Miesten ja naisten välinen ystävyys - taruako?

Tirppiss

Voivatko mies ja nainen olla keskenään vain hyviä ystäviä?

Tämän tieteellisen tutukimuksen mukaan nainen kykenee pelkkään ystävyyteen miehen kanssa, kun taas mies ei voi olla ihan vain kavereita.

http://bleske-rechek.com/April Website Files/Bleske-Rechek et al. 2012 Benefit or Burden.pdf

"Although women seem to be genuine in their belief that opposite-sex friendships are platonic, men seem unable to turn off their desire for something more....So, can men and women be “just friends?” If we all thought like women, almost certainly. But if we all thought like men, we’d probably be facing a serious overpopulation crisis."

Olen huomannut saman asian monen monta kertaa itsekin omassa elämässäni. Jostain kumman syystä miespuoliset kaverit alkaa jossain vaiheessa flirttailemaan tai joskus jopa tunnustaa suoraan, että niillä on jotain tunteita mua kohtaan. Hyvin usein tuollaiset "ystävät" (tai ystäviä esittävät miehet) sitten häviää kuin tuhka tuuleen kun aloitan parisuhteen. Mitä? Missä? Miksi? Mehän oltiin vain kavereita, niin miksi parisuhteeni rupeaa sitten yht'äkkiä häiritsemään/ tulee mustasukkaiseksi? Miksi miesten käyttäytyminen muuttuu täysin päinvastaiseksi sillä samalla sekunnilla? Enää ei kiinnosta pitää yhteyttä tai kysyä kuulumisia. Mies on mahdollisimman kylmä ja epäkiinnostunut, vaikka pari päivää sitten oltiin mukamas tosi hyviä ystäviä... tämäkö on sitä ystävyyttä, vai oliko näillä kenties jotain muita suurempia toiveita ja suunnitelmia varalleni?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jjhjbj

      Oman kokemuksen mukaan erittäin vaikeaa. Yksikään sellainen ystävyyssuhde ei ole kestänyt.

      Kaverinainen katoaa kun löytää itselleen miehen. Tai sitten jompikumpi ihastuu, päädytään sänkyyn tms. Ja sit on ongelmia käsissä viimeistään niiden uusien kumppanien tullessa kuvioon. Onko ne toisen mielestä kavereita vai entisiä panoja? Yksipuolinen ihastuminen taas rajoittaa. Mitä kun baarissa tulee kiinnostava nainen kohdalle ja vieressä istuu susta kiinnostunut kaverinainen?

      Ja olen siis mies ja helposti pystyn olemaan kaveri naiselle. Naisia riittää muutenkin, ei kiinnosta eikä tarvii riiata jokaista.

      • järkimiesh

        "Mitä kun baarissa tulee kiinnostava nainen kohdalle ja vieressä istuu susta kiinnostunut kaverinainen?"

        Käytä sitä ystävänaista wingmanina.


      • Jjhjbj
        järkimiesh kirjoitti:

        "Mitä kun baarissa tulee kiinnostava nainen kohdalle ja vieressä istuu susta kiinnostunut kaverinainen?"

        Käytä sitä ystävänaista wingmanina.

        Joo, mutta liian usein siellä taustalla tosiasiassa jotain muuta. Kaverinainen joko loukkaantuu tai alkaa omistushaluiseksi/mustasukkaiseksi. Sen näkee naamasta, eleistä jne. Eli se todellisen platonisen ystävyyden taso on todella vaikea saavuttaa. Naiset on ihmeen omistushaluisia miehiin.

        Yksi sellainen oikeesti aito ystävyyssuhde mulla oli ja tärkeä olikin. Mutta tämä ihminen löydettyään itselleen kumppanin unohti mut totaalisesti. Ennen soiteltiin viikoittain, joskus useamminkin. Nyt olen kuullut hänestä kolmesti viimeisen vuoden aikana, hän ei vastaa soittoihini jne. Todella pettynyt.


    • MiesPP

      Täytyy kommentoisa... On paljon, lukuisia, naispuolisia kavereita. Osa vanhoja tuttuja vaikkapa opiskelututtuja, osa deittiexiä, yksi ihan kunnon exäkin. Ja ei, ketään kohtaan ei kyllä ole vähääkään "fiiliksiä". Elän nykyisiä parisuhteessa, ja hyvin tyytyväisessä sellaisessa. Mutta jo aikana ennen perhe-elämää oli kyllä vanhat jutut kuopattu ja kaverit kavereita vain. Mulla ei ole tapana flirttailla kenellekään. Väittäisin että useammin naiset yrittävät "testata viehätysvoimaansa". Miesten ei tarvitse.

      Se että olisiko vaikkapa puutteessa valmis jonkun kanssa kellahtamaan sänkyyn, on ihan eri asia kuin että kiinnostaako joku nainen. Jos ei mulla perhettä joskus olisi, ja kuiva kausi tulisi, niin voisin jonkun helposti saatavilla olevan kaverin kanssa touhutakin. Mutta en silti mitenkään erityisen kiinnostavana häntä pitäisi. Reikä se on naispuolisella kaverillakin, eikös vaan. Jos nyt ei ihan etova ole, niin voisi ajella. Joskus jonkun exän kanssa olen sillä perustella sänkyyn päätynytkin.

      Mutta kovin valtavaa kiinnostusta en yleensäkään elämän varrella ole kovin montaa naista kohtaan tuntenut, ja olen hitaasti lämpiävää sorttia. Kiinnostun todella vasta kun tunnen paremmin. Ikää on jo 44v, ja vasta nyt viimeiset 4 vuotta kestäneessä suhteessani olen esimerkiksi miettinyt, että toivon olevani aina tässä suhteessa. Vastaavaa kiinnostusta ei kenenkään muun kohdalla ole vastaan tullut, eikä varmasti tulekaan. Valtaosan kanssa en ole mitään sitoutumista halunnut, vaan ollut sellaista seuranpitoa. Seksiä olen harrastanut arviolta 100 naisen kanssa.

    • näinäkisi

      Kaverina voin olla mutta en ystävänä. En edes haluaisi miespuolisia ystäviä; oletan ettei meillä ole paljoakaan yhteistä. Olen siis nainen, naimisissa. Minulla on muutama naisystävä ja se riittää. Paljon tosin miespuolisia tuttuja ja kavereita muttei ole ollut koskaan kiinnostusta tai halua ryhtyä syvempään ystävyyssuhteeseen.

    • järkimiesh

      Yleensä vältän kaverisektoreita naisten kanssa, enkä ole niitä, jotka yrittävät ujuttaa itsensä suhteeseen teeskentelemällä "vain ystävää", mutta poikkeuksena sääntöön yksi ystävänainen löytyy. Hän on upea ihminen, ehkä upein jonka olen tuntenut, muttei sytytä sillä tavoin. Hänellä on kyllä mies ja hyvin mahdollisesti ystävyys kuihtuu kun menevät naimisiin, jos menevät. Sen se kestää minkä kestää niinkuin kaikki muukin elämässä, ei mikään ole ikuista.

    • järkimiesh

      Tutkimuksen tehneessä työryhmässä ei muuten ole ainoaakaan miestä mukana, vain peräti kahdeksan naista. Se siitä objektiivisuudesta :D

      Lisäksi, johtopäätöksesi, että "nainen kykenee pelkkään ystävyyteen miehen kanssa, kun taas mies ei voi olla ihan vain kavereita" menee pahasti pieleen.

      Nimittäin, miten luet "If we all thought like women, almost certainly. But if we all thought like men, we’d probably be facing a serious overpopulation crisis."?

      Eli mies voi olla ystävä, riittää että mies ajattelee miehen ja naisen ystävyydestä samalla lailla, kuin miten tutkimusryhmän naiset määrittelevät naisen keskiverrosti ajattelevan. Eikä tämäkään näytä olevan täysin vaadittava ehto. Vaikuttaa lähes 600-sivuiselta nollatutkimukselta, varsinkin kun tutkimuksen johtopäätös on, että muiden asiaan perehtyneiden ryhmien tulisi tutkia asiaa lisää.

    • Ihan sama, mitä tutkimukset sanovat, omassa ystäväpiirissäni on niin miehiä kuin naisiakin, heteroja ja homoja, nuoria ja vanhoja.

      • ystävyyttä

        Tykkään tästä kommentista!


    • 17p13

      Olen siinä mielessä tyypillinen mies että pelkkä ystävyys naisen kanssa voi olla hyvin vaikeaa koska ne tunteet tulevat herkästi mukaan, ainakin minulla koska ihastun helposti. Epäkiinnostavat naiset ja kavereiden tyttöystävät ovat tietenkin asia erikseen. Hieman olen kateellinen naisille kun pystyvät pelkkään ystävyyteen noin helposti.

    • Stellaria

      Jotkut varmasti voivat, minä tuskin voisin. Minulla on miespuolisia kavereita, mutta ei ystäviä. En koe tarvetta, ja jos jonkun päästäisin lähelle, alkaisin pohtia, toivookohan mies sittenkin jotain muuta. Tiedostan ongelman olevan omassa päässäni, mutta huonojen kokemusten jälkeen on vaikea olla epäilemättä. Enkä itse olisi kovin hyvä ystävä, jos lähtökohtaisesti suhtautuisin toiseen varauksellisesti.

      Jos toisella herää tunteita, minkäs sille voi. Elämää se vain on. Mutta todella paska temppu "ystävältä" on uskotella muuta ja ehkä vielä yrittää manipuloida.

      Hyvä järkimiesh, tutkimuksella oli pituutta vain 28 sivua, joista osa lähdeviitteitä. Itse artikkelissa ei myöskään ollut AP:n lainaamia osioita, ne olivat toisen tahon tulkintaa tutkimuksesta. Yksi tutkimuksen johtopäätöksistä kuului: "Attraction between cross-sex friends is common, and it is perceived more often as a burden than as a benefit."

    • lessis

      työskentelin naisen yrityksessä naista rupesi kiinnostamaan suhde. seurustelimme noin 4 kuukautta. jonka jälkeen nainen irtisanoi kaiken yhteistyön.

    • onnistuu.jos

      Mies voi olla naisen kanssa ystävä jos nainen ei ole viehättävä.
      Itsellä on tällä hetkellä ystävänä nainen joka on itseäni reilusti vanhempi ja ei ole kummoisen näköinenkään joten pystyn olemaan vain ystävä.

    • ystävyyttä

      Minä voisin olla vaikka miehen parasystävä (olen siis nainen), mutta koska olen nykyään parisuhteessa, se ei olisi reilua miestäni kohtaan. En halua viettää aikaani kenenkään muun miehen kanssa kahden kesken, leffoja katsellen tai shoppaillen (paitsi jos se ystävä-mies olisi homo, eli ei siis kiinnostunut naisista). En usko, että ystävä-mies kiinnostuisi minusta muuna kuin ystävänä, sillä olen poikamainen ja ruma, mutta jos itse ajattelen, että miehelläni olisi naispuolisia ystäviä, en kauheasti jaksaisi sitä murhetta, jonka mielikuvitukseni asiasta aikaansaisi.

      Yhteisiä ystäväpariskuntia meillä kyllä on, eli sekä mies että nainen on meidän kummankin kavereita/ystäviä, eikä näissä ole mitään. Aikaa vietetään yhdessä sitten erilaisilla kokoonpanoilla, ketkä milloinkin pääsevät remmiin mukaan.

      Ennen suhdetta oli kyllä joitain mies (poika...) kavereita, joista muutamaa pidin jopa parhaana ystävänä, mutta nämä osoittautuivat kelvottomiksi kavereiksi ja huijareiksi. Mitään ihastumisia ei ollut eivätkä olisi koskeneet minuun pitkällä tikullakaan, itsekin pidin heitä ystävinä enkä minään "ihastuksenkohteina" tms. kunnes selvisi, että kyse oli pelkästään kännikuskin virasta ja rahan lainailusta ilman takaisinmaksuaikeita. Nämä tosin tuskin liittyivät siihen, että oltiin eri sukupuolta.

      Yleisellä tasolla uskon ihmisten väliseen ystävyyteen. Ei ole sukupuolesta kiinni.

    • Mikäneuvoksi

      Itsellä on menossa kohta suhde karille ex naisen takia. Asia kävi ilmi kolmen vuoden seurustelun jälkeen. Ensin mies väitti, että tosiaan tämä nainen on vain kaveri. Sitten pikkuhiljaa mies tunnusti, että ovat he muutakin. Sitten alkoi rumba, mies ilmoitti, että he seurustelevat. Kuukauden päästä tuli takaisin ja sanoi ettei siitä mitään tullut. Meni muutama kuukausi. Sitten taas ilmoitus, että he yrittävät uudestaan. Sitten ilmoitus, ettei nainen halua jatkaa. Mies ilmoitti, että odottaa naista, koska ei pysty rakastamaan ketään muuta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe