Valtionvelka nousee porvarikaudella ja laskee sdp-

LueKaikkiFaktat

Valtionvelka nousee porvarikaudella (kepu, kokkarit) ja laskee sdp-kausilla

Yritykset saavat sosiaalitukia ihmisten työllistämisestä, siis rikkaita sosiaalipummeja.

Ja 20% Suomen varakkaimmista saavat melkein yhtä paljon sosiaaliturvaa kuin 20% Suomen köyhimmistä, eli tulottomat, työttömät, työllistetyt, pätkätyöläiset ja matalapalkkalaiset. Ei ihme että työttömiä pitää nöyryyttää 9€/pvä ylläpitokorvauksella orjapalkkatyössä.

Suomen rikkain 20% saa 17% Suomen sosiaalituista ja 20% köyhin osa suomalaisista (tulottomat, työttömät, pätkätyöläiset ym.) 25%. EI OLE ISO ERO varakkaimman viidesosan ja köyhimmän viidesosan sosiaalitukien kokonaismäärissä.

Tässäkö syy miksi porvarihallitusjohdossa Suomen valtiovelka aina nousee hurjasti. Tällä rahoitetaan varakkaimman viidenneksen Suomalaista sosiaaliturvaa:

--------------------------------------------------
FAKTAT

Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi

Linkki: http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

Linkin takana olevassa graafissa valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä (lähes 50 miljardia euroa), joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) (50 miljardin euron nousu) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

Aho 26.4.1991 - 13.4.1995 Keskusta
Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999 SDP
Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003 SDP
Jäätteenmäki 17.4.2003 - 24.6.2003 Keskusta
Vanhanen 24.6.2003 - 19.4.2007 Keskusta
Vanhanen II 19.4.2007 - 22.6.2010 Keskusta
Kiviniemi 22.6.2010 - 22.6.2011 Keskusta
Katainen 22.6.2011 - 24.6.2014 Kokoomus

Tarkista vaikka itse:

Hallitukset aikajärjestyksessä:

http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa

--------------------------------------------------

No nyt selvisi syykin siihen, miksi valtionvelka nousee porvarijohdossa (Aho, Vanhanen, Kiviniemi, Katainen) Suomen varakkaimmalle viidesosalle annetaan lisää sosiaaliturvaa!

--------------------------------------------------
UUTINEN

Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan sosiaalituet
Linkki uutiseen: http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kreikka%20kuka%20nostaa%20sosiaalituet-38375

"Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto.

Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.

Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu linkki: http://www.politico.eu/wp-content/uploads/2015/07/greecenontargetedspending.png

Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikan on määrä tänä iltana keskiyöhön Suomen aikaa mennessä kertoa, millaisia leikkauksia se aikoo tehdä. Kreikkalaislehti Kathimerinin mukaan Kreikka aikoo tehdä 12 miljardin euron edestä leikkauksia kahden seuraavan vuoden aikana.

Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa".

--------------------------------------------------

-- Uskomatonta että Suomessakin varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista). No toisaalta multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 maataloustukeakin, ollen Suomen suurimmat tuensaajat.

Australiassa sentään moraali pelaa ja varakkaimmat eivät nostele sosiaalitukia kuten tuen oikeat tarvitsijat, köyhin väestönosa.

7

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onpokkaa

      Harakka: ”Onnittelen pääministeri Sipilän kavereita, miljonäärejä ja toimitusjohtajia”
      Lähde ja lainaukset: http://demokraatti.fi/harakka-onnittelen-paaministeri-sipilan-kavereita-miljonaareja-ja-toimitusjohtajia/
      "SDP:n kansanedustaja Timo Harakka pitää uskomattomana, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmassa niin monen äänestäjän tahto on muutettu harvojen hyödyksi, ”köyhien rikkaiden ääneksi”.

      – Tämän ovat keskustan ja perussuomalaisten äänestäjät kauhukseen huomanneet. Heidän äänensä on varastettu. Koskaan eivät niin harvat ole velkaa niin monille, Harakka sanoo.

      – Suurimmat tukisummat menevät harvojen käsiin, niiden käsiin, joilla jo on varallisuutta yllin kyllin. Hallitus lahjoittaa 130 miljoonaa euroa henkilöyrityksille. Sadat näistä ovat asianajo- ja lakiasiantoimistoja, joille hallituksen toimet ovat verrattavissa tukiaisiin, hän jatkaa.

      Harakka onnittelee kokoomusta, joka Harakan mukaan sai turvattua omien kannattajiensa ja rahoittajiensa edut.

      – Onnittelen myös pääministeri Sipilän kavereita, miljonäärejä ja toimitusjohtajia, joiden ei tarvitse osallistua isänmaan pelastamiseen, koska he eivät isänmaata tarvitse, Harakka päättää".

      • faktaa.pukkaa

        Täyttä asiaa!


    • AjatteleeErkki

      Harakka puhuu täyttä Jaskaa, kyllä Suomen lainat kertyvät julkisen sektorin liian suurista palkoista, sekä sosiaalieduista.
      Yritystuista mitään velkaa ole kertynyt, päinvastoin on tullut työpaikkoja. Tukisummasta tulee vähentää yritysten ja niiden työntekijöiden maksamat verot Suomeen.
      Uusin ongelma on globaali maailma, kun kansainväliset suur yritykset vetäytyvät Suomesta ja monet PK yrityksetkin muuttavat Viroon ja kustannuksiltaan halvempiin maihin.

      • SuunnanVaihto

        Etkö osaa lukea tilastoja, aloitusviesti jo kertoi vastaansanomattomasti miten porvarikausilla valtionvelka nousee aina hurjasti, vaikka porvarit nimenomaan alasajavat Suomen hyvinvointivaltiota, koska porvarien tavoitteena on palauttaa sodan jälkeen menettämänsä asemat ja 1930-lukulainen ”yövartijavaltio” http://hirvasnoro.blogspot.fi/2008/05/vasemmistoenemmist-1958-ja-tylisten.html , jossa julkisen vallan rooli rajataan mahdollisimman suppeasti järjestyksen turvaamiseen ja omaisuuden suojelemiseen. Suomi oli silloin maa, jossa oma perunapalsta, lehmä ja suku toimivat vakuutuksina sairauden, työttömyyden ja vanhuuden varalta. Silti oikeiston mielestä valtio oli kasvanut liian suureksi. Kokoomus vaati valtion menojen supistamista, jotta veroja voitaisiin alentaa.

        Hyvinvointivaltio vai yövartijavaltio(Jykä Käteisen pahemminvointivaltio = itsepalveluvaltio jossa vain yläluokan(eliitin) omaisuutta ja turvallisuutta suojellaan verovaroin, myös rahvaan verovaroin vanhaan kuningaskuntatyyliin)?

        Yhteisöverotuotto on jo muutenkin pieni ja yhteisöveron lasku 20%:iin laski sitä erikseen. Tästä tuli vuosittainen 800 miljoonan euron lovi verotuloihin, joka on katettava ansiotulo- ja kulutusveroilla ym.
        Myös pääomaverotus on Suomessa 5,5 miljardia euroa alle EU-keskitason. Kuitenkin Suomen talouskasvu on EU:n huonointa heti Kyproksen jälkeen. Sen sijaan kovemman pääomaverotuksen ja yhteisöverotuksen EI-maissa talous kasvaa, ehkä juuri siitä syystä että pääomien ja yhteisöveron alea ei laiteta muiden maksettaviksi, joka pysäyttää talouskasvun.

        Ja ilmeisesti mielestäsi yritysten pitäisi maksaa vielä nykyistäkin vähemmän veroja Suomeen, vaikka jo nyt yhteisöveroprosentti ja todellisuus ovat eri asia:

        Suuryhtiöt maksavat vähiten yhteisöveroa
        http://www.hs.fi/talous/a1423205249829
        "Suomessa suuryritykset maksoivat liikevoitostaan yhteisöveroa alle seitsemän prosenttia toissa vuonna, ilmenee verottajan tilastoista. Tuolloin yhteisöverokanta oli 24,5 prosenttia.

        Suuryritysten mediaaniveroaste oli tarkalleen ottaen 6,76 prosenttia. Mediaani tarkoittaa keskimmäistä lukua, jos luvut, tässä tapauksessa suuryritysten veroasteet, järjestettäisiin riviin.

        Pienet ja keskisuuret yritykset maksoivat veroja selvästi enemmän. Vuosina 2009–2013 niiden veroaste oli 21–24 prosenttia.

        Eroa selittää se, että suuryhtiöt toimivat kansainvälisesti ja voivat ainakin osin itse päättää, mihin maahan ne veronsa maksavat. Kyse on verosuunnittelusta, joka lähtökohtaisesti on täysin laillista toimintaa".

        Liian pienet yhteisöverot, sekä yritystuet pienentävät verotuloja, kuten myös EU-tasolla liian matala pääomaverotus sekä sen etuoikeutetut tulot, jossa verotus on 0%. Tämän takia ansiotuloverotusta ja arvonlisäverotusta sekä muita kulutusveroja pitää nostaa, joka sakkaa taloutta sekä haittaa mm. pienyritysten toimintaa ja myyntiä.

        Nyt korjausliike, jossa elinkeinoelämä maksaa maksukykynsä mukaan, samoin myös omistavan luokan pääomatulojen saajat.


    • LiPääministeriksi

      Ei ihme että Suomen valtiovelka nousee kun kepu ja kokkarit sitä jatkuvasti nostavat, ja rikkain 20% suomalaisista saa melkein yhtä paljon sosiaalitukia kuin köyhin 20%. Nyt Li Andersson pääministeriksi niin meno tulee muuttumaan ja rikkaat maksavat osansa oikeudenmukaisesti eli progressiivisen henkilöverotuksen mukaan johon kuuluvat ansiotulojen lisäksi myös pääomatulot, optiot, bonukset ym.

    • SSSurullinen_totuus

      Nimenomaan kokoomus ja kepu päähallituspuolueina ovat ottaneet valtionvelkaa. Esko Ahon ja Jyrki Kataisen pääministerikausina ennätyksellisesti molempien kausilla 50 miljardia euroa (Esko Ahon valtiovelka muutettu markoista euroiksi). Myös Matti Vanhasen kakkoshallitus ja Mari Kiviniemen hallitus kasvattaneet kunnolla valtiovelkaa, ja SSS-porvarihallitus jatkaa kasvattamista. Paavo Lipposen SDP-pääministerikaudella valtiovelkaa sentään laskettiin rajusti, joten turha väittää ja valehdella että SDP nostaisi valtionvelkaa. Kaiken lisäksi porvarihallitukset alasajavat hyvinvointisuomea ja peruspalveluja samalla kun valtionvelka kohoaa. Tämä selittyy sillä että kepu ja kokkareet kustantavat valtiovelan otolla hyväosaisten ja elinkeinoelämän sekä pääomapiirien veroaletta. Valtionvelka valuu siis hyväosaisten ja rikkaiden taskuihin samalla kun taviskansan asemaa ja palveluita huononnetaan.

      • Faktatietoa

        Porvarien pääministerikausina otettua koko valtionvelka. SDP:n Paavo Lipponen viimeksi alensi Esko Ahon kasvattamaa jättivaltionvelkaa 50Mrd€ 90-luvulla (summa muutettu markoista) sen jälkeen valtionvelkaa ovat kasvattaneet Matti Vanhasen kakkoshallitus (kepu), Mari Kivinimen hallitus (kepu), Jyrki Kataisen hallitus (kok) ennätykselisesti 50Mrd€ ja SSS-porvarihallitus yli 5Mrd€. Samaa menoa koko porvarijohtoisen 12 vuotisen kauden aikana. Apupuolueet eivät tee politiikkaa, siitä päättää pääministerin johtama päähallituspuolue.

        Se on kummaa että vaikka porvarijohdossa leikataan hyvinvointipalveluita ja ajetaan alas hyvinvointivaltiota niin valtiovelka sen kun kasvaa. No syy on selvä, valtiovelan otolla katetaan ja rahoitetaan porvarien kepun ja kokoomuksen hyväosaisten, elinkeinoelämän ja pääomapiiren veroaletta.

        Äänestä porvaria, äänestät valtionvelan ottoa.

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685105/esko-ahon-hallitus-velkaannutti-suomen

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685134/esko-ahon-hallitus-velkaannutti-suomen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      313
      2859
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2203
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1243
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe