Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen

Aho.velkaannutti

Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen

Esko Aho, minne kymmenet miljardit eurot katosivat?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86561-esko-aho-hurskastelua-markka-suomessa-maltti-petti-toistuvasti
"Suomen entinen pääministeri Esko Aho vaatii suomalaisia luopumaan joistain saavutetuista eduista, jotta maan talous saadaan käännettyä kasvuun.

Keskustataustainen Aho puhui aiheesta tänään Mikkelissä Päämajan kesäsymposiumissa. Hän ilmoitti pitävänsä hyvin tärkeänä, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suunnittelema yhteiskuntasopimus kyetään solmimaan.

Sipilän ajatus yhteiskuntasopimuksessa on helpottaa työntekijöiden palkkaamisen ehtoja ja lisätä työelämän joustavuutta. Yrittäjät ovat nähneet uudistukset hyvinä, palkansaajajärjestö heikennyksinä saavutettuihin etuihin.

- Se, että aiemmin ei olisi tingitty saavutetuista eduista, on hurskastelua. Aiemmin eduista tingittiin käyttämällä devalvaatiota, Aho sanoi.

Esko Aho vaati puheessaan valtiollisen elvytyspolitiikan lopettamista. Suomi on Ahon mukaan elänyt nyt seitsemän vuotta velaksi, minä aikana valtionvelka on kaksinkertaistunut.

- Se, mikä pitää yllä kuvaa Suomen menestyksestä, on valtion velkaantuminen. Tämä tie on mahdoton, Aho puhui.

- Minun on vaikea ymmärtää, miten talouden toimia vastustetaan vetoamalla köyhän asiaan. Vahva valtio on köyhän kannalta äärimmäisen tärkeä".


_Totuus on kuitenkin se että Suomen valtiolla oli vuoden 1991 alussa, ennen Ahon hallitusta velkaa 9,6miljardia€. Ahon hallituksen aikana (26.4.1991 - 13.4.1995) Suomi oli velkaantunut 50miljardia€ lisää, ja velkaa oli yhteensä 60,1miljardia€:a. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli jo 96miljardia€, jota jyrki Kataisen Hallitus oli nostanut 50miljardia€!! Ahon keskustan hallitus ja Jyrki Kataisen kokoomuksen hallitus ovat siis nostaneet Suomen valtionvelkaa enemmän kuin ketkään, vaikka kyseessä porvarihallituspuolueet, joiden sanoma on nimenomaan leikata valtionvelkaa ja julkista taloutta sekä hyvinvointipalveluja mm. sosiaaliturvaa, terveyspalveluita, koulutusta ym. Mutta velanotto onkin tainnut valua hyväveljien taskuihin, kuten alla olevasta voitte lukea.

Uskomatonta että Esko Aho, jonka hallituksen aikana Suomen valtionvelka nousi uusiin lukemiin 50miljardilla€:lla, ja jota Jyrki Kataisen hallitus nosti vielä toisella 50miljardilla€, puhuu nyt valtion velkaantumisesta.

Aho vaatii myös työntekijäpuolelta yksipuolisia leikkauksia, eikä ymmärrä köyhiä ihmisiä ja heidän ahdinkoaan, kun joutuvat osallistumaan leikkauksiin enemmän kuin hyväosaiset. Hyväosaisillehan tehtiin vapaaehtoiseksi yhteiskuntatalkoisiin osallistuminen Juha Sipilän porvarihallituksessa. On kumma mies tämä Esko Aho.

Voimme kysyä:

Esko Aho, minne kymmenet miljardit eurot katosivat?
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?

Lukekaa juttu miten valtiovelka luotiin Esko Ahon hallituksen toimesta myymällä pankkien saama pakkohuutokaupattu yksityisten ja yritysten omaisuus pilkkahinnalla hyväveljille, ja siirtämällä syntyneet tappiot veronmaksajille eli Suomen kansalle mm. valtiovelan nostolla. Tämä on sitä finanssikapitalismia tai kapitaalisosialismia jossa suurpelurien voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan veronmaksajien, kansan ja valtion maksettaviksi. Kaapattu omaisuus myydään puoli-ilmaiseksi kavereille ja roskalainat siirretään veronmaksajille mm. valtiovelalla katettaviksi, jotta ne saadaan piiloon.

Sama toiminta on nyt laajennettu EU-tasolle ja sillä kupataan kansallisvaltiot mm. Kreikka tyhjäksi syyttäen tavallista kansaa ja sen yli varoilla elämistä. Kyse on kuitenkin eliitin suuresta pyramidihuijauksesta jolla omaisuus siirretään herrakerholaisille ja valtiolle jätetään jättivaltionvelka, joita maksaessaan kansa menettää kaikki hyvinvointipalvelunsa, työehtojärjestelmiä huononnetaan, palkat-eläkkeet-sosiaaliturva lasketaan jne.

Haluatteko saman menon jatkuvan? Jos ette niin ottakaa herran tähden keskusta ja kokoomus seuraavissa vaaleissa pois hallitusvastuusta. Heidän kädenjälkensä näkyy Suomen 100 miljardin euron valtionvelassa, Esko Ahon hallitus 50 miljardia€ ja Jyrki Kataisen hallitus 50 miljardia€.

Miten puolueet jotka lupaavat keventää valtiohallintoa ja ajaa alas peruspalveluja, ovatkin ne puolueet, jotka eniten nostavat valtionvelkaa, vaikka samalla huonontavat julkisia palveluita? Syy on yksinkertainen, kansallisomaisuutta yksityistetään eliitin hyväveljille puoli-ilmaiseksi ja tappiot laitetaan valtion piikkiin sekä maksuun velkarahalla mm. piilotettuna valtiovelan nostoon.

23

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piikkisinne.piikkitänne

      Jo Eljas Erkko velkaannutti Suomen saattamalla maan sotiin Neuvostoliiton kanssa. Se velka, eli sotakorvaukset, maksettiin ja sittemmin 1990-luvun sdp-kok hallitusten ja Mauno Koiviston aiheuttaman laman velat on maksettu. Esko Aho joutui e.m. hallitusten pesänhoitajaksi.
      Nyt ollaan sellaisessa toivottomassa tilanteessa että velkaa tulee koko ajan lisää eikä ole näköpiirissä että sitä koskaan maksettaisiin pois vaan aletaan elää velasta johtuvien rajoitusten alla.

    • Esko-valehtelee

      Arvonlisävero on Suomessa korkea, sen sijaan työllistämiskulut ja irtisanomissuoja ei ole kummempi kuin muissa Keski- ja Pohjois-Euroopan EU-maissa. Irtisanomisturva on täällä jopa keskimääräistä huonompi. Siinä missä suomalainen työskentelee irtisanomisajan normipalkalla monessa EU-maassa hän saa irtisanomiskorvauksen, joka perustuu työvuosiin, ja on korkea.

      Myöskään palkat eivät ole Suomessa erityisen korkeat, ja varsinkin kun katsotaan että Suomi on EU:n kallein maa: Suomen hintataso euromaiden korkein – nämä maat halvimmat http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomen-hintataso-euromaiden-korkein-nama-maat-halvimmat/5205878

      "Suomen hintataso on euromaiden korkein. Sitä seuraavat Irlanti ja Luxemburg. Koko Euroopan kallein hintataso on kuitenkin Sveitsissä, jossa yksityisen kulutuksen kokonaishintataso on 54 prosenttia EU:n hintatasoa korkeampi".

      Kannattaa ottaa myös huomioon että Sveitsissä palkat ja jopa minimipalkat ovat aivan toista tasoa kuin Suomessa, joten heillä on myös ostovoimaa.

      "Sveitsiläinen tienaa kuukaudessa keskimäärin 6247 euroa, mutta korkeasti koulutettujen keskipalkat nousevat vielä huimempiin lukemiin.

      Sveitsi on Euroopan palkkakunkku – korkeakoulutetun keskipalkka yli 9000 euroa"

      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/sveitsi-on-euroopan-palkkakunkku-korkeakoulutetun-keskipalkka-yli-9000-euroa/4579882

      Normaalin työntekijän palkat eivät siis ole Suomessa todellakaan livenneet käsistä, sen sijaan pääomaverotus ja yhteisöverokanta on erittäin alhainen, ja omaisuusvero puuttuu, joka korottaa ansiotulo- ja arvonlisäverotusta ja tätä kautta hidastaa taloutta.

      "Suuryhtiöt maksavat vähiten yhteisöveroa

      Helsingin Sanomissa (7.2 .2015) oli mielenkiintoinen tilasto siitä, miten erikokoiset yhtiöt maksavat veroja. Suomessa suuryritykset maksoivat liikevoitostaan yhteisöveroja alle 7 prosenttia vuonna 2013, jolloin yhteisövero oli virallisesti 24,5%. Pienet ja keskisuuret yritykset maksoivat veroja selvästi enemmän, eli 21-24 prosenttia vuosina 2009-2013.

      Ero selittyy sillä, että suuryhtiöt voivat ainakin osittain päättää, mihin maahan ne veronsa maksavat. Kyse on verosuunnittelusta, joka ainakin periaatteessa on laillista toimintaa.

      Yhteisöveron alennus valuu osinkoihin, ei työllisyyteen

      Viime vuonna suomalaiset pörssiyhtiöt paransivat tuloksiaan keskimäärin kahdeksan prosenttia (HS 15.2.2015). Vielä enemmän nousee jaettavien osinkojen määrä. Se kohoaa 80 prosenttiin nettotuloksesta".

    • velkakellosta

      Holkerin (kok.) hallitus teki uuden velkaennätyksen, jota Vanhasen hallituksesta Käteinen (kok.) nosti uuteen ennätykseen.
      http://www.velkakello.fi
      Kokoomusta ei saa koskaan päästää hallitukseen!

    • aivan.sama.meno

      Aivan sama meno Kreikassa!

      Ei ihme että Aléxis Tsíprasin johtamaa Syriza vasemmistoliittoa koitetaan Kreikan oikeisto-opposition ja troikan taholta mustamaalata. Hän koittaa laittaa suuren pyramidihuijauksen kuriin. Kova työ on miehellä.

    • UmpitolloPersu

      Avaajan täytyy olla persutollo, ei täysipäinen voi noin pehmoisia puhua, Ahon aikana oli markatkin vielä käytössä.

      • että.silleen

      • DonJonsson

        No tottahan se, helppoa rahan tekoa kenellä langat siihen on..pienten piirien tuotot maximoidaan varsinaisten tekijöiden kustannuksella, esim kreikka hups.. onkos liian kovat korot huudahti merkel..no ei se mitään otetaan teidän saaristobisnes haltuun ja tuotot Saksalle (rotschild) ja hups no peeveli ei lainat viel lyhentyneet..hittolainen pakko realisoida teidän kultaa Saksalle (rotschild) ja näin on koko Kreikka talutusnuorassa ja Yksi heppu pyörittää kämmeniä yhteen ja myhäilee..(mr.Burns simpsoneissa) Helppoa eikö..euroopan omistaminen...lukekaa Wiki: Rotschild


      • vaikea.muuta.väittää

        "Avaajan täytyy olla persutollo, ei täysipäinen voi noin pehmoisia puhua, Ahon aikana oli markatkin vielä käytössä".

        Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi
        http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

        Valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä, joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

        Aho 26.4.1991 - 13.4.1995
        Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999
        Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003

        http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa


      • vaikea.muuta.väittää

        "Avaajan täytyy olla persutollo, ei täysipäinen voi noin pehmoisia puhua, Ahon aikana oli markatkin vielä käytössä".

        Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi
        http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

        Valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä, joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

        Aho 26.4.1991 - 13.4.1995
        Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999
        Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003

        Hallitukset aikajärjestyksessä
        http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa


      • TollolleTietoa
        että.silleen kirjoitti:

        Ahon hallituksen aikana Suomi liitettiin EU:hun eli Euroopan unioniin.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahon_hallitus

        Juuri tuollaisten kommenttien takia persuja luonnehditaan tolloiksi, ehkä hieman tyhmiksikin, äly ei ole Persujen vahvinta aluetta, Suomessa järjestettiin kansanäänestys EUn liittymisestä jonka voitti "kyllä" puoli.


      • selvä-linja
        TollolleTietoa kirjoitti:

        Juuri tuollaisten kommenttien takia persuja luonnehditaan tolloiksi, ehkä hieman tyhmiksikin, äly ei ole Persujen vahvinta aluetta, Suomessa järjestettiin kansanäänestys EUn liittymisestä jonka voitti "kyllä" puoli.

        Katso nyt tuo velkakehityksen graafi ja kuka oli hallituksessa silloin. Ahon hallitus nosti valtiovelan tappiin, Lipposen I ja II hallitukset laittoivat velkakasvun kuriin ja alemmas, Vanhasen II, Kiviniemen ja Kataisen hallitus nostivat velat taas pilviin. Selvä linja, mutta miten, kun porvarijohtoiset hallitukset huonontavat samalla peruspalveluja ym. No onnistuu tietenkin jos valtionvelalla piilotetaan omaisuuden myymistä pilkkahinnalla hyväveljille jotka tietenkin ovat eliitin rikkaita porvareita.


      • FaktaaPukkaa

        Esko Aho suurimpia syyllisiä Suomen velkaantumiseen
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13665704

        Aamulehti teki selvityksen, jossa tutkittiin ketkä ministerit ovat tehneet eniten valtiolle velkaa.

        Esko Aho (KEPU) on yksi suurimpia syyllisiä Suomen velkaatumiseen. Hän oli pääministerinä 1991-95 ja lisäsi tuona aikan Suomen valtionvelkaa 44 miljardia euroa.

        Esko Ahon (KEPU) aloittaessa pääministerinä, Suomen valtio oli käytännössä velaton.

        Vuonna 1991 Esko Ahon (KEPU) aloittaessa valtionvelan osuus BKT:sta oli 16,3 %. Esko Ahon lopettaessa katastrofaalisen pääministeriytensä valtionvelan osuus BKT:sta oli 61 %.

        Tällä hetkellä valtionvelka BKT:sta on n. 46 %.


    • mirada

      Naurettavaa, harhaanjohtavaa näennäistilastotietoa tuossa lehtikopiossa; siinä saatiin Erkki LIIKASEN osuus lievästi negatiiviseksi (!!?? )velan osalta, vaikka juuri Liikanen oli tolkuttomalla politiikallaan pääsyyllisiä siihen ,että lamapommi räjähti Aho-Viinasen hallituksen syliin.
      Harri Holkerin hallitus oli suurin syyllinen Suomen valtiovelan kasvuun epäsuorasti mutta moni ei ymmärrä asiaa , koska tämä sinipunahallitus sai ikäänkuin hypättyä kyyistä pois juuri ennen kuin romahdus alkoi...

      • puhut.soopaa

        Tilastotieto ei valehtele, hallituskin luottaa siihen.


    • tässä.yksi.syy

      No nyt selvisi syykin siihen, miksi valtionvelka nousee porvarijohdossa (Aho, Vanhanen, Kiviniemi, Katainen) Suomen varakkaimmalle viidesosalle annetaan lisää sosiaaliturvaa!

      Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan sosiaalituet
      http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kreikka%20kuka%20nostaa%20sosiaalituet-38375

      "Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto.

      Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.

      Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu http://www.politico.eu/wp-content/uploads/2015/07/greecenontargetedspending.png .

      Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

      Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

      Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

      Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikan on määrä tänä iltana keskiyöhön Suomen aikaa mennessä kertoa, millaisia leikkauksia se aikoo tehdä. Kreikkalaislehti Kathimerinin mukaan Kreikka aikoo tehdä 12 miljardin euron edestä leikkauksia kahden seuraavan vuoden aikana.

      Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa".

      - Onko totta että Suomessakin varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista). No toisaalta multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 maataloustukeakin, ollen Suomen suurimmat tuensaajat.

      Autraliassa sentään moraali pelaa ja varakkaimmat eivät nostele sosiaalitukia kuten tuen oikeat tarvitsijat, köyhin väestönosa.

    • Anonyymi

      Porvareita ei saa päästää päähallituspuolueeksi.

    • Anonyymi

      Ei lahtarit halua luopua saavutetuista eduistaan, miljonäärimaajussien tukiaiset pysyy niin kauan kuin jostain saadaan otettua lisää velkaa, eikä lahtarit maksa veroja, laittavat vaan työläiset velkaorjuuteen koko iäkseen jos ostaa asunnon tai joutuu elämään torpparina vuokralla, lähes koko palkka menee loislahtareiden elättämiseen.

      Paskakokkareet myyneet lähes kaiken valtion omaisuuden ja -yritykset kavereilleen tai ulkomaille pilkkahintaan, voitot menee yksityisten taskuun, turha ihmetellä ettei ole enää verotuloja, lahtarit tekee kaikkensa välttyäkseen maksamasta mitään. Työttömiltäkään paha nyhtää mitään kun työpaikat viety halpamaihin.

      Juuri oli lehdessä juttu, että todellisuudessa kokoaikatyön määrä laskenut, työttömien määrä vähentyi vain tempputyöllistämisellä, kurssituksilla ja eläkkeelle siirtymisillä, edes maailmantalouden kohentumisesta johtunut viennin lisääntyminen ei juurikaan auttanut paskakokkareita.

      • Anonyymi

        Pidä punikkisyöpäläinen turpasi kiinni.


      • Anonyymi

        Työttömyys "alkoi" jo toukokuusta noista, kun Sipilän ja Orpon porvarihallutuksen kikkakolmosten ja tilastokeppostelun sijaan Rinteen hallitus alkaa purkaa tempputyöllisyyslukuja ja paljastaa armottoman totuuden. Osa tulee syyttämään Rinteen hallitusta siitä että se paljastaa kokoomustan valkopestyn totuuden. Haluatko elää totuudessa vai valheessa, jokainen valitsee sadut vai realismi?
        Suomen todellinen työttömyys on 500.000 - 600.000 henkeä, ilman "työläisiä" joiden palkan maksaa veronmaksaja työttömyysturvalla, sosiaaliturvalla ja asumistuilla.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Eskon ja Iiron jäljiltä yritykset ostettiin Ruotsiin, ULKOISEN devalvaation ja palkkojen nousun avulla Ruotsi menestyi, Ahon ansiosta Suomi putosi kelkasta ja työlisyysaste on heikko.

      • Anonyymi

        Esko Aho eriytti myös työn ansiotulojen ja pääomatulojen verotuksen, joka johti valtion verotulojen putoamiseen ja valtiovelan nousuun. Nykyään jo 106 mrd euroa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1940
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe