Murehdinko turhaan menneitä

Adessa

Olen ollut mieheni kanssa suhteessa parisen vuotta. Olemme tunteneet toisemme sitä ennen kolme vuotta. Muutimme yhteen 1,5 vuotta sitten ja aika pian tulin yllättäen raskaaksi (ehkäisy käytössä). Suhteen alussa miehellä oli säätöä ainakin yhden naisen kanssa. Miehen asunnolta löytyi naisen hiusharja, pyyhe yms. Näin kerran vahingossa miehen lähettämän tekstarin naiselle, kun hän näytti mulle toista viestiä valikosta. Heillä oli kiivasta yhteydenpitoa lisäksi ainakin facebookissa ehkä n. 1-2 kk, kun meidän suhteessa oli jo seksiä. Keskusteltiin mm. tästä yhteisestä yöstä. Vielä nyt 2 vuotta myöhemmin en pysty unohtamaan asiaa, liekkö sitten näitä sunnuntaimasiksia. Asia alkoi vaivaamaan uudelleen vauvan synnyttyä. Edellinen mies kohteli mua alusta asti aivan kuin kukkaa. Ei todellakaan tarvinnut epäillä pettämisiä tai muita naisia edes suhteen alussa. Jokaisen riidan jälkeen nää jutut nousee pintaan. Minusta, jos toista rakastaa, niin ei muut kiinnosta. Mä en tajua miten mä edes lähdin tämän miehen matkaan. Onneksi on ihana tuhiseva vauva nyt vieressä. Silti voin huonosti. En tiedä auttaisko terapia vai ero.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ijhk

      Huono henkinen vointisi on kyllä ihan täysin ymmärrettävää ja oikeutettua. Yhteinen lapsi tuo niin paljon muutoksia elämään ja vaatii täyttä panostusta molemmilta vanhemmilta, että on kohtuutonta joutua epäilemään miehen uskollisuutta ja rakkautta. Luottamus mieheen ei ole helppoa rakentaa tuollaisten asioiden jälkeen, mutta toisaalta jos kerran olette edelleen yhdessä ja lapsikin on, on mies kuitenkin ollut säätämättä mitään kenenkään toisen kanssa tuon alun jälkeen? Jos näin on ja mies jatkuvasti vakuuttelee sinulle uskollisuuttaan, kannattaa ehkä miettiä omalla kohdallasi että mikä tässä on sinulle se todellinen syy näihin tunteisiin? Tuntuuko mies etäiseltä ja sellaiselta, että väliltänne puuttuu se yhteys ja ystävyys etkä sen takia voi luottaa? Vai epäiletkö omaa viehätysvoimaasi muihin naisiin verrattuna? Jos pelkäät miehen kiinnostuvan uudelleen muista naisista, niin muista millaisia nämä parisuhdemarkkinat ovat: merkityksetöntä säätämistä kyllä löytyy mutta mikään määrä sitä ei koskaan korvaa oikeaa välittämistä ja rakkautta. Ja ajattele asiaa myös hänen näkökulmastaan isänä: pystyisikö mies oikeasti elämään itsensä kanssa vanhana miehenä, kun tietäisi pettäneensä oman lapsensa äitiä toisen naisen kanssa? Mitä tällainen mies opettaisi omalle lapselleen ja eikö syyllisyys painaisi häntä lopun ikäänsä varsinkin kun lapsenne on aikuinen? Parisuhteessa sitä kuvittelee herkästi että parisuhdemarkkinat ovat jotenkin villiä ja vapaata menoa josta vain pysytellään poissa. Todellisuudessa parisuhdemarkkinoilla on sitä ankeampaa mitä vanhemmaksi tulee, miehille seuran löytäminen kymmenen kertaa vaikeampaa, ihmiset todella haluaisivat löytää jotakin merkityksellistä ja seksikään ei lopulta edes tunnu miltään ilman tunteita. Eikä kukaan nainen ei halua olla tekemisissä miehen kanssa, jolla on vaimo ja lapsi ja tämä haluaa pettää. Ihan vain siksi, että se on niin järjettömän raakaa täysin viattomia ihmisiä kohtaan.

      Silti ikävä kyllä nykyään on jotenkin ihan ok murtaa perinteitä itsekkyyden nimissä loputtomiin. Tämä on yleinen mielipide, ei koske nyt tätä. Mutta yleisesti ottaen nykyään avioliittoja aloitetaan ja lapsia hankitaan heppoisin perustein, avioliitoissa petetään, lapsia ei pidetä yhtä arvokkaina kuin itseä, samoin liitoista erotaan ja perustetaa uusia perheitä helposti. Lopulta ei löydetä mitään muuta kuin yksinäisiä ihmisiä, hylätyksi itsensä kokeneita lapsia ja merkityksettömiä rakkauden julistuksia. Ja helvetillistä katumista siitä, miten on elämänsä elänyt.

      Siispä, jos tämä ei ole provo tai mitään, niin ota tilanteesi todella vakavasti ja vältä kaikin keinoin aiheuttamasta lapselle traumoja erolla tai omalla pahoinvoinnillasi. Älä tuudittaudu ajatukseen että avioero olisi jotenkin helppo ratkaisu tai miehesi olisi pettää sinua. Sinun täytyy selvittää asia miehesi kanssa juurta jaksain ja käydä terapiassa tarvittaessa. Lapsesi on tässä se, joka kärsii kaikkein eniten ja hän on syyttömin tilanteeseen, joten teidän on pakko ratkaista asia hänen hyväkseen, ei itsenne. Varhain lapsuudessa koetut asiat vaivaavat aikuisuuteen asti ja te olette vanhempina ne jotka tarjoavat hänelle eheän kodin. Parisuhdeongelmat eivät saa heijastua lapseen esimerkiksi itsetunto-ongelmina ja hylätyksi tulemisen pelkoina myöhemmin, vaan teidän täytyy ehdottomasti muistaa että kyse ei ole vain teistä, vaan lapsesta joka on kaikkein herkin ja puolustuskyvyttömin aikuisten ihmisten käyttäytymistä vastaan.

      • miesvm_1967x

        Olipa karmeeta jeesustelua.. oletko nähnyt oikeata elämää lainkaan? Omassa nuoruudessani näin ihan riittävästi näitä koulukiusaajia joiden äidit ja isät olivat huoraavia juoppoja. Siinä ei hyvä tahto auta jos äiti ja isä ei vaan välitä lapsestaas paskaakaan. Terapiaan.. LOL! Kun ne ei halua niin eivät mene, vaan naapuriin ryyppäämään lisää ja ehkä saamaan pesää ja sitte himaan hakkaamaan kakarat ja akka. Yhtä kamalaa huutoa ja tappelua koko lapsuus oli toisilla.

        Onneksi mulla oli melko järkevät vanhemmat jotka välitti ja välittävät edelleen, kavereilla oli asiat paljon huonommin mutta onneksi osa on selvinny täysipäisinä.

        Terapiaan.. haloo mene ite kun et tunne elämän tosiasioita. Sait munt vihaseks.


      • rokkenrollmama

        Höpönlöpön. Missä pumpulipilvilinnassa oikein elät? Ei ole kerrassaan MITÄÄN keinoa välttää parisuhdeongelmien heijastumista koko perheen elämään, JA etenkin lasten hyvinvointiin. Eikä ole mitään keinoa yksin parisuhteessa yrittää selvittää ongelmia. Terapiakaan ei pure, ellei molemmat halua muutosta ja TEE sitä. Terapiahan ei itsessään muuta mitään. Ainoastaan ihmiset voivat halutessaan muuttaa toimintaansa. Tässäkin on vielä sellainen "jokeri", että monesti esim. mies sanoo haluavansa muuttaa haitallisia toimintatapojaan, vuosiakin, mutta puheen tasolle muutos jää. Siinä sitten muu perhe kärsii, ellei vaimo/äiti tajua hakea eroa. Sitten vielä pitää tehdä ero ongelmien välille. Alkoholismi, uskottomuus, väkivalta (niin henkinen kuin fyysinen), mielenterveysongelmat jne. eivät ole parisuhdeongelmia, vaan ne ovat toisen henkilökohtaisia ongelmia, jotka heijastuvat väkisinkin parisuhteeseen. Kuten kaikilla pitäisi olla tiedossa, toista ei voi muuttaa, ei parantaa. On myös järjetöntä mennä parisuhdeterapiaan puimaan toisen henkilökohtaista ongelmaa. Ihan varmasti siitä ei ole mitään hyötyä.

        Sinulla on muuten mielikuvituksellinen suhde avioliiton onneen muutenkin. Entisaikoihin ei oltu yhtään sen onnellisempia ja uskollisempia kuin nytkään, vaan aivan päinvastoin. Ennen naisten ja lasten oli pakko sietää väkivaltaa, koska ero ei tullut kysymykseen. Lapset ovat vasta viime vuosina tulleet arvokkaaksi ja tärkeäksi vanhemmilleen, oikeastaan statussymboliksi. Toisinaan liiankin kanssa, kun lapset nostetaan jalustalle ihan kaikessa. Sellainenkaan ei ole hyväksi lapselle.


    • anskuli_66

      Sanoit "Jokaisen riidan jälkeen nää jutut nousee pintaan. "
      Mitäköhän aihetta teidän riidat koskee? Onko niitä usein? Mitä mies tuumasi vauvan tulosta? Epäröikö yhtään? Osallistuuko vauvan hoitoon? Onko teillä yhdessä hauskaa?

      Miksi erosit entisestä suhteestasi? Vai halusiko mies sitä? Jos niin miksi?

    • miesvm_1967x

      "Mä en tajua miten mä edes lähdin tämän miehen matkaan. Onneksi on ihana tuhiseva vauva nyt vieressä. Silti voin huonosti. En tiedä auttaisko terapia vai ero."

      Onnittelut vauvasta jota selvästi rakastat. Tuhinan arvostus osoittaa sen. Lapsen isä puolestaan ei tajua teidän arvoanne. Jos terapia auttaa niin onneksi olkoon. Valitettavasti epäilen, sisimmässäsi jo tiedät miten sun pitää toimia. Jos lapsen isä, miehesi, välittäisi teistä niin sun ei tarvis arpoa. Toivon kaikkea hyvää teille tulevaan.

    • 4983

      "Minusta, jos toista rakastaa, niin ei muut kiinnosta."

      Se ei mene alkuunkaan noin.

      • fksdjlalfskdj

        Kyllä muuten menee...aitoon rakkauteen ei muita mahdu..


    • Tässä taas löydetään syypää miehestä. Nainen kuitenkin on itse jättänyt miehen, joka kohteli häntä kuin kukkaa kämmenellä, mutta ilmeisesti tuli itsestäänselvyydeksi.

      Olet varmaan löytänyt itsesi kaltaisen miehen, jolle ei riitä hyvä arki, vaan pitää olla jotain jännää.

    • Stellaria

      Kirjoittamasi pohjalta, enempää elämäänne tuntematta neuvoisin sinua jättämään menneet - jos ne ovat menneitä.

      "Minusta, jos toista rakastaa, niin ei muut kiinnosta." Periaatteessa joo. Mutta joillakin rakkaus syttyy vähitellen. Mies toimi väärin pitäessään kahta naista yhtä aikaa, olettaen, että olette olleet samaa mieltä suhteenne laadusta ja sitoutumisesta. Mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi, ja mies on valinnut sinut. Mitä mies voisi enempää tehdä? Elätte tässä ja nyt, eikä ole sinultakaan reilua verrata miestä edelliseen mieheesi.

      "Mä en tajua miten mä edes lähdin tämän miehen matkaan." Mitä hyvää miehessä näit? Mitä hyvää näet nyt, ilman vertailuja? Mihin ero auttaisi, aivan konkreettisesti? Miten elämäsi sen jälkeen helpottuisi? Miten tällä hetkellä saisit elämästäsi tyydyttävämpää; mitä kaipaat? Jos miehesi kohtelee sinua huonosti, ero voi toki olla hyvä ratkaisu.

      Minulle jäi tunne, että olet hieman hukassa itsesi kanssa, eikä se ihme olekaan. Anna itsellesi aikaa ja armoa. Voisitko ottaa asian puheeksi neuvolassa? Saisit ehkä uusia näkökulmia. Usein omaa ajattelua selkeyttää, kun kertoo tunteistaan jollekulle ulkopuoliselle.

    • rokkenrollmama

      Kerro enemmän elämästänne. Siitä mitä on NYT. Kuten tuossa jo kyseltiinkin. Ennen kaikkea mitä riitanne koskee, riitelettekö usein ja miten mies osallistuu vauvan hoitoon. Sanoit myös "liekö näitä sunnuntaimasiksia" mitä tarkoitat? Oletko aina sunnuntaina masentunut, miksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe