Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

motivaatiota lopettamiseen?

anonyymiminä

Olenoksennellut vajaa vuoden. Yleensä oksentelen noin 2-5 kertaa viikossa, eli ei ole varmaan niin paljon verrattuna muihin. Painoin noin puolitoista vuotta sitten 56-57kg. Pudotin kesällä 6 kiloa. Eli siis 50 kiloon. Siihen meni noin puolitoista kuukautta. Oksentelu alkoi syksyllä. Ajattelin, että voisin syödä mitä vaan lihoamatta jos oksentaisin heti sen jälkeen. En ollut mikään mestari siinä vielä. Sitä sitten jatkoin ja opin oksentamaan mahan lähes tyhjäksi. Joskus on ollut sellaisia kertoja, kun en oksenna ahmimisen jälkeen. Niitä on yleensä ollut kuukautisten aikana tai ennen sitä. Painoni vaihtelee nyt 55-57kg välillä eli kilot ovat nousseet takaisin. Harrastan urheilulajia, missä kilpaillaan painoluokissa. Mielestäni se ei vaikuta paljon bulimiaani (jos edes lasketaa bulimiaksi) koska lajissa voi aina vaihtaa ylempään painoluokkaan. Ainakin kansallisessa tasossa. On vaikea puhua kenenkään kanssa asiasta. Äitini on aasialainen, joten hänellä on erilainen ajatusmaailma. Isäni on matkalla tällä hetkellä. Olen kerran jäänyt kiinni oksentelusta. Äitini vain huusi, että tuo on ruuan tuhlaamista jne. En uskalla kertoa ystävilleni, enkä edes tiedä miten avaisin keskustelun. Pelkään myös etteivät he ymmärtäisi asiaa. Oksenteluani on huomattu myös leirikoulussa, mutta mieleen heille ei tainnut nousta bulimia ja oikeastaan hyvä niin. Olen yleensä normaali oma itseni ja luonteeni ei ole muuttunut, joten sitä on ehkä vaikea huomata. Yritän urheilla runsaasti. Normaalisti syön terveellisesti. Aamupalaksi puuroa ja täysjyväleipää tms. Ja luonaalla kouluruokaa runsaalla salaatilla. Välipalaksi hedelmiä ja maitotuotteita kuten maustamatonta jogurttia. Olen oikeastaan koko tän ajan yrittäny pudottaa painoa. Yritän hankkia koko ajan motivaatiota googlaamalla haittavaikutuksia. Ei auta. Joten voitteko antaa vinkkejä lopettamiseen? Kertoisitteko tarinanne siitä miten lopetitte? Haluan kovasti eroon tästä. Olen siis 13 vuotias tyttö. En tiedä onko tarinani tässä tarpeellinen, mutta pistin kuitenkin tänne.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinun_tukenasi

      Hyvä että olet ajatellut lopettaa!
      Itse aloitin 20-vuotiaana oikeastaan vahingossa. Muutama vuosi eteenpäin, niin löysin itseni sairaalasta tiputuksesta, koska oksentelun takia suolatasapaino heitteli ja sydän olisi voinut pysähtyä milloin tahansa. Toivottavasti sinulle ei käy samoin. Se nimittäin ei ollut helppoa.

      Bulimia on hengenvaarallinen. Vaikkeipas sitä päältä päin huomaakaan, mutta jokaisen oksentelukerran jälkeen sisäelimesi rappeutuvat ja hampaasi kärsivät. Itse olen huomannut, että energiantarve on syönyt myös lihaksiani. En ole yhtä vahva kuin ennen ja palelen helposti.

      Sinun olisi paras hakea apua koulun terveydenhoitajalta, koska kuten itse olet sen todennut, niin vanhemmat eivät ole aina välttämättä se paras apu tällaisessä tilanteessa. Pelkkä motivaatio ei riitä, vaikka se onkin tärkein pointti parantumisessa. Motivaation lisäksi tarvitaan myös henkistä tukea, jonka voit saada esimerkiksi terapeutilta tai läheisiltä ystäviltä. Kolmas mitä tarvitset on se, että USKOT ITSEESI ja tulevaisuuteesi. Älä todellakaan anna bulimian pilata elämääsi noin nuorena! (Ja minä todellakin tiedän, että se pilaa elämän!)

      TSEMPPIÄ PARANEMISEEN! HAE APUA!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe