Olen raavas mies, mutta juuri aloin itkemään.

Kapa82

Hei

Olen 33 vuotias mies, joka ei enää kestä. Pieniä ongelmia ollut aina asenteen, motivaation ja jaksamisen kanssa.
Nyt kuitenkin tuska ylittänyt rajan. Vuosi sitten sain töitä sitä ennen olin 2 vuotta työttömänä. Sain vielä loistavan ja vakaa työpaikan. Vaikka rehellisesti sanottuna nautin työttömänä olostani. Aloitin työni tekemällä kuukauden fyysisesti rankkaa työtä, jonka jälkeen siirryin tähän nykyiseen hyvää ja rauhalliseen työhöni.
Kerkesin kuitenkin hajottaa olkapääni, se tulehtui. 3 kortisonipiikkiä ja yli 6 kk kaiken fyysisen työn ja liikunnan jälkeen se on kunnossa.
Olen urheillut ihan ok tasolla monessa lajissa elämäni aikana, urheilu on ollut elämässäni jokapäiväistä niin pitkään kuin muistan. En ole koskaan ollut urheilematta kuin nyt. Tulee noin vuosi nyt täyteen tekemättä mitään. Se masentaa minua.
Olen tullut hyvin vihaiseksi ja ärtyneeksi ihmiseksi. Ja nyt huono käytökseni on aiheuttanut isoja seuraamuksia. Eilen aloitin työt loman jälkeen. Töissä saan kuulla, että keskiviikkona on puhuttelu minun asenteen takia. Tuleeko potkut? vähän pelkään joo. Ja kun menin kotiin, ennen kuin ehdin sanoa mitään kihlattuni haluaa jättää minun, koska viimeiset puoli vuotta olen vaan istunut luurit päässä tietokoneella.
Rahahuolia on vaikka kuinka paljon. Tajusin myös, etten ole kuunnellut yhtään musiikkia puoleen vuoteen.
Kaverit on kadonneet. Minulla ei ole yhtään kaveria enää. Minulla oli kaveriporukkaa, jonka olen tuntenut yläasteelta, mutta en ole pitänyt heihin yhteyttä. Ja en ole vuoteen osallistunut yhteisiin ajanviettoihimme. Sen takia kun en ole jaksanut. Mitään muuta syytä ei ole. Nyt kaverit kokoontuivat viikko sitten ja ensimmäistä kertaa yli 15 vuoteen minua ei kutsuttu. Se satutti minua syvästi.
Kihlattu sanonut pari kuukautta, että hae työterveyshuollon kautta apua. Niimpä minä joka omasta mielestäni olen niin vahva henkisesti, että en ikinä masennus tai tarvitse mitään terapeutteja. Etsin psykoterapeutin nimen netistä, ja koska elokuun ekasta päivästä lähtien vaihdettiin työterveyshuoltoa, en tiennyt tätä. Psykoterapeutti uudessa työterveyshuollossa on minun äitini. Kyllä.. Minun äiti. Hajosin totaallisesti. Aloin vaan itkeä. Menetän kaiken ja en minä voi äitille soittaa saadakseni apua.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiatkuntoon

      Et sinä miehenä muniasi menetä, jos pirautat välillä kunnon itkut. Jos tunteitaan ei pura niin alkaa se sitten läikkyä työyhteisössä, ja kotiväki tympääntyy. Varmaan työkaverit haluavat auttaa ja ymmärtää sinua. Ota ihan järjen kannalta ja suostu hakemaan hoitoa, jos asia otetaan työpaikalla puheeksi.
      Ja jos yksipuolisesti ottaa yhteyttä kavereihin, niin lopulla jää yksin. Urheilemaankin voi aina alkaa uudestaan.
      Vaikuttaa että taidat olla hieman masentunut ja väsynyt.

    • harmaakissa

      Hei, hienoa että oot hakemassa apua. Itse ainakin naisena arvostan miestä, joka ymmärtää hakea apua silloin jos sitä tarvitsee. Masennus voi tulla kenelle tahansa.

      Työterveyshuollossa on varmasti muutakin auttamaan kykenevää henkilökuntaa kuin terapeuttiäitisi. Jos siellä ei ole muita psykologeja tms, myös ihan yleislääkäri voi auttaa mielenterveysasioissa. Ota yhteyttä sinne ja kysy, mitä apua voisit saada. Varmasti siellä ymmärretään, ettet voi äitisi kanssa noista asioista puhua.

    • Paras-ratkaisu-

      ongelmiisi on logoterapia... sitä voi harrastaa ammatilaisen kanssa tai yksin... siinäkin sen paremmuus.. Aloita vaikkapa kirjasta V E Frankl "Ihmisyyden rajalla" ja jatka siitä eteenpäin jos siltä tuntuu ja tuntuuhan se...
      Hyvää matkaa kohti normaalia elämää... koskapa tuon kirjan luettuasi et voi kulkea muuta kuin oikeaan suuntaan. Hyvää matkaa, trevlig resa.

    • vetelyys

      Varmaan joku työterveyshuollon johtaja tms. pystyy järjestämään sinulle toisen psykoterapeutin, jonka luona asioida, kun vaihtoehtona on terapeutti, johon sinulla on lähiomaissuhde. Luulisi, että tuollaiseen tilanteeseen on ihan oma ohjeistuksensakin, ja että sinulla on oikeus toiseen terapeuttiin ilman, että äitisi saa edes tietää koko asiasta.

      Ota yhteys johonkin sinulle läheisimpään ihmiseen kaveripiiristäsi ja ehdota jotain yhteistä puuhaa porukan kanssa: jos mökki- tai kalastusreissuun ei ole energiaa, niin miten olisi vaikka peli-ilta?

      Ehkä kaikkein tärkeintä ja akuuteinta olisi, että saisit välit kihlattuun korjattua. Sain sen käsityksen, että olette kaikesta huolimatta vielä yhdessä? Kerro hänelle, että terapeutin hankkiminen on suunnitelmissasi (jos se on ja jos saat toisen terapeutin äitisi tilalle) ja että haluaisit jatkaa kihlattusi kanssa (jos haluat), mutta että tarvitset nyt aikaa kerätä voimia ja päästä takaisin raiteillesi. Olisiko teillä mahdollisuutta esim. lähteä johonkin reissuun kahdestaan syksyn alkaessa? Vaikka vain hotelliviikonlopulle?

      Joku toinen voisi antaa suorastaan päinvastaisia ohjeita, mutta minä neuvon sinua laatimaan listan näistä tärkeistä ihmissuhteita ylläpitävistä tehtävistä ja toteuttamaan niitä systemaattisesti vähän kerrassaan, ja muista levätä paljon niiden välillä, ettet ylikuormitu.

      Ihmissuhteista huolehtiminen on tilanteessasi tärkeää, ja niiden suurin välitön uhka lienee ärtyisyytesi ja pahantuulisuutesi, jotka ovat osa mielialaongelmaasi. Ärtyisyys voi osittain johtua itkun ja pahan olon patoamisesta sisällesi. Sinun on siis vapautettava sitä tuhoisaa energiaa mm. itkemällä, myös aerobinen liikunta voi auttaa pahan energian vapauttamisessa. Keskusteluterapiasta voi olla paljon apua myös tässä, kunhan terapeutti ei ole oma äitisi..

      Opettele tunteidenhallintaa. Kun paha tunne vyöryy sisältäsi, koeta tietoisesti tunnistaa se siten, että nimeät sen. Sinun on löydettävä sille kielellinen nimi (esim. "viha", "pelko", "pettymys", "raivo"...), minkä jälkeen voit helpommin hallita sitä ja estää sitä kohdistumasta väärin tai väärällä tavalla, esim. toisiin ihmisiin.

    • Anonyymi

      Ei itkeminen ole huono asia.Tunteet on sallittu.Itke vaan jos se helpottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe