Turhaa valitusta firmoilta

normipalkat

Jos työnantaja on niin hullu että makselee reippaasti yli TESn mukaista palkkaa, on turha marista korkeista palkoista, tai työnantajan sivukuluista. Typeryydellä on aina hintansa. Aina löytyy pätevämpiä johtajia ja työntekijöitä jotka tekevät työt TESn mukaan. Kovapalkkaisen työn tulosta on vaikeampi arvioida koska pienipalkkaiset useimmiten tekevät yrityksen tuloksen. Olisi syytä siirtyä TESn mukaisiin palkkoihin. Pienipalkkaisilla ei ole varaa alentaa palkkojansa.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomella_ei_toivoa

      Ei firmoilla ole rahasta pulaa, sitä vain ei haluttaisi käyttää palkanmaksuun työntekijöille vaan mieluiten rahat jaettaisiin osinkoina sijoittajille pörssipeleissä.
      Hyvillä työntekijöillä ja/tai spesiaaliosaajilla on vain varaa kilpailuttaa työnantajia että kuka maksaa parhaan palkan ja valita työpaikka sen mukaan. Myös julkinen sektori nostattaa palkkoja koska julkinen sektori on palkkajohtaja, kyllä kai jokainen vaihtaa työpaikkaa jos tarjotaan parempaa palkkaa naapurifirmassa tai vaikka sitten kunnalla tai valtiolla eikä nykyinen työnantaja älyä pitää kokeneesta työntekijästä kiinni, mieluummin ottaa jonkun halpistyöläisen tilalle joka on opetettava alusta lähtien työhön mihin menee kuukausia jona aikana tuottavuus on heikkoa, virheitä tulee paljon, kenties susia tuotteita joita korjaillaan takuuna jälkeenpäin tai jopa vedetään takaisin. Halpaa hupia...

    • MinimumRules

      Meidän firmalla pyyhkii hyvin. Henkilöstölle maksetaan korkeintaan TESsin mukaista palkkaa. Ylityöt maksetaan vapaina / talkoina. Käytämme paljon myös opiskelijoita ja työharjoittelijoita apuna. Vanhat työjuhdat painavat duunia urakkavauhdilla niska limassa ja TESsin palkalla.

      Ylisuuria palkkoja maksaneet yritykset ovat alaltamme jo vuosien saatossa hävinneet. Työnjohtoa ei ole lainkaan sotkemassa työnkulkua ja lisäkuluja aiheuttamassa. Myyntiorganisaatio on suoraviivainen, monitaitoinen ja pieni.

    • adryerty

      "Jos työnantaja on niin hullu että makselee reippaasti yli TESn mukaista palkkaa, on turha marista korkeista palkoista, tai työnantajan sivukuluista."

      Tessin mukainen MINIMIPALKKA on nimenomaan minimipalkka. Ja minimipalkalla saa myös minimityösuorituksen. Se että itse suostut tekemään töitä naurettavalla palkalla ei tarkoita sitä että kaikkien muidenkin pitäisi suostua.

    • 9944

      vain huonot yritykset maksaa tesin mukaan ....muut aina yli ja reippaasti.Näillä muilla ei ole tarvetta valittaa , eikä etsiä uusia työntekijöitä.

    • Ei_koskaan_enää

      Kukaan ei tuollaisissa puljuissa kauaa viihdy jotka TES:n pohjilla koittavat vedättää.

      Vaihtuvuus on varmasti todella suurta ja lopulta kyseisiin firmohin pesiytyy todella surkeeta perseennuolija sakkia joka taas ajaa firman lopulta todella alas kun pätevää sakkia ei saada millään jatkossakaan pysymään talossa kun yhteishenkeä ei ole millään tasolla.

      Itse olen tämän nähnyt ja voin sanoa että firma meni lopulta lähes nurin ja sinnittelee edelleen surkealla porukallaan.

      Sääli ei tule jos yksikin noista perseennuolijoista kenkää saisi.
      Jos kuulee että on saanut kenkää niin hymy tulee huulille ja hyvä fiilis siitä että paha sai taas palkkansa.

    • palkkamotivoi

      Kyllä se on niin että palkka motivoi työn tekoon. Olen itse tehtaassa ihan ok palkalla ja selkeästi saan yli minimi palkkaa. Tehtaan omistajan vaihdoksessa palkkamme nousivat selkeästi ja kas kummaa tehtaan tuotantolukemat nousivat räjähdysmäisesti. Surkealla palkalla ei kyllä yhtään motivoi tehdä hommia hyvin vaan vähän sinnepäin.

    • taspalkkaus

      Työntekijät vaihtavat firmaa keskimäärin 8 vuoden välein. Työntekijöiden vaihtuvuus yrityksessä on enemmän suotavaa kuin suurta haittaa. Kukaan työntekijä ei ole korvaamaton. Aina löytyy uusia osaajia uusi ideoita. Vuosikymmeniä samassa firmassa notukuneilla ei ole mitään uutta annettavaa yritykselle. Työpaikalla oleminen ja työnteko on kaksi eri asiaa, Palkkaa ei makseta paikallaolosta, vaan työnteosta.

      • Dtevr

        Totta!


    • pomotessi

      TES:sien palkat koskevat duunareita, (ylemmät) toimihenkilöt ja johtajat neuvottelevat itse palkkansa. Vai mistä TESsistä te esim. jonkun DI-tuotantopäällikön palkan katsotte?

      • insinööriliitto

      • IPEinsinööri
        insinööriliitto kirjoitti:

        http://www.ilry.fi/portal/page?_pageid=157,126321&_dad=portal&_schema=PORTAL

        Juu, ylempien TESsit löytyvät kyllä. Mutta ei siellä mitään palkkataulukoita ole vaan palkat sovitaan tapauskohtaisesti tehtävän vaativuuden, työntekijän kokemuksen ja palkkatoiveen yms. perusteella.


    • ojjhy

      Se ongelma onkin se, että firmojen mukaan TES:n palkat ovat liian korkeita. Itse saan 2 € alle TES:in mukaista tuntipalkkaa. Vaihtoehtona on olla työtön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      277
      3090
    2. 201
      2876
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2464
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      221
      1936
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      160
      1213
    Aihe