Työssä käyvä työkyvyttömyyseläkeläinen?

e-imee-kaaliin

Miten työkyvytön voi käydä töissä, eikö työkyvyttömyyseläke perustu siihen ettei pysty työntekoon terveydellisistä syistä?

34

845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Odotan.terveyttä

      Itse olen työkyvyttömyyseläkeläinen. 100% Ollut jo useamman vuoden. Fyysisiä juttuja. Heti alussa sain uhkaukset ja ukaasit, että jos menen töihin, myymään vaikka arpalippuja, en saa työskennellä 3 kuukautta enempää per vuosi eivätkä tulot saa ylittää muistaakseni 700 jöpötintä enempää per kuukausi. Että ei noilla perusteilla kovin laajaa makkarakauppaa voi perustaa. Jos joku 100% työkyvytön tekee täyttä vuotta edes osa-aikaisena, se narahtaa verotusvuoden jälkeen. Ellei vedä palkkaa käteensä, rahat handuun, vero nolla.
      Eläkkeen saa laittaa hyllylle muutamaksi kuukaudeksi ja paiskoa töitä niin hulluna, että kropasta tulee tuplasti työkyvytön.
      Olen paiskinut töitä ja tulen paiskimaan. Osittain. Syksyllä minusta tulee terve 100% koska pääsen normaaliksi "vanhuus"eläkeläiseksi. Sen jälkeen ei taida olla estoja tienata mitä huvittaa. Eläkkeen lisäksi.

    • Odotan.terveyttä

      Onhan myös osa-aikaisia työkyvyttömiä. Se luokitus minua huvittaa. Kuka poppamies voi määritellä, että joku ei ole kokonaan työkyvytön vaan pystyy tekemään töitä esimerkiksi 3 - 4 tuntia päivässä? Tuollaista minullekin ehdotettiin vaan en suostunut.

      • Eikös tuo ole ihan hyvä juttu tuo osa-työkyvyttömyyseläke. Se ei liene ikään sidottu eikä vaatine sairauspoissaoloja edeltävästi.


    • Tästä tuli mieleen kysymys: jos on ennen eläkeikää työkyvyttömyyseläkkeellä, jatkuuko tke maailman tappiin, vai muuttuuko se automaattisesti vanhuuseläkkeeksi, kun tulee eläkeikään?

      • Odotan.terveyttä

        Olen ymmärtänyt, että se on valintakysymys ja on mahdollisuus ottaa normaali vanhuuseläke. Tai muuten on mentävä taas lääkärille ja alettava vaatia terveen papereita :)


      • bessie-

        Kaupunkilaisjärjellä ajatellen luulisi, ettei työkyvyttömyyseläkkeellä voi olla vanhuuseläkeiän saavutettuaan?

        Ajattelen, että sillä millaisella eläkkeellä olet on oikeasti merkitystä, koska etuudet ja oikeudet kai määräytyvät sen mukaan millä eläkkeellä olet?
        Varmaankaan vanhuuseläkkeellä oleva ei voi hakea sellaiseen kuntoukseen johon työkyvyttömyyseläkkeellä oleva voi, janiinpoispäin?


      • Mun eläkepäätöksessä lukee että sitä maksetaan siihen asti kunnes pääsen vanhuuseläkkeelle, eli ei ole määräaikainenkaan.
        Myöskin jos mun terveydessä tapahtuisi muutos parempaan päin niin olen ilmoitusvelvollinen siitä ja silloin tietenkin menetän eläkkeeni.


      • Jossain luki et työkyvyttömyyseläke muuttuu automaattisesti vanhuuseläkkeeksi?


      • osakyvytönkykenevä

        "Nitta:
        "Mun eläkepäätöksessä lukee että sitä maksetaan siihen asti kunnes pääsen vanhuuseläkkeelle, eli ei ole määräaikainenkaan." (?)(?)

        Öyh, eikö "määräaikainen" ole sitä, että se päättyy määräajassa, eli silloin kun vanhuuseläkkeen kriteerit täyttyy?


      • osakyvytönkykenevä kirjoitti:

        "Nitta:
        "Mun eläkepäätöksessä lukee että sitä maksetaan siihen asti kunnes pääsen vanhuuseläkkeelle, eli ei ole määräaikainenkaan." (?)(?)

        Öyh, eikö "määräaikainen" ole sitä, että se päättyy määräajassa, eli silloin kun vanhuuseläkkeen kriteerit täyttyy?

        Ei, vaan siinä voi lukea että maksetaan vain jonkun aikaa jolloin on käytävä lekurissa arvioimassa tilanne uudestaan.


    • ö-Öö

      Töitä monenlaisia.

      Hyvin harva työkyvyttömyyseläkeläinen, mikään muukaan eläkeläinen on aidosti kykenemätön työhön. Ehkä jonkinlaisiin töihin, mutta ei tietenkään kaikkiin maapallon töihin, aina olemassa jotain, mihin pystyisi.

      Suomessa työkyvyttömyyseläkettä käytetään kai aika usein lorvikatarriin tai yksinkertaisesti siihen, että mitään töitä ei ole saatavilla.

      Kaks koulukuntaa eläkeläispummeissa.

      Yks typerä sukulaiseni keksi, että synnynnäinen sydänvika. Se leikattiin. Kundi tuli hienoon kuntoon, mutta jyrkästi kieltäytyi uudelleenkoulutuksesta tai alanvaihdosta. Tyyppi ollut viiskymppisestä elkeläinen ja osallistuu sauvakävelykilpailuihin, talkoisiin jne innokksaati, elmänsä kunnossa. Ja eläke juoksee. Oikein tyytyväinen elmäänsä muitten siivellä.

      Ja yks kaveri oli ihan romuna. Samaa kaavaa, sydänleikkaus, muitakin vikoja. Leikkelivät jne. Noh, työhaluinen mies, kouluttautui uuteen ammattiin alle kuuskymppisenä. Noh, nykyisin pirun terve ja kortistossa, ei se pääse enää ikinä töihin, liian vanha, eikä muutaman sadan kilometrin päässä ällä hetkellä töitäkään. Keittelee kaurapuuroa veteen ja on wittuuntunut.

      Kyllä eläkeläinen töit saa aina tehdä. Jos osoittautuu, että työkyky palautunutkin, tukijaiset pois. Jos tekee liikaa töitä, tukijaiset pois. Mutta jos tekee pikkasen hommia alalla, mikä ei ole oma ala, mistä "joutunut", saahan sitä tehdä lisäansiota.

      Kyllä entinen metsurikin aina voi puhelinseksihommia tehdä, vaikka makais sängyssä halvaantuneena, jos muuten kelpaa sellaista tekemään.

      =DW=

      • prrrrr.kuka.se.siellä

        Mies-metsuritko puhelinseksi linjoille? Soittelevatko naiset aktiivisesti? Homot ehkä.


      • ö-Öö
        prrrrr.kuka.se.siellä kirjoitti:

        Mies-metsuritko puhelinseksi linjoille? Soittelevatko naiset aktiivisesti? Homot ehkä.

        Hmm.

        Eikö nainen voi olla metsuri? Toi muuten kiintoisaa, oletat, että naiset eivät soittele seksilinjoille, tai eivät käytä treffipalveluita. Tota, miten sellasia palveluita yleensä voi ola olemassa, jos ainoastaan miehet käyttävät niitä?

        =DW=


    • jakehtaavieläkehua

      Sitä minä täällä ihmettelen kun meitin kylällä työkyvytön metsuri kiertelee puita kaatamassa paikallisen yrityksen leivissä vaimon piikkiin, itse saa tienata vain jonkin tietyn summan, muuten palaa eläke. Saa sitten vaimo paremman ansiosidonnaisen kun lomautetaan aina silloin tällöin, ihan Kreikan meininkiä.

      • Laitonta-puuhaa

        eikö tuossa ole työnantajallakin jokin vastuu, voi tulla iso ongelma vakuutuksien kanssa jos jotain sattuu


      • Siatloisiiainavaan

        Käräyttäkää ihmeessä! Ei muuta kuin anonyyminä verottajalle ilmoitus verovihjelomakkeen kautta ja KELA:lle kans.


    • Psykoterapeutitar

      Olen ollut kohta vuoden sairaslomalla ja odotan työkyvyttömyyseläkkeelle pääsyä. Pystyn osa-aikaisesti tekemään töitä, mutta kiihkeään tietokoneohjelmoituun vanhustyöhön en enää pysty. Kävelyvauhtini ei tänään riitä edes osa-aikaiseen vanhustyöhön. Täytyy itse keksiä ja järjestää itselleen töitä, joita teen hyvällä omallatunnolla ja koen työn nyt mielekkääksi.

      • Entä osatyökyvyttömyyseläke?


      • Psykoterapeutitar

        Ei riitä kävelyvauhti osa-aikaiseen vanhustyöhön!


      • Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Ei riitä kävelyvauhti osa-aikaiseen vanhustyöhön!

        Vanhustyötä on monenlaista, kaikissa paikoin ei kävellä kilpaa.


      • Totta.Jos-tahtoo
        siilimuori2 kirjoitti:

        Vanhustyötä on monenlaista, kaikissa paikoin ei kävellä kilpaa.

        Töitä voi tehdä rollaattorillakin lykkien tai aisalla istuen :D


      • bessie-
        Totta.Jos-tahtoo kirjoitti:

        Töitä voi tehdä rollaattorillakin lykkien tai aisalla istuen :D

        Paljon tehdään istumatyötäkin.
        Rollaattorin avulla on helppo esimerkiksi käydä ruokalassa, kävelykeppiä käyttävä tarvitsee apua tarjottimen kanssa.


      • Totta.Jos-tahtoo kirjoitti:

        Töitä voi tehdä rollaattorillakin lykkien tai aisalla istuen :D

        Voi veikkosten voi toki :).


      • Psykoterapeutitar

        Totta! Sellasekshan se työnteko muutenkin menee, kun eläkeiät nousevat. Rollat rivissä, vessakorokkeet kusessa!
        Ei vanhustyö ole nykyisellään mitenkään muutenkaan mielekästä. Jonninjoutavaa hommaa, mitä muutamat vuosikymmenet silloin tällöin jo tein, kyllästymiseen asti!
        Työkyvyttömyyseläkkeen odottelua ja kohtuullista ja mielekästä työntekoa :) Niin se vaan nyt menee :)


      • ö-Öö
        bessie- kirjoitti:

        Paljon tehdään istumatyötäkin.
        Rollaattorin avulla on helppo esimerkiksi käydä ruokalassa, kävelykeppiä käyttävä tarvitsee apua tarjottimen kanssa.

        Niin

        Itseä kummastuttanut aina toi jauhaminen työkyvystä, kaikki johonkin pystyy. Tullut vuosien varrella kirjoitettuakin aina joskus aihesta. Aika usein epäilyttää, "työkyvyttömyys" useilla synonyymi lorvikatarrille. Kaikki tuntee sairaseläkkeellä olevia ihmisiä, jotka kyllä tekee jatkuvasti tohotaen vaikka mitä. Kaikkea muuta kuin töitä.

        Ylemmäs kirjoitin jotain vähän esimerkkiä. LAitan pari lisää, tuttavapiiristä. Yks CP-vammanen. Pakkoliikeet, puhe epäselvää, kävelee silleen ihmeellisessti kiemurrellen. Noh, ikänsä tehnyt töitä, autokuskinhommia, vanhustenhuoltoa, kaikenlaista. Ei ole sairaseläkkeellä- ikinä hakenutkaan. Toinen, pahempi, ei pysty kävelemään. Se tekee kokoonpanohommia ja sen sellaista lisätienestinä, se on eläkkeellä.

        Ja kolmas. En tiedä mikä sen veiva on. Se nyt vaan katkoo luitaan jatkuvasti, jokin synnynnäinen sairaus. Jotenkuten menee kepeillä, enenpi ajelee tuolilla. Lapsena olivat ennustellet sen elinikääkin.Vaan, kaveri ikänsä tehnyt töitä, konttorihommia, kaikenlaisia, kouluttautunutkin. Ollut valtiolla virassakin useamman kymmenen vuotta, ei halua sairaseläkkeelle, vaikka kuulemma lekurit joskus ehdotelleet. Sisukas mies, asustelee sinkkuna ja onhan sillä niitä sairiksia, jos sattuu jokin käsi menemään poikki. Mutta duuni erittäin tärkeä osa senkin elämää, ihan kuin kaikilla muillakin, normaaleilla ihmisillä. Se vaan sattuu olemaan vammainen.

        Mun mielestä ihminen pystyy aina tekemään jotain. un ihminen kuolee, tekeminen loppuu. Kai jokainen nähnyt ohjelmia telkkarista ja lukenut juttuja neliraajahalvaantuneesta mimmistä, joka kirjoittanut kirjan, avustajan avulla silmiään heiluttelemalla ? Esiintynyt promoamassa kirjaansa telkkarissakin tosiaan ja terävä pimatsu, tosin sillä tosiaan ei oikein toi fysiikka pelaa.

        Niettä mua tympii kaikki pummit, jotka vaan haaveilevat loispummieläkevuosistaan ja pahimmillaan vieläpä sairaseläkeläisinä. Joistain ei tosiaan ole töihin, mutta kyllä ne todella erikoisen sairaita sitten täytyy olla.

        =DW=


      • ö-Öö
        ö-Öö kirjoitti:

        Niin

        Itseä kummastuttanut aina toi jauhaminen työkyvystä, kaikki johonkin pystyy. Tullut vuosien varrella kirjoitettuakin aina joskus aihesta. Aika usein epäilyttää, "työkyvyttömyys" useilla synonyymi lorvikatarrille. Kaikki tuntee sairaseläkkeellä olevia ihmisiä, jotka kyllä tekee jatkuvasti tohotaen vaikka mitä. Kaikkea muuta kuin töitä.

        Ylemmäs kirjoitin jotain vähän esimerkkiä. LAitan pari lisää, tuttavapiiristä. Yks CP-vammanen. Pakkoliikeet, puhe epäselvää, kävelee silleen ihmeellisessti kiemurrellen. Noh, ikänsä tehnyt töitä, autokuskinhommia, vanhustenhuoltoa, kaikenlaista. Ei ole sairaseläkkeellä- ikinä hakenutkaan. Toinen, pahempi, ei pysty kävelemään. Se tekee kokoonpanohommia ja sen sellaista lisätienestinä, se on eläkkeellä.

        Ja kolmas. En tiedä mikä sen veiva on. Se nyt vaan katkoo luitaan jatkuvasti, jokin synnynnäinen sairaus. Jotenkuten menee kepeillä, enenpi ajelee tuolilla. Lapsena olivat ennustellet sen elinikääkin.Vaan, kaveri ikänsä tehnyt töitä, konttorihommia, kaikenlaisia, kouluttautunutkin. Ollut valtiolla virassakin useamman kymmenen vuotta, ei halua sairaseläkkeelle, vaikka kuulemma lekurit joskus ehdotelleet. Sisukas mies, asustelee sinkkuna ja onhan sillä niitä sairiksia, jos sattuu jokin käsi menemään poikki. Mutta duuni erittäin tärkeä osa senkin elämää, ihan kuin kaikilla muillakin, normaaleilla ihmisillä. Se vaan sattuu olemaan vammainen.

        Mun mielestä ihminen pystyy aina tekemään jotain. un ihminen kuolee, tekeminen loppuu. Kai jokainen nähnyt ohjelmia telkkarista ja lukenut juttuja neliraajahalvaantuneesta mimmistä, joka kirjoittanut kirjan, avustajan avulla silmiään heiluttelemalla ? Esiintynyt promoamassa kirjaansa telkkarissakin tosiaan ja terävä pimatsu, tosin sillä tosiaan ei oikein toi fysiikka pelaa.

        Niettä mua tympii kaikki pummit, jotka vaan haaveilevat loispummieläkevuosistaan ja pahimmillaan vieläpä sairaseläkeläisinä. Joistain ei tosiaan ole töihin, mutta kyllä ne todella erikoisen sairaita sitten täytyy olla.

        =DW=

        Lisään

        Monesti maininnut naapurin yksjalkaisen karjakon. Sillä oli mennyt jalka niittokoneessa nuorena. Mitäpä siitä, väänsi silleen hassusti yhdellä jalalla polkupyörällä ja kepin kanssa. Näin sitä joskus ennen sen kuolemaa. eleli aika vanhaksi. Se asui talossa, jonka kattoa se oli ollut rakentamssa ja naulaillut kattoakin, talon rakentamisen aikaan se oli jo täyttänyt seitsemänkymmentä. Pirtsakka pimatsu, se vaan vähän klenkkasi. Nojoo, olihan tuo omalla mutsillakin jalka aika kurja, nossain hevoskärryssä sen telonut tyttösenä, kyllä se töitä teki. Ja olihan tuo omalla fatsillakin proteesi toisessa jalassa, metsähommia teki paljon muitten hommien lisäksi.

        Että kun noita live-esimerkkejä ihmisistä, jotka eivät ole työtävieroksuvia, kammottaa joskus lukea tämän palstan pummien kirjoituksia.



        =DW=


      • trollaaja
        ö-Öö kirjoitti:

        Lisään

        Monesti maininnut naapurin yksjalkaisen karjakon. Sillä oli mennyt jalka niittokoneessa nuorena. Mitäpä siitä, väänsi silleen hassusti yhdellä jalalla polkupyörällä ja kepin kanssa. Näin sitä joskus ennen sen kuolemaa. eleli aika vanhaksi. Se asui talossa, jonka kattoa se oli ollut rakentamssa ja naulaillut kattoakin, talon rakentamisen aikaan se oli jo täyttänyt seitsemänkymmentä. Pirtsakka pimatsu, se vaan vähän klenkkasi. Nojoo, olihan tuo omalla mutsillakin jalka aika kurja, nossain hevoskärryssä sen telonut tyttösenä, kyllä se töitä teki. Ja olihan tuo omalla fatsillakin proteesi toisessa jalassa, metsähommia teki paljon muitten hommien lisäksi.

        Että kun noita live-esimerkkejä ihmisistä, jotka eivät ole työtävieroksuvia, kammottaa joskus lukea tämän palstan pummien kirjoituksia.



        =DW=

        Voisit trolli ottaa oppia esimerkeistäsi ja menisit oikeisiin töihin.


      • ö-Öö
        trollaaja kirjoitti:

        Voisit trolli ottaa oppia esimerkeistäsi ja menisit oikeisiin töihin.

        Miten kommenttisi liittyy aloitukseen ja aloituksen aiheeseen?

        =DW=


      • trollaaja
        ö-Öö kirjoitti:

        Miten kommenttisi liittyy aloitukseen ja aloituksen aiheeseen?

        =DW=

        Mietihän sitä, trolli.


      • ihminenihmiselle
        ö-Öö kirjoitti:

        Niin

        Itseä kummastuttanut aina toi jauhaminen työkyvystä, kaikki johonkin pystyy. Tullut vuosien varrella kirjoitettuakin aina joskus aihesta. Aika usein epäilyttää, "työkyvyttömyys" useilla synonyymi lorvikatarrille. Kaikki tuntee sairaseläkkeellä olevia ihmisiä, jotka kyllä tekee jatkuvasti tohotaen vaikka mitä. Kaikkea muuta kuin töitä.

        Ylemmäs kirjoitin jotain vähän esimerkkiä. LAitan pari lisää, tuttavapiiristä. Yks CP-vammanen. Pakkoliikeet, puhe epäselvää, kävelee silleen ihmeellisessti kiemurrellen. Noh, ikänsä tehnyt töitä, autokuskinhommia, vanhustenhuoltoa, kaikenlaista. Ei ole sairaseläkkeellä- ikinä hakenutkaan. Toinen, pahempi, ei pysty kävelemään. Se tekee kokoonpanohommia ja sen sellaista lisätienestinä, se on eläkkeellä.

        Ja kolmas. En tiedä mikä sen veiva on. Se nyt vaan katkoo luitaan jatkuvasti, jokin synnynnäinen sairaus. Jotenkuten menee kepeillä, enenpi ajelee tuolilla. Lapsena olivat ennustellet sen elinikääkin.Vaan, kaveri ikänsä tehnyt töitä, konttorihommia, kaikenlaisia, kouluttautunutkin. Ollut valtiolla virassakin useamman kymmenen vuotta, ei halua sairaseläkkeelle, vaikka kuulemma lekurit joskus ehdotelleet. Sisukas mies, asustelee sinkkuna ja onhan sillä niitä sairiksia, jos sattuu jokin käsi menemään poikki. Mutta duuni erittäin tärkeä osa senkin elämää, ihan kuin kaikilla muillakin, normaaleilla ihmisillä. Se vaan sattuu olemaan vammainen.

        Mun mielestä ihminen pystyy aina tekemään jotain. un ihminen kuolee, tekeminen loppuu. Kai jokainen nähnyt ohjelmia telkkarista ja lukenut juttuja neliraajahalvaantuneesta mimmistä, joka kirjoittanut kirjan, avustajan avulla silmiään heiluttelemalla ? Esiintynyt promoamassa kirjaansa telkkarissakin tosiaan ja terävä pimatsu, tosin sillä tosiaan ei oikein toi fysiikka pelaa.

        Niettä mua tympii kaikki pummit, jotka vaan haaveilevat loispummieläkevuosistaan ja pahimmillaan vieläpä sairaseläkeläisinä. Joistain ei tosiaan ole töihin, mutta kyllä ne todella erikoisen sairaita sitten täytyy olla.

        =DW=

        Henkilöllä, jolla on diagnosoitu CP oireyhtymä on oikeus työkyvyttömyysetuuteen. Tarinan henkilöllä siis tämä etuus joko on tai ei ole diagnosoitua CP oireyhtymää. Tarinan toinen henkilö käy kokoonpanotyössä. Näin tekee moni muukin CP oireyhtymän omaava henkilö, kyseessä on kuntouttava, virikkeitä tarjoava ja päivää rytmittävä hoitoon verrattavissa oleva tapahtuma, josta henkilölle maksetaan pientä korvausta. Työ tulee alihankintana oikeista yrityksistä, jotka tehtävästä rahaa maksavat.
        Lääkäri arvioi jokaista työkyvyttömyyseläkearviontia tehdessään potilaan terveydentilan ja kyvyn tehdä työtä. Tämän pohjalta vakuutuslääkäri tekee omat lakiin perustuvat päätelmänsä. Työkyvyttömyyshakemuksessa punnitaan monia eri asioita, jotka vaikuttavat asiaan.
        Ihmistä yritetään aina tukea työnteossa, josta syystä se mahdollistetaan myös työkyvyttömyyseläkkeellä oleville. Ihminen voi saada tuntumaa siihen onko hän mahdollisesti valmis tekemään enemmänkin työtä. Ja jokaisesta eurosta kilahtaa yhteiskunnan verokirstuun sentti jos toinen. Luulisi sen sinua DW ilahduttavan.
        Monessa sairaudessa on suvantovaiheita, on helpompia kausia. Sillon työn tekeminenkin voi olla helpompaa.
        On niin paljon erilaisia ihmisiä, tarinoita, sairauksia.
        Ymmärryksesi sairastamisesta, sairaudesta on jotenkin niin ala-arvoista. Tunnut ilkeältä ihmiseltä.


      • Psykoterapeutitar

        Tottakai on mielekkäämpää tehdä töitä edes osa-aikaisesti, jos se on vaan mahdollista. Itseni kohdalla se on mahdollista, jos työ sen mahdollistaa. Työ on vaan tehty sellaiseksi, etten sitä enää pysty edes osa-aikaisena tekemään, vaikka vakituinen työpaikka onkin. Saa nyt joku nopeakinttuinen halvemmalla palkattu nuori tehdä töitä sijaisenani.
        Kaikkein kalleinta on näin sairaslomalaisena aikaani kuluttaa ja työkyvyttömyyseläkettä, nykyisin nimeltään kuntoutusraha, odottaa.
        Työelämän muutoksille en voi mitään. Vielä vähän aikaa sitten osa-aikainen työnteko oli työssäni mahdollista.


      • Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Tottakai on mielekkäämpää tehdä töitä edes osa-aikaisesti, jos se on vaan mahdollista. Itseni kohdalla se on mahdollista, jos työ sen mahdollistaa. Työ on vaan tehty sellaiseksi, etten sitä enää pysty edes osa-aikaisena tekemään, vaikka vakituinen työpaikka onkin. Saa nyt joku nopeakinttuinen halvemmalla palkattu nuori tehdä töitä sijaisenani.
        Kaikkein kalleinta on näin sairaslomalaisena aikaani kuluttaa ja työkyvyttömyyseläkettä, nykyisin nimeltään kuntoutusraha, odottaa.
        Työelämän muutoksille en voi mitään. Vielä vähän aikaa sitten osa-aikainen työnteko oli työssäni mahdollista.

        Hakeudu sellaiseen työhön missä ei kinttuja juuri tarvita.


      • Psykoterapeutitar

        Totta! Uudelleenkoulutukseen ja uutta työtä hakemaan. Hyvä idea ja realistista!


    • tuottavuusautomaattiko

      Työkyvyttömät joutuu käymään töisssä elääkseen. Suurempi ongelma on se, että työkykyiset ja työhaluiset eivät saa tehdä työtä Suomessa koska heitä irtisanotaan ihan urakalla työttömiksi. Tätä prosessia kutsutaan yt-neuvotteluksi.
      Jonkunhan ne työt on kumminkin tehtävä ja sitten tämä työnteko velvollisuus jää osatyökykyisille ja työkyvyttömille.
      Näin Suomessa toimii "tuottavuusmekanismi".

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe