eikun sehän olikin sen riittävän evidenssin pohjalta kuten fiinit tekijät sanoo

    • liianisotonpojanbuutsit

      ..siellä on lähetyspistoolissa panokset kastuneet ja hän ei kuule paukkua vaikka lähtölaukaus on ammuttu, näin oli pankkitoimihenkilö julkituonut ja että odotetaan vain sopivaa hetkeä jospa hoksais itse kadota iltausvaan.. varmaan miettii sopivaa suuntaa.. täällä ei löydy enää piilopaikkoja kun sitä nassua on pitänyt joka kahvitilaisuuksiin tarjota eikä galna dagareista löydy sopivaa lateksia..

    • miksihallitushuijaa

      Alla mainitut aloitteet on toimitettu Osuuskunta PPO:n hallitukselle tulevassa v. 2016 osuuskuntakokouksessa käsiteltäväksi osuuskuntalain 5-luvun 6 §:n mukaisesti. Aloitteet on toimitettu pääosin helmikuussa 2016.

      - Yksityisen jäsenen oikeus valtuuttaa kenet haluaa edustamaan itseään, koska se on demokraattista ja yhteisöjäsenelläkin tämä oikeus on.

      - Sääntöjen päätoimialamääräyksen mukaisen jäsenistöä palvelevan toiminnan palauttaminen PPO:n toiminnaksi.

      - Vuonna 2011 tehdyn virheellisen rahastoantipäätöksen oikaiseminen, koska tehty päätös on osuuskuntalain määräysten vastainen.

      - Jäsenelle oikeus erota osuuskunnasta ja saada erotessaan osuuksilleen kuuluva n. 1200 €/osuus osuuskunnan nettovarallisuudesta.(Jakokelpoisesta pääomasta)

      - Liittymismaksujen palauttaminen jäsenille koska Osuuskunta PPO:n liittymiä ei enää ole.

      - Osuuskunnan purkaminen vapaaehtoisen selvitystilan kautta ja sen varallisuuden palauttaminen jäsenille, koska osuuskunnan nykyiselle toiminnalle ei ole sääntöjen päätoimialassa määrättyä perustetta.

      - Osuuskunnan hallintoa sitovan Jäsenäänestyksen järjestäminen osuuskunnan purkamisesta/jatkamisesta.

      - Kaikkien osuuskuntaa koskevien riitojen ratkaisu alioikeudessa välimiesoikeuden sijasta, koska välimiesoikeuskäsittely on suhteettoman kallista.

      - Ikärajan poistaminen hallintoneuvostoon ja hallitukseen valittavien kelpoisuusehdosta, koska se on ristiriidassa Suomen Perustuslain kanssa.

      - PPO:n tytäryhtiöiden yhtiökokousedustajien valinta osuuskuntakokoukselle nykyistä hallintoa koskevan luottamuspulan vuoksi.

      Yhtään ylläolevista aloitteista ei hallitus ole hyväksynyt kokoukseen käsiteltäväksi ?

      • joulupukkihallitukselle

        Voisko joulupukki siellä hallituksessa ottaa nämä aloitteet osuuskuntalain ja sääntöjen mukaisesti käsittelyyn. Kiitos


    • kylläon

      tätä on kun puikoissa on pukukoodimaisteri uni oulu. lopputyön tulos: kyllä pankkihenkilöiden puvut on kehittyneet. on ne. kyllä on. vahvaa näyttöä alusta asti. lue työ ellet usko.

      • pukukoodilinked

        ..ja hallinnossa huseeraa muutenkin pankkitoimihenklöitä ihan liikaa


      • Boori-pojat
        pukukoodilinked kirjoitti:

        ..ja hallinnossa huseeraa muutenkin pankkitoimihenklöitä ihan liikaa

        Eikös Nivalassaki jo hermostuttu yhteen joka kävi kerjäämässä valtakirjoja. Lasit oli kuulema helissy kun oli talutettu kartanolle. Yrittäjät ovat kurkkua myöden täynnä noita korkeita korkoja ja muka yrittäjäystävällisyyttä. Tervetulo yrittäjät terveen järjen linjalle. Älkää antako kusetta itseänne. Jos ei ole pärjännyt pakissa niin ei pärjää kyllä muuallakkaan. Riidat leviävät kuin kulovalkia ja nyt jo tappelevat keskenään.


      • eivätmaksakaan

        Yrittäjät joille PPO on antanut rahaa (laina) jättävät maksamatta, sehän on niitä tappioita ne .


      • mainostaittojakelu

        ..mutta kun on reppanat tilintarkastajat niin ne voidaan kirjata voitoksi joista taas maksetaan isoja korkoja.. on ne taitavia sumplimaan, ja kansa hurraa vaikka perälauta vuotaa mutta eihän sillä mitään väliä..


    • PPOn.rahoja.sijoitellaan

      Näkyi olevan Raahenseutu-lehdessä seuraava uutinen: "Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa kertoo, että PPO on jo pitempään etsinyt Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen mahdollistamia sijoituskohteita. Yhteistyössä Energia Kiinteistöjen kanssa rakennutetaan tilat Onninen..."

      Loppua ei päässyt lukemaan kun pitää olla rekistöröitynyt Lehden tilaaja.

    • niinonkin

      Pyhäjoen ydinvoimalaan liittyvät hankkeet on valtava mahdollisuus PPO:lle

      • öiuvgb

        Joko se kirjattu Venäjälle tai jopa Romaniaan. Virolaiset on jo liian kalliita.


      • Ei.sijoituksia

    • jamonjäähyväis-seksi

      ..joko täällä puhe kulkee vai onko vielä epäselvää ?? kyllä se siitä alkaa lutviutumaan kun palen ja katin sekä askotin kanssa hyysäätte julki kaikkea mitä sylki suuhun tuo puolueen linjan mukaisesti..stub it.. silence..

      • kavahtakaa-pahuutta

        "Hyvät kokousedustajat, pörssiyhtiöissä on tapana karistaa omistajien kimppuun ja anastaa jäseniltä heidän henkilökohtaisia papereitaan". Turvamiehet mukaan.


    • märykällit

      Onpa Katilla pitkä lähtölaskenta, kestänyt jo melkein vuoden. Paljon porua, vähän villoja....

    • nyt-meni-luotto

      Uskaltaako sinne kokoukseen tulla. Käyäänkö sielä kimppuun niin kujin täältä on luettavisa. Kuka sielä käy omistajien reveleihin kiinni ja kenellä siihen on oikeus.
      Riitoja on kuulema jo yrittäjhienkin kans. Kuka hullu nyt alkaa maksamaan 11% korkoa jota toimitusjohtaja kinuaa muka yritäjäystävällisenä. Yrittäjät ottakaa nyt järki käteen, miksi suostutte moiseen kusetykseen.

    • ravienaatelia

      Kyllä sinne kannattaa tulla juomaan haaleaa kahvia ja napostelamaan pitkopullaa tai niitä ilmanaikoisia kylmi' lihapiirakoita. Kyllä siellä joillekkin tarjotaan herkullisia rähmäpullia ja kylmiä virvokkeita..ainakin järjestäjätahon puolelle.harmi kun näkyy jo liitinkien kohdalla jenkkakahvoina.

      No yhteenkään tehtyyn kysymykseen ei ole minkäänlaista vastausta saatu..mitä nyt se ylivieskan raveissa ilmeisesti juossut ja laukalle mennyt oliko se nyt eri aaroni vai ori taattoni..samoja kopukoita kuitenkin mitkä on aina suosikkeja mutta loppusuoralla sortuvat maalilaukalle ja kaaratavat äkkiä varikolle muiden suojaan eikä anna mistään suoraan lausuntoa mutta kehuvat kyllä itseään ja muita hallinnossa..eikun samoissa lähdöissä olleita.

      Ootellaan ja uskotaan että kyllä sinne rysään vielä eksyy kunnon kalojakin.

    • kaikkeensitäluvataan

      Kyllä Onnisella ois ollut omaakin rahaa rakentaa Pyhäjoelle omat toimitilat mutta tämä exvertti kiinteistösijoittaja kati halusi nassun ja nimen lehteen niin piti jäsenien rahoja laittaa taas likoon..masto-malliin ja Arvon ehdoilla. Siellä on kavereina taas sen kotipaikkakunnan jeppejä joilla entisetkin jäljet vielä haisee, ei ne ole avoimin kortein mukana kuten ei tämä typykään..mulle..mulle haisee

    • jätepaperia

      ONhan toimitusjohtajalla hyvä referenssi raahessa. Eikös siellä ole se kultamuna Masto joka ei ole koskaan tuottanut kuin tappiota vaikka PPO maksaa itse itselleen vuokraa. Surkuhupaista touhua.

    • ahmed.ahne

      Kivasti nousseet PPO-osuuksien arvot Privanetissä. Ostin muutaman osuuden pari kuukautta sitten hintaan 600 e/kpl. Pitäsköhän ne myydä kokouksen jälkeen pois, myyntivoittoa niistä tulis jo 15-20%.

      • föörmanni

        Ei taida tulla tuota voittoa. PPO:n hallinto on junaillut asiat siten, että maksat verot siitä mitä luulet saavasi. PPO itse ei arvosta omaisuuttaan kuin 600€:oon. Toimitusjohtaja Kati Peltomaahan itse sanoi, että he pistävät ostoon 2000kpl osuuksia YLIHINTAAN. Nytkin siis kusetettiin omistajia tuon hinnan suhteen. Myyntivoittovero, varaisiirtovero, välityspalkkiot. Paljonko jäi käteen muutamasta osuudesta, ei paljon paskaakaan.


      • valehtelijoidenklubimars

        ..joko sait rekisteröityä..tuskin jos olet "änkyröinyt" eli ollut joskus edes yhtä poikkipuolista sanaa käyttämällä eri mieltä tj:n tai hallinnon kanssa.. järkisyistä..muuten otsassa on leima kyllä !

        Tuolloin ei ole ostanut kuin arvo niitä osuuksia eli älä valehtele..askotti !


    • uusi-jäsen

      Eikös sinne Raaheen saa tuoja avustajan mukanaan. Eihän tuonne uskalla yksinään mennä kun käyvät käsiksi. Tämmöstähän on puhuttu, että Kati Peltomaa oli käynyt joku vuosi sitte kiinni salissa olevaan kokousedustajaan. Meleko törkiää touhua. Avustajaksi joku liivijengiläinen ja oikein pahapäinen.

      • JOU38

        Niin, Katihan on sellainen tyyppi, joka pistää äijiä turpiin mennen tullen:)) Häpiä, paskanjauhaja! Kyseessä oli Raahessa tämä ukkokaksikko Ylivieskasta ja Pyhäjoelta, jotka jakoivat kokouspaikalla laittomasti omaa putinilaista materiaaliaan.


    • oikeusonehtymätönsilti

      Olipa asian ytimeen osuva kirjoitus jäseneltä lehdessä. Kuvaa niin nykyhetkeä kuin menneisyyttä osuuskunnan hallinnon ja viimeisimpien toimitusjohtajien toiminnassa. Luotaa ehkä tosin myös poliittisiin näkemyksiin jotka vallalla nykyhallituksessa kuin myös osuuskuntaan valittujen edustajienkin kannanotoissa.

      "Nyt viekas vilppi täällä, on noussut kunniaan, on valhe vallan päällä ja vääryys voimissaan. Ei kuulla kurjan ääntä ja köyhää sorretaan. Ja lainkin rikkaat vääntää vääryyttä puoltamaan.

      Eikä ne osaa edes hävetä korkeasti koulutetut ja palkatut niin lakimiehet kuin hallinnon ihmiset. Mistä tällainen käyttövoima tulee ja miksi ei voi toimia rehellisesti ja avoimesti.

    • myötäpuolelleohjeita

      Tänään hän pääsee ihan estradille ja muita ylemmäs katselemaan alamaisiaan jotka maksaa viulut mutta ei saa ottaa kantaa.

      Eturiviin tunkee kaikki kokoomslaiset vasallit ja raahen viisaan kumartelijat siihen oikealle parhaille paikoille jotta kaikki näkee ketä on päässyt paikalle todistamaan huijauksen jatkumoa.

      Koko kokuksen ajan jatkuu itseään korostavien epävarmojen ramppaus estradin edessä jotta kaikki varmasti näkee huippusijoittajien esiinmarssin.."me sen teimme,,uikuti uikuti .. "

      Takarivissä istuukin sitten joukot joilla on valtakirja mutta ei mitään älliä ei edes "siirin älliä"..oli muuten taas paalulla ylivieskan raveissa.. koko käsittelyssä olevista asioista mutta on ohjeistettu laittamaan äänestyslipuun aina hallituksen esityksiin kannatus jota varmistetaan useaan kertaan ennen ämpärien kierrättämistä tuoliriveillä.

      Voi siellä joku jäsenien puolella oleva yrittää saada puheenvuoron mutta jos ei sinniä riitä niin ne torpetoidaan lausumalla " tuota ei voi julkituoda täällä koska jäsenillä ei ole mitään oikeuksia " jonka lainoppineet vahvistaa nyökyttelemällä erityisen huolellisuuden velvoittamana ettei jäsenet saa mitään vääryyttä oikaistavaksi.

      Aamen vain puuttuu lopusta..

      • JOU38

        Tällaista tekstiä se tietämättömyys tuottaa! Kun uskoo kaikkea, mitä näillä sivustoilla kerrotaan eikä itsellä ole taitoa erottaa tosiasioita valheista, tämä on lopputulos. Valitettavasti tämä ilmiö näyttää leviävän, vaikka Suomen pitäisi kaiken järjen mukaan olla koulutuksen kärkimaita:((


    • hölmöläisetrulasikerran

      Mitähän se vastailee tj kun nyt raahekin jo suunnittelee vihantiin kuitua kuten on alueella viriämässä melkein joka kunnassa. Ohjaako kyselyt korpi-tassille tai uutelalle..nehän sitä alueen kehitystä oli myyneet etelään. Piti hintojen laskea, työpaikkojen alalla lisääntyä ja palvelujen parantua. Yksikään mainituista ei ole totetunut vaan kaikki on just päinvastoin. On siinä nykyjohdon-hallinnon ja muiden edustajien, jotka oli päätöksissä mukana, polleva kävellä kylillä ja esitellä saavutuksiaan..se olin minä kun..tuokin on minun..olinpa tuossakin esittämässä.. ja selän takana nauru vain voimistuu. Samaa kuulee nykytoimijoidenkin osalta, ovat suututtaneet aika monta yrittäjää ja jäsentä hölmöläisten tapaisilla päätöksillään ja esityksillään.

    • rohkeuttaesiintuloon

      onpa ja ovat olleet tosi arkajalkoja nuo ns. entiset päättäjät osuuskunnassa. Vaikka selvästi voidaan todeta ja kaikki osviitat niin osoittaa jatkuvasti vain joko väitetään mustaa valkoiseksi tai piilotellaan juristien selän eikä uskalleta rehellisesti julkituoda että heitä vedettiin nenästä ja annettiin virheellista jopa tarkoitushakuista väärää tietoa. Se olisi ainoa keino välttyä vastuulta ja saattaa oikeat koijarit vastaamaan teoistaan.
      Kaikki me tiedämme kuka voisi ja ketä tarkoitetaan asian clousaamiseksi..kello käy eikä mäntyrantaa näy..berneri näkyy ja kohta myös kuuluu

    • rutikuivatyttolaukkaa

      Nyt sinne haetaan uutta talouspäällikköä..no se oli tosin odotettavissa kun tuntee lafkan vetäjän tavat ja käytöksen.
      On sitä rahaa ilmeisesti vielä kun pitää oikein päällikkötasolla taloutta ylläpitää, eihän nuo ns. sijoittaja-ammattilaisiksi itseään kutsuvat ymmärrä kuin rahan jaon päälle kun ei mene omasta pussista..pitäis nyt tuo yksi sen riemurasiansa pois arovaatteen lähistöltä ettei rupea ympyrän pyörittäjä innostumaan liikaa

    • rutikuivatyttolaukkaa

      Nyt sinne haetaan uutta talouspäällikköä..no se oli tosin odotettavissa kun tuntee lafkan vetäjän tavat ja käytöksen.
      On sitä rahaa ilmeisesti vielä kun pitää oikein päällikkötasolla taloutta ylläpitää, eihän nuo ns. sijoittaja-ammattilaisiksi itseään kutsuvat ymmärrä kuin rahan jaon päälle kun ei mene omasta pussista..pitäis nyt tuo yksi sen riemurasiansa pois arovaatteen lähistöltä ettei rupea ympyrän pyörittäjä innostumaan liikaa.

      Valmis..yksi..kaksi..aja

    • zwrhg

      Loppuiko rahat heti kättelyssä kun osuudet jäi ostamatta. Ei käy kauppa ei. Eikös sieltä Raahesta joku Härönoja vakuuttanut ostavansa osuudet tietyiltä henkilöiltä. Onko kauppa jo tehty, vai menikö tämä ostaja puihin, vai loppuiko limiitti kortilta.

    • korjausliiketarvitaan

      Vielä olisi aikaa korjata virheitä, mm. leskien ja perikuntien osuuksien siirroissa tapahuneet virheet. Peltomaa on itse julkisesti hallintoneuvoston kokouksessa (tallenne) sanonut että asia tiedetään mutta sen korjaamiseksi pitäisi tehdä töitä ? Jos kerran jäsenrekisterit on ajantasalla niin sehän on yksi eräajo jolla virheelliset tiedot ja siirrot saadaan korjattua.
      No tosin useampikin hallintoihminen on sanonut että "Mehän muut jäsenet saadaan näin väärin ollen enempi jaettavaa".. aika kiero kannanotto jäsenien valitsemilta edustajilta.

    • esityshallinnolle

      Hyvää Juhannusta osuuskunta PPO:n hallinnolle toivottaa jäsenkunta.
      Toivotuksella toivotaan hyviä päätöksiä jäsenkunnan eduksi ja niin että he saavat heille kuuluvan osansa omaisuudesta joka on heiltä 100 v aikana kerätty pieninä puroina..kulut katetaan-voittoa ei tavoitella periaatteella.
      Ei mitään markkinahintaa vaan oikea taseeseen pohjautuva summa jossa on rakennusrahastot ja muut realisoitavat erät täysimääräisinä mukana.
      Lopuksi pidetään osuusmaksuosuuksilla komeat juhlat osuuskunta PPO:n ent. Pohjanmaan Puhelinosuuskunta muistoksi Ylivieskan uudella jäähallilla arkilauantaina jonne kaikki jäsenet ja asiasta kiinnostuneet on tervetulleita.

    • hienoa.ajatusmallia

      HYvä ehdotus. Kannatetaan.
      Samalla se leskien ja perikuntien osuussotku selviää oikealle mallille.

      • Iso-mummu

        Ilman muuta kompataan. Eivät kerkiä aivan kaikkia "sijoittamaan".


    • taseenkertomaa

      Onko se se joka lupasi tuplata osuuskunnan omaisuuden ? Normaaleissa firmoissa saa kenkää jos ei tavoitteet täyty, miten tuolla annetaan huseerata jos tase on jo puolittunut kun piti olla toisinpäin ? Omituista sanois professorit..

    • lupauksetonpidettäväeikö

      ..sisäpiiri oli kertonut että kello käy..eikä ihmetuottoja vaan näy.. No ruutihan on jo keksitty eikä itse tiskipalveluissa olleet paljonkaan osaa visioida tai laatia huimia strategioita.. tuotoista tai niiden saatavuuteen liittyvistä toimenpiteistä.

    • mielenkiintoistadataa

      Hallintoa lähellä oleva taho julkitoi huolestumisensa osuuskunnan varojen osalta juuri esitetyn kuluvan vuoden tammi-maaliskuun raportoinnin osalta.
      Kuluvan vuoden liikevoitto oli käytettävissä olevalla likviditeetillä vain 0,821 M€ kun se viime vuonna samaan aikaan oli 1,134 M€ kertoo tilastointi.

      PPO:n rahoituskate, eli korkotulojen ja -menojen välinen kate, pieneni kaksikymmenystä (-20 %)vuodentakaisesta.
      Rahoituskate oli tammi-maaliskuussa 0,516 M€. Sekä korkotuotot vähenivät, että korkokulut nousivat viime vuodesta.

      Sijoituspalvelujen liikevoitto laski 1,103 miljoonaan euroon, mikä on alle puoleen vuoden takaisesta.

      Huolena on nyt miten jäsenkunta tulee reagoimaan jos vuoden osalta joudutaan ilmoittamaan ettei osuusmaksun korkoa makseta ollenkaan kun hallinto ja johto on luvannut tietyn tasoista koronmaksua olevan jatkuvasti vuositasolla.

      Lähitaholle oli jäänyt sellainen kuva hallinnon huolestumisesta, että harkinnassa on jopa yritystoiminnasta tuttuja toimenpiteitä jotta kulurakennetta voitaisiin keventää. Itse jäsenasioiden ja sijoitusmassan hoito ei vaatisi nyt havaittavissa olevaa merkittävää yliresurssointia johon on päädytty ehkä lyhytnäköisen strategian valintojen johdosta. Keskustelut olivat olleet luottamuksellisia.

      Mielenkiinnolla nyt seurataan seuraavia raportteja ja analyysejä mutta on myös varauduttu nopeisiin ratkaisuihin ennen vuodenvaihdetta kun ensin saadaan hoidettua viime vuoden sitoumukset ja luvattu korkojen maksuliikenne.

    • mullemullekuitua

      Milloin se ppo alkaa jälleen sijoittamaan alueelle ja tarjoamaan kuituliittymiä "osuuskunnan" jäsenille. Nyt perustetaan uusia konklaaveja ja asukkaat kaipaa parempaa palvelua..on sitä kerättyä kuiturahaa kivasti käytettävissä johonkin hyödylliseen eikä pelleilemään sijoitushumppaleikeissä ?

      • JOU38

        Eiköhän sinullekin aikanaan tarjottu, vaan kun ei lanttu leikannut. Silloin hinta oli 2.200 euroa, mutta juna meni jo.


    • kompetenssiäkehiin

      ..joo sillä sais kertyneellä omistusosuudella hyvinkin kuituliittymän mihin vaan alueella. Olihan sitä kaikkiaan 174 000 000 € ja jäseniä 27 000, eli tekee 6 444 € / jäsen jakoperää..

    • suojaatiedoilleliikaa

      Pitääkö paikkansa että tas on viranomainen joutunut puuttumaan osuuskunnan asioihin kun ovat salanneet tietoja ja sitäkin oli palkattu hoitamaan lainoppinut joka ei ole direktiivienkään mukaan edes sallittua ? On siellä asiantuntemusta.. eikun asiantuntemattomuutta jopa tuossakin suhteessa.. Kohta varmaan kalterit odottaa..

    • köyhät-ja-kurjat

      Esson paarissa oli kuulema jostain tullut tieto, että jotain vilunkia on taasen tehty. Asiaan palataan kunhan saadaan lisävalaistusta.

    • äly-älä-jätä

      Ei näkyny PPO:n sivuilla mistä on kysymys, ajankohataista osiossa. Ollaanko siellä jatkuvasti lomilla kun ei sivut päivity.

    • ainatotuustuleeilmi

      ..kuuleman mukaan kohta alkaa purkautumaan salailumenettelyt joita on lainvastaisesti tapahtunut ajansaatossa . Vallankahvassa olleet on kuvitelleet että saa ja voi toimia miten tahansa mutta unohtaneet että aika monessa asiassa on jonkunlaiset pelisäännöt vaikka se tuntuisi itsestä kiusalliselta. Muutkin pitää ottaa huomioon ja asioiden hoidossa pitää toimia lain mukaan ja kirjata niin esitykset kuin päätöksetkin riittävästi.. ei miten "musta tuntuu" tai ei miellytä.. Odotetaan "asiantuntijoiden toimia saaduista viranomaispäätöksistä ja syyttäjän kannanottoa asioihin.

    • ensinkehutsittenhaukut

      ..luotettavalta taholta saadun tiedon mukaan on jo yksi sijoituksia osuuskunnalta saanut yritys tehnyt viime vuonna 841 000 €: tappion. Siihen liittyviä tahoja on hallinto ja johto käynyt "haukkumassa" jopa niin ettei ao. yhtiö ollut antanut hallituksen edustajan pyytäessä avointa valtakirjaa osuuskunta kokoukseen..oli näytetty pankkitoimihenkilölle ovea..hänkään ei ollut tietoinen yrityksen saamista nuhteista ao. sijoitusasiantuntijoilta jotka oli rahoitusta olleet kuitenkin jakamassa ?
      Aika kaksinaamaista toimintaa..ensin jaetaan "halpaa rahhaa" mutta kun tulee takkiin niin ollaan ensimmäisenä haukkumassa yritysjohtoa ?.. Toimisko sama ppo:takin ja arvoa kohtaan ?.. Hallinnon kannattanee kokeilla kepillä jäätä.. no ei ne uskalla

    • downkoaskottion

      ..on se elossa, ei vain uskalla enää mitään kommentoida, housut ja muu infra on tunnistettu ja saanut ohjeet ettei saa paljastaa mitään hallintoon liittyvää kun on tullut viranomaisilta ukaasi kaikkien kirjauksien julkituonnista eikä niitä saa edes palkattu juristi käsitellä.. nyt ollaan ymmällään että miten tässä näin kävi, meidänhän piti olla vahvuuden puolella mutta nyt meni peruskivi alta ja joudutaan "itse asiasta kuultuna" tuomaan tiedot esille.
      Siis ne joissa on käsitelty jäsenien asioita kun on vituttanut esilletuodut virheet ja esitetty niiden hoitamista lakien ja asetusten mukaan.. miksihän näin ei ole tapahtunut ja kenen toimesta tai esityksestä.. nehän pitää selvitä kirjauksista.. vai pitääkö jos kaikki on mennyt lain pykälien mukaan ?

    • malliamuualtaotettu

      Häkissä on viisi apinaa. Laitetaan banaani roikkumaan häkin katosta ja tikkaat banaanin alapuolelle. Jonkin ajan kuluttua joku apinoista lähtee kiipeämään banaania kohti. Heti, kun apina koskettaa tikkaita, muita apinoita ruiskutetaan kylmällä vedellä.

      Jonkin ajan kuluttua joku toinen apina lähtee kohti banaania samoin tuloksin – muita apinoita ruiskutetaan kylmällä vedellä. Kohtapuoliin tikkaille pyrkivän kolmannen apinan aikeet estetään toisten toimesta.

      Nyt luovutaan kylmästä vedestä. Yksi apina otetaan häkistä pois ja tilalle laitetaan uusi. Uusi apina haluaa kiivetä tikkaille ja hakea banaanin.

      Kauhukseen apina huomaa, että muut käyvät sen kimppuun. Parin yrityksen jälkeen apina ymmärtää, että yritys kiivetä tikkaita johtaa joukkokuritukseen.

      Seuraavaksi korvataan taas yksi alkuperäisistä apinoista uudella. Edellisellä kerralla vaihdettu apina osallistuu kuritukseen nyt innolla!

      Näin toimitaan kaikkien alkuperäisten apinoiden kanssa. Joka kerta, kun uusi tulokas yrittää tikkaille, muut kurittavat tätä. Useimmilla ei ole mitään käsitystä, miksi ne eivät saa kiivetä tikkaille tai miksi ne osallistuvat tulokkaan kurittamiseen.

      Kun kaikki alkuperäiset apinat on korvattu, ei yhtäkään häkissä olevaa apinaa ole ruiskutettu kylmällä vedellä. Kuitenkaan yksikään apina ei enää yritä tavoitella banaania.

      Miksi? Koska niiden mielestä täällä on aina toimittu näin.

      Ja näin, hyvät ystävät on osuuskunta PPO:n hallinnon toimintamalli syntynyt.

    • onkojokusyyhiljaisuuteen

      ..katselin noita muidenkin paikkakuntien keskustelupalstoja ja kiinnitti huomio sellaiseen asiayhteyteen, että 23.7 kommenttien tullessa esiin ei niitä ole haukuttu-kehuttu tai vastaanväitteitä esiin tullut ?

      Mikähän niissä on aiheuttanut pelkoa niin ettei edes hallitus...peesaajineen ole julkituonut mitään epämääräisiä näkemyksiään ?
      Ainoa johtopäätös on todettava että niissä onkin jotain totuutta ja jostain ulkopuolelta on tullut jotain ohjeistusta kuinka olisi pitänyt lakien ja sääntöjen mukaan toimia..muuta ei voi hiljaisuudesta päätellä.
      On mennyt luu kurkkuun !

    • luovutajoesitys

      .onko raahen viisaalta mennyt loppukin aktiviteetti kun ei morkkaa jäsenien tekemiä esityksiä ja uhkaile veroilla..nehän on nyt langennut jäsenien maksettavaksi josta varoittelit seisaallaan kun myynnin jälkeen olisi voinut ne jakaa ilman ylimääräisiä kuluja.. olitko asiantuntija vai pesän virheiden puollustaja..veikkaan että omien töppäyksien peittelijä kun ei ajatus juossut edes lyhintä pururataa ja toinen tohelo älytti ..

    • köyhät.kyykkyykö

      Olen edelleen sitä mieltä, että köyhiä vituttaa.

    • olipasekouhotusta

      ..nyt selvisi taas yksi jäynä jota jäsenille aiheutuu kun osuusmaksun korko maksetaan 10.8 .. jos ei valiteta ..niin se oli Toimitusjohtajan tiedote ;
      mutta ..eihän niitä pitänyt jäsenien maksaa osuuskoroista ? Niillähän peloteltiin kauppasummasta koko lafkan myyntihinnasta ja siksi ei voitu muka jakaa oikeaa omaisuuden perusteella kuuluvana.. näinhän se uutela julisti kokouksessa raahesa seisaaltaan ? Nyt kaikki 27 000 jäsentä maksaa kaikista 82 000:sta osuuksistaan veroa.. kuka laskee paljonko.. ihan kokoomuslaista järjenjuoksua näköjään..askotti ja sappisuutari maksakoon itse myös kaikki samaan malliin.. omistaan

    • isotpuheetpienetteot

      ..mutta kusetus alkaa näkymään vaikka niin useat hallinnosta ja muut vasallit höyrisi että jos rahat jaettaisiin niin silloin menee isot verot ! Nythän niitä maksellaan..taaskin on jäseniltä rokotettu 1,5 M€ osuuskoroista.. sehän tarkoittaa että kun tuotot on Nolla niin joka vuosi syödään pääomia joten siinä ei tosiaan mene kuin kymmenen vuotta kun on kaikki finiitto kuten toimitusjohtaja kääntäen sen ilmoitti.. tase kaksinkertaistuu 10:ssä vuodessa.
      Talouspäällikkö hoi hoi..koitappa keksiä rahaa..värikopiokone käyntiin !

    • realiteetitonfaktaa

      ..ne oli ne isot puheet lähes muistisairaan höpinöitä jotka oli koppi-tussu sille juottanut. Nyt on painuneet molemmat maan alle kun oma puoluekin ne hylkäsi.. ei enää ehdokkaina.. mutta taisivat saada aika hyvät rojaltit entiseltä tytöltä, harmi kun kusettivat tuota pönäkkää pankin tiskipimua jolla olisi omakin elämä elettävänä. Niistä maito- ja motskarihemmoista ei olisi kannattanut välittää..

    • gulfko

      Raahessa kävi hirveä tapaus. Siellä tuhoutui maajussi rehukoneeseen, jäljelle jäi vain pelkkä mulkku. Työterveyslääkäri korjasi jäsenen ja nyt se on paaden nuijana

    • kuormastasyötiintaas

      Siellä oli jouduttu luopumaan jo ainoista hyvin tuottaneista ammattilaisten käsissä olleista pörssiosakkeista jotta oli saatu limittiä tileille osuuskoron maksua varten. Nyt joudutaan jälleen kikkailemaan kirjanpidollisesti jotta näyttäisi ettei pääomia ole syöty. On hyvä kuitenkin muistuttaa ettei nekään keinot kanna kauas ja jopa "rajoitetulla evidenssillä" tilintarkastusta hoitava tahokaan voi useampaa kertaa katsoa sormien läpi vääriä kirjauksia vaan se on herra herrallakin ja laki niilläkin.

    • rahoituskatekatoaa

      ..julkinen tieto oli että rahoituskate pieneni 20 % mutta todellinen kato oli 27,6 % .. että näin se tiedotus antaa virheellistä dataa..miksi ?

    • vaalitodottaatietoa

      Onko "raahen viisas" menettänyt loputkin esitystaidostaan..kun ei ota mitään kantaa omasta ja jäsenien kusetuksesta tussun toimesta.. luulis sitä asetuksien ja pykälien esittäjältä löytyvän kannatettavaa kommentointia ?
      Parrat pärisee ja viikset vipajaa.. puolueella menee huonosti

    • ainasejoskusjysähtää

      Mistä se johtuu etä kaikki osuuskunnan jäsenien avustukset firmoille menee Nivalaan , Sieviin tai Kalajoelle. Eikö Ylivieskassa tai Raahessa olekkaan sellaisia yhtiöitä jotka kehittyy.. ? No onhan siellä Raahessa se "masto" joka syö kuntoillessaann valkeaa leipää ppo:n piikkiin, varmaan oulun kavereita jotka nauttii ilmaisita lounaista.. niin ja se yksi lipittää sitä maitoa ja itkee tukien vähyyttää !

    • jostakin.jokivarresta

      Kukapa niin pöhkö olisi, että ykaan sijoittaa tai avustusta antaa, senhän kati hyvin on oivaltanut. Golfaajahan pitää kalajoen puolta, kun on sieltä lähtöisinkin.

    • luottamuksenääni

      Kiinnittää huomio tapahtumiin ja vastuullisten toimintaan miten suhtaudutaan lakeja ja menettelytapoja sekä omistajan ääntä kuuntelevissa yrityksissä ja yhteisöissä oikeisiin toimenpiteisiin. Niissä ei hallinto ja päättäjät kauan katsele sinisten aurinkolasien läpi jos ja kun osoittautuu että työntekijät toimii omavaltaisesti ja ilman hallinnolta saamaansa mandaattia.,, eiköhän näissä merkeissä vaadittaisi ehkä kipeiltäkin nyt tuntuvia ja rohkeita päätöksiä joilla voitaisiin palauttaa jäsenkunnan luottamus.
      Siis tämä ihmetyttää osuuskunta PPO:ssa ja sen sidosyrityksissä.
      Siellä saa joku ..lähteä tai katsoo parhaaksi poistua takavasemmalle kun tulee toimivan johdon kanssa ristiriitaa menettelytavoista ja toiminamalleista...mutta aiheuttava taho saa silti jatkaa ?
      Samalla ollaan käynnistetty ja aiheutettu ylimääräisiin kustannuksiin johtavia "auktorisointeja" eri yhteyksissä jopa jäseniä vastaan niiden kuitenkaan johtamatta muuta kuin viranomaisilta saatuihin moitteisiin ja asioiden oikaisemiseen. Näistä kaikista pitää lisäksi löytyä kirjaukset joista asiat pitää pystyä tarkistamaan samoin niiden kustannusvaikutuksista kontra saatuun hyötyyn.kenelle..tai mille taholle ?
      Myös eri tarkastuksissa havaittuja korjauksia on tietoisesti jouduttu tekemään jälkikäteen jotta on saatu esille tulleet puutteet korjattua..ja aina kalliilla rahalla ulkopuolisten avustuksella?

      Ulospäin hallinto viestittää että on luottavainen ja asiat on hyvällä tolalla.
      Onko näin, missä se paljon kuulutettu avoin tiedottaminen on..vai onko se tarkoitushakuista tiedon panttausta jotta "aika hoitaa" asiat unholaan.?
      Kyllä jäsenkunta tietää mitä se odottaa vastuullisilta valituilta edustajiltaan.

    • vöörvaltninki

      Vuositolkulla olette märisseet ja mitä sitten? Hallinto nauraa jutuillenne ja vitut veisaa vikinöistänne. Heittäkää jo helevettiin, mokomatkin köyhät!

      • skottihousutjalkaan

        ..mistä tiijät ?..onko oma lehmä ojassa ?..vai ihan itse kehissä ?
        Nuku huoletta kyllä kansa tietää.. sen alkaa jo aika näyttämään !


      • hallitusamattilainen

        Voitko ilmoitta oman varallisuutesi. Henkinen kapasiteetti on kuitenkin kovastikkin vajavainen. Ei kait vain ole käynyt niin, että on sattunut kahdenlaista köyhyyttä samalle "rikkaalle" aineelista ja henkistä.


    • rohkeusvoittaapelon

      Hallinnolle oli esitelty "hyvät luvut" puolivuosikatsausksessa mutta valiteltu että jatkossa on odotettavissa ettei osuuskorkoa ehkä voidakkaan maksaa jatkossa. Koska tuottojen laskuun vaikuttaa merkittävästi mm. keskuspankkien toimet. EKP ei ole luvannut uusia elvytystoimia ja Aasiassa mm. Japanin keskuspankki on ilmaissut kiristävänsä rahapolitiikkaansa.
      Myös Helsingin pösrrin OMX-indeksi on ollut pari prosenttia miinuksella.
      (Näin oli pankkitoimihenkilöt kertoneet entiselle työkaverilleen)
      ..onko osuuskunta alueellinen sijoitustaho ?? globaalit markkinatko ne täällä jyllääkin ?

      Eli summasummaarum..tässä sitä ollaan puun ja kuoren välissä. Tullessaan ao. tehtävään joku lupasi tuplata osuuskunnan jäsenien omistuksen mutta kuten olemme voineet konkreettisesti havaita niin onkin käynyt päinvastoin. Yksi suurimmista syistä on kallis ja ylimitoitettu toiminta organisaatio (vrt oikeat sijoittajatahot) joka syö joka päivää-kuukausi ja vuosi vähintään miljoonan ( 1 000 000 ) euron osan kaikesta tuotosta. Sen voi hoitaa normaaliyhtiöissä yhden henkilön toimesta ja 100 000 €/V hinnalla.
      Milloin hallinto herää..vai herääkö lainkaan vaan jatkaaa ruususen (ent. vanhasen morsian) unta eikä uskalla tehdä tarvittavaa linjausta.

      • Luettavaa

        Ootte te jotkut kyllä melkoisen pöljää sakkia, pakko myöntää. OMX tai muiden indeksien heilahtelut ja Keskuspankin toiminta, ei vaikuta sinäänsä mitenkään PPO:n osuuskunnan toimintaan. PPO:n osuuskunnan omistuksissa oleviin pörssiosakkeisiin kyllä, muistaakseni nykyinen PPO osuuskunta sai Elisa kaupan myötä Elisan osakkeita ja se miten Elisalla menee ja paljonko se maksaa osinkoa omistajille (PPO osuuskunta) on taas eri asia.

        Tässä muuten eri maiden pörssejen indexejä:
        http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/indeksit.jsp?market=XMUU
        Mitä sinä hait tuolla OMX on pari prossaa pakkasen puolella, kun globaali markkina muutenkaan ei vedä tällä hetkellä mitään nousukautta?


      • Luettavaa

        Siitä en tiedä omistaako osuuskunta muitakin oikeita pörssiosakkeita, kuin Elisaa ja jos omistaa niin mitä?

        Sitä en tiedä myöskään shorttaako osuusunta osakkeita ja jos shorttaa niin omat riskinsä siinäkin on.


    • Luettavaa
    • aikakuluueikätulosnäy

      ..elisan osakkeet myytiin "jättikoron" jälkeen jotta saataisiin..aikaan minikorko seuraavana vuonna jne..nyt ollaan 100 :ssa eurossa eli paljonko on koron lasku ppo:n laskuopin mukaan..eikun sen esitetäänkin nousuna.. oikea aRvo olisi 500-100 = -400 /- 800 %... on siellä asiantuntijat..tase oli 180 M€ joka on nyt 80 M€..eli hukattu 100 M€..eli yli 60 % taseesta on vedetty mastoon tai mennyt sisu kaulaan ja se on heitetty akkunoista alas..johonkin se vaan on kadonnut..eikait vain ole pantu kengänpohjiin piiloon tai taitettu väärin?..Kertokaa totuus älkääkä puhuko muunneltua totuutta

    • heinäsuovanalta

      Ompa kumma kun raahen viisas eikä urputtaja ole kommentoinut vaikka tietävät että alkaa jo nuotio poltella peffaa..on nimittäin kohta aika saattaa " huonon kaupan" tekijät vastuuseen jäsenistölle tehdystä tarkoitushakuisesta taloudellisesta tappiosta.. joka ei tosin heidän kannaltaan mennyt kuin strömsöössä.. vaikka pale niin oli ajatellut ja saanut muut hölmöt mukaansa..siellä se keppuroi vasallinsa kanssa vieskassa ja yrittää mokka-pannussa luimistella joskus hyvin häpeilevän näköisenä..mistähän se johtuu ettei ole heillä rinnat rottingilla ?

    • pecos.bill

      Ja laskenta jatkuu, 1,2,3,4,5.....1111.765 jne, jne, jne...tätä menoaham kati on pian eläkkeellä. Hyvin ansaitulla kaiken lisäksi, vaikkei siitä kaikilta kiitosta saakaan. Minulta saa, tässä ja nyt.Kiitos Kati!

    • Kuka-on-Askotti

      Siitäkö kiität kun tase on huvennut 80miljoonaa.
      Siitäkö kiität kun myytiin Elisan osakkeet 20€ kun niistä olisi saanut 35€.
      Siitäkö kiität kun teknoventuure tuotti tappiota 841000€.
      Siitäkö kiität kun jaka vuosi masto tuottaa tappiota.
      Siitäkö kiität, että voimistelusalin talous on kuralla.
      Siitäkö kiität, että talo on konsulttien ja juristien temmellyskenttä.
      Niin ja alkulaukauksen antoi 35miljoonan tappiot datamessa jonka aiheutti kaikkien aikojen messias.
      Kiitätkö ensi keväänä kun saat luun käteesi.
      Tase ei tuplaantunut ja korkoa ei maksenta 8% sijoitetulle pääomalle.
      Hallinto ei edes itse usko toimintaansa katso privanetin tarjoustasot https://trading.privanet.fi/web/online/noteeraukset. Kuka tarjoaa ostoksistaan 560€. Alkujaan hehkutettiin noin 800€ ostotarjouksista, käyrä on kovasti alaspäin. Miten tuossa nyt noin kävi kiittelijälle.

      • Luettavaa

        http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/osake/index.jsp?klid=1143&days=730&graafi=true#graph katso kurssikehitys, ennen kun alat viisasteleen.
        Ei ihme että siellä nivalan junttilassa asuu tyhmää porukkaa, jos heidän mukaan elisaa on myyty liihan halvalla, mutta nivalan porukka oli aluksi sitä mieltä, että lihoiksi koko ppo myynin jälkeen. Elisan kurssi pyöri 2013 15€ tuntumassa kun nivalalaiset halusi pistää lihoiksi koko PPO:n jäämät, Elisan kurssi kyllä kävi neljännellä neljänneksellä 2015 yli 35€, mutta mitä sitten? Teidän päättelyllä pari vuotta sitten olisi tullut vielä isommin takkiin.


    • uikuti-uikuti

      Askotti kirjoittaa osittain oikein. Takkiin on tullut hänenkin mielestä.
      Oppositio ei ole myynyt ainuttakaan pääomaerää PPO:sta. Hallitus on riepuuttanut sitä tyttöparkaa käskyttämällä ja pitämällä ruodussa. Elisan kaupat on tehty selvästi alihintaisena ja sitten vielä mentiin myymään elisan osakkeet alihintaisena. Mihin oppositio on voinut vaikutaa kyseisissä kaupoissa. Mihin omistajat yleensäkkään voivat vaikuttaa PPO:ssa. Pitkä on lista amattitaidottomien pisneksistä ja kyllä siinä loista se messiaan Datame kauppa piikkipaikalla, mutta kuinka kauan.
      Milloin se Masto alkaa tuottamaan. Ja Sisu kait jo tuotta vai tuottaako. Miksi Teknoventuuressa tuli turpaan 841000€. Askotti lausui eräässä tilaisuudessa, että rapatessa roiskuu, niin näkyy roiskuvan mutta ei rapa vaan meidän eurot.
      Niin, ja jos olisi heti lyöty oppositin ehdottamalla tavalla lihoiksi koko roska niin Eisan osakkeista olisi saatu parenpi hinta kuin 20€/kpl. Tarkoitusha oli myydä kuulema hallitusti eriä pois. Ensimmäisenä se Masto ja sitä voimistelusalia ei olisi kuunaan päivänä saanut alkaa pönkäämmän. Tyttöparka myi Elisan osakeet jotka olivat juuri parhaassa nousukiidossa pois, miksi. Siksi, että pystyi hämäämään niillä "jättikoroilla"

    • Iso-mummu

      Kati peltomaa jätti Elisan osakemyynissä jokaista myytyä Elisan osaketta kohden 15€ pöydälle. Sai 20€ ja 15€ jäi pöydälle. Piti rauhoitella jättikorolla omistajia. Jättikorko olikin kuormasta syöntiä. Voi sitä typeryyden määrää jota yritetään syöttää. Nyt on sitten karvas kalkki juotavana.

    • ei-hyvältä-näytä

      Mistä tämä Teknoventuuren tappio tuli kun on noinkin suuri, kuuluu olleen 841000€. Miksei näistä kerrota avoimesti PPO:n sivuilla.

    • muistipelaapuhetökkii

      ..sitä ei uskalla tai osaa edes raahen viisas eikä puolueen muut vasallijoukot julkituoda. Ovat hiljaa kun luulevat ettei töppäyksistä saa huutia kun luimistelee ja kiertelee vain nurkkia. Kyllä raakat luvut tulee osoittamaan miten huonoja ovat olleet jäsenien omaisuuden hoidossa..ja silloin alkaa tapahtumaan.

    • tuliko-varaslähtö

      Kaksivuotta jo lähtölaskenta kestänyt kohta loppuu numerot kesken . Oliko virheellistä tietoa lähtöaikataulusta kun monella vuodella heittää ?

    • jätepaperia

      Nämä hallitusherrat kirjoittavat koko ajan omaa testamenttiaan. Osaamista ei ollut eikä tullut. Omistajien rahat haihtuvat kuin pieru saharaan. Paljonko oli tase 2 vuotta sitten ja paljonko se on nyt, paljonko maksettiin "osuuspääoman korkoa" 2 vuotta sitten ja paljonko maksetaan ensi keväänä. Pitääkö järjestää jo "osakeanti", niin kuin Talvivaarassa. Kuinka paljon tase on laskenuty Kati Peltomaan aikana. Paulin aikana menni köntässä koko puulaakin toimiala ja 35000000€. Katin aikana ei ole vielä päästy samoihin mutta kello käy ja velkakello sen mukanan. Askotti voisi vastata montako euroa on osuuskunnan varalisuus kansvanut Katin aikana.

    • tiimalasivaluuhitaasti

      ..joulukuussa 2017 ansa laukeaa ja kuten Veikko aikoinaan sanoi isoon ääneen : Saadaan rötösherrat kiinni ja vastuuseen"

    • vielävirtaatiistaisin

      ..raahen viisaalta ja maitotinki-isännältä on joko loppuneet tukirahat tai sitten on akut tyhjiä ja dosentit oottaa täydennystä kelalta ja eu:lta..menee niin huonosti että pitäis valio purkaa jotta sais rahaa..eikun eihän se olekkaan osuuskunta vaan Oy..

    • yksivaltuutettujostain

      Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
      Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin.. elää yli varojen ja todellisuudessa syödään koko ajan jäsenien omistamaa pääomaa...taseen laskiessa jo neljättä ( 4 ) vuotta peräjälkeen.

      Julkistuksessa keskitytään pääasiassa selittelemään tapahtumia lähes tyystin unohtaen todellinen ongelma...konserni käyttää enemmän rahaa kuin sitä tulee eri "sijoituksista".
      Annetaan ymmärtää että ongelma tiedostetaan mutta vaikeana asiana hallinnossa oleville sitä pyritään vähättelemään ja lakaisemaan maton alle.

      Tiedossa on että esityksiä säästöistä ja rakenteiden uudistamisesta on tullut mutta ne on jyrätty hallinnon eri linjoilla olevien toimesta joka kerta seurauksella ettei mitään kehitystä ole aikaansaatu.

      On järkyttävää katsoa menoa jossa, osalla ajatusmalli näyttääkin olevan , että huonosti menee, mutta silti asian eteen ei uskalleta tehdä mitään.

      Yksikään oikea tulosvastuullinen yritys ei kestäisi tuollaista menoa jos asioita hoidettaisiin yhtä huonosti ja leväperäisesti kuin PPO:ta on viime vuodet hoidettu.
      Päätöksenteossa liian ruusuiseen tulevaisuudenkuvaan on syyllistynyt hallintokausina pääosin samat toimijat, jotka eivät ole oppineet eivätkä ole yrittäneekään oppia ja toimia niin, että jäsenkunta olisi tyytyväinen ja saataisiin aikaan tervehdyttäviä toimia ja päätöksiä jäsenkunnan suuren enemmistön tahdon mukaisesti.
      Täällä on turha itkeä globaalien markkinoiden vaikutuksista kun kassassa on vielä jäsenkunnalle kuuluvaa rahaa joka hyödyntäisi aluetta paljon enemmän kuin mitä nyt " sijoitushiekkalaatikolla" leikkivät yrittävät tuputtaa omien intressiensä pohjalta.

      Ei tämä niin vaikeaa ole. Ollaan rohkeita ja tehdään välttämättömät toimet tulevista vaaleista huolimatta.

    • viisausonkatoavamaine

      ..ei raahen viisaalla ole eikä ole ollut koskaan mitään järkevää sanottavaa. on vain tupissut omiaan ja ollut muka tietävinään asemansa antamalla mediasaannolla. Ei ole raahen-tamperelaislehtikään ottanut juttuja painoon kun niissä ei ole mitään lukijoille annettavaa. Niin se vaan on, että kannattaa pysyä hiljaa ja kyyhistellä omissa nurkissaan.. kun ei tee eikä sano mitään..ei tee mitään virhettä..

    • Raahen.Wiisas

      Wittuako köyhät valitatte...

      • tattista-vaan

        Ja paljonko oli askotilla verotiedoissa viimeisellä rivillä.


    • helpottaakokunuikuttaa

      ..kun seuraa näitä asioita niin tulee mieleen että joku on samanhenkinen ja toimii sekä lausuu samoja kommentteja kuin usa:n miespuolinen presidenttiehdokas..liekkö ottanut sieltä mallia..ainakin sama on tyyli ja kaiku askelten..

    • luuta-mummu

      Ripanetissä ei oikein kauppa käy. Kiinostusta Katin toimintaan ei ole hinta laskee ja toiminta ei muutu vireämmäksi. Samat vanhat naamat jauhaa osaamistaan ja puulaaki on kuitenkin kuralla.

    • nordeansijoitusvinkki

      ..kentällä kiertää "kerjäläisiä" jotka yrittää saada yrityksiä ottamaan kovilla ehdoilla "lainaa" jotta "arvon edustajat" pääsisi hallitukseen ja voisivat osoittaa "alueellista" sijoittamistoimintaa. Suurin osa onkin lyönyt oven kiinni niistä firmoista joissa on asiat hyvin ja pankeista saavat edullista rahaa.. siellä toimistolla höyry nousee ja sahaharkka on jokapäiväistä leipää .. kohta tapahtuu kun erään pinna palaa lopullisesti kun ei löydykkään syntipukkia hänen töpeksimisilleen..ja hallitus/hallintoneuvostokin hengittää tuotto-odotuksillaan niskaan.. mielenkiintoista miten saaaan kuluja pienemmiksi jotta tulisi edes euron tuottoa..

    • ruiskumestarit

      Eikös Toimitusjohtaja ollut varannut 2000000€ omien osuuksien ostoon. Paljonko niitä on nyt osteettu luvattuun ylihintaan. Ylihintaahan niistä luvattiin maksaa, vai valeheltiinko tämäkin asia. Mihin nämä hankitut osuudet on matkanneet, se lienee suuri salaisuus niin kuin kaikki muu touhu tuolla hallinossa. Kauppa vain ei käy ja hinta on omista kehuista huolimatta "pettymys" omistajoille. Markkinat on reakoineet aivan oikein. Taitamattomien käsissä euro ei kartuta arvoaan, ei vaikka kuinka kehuisi taitojaan. Se ei riitä, että airueet edellä kehuu ja kehuu kehumistaan jos tulos on laskeva kuin hallintoneuvoston kantturoiden hännät.

    • omaetuminunetu

      Kyllä minua nauratti kun kysyin KHT/HTM-tilintarkastajalta mitä oikein tarkoittaa "rajoitettu evidenssi" tilintarkastuksen yhteydessä. Se tarkoittaa että evidenssin antaja määrittelee mitä tietoja saa ja voi tarkastaa ja niiden perusteella annetaan tilintarkastusilmoitus..jossa näköjään vielä tekevä instanssi pesee kätensä kaikesta vastuusta. Eli summasummaarum näissä osuuskunta PPO ja sen konserniyhtiöiden tarkastuksissa ei todellisuudessa ole käyty näitä kiusallisia datame tai muitakaan tappioita jäsenkunnalle aiheuttaneita lukuja läpi eikä niihin johtaneiden päätösten taustoja vaan ne on vain kirjattu -miinusmerkkisinä tuloksiin. Siis ei noilla tarkastuksilla ole mitään merkitystä oikeellisuuden kannalta eikä nämä puliveivarit osaa eikä uskalla nostaa missä vaiheessa kissaa pöydälle.
      Ilmankos myös muut tarkastusinstanssit saa käsiinsä "puhtaita lausuntoja" ja ei niissäkään ole kenelläkään hajuakaan mitä missäkin on tapahtunut ja venkslattu tilejä-tappioita jne. Miten jonkun vähänkin Elon-Kallion laskuoppeja lukeneilla ei ole älliä sen vertaa että bongaisivat virheet ja kirjaisivat ne oikeellisesti lausuntoihinsa.. kehtaavat vielä tulla kokouksiin estradilta valehtelemaan omistajille päin näköä tekemisiään...palkalla.

      Mutta olen vakuuttunut että kyllä ppo kupla vielä puhkeaa jossain vaiheessa ja saadaan oikeaakin tietoa.. näkeehän sen hallinnossa loisivien naamoista miten ovat törkeästi vetäneet jäseniä höplästä..

    • entisillepomoillekans

      Tässä osuuskunta PPO asiassa voisi oikeastaan soveltaa tuota Finavian mallia kun siinä 34 M€ tappioiden aiheuttamisesta "luottamusaseman väärinkäytöstä" ollaan esittämässä pomoille rangaistuksia..PPO:ssa aiheutettiin Datamen kupsussa 35 M€ ja lisää samanverran myynnissä elisalle liiketoiminta.. Pikkuisen voi vaatia pitempää ja ehdotonta sekä koko hallinnollekkin.
      Mitä sanoo askotti tähän, oisko oikeudenmukaista ?

    • väärintulkittuoli

      Ja nehän rohvessooritkit oli sitä mieltä että kaikki ei mennyt pelisääntöjen mukaan ja antoivat nahkapäätöksen kun ei niillä ollut omat munat osuuskunnan korissa.. eli palet ja muut mukanaolleet tilille vaan.. mitä sanoo raahen viisas

    • rumatrikkaidenlapset

      ..missä Jallu..eikun kati luuraa..ei näy toimistolla eikä kuvia lehtien palstoilla..pienten vihjailevien tuotto-odotus blogien kera..joita julkituo luokkatoveri..lempo meni vasemmistolaiseksi ..olkoon luokkaläheinen.. mutta löytyykö edes puoluekirjaa kun ei edes osuuskunnan jäsenyyttä, mitä nyt suvulle on völjätty takaoven kautta muutama josko päästäis rahastamaan..kuten pankkitiskillä ollessa opetettiin.

    • evergreenmerlotwine

      Siellä on kuulemma mennyt askotilta jauhot ja vellit sekaisin ja puurot housuun. Mistähän syystä ? Vieläkö jännittää josko joku moittii osuuskunnan myyntiä ja käytäisiin läpi kaikki päätösasiakirjat ja muut asiaan liittyvät selvitykset.
      Mulla on tunto ruumiissa kuten Sulo Salolla että on ollut yksi pääpäsmäri palen kaverina jolla hallitus ja hallintoneuvosto saatiin tekemään tuo pöljä päätös, tavoitteena oli kuitenkin saada itselleen mahdollisimman paljon toisten omistamaa hynää..
      Paljonko sitten itse saivat ostajalta..kai sekin voidaan jotenkin selvittää..aikanaan Vrt Trump-Clinton s-postit yms.. selvitykset.

    • hoivaanhoivaan

      Oliko Raahessa tämän Esperi Care Oy:n ylläpitämää hoivakotia ?
      Jos on niin koko osuuskunnan hallinto äkkiä sinne hoivaa saamaan etteivät ehdi tehdä enempää vahinkoa jäsenien omaisuudelle. Muut saa mennä omilla paikkakunnillaan niissä olevaan hoivaukseen.
      Miksi ? ..mikä olisi ollut hyvä sijoitussegmentti..ja mille alueelle.. miettikääpä sitä, ketä niihin tällä alueella tulee sijoittautumaan..ja jonkun ajan kuluttua koko hallintokin on siinä iässä ja kunnossa että tarvitsevat ao. tyyppistä palvelutarjontaa... kuka tarjoaa jo ilmaista palvelua kirjastossa ?

    • riihipirut

      Joko tämä tähtisijoittaja täti antaa kolmannen kvartaalin tulokset. Tuleeko ensi vuonna jättikorko omistajille. Ei nyt sentään. Taitaapi kaikki rahanarvoinen olla jo syöty ja jäljellä on vain turskaa. Keväällä kokouksessa sitten taasen selitellään punaisissa kopokengissä ja ollaan niin "toimitusjohtajaa"että. Missä lie pyörii puulaakin markkinaarvo, joko ollaan alle 50 miljoonan. Ei ole oikein markkinat reakoineet kehuttuun osaamiseen, eikö markkinat tiedä vai eikö toimitusjohtaja hoksaa missä mennään. DKW:llä vain ajelee kilometrejä ja myy antiaan. Iso L sitten koittaa keritä villoja lampaistaan. Konstaapeli puuhaa saa auto miestä kuljettaa.... hallitusamattilainenko, ei mutta isolla L:llä voi ratsastaa.

    • ppo.osakas

      Höpsistä. Kati tekee meille osakkaille mahtavaa tulosta ja on muutenkin ihana!

      • kepupoikanivalasta

        ..ahaa on takinkääntäjä nivalasta rohjennut palstoille..onko se nyt niin ihana ?


    • jäsenetodottaarehellisiä

      Näkemykseni on että tässä kävi todellisuudessa niin että aikaisemman pankissa työskentelyn yhteydessä tuli kaipuu laskentatoimeen lisää haasteita ja sen löytyi ..no mistä syystä juuri ppo:sta jäänee arvoitukseksi mutta liian lyhyessä ajassa ja vaatimattomalla kokemuksella astuttiin liian isoihin kenkiin ja korkeisiin korkoihin. PPO ei ole eikä tule olemaan pankki josta saa rahaa ilman vakuuksia, tosin taitaa pankeistakin saada niin mutta sitä kutsutaan "vekseliksi" jolla on takuumiehet jotka vastaavat velasta jos asianomainen ei pysty ajallaan sitä maksamaan. Toinen kanava on ns. kanikonttori johon voi viedä omaisuuttaan "lainaan" mutta jos sitä ei lunasta ajallaan niin se myydään "voitolla". PPO ei ole myöskään kanikonttori kuten on käynyt valitettavasti Masto-kiinteistön ja sen yhteydessä olevien yritysten osalta. Niistä ei saa rahojaan pois vaikka olisi kuinka hyvä sijoittaja..omituista ?
      Valitettvasti alueen tai alueelle pyrkivän pk-yrityksen rahoittaminen on niin suuri riski ettei siihenkään PPO:lla ole sääntöjenkään mukaan oikeutta rahan jakamiseen.
      Sukupolven vaihdoksien rahoittaminen ei myöskään ole toimintaa tukevaa ja siksi mm. pankit eivät niissä halua olla mukana.

      Summa summarum miksi joku yrittäjä ottaisi lainaa lyhellä maksupostilla ja korkotasolla 10-15 %, antaisi lisäksi jollekkin oudolle ja alaa tuntemattomalle vielä edustuspaikan josta peritään kulut, jos taseen ja liiketoiminnan tulokset ovat kunnossa ja vakuuksia vastaan saa muualta 2% marginaalilla lainaa ja pitkällä hoitoajalla?
      Eli jotain on molemmin puolin vinksallaan jos annetaan tai otetaan PPO-rahaa noilla ehdoilla..johon ei periatteessa ole edes laillista lupaa.

      Suomessa on jo pilvin pimein erilaisia rahoitus- ja sijoitusyhtiöitä jotka tarjoavat myös pikavippejä, mutta se ei ole missään muodossa PPO:n osalta sallittua ja senkin valvonnasta finanssi- ja pankkivalvonta on antanut tiukat ohjeet toiminnan laadusta ja raportoinnista.

      Miksi Osuuskunta PPO:ssa ei noudateta näitä lakeja rahojen omistajan = jäsenien suhteen ? Vrt. Veikka Gustafsson teesit aiheesta.
      Ainoa toimintaprosessi kuuluu olevan että palkolliset kulkee kylästä kylään ja ohjeistavat jäseniä myymään osuutensa merkittäväksi alihintaan kuten asian voi www.privanet.fi sivuilta itse kukin todeta.

    • nurkatonpyöreätA5

      ..kun arvo ilmestyi niin askotti ilmaantui raahen palstalle haukkumaan jäseniä köyhiksi.. olikohan edes kilpailutettu taitteleminen ..tosin ei lehdykässä ollut mitään kiinnostavaa sijoitusmielessä vain pelkkiä maisemakuvauksia ja henkilöiden harrastusjulkistuksia..ei vois vähemmän kiinnostaa.
      Tietoa ois kaivannu paljonko on sijoitetut 60 M€ tuottaneet ammattilaisilla ja verrokiksi omien rahanjakajien hoitamat pikkupotit sekä kuuluisan masto kiinteistön tuotto sekä kuntosaliin lisää laittamaan jouduttu avustussumma kuin myös osuuskunnalla hoito-organisaation kulut..riittääkö tuotot edes niiden kattamiseen.. Faktaa on ettei osuusmaksunkorkoa ole kertynyt jaettavaksi ja siihen suunnitellaan taseesta lohkaistavaksi taas 8 M€.. mitenkähän sen rajatulla mandaatilla toimiva tilintarkastus organisaatio selvittää ja vertaa tilannetta osuuskuntakokouksissa ja muissa julkituoduissa esityksissä jäsenille luvattuun saantoon ?

    • uloskaapistanyökytyt

      On mennyt luu kurkkuun askoteilta ja urputtajilta kun alkaa totuus heidän stratekioistaan tulla esille. Ei siinä auta yhdenkään itseään asiantuntijaksi tituleeraavan suunnittelemat utopistiset statekiat jotka on ja on olleet vain sanahelinää joita on ollut mukava esitellä samanmielisille nyökyttelijöille hallinnossa jota on höystetty hyvillä lounailla ja rähmäpullakaffeilla ja nyt jouluna saadaan jos ei nyt uutta älypuhelinta niin ainakin joku hyvä joululahja vuoden samanmielisenä olosta..pakko se olisi ollut antaa myös niille jotka olisi uskaltanut edes kysyä jotain kriittistä..paljonko on tase nyt, mikä mahtaa olla ennuste ens vuonna jaettavasta osuusmaksun korosta, onko mietitty miten hoito-organisaation kuluja voidaan pienentää huomattavasti ja joko masto kiinteistö tuottaa ja jumppasali on maksanut lainojaan lainkaan ? Onko hirveän vaikeita kysymyksiä ? Miksi ne ois niitä ?

    • äly-älä-jätä

      Missä on Raahen viisas, kun ei ole näkynyt parrasvaloissa. Viisa voisi vähän lainoppineena ja taloutta tuntevana jopa taloutta opettaneena selvitellä miksi PPO:n tase laskee kuin Tammisen lehmien hännät vaikka kuinka Eu tuilla pönkätään. Missä on vika kun suksi ei luista.

    • yrittäjätkin

      Onko tullut RaahenRiepuun välirikko kun ei saa naamaansa näkyviin. Eikös tämä ukko kiriotellu oikein lakiin tukeutuen lehdistöön silloin kun PPO:n taseessa oli vielä syömistä. Nyt kun tase on jyrsitty niin tuo ukko ei enää puhu eikä pukahda. Syyti muita valehtelioiksi mutta mikä ihte ole. Taisi olla juurikin toisin päin.

    • jaksaaseurata

      Nämä hallitusherrat kirjoittavat koko ajan omaa testamenttiaan. Osaamista ei ollut eikä tullut. Omistajien rahat haihtuvat kuin pieru saharaan. Paljonko oli tase 2 vuotta sitten ja paljonko se on nyt, paljonko maksettiin "osuuspääoman korkoa" 2 vuotta sitten ja paljonko maksetaan ensi keväänä. Pitääkö järjestää jo "osakeanti", niin kuin Talvivaarassa. Kuinka paljon tase on laskenuty Kati Peltomaan aikana. Paulin aikana menni köntässä koko puulaakin toimiala ja 35000000€. Katin aikana ei ole vielä päästy samoihin mutta kello käy ja velkakello sen mukanan. Askotti voisi vastata montako euroa on osuuskunnan varalisuus kansvanut Katin aikana.

    • faktatesiinkulutminimiin

      ..taitaa olla DKW hyytynyt pikkupakkasilla kun ei ole nasua näkynyt alueen lehdissä..onkohan raahenkin mv-toimittajan kans tullut bänksit kun alkaa pohja paistaa kaikesta koinauksien julkistuksista...puuttunut jo Attekin ?
      Pääoma tuplaantuu 10:ssä vuodessa-> puolittunut todellisuudessa ?
      Korkoja 10 % /v -> lupaus 100€/osuus/v..viimeksi tuli enää 70 € ? Miksi vain
      Tiedotus jäsenille avointa -> Mennyt vain salaseuratasolle..kukaan ei puhu ?
      Osuuden arvoksi konsultit sai 1240 € ->..pörssissä 560 € ? Miten nyt niin ?

    • katsokaapeiliinvalitut

      Joutais koko osuuskunnan hallintoporukka tuonne raahen apteekkimuseoon johonkin purkkiin..siellä oli muitakin "ei tiedetä" möttiäisiä joita esiteltiin suurena ihmeenä..

      • raahelaene

        joo, taas kerran joutui tuntemaan myötähäpeää raahelaisen asiantuntijuuden suhteen. Oli haastateltavilta unohtunut "kotiläksyjen" teko - siis valmaistautumien haastatteluun.


      • raahelaene
        raahelaene kirjoitti:

        joo, taas kerran joutui tuntemaan myötähäpeää raahelaisen asiantuntijuuden suhteen. Oli haastateltavilta unohtunut "kotiläksyjen" teko - siis valmaistautumien haastatteluun.

        valmistautuminen


    • AB.SKotti

      Ahistaa ja jouluki tulossa? Eikun lahjoa osta,maan, onhan tuota rahaa ppo:lta tullukki, ja ihan ilimaseksi.

    • Hannu-hanhikoski

      Tämä polvihousupoikahan on ollut jakopaikalla rakkikoirana jo vuositolkulla. Puhuu kerrankin totta:"onhan tuota rahaa ppo:lta tullukki, ja ihan ilimaseksi." voi tietysti kysyä mitä annettava tällä kolfhousuisella olisikaan

    • hallintopäättäkääjo

      Nyt kannatais Osuuskunnassakin jakaa se ylimääräinen kertynyt raha 60 M€ ylijäämänä jäsenille jota ei tarvita uuden strategian toteuttamiseen.
      Riittää silti sinne jäävällä 20 M€ leikkimiseen riittävästi.

      Kun niitä luvattuja pääoman tuplaantumisia ja suuria 10-15 % osuuskorkoja ei tule eikä ole tulossakaan.

    • Halooraahejamuut

      On aika byrokraattista toimintaa nämä osuuskunta PPO:n strategiavisiot. Ei ole eväkään värähtänyt jäsenien toiveille.. Nyt ois Partnerasta tulossa ens vuonna 6 miljoonaa euroa kun jakavat taseestaan tarpeettomat ylijäämät omistajille. Samahan ois kilvan tehtävä myös PPO.ssa kun siellä on tarpeettomia rakennus-liittymismaksuja 15 miljoonaa ja kolmessa ulkopuolisessa sijoituskorissa 60 miljoonaa euroa ja nämä strategit leikkii niillä sivussa olevilla 20 miljoonalla..mutta eivät tajua että kaikki kaivot tyhjenevät jos sieltä vain otetaan vettä eikä edes hölmö hallinto osaa kantaa sinne sitä lisää. Tajutkaa jo miksi toimintaorganisaatio ja muut suuria kokous yms. korvauksia saavat siellä roikkuu ja esittää olevansa niin asiantuntijaa että..taitavat vain olla joojoo porukkaa ! Oletan näkemyksistä joita esittävät.

    • tappioistalisääliksaa

      Ovat kuulemma viime hallinnon kokouksessa esittäneet toimitusjohtajalle palkankorotusta ?? Saanut jo nyt 8800 €/kk..ruutun tuijottamisesta ja siitä vielä lisää liksaa..on se hassua hallintoa. Lisäksi esitetty henkilökunnalle tulospalkkiomenettelyä ? Mistä..taseen puolittamisesta ja jäsenien rahojen jakamisestako ? Jos oiskin tase tuplaantunut ja esitettäväksi tulisi osuuskorkona jaettavaksi vaikka 300 €/osuus niin vois ymmärtääkkin mutta..mutta ei 30 €/osuus korosta joka tulee ammattilaisten hoitamista 60 M€ sijoituksista voi paljon "herran huonetta" rakentaa ja kehua ???
      Eniten hallinto saisi aikaan kun käynnistäisi YT:t ja sinne jäisi vain jäsenasioiden hoitaja..säästöä syntyis tuottamattomalta kulupuolelta miljoona vuodessa.

    • haiseejokauasmätä

      ..askotti on sitä mieltä että on pieni palkka tekemättömästä työstä ja kannattanut takikääntäjän kanssa palkankorotusta ja tulospalkkio asiaa. Mielenkiintoiseksi asian tekee poliittisesti sen että edustavat eri leirejä valtuumenaan ?..Onkohan se korpi-tussin ns. kompetenssiä vai vain sitä heidän molempien "mulle mulle" menttaliteettiä ? Veikkaan että saavat ja ovat saaneet jotain..hyvää..toinen taitella kalliilla arvotonta julkaisua ja toinen voi olla..päässyt keinokuituvaatteen alle ? En tiedä..tytöt kyllä tietäis..

    • Saloistenkauhu

      Menikö samaan sukuun Jukka Peltomaa? Puhuu paskaa minkä kerkiää toisista ja ite on kun kuin pyhä lehmä. Hänessä ei mitään vikaa vaan toisissa työntekijöissä ja työnantajassa ne viat löytyy..

    • hukattuaomaisuutta

      Kyllä ne varmaan jakaa jäsenien rahaa myös "raahenporttiin" oli sellaiset vekkulit sen vetohommissa eivätkä ole saaneet 10 vuodessa sitä pystyyn. Taitaa olla vähänkin tarkemmasti asioita selvittäneet rahoittajat hukassa ja pysyvät..mutta nämä juuttaan osuuskunnan epelit on tarjoamassa siihen 10 % korolla ja jos pääsee joku "hallitukseen" asiantuntijaksi..

      • A.S.Kotti

        Eikö jouluksikaan helpottanut? Se ahistus...


      • Maan-alta
        A.S.Kotti kirjoitti:

        Eikö jouluksikaan helpottanut? Se ahistus...

        Johannes veli vain ilmoitti, että Askotilla on kasvanut sarvet nenän alle.


    • arkkukarin-vaari

      Paljonkos se Tuomo Tamminen paukutelee pöytään sitä osuuspääoman korkoa ensi vuodelle. On kuulema luvattu satanen/osuus. Eikös me pistetä ne Oulun rahat jakoon kun kerran noin onnistaa. Voihan ne pistää tilille jo vaikka etukäteenkin, siis keväällä.

    • puheetjatkuu

      ..jaaha taas on joku hallinnon edustaja tai ehkä palkollinen ottanut kantaa eikä osaa ratkaista omia ongelmiaan.köyhyydestä-aineellisesta tai henkisestä lamastaan. Miksi on tehnyt noita koinauksia joita yritetään joka välissä ja joka kautta sekä keinolla peitellä ja kääntää mustaa valkoiseksi.
      Faktat on kuitenkin niin selviä ettei niitä kannata yrittää selitellä.

      Yhtään kunnon sijoitusta ei ole tehnyt toimintaorganisaatio, on vain jakanut rahaa ja suurella riskillä..ilman henkilökohtaista vastuuta..toisten fyrkkaa on helppo käyttää kun saa itse ison liksan..vain ajan käyttämisestä...välittömät yt:t ja kulupuoli kuriin ja alas

      Masto ja jumppasali tuottaa jatkuvasti tappiota--> pitäisi katkaista napanuora heti ..eikö suutarikaan tajua ettei omassa puulaakissakaan suvaitsisi tuollaista iilimatoa !

      Rehellinen ja ajantasainen tiedotus tilanteista ja esim Partneran tulevan ylijäämän palautuksen osalta suora kompetenssi jäsenien tileille

      jne..

    • kattilaskua

      Pitkäpä on katilla lähtölaskenta...

      • analyysi

        Onhan vielä rahaa hukattavaksi. Ei olla vielä KorpiTassin lähelläkään.


    • ennakkotietoatuli

      Luotettavalta taholta "salassaolo" määräyksestä huolimatta saadun ennakkotiedon mukaan on odotettavissa osuuskunnan ja sen sidosyhtiöiden tiedote v.2016 tuloksesta joka tuo julki seuraavaa:
      -globaalien markkinoiden epävarmuudesta johtuen jäänee lopullinen liikevoitto huomattavasti alle suunnitellun. Vuoden vertailukelpoisen tuloksen arvioidaan jäävän alle edellivuosien tason.
      Vertailukelpoista jakoon käytettävää osuusmaksua ei voitane maksaa kuin 30 €/osuus huolimatta että on tiedossa mm. Partnerasta saatava n. 5 M €:n ylijäämäjako osuus. Jaettava osuusmaksunkorko aikaansaadaan erilaisilla kirjanpidollisissa siirtoerillä joilla on vaikutusta tasetta pienentäen.

      Hallitus on kuitenkin esittämässä osuuskuntakokoukselle ettei ryhdyttäisi mihinkään vastaavaan ylimääräisten omaisuuserien jakoon kuin Partnerassa (ent. Oulun Puhelin-DNA) sillä saavutettavissa olevan rauhoittavan vaikutuksenkaan takia huolimatta että jäsenkunnan suuri enemmistö sellaista on esittänyt .

      Rajoitetun mandaatin saanut tarkastusyhtiö ei voi antaa kielteistä ilmapiiriä lisäävää lausuntoa vuoden tarkastuslausunnossaan vaan toteaa lakonisesti asiantilan saman kaavan mukaisella lausuntomallilla kuin on ennenkin tehty?

    • jatkuuvaan

      PPO:n hallintoneuvoston pitäisi olla yhteyslenkki jäsenistöön ja samalla vaikutuskanava äänensä kuuluville saamiseksi. Nythän on käynyt niin, että ne lammasnahkaiset hallintoneuvoston jäsenet kuuntelevat vain mitä hallitus on päättänyt ja kukaan ei saa kritisoida hallituksen päätöksiä. Hallitus ja se Kati Peltomaa yhtenä valvoo hallintoneuvostoa. Mitä tuollaisella hallintoneuvostolla sitten tekee. Jäsen ei ainakaan hyödy koko konklaavista yhtään mitään. Onko joku hallintoneuvoston jäsen joskus vastannut kun olet kysynyt jotain osuuskuntaan liittyvää asiaa, ei takuuvarmasti.

    • aattelinaatua

      Oisko siinä mitään järkeä jos annettaisiin kultainen kädenpuristus tj:lle jotta lähtis kälppimään..esim sen verran kuin on ns. omien sijoitusten tuotto ollut v.2016 ?..Siitä ei laiva vielä uppoais ja päästäis kaikki reilusti ruotsin risteilylle jaettaessa jäljellä oleva omaisuus ylijäämänä jäsenille kuten tekee entinen Oulun Puhelin nykyinen Partnera josta PPO saa 5 M€ jo tänä vuonna. Ne tuollaiset saatavat rahat houkuttelee leikkimään jos minkä- laista gurua varsinkin jos saa tehdä sitä lähes 10 000 € kuukausipalkalla ja ilman minkäänlaista vastuuta.. höpö höpö ei kukaan pane hallinnossa hanttiin missään asiassa...ei vastuuta. Tuo lähtemisen ilmoitus hoituis ihan tekstiviestinä kuten isossa maailmassa on tapana.

    • Hit_sari

      Möi Lehdon osakkeet listautumisen yhteydessä ja tienasi 1,5 miljoonaa. Vuoden palkat maksettu. Tosin olisi tullut 3 miljoonaa, jos olisi odotellut hetken.

      • Brennan_Dutch

        Samaa nauraa hekotin, nivalan landepaukut olisivat taas käsiojossa huutamassa osuuksiaan tästäkin sijoituksekseta, kun ensin olisi pitänyt lyödä koko PPO lihoiksi, mutta onhan heillä ollut oikeus koko ajan myydä omat osuutensa, miksi eivät ole myyneet sitä voi vain arvuutella. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten, ja mekkalasta päätelleen kaikki löytyvät nivalan suunnalta.


      • kuka-oikein-kaupan-teki

        Kuka tuon järjestelyn oikeasti toteutti. Antakaa kunnia sille jolle kunnia kuuluu. Eikös kauppa tullut verkoston kautta. Sitten tietysti herää kysymys miksi jätettiin pöydälle reilusti 25%.


    • palkkiotköyhillejakoon

      ..jaaha täällä on taas hallinnon päsmärit päässeet mieliaiheeseensa..omien töppäyksien peittelyyn.
      Miksi ne elisan ppo kaupassa saadut osakkeet piti myydä hökästä heti jotta saadaan näyttämään 2013-2014 tulos "voitolliselta sijoitukselta". Jo ne ois pidetty niin 2015-2016..ja miksei 2017 vuosilta olis osinko ollut "miljoonia/v ja nyt niistä sais yli 40 % voiton myydessä... Se olisi ollut oikeaa sijoitustoimintaa eikä nämä nappikaupat ja oulun puhelimesta=partnera (dna):sta saatavat ylijäämät joihin ei taida olla edes raahen viisas-askotti-kiti-pale jne olleet aikaansaamassa.
      Nuo ylläolevat kehutut tuotot kattaa tuskin edes toiminhekilöiden ja hallinnon kuluja..faktaa kehiin..ja paljonko mastokiinteistö ja jumppa-salit aiheuttaa tappioita ? Kertokaa nyt ihmeessä..pitäähän toiminnassa olla kunnon selkeät tavoitteet ja niihin on pyrittävä..eikä vain syödä taseesta !

      • Brennan_Dutch

        Olen ihan kolmen osuuden omistaja, mutta voit sinä kaikkia sinua vastaan olevia nimitellä rauhassa askotiksi sun muiksi, se vaan antaa sinusta mielikuvan että trollaat palstalta toiselle esittämässä sinun omia harhoja ja sanomassa että sinun mielipiteilläsi olisi vahva tuki. Sun askotti jutut vaan lisää vaikutelmaa yksinäisestä nivalalan miehestä jolla viiraa päässä ja luulee että kansa olisi sinun takana.


    • tämäjatkuupitkään

      Kyllä kansa tietää... Eikö sais PPO:sta kirjoittaa?

      • Brennan_Dutch

        Kuka estää puhumasta, areena on vapaa kirjoittaan asiasta? Toki jos askottia tai muuta joku nivalan mielisairas alkaa puhuun, niin suosittelen hoitoon menemistä omasta tahdosta, pakkopaita saattaa olla liian brutaalia hänelle, jos virkavalta meinaa lain mukaan toimia.


    • aivot-aamullanaulaan

      ..on se hirviää rehvastelua kun toisten rahoilla voi leikkiä sijoittajaa ja samalla vetää kovaa liksaa .. ei noista sukupuolenvaihto sijoituksista taida kovin suurta korkomarginaalia saada ja voi ne olla nuokin muut julkituodut rahanjaot melko ohuella jäällä.. miten niin-- no kun näihin ei ole muut pitempään alallal olleet sijoittajat tai pankit lähteneet mukaan..jossain siellä mättää..tai sitten on niin sinisilmäisiä nämä toimihenkilöt ja hallitus etteivät haluakkaan ymmärtää muuta kuin nimen saannin lehteen.. mielenkiintoista on sen uuden hallintohenkilön kannanotot jolla tuntuu olevan silti jonkinlainen "tavoite-tulos" karriääri hallinnassa.

    • toimenpiteitäkehiin

      Mitenhän on menneet sijoitukset ikkuna-ovi-pelletti-sukka-alumiin-lasi ja koodi yms. muihin rahaa saaneisiin firmoihin. Paljonko ovat pystyneet maksamaan korkoa sijoituksille? Jokohan näkyy osuusmaksunkoron nousuna ?
      Faktaa on kuitenkin että asiantuntijoiden antaman lausunnon mukaan noissa on otettu suuria riskejä jopa globaalien markkinoiden trendit on jätetty huomioimatta.

      Mitä lisäArvoa voi osuuskunnan hallinnon henkilöt antaa noinkin laja-alaisesti toimiville yrityksille tai tehtaille. Kenttä sanoo "Ei mitään", ovat vain nauttimassa hallituslounaat ja kokouspalkkiot, yhtään uutta kehitysajatusta eivät pysty tuomaan estraadille jotta firmat menetyis paremmin. Korjatkaa jos ole väärässä.


      Seuraavassa osuuskuntakokouksessa esilletuotavat voitto yms saannot eivät perustu varsinaisiin sijoituksiin ja niiden tuottoihin vaan jo aikaisemmin osuuskunnan aikana tehtyihin oikeisiin ratkaisuihin joiden hedelmiä nyt nautitaan ottaen taseesta kuorrutus päälle... mistä tuo kaikki raha on aikoinaan kertynyt.. Minä vaan kysyn.

      Paras ja oikeudenmukaisin ratkaisu olisi että vielä olemassa oleva varallisuus jaettaisiin jäsenille ylijäämänä kuten teki,,hyvä sijoituskohde Oulun Puhelin=nykyinen Partnera. Siellä sanoi isännät että ihan turha on seisottaa rahoja tileillä kun ei ne tuota juuri mitään mutta kulupuoli kasvaa ja elää rikkaasti.

    • EtuOtto

      Olen muistaakseni joskus kirjoittanut jotakin köyhistä...

    • ratame

      Sinulta on jäänyt mainitsematta, että köyhien rahoilla.............

    • jättikorkoaodottaen

      On kiva kuulla paljonko on sijoitukset tuottaneet :
      firma sijoitus tuotto:
      Rose keittiöt
      Champion Door
      Energia Kiinteistöt
      Celermec
      Finsvala
      Alutig
      Keisari Pelletti
      HR-ikkunat
      Best Glas
      FinnCode
      Masto kiinteistö
      Sisu

      Noista on hyvä saada yksilöitynä paljonko on niihin annettu rahaa ja paljonko on maksaneet korkoa..vasta julkituoduille ei ole odotuksia eikä saantoja vielä kirjattuna

    • tuomaristo

      Tuohonhan on helppo pistellä eurot perään ja tietysti -/

    • hevosmiestenklubiuutiset

      Milloin hallntoneuvoston seminaarin anti tulee julki. Oliko hyvä kokous, uskalsiko kukaan vaatia faktatietoa kehiin tai kyseenalaistaa esilletuotuja tuottolukuja jotka on perustuneet koko ajan vain taseen syömiseen mutta samalla on hoitokulut kasvaneet. Tuon menettelyn ymmärtää jo peruskoululasetkin eikä se ole mitään taitavaa liikkeenjohtoa ja jäsenien etujen ajamista. ihan selvästi on nähtävissä että ajatus on ajaa hevosella niin kauankuin se vain juoksee ja viedä se sitten kannukseen ja sanotaan että näin siinä kävi..makkaraksi vain..

    • amatööriasialla

      Peltomaa kertoo Kalajokilaaksossa 22.7.2016, että Lehto Groupille annetun lainan ja sen tuoman yli 1,5 Milj voiton vuoksi ammattisijoittajat ovat kiinnostuneet PPO:sta nähtyään tuloksia.

      Virke pitää sisällään sen, että Peltomaa on omasta mielestään amatöörisijoittaja ja siinä hän on oikeassa, kun katsotaan mitä on tapahtunut lausunnon jälkeen.

      Lehto Groupin listautuessa PPO sai 5 Milj lainan vastikkeeksi 1.065.643 osaketta ja hinnassa oli 8% alennus merkintähinnasta, joka oli 5,10 euroa.

      PPO myi osakkeet 18.5.2016 hintaan 6,25 euroa. Kauppasumma oli 6,7 milj ja voittoa siis 1,7 Milj. Osakkeet myytiin kerralla todennäköisesti jollekin ammattisijoittajalle.

      PPO:n amatööriys näkyy siinä, että myymällä osakkeet 6.9.2016 hinta oli 9,65 euroa ja voittoa olisi tullut 5,3 Milj. 21.12.2016 hinta oli 10,13 euroa ja saamatta jäänyt voitto 5,9 Milj ja nyt tulosjulkistuksen jälkeen hinta oli 11,00 euroa ja saamatta jäänyt voitto 6,7 Milj. Ammattilaiset keräävät nuo voitot, ei PPO

      • ASSKotti

        Kateus on kauhia tauti...


      • ASSkotti2

        Miten tähän liittyy kateus???


      • ASskotti2

        Enemmänkin vahingoniloinen kirjoitus poloisen huonosti tekemästä työstä...


    • eräveikot

      Olisihan noilla osakkeilla saanut jo nyt 7329489,51€ voiton kun olisi tänä iltana myynyt ja todennäköisesti hinta vieläkin nousee. Pöydälle jätettiin noin 6000000€ ja otettiin vain 20%. Hyväksi tuota ei voi mainita kun on noin äkkinäinen ja kärsimätön. Toisaalta tietysti kupla puhkeaa kunhan aika koittaa.

      • uikuti-uikuti

        Komenttisi oli oikeaan osuva, Lehto nousee ja pöydälle jätetetty rahakasa kasvaa. Lehto noussut tänäänkin noin 3,5%


    • riidanhaastajakentällä

      Sehän taitaa olla oikein "tappelupukari" kun sitten jo oli technoventuressakin käynyt möykkäämässä kun asiat ei menneet kuten "strömsöössä"

      Partneran alku käyntiin riidoin. PPO merkkautti kaksi eriävää mielipidettään
      Risto Kenttä | 2015-04-28

      Oulu ICT:n eli nykyisen Partnera Oy:n yhtiökokous viime viikon keskiviikkona ei mennyt ihan perinteisen helpolla tavalla.
      Yhtiön toiseksi suurin omistaja Osuuskunta PPO jätti yhtiökokouksessa kaksi eriävää mielipidettä.
      PPO:n toimitusjohtajan Kati Peltomaan mukaan ensimmäinen eriävä mielipide koski vastuuvapauden myöntämistä ja toinen hallituksen kokoonpanoa.
      – PPO oli saanut tietoonsa yksityiskohtia liittyen Oulu ICT:n antamaan rahoitussitoumukseen, joka mainitaan yhdellä lauseella tasekirjan sivulla 17 kohdassa Muut vastuut.
      – Käytimme lain mukaista osakkeenomistajan kyselyoikeutta.
      – Oulu ICT:n hallitus ja väliaikainen toimitusjohtaja eivät kuitenkaan vastanneet kysymyksiimme, joten jätimme eriävän mielipiteen koskien vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille.
      Peltomaan mukaan rahoitussitoumus on annettu Oulu ICT:n osakkuusyhtiölle Telebusiness InWest Oy:lle.
      – Kyseinen osakkuusyhtiö on haettu konkurssiin 13.4. sellaisen sijoittajaryhmän toimesta, jossa keskeinen rooli on Sami Aurejärvi Groupin edustamilla rahastoilla.
      – Mielestämme eturistiriidan muodostaa se, että Sami Aurejärvi istuu samaan aikaan Oulu ICT:n hallituksessa.
      – On ilmeistä, että hänellä ja hänen lähipiiriinsä kuuluvilla henkilöillä tai yrityksillä on erilainen ja aivan poikkeuksellinen intressi Oulu ICT:n asioihin muihin osakkeenomistajiin nähden.
      Peltomaan mukaan Aurejärvet ovat eri yhtiöidensä kautta Oulu ICT:n eli nykyisen Partnera Oy:n kolmanneksi suurin osakkeenomistaja.
      – Jätimme eriävän mielipiteen myös koskien Sami Aurejärven valitsemista hallitukseen, Peltomaa vahvistaa.
      Peltomaan mukaan Partnera Oy:n uusi hallituksen puheenjohtaja Matti Jaakola nauttii lähtökohtaisesti PPO:n luottamusta ja PPO odottaa häneltä hyvää yhteistyötä omistajien kanssa.
      Partnera Oy:n tuloskehitykseen Osuuskunta PPO ei Peltomaan mukaan ole tyytyväinen.
      Noin 150 miljoonan euron rahavaroilla yhtiö teki viime vuodelta 0,9 miljoonan tuloksen.
      – Yhteistyömahdollisuudet Pohjois-Suomessa PPO:n ja Partnera Oy:n välillä ovat ilmeiset, mutta nykytilanteessa tätä potentiaalia ei saada käyttöön, Peltomaa tunnustaa.
      Partnera Oy:n suurin omistaja on Oulun kaupunki, jolla on osakekannasta lähes puolet ja äänivallasta kolmen neljäsosan enemmistö.
      Yhtiön va. toimitusjohtaja Sami Mäentausta korostaa hyvää hallintotapaa, eikä näe Sami Aurejärven valinnassa Partneran hallituksen jäseneksi ongelmaa.
      Mäentaustan mukaan yhtiössä on noudatettu korostetun hyvää hallintotapaa.
      – Asian käsittelyssä esteellinen henkilö jäävää itsensä kyseisen asian käsittelystä, Mäentausta vakuuttaa.

      • kaik_män

        Juu, kaksi vuotta vanha juttu.


    • YxKotti

      Kaikenlaisia uikuttajia...

    • axkotilleykskotti

      Sain luotettavalta maatalousalan henkilöltä kuulla että oli ollut ns. vanhoja edustajia..lue siis peesaajia hämmentävä seminaari johon ei ollut hallitus saanut osallistua. Siellä oli luettu ihan madonluvut miten asioita pitää hoitaa.. ei niin että..mahdollisesti..voitaneen..yritetään jne tuottaa osuusmaksun korkoa vaan.. tavoite on saada 8-10 % korkotuotto kulujen lisäksi. Myös kulujen karsimiseen oli puututtu ja niistä pitää tulla selkeä esitys miten ne voidaan optimoida ettei hommat ole kuin päiväperhosten lentelyä lehmäpaskoissa..se oli ollut kaupunkilaisten kommentti.

      Saapa nähdä miten asiat esitetään kun on viimeinenkin yritys pimittää epäonnistumiset ja kirjanpitokikkailut joilla on tähän asti hämätty jäseniä estradilta. Nyt ei voi tilintarkastajatkaan enää mennä "rajoitetun evidenssin" taakse tietämättöminä..tai ..vaihtoon..vaihtoon.

    • alutigmartat

      PPO:n nettisivuilta löytyy seuraava tiedote, joka on päivätty 28.7.2015:

      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy sieviläisen Alutig Oy:n omistajiksi

      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy ovat yhdessä hankkineet omistukseensa merkittävän osuuden sieviläisen Alutig Oy:n osakekannasta. Alutigin toimitusjohtaja Markku Peltokorpi jää edelleen yhtiön suuromistajaksi.
      Pääomasijoitus mahdollistaa Alutigille uuden kasvustrategian ja yritystoiminnan nostamisen uudelle tasolle. Alutigin liiketoimintana on teräs- ja alumiinirakentaminen sekä enenevissä määrin laserleikkaus. Viime vuosina yhtiö on investoinut merkittävästi levytyökoneisiin ja tuotantotiloihin.
      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy asettavat Alutigin hallitukseen yhteiseksi edustajakseen varatuomari Marko Tepon. Alutig pyrkii kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa keskipitkällä aikavälillä.
      - Tavoitteena on liiketoiminnan kehittäminen ja uusien asiakkuuksien myötä hallittu ja kannattava kasvu, kuvailee Marko Teppo.
      Pääomasijoituksen yhteydessä myös kohdeyrityksen lainarahoitus neuvoteltiin uusiksi. Alutigin pitkäaikaisina rahoituskumppaneina toimivat Ylivieskan OP ja Finnvera.
      - Kokonaisuutta tarkastellen saavutettu rahoitusrakenne ja hallitustyöskentelyn terävöittäminen antavat kohdeyritykselle aivan uudenlaiset kasvun ja menestymisen eväät, toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

      Mitä on tapahtunut tiedotteen julkaisemisen jälkeen?

      Talousluvut: Vuosi/ Liikevaihto; M€/liikevoittoprosentti/tulos
      2012/1,2/5,1%/20.000 €
      2013/1,3/4,5%/6.000 €
      2014/1,6/3,4%/0 €
      2015/1,3/-8,5%/tappiota 165.000 €
      2016/ ei vielä tiedossa

      Toimitusjohtaja on vaihdettu ja Kati Peltomaa on nimitetty hallitukseen lisäterävöittämään toimintaa. Hallituksessa on neljä jäsentä, ja puolet ovat siis PPO:sta!
      Valuelaw on Ylivieskalainen 2015 perustettu yhtiö, jonka päätoimiala on lakiasiainpalvelut. Sitä omistaa PPO:n hallituksen jäsen Marko Teppo. Muista omistajista ei ole tietoa.

      Yhteenvetona saa kuvan, että Alutigin (lue: PPO:n sijoitusten) tulevaisuudennäkymät eivät näytä hyvältä. Teräs- ja alumiinirakentamiseen keskittyvän yhtiön hallituksen puheenjohtaja on entinen poliisi ja toinen hallituksen jäsen entinen pankkitoimihenkilö. Kummankin visiot liiketoiminnan kehittämiseksi perustuvat varmaankin heidän koulutukseensa ja kokemukseensa ko alalta.

      Peltomaa on nimitetty hallitukseen todennäköisesti, koska Alutig tarvitsisi rahaa lisää. Näistä asioista PPO harvemmin tiedottaa.

      Toivottavasti olen väärässä.

    • Ylivieskanketjusta

      Tj Peltomaa julkaisi PPO:n tuloksen tänään sopivasti ennen viikonloppua.

      Tiivistelmä:
      - konsernin tulos pieneni 48% - siinä vastinetta tj:n palkankorotukselle!
      - 4 sijoitusta tehtiin. Henkilöstökulut sijoitusta kohti 90.000 euroa - osoittaa, että töitä kuitenkin tehtiin ettei vain keitelty kahvia toisilleen!
      - mukana surullisen kuuluisa Lehto Group osakkeiden myynti, jossa PPO menetti miljoonia
      - hallitukseen lisätty kiinteistöhemmoja saamaan itselleen PPO:n rahoja

      Kaikki vahvistaa sitä, että puhelinosuuskunnan perustaneiden rahat hukataan.

      PPO pitää purkaa ja omaisuus jakaa jäsenille.

    • Jos__

      Peltomaa ei itse tajua, niin hallituksen pitää ryhtyä toimenpiteisiin... Tarvitsemme rehellisen ja taitavan toimitusjohtajan

    • Köyhiäkyykyllään

      Tehkää vekselit, vinkujat.

      • juritika

        Kenellähän niitä pitkiä papereita on sijoituksina, ettei vain paska olisi omissa housuissa.


      • pipliateekki
        juritika kirjoitti:

        Kenellähän niitä pitkiä papereita on sijoituksina, ettei vain paska olisi omissa housuissa.

        Isossa kirjassa sanotaan, että köyhät meillä on aina keskuudessamme.


      • FIn_Lex

        Sinulla taitaa tunteet kuumeta. Köyhillä ei ole mitään hätää. Tulee se päivä, kun tästä tulee poliisitutkinta ja siitä se etenee ylempiin oikeusasteisiin. Odota kaikessa rauhassa.


    • taitamattomat

      Viimme vuosi oli loistava pörssivuosi. Miten PPO:lla noin kävi. Eikö siellä olla tehtävien tasalla. Taitaa ne sataset olla vain unelmia. Voi hyvänen aika.

    • oikeatarviot

      PPO:n osuuksien arvo on pääosin kartutettu jäseniltä perityillä ylihintaisilla puhelin- ja tietoliikennepalvelumaksuilla. Keskimäärin miljoona € vuodessa 100 vuoden ajan. Tämän asian on vahvistanut mm. PPO:n hallituksen entinen pj. J Uutela toteamalla 18.4.2014 nettikeskustelupalstalla että, ”Kuinka paljon itse käytät lankapuhelimen tai kiinteän laajakaistan maksuihin rahaa kuukaudessa? Niistähän vanhan PPO:n tulot koostuivat.”
      Nyt PPO:n johto haluaa käyttää heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien osakkaiden ahdinkoa hyväksi ja riistää heiltä heidän puhelinmaksuilla kartuttamansa osuuden arvon puoleen hintaan osakkaalle kuuluvasta arvosta. Itse on valmis myymään, mutta tuottoarvon mukaiseen markkinahintaan, eli 2000 € per osuus.

      • sijoittaja_

        huutokaupoissa osuuden hinta on ollut 600-650 euroa. Eli se on markkinahinta


    • kopioija

      Operaattoriliikentoiminta oli PPO:n helmi ja valtava tietoliikenneverkko mastot ja kuituverkko. Asiakkaat kaipaavat sitä aikaa, kun saivat vielä paikallista palvelua. Tai yleensäkin palvelua.

    • OnnellinenOsakas

      Hienoa Kati ja PPO,

      Taas mukava osinko tulossa meille osakkaille.

      • köyhiäkyykytetään

        ..hahahaa nythän ne köyhät julkitoi tarpeensa..jos 62 € on 100 M€:sta hyvä osinko niin pienet on pallit..eikun pullat uunissa raahen viisailla tai oulunsaloa pönkittävillä..
        Lupauksethan oli 8-15 % osuuskorkoa..eli ei oikein kohtaa lupaukset ja tapahtuneet..tosin saahan se toimintaorganisaatio ja hallinto isot palkkiot jotka rasittaa tulosta näköjään valtavasti ja kohtuuttomasti.. mitenhän suu kohta pannaan ?


      • yrittäjäjätkä

        Vero pidätetään, niin kouraan jää pelkkä luu. Toimitusjohtajalle tuleejoka kuukausi melkoinen "osinko". Jos lie yli 8000€/kk. Lesket nuolee näppejään.


    • Osanottoni
      • uskoakovalehtelijoitako

        ..mutta osoitus vallanpitäjien kyvyttömyyestä hoitaa sijoituksia tuottavasti..kuten kävi elisan osakkeidenkin kanssa..kaikki tuottava myydä hökästään kun ei ole kompetenssia osata hoitaa SIJOITTAMISTA... siihen ei pankin tiskillä eikä vuosikertomusten taittelulla eikä monojen lankkauksella eikä lukujen yhteenlaskemisilla jne.. kehity osaamista..sanoo Siirakki.

        Tosin tuo lehto jutska voi kuplana puhjeta aika pianakin mikäli Globaalien markkinoiden analyytikköihin voi luottaa.. (MTV 3 Aamu tv:n lähetyskeskustelut)


    • lepyttelyalkanut

      No nyt olikin alkanut lepyttely vieskalaisten suhteen kun luvataan 100 000 € uuden kirkon rakentamiseen.. ois nyt edes miljoona pantu ehdolle koska alistetaan jäsenäänestykseen. Taustalla on että osuuskuntakokous olisi Ylivieskassa.. koska oli Raahesta valittu uusi jäsen hallitukseen kiinteistöpäällikön avuksi...on siis rakennusalan henkilö. Sitä minä vaan en ymmärrä että miksi tulee Oulusta uusia henkilöitä kehiin.. taitaa olla tarve saada oulunasalolaiselle tukijoukkoja kun alkaa rajoitettu evidenssi menettely paistaa läpi kaikissa päätöksissä.

      Jäsenet päättää ja hallituksen/hallintoneuvoston pitäisi vikistä.. sekä ottaa 47 käyttöön mitä kiireisimmin,

    • uskoakovalehtelijoitako

      ..kokouskutsussa lukee "valitaan tarvittavat jäsenet hallintoneuvostoon"..ketähän sinne ajatellaan tarvittavan, oikein olisi "erovuoroisten tilalle"..onko siellä ollut änkyröitä joista pitää päästä eroon..onko oulun mies nostanut kissan pöydälle ?

      Missä on kohta muut kokoukselle esitetyt asiat..viimeksi se pikkujäärä änkytti että kokouskutsu on esityslista..saapa nähdä onko tosiaan noin sinisilmäistä tämä "valittujen joukko" etteivät osaa tai halua hoitaa asioita juridisesti oikein vaan hyväksyvät menettelyt ihan sinisilmäisenä..kyllä on valta keskittynyt..

    • häntäheiluttaappota

      ..kuka siellä heiluttaa häntää..eikun koiraa..ois jo aika laittaa lappu luukulle ja lopettaa tuo tuhlaus ja jäsenien huijaus..kts kokouskutsukontra säännöt..onko joku tarkoitushakuista vai tahallista hämäystä..kun ajattelee..
      Ei tuolla päätä hallinto-hallitusneuvosto mitään, kaikki tapahtuu konsulttien ja lakimiesten ohjaamana kun tj ei osaa eikä uskalla muuta kuin lusmuta.. Halloo

      Hallintoneuvoston tehtävänä on

      Valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan hoitamaa Osuuskunta PPO:n hallintoa sekä sitä, että Osuuskunta PPO:n asioita hoidetaan lain, sen sääntöjen ja Osuuskunta PPO:n edun mukaisesti ja valvoa Osuuskunta PPO:n kokouksissa tehtyjen päätösten toimeenpanoa
      Ottaa ja erottaa toimitusjohtaja ja määrätä hänen palkkansa sekä määrätä, kuka toimii toimitusjohtajan varamiehenä hänen ollessaan estyneenä

    • sisumeneemastoon

      On meillä oikein kunnon kyyt palkollisena. Kiertelevät jäsenien piikkiin isoja kuluja aiheuttaen vonkumassa valtakirjoja kokoukseen. No on siellä jossain oltu hereillä ja annettu vähän satikutia pyytäjälle..on pitänyt häntä tai hameenhelma koipien välissä poistua takaviistoon.
      Mielenkiintoista on myös se että monessa paikassa on käynnistetty selvitykset valokaapelihankkeista joita kaivettiin 30 M€:lla maahan mutta mentiinkin myymään alta pois ennenkuin jäsenet pääsi niitä hyödyntämään..sekin linja jonka nämä samat heppulit valitsi kulkee niiden kannalta ihan väärään suuntaan ja paine omistajille palautettavasta omaisuudesta kasvaa.. no on se kirstunkiusaaja jotenkin saannosta pullistunut, ei ole tainnut sisu-salilla tullut käytyä..tuottamaton sijoitus kiinteistöpäällikkösektorilla.
      Kannattaa raahen viisasta palvoa kun sentään sai tuonkin verran kannatusta.

    • tiiti-tuuta

      Pitäisi osallistua PPO:n kokouikseen mutta minkäänlaista tietoa ei ole tullut esim. maston ja sisun kamppailusta kanattavuuden kanssa. Joka vuosi on Kati lupaillut käänteen olevan tulossa mutta aina on mennyt pitkälle miinukselle. Paljonko on nyt miinusta. Ei edes se Pyhäjoen miilu pelasta mastoa ja sitä viheliäistä rahasyöppöä jota kutsutaan voimistelusaliksi.
      Olisi pitäny aikoja sitten jo lyödä lappu luukulle. Eihän se PPO:n hallinto koskaan myönnä mitään virheitä vaikka rautalangasta väänettäisiin. Kokous on Raahessa vaikka lakien mukaan pitäisi olla Ylivieskassa. Miten on sitten huomioitu väestön mahdollisuus osallistua päätöksentekoon. Tieysti ei sillä ilmeisesti päätetä muusta kuin Ylivieskan kirkon rahoittamisesta. Kirkkohan oli vakutettu, joten miksi pidetään lauluiltoja ja keräyksiä kun on maksettu vakuutusmaksuja. Missä laissa tai säännöissä on annettu mahdollisuu moiseen avustamiseen. Hävytön julkisuustemppu tämäkin. Taisi jäädä se taseen tuplaus katin toiveuneksi. Sataset jää myös sasamatta. Annetaan niin ruusuinen kuva ja sitten on kuitenkin paska housuissa ja perse pyyhkimättä.

      • serlaaapuun

        Köyhienkin pitäisi osata perseensä pyyhkiä muutoin kuin sormillaan.


      • kuunnelma
        serlaaapuun kirjoitti:

        Köyhienkin pitäisi osata perseensä pyyhkiä muutoin kuin sormillaan.

        Askotti tarvitsee vielä kyllä ulkopuolisen pyyhkijän, itse ei kykene. Pyllistelee käymälässä ja Tussu pyyhkii.


    • luuta-mummu

      Askooti se vain leikkii pyllyleikkejään ja näkee märkiä unia naisten sukuelimistä. Vai on siltä Askotilta jo paperi loppunut kun pitää raapia kouralla. Taittasi niitä serloja siitä se lähtee kun pylly on puhdas. Jos et muuten usko niin tarkistuta laskun maksajalla.

    • kuskottitussukka

      ..saapa nähdä minkälaista pokkurointia nyt voi nähdä kokouksessa jos se pikkujäärä on hankittu puheenjohtajaksi..on voinut sen laitapuolen kulkijan saama varoitus tulla esteeksi kun on jo itsekkin pari kertaa toiminut väärin kokouksen käsittelyssä, alkaen esityslistasta..puutteellinen ja estäen työjärjetykseen liittyvät esitykset.. nyt ei muuten mene yksikään ohi ilman äänestystä.. sen takaan

    • harkintaatarvitaan

      Ei kait se Ylivieskan kirkon rakentamisrahaesitys mene ilman vastaehdotusta kannatuksineen. ja sitten äänestetään. Ettei tule ihan turha reissu Raaheen. Kirkkorahasta voi olla ihan vapaa äänestyskäyttäytyminen. Ei kai kaikki raharikkaat tahdo ylivieskalaisten kirkkoa rakentaa..

    • taiteltuvinoonkykyläiset

      ..siellä oli varmaan martta hyppinyt seinille kun oli ppo:n sivuille laitettu liian aikaisin myös esitykset hallintoneuvostoon..erovuoroisten tilalle..lähes kaikki halunneet jatkaa..mutta olikin muutaman hetken päästä poistettu sivustolta ? Miksi ? Ei noilla ehdokkailla ole mielessä kuin nuo 350 €/kokouspalkkiot ja puheenjohtaja saa vielä sen lisäksi 620 €/kk ja varakin 315 €/kk.. ahneilla on sanottu olevan p.skanen loppu ja sama pätee muuhunkin hallintoon ja toimihenkilöihin..

      Oikeus ja kohtuus olisi että halinto ja toimihenkilöt lahjoittaisivat vuoden palkkionsa kirkkokolehtiin. Sekin menisi tosin jäsenien pussista mutta välillisesti, saisivat poloiset köyhät vähentää sen taittelukuluistaan..

      • yxinkertainenratkaisu

        Halinto mikä halinto? Pari vuotta kestänyt lähtölaskenta ja Kati senkun porskuttaa. Huolimatta Nivalan köyhistä...


      • luuta-mummu

        Syö tasetta ja pujuu pehmoisia , eikös se näin ole mennyt. Paljonko tase oli strtissa ja paljonko nyt. Lupasi tuplata , mitenkäs kävikään. Osaaminen, onko sitä


      • pujuustrtissa
        luuta-mummu kirjoitti:

        Syö tasetta ja pujuu pehmoisia , eikös se näin ole mennyt. Paljonko tase oli strtissa ja paljonko nyt. Lupasi tuplata , mitenkäs kävikään. Osaaminen, onko sitä

        Älä ota enää, sammaltaa jo pahasti.


      • kokoomusnuoret
        pujuustrtissa kirjoitti:

        Älä ota enää, sammaltaa jo pahasti.

        Eikös siellä ole kokouspalkkioille nostoehdotus tulossa. Näin se sammaloituu ilman sammaltamattakin. Ennen taisi olla 250 ja nyt kertaheitolla joo joo miehille 350 kulut. Ja läpi menee kun on vuosi taasen haalittu valtakirjoja ja järjestetty kokous niin, että väki ei pääse tulemaan.


    • taittelijakuriinhallinto

      ..tuota ei vois edes havaita ylivieskan hallinnon esitykseksi..ne on niin sisäsiittoisia ja ahneita.. kuten tiedämme ja olemme voineet taitella..

    • arskotti

      Piinaviikko on ohi ja köyhiä edelleen vituttaa.

      • Juudaanlemmikki

        ..oulunsalon koijarikin on herännyt..liekkö vielä kortti kanissa..tuuppa tarjoamaan mullekkin irtokarkkia ja esittele myös takinkääntäjä juudas..


      • eräveikot

        Ja askotti on paha sinänsä jossa ei ole mitään hyvää, vaan pelkkää pahaa sukuelimiä myöjen


    • Osuuskorko

      Olen todella tyytyväinen PPO:n toimitusjohtajaan. Osakkaille taas tulossa hyvä korkotuotto viime vuoden tuloksen perusteella

      • föörmanni

        Taseesta syöty lähes 2 miljoonaa €. Tulos on todella heikko. Ainut missä on saatu viivan alle on Oulu ICT ja onnenkantamoinen Lehto. Muut pelkkää turskaa. Ensi vuonna vielä voidaan syödä Oulu ICT:n kuormasta sitten se on kaluttu luu. Katin aikana on tase laskenut kymmeniä miljoonia, vaikka sijoitusmarkkinat ovat olleet erityisen hyvät, mistä tämä johtuu, minä vaan kysyn


      • neliseiskaakaipaistj

        ..ihan turha on hallintoihmisten kehua tulosta jäsenille ( ei Osakkaille) kun syödään kuormasta. Mutta kun ei tajua niin ei tajua..onhan se mukava napsia 350 € kokouspalkkioita yms..jäsenien (ei Osakkaiden) piikkiin kun muuta ei hokaa.. katsokaa kunnon firmoja ja mitä niissä oltais tehty jos olisi tuollainen kyvytön tj...47 ois heilahtanut jo kolme vuotta sitten.


    • janecalamity

      Köyhiä jne....

    • Köyri_ja_Kumppanit

      Osuuskunta PPO:n hallintoneuvosto on päättänyt uudistaa
      hallituksen kokoonpanoa vastaamaan paremmin osuuskunnan
      nykyistä toimintaa. Hallituksen kuudennen jäsenen nimeä
      ei ole vielä julkistettu. En ole tästä ollenkaan huolissani,
      sillä tähän joukkoon löytyy varmasti joku sopiva
      talousrikollinen tai epämääräisen taustan omaava lakimies.
      Laitoksista vapautuu tasaisesti lisää erovuoroisten tilalle.
      Näinollen hommasta tulee varmasti toimintaa vastaavaa.

    • Suomi_kenkä_on_paras

      Kiitokset Suomalaiselle kengänvalmistajalle, joka oikeasti työllistää.
      Tajusi varmaan varmaan, miten sairasta tämä homma on.
      Ostan taas Suomalaiset kengät.

    • näkymätön_miäs

      Osuuskunta PPO vs. Kansantasavalta

      Näkymätön kännykkä
      Jalkapallon MM-kisoissa vuonna 2010 Pohjois-Korean
      valmentaja Kim Jong-hun kertoi saavansa Kim Jong-ililtä
      ohjeita kännykkään, "jota ei voi nähdä paljaalla silmällä".
      Valmentajan mukaan diktaattori oli itse kehittänyt
      näkymättömässä puhelimessa käytettävän teknologian.

      Näkymättömät työpaikat
      Arvouutisten 1/2017 mukaan pelkästään Lehto Group
      Oulaisten tuotantolinjan myötä Osuuskunta PPO on
      luonut sinne jo 150 työpaikkaa.Tehtaanjohtaja
      sanoo kuitenkin, että Oulaisten tehtaalle haetaan
      TE-keskuksen kautta 25 työntekijää. Tässä on jo
      yli sata näkymätöntä työpaikkaa. Edelleen uutisia
      lukiessa tahti kiihtyy.
      Sivulla 23 mittavan laskuharjoituksen jälkeen
      näkymättömien työpaikkojen määrä on kasvanut jo
      lukuun 550. Ilman mitään faktoja, nerokasta.

    • jäsenienpuolesta

      ..joo ja osuuskauppoja tehty 1935 keskihinnalla 638 €.. eli maksettu niistä 1 234 500 € vaikka niiden "arvo" olisi ollut 2 399 400 € eli myyneet jäsenet menetti taas 1 164 870 €.. ??? eli 602 €/osuus osuuskorot 1935 * 62 € = 119 970 € Kyllä noilla sijoituksilla vallassaolevat voikin syödä ilmaisia lounaita ja nostaa isoja kokouspalkkioita..jäsenien piikkiin..
      Niin ja taas oli tase eli reaalinen jäsenien omistusArvo pienentynyt yli 2 Miljoonaa € ???

      Täytyy sanoa kuten Kekkonen aikoinaan s:atanan tunarit ja vielä kehtaatte itseänne kehua !

      • kokoukmsella

        Kekkonen sanoi " Älkää antako kokoomukselle valtaa , ne tuhoaa Suomen",


    • KivatKorot

      Kiitti Kati, taas tulossa kivat pääoman korot!

    • oikeatArvotkehiin

      Jokohan se salaisuuden verho on raotettu ja kokkolan fantom julkistettu..taitaa olla sama kuvio kuin ennenkin rantarosvoilla.. Voihan tuo viive johtua siitäkin että se puheenjohtajana toiminut haluaa itse kirjoittaa pöytäkirjan ettei munaa kovin itseään kun oli yrittänyt sanella kokousväelle miten heidän pitää käyttäytyä vaikka virheellistä toimintatapaa oli esittämässä kuten edellisvuonnakin..lisäksi huonoa hallintotapaa oli kritisoitu voimakkaasti mutta ei siihen ollut puuttunut..tuskin kirjannut edes mitään siitä ylös pöytäkirjaan.
      Onneksi oli ollut omistaja-sijoittaja oikeusoppinut mukana joka olikin saanut asioihin hieman rotia. Voi olla että oulusta ei tule enää puheenpitäjiä ja tilien-hallinnon tarkastajat vaihtuu nekin rehellisiksi vaikka kuin "rajoitetulla evidenssillä" ovat olleet rahastamassa.
      Samoin jäsenet voi alkaa saada tietoa miten "ammut makaa"..eikun sijoitukset tuottaa. kun oli niin epämääräisesti istualtaan niiden vartijat ynisseet, ei kunnon vastauksia lainkaan.
      Osuuden arvokin oli laskenut vuodessa 1240 €:sta 1170 €:oon , tj oli ääni vapisten kuiskannut.. senhän piti taseen kaksinkertaistua muutamassa vuodessa ja osuuskorkoa tulla koko potille 10 % nythän se olikin laskenut sen verran.
      Lisäksi saattaa lähteä anomus kaupparekisteriin liittymismaksu rahaston 16, 5 M€: n siirtämisestä vapaaseen rahastoon jolloin ne voidaan palauttaa jäsenille..sehän tekisi mukavan vaikutuksen perusjäsenten kohdalle...n 600 € palautusta.. se ois jo ihan oikealta tuntuva potti... 60 €:n sijaan..jota hallinto ja "sijoitusammattilaiset" sekä pankkitoimihenkilöt esittää..

    • 120euroa

      Ostin menneisyydessä PPO-osuuden hintaan 120 euroa. Se on tullut takaisin jo moninkertaisesti palautuksina ja korkoina. Ja taas tulossaKkorkona puolet ostohinnasta. kiitti Kati, jatka samaan malliin!

      • kittykattinen

        minä ostin osuuden 50 markalla, lahjana saanut 3 osuutta lösää, rikkaa en oo ristiin pannu, korkoja tullu helevetin paljon.,


    • kekkot

      Askotti voi jo vaihtaa sen rätin.

      • Osta_pois

        Sen huomaa, kun PMS painaa päälle, niin kympit ja markat menee sekaisin.


    • luuta-mummu

      Osuus tuli maksamaan melkein 4000mk liittymismaksuineen ja sen hallinto vei satasella. Että näin asioita hoidetaan omistajien "eduksi"

    • 47heilumaanjatöihin

      ..mutta paljonko olette maksanut perusmaksuina ja liikennemaksuina.. joista on rakennettu verkot tötterölle jotka myytiin.. pikkuisen enemmän kuin mitä nyt kehutaan halvalla saadun.. ei niitä osuusmaksuilla rakennettu senttiäkään.. tajuaahan tuon jo vähempijärkinenkin..vai ?

      Nykyiset hallinnon edustaja ei ole laittanut rikkaakaan ristiin asian eteen vaan aina haukkuneet kalliiksi monopolilaitokseksi varsinkin oman puolueen tilaisuuksissa ..siis siellä oikealla jonka vieressä onkin periaatteessa "kommunistit".. Että sellainen on tosiasiassa tapaus.

      Ja mikä pahinta..jo silloin markka-aikaan ja myös euroaikana kehuttiin toista operaattoria valtion täyttä momopolia ja käytettiin sen palveluita nyt hurskastellen muka niin osuuskunta aatteen kannattajiksi.. katsokaa peiliin ja sanokaa "kyllä hän on oikeassa, noin se tosiaan oli"

    • tupenrapinatoottaa

      Siellä tuli niin kovaa tekstiä jäsenien puolelta ja ihan oikeusoppineen toimesta että jopa kokouksen ylin herra vetäjä kirjoittaa pöytäkirjankin itse, ei luota sihteerikköön kun tietää nämä pankkitoimihenkilöt jotka ei osaa lukea saatikka kirjoittaa ylös mitä omistajat julkituo.
      Lisäksi kävi ilmi ettei osuuskunnalla ole hallitusta..ja senkin yksi jäsen on "salaperäinen " fantomi varmaan, voi sillä olla valkoinen hevonen..who nows ? ..

      Jatkossa on kuitenkin pandoran lippaan avauuttava kun nyt on sellaiset vastavoimat ettei tähän asti jo yli neljä vuotta jatkunut "erinomaisen huono hallintotapa" enää onnistu. Aina on laki vastassa ja syyttäjä kehissä.

      • HUHUUHUUUUKNOW

        huu nous?


    • ylivieskanpalstalta

      Joo, kyllä nyt on ehkä laillisuus tulossa kuvioihin PPO:n hallinnossa (vihdoinkin!). AA Penttilä oli lukenut jopa lakiin liittyvät hallituksen esityksen tekstit ja oli hyvin varovainen kokouksessa kaikessa, mikä liittyi kirkkolahjoitukseen ja mahdolliseen lain kiertämiseen 100% tytäryhtiön avulla.

      Toimitusjohtaja ei ottanut mitään kantaa näihin asioihin. Miksi?

      Hallituksella ei ollut puheenjohtajaa ja kokouksessa oltiin kuin ei olisi ollut hallitusta olemassakaan. AA Penttilä oli äänessä hallituksen puolesta. Tj oli hiljaa.

      Hallitus ei ole vielä tänäänkään järjestäytynyt - tai sitten toimitusjohtaja on täysin epäpätevä tiedottamisessa - ja Kokkolan mies lienee nyt haettavana uudelleen. Entinen lienee kieltäytynyt.

      Jos ehdokkaalle annetaan luettavaksi oikeuden päätökset perusteluineen koskien osuuskunnan tarkoitusta ja Elisa-kaupan laillisuutta, ei halukkaita taida olla jonossa.

      Nykyinen PPO on rakennettu hyllyvälle perustalle.

      • Heikosti_perustettu

        Kapillaari-ilmiö eli hiusputki-ilmiö tai hiushuokoisuus on ilmiö, jossa neste etenee pinnan vettymisilmiön seurauksena kapeassa rakenteessa tai putkessa. Ilmiö on nähtävissä pystysuoraan asennetussa putkessa jossa neste nousee ylöspäin painovoimaa vastaan. Neste on tässä tapauksessa kellertävää ureaa. Urea on nisäkkäiden ja sammakkoeläinten normaalin proteiiniaineenvaihdunnan lopputuote. Kapillaari-ilmiö rasittaa rakenteita ja lahottaa ne altapäin.


    • Hannu-hanhikoski

      Onko Askotilla jo noin pahasti asiat. Kannattaa nyt keritä päälaki kiiruusti ja tyhjentää nenänaluskin puti puhtaaksi ettei tulvi pollaan.

    • Isotpojatalkaakohta

      ...1.2.3.. hep.. ymmärrä jo ei tule mitään.. luovuta ja poistu takaviistoon

    • Vanhatmuistotheräsi

      ..just noin ja se tiedottaja höpöttäjä ja raahen viisas samaan junaan.. eikä pysäytetä tuomiojalla..

    • toimistoltakuultua

      ..siellähän kuohuu kummasti..oli hallituksen pj ja yksi jäsen erotettu ja tilalle otettu ihan outoja toimijoita joilla ei ole mitään hajua sijoittamisesta eikä osuuskunta-aatteesta.. vain mulle mulle menttaliteetti kuten pankkitoimihenkilölläkin..

    • Velinpiikkiinkaikki

      Näin kävi taas perinteisesti..eli hallinto tyrmäsi ja yritti mollata mielipiteitä esittäneitä.. mutta ei esittänyt..kuten ei ole neljään vuoteen tehnyt mitään visiointia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja jäsenien eteen ja osuuden arvon kasvattamiseen. Se on faktaa jonka on ulkopuoliset tahot moneen kertaan julkituoneet että osuudesta on yli puolet hallinnon toimien takia kadonnut joka jatkuu ja lupauksista huolimatta edelleen sammutetuin lyhdyin eikä lainkaan jäsenien haluja huomioiden.. vanha sanonta pitää paikkansa hallinnossa.. ahneella on paskanen loppu..

    • Kukkienkeskeltäkuitua

      ..muualla ollaan kehityksessä kyllä mukana. Lehdessä oli että oulussa tarjotaan jo gigabitin nopeuksia kuituliittymiin (n. 800 000 000 bit/s) täällä pitää tyytyä käytännössä 256 kbit/s nopeuksiin..noilla rekkulolla tai elisan tuotannolla.
      Kyllä kannattais sijoittaa jäsenien omaisuus alueen kuituverkkojen kehittämiseen ja sitä kautta tuottaa jo lyhyellä aikavälillä hyvää korkoa..kaikkihan kohta tarvii kuidun..kun muuten ei pärjää näiden yhteiskunnallistenkaan palvelujen käyttämisessä..
      Haloo heinähatut ja kukkahattu kuningatar hunajapesässä

    • HupsSkotti

      Huomaa, että on juhannus tulossa, kun köyhiltä uupuu ryyppyrahaa.

    • 01.01.69

      Sinähän ryypitkin naapurin kupista

    • Usainboltinveli

      ..mihin on häädetty kauro.. ei ole kokouksen jälkeen näkynyt, menikö taas sukset ristiin pnkkitoimihenkilön janssa Uskaltaako heinätuista joku vastata tietääkö asiasta ?

    • Joukahainentaas

      Tstolla kuohuu.. kaikki kyräilee toisiaan kun tiedossa on että vain tulos ratkaisee ha pääkiho huseeraa omia esilletuonti juttujaan eri piireihin pääsytilaisuuksissa.. ei se pankkitoimihenkilö niihin pääse jos ei ole omaa fyffeä lompuukissa..osoittaahan sen jo askottien esimerkki vai osoittaako tyhjä kirstu mitään

    • näinsemenee2

      Käypä arvo on juuri se joka on kummalinen juttu. Hyvän yhtiön arvo nousee mutta PPO:n laskee. Korko on lisäksi kovin erikoinen maininta. Kuormasta syönti on oikeampi ilmaisu. Osuuksien kaupankäynti on myös huvin heikkoa, siis ei ole oikeita jälkimarkkinoita. Markkinat ei luota tuohon hallinnon harjoittamaan toimintaan. Viimeisimpänä tuo Fincoden konkurssi.

    • tähtikommentoija

      Markkinat hinnoittelevat PPO:n siis vain 50 miljoonaan. Tase oli Peltomaan aloittaessa noin 174 miljoonaa. Takana on monta erityisen hyvää sijoitusvuotta, silti PPO:n arvo on vain alle kolmas osa lähtötasosta. Peltomaahan luoasi tupla tataseen 10 vuodessa. Näinhän käy kun ei osatra ja jätetään rahaa pöydälle ja korkojen maksuun käytetään pakkomyytyjä pääomia. Tähtisijoittajaksi tätä Peltomaata ei voi kyllä nimittää muut kuin hän itse. Osaamisen taso on peräti kehno. Riitoja riitojen jälkeen, henkilöt vaihtuu ja jotkut puliveivaajat vain jatkaa kehumista vaikka numerot pyörii väärin päin.
      KommentoiIlmiannaJaa

    • Polletoimistoninfo

      ..nyt taitaa tulla satan miljoonan naiselle tupenrapinat kun muunneltua tietoa julkaisukanavana toiminut aviisi vaihtaa omistajaa ja enää ei menekkään vain hänen ja partajetsun esittämä linja läpi vaan toimittamisessa juttuihin otetaan selvää myös omistajien kannasta eikä vain alpon puulaakin edustajien tai kolunneiden hepujen höpinöitä kuten tähän asti. Eikait sitä jouduta kokousta siirtämään takahikiälle ettei jäsenien ääni kuuluisi laajalle kenttäväelle. No kykypuolue ei saa kannatusta enää missään..sius tosiaan ei missään.

    • lähtöätietää

      Onkohan tödennäköisin syin todettava että usea tehty päätös ei kestäisi erinäisin menettelytapojen osalta päivänvaloa. Nyt kaikki hyviin ja oikeudenmukaisiin ratkaisuihin johtavat esitykset tyrmätään ja siihen johtaviin vastarinta julkituonteihin ja oikeustoimia vaativiin hankkeisiin ryhdytään jäseniä vastaan jäsenien rahoilla nauttien samalla jäsenien omaisuudesta maksettavia suuria kuluja sumeilematta. Tulosta ei synny eikä ole syntynyt millään ruorissa okevien toiminnoilla vaan on syöty koko ajan kuormasta sekä annettu harhaanjohtavia lausuntoja joita on tuettu rajoitetuilla evidensseillä toimivien ulkopuolisten myötävaikutuksella.
      Kaikki tietävät mihin toiminta johtaa ja mikä tulee olemaan loppudilema kyseisellä toimintamallilla.
      Leikkiminen jatkuu niin kauan kun jäsenien omaisuus on helppoheikkien hallinoinnissa.

    • Arkisetuleejoskus

      ..saakohan ne savosta ideana esittää lättähattuliikennettä raahen ja tuomiojan välille johon liitettäisiin peräkärry kullan kuljettamiseen mustavaaraan ? Kiva odottaa nassukuvan kanssa tulevaa infoa miten hyvin on rahaa jaettu.. miksi vaietaan esim konkurssiin menneistä sijoituskohteista tai niistä jotka huomasivat että olivat saaneet narun kaulaan mutta ehtivät irroittaa silmukan ennen tukehtumista.. kertokaa toki niistäkin.. ei jäsenilläkään aina niin askottia ole.. eikun auvoista.

    • Sanokaaminunsanoneen

      Nythän se hallinto painetta tarvisikin kun lukee medioista eri puolilla "sijoitusaluetta" mitä tapahtuu toimialalla joka hätäisesti myytiin pilkkahinnalla. Sen ostaja ei investoi euroakaan sijoitusalueen verkkoinfroihin vaan rahastaa olevilla piuhoilla ja mobiililla.
      Sijoitusalueella on perustettu "sijoitus osuuskuntia " jotka rakentavat kiireellä asiakkailleen kuituverkkopalveluja.. tarpeeseen..luotettavuuteen..toimivuuteen perustuen.
      Siellä olisi ppo osuuskunnan ja armon Arvonkin kassassa asiakasomistajien rahaa jota voisi investoida toimialalle tuottamaan sijoitusalueelle hyvinvointia ettei voittomarginaalit valu globaalille etelän pörssiyhtiölle. Mutta uskallampa väittää ettei valittuja päättäjiä kiinnosta ottaa edes asiaa keskusteluihin kokouksissa. Uskotaan vain isoon ääneen molottavaa kyprokkikuutio heppua ja maitotili minivogue avustuksia kinuavaa joita konsulentoi pitkäotsa kykypoika ja peräkylän marttakerholainen.. asiantuntijoina muka.. omaan pussiin pelaajia kaikki.

    • Tonttujentouhua

      ..eipä ole manaakeri eikä taittelija käyneet myymäläautossa vaikka olisi edullisia vaippoja ja vahaa tarjolla. Ovat varmaan hameenhelmoissa pyöriessään ihastuneet keliperiin tai johonkin muuhun hömppään josta ei ole toivoakaan saada jäsenille tuottoa vaikka painetussa sanassa luvattiin taseen kaksinkertaistuvan muutamassa vuodessa. Mitä onkaan tapahtunut.. 180 M€ tase on laskenut puoleen.. 90 M €:oon.. ei siinä jättikorko paljon ole karsonnut, päinvastoin on syöty kuormasta kuten on näillä palstoilla omaisuudestaan huolestuneet julkituoneet. Mitä kykypoijjaat ja muut loiset odottaa ja toivoo.. sitä että ppo :n kaiken mammonan aikaansaaneet maksajat kupsahtaa ja nämä iilimadot voi jatkaa itselleen hyödyn imemistä.. milloin taitellen tai ilmaisia lounaita nautiskellen.. firmanpiikkiin..kuluista ei niin väliä.. se vain on näin.. uskokaa vain.

      Joulu se tulla jollottaa ja hallinto kohta toisiaan pöytien yli tollottaa. Kukaan ei sano poikkipuolista sanaa koska konsulentit ja lakeijat heitä seuraa koko ajan maskin takaa. Tontut jo jakaa lahjoja kaikille, mutta unohtaa palkollisten julkituomat lupaukset jäsenille. Tärkeintä on kökkiä etunenässä saamaan mulle..mulle mutta ei missään tapauksessa sulle..sulle.
      Kassa tyhjänä kilisee mutta joidenkin huulilla viihtyy vanha klisee.

      • NivaSkotti

        On mukavaa, että köyhät saa iloa edes sanoilla leikkimisestä. Jospa se helpottaa?


      • dfh98
        NivaSkotti kirjoitti:

        On mukavaa, että köyhät saa iloa edes sanoilla leikkimisestä. Jospa se helpottaa?

        Kilometrikorvaukset, ruuat ja pikkupaketti kainaloon. Siinäpä tontuille tarpeeksi jouluiloa. Nääveli vain vahaan ja menoksi, tienaamaan jättikorkoja.


      • 06841
        dfh98 kirjoitti:

        Kilometrikorvaukset, ruuat ja pikkupaketti kainaloon. Siinäpä tontuille tarpeeksi jouluiloa. Nääveli vain vahaan ja menoksi, tienaamaan jättikorkoja.

        Nivalassa näköjään järjestäneet ympärivuorokautisen päivystyksen.


    • ArvonMekinAnsaitsemme

      Tämän kertainen juhlakirjamaistiainen kertoo ravintola Hannu Krankasta ja vakioasiakkaasta nimeltä Arvo. Mutta mikä sai Arvon toteamaan, että ei ole Arvolla paljoa rahaa?
      ..mistä ne muuallakin tietää että Arvolla menee huonosti. Ja vielä huonommin kohta kun pitää maksaa jäsenille saaduista ylijäämän koroista osuuskorkoa.. jos meinaavat työpaikkansa säilyttää.

      • kylläarvollarahaoli

        Arvo on kuuleppa kuollu ajat sitten eikä istu enää hannuraukassa. Arvo ei ollu nivalasta.


    • invalainenvainalkauttaun

      Monteenko pitää laskea, että Kati lähtee? Kaksjapuolivuotta naivalalaiset on laskeneet.

      • ctuo

        Kallis on ollut teidän mamma ruokittavaksi. Kymmeniä miljoonia on hukannut. Tase laskee, eikös sen pitänyt tuplaantua 10 vuodessa. Lähtölaskenta siis jatkuu. Aikaa on vielä 5 vuotta.


    • tästätotuus

      sijoitusanalyytikkoa PPO on hakenut jo kohta neljä kuukautta. Onkohan valinta jumiutunut siihen, että nykyinen toimitusjohtaja ei täytä vaadittuja kelpoisuusehtoja. Vaikea kuvitella, että Peltomaa valitsisi analyytikoksi itseään viisaamman, älykkäämmän ja kokeneemman persoonan.

      • 4kkSkotti

        Kukaan ei oo keksinyt etsiä nivalasta?


      • 2kkskotti

        ..epäilen että yksi takinkääntäjä on yrittänyt tulla valituksi mutta joutomaa ei ole uskaltanut edes esittää kun on mennyt haastattelu liian intiimiksi ja tullut entinen aika mieleen.. ei olisi tussu eikä förSkotti hyväksyneet kun haukkui kaikelle kansalle nykypolven tuhlaavan muutamassa vuodessa sen minkä on vanhemmat sukupolvet keränneet mutta onkin nyt puolikaliffina kun söi pankkitoimihenkilön pois puolivirasta.. oikeita jäsenesityksiä kannatusta keppihevosena käyttäen vaikka sinne kanttinauhan alle oli vain hinku.. löytyis kymmeniä päteviä henkilöitä mutta eivät halua munata itseään nähdyn linjan kannattamisella. Se vain on näin ja viljat jäi puimatta märkään peltoon arovaatteen osalta.


      • OkSkotti
        2kkskotti kirjoitti:

        ..epäilen että yksi takinkääntäjä on yrittänyt tulla valituksi mutta joutomaa ei ole uskaltanut edes esittää kun on mennyt haastattelu liian intiimiksi ja tullut entinen aika mieleen.. ei olisi tussu eikä förSkotti hyväksyneet kun haukkui kaikelle kansalle nykypolven tuhlaavan muutamassa vuodessa sen minkä on vanhemmat sukupolvet keränneet mutta onkin nyt puolikaliffina kun söi pankkitoimihenkilön pois puolivirasta.. oikeita jäsenesityksiä kannatusta keppihevosena käyttäen vaikka sinne kanttinauhan alle oli vain hinku.. löytyis kymmeniä päteviä henkilöitä mutta eivät halua munata itseään nähdyn linjan kannattamisella. Se vain on näin ja viljat jäi puimatta märkään peltoon arovaatteen osalta.

        Ookko harkinnu välimiesoikeutta?


      • w4s68uj3
        OkSkotti kirjoitti:

        Ookko harkinnu välimiesoikeutta?

        Eikös ne poikaparit harjoita sitä välimiestä.


      • löydäpimeäpuolesi
        w4s68uj3 kirjoitti:

        Eikös ne poikaparit harjoita sitä välimiestä.

        Mahollisesti nivalassa, näähän kai tiijät.


      • zehbnw3456
        löydäpimeäpuolesi kirjoitti:

        Mahollisesti nivalassa, näähän kai tiijät.

        Nivalassa riittää tyttäriäki, ei siellä tarvitse kalvaniseerata pakoputkea. Mailmalla Tussu ja Askotti kulkevat käsikynkkää, kumpi lie kantaa käsveskaa. Parempi vain teitän pysyä pois Nivalasta, ei siellä ole pakoputkipoikia.


    • AimSkotti

      Monteenko Invalassa osataan laskea? Yy, kaa,koo? Ytty, kattu kotto, netto?

      • wzry7kle

        Lyhyempi matikka näkkyy Askotilla oleen. Taisi kyllä jääjä se keskikoulukin puolitiehen. Kolomeen pääsit, etkö pitemmälle. Osta helmitaulu kyllä kait sen joku maksaa, kysy vaikka Nivalasta neuvoa jos et muuten pääse etteenpäi. Varo vain, että ei käy niin kuin vaaleisa, että jäit niin kuin nalli kalliolle lukujasi laskemaan, eihän siinäkään paljon aapiainen kulunut.


      • NalliSkotti
        wzry7kle kirjoitti:

        Lyhyempi matikka näkkyy Askotilla oleen. Taisi kyllä jääjä se keskikoulukin puolitiehen. Kolomeen pääsit, etkö pitemmälle. Osta helmitaulu kyllä kait sen joku maksaa, kysy vaikka Nivalasta neuvoa jos et muuten pääse etteenpäi. Varo vain, että ei käy niin kuin vaaleisa, että jäit niin kuin nalli kalliolle lukujasi laskemaan, eihän siinäkään paljon aapiainen kulunut.

        Se tuntuu tuo ahtistus olevan paha tauti. Netto?


      • Zwyr8stana

        ..tietääkö "skotit" mikä on väliliha ?.. tuskin erottavat kiihkossaan. Me muut levitettiin ennen housuja jotta pakarat näkyis.. nyt levitetään pakaroita jos aikoo housut nähdä.. HahHahHahPS


      • NsSkotti
        Zwyr8stana kirjoitti:

        ..tietääkö "skotit" mikä on väliliha ?.. tuskin erottavat kiihkossaan. Me muut levitettiin ennen housuja jotta pakarat näkyis.. nyt levitetään pakaroita jos aikoo housut nähdä.. HahHahHahPS

        Vanha ortodoksinen messu: v..tussa on välilihaa, se on viiiisauttaaaa.


      • sru45
        NsSkotti kirjoitti:

        Vanha ortodoksinen messu: v..tussa on välilihaa, se on viiiisauttaaaa.

        Mistä askotti sen tietää, kun vain pakoputkia kalvaniseeraa.


    • LehtiTietäjäKommentoinee

      ..kiva havaita että kommentit osuu.. tuskin niihin kukaan sivullinen vastaisi eli joko hallinnon edustaja tai mikä pahinta toimiston palkkaa nauttiva.. on heillä aika ohut nahka ja mikä vielä pahempaa.. tajuavat mitä suuria virheitä ovat olleet tekemässä omien etujensa tavoittelemiseksi. Onko näin ? Voi myös olla että taustalla häärii epäonnistumisiaan katkeroituneet "henkilöt" jotka antaa ohjeita miten medialle pitää kaikenmaailman todellisesta tilanteesta asioista ymmärtämättömien kirjoitella.. aika ohut on jää rahojen vartioilla.. jäseniä arvostelevilla konsulteilla..

    • EiOleVisionäärejä

      ..onko joku hallituksessa..kuka tai kenen pitää julkituoda hallinnon kanta ao. konklaaveissa.. oisitte panneet entisen hallitusneuvoston vpj:n remmiin.. menis loputkin kuten käy sen kotipaikkakunnalla kun tilalle valittiin takinkääntäjä niuvalasta.. siinäpä oppia kepusta ja sen maakunta sekä aluepolitiikasta.. nyhrätään omaa napaa ja junat ajaa molempiin suuntiin ohi vaikka rannikolle on tulossa tosi merkittävä toimija.. ollaanko mukana vai hyssytelläänkö palmun alla tai viiksivahan haussa haaparannassa.. minä vaan kysyn ?
      Alikulku ylivieskaan rautatieasemalle.. tuottais voittoa jäsenille jaettavaksi.. on kykypoikien visio sijoittamisesta joutomaan hyväksynnällä.. onko näin ?

    • simohurtta

      Nivalassa on syntyjuuret pohojanmaalta, siksi porukka on pitkää, mutta pöljää.

      • xfryi576

        Mistä Askotti on kotoisin ja kuka on askotti, kerrotko siitoskunnan ja sukuhistorian. Kuinka pitkä on askotti ja mikä on sen järjenjuoksu, paljonko siinä on pahaa kun ei ole hyvää ollenkaan.


      • SäkkiSkotti
        xfryi576 kirjoitti:

        Mistä Askotti on kotoisin ja kuka on askotti, kerrotko siitoskunnan ja sukuhistorian. Kuinka pitkä on askotti ja mikä on sen järjenjuoksu, paljonko siinä on pahaa kun ei ole hyvää ollenkaan.

        Luulisin, että vitusta, toisin kuin eräät, jotka ovat perseestä.


      • zetiu57
        SäkkiSkotti kirjoitti:

        Luulisin, että vitusta, toisin kuin eräät, jotka ovat perseestä.

        Sinäpä sitä ahteria olet tuseerannut joten tiedät kai mitä se näyttää. Jatka vain sitä ahterin galvaniseeramista.


      • MusSkotti
        zetiu57 kirjoitti:

        Sinäpä sitä ahteria olet tuseerannut joten tiedät kai mitä se näyttää. Jatka vain sitä ahterin galvaniseeramista.

        Voi hyvä veli, älä anna valtaa vitutukselle! Sanovat sen olevan pahan taudin. VäyrysPatekin meinasi siihen kuolla.


      • kötilö
        SäkkiSkotti kirjoitti:

        Luulisin, että vitusta, toisin kuin eräät, jotka ovat perseestä.

        Luuletko olevan askotin pikkuhuulien sisäpuolelta vaikko ulkopuolelta. Onko mahdollista olevan isojen huulien ja pikkuhuulien välistä. Todenäköisesti hukkaviivasta. Luulisin. Ilmaa kuitenkin ottanut pahemman kerran kun ulosvedetty.


    • Ihminenjaelämä

      .. paha ei ole kenkään ihminen, vain toinen on tyhmempi toista.
      Paha on vain Katti Mattinen, joka kenkään kakki Tattisen.. joka on Hyvin Hygieeninen ,
      eikä tyhmempi tonttua toista, jolla polla ei leikkaa , ei loista.

      Siinäpä oodi asianosallisille , jäseniä mollaaville.. saamattomalle hallinnolle.

      Älkää nyt suuttuko koska näin se kenttä ajattelee ja selän takana naureskelee, nimet on tiedossa kyllä ja tyhmyys loistaa siellä 100 vuotiaan osuuskuntamme yllä

    • eheyttäkää

      Milloin PPO:n hallintoneuvosto ottaa sille kuuluvan aseman ja alkaa eheyttämään Osuuskuntaa. Nyt omistajilla ei ole vaikutuskanavaa kokouksissa. Valtakirja pitäisi pystyä antamaan edustajalleen. Omistajat ovat keski-iältään jo iäkkäitä mutta eivät ymmärtämättömiä. Miksi heidän osallistumisensa estetään. Nyt joku hallintoneuvoston jäsen tekemään aloitteen valtakirjamahdollisuudesta.

    • tyui768

      Osuuskunta on osuuskunta. Jotta Kallet ja Villet ymmärtäisivät väännän
      rautalangasta yksinkertaisen mallin.

      Kylän isännät muodostivat osuuskunnan ostaakseen puimakoneen.
      Jokainen isäntä sijoitti hankkeeseen sen mukaan, kun oli varoja.
      Puimakone saatiin ostettua ja sillä puitiin elantoa taloille.
      Sitten tuli aika, että puimakone päätettiin myydä naapurikylään.
      Kauppa syntyi ja puimakoneesta saatiin jonkin verran rahaa.
      Osuuskunnan sääntöjen mukaan saadut rahat jaettiin omistajille
      sen mukaan, kuinka he olivat koneeseen sijoittaneet.
      Osuuskunnan omaisuuden omistaa osuuskunnan jäsenet.

      Näin olisi pitänyt toimia myös PPO:n tapauksessa, koska kysymyksessä
      on osuuskunta. Ei osakeyhtiö, ei pörssiyhtiö.

      Tässä PPO:n tapauksessa puimakone myytiin ilman jäsenten suostumusta.

      Sitten jälkeenpäin pidettiin kokous, jossa kysyttiin jäseniltä,
      että miten tämä niinku omasta mielestä meni.

      Sitä ennen kuitenkin oli peloteltu kaikkia alueen yrityksiä
      maailmanlopulla, jollei saada valtakirjaa äänestykseen.

      Sähköpostissa mainittiin mm. konkursseilla alueen yrityksille,
      joka oli täysi vale.

      Sähköposti löytyy varmaan vielä moneltakin yrittäjältä.

      Nyt rahat pantattiin epämääräiseen sijoitusosuuskuntaan.
      Osuuskunta PPO:n varat olisi pitänyt jakaa yllämainitulla tavalla.
      Ne jotka tosiaan olisivat halunneet jättää rahansa sijoitusosuukuntaan,
      olisivat toki saaneet sen tehdä.
      Omilla rahoilla saa tehdä mitä haluaa. Toisten rahoilla taas ei.

    • olisijoaikatoimia

      ..siellä olisi mukava olla kuulemassa mikä huolestuttaa ja kuulla mitä tallenteissa on sanottu.. kaikki on todennettavissa jota tullaan tarvisemaan näitten luikureitten kanssa toimittaessa. Odotetaan joko ovi käy ja 47 puhuu omaa kieltään.

    • EuRahaaJakoon

      Oispa osuuskunnankin hallinto yhtä viisasta kuin Kreikassa päättäjät. Maksavat 7 Miljardia eu-lainoja pois nuin vain, saa suomikin osansa, eikä muuta tehneet kuin lopettivat eläkkeiden maksut vainajille. Kannattais hallinnon ottaa mallia ja lopettaa maksupostit kulujen aiheuttajille ja tulis säästöä heti miljoona vuodessa , ois vara maksaa "jättikorkoja" ..eikun pääoman palautusta useammin. Ottaakaa mallia.

      • MalliSkotti

        Jäikö joku palsta vaille viisauksiasi? PPO on ostanut jo vainajien osuudet ja maksanut kuolinpesille.


      • i.piiskanen
        MalliSkotti kirjoitti:

        Jäikö joku palsta vaille viisauksiasi? PPO on ostanut jo vainajien osuudet ja maksanut kuolinpesille.

        Maksoi vain osan. Leskillä ja perikunnilla on saamisia huomattavan paljon. Osuuksien muuntoja tehty aikoinaan miten sattuu mutta toimitusjohtaja ei ole alkanut korjaamaan kun on kuulema niin iso työ. Näin kertovat esson paarisa. Sielä kyllä oli muitakin asioita työjärjestyksessä. Perästä kuuluu sano torventekijä. Peräti kummia kuuluu tulevan.


    • 2AssSkotti

      ..jäi kykypoikien loosipalsta ja tyhjän kirstun vartijan taitteluteos... Miksi sua kismittää kun tuodaan totuutta julki, jäikö joku vaivaamaan vai alkaako varjot jo häiritsemään .. kerro

    • AssSkottiRulaa

      Kaksi linja-autoa varattu Raahen matkaan. Yhteisövaltakirjat uusittu ja jopa enempi kuin ennen. Nyt valitaan sellaiset ääntenlaskijta jotka osaa laskea ja tarkastaa kaikki valtuutukset ettei vanhoilla päiväyksillä pääse äänestämään. Lisäksi tarkastetaan kaikkien toimihenkilöidet mandaatit ettei isolla äänellä huutava saa mukaan hämmentäviä hännystelijöitä.
      SSAB:n puolelta tulee paljon porukkaa tukkimaan sen humalaisen turvan, mikä päällikkö se lienee ollutkaan. Kaikki asiat tuodaan nyt julki mitä on tapahtunut ja menoillaan niin hyvässä kuin johdon syytteissäkin.

    • jäsen__

      Mikähän on Maston tilanne? Käydessäni omistajana paikalla vuokralaisena oli vain yksi liike: mustijamirri, sekä karvaranteiden ruokapaikka. Ja tietysti oma voimistelusalimme.
      Paljon oli tyhjiä isoja tiloja. Mainos kyllä seinällä lupaili Euronicsia mutta en sellaista sisältä löytänyt.
      Masto on Katille mahdollisuuksien talo. Tyhjää tilaa on tosi paljon vuokrattavana. Hyvät sopimukset tuovat helposti luvatun 6% kiinteistötuoton.

    • kukahuiputtaajaKetä

      Kovin on tosiaan köpösesti hoideltu hommia kun osuuden arvo on noin paljon kehutuilla vapailla markkinoilla laskenut laskennallisesta arvostaan. Yleensä asiat menee noilla pörssimarkkinoilla justiin toisinpäin, varsinkin kun listautumisvaiheessa johto kehuu miten tase tulee kaksinkertaistumaan muutamassa vuodessa ja joka vuosi maksetaan jättikorkoja.
      Osuuskorot on laskeneet kuin arkkukiven lehmän hännät ja nyt joku todennäköisesti hallinnon bulvaani yrittää haalia tietämättömiltä ja ikäihmisiltä osuuksia pilkkahintaan. Kun oikea arvo on 1300 ( kuten arvo lehdessä konsultit on esittäneet) niin nyt niitä pitäis myydä puoleen hintaan. Jotain on pielessä ja joku sisäpiiritaho on mukana koinausta ylläpitämässä.
      Mitä sanoo askotti ? Entäs raahen viisas ?

    • TodellistaTiedottamista

      Todellista sijoitusmatematiikkaa tapahtuneesta, lupaukset siis oli 10 % tuottoa/v:

      v.2013 maksettiin 150 € osuuskorkoa , loppu oli pääomanpalautusta (500-150=350)
      v.2014 100 € siis - 33 % oikea suunta/ammattilaisten toiminta olisi korko ollut 165 €
      v.2015 70 € eli - 30 % oikein sijoitettuna olisi osuuskorko ollut 181 €
      v.2016 62 € siis -11 % kunnon lupausten mukaan olisi korko ollut 200 €

      v.2017 osalta käyneet niin että maksuun tulee 48 € (-22 %) oikein korko olisi 220 €

      Katsotaan kuka on oikeassa, lupaajat vai jäsenasiantuntijat !

      • Paaxe

        Onko nämä nivalan juntin laskemia prosentteja? jos on, niin miksi näillä vuosi odotuksilla ei ole koko suomen kerma sijoittamassa PPO osakkeisiin, saisi muutamalla miljardilla kelpotilin, pitäisi olla ruuhkaa koko ajan kun on niin hotti sijoitus, 220€ lupaa nivalan keisari vuosikoroksi :D


      • OikeatOliLukemat

        ..eipä ole paaxe ollut Alpon tunneilla hereillä..tai keskusteluissa ymmärtänyt kuulemaansa .Nuo esitetyt luvuthan on laskettu lupaamallanne 10 % korolla ja nyt tuli juuri valtion sijoitusyhtiön tiedote jossa he ovat saaneet 13 % tuoton sijoituksilleen jossa on ollut mukana mm SSAB.oliko se Raahessakin joku sen niminen yhtiö. Ei arkkukarin ämyleillä tehdä tuottoa vaan odotetaan tukia,,ja vartioitava kassa kilisee tyhjyyttään..
        Lue läksys ja koita viisastua äläkä urputa epäonnistumisiasi.


    • PitääköPaikkansaA_ko

      Saatiin tarkennetut laskelmat ja niiden perusteella emme voi maksaa kuin 44 € osuuskorkoa.
      Ensi vuotta ajatellen on sidotusta pääomasta siirrettävä sopiva summa vapaasen pääomaan esimerkiksi liittymismaksurahastosta jotta voidaan tällä menolla maksaa ees jonkinlainen osuuskorko toi tilintarkastus julki laskelmissaan. Ei tosin löytänyt mitään huomautettavaa vaikka on kentältä kuulunut että raastupa odottaa vastuullisia ?

    • merkkierkki9

      Monessa kommentissa esim jäsenien aloiteoikeuksien loukkauksissa on faktaa..
      Kokeilkaapa tehdä osuuskuntakokoukseen joku aloite niin voitte itse todeta "putinmallin".
      Lehdissä kirjoitellaan miten hyvin on sijoitukset tuottaneet..kenelle ? Ei ainakaan omistajille ja todellisuudessa syödään tasetta eli omaisuus pienenee vaikka sen piti kaksinkertaistua muutamassa vuodessa ja joka vuosi 10 % osuuskorkoa maksatukseen jäsenille.. eipä ole näkynyt kuin yksi pääomanpalautus jolla leuhkitaan medioissa vaikka ei ole oltu euroakaan siitä tuottamassa tai maksamassa.

    • AngryBird_tapahtuma

      Onko se osuuskuntakokous 11.3.2018 Ylivieskassa kun ovat järjestämässä koko perheelle tukemassa jotain actionia ja osuuskunta tukee happeninkia.. aika ovela veto ?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe