Testamentti

Osakas.vm.57

Voiko kuolinpesän 1/5 -osakas(vainajan sisar) yksipuolisesti päättää jonkin laitteen/tavaran kaupasta eli ostaa -tai myydä, joka "tavara" ei ole kelvannut testamentissa nimetyille vainajan (5)sisarten -lapsille? Otetaan esimerkiksi vaikka auton peräkärry.. Siis, kauanko testamentin täytäntöönpanon jälkeen testamentin luetteloitu omaisuus "voi levätä" odottamassa laillisia ottajiaan -vai palautuuko testamentissa luetteloitu omaisuus ns.takaisin tietyssä ajassa kuolinpesälle eli sisarille, jolloin sisaret YHTEISELLÄ päätöksellä voi tehdä ratkaisuja omaisuuden suhteen.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei-omin-luvin

      Jos testamentin saaja ei halua vedota testamenttiin, hänen pitää tehdä se kirjallisesti. Jos luopujan lapset ovat vainajan lakimääräisiä perillisiä, perintöosa siirtyy heille. Ellei näitä lapsia ole eikä testamentista muuta johdu, ko. osa jäämistöstä jää kuolinpesään, kunnes pesä jaetaan muiden kesken.
      Jakamattomassa kuolinpesässä päätökset vaativat yksimielisyyttä, joten myyntiin tai muuhun luovuttamiseen tarvitaan kaikilta (mieluiten yksilöidyt) valtakirjat.

    • luopuminennnnn

      "Voiko testamentista luopua?

      Testamentinsaajana oleva henkilö voi halutessaan luopua testamenttiin perustuvista oikeuksistaan joko kokonaan tai osittain. Luopuminen voi olla ns. tehokas luopuminen, jolloin luopuja vapautuu myös perintöveron suorittamisvelvollisuudesta tai ns. tehoton luopuminen, jolloin luopuja ei vapaudu perintöverosta. Jos testamentista luovutaan tehokkaasti, omaisuus menee testamentin toissijaiselle saajalle. Ellei toissijaista saajaa ole, omaisuuden saavat testamentinsaajan jälkeläiset, jos he ovat testamentintekijän perillisiä, tai muut yleistestamentin saajat. Jos testamentti raukeaa luopumisen vuoksi, omaisuus siirtyy lakisääteisen perimysjärjestyksen mukaisesti perillisille."
      https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Usein_kysyttya/Perinto_ja_lahjaverotus__usein_kysyttya(15124)#Voikotestamentistaluopua

      • Osakas.vm.57

        Siis kysehän oli siitä, että yksi sisarus-sarjasta, jolla ei omia lapsia -testamenttasi omaisuutensa SISARIEN LAPSILLE. Nyt kuitenkin testamentin saajilla(sisarien lapset, yht. viisi) ei kellään ollut kiinnostusta ottaa esim. auton peräkärryä nimilleen eli p.kärry on edelleen vainajan nimissä.. Itse olen yksi sisarus-sarjasta -ja minulla ei ollut silloin jälkeläisiä, kun ko. testamentti sai lainvoiman -joten olen tavallaan sivust seuraaja ollut. Nyt olen kuitenkin pohtinut, että -eikö ko.peräkärry palaudu vainajan lähi-omaisille(joita me sisaret olemme, koska vanhempamme on jo kuolleet) takaisin automaattisesti, vai pitääkö testamentin saajien yhdessä allekirjoittaa ns.luopumus, siis että, he ei ota vastaan ko. saantoa -vaan haluavat sen siirtyvän vainajaa lähinnä olevan -suvun hallintaan/omistukseen(siis sisaret), joka sitten yhteisellä päätöksellä tekee mitä tekee saannolle eli omaisuudelle. Jos vielä sen verran "saannnon luopumuksesta" tarvitaanko testamentin kaikkien saajien(kaikkien sisarien lapsien) allekirjoitukset, jos vaikkapa yhden sisaren lapset haluaa "saannon" siirtyvän juurikin heidän äidilleen(siis tässä tapauksessa), joka sitten omii tämän saannon -tai voiko näin yleensäkään tehdä, kysymättä mielipidettä muilta vainajan sisarilta?


    • Onkohan sisarien lapset ottaneet mitään testamentin omaisuutta vastaan vai ovatko luopuneet kokonaan saatavistaan.
      Kuvittelisin maalaisjärjellä, että jos eivät ole luopuneet, niin tavarat/peräkärry ovat heidän. Jos on yksimielisyyttä niin saavat vaikka viedä kaatopaikalle, lahjoittaa kummin kaiman koiralle, myydä jollekin tai mitä muuta tahansa. Samoin jos omaisuus jonkun tontilla, niin perillisten vastuulla on toimittaa tavara pois.
      Jos taasen asia on vielä vaiheessa, eikä testamenttia aiota ottaa vastaan, niin asia lienee toinen.

      • Osakas.vm.57

        Ovat he osittain ottaneet testamentissa mainittua omaisuutta vastaan, mutta jotain on jäänyt ottamattakin, siis ainakin auton -peräkärry.. No, entäs jos sisaruksista useampi olis kiinnostunut ko. peräkärrystä, joka ei kelvannut testamentin saajille, voiko testamentin saajat(tietty kaikki 5) suosia jotakin sisaruksista toisten sisarusten kustannuksella? Vai pitääkö sitä tarjota kaikille sisaruksille tasapuolisesti -vai voiko testamentin saajat todella tehdä p.kärrylle mitä haluavat, kunhan TEKEVÄT SEN YHDESSÄ. Kukaan testamentin saaja yksinään, olkoonkin vaikka joku yksittäinen kuin ylimielinen, ei pystyne yksin päättää mitä p.kärrylle tehdään?


      • kärristi

        Ketjussa on jotakuinkin neuvot annettu ja 28.5.2015 20:10 vastaus on lyhykäisyydessään KYLLÄ. Kun testamentin saajat ovat keskenään sopineet kärryn seuraavan saajan (lahja tai kauppa) ja valittu saajakin hyväksyy asian, niin siitä se lähtee. Mutta myös peräkärryt ovat rekisteröity kuten autot, joten homma on hoidettava asianmukaisilla asiakirjoilla. Käykää lähimmällä katsastuskonttorilla saamassa neuvot.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe