Asumistuki pieneni ja Suomen kyykytysmenoa

kansankahtiajako

Itselläni yksinasuvana asumistuki pieneni viime vuoteen nähden 31€/kk. Ei ole ollut näin pieni vissiin sitten 2011? Melko iso heitto. ONNEKSI vuokraan ei vielä ole tullu korotusta, mutta liekö siihenkin olemassa korotuspainetta. Laura Räty varmaan kommentoisi "että kenelle muka 31€/kk tuntuu jossain"?

Kyllä tässä porvarihallituksen sotkussa kävi taas niin, että köyhät saavat kärsiä ja rikkaat olla kärsimättä lamasta. Miettikääpä. Mitä veroja nostetaan? Sähkö (asumiskulut nousee), autovero (vuotuinen, köyhällä on muutenkin aivan hilkulla että voiko pitää mitään kulkupeliä jos hernekeittoa syö, kaikkialla ei ole toimivaa julkisten verkostoa), kiinteistövero (nappaa taas köyhää eniten, jos on juuri ja juuri varaa asua omassa, eli halutaan ajaa vuokralle). Näköjään asumistukikin laski tänävuonna (ja ketkähän ovat suurimpia kärsijöitä?). Opiskelijoilta halutaan leikata, tottakai (jo muutenkaan eivät heidän varansa riitä kunnon ruokaan, ja lainaksi on pakko melkeinpä opiskella että saa voita edes leivän päälle).

Tämän lisäksi halutaan lisätä työttömien "aktivointia" (joka tarkoittaa sitä että kohta kukaan joka tippuu työttömäksi ei enää ole oikeutettu työsopimukseen ja asianmukaiseen palkkaan työstä), jotta voidaan kiertää kaikki työehtosopimukset ja olla maksamatta edes lähellekään kohtuullista tuntipalkkaa.

Eläkkeisiinkin tuli jotain, en muista liittyikö indeksikorotusten jäädyttämiseen? Eipä tämä rikkaan eläkeläisen kukkarossa tunnu, mutta niiden lukuisten köyhempien kyllä.

Esimerkiksi tuota Mölkky-peliä ilmaistyövoimalla (kuntouttava työtoim.) tuottavan miljoonabisnestä pyörittävän yrityksen "tuhkimotarina" kuvaa NIIN hyvin nyky-Suomen korruptiota ja kahtiojakoa, kuin olla ja voi. Laki kieltää palkkatyön ja tuottavan työn korvaamisen kuntouttavalla työtoiminnalla, eikä sillä saa muutenkaan tehdä työtä yrityksessä, jos yrityksen voittoa tuottava toiminta on muuta kuin "pienimuotoista". Ilmeisesti ilmaistyöntekijöillä työsopimuksettomilla tehtävä "miljoonabisnes", "yksi Suomen viennin myyntivalteista", eli Mölkyt, ovat sitten "pienimuotoista", ja yrittäjähän korosti lehtijutussakin että "kaikesta huolimatta hänen tarkoitusperänsä on vain tarjota työttömille syrjäytymisvaarassa oleville hyväntahtoisesti polku työelämään. Melkoisen paksua, ja lakia rikotaan tuossakin aivan surutta.

Enää puuttuu sain se ruoan ALV:in korottaminen, niin kohta köyhä on ajettu jo Suomessa kadulle. Lama ei koske rikkaita. Jokaisella on ne pakolliset elinkustannukset kuten ruoka ja vuokra, ja JOS sen yli jää jotain muuhun elämiseen, niin se lasketaan vasta kun nuo on ensin otettu kuukausituloista pois. Jos yli ei jää mitään, tai hyvin vähän, tuntuvat kaikille kohdistettujen tasaverojen nostelut muutamista kympeistä sataseen köyhemmän elämässä ERITTÄIN paljon, mutta rikkaammalle puolikkaalle, joille pakollisen asumisen ja ruoan jälkeen jää käteen tuhansia, nuo veronkorotukset ovat aivan pähkinöitä.

Porvarihallitus ajaa hyvää vauhtia Suomen kahtiajakoa rikkaisiin ja köyhiin eteenpäin, suunta joka on jo tovin jatkunut. Ei toivoa paremmasta. Keskiluokka on kohta kadonnut ja sen tilalle tulee vain kuilu. Kohta on vain köyhä puolikas ja rikas puolikas, joiden välillä on suuri kuilu. Toiset voivat matkustella, harrastella, ostella, ja toinen puolikas joutuu laskea onko tällä viikolla varaa yhtenä päivänä ostaa jopa kanasuikaleita, vai pitääkö taas syödä joka päivä lihapiirakoita ja ehkä hyvällä säkällä halvinta rasvalihaa pieni määrä. Hernerokkaa nyt ainakin! Samaan syssyyn absurdisti otetaan maahanmuuttajia elätettäväksi tänne, kun rikas porvariosa ei halua maksaa kohtuullista sosiaaliturvaa tai palkkaa (pienipalkkaisista töistä) duunia tekevälle kantaväestöllekään. Johan tämä on nähty jo tässä oi niin hyvin nyky-Suomea kuvastavassa case-Mölkyssä.

Ne työelämän turviin ajoissa ehtineet eivät ole laittaneet köyhimpien sortamisen suhteen tikkua ristiin, mutta nyt on jotain älähtämistä ilmassa jo heidänkin puoleltaan, kun YT:t paukkuu ja ansiosidonnainen on seuraavaksi juustohöylän edessä.

Ehkä olisikin hyvä että nykyinen hallitus poistaisi koko ansiosidonnaisen, niin töihin, palkkaan, ja anssiin tottuneet olisivat pakotettuja elämään oikeasti kuin ne köyhimmät, joiden sosiaaliturvaa ollaan vuosittain leikattu se -20% tai -40%, ja jotka eivät hakemisesta huolimatta palkkatöitä tuntipalkalla löydä, sillä se juna meni jo!

Lisäksi voitaisi anssin lakkauttamisen jälkeen tarjota KAIKILLE joille YT:t ovat paukkuneet saman tien pakkotöitä 9€/päivä minimisosiaaliturvan lisäksi, semmoisissa paikoissa, jotka eivät tuota taloudelle mitään, ja mistä ei ole jatkopolkua oikeisiin töihin.

Ehkä vasta tässä vaiheessa vastarintaakin alkaisi syntyä... Suomen kansa kun on muuten näköjään liian tyhmää äänestääkseen jotain muuta kuin niitä suurimpia vuodesta toiseen hallituksessa roikkuvia puolueita, joiden pärstät vuodesta toiseen pyörii esillä mediassa. Olemme aivopestyjä. Sitte jälkikäteen itketään leikkauksista vaikka äänestettiin KOK

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SeAitoSorbus

      Justiinsa äsken kolahti postilaatikkoon asumistuevuositarkastus lappu, ja nyt 1.7.2015 alkaen minun asumistukeni on 15 euroa korkeampi kuin nyt. Eli 263 euroa, rivitaloyksiön vuokrasta, Vuokra on 310 euroa /kk. Asun maaseudun rauhassa ja nyt kun katselen ulos ikkunasta nään pelkkää vihreää luontoa, linnut laulaa jne....

      Saan työmarkkinatukea.

    • jatkoapiisaa

      Indeksikorotukset tuli kai niille jotka asuu halvemmissa ja vanhemmissa asunnoissa. Tuosta ylläolevasta listasta muuten unohtui tietysti myöskin työpäivien pidennys. Aika monet ns. "normiduunissa" olevista alkaa nykymenolla olla loppu jo nytten, kun ylitöitä teetetään melkoisesti duunista jolla ei rikastusta. Tuolla 0,5h pituuden lisäämisellä ainakin jatketaan suuntaa, että yhä vähemmälle riittää työtä jakoon, ja niille kovan fyysisen työn tai muuten raskaan työn raatajille, heistä mehustetaan kaikki irti.

      Porvarihallituksen linjaukset suhteellisen huolettavia jo tässä vaiheessa.

      • meinkinkiäääh

        No asumistuessa vaikuttaisi monessa kunnassa että enimmäisasumisosaa (vuokran maksimimäärää) on laskettu. Ainoa vaan, että kun läheskään kaikille ei riitä enää enimmäisasumisosan suuruista vuokra-asuntoakaan monissa kunnissa, niin suunta on väärä. Jos jotain, niin tason olisi pitänyt pysyä samana. Tämä on siirto vuokran vastuusta valtiolta kunnille (asumistuesta toimeentulotukeen). Esimerkiksi Lohjalla enimmäisasumisosaa pieneni entisestä 448,81 € vain 411,00 €. Tästä 80% on asumistuen maksimi. Lohjalta ei enää pitkään aikaan ole saanut 400€/kk asuntoja tuosta vaan. Lohjan vuokrataso on Espoon tasolla, joten pudotus on aika suuri. Runsaan 300€/kk vuokrameno kattamaan vuokraa on melkoinen vitsi. Onneksi toimeentulotukena kohtuullisen vuokran katto on suurempi, mutta tarkoittaa tietysti sitä että valtio pistää kunnat asumistuen maksumiehiksi uudistuksellaan.


      • meinkinkiäääh

        " Runsaan 300€/kk vuokrameno kattamaan vuokraa on melkoinen vitsi. Onneksi toimeentulotukena kohtuullisen vuokran katto on suurempi, mutta tarkoittaa tietysti sitä että valtio pistää kunnat asumistuen maksumiehiksi uudistuksellaan."

        Siis "Runsaan 300€/kk VUOKRATUKI" tietenkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3300
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2852
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2676
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2628
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2514
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2345
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1813
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1757
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1620
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1476
    Aihe