Venlafaxin actavis 75mg lopetus?

Adfgdgdgd

Hei!

Onko joku lopettanut lääkkeen, niin ettei ole tullut pahempia sivuoireita? Miten se tapahtuu? Vähentämällä lääkettä? Mutta eihän sitä lääkettä saa puolittaa/katkoa? Vai pitääkö tehdä, niin että joka toinen päivä ottaa? Oon syönyt sitä nyt jotain yli 2 vuotta. Saisiko sitä edes syödä, niin kauan? Joku väitti että enintään 6kk saa käyttää sitä? Kuitenkin lääkäriltä kysyisi, niin sanoo vaan että pikkuhiljaa...

24

2185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gjhv

      Pääseekö tuosta eroon? En haluaisi loppuelämän syödä tota?

    • apujaapuja

      Tips for tapering off Effexor and Effexor XR (venlafaxine)
      http://survivingantidepressants.org/index.php?/topic/272-tips-for-tapering-off-effexor-and-effexor-xr-venlafaxine/

      "Aka Efexor, Elafax, Trevilor, Venlafaxina, Venlor, Ventab, Alenthus

      As with many psychiatric drugs, patients have had to write the book on Effexor withdrawal.

      Effexor comes in immediate-release form (tablets) and extended-release form in capsules (Effexor XR).

      As with other psychiatric drugs: Start with a reduction of 10% per month, calculated on the last dosage. (The amount of the reduction gets progressively smaller.) See Why taper by 10% of my dosage?

      Some people find they can go faster and some people find they have to go slower -- they can only tolerate decreases of a fraction of a milligram at a time.

      As with other psychiatric drugs, do not taper Effexor by taking a dose every other day! This is like playing ping-pong with your brain.

      Withdrawal from Effexor is thought to be brutal because it has a very short half-life (at most, about 15 hours for regular Effexor)."

      • dfgsdfgdfg

        Suomeksi kiitos, kun Suomessa asunkin ;)


      • Ghgvvcv

        Uskaltaako lopettaa?


    • Cyhfjdgdg

      Onko joku lopettanut? Miten olette sen tehneet? Minä siis otan aamuisin yhden kapselin tota venlafaxinia.

    • fdhdfjhdh

      Helppoa.
      Avaat kapselin ja karistat osan lääkkeestä menemään. Kokeile tätä viikon ajan ja lopeta lopulta lääkkeen syöminen kokonaan.

      • fdgfdgdfg

        Saako sen tehdä niin? Ai siis, ottaa osan lääkkeistä pois ja sitten laittaa sen kapselin takaisin kiinni?


      • Ihantotta__

        Onko tuo muka turvallista??


      • Hilbihj

        No miksei olisi turvallista ottaa pienempi annos? Onko vaarallista syödä pienempi annos ruokaa tai juoda kaljasta vaan puolet tai jättää tupakka kesken tai ottaa vain murunen aspiriinia?


      • Vjjvkob

        Te jotkut olette niin helposti höynäytettävissä että.. Syötte lääkettä joka on yhtä tehokas kuin lumelääke ja silti sillä on vakavia sivuvaikutuksia joita lääkeyhtiöt eivät halua myöntää ja sitten vielä kuvittelette ettei sitä lääkettä saisi ominpäin lopettaa.. Täydellisiä uhreja.


      • IlmosenJukka

        Itse söin reippaasti yli kymmenen vuotta kys. lääkettä melko suurillakin annoksilla ja se todellakin kannattaa lopettaa asteittain kuten todennäköisesti sullekin on lääkäri kertonut. Suosittelen parin viikon erissä vähentämään pienempään annokseen, ei niitä purkaa tarvi, siitä löytyy 37,5mg kapseli myös josta itse ilman suurempia oireita parin viikon jälkeen pudotin kokonaan pois. Pari päivää saattaa tuntua kummalliselta mutta menee kyllä ohi itsestään. Nou hätä. Mutta älä MISSÄÄN NIMESSÄ kokeile suuremmista annoksista lopettaa seinään.


    • jxz.kumcos

      Olen lopettanut, söin sitä ehkä suunnilleen yhtä kauan kuin sinäkin. Yhteensä yhteistä taivalta erinäisten psyykelääkkeiden kanssa lähemmäs 30 vuotta. Lopetin tuon viime vuoden lopulla, juurikin puolittamalla annostusta ja yhdessä kapselissa ollessani heitin osan kapselin sisällöstä pois. Vaiheittain noin kahden kuukauden aikana. Sivuoireita oli koko sen ajan, mutta olen niistä selvinnyt, eivätkä olleet, eivätkä tule olemaan lopettamisen esteenä. Ne tyypilliset sähköiskut lähes joka päivä noin puolen vuoden ajan. Ja tunne siitä, että sekunnin murto-osan ajan ei ole olemassa, se häviää jonnekin se pieni hetki. En tiedä millainen olin ulkopuolisen silmin silloin, mutta se hetki oli niin lyhyt, etten usko että se ulospäin näkyi. Ajoittain sähköiskutuntemukset tuntuivat ylivoimaisilta ja viimeiset niistä koin ehkä toukokuussa, eli noin puoli vuotta lopettamisen jälkeen. Luulin jo, etten niistä tule eroon pääsemään, mutta hyvin pääsin. Nyt olen vapaa tuostakin lääkkeestä ja hyvältähän se tuntuu. Olen lukenut muiden edesottamuksista vastaavassa tilanteessa ja kuulostaa siltä, että minä en helpolla päässyt, monet pääsivät paljon helpommalla. Kyllä se sinultakin siis onnistuu.

      • Yksilöllistä_

        Mutta se lääkkeen lopetus on yksillölistä jokaisella ihmisellä. Jotkut pääsee helposti eroon ja joillain taas se voi olla vaikeaa.


      • Yksilöllistä_
        Yksilöllistä_ kirjoitti:

        Mutta se lääkkeen lopetus on yksillölistä jokaisella ihmisellä. Jotkut pääsee helposti eroon ja joillain taas se voi olla vaikeaa.

        *Yksilöllistä


    • Hillbilll

      Ajatelkaa asiaa niin että se on sama tyyppinen juttu kuin lopettaa tupakan poltto. Olette riippuvaisia tavallaan päihdeaineesta vähän kuin nikotiini. Lopettaakseen pitää vähentää ja mitään sen mystisempää siinä pillerissä ei ole kuin missään muussakaan lääkkeessä tai alkoholissa tai tupakassa tai huumeissa.

    • Mietityttää_

      En ole saanut aikaiseksi lopettaa tuota lääkettä vielä. Mutta siis pitäisikö, niin tehdä, että kahden viikon ajan söisi tuota 75mg joka toinen päivä (ma,ke,pe,su)

      Sitten tuo 37,5mg ja lopetus?

      • 23423

        Vaikka niin jos se parhaalle sinusta tuntuu. Pääasia että vähennät annosta jos lopettaa haluat, etkä katkaise sitä seinään. Kokonaan lopettaminen sitten mahdollisimman pienestä annoksesta. Voimia! Itse lopetin juuri kuukausia jatkuneen bentsojen käyttöni ja oireita oli yhtenä päivänä.


    • paheenmerkeissä666

      Kaikki lääkkeet voi lopettaa, mutta kaikki lääkkeet lopetetaan alentamalla lääkeannoksen vaikuttavan aineen pitoisuutta. Kaikist lääkkestä pääsee myöskin eroon, aineet pois verestä, itse kun sen asian päättää.

      Tupakasta ja alkohlista pääsee myöskin eroon, riippuvuuden voi lopettaa milloin tahansa, kunhan sen lopettaa noin kahden viikon aikana niin välttyy pikku- ukkojen näkemiseltä.

      Nämä lopetusjutut on vaan ihan itse päätettävä. Jos e pysty päättämään niin sille ei sitten valitettavasti voi mitään,...päättämättömyys on suurin pahe.

    • touskitammi

      Helpsti pääsee eroon. Lopetat vaan ei mitään lopetusoireita sen kummemmin kun kahden viikon tai viikonkin aikana lopetetaan.

    • Ryynääjä

      Lopetin itse seinään 150mgx1pv. Ehdottomasti pikkuhiljaa, kuten muutkin neuvoneet. Usko mieluummin lääkäriä, koska hän on sinuun kontaktissa ja tuntee sinut. Häneltä saat avun loppupeleissä, jos tilanne sitä vaatii. Täältä sitä et saa :-/

      Itse sain todella pahat viekkarit: huimausta, näkö heitteli, aivosäpsyt, pistelyä kropassa, pääkipua, tunne-elämä heittelee eli masennus pahenee, joka ei johtunut masennuksesta vaan vierotuksesta (tässä tilanteessa moni palaa lääkkeeseen), mikään ei tunnu miltään, ylivireyttä / passiivisuutta, univaikeuksia.....

      Toisiksi pahimmat viekkarit olen juurikin saanut tästä aineesta, eli ei ollenkaan helppo juttu itselle.

      Lämpimät suihkut, sopiva fyysinen rasitus ja mielekäs tekeminen sai ajatukset pois viekkareista. Jos vaan istuu ja lukee mitä lopetusoireita tulee niin sekin pahentaa omaa tilaa, kun alkaa tarkkailemaan itseään liikaa. Pikkuannos iltaisin kukkaa auttoi itseäni selviämään pahimmasta ja toi unen. En suosittele kukkajuttuja, jos et ole aikaisemmin ollut tekemisissä. Jos sinulla on tuttu, joka tietää aineen mahdollisuudet niin häneltä saat varmaan apuja :-)


      Tzemppiä lopetukseen!

      • Ryynääjä

        P.s minulla kesti viekkarit noin 2-3kk


      • Mietityttää_

        Täytyy katsoa ensi vuoden puolella tuo lopetusjuttu!


      • Mietityttää_

        Kiitoksia tsempeistä! :)


    • Anonyymi

      Minä ki haluan lopettaa 75mg ottamista mutta en tiedä miten?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe