Hurja tapaus.. ei lääkitystä, voiko selvitä ilman?

kysyvä_ei_tieltä_eksy

Itselläni ei ole kaksisuuntaista mielialahäiriötä, mutta tapasin jokin aika sitten miehen joka kertoi että hänellä on ja ei käytä laisinkaan lääkitystä... En seurustele kyseisen henkilön kanssa ja mitä enemmän opin tuntemaan niin en edes haluaisi... Mutta jotenkin minussa herää tiedonhalu, olen aika utelias asioiden suhteen joihin en ole aiemmin törmännyt, ja mietin että onko tämä ihminen oikeasti tälläinen (eli suomeksi sanottuna aikamoinen "hirviö") mitä alta voitte kohta lukea vai maniako saa ihmisen tuollaiseksi? Tietysti yksilökysymyksiä ja riippuu ihmisen perusluonteestakin..

Olen netistä lukenut paljon asiasta ja lukemani perusteella kuulostaa aika hurjalta jos ilman lääkitystä on. Toki saattaa olla lievempi muotoinen, mutta kuitenkin, jotenkin ihmetyttää pystyykö kontroilloimaan elämäänsä niin että lääkitystä ei tarvita. Mm. tekee työnarkomaanin lailla töitä, yövuoroja, nukkuu todella vähän, ei pidä lomia jne. tasapainoisista elämäntavoista ei siis voi puhua.
Kun ottaa alkoholia on aikamoisen hurjaa touhua meno silloin, kukaan ei pysy siinä menossa mukana. Seksisuhteita. Netissä seksiviestittelyä useiden naisien kanssa. Valehtelua, hyvin vähäpätöisistä asioista myös, sanoo esim. olleensa töissä vaikka ei ollut - valehtelulle ei ollut mitään tarvetta. Puhuu kuitenkin silmät kirkkaina että naisseikkailu yms. touhut on taakse jäänyttä elämää, nuoruuden juttuja, nyt hieman yli 30-vuotias. Monet jotka eivät hyvin tunne pitävät erittäin mukavana, auttavaisena, kilttinä ihmisenä, ehkä syvimmillään saattaa sellainen ollakin, mutta kun oppii paremmin tuntemaan, näistä luonteepiirteistä ei tietoakaan. Hermostuu helposti. Varsinkin jos kuulee että hänestä puhutaan asioita. Osaa kiemurella vaikeista asioista todella loistavalla tavalla, eli ei ota vastuuta, ei näe tehneensä väärin. Ei tunne empatiaa. Kohtelee ihmisiä, erityisesti naisia kuin roskaa, haluaa että pomppivat hänen pillinsä mukaan niinkuin hän tahtoo. Yhtenä päivänä puhuu toista, seuraavana toista. Ei pidä lupauksiaan. Tunteistaan ei pysty puhumaan. Täysin lukkiintunut koko ihminen. Oma ulkonäkö merkitsee hänelle todella paljon. Raha-asioista en tiedä, mutta luulen ettei laita rahaa tuulemaan, perusta firmoja tms. mitä ilmeisesti manian huumassa ihminen saattaa tehdä. Eli se asia taitaa olla "normaalilla" tolalla.
Elääkö tämä ihminen illuusiossa että pärjää sairautensa kanssa, vai onko maniassa tai hypomaniassa tällä hetkellä ja luulee kaiken ja itsensä olevan hienoa ja mahtavaa?

Olisi erittäin mielenkiintoista ja auttavaa kuulla niiden mieleipiteitä joilla on kaksisuuntainen tai niiltä jotka elävät ihmisen kanssa joilla tämä on.
Onko tämän henkilön kohdalla bipo joka puhuu vai onko kyseessä vaan yksinkertaisesti aika törkimys mies?

6

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lähimmäinen

      hirveetä menoa se on ilman lääkitystä,mutt kun ei pakolla saa hoitoon vasta sitten ku ihminen on vaaraksi itselleen tai muille?...kuhan sekoilevat ja ,lähipiiri kärsii.

    • lähimmäinen

      jatkoksi vielä , selvä bibo ja tarvii lääkkèet ehdottomasti

    • suvaitse

      Anna toisen olla ja lopeta ainakin hänen leimaamisensa kaksisuuntaiseksi tai miksi tahansa muuksi typeryydeksi. Jättämällä tuollaisen käytöksen pois osoitat arvostusta ja suvaitsevaisuutta erilaisia ihmisiä kohtaan. Huumeita ei tarvitse kukaan. Käyttö on jokaisen oma valinta, joten älä puutu siihen. Jos hänen persoonansa ei sinua miellytä, mene muualle.

    • kysyvä_ei_tieltä_eksy

      Itse hän sanoi saaneensa diagnoosin kaksisuuntaisesta, joten en nyt mielestäni leimaamassa ole, kukin elää elämäänsä juuri niinkuin haluaa. Ja en myöskään ole hänelle lääkitystä hommaamassa :) kuten sanottu tekee niinkuin tekee. Silkasta mielenkiinnosta täällä kyselen, eli kait se sitten välittämistä myöskin on, tiedän että on aikaisemmin yrittänyt itsemurhaa, en missään nimessä haluaisi jonakin päivänä kuulla että päätti päivänsä :( .
      En tiedä onko hänellä ketään kenelle avautua asioista vai haluaako mania vaiheessaa edes avautua kenellekään? Joskus tuntuu että on hetkiä jolloin muurit laskee ja näkee että kaikki ei olekaan niin loistavasti sitten kuitenkaan, jos vähän pääsee lähelle, tästä seuraa sadan metrin pakitus ja asenne "en tarvitse ketään en mitään"..

      • Bipopää

        Aika moni bipo saa oikean diagnoosin vasta todella myöhään, takana voi olla vuosikausien väärää hoitoa muka tavalliseen masennukseen. Lisäksi moni ehtii sotkea asiansa todella pahasti, erityisesti tietysti noina mania-aikoina. Tuttavasi on siitä onnellisessa asemassa, että diagnoosi on jo olemassa. Kyllä hänenkin vauhtinsa tuosta vielä lopahtaa. Siinä vaiheessa kun hän on joko aivan masentuneena sängyn pohjalla tai sössinyt kaikki asiansa aivan sietämättömälle tolalle, niin kyllä silloin alkaa todennäköisesti hoitomotivaatiotakin löytymään. Kun diagnoosi on, niin saapa sitten ainakin heti oikeanlaista hoitoa.


    • Justbipolar4ever

      Itse olen bipo ja tuossa osa kuulosti kyllä ihan hypomanialta. Ihmisellä on kuitenkin oma persoonallisuus ja sitten se kaksisuuntainen mielialahäiriö siinä päällä eikä niitä kahta pidä sotkea keskenään. Ei näitä juttuja pysty yleistämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe