Haans paljastaa asuntolaina-KUSETUKSEN.

Haans

Asuntolainoja markkinoidaan jälleen aktiivisesti "marginaaleilla". Kas kummaa, markkinointi oikeisto-YLEssäkin ajoittuu juuri samaan aikaan kun pk-seudulla puhalletaan ilmaa elvytysrakentamiseen.

Mutta mikä onkaan totuus "alhaisen" marginaalin takana.? SAMA juoni kuin autokaupassa. Autokaupassa voidaan autoja myydä luotolla joko 0-korolla tai 20 % korolla, riippuen luottottajasta. Koskaan korko ei ole 0 % ja lähes aina käytännössä tuo 20 %. Autokaupassa suurin osa korosta peritään osana auton hintaa. Yksinkertaista ja kokoomusmaisen viekasta.

Asuntokaupassa toimitaan täsmälleen samoin. Merkittävä osa pankin asuntoluotosta on upotettu UUDEN asunnon neliöhintaan. Onnellinen sopuli luulee saavansa asunnon lainan vaikkapa 1%:n "marginaalilla" mutta tosiasiassa lainan korko lienee 5-10 %:n paikkeilla, miksei ylikin. Ylimääräinen pankin korko on UPOTETTU ASUNNON OSTOHINTAAN !

Juuri tästä syystä lainan ympärillä käy outo kähmintä, kuten hyyssärin sanomat ilmoittaa: "alhaisimman marginaalin saavat vain "hyvät" asiakkaat joilla on hyvä toimeentulo ja takaukset kunnossa".

Meillähän on totuttu jo kulutusluotoissa yleisesti siihen, että lainan TODELLINEN VUOSIKORKO ilmoitetaan jossain sivun alalaidassa 0,5 mm kokoisilla kirjaimilla ja se on aina mainoskoron monikerta !! Asuntolainoissa tämä todellinen vuosikorko salataan ja se jää vain muulin tiedoksi. Poislukien siis tuo ostohintaan upotettu pankin valtaisa lainasumma !!!!

Huh huh mikä petos, ei ihme että ette selviä veloistanne.
Kiskurikorkojahan ne teiltä perivätkin

50

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luukäteen

      Asia ei herätä suuressa yleisössä mitään tunteita, sillä yleisö ei enää ota lainaa. Tai siis, sille ei anneta lainaa.

    • Ilijitsi

      Tarkasti huomattu, toveri Haans.

      Viekkaasti pankki tosiaan venyttää laina-aikoja niin, että todellinen korko onkin se sama 20% kuin olisi, mikäli laina-aika olisi lyhyt mutta nimelliskorko tuo edellä mainittu.

      Ovela salajuoni.

      Tässä on vielä se, että PORRVARI ei katso hyvällä sitä, että tavallinen työssäkäyvä voi vaurastua asunnollaan niin, että kykenee asumaan siinä edullisesti eläkkeellään. Siksi PORRVARIn suunnitelmissa on VEROTTAA YHÄ KOVEMMIN JO KERRAN MAKSETTUA ASUNTOA, ikään kuin asunnon "omistaja" asuisi vuokralla. Näin varmistetaan ettei kukaan pääse lepäilemään PORRVARIN koneistossa vaan joutuu raatamaan sorvin ääressä LOPUN IKÄNSÄ tai joutuu kunnalliseen VAIVAISTALOON tai jopa JÄTELAVA-ASUNTOON tai VENEEN ALLE muiden köyhien kanssa jos ei TYÖ MAITA PORRVARIN RIKASTUTTAMISEKSI TAI TERVEYS EI ANNA PERIKSI sitä tehdä.

      Sitten nämä PORRVARIT ajavat etätöistään kotiin ok-kartanoihinsa DSG-manuaalivaihteisilla AUDEILLA ja WOLKSVAGENEILLA syöttäen rotukoirillensa (Suomen pystykoira) parempaa ruokaa kuin köyhät koskaan voivat saada, asuvat hienolla alueella ja jos köyhä sinne erehtyy niin pystykoira kusee hänen kintuillensa!

      Köyhä saa palkkioksi raadannastaan ikivelan, ulosottomiehen, lisävakuusvaatimukset, pakkohuutokaupan, herpeksen ja luottotietojen menetyksen PORRVARIN nauraessa räkäisesti käärmeennahkasaappaissaan joilla potkii velallisia KATUOJAAN JA VIEMÄRIIN!

      • Haans

        Laina-aikaa on pakko vedättää, sillä sopuli ei enää selviäkään velkataakastaan. Järjestetään "lyhennysvapaita" ja maksellaan VASTIKKEESEEN upotettuna huippu-KORKOJA !

        Todella kannattavaa puuhaa pankille, eikö totta

        NORDEA teki ennätystuloksen
        http://yle.fi/uutiset/nordea_teki_ennatystuloksen/5223083


      • kusettajatvapisevat

        PELKO 15 % korkotason paljastumisesta lisää kusettajien tarvetta tiivistää SUMUVERHOA:


        """""> Suomen Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna ehdottaa blogissaan, että suomalaiset pankit julkistaisivat jatkossa päivittäin parhaan asiakkaansa asuntolainan marginaalin.
        Nordean varatoimitusjohtaja Jussi Mekkonen ei lämpene ajatukselle. Hän muistuttaa, että marginaali perustuu useampaan asiakaskohtaiseen muuttujaan, jolloin julkisista marginaaleista ei olisi mitään hyötyä.

        ”Pitää paikkansa, että hinnat vaihtelevat eri paikkakunnilla ja eri asiakkailla. Luottojen hinnoittelu lähtee siitä, että myös pankin oma pääoma luokitellaan sen mukaan, millaisia riskejä pankin luottoihin sisältyy. Tästä johtuu puolestaan asiakaskohtainen hinnoittelu. Kolmas oleellinen seikka on asiakkaan suhde pankkiin. Onko hänellä sijoitettavaa varallisuutta, yritysyhteyksiä ja millainen mahdollisuus hän on pankille tulevaisuudessa”, Mekkonen summaa.

        ”Kun nämä kaikki laskee yhteen, ei julkistettavasta hinnasta olisi mitään hyötyä. Sillä hinnalla ei kuitenkaan tehtäisi kauppaa." <""""


    • UppelisUp

      Nostetaanpa Haansin aloitus, kun sentään liittyy asuntojen hintoihin.

      • Haans

        Ei ne "tulokset" tyhjästä tule, vaan pitkäjänteisestä KUSETUKSESTA:


        "Finanssiryhmä OP:n tulos ennen veroja kasvoi tammi-maaliskuussa neljänneksellä 320 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 257 miljoonasta eurosta. Tulos oli OP:n historian paras."


        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/op-ryhma-teki-ennatystuloksen/TijPAJUe

        Ilmankos, marmoripalatseja rakennellaan ja optioita jaellaan.


      • Haans

        Katsokaapas tätä:
        ================
        Pankki-kusettaja valistaa velkamuulia, että 6 vuotta olisi sulanut lainanlyhennyksestä pois mutta kun ei ole, niin ei ole. Ne ottivat omansa jo siinä huikeassa HINNASSA, aivan kuten autokaupassa, ja nyt uskottelevat paskahousuille aivan muuta:

        Nooan Tommi Rytkönen: 20 vuoden laina-ajasta sujahtanut yli kuusi vuotta pois.
        ------------------------------------------------------------------------------------------------

        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/asuntolainat-lyhenevat-ennatysvauhtia/z5rVJZAQ?ref=iltalehti:0e74&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=1.137464176.1507855243.1441085218

        Pankkien kannalta asuntolainojen poikkeuksellisen nopea lyheneminen on ongelmallista, sillä sisään ennustettua vuolaammin virtaavat miljardit pitää myydä eteenpäin.

        SAMASSA JUTUSSA MURJAISTAAN KUITENKIN KARU TOTUUS PÄIN NAAMAA.
        VELKATAAKKA VAIN KASVAA

        Euromääräisten asuntolainojen kanta oli kesäkuun lopussa 90,7 miljardia euroa, raportoi Suomen Pankki. Asuntomarkkinoiden volyymi on taantumassa hiipunut 15-20 prosenttia.

        TAAS ON NATSIT asialla, mutta istuvathan nyt oikein tukevasti PETOS-hallituksessa.


      • Haansthevelaton

        Finanssikriisi 2007–2009 oli maailmanlaajuinen pankki- ja rahoituskriisi. Kriisi alkoi Yhdysvalloista, jossa syynä olivat keskuspankin pitkään ylläpitämä matala korkotaso, maksukyvyttömien asiakkaiden holtiton asuntoluototus liittovaltion painostuksesta, asuntolainoille vuonna 1997 säädetyt veroedut, rahoituslaitosten valtava riskihalukkuus ja monikymmenkertaisella velkavivulla sijoittaminen, laajaksi paisuneen johdannaiskaupan läpinäkymättömyys, pankkivalvonnan vakavat puutteet ja lainsäädännön porsaanreiät.

        Finanssikriisin käynnisti asuntoluottojen subprime-kriisi, joka levisi nopeasti koko pankkisektorille. Yhdysvalloissa monet pankit ajautuivat vaikeuksiin, kun ne olivat jakaneet ihmisille holtittomastiselvennä niin sanottuja subprime-asuntoluottoja. Yhdysvaltain keskuspankki oli pitänyt korot vuosia historiallisen alhaisella tasolla (esim. 1,25 % vuonna 2003), mikä oli luonut osakkeiden ja etenkin asuntojen hintakuplaa. Lisäksi Yhdysvaltain hallitus ajoiselvennä luottolaitokset lainaamaan pääosin matalatuloisille. Tämä johti asuntolainoihin köyhille, joilla ei ollut edes 10 prosenttia asunnon hinnasta.

        Tätä nk. usa-syndroomaa seurasi 2009-2015 pitkittynyt EURO-kriisi, joka on sitä yhtä ja samaa "finanssikriisiä", jossa Suomikin nyt rypee ja jonka seurauksena natsihallitus haluaa alentaa teidän palkkoja:

        Suomeksi: Miljonäärit luotiin teitä velkakusettamalla:
        http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=390297
        ts. NE puhalsivat, sinä maksat !


      • Haans

        Kapitalistit ovat sensuroineet iltalehden kun alkoi tulla liian paljastavia juttuja.

        Mutta mietippä hetki, millä pankit tekevät ENNÄTYSTULOKSIA kun kapitalismi on konkurssissa ja tilanne on seuraava:

        >>>EKP laski torstaina talletuskorkoaan 0,1 prosenttiyksikköä -0,3 prosenttiin, pidensi arvopapereiden osto-ohjelmaansa maaliskuuhun 2017 asti ja laajensi sen kattamaan kunta- ja aluehallinnon joukkolainat.<<<<


      • oikeisto.jättipotti

    • BauHerr

      Mitä tekemistä pankilla on asuntojen myynnin kanssa?

      Uusien asuntojen hinnat ovat huippukorkeita sen vuoksi, että rakennusmääräykset on viritetty järjettömälle tasolle ja niiden päälle tulee rakennusvalvonnan mielivaltaiset vaatimukset.

      Esimerkiksi teoreettisten invalidien vuoksi on pakko rakentaa teoriassa esteettömiä rakennuksia. Tosin yksikään rakentamistani taloista ei käytännösä ole esteetön, koska teoreettisia invalidejä varten on tehty kriittisiin osiin esteettömyys fiktiivisellä varauksella.

      Esimerkki: yhteen kohteeseen jouduttiin suunnittelemaan yli 20 metrin fiktiivinen pyörätuoliramppi. Näin joudutiin piirtämään kaltevuusvaatimusten vuoksi. Tosiasiassa invalidi joutuisi maksamaan esteettömästä sisäänpääsystä reilusti yli 100.000 euroa, koska noin pitkä ramppi on ensinnäkin kallis ja toiseksi rampille pääseminen rinnetontilla edellyttäisi maansiirtoa tarvittavan serpentiinipolun rakentamiseksi.

      Teoriassa esteettömyys on toteutettu piirtämällä kuva. Lain kirjain on täytetty. Pyörätuoli-invalidillä ei ole mitään asiaa rakennukseen, ellei joku häntä sinne kanna. Tästä huolimatta on ollut pakko rakentaan pyörätuolin pyörähdyksen kokoisia WC-tiloja yms.

      Asumisen hinta johtuu veroista ja muista viranomaistoimista. Koroilla on hyvin vähän tekemistä rakennuskustannusten kanssa. Nykynormien mukaista pytinkiä on verojen ja määräysten vuoksi paha rakentaa alle 3500 euron neliöhintaan.

      Et kai kuvittele, että myisin rakennuksia alle rakennuskustannusten hinnan?

      Samoin tekee pankii, joka hinnoittelee riskin korkomarginaaliin. Jos asiakas aiheuttaa pankille suuremman laskennallisen riskin, niin korkomarginaali nousee.

      Ja mitä tulee noihin köyhyysväitteisiin tulee, niin alastomana minäkin naisesta synnyin. DNA:n lisäksi en ole muuta perinyt.

      • wweeee

        Just nuo asiat ne uuden asunnon hinnasta muodostavat suurimman osankin. Toki tiukka viranomaisvalvonta on hyväkin asia varsinkin kerrostalorakentamisessa, muutenhan voitaisiin tehdä vaikka päälle romahtavia surmanloukkuja. Mutta nää turhat vaatimukset kuten esim. juuri nämä invaliideja koskevat, miksi niitäkin joka taloon pitää tehdä, kun invaliideja on kuitenkin vähän.
        Ja kun sitten veroilla ja näillä byrokratiavaatimuksilla on uuden asunnon hinta nostettu korkeaksi, niin eipä sitä ihan äkkiä kukaan sen ostanut lähde sitä paljon halvemmalla pois myymään, siinähän ottaisi tavallaan kontolleen sen ylimääräisen suuren veron jolla uuden asunnon hinta on paisutettu. Ja kun aikaa enemmän kuluu niin talo alkaakin jo tarvita taas veroilla ja byrokratialla rasitettuja niinikään hintavia isoja remontteja.

        Niin se taitaa olla että suurinpiirtein 3500/neliö uusi normaalivarusteinen kerrostaloasunto tulee maksamaan vaikka sijainti olisi mikä tai ilmaisella tontilla. Tontista voi erikseen tulla lisää vielä tonnikin neliölle jos sijainti ihan parhaimmilla paikoilla


    • Taasnäitä

      Katsoppas joskus neliöhintoja jossa myydään leipomo tai joku muu kivijalkaputiikki. Vertaa sen jälkeen neliöhintoja samassa rakennuksessa kerrosta ylempänä, voit yllättyä.
      Ero selittyy sillä, että sen kioskin ostamiseen ei mikään pankki myönnä yhtään lainaa vaan se on ostettava omalla rahalla. Silloin on laskettava tarkkaan paljonko myynti tulisi olemaan ja paljonko jää viivan alle.
      Asunto-osakkeen ostoon sen sijaan saa ihan sairaasti lainaa, sen takia niiden neliöhinnat on kymmenkertaiset.

      • wweeee

        Mä luulen että nykyään on näitä kivijalkaputiikkien tiloja myytävänä halvalla siksi kun niihin ei ole enää niin vaan menestyviä liikkeitä perustettavissa, kun suuret markettikeskittymät ovat vieneet näiltä kivijalkamyymälöiltä asiakkaat, ja monet pienputikitkin haluavat näihin markettikeskittymiin missä ihmisiä paljon pyörii. Pääkaupunkiseudullakin sanotaan olevan jopa miljoona neliötä tällaista liiketilaa tyhjänä.


      • 1. Pankki myöntää lainaa myös kivijalkaputiikin ostamiseen.
        2. Ero selittyy kysynnällä ja tarjollanna
        3. Osittain heikko kysyntä johtuu taloyhtiöiden tavasta rahastaa kunnolla kivijalkaa

        Esimerkiksi tuttavan vajaan 1500 neliön kivijalkapytinki joutuu maksamaan yhtiövastiketta kolminkertaisesti sen, minkä yläkerran mummo. Eli jos vastike on tuossak kohtaa (arvaus) luokkaa 5 e/m2, tarkoittaisi reilua 20 000 euroa kuukaudessa. Saa meinaan tehdä aika hyvää tulosta kivijalassa, että tuon pystyy kustantamaan...


      • BauHerr
        TheRat kirjoitti:

        1. Pankki myöntää lainaa myös kivijalkaputiikin ostamiseen.
        2. Ero selittyy kysynnällä ja tarjollanna
        3. Osittain heikko kysyntä johtuu taloyhtiöiden tavasta rahastaa kunnolla kivijalkaa

        Esimerkiksi tuttavan vajaan 1500 neliön kivijalkapytinki joutuu maksamaan yhtiövastiketta kolminkertaisesti sen, minkä yläkerran mummo. Eli jos vastike on tuossak kohtaa (arvaus) luokkaa 5 e/m2, tarkoittaisi reilua 20 000 euroa kuukaudessa. Saa meinaan tehdä aika hyvää tulosta kivijalassa, että tuon pystyy kustantamaan...

        Juuri näin.

        Silloin kun pyöritin vähittäiskauppaa, laskimme koko ajan myyntiä per m2 ja vertasimme vastikkeisiin tai vuokraan. Pikku hiljaa suhde kävi liiketoiminnan kannalta kestämättömäksi. Onneksi saimme hyvän hinnan myymälöistä - vielä silloin. Nyt niitä ei ostaisi juuri kukaan.

        Jos paikka on hyvä ja kauppa käy, voi neliöistä maksaa. Nykyään asiakkaat tuppavat vain tutustumaan tuotteseen kaupassa vain tilatakseen sen verkossa. Yrittäjälle tämä on mahdoton yhtälö, joten kivijalkakauppatilat eivät enää ole arvokkaita.


    • härregudsentään

      HÄrre GUD sentään

      >>>Mitä tekemistä pankilla on asuntojen myynnin kanssa?

      EI YHTIKÄS MITÄÄN. millaisia tolloja näillä palstoilla onkaan !!!

    • ToinenValittaja

      Korko määritellään keskuspankissa, ja sen maksaa pankki eteenpäin lainasta, jonka lainaa sulle eteenpäin. Marginaali on se, jonka pankki ottaa välistä.
      Marginaalilla maksetaan työntekijöisen palkat, ja ihan älyttömät muut maksut.
      Mitä tällä on tekemistä asuntojen kanssa? Ei muuta kun se, että kun raha on halpaa, asunto on varaa istaa ja kysyntä kasvaa erho hinnat nousee.

      • vetivätretkuunteitä

        >>>Korko määritellään keskuspankissa, ja sen maksaa pankki eteenpäin lainasta, jonka lainaa sulle eteenpäin. Marginaali on se, jonka pankki ottaa välistä.
        Marginaalilla maksetaan työntekijöisen palkat, ja ihan älyttömät muut maksut.<<<

        Hei, katoppas, tämä EI tule "prosentin" marginaaleilla:

        http://www.talouselama.fi/uutiset/op-teki-kaikkien-aikojen-parhaan-tuloksen-3480561

        Tämä tulos tulee sillä, että sopulit ovat LUULLEET saavansa lainaa "halvalla" mutta maksavatkin pankille MUHKEAN tuloksen, 6-kertaistettuihin hintoihin UPOTETTUIHIN lisäkorkoihin. 20%:n korko ja kas, ennätystulostahan se povaa.


    • Oletko_miettinyt
      • kaheksanlisssäää

        Olipahan kaukaaviisas kirjoitus. Vaarassa on, että tulee toinen 8 vuotta samaan putkeen:

        =============================================

        Haans.
        21.12.2012 16:13
        Myös Ruotsi on joutunut keskelle syvää ja ennätyspitkää, näiltä näkymin jopa vuoteen 2016 saakka jatkuvaa yleiseuroppalaista kahdeksan vuoden taantumaputkea.

        http://www.kauppalehti.fi/etusivu/ministeri borg ruotsi hakkaa suomen talouden/201212328245

        Koska sanaa LAMA ei saa käyttää, niin puhutaan sitten "taantumaputkesta". Se ei tiedä hyvää suomessakaan:

        Yli 15 000 työntekijää lomautusuhan alla

        Työttömyys kasvoi marraskuussa. Työttömiä oli 26 800 enemmän kuin vuosi sitten. Lisäksi luvassa on tukku lomautuksia.

        Tämän tyyppinen trendi ei luonnollisestikaan tiedä hyvää IKI-velan ottaneille.

        Päin vastoin, todellisia vaikeuksia on vain luvassa

        http://www.oikeus.fi/14499.htm

        On sanomattakin selvää, että mm. PANKIT yrittävät nyt tehdä kaikkensa eli valehdella näitä niiden "ennusteita" joilla juuri ja nimenomaan ylivelkamuulia jo retkuttivat. Pankkien ennusteissa ei lamasta ole tietoa, on vain kasvua, kasvua ja kasvua.

        Yrittäjät tuntevat tämän "kasvun" karvaana nahoissansa:

        http://www.lainvoima.com/

        Pankeilla ei tietenkään ole muuta vaihtoehtoa kuin ennustaa "KASVUA" vaikka se olisi negatiivistakin - siis pankin maineen kannalta - sillä seuraavana vasaran alle on menossa itse nuo pankit. Ennuste 8 vuoden LAMASTA on oikeaan osuva, mutta osumatarkkuus on täysin hakuammuntaa, sillä tulos voi olla vielä paljon, pajon karmeampaa:

        FISCAL CLIFF

        http://www.salkunrakentaja.com/2012/09/yhdysvallat-jyrkanteen-reunalla-fiscal-cliff-leikkausohjelma-lahestyy/

        Impperialisti on sananmukaisesti - painitermiä käyttääkseni - SILLASSA !

        Saas nährä, näikö myös suomessa !!!!

        Pidän itse todennköisenä !!!

        Sillä Katainen ja hallituksensa

        on valehtelija.

        Perjantai 21.12.2012 klo 13:56 Kauppalehti


    • natsitjuhlivat

      Katsokaapa tätä PALKKA-tilastoa.

      Meillä EI voi olla LAMA
      http://www.findikaattori.fi/fi/13

      Ellei sitten käy niin, että kun väki VÄHENEE, niin natsien pidot paranee....

    • aikapieni

      Fedin pääjohtaja Janet Yellen joutui tekemään päätöksen kovassa markkinapaineessa

      Ohjauskoron alaraja on 0,0 prosenttia ja yläraja 0,25 prosenttia. Markkinareaktiona dollari heikkeni ja pitkä korko laski.

      Marginaali ==?

      Jos "tuottoprosentti" 14,8 kuten Nordealla esim...

      ... öh... nyt olen täysin sekaisin. Onneksi saimme asuntomme tosi halvalla, vain 9000 euroa neliömetri. Eihän se ole paljon mitään....

      ... vai onko?

      • 9 ke/m2 on suhteellisen paljon. Tuon verran pitää maksaa pienestä luukusta hyvällä paikalla. Se mitä rommarit tällä palstalla eivät ymmärrä on, ettei rahalla ole sinänsä mitään arvoa. Se on vain vaihtoväline, jonka arvo on jatkuvassa laskussa. Tämä taas johtaa eurohintojen jatkuvaan nousuun. Toisin sanoen, parinkymmenen vuoden kuluttua tuo 9 ke/m2 on jo normihinta, ellei jopa alakanttiin. Omasta kämpästänne saattekin sitten huomattavasti enemmän, ellei rommaa. Siis talo.

        Mitä pankin voittoon tulee, se tehdään lainabisneksessä vivuttamalla. Eli pankki lainaa sen rahan, jonka sinä lainaat pankista. Kun vipu on tarpeeksi pitkä, pienikin marginaali tekee isoa tulosta.


      • 22344kkk
        TheRat kirjoitti:

        9 ke/m2 on suhteellisen paljon. Tuon verran pitää maksaa pienestä luukusta hyvällä paikalla. Se mitä rommarit tällä palstalla eivät ymmärrä on, ettei rahalla ole sinänsä mitään arvoa. Se on vain vaihtoväline, jonka arvo on jatkuvassa laskussa. Tämä taas johtaa eurohintojen jatkuvaan nousuun. Toisin sanoen, parinkymmenen vuoden kuluttua tuo 9 ke/m2 on jo normihinta, ellei jopa alakanttiin. Omasta kämpästänne saattekin sitten huomattavasti enemmän, ellei rommaa. Siis talo.

        Mitä pankin voittoon tulee, se tehdään lainabisneksessä vivuttamalla. Eli pankki lainaa sen rahan, jonka sinä lainaat pankista. Kun vipu on tarpeeksi pitkä, pienikin marginaali tekee isoa tulosta.

        Se vivutus on siis se n.s. osittaisreserviperiaate millä pankit lainoituksen osalta toimivat. En jaksa pakertaa asiasta tähän kun siitä olen jo mioneen otteeseen tällä palstalla pakertanut. Mutta tässä linkki aiemmille suomi24 sivuille missä tästä asiasta pakersin useammankin kommentin sekalaisilla nikeilläni.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13383471/asuntolainan-todellinen-korko-onkin-6-


      • eisaksaksi

    • Haans

      Muulit on nyt aikamoisessa SATIMESSA:
      Porrrvarit (natsien ss-hallitus petos-soineineen) aikovat pudottaa palkkoja PAKKO-lailla, leikata muita etuuksia ja työttömyyskorvauksiakin.
      Juuri kuin teidän lainasummat on maksimissaan

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13447867/suomalaiset--eivat-siis-selvia-veloistaan

      Ilmankos ainoa mikä suomessa KASVAA, on PAKKO-huutokaupat.

    • Haans

      Otan esimerkin autokaupan jallituksesta, jota samaa noudatetaan asuntokaupassa.

      Hyyssärin sanomissa oli eilen Peugeot 308 vm 2010 myynnissä 1,5 % rahoituskorolla (=pankin "marginaali"). Auton myyntihinta oli 13900 euroa. Vilkaisu nettiauton myyntipalstalle kertoo, mistä on kyse (ajokki oli myynnissä myös sielä). Halvin vm 2010 308 maksoi 5900 eur. Tämä 1,5%:ttinen siis 13900.

      Ostajaja houkutellaan 1,5%:lla, mutta osamaksuissa on se puuttuvat 18,5% koron osuudesta.

      JUURI NÄIN toimitaan asuntokaupassa rahoittajan ja rakennusliikkeen välillä juuri tästä syystä ne "uudet" kohteet maksavat jo 9000 euroa neliö ja halvimmat vanhat kohteet vain 1000 euroa neliö. Toki pankki ottaa moninkertaisen "marginaalin" myös noista tonnin kohteista. Ei niihin lainaa tarjota 1 % todellisella korolla, eikä myöskään 3 % todellisella vuosikorolla.

      Ja se todellinen vuosikorkohan ratkaisee, siis tämän asian:
      http://www.talouselama.fi/uutiset/op-teki-kaikkien-aikojen-parhaan-tuloksen-3480561

      Ja näinhän se kaikki on mahdollista
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100220455413_uu.shtml

    • ruotsinvuaro
    • Haans

      OP:n Karhinen kertoi "vallanneensa markkinaosuutta" kehuessaan jälleen ennätystulosta.
      Matti ja maijja maksaa, 20 %:n korkoina.
      Velaton Haans nauraa ja viljelee juureksia. LAADUKKAITA LUOMU-juureksia, tilavalla OKT-tontillaan

    • hannsinystävä

      haans on köyhien ystävä.

      Sitä samaa ei voi sanua Arhinmäestä

    • Haans

      Arhinmäki kyllä kuitenkin tiesi - saman kuin Haanskin - Asunto PITI ostaa markka-aikana tai sitten, jos ei tullut ostettua, piti poistaa KÖYHYYS, tällä tavalla:

      Näin Arhinmäen tulot ovat nousseet
      2002: 30 206 euroa

      2003: 30 750 euroa

      2004: 36 836 euroa (Arhinmäki muuttaa puolisonsa kanssa ARA-asuntoon)

      2005: 40 514 euroa

      2006: 42 765 euroa

      2007: 64 524 euroa

      2008: 71 337 euroa

      2009: 74 045 euroa

      2010: 78 295 euroa(Arhinmäki muuttaa puolisonsa kanssa isompaan ARA-asuntoon)

      2011: 116 049 euroa

      2012: 152 727 euroa

      2013: 154 527 euroa

      Lähde: Verohallinto

      Paavo näet oli lukenut, että kun Haans osti ensiasunnon 5000 markan neliöhintaan, olivat tulot jo 12 000 markkaa kuussa. Ja kun viimeinen lainaerä oli maksettu, tulot olivat jo 15000 markkaa kuussa. Paavo joutuu vain operoimaan, EURO-aikana.
      Miten on muuten sopulin laita, löyhtyykö 15 000 euroa kuussa, kun uudet maksavat jo 7000 euroa neliö ?

      • ajoissa_oman_ostanut

        Kiitos kysymästä, mutta kaksioni Länsi-Helsingissä Helsingissä (hyvällä alueella) Maksoi ~3300 euroa / m2.


    • akateeminen

      Eihän pankki määrittele asunnon hintaa. Markkinat sen määrittelevät, eli ostajan ja myyjän välinen asia se on.

      Sitten kun vaihdat asuntoa, niin saat itse siitä markkinahinnan eli asuntojen hinnat nousevat muiden asuntojen mukana.

      Uskoisin, että tarkoitat avauksessasi että rahan tarjonnan lisääminen markkinoilla on nostanut asuntojen hintoja.

    • epätoivoinenHYPO

      Kun HYPOkin alkaa olla epätoivoinen, on peli jo menetetty.

      • OlenTimoPetosS

        Vasta vuosi pari sitten juuri HYPO kulki pankkien valtavirtaa vastaan, varoittelemalla asuntokuplasta. Nyt on takki kääntynyt HYPOssa kuin PETOS-Soinilla konsanaan


    • eikerrotaei
      • sopimuskartelli

        Voi olla, että näin tukalassa porrrvarillisessa painostuksessa ei viranomaispuolelta löydy apuja. Siis pankkien ja rakennusliikkeiden kartellin virallisessa paljastamisessa. Haanshan on sen jo paljastanut ja paskahousut maksavat täyden hinnan.


    • ovelajuoooni

      Ylimääräinen korko tilitetään rakennusliikkeen toimesta pankille joko kertasuorituksena tai vastikkeessa tai molempina.

    • Svt

      Vieläkö muistat hinnannostajia:

      Kepu=MTK, Kokoomus=EK.

      Ne puhdistavat kukkarosi. on aika Herätä. Mm. Katsastus-KARTELLI on voinut toimia täysin avoimesti, "kilpailuviraston" puuttumatta asiaan. Nyt on joku "kilpailu"viranomainen sentään vähän heräillyt. Oliko niinkin, että 12 % omia palkkojaan vastikään korottaneet kansanedustajat kertovat tänään aivan avoimesti, että nyt on verojen kiristysten aika. Sopivasti vaalien alla. Mutta seuraava ehti jo tapahtua vähän ennen, silloin "ennätyspitkässä" nousukaudessa. Mutta oletko miettinyt, kiristyvätkö verosi tnään JUURI SIKSI:

      Asuntojen hinnannousut ja niiden syyt:

      ===============================

      a) 8 Heliövaara Eero Juhani

      Rakennustyhtiö? SRV:n toimitusjohtaja 1956 HELSINKI

      Verotettava ansiotulo yht. 4 495 362 eur. (ed.v.)

      (2 813 779,50) 4 071 961,00

      (2 790 204,75) 423 401,03

      b) 18 Wahlroos Björn Arne Christer

      Sammon konsernijohtaja 1952 HALIKKO

      verotettava tulo yht. 7 176 508 eur.

      MAATALOUSTUKIAISIA 250 000 eur/v (156 000 e/v)

      c) Lapveteläinen John Patrick Sture

      Sammon sijoitusjohtaja 1966 HELSINKI

      verotettava vuosiansia yht. 3 350 809 eur

      d)7 Stadigh Kari Henrik

      Sampo-konserni, konsernijohtajan varamies 1955 HELSINKI 4 714 043 eur

      e) jne. jne. alan pikkunilkit, liian paljon tässä lueteltavaksi.

      Korkeat asumiskustannusten hinnat, lämmitys, öljy, ruoka yms.

      ===========================================

      a) 1 Lilius Percy Henrik Mikael

      Fortumin toimitusjohtaja 1949 HELSINKI

      TULOT 11 750 192 eur/v

      b) 3 Kuula Tapio Teuvo

      Fortumin johtaja 1957 ESPOO

      5 949 714 eur/v

      c) 4 Laaksonen Juha Olavi

      Fortumin talousjohtaja 1952 HELSINKI

      5 105 476 eur/v

      d) 5 Frisk Jarl Mikael

      Fortumin henkil?st?johtaja 1961 KAUNIAINEN

      4 740 863 eur/v

      e) 18 Wahlroos Björn Arne Christer

      Sammon konsernijohtaja 1952 HALIKKO

      verotettava tulo yht. 7 176 508 eur.

      MAATALOUSTUKIAISIA 250 000 eur/v (156 000 e/v)

      f) 6 Karttinen Timo Tapani

      Fortumin kehitysjohtaja 1965 HELSINKI

      4 520 043 eur/v

      g) lukematon määrä pikkunilkkejä tässä liikaa lueteltavaksi.

      Autokatsastuksen hinnannostojen syyt:

      =====================================

      a) Korppi Lasse Juhani

      A-Katsastuksen entinen toimitusjohtaja 1952 TUUSULA 11 010 558 eur/v

      b) 20 Kalmi Petri Mikael

      A-Katsastuksen johtoryhm?n j?sen 1957 NURMIJÄRVI 8 306 546 eur

      pikkunilkkejä.

      LENTOLIPUT ja lentoturvallisuuden vaarantaminen.

      =================================

      43 Suila Keijo Jaakko Kalervo HELSINKI

      TULOT YHTEENSÄ 2 013 109,00 eur/v

      (2 025 161,88) 1 957 886,75

      (2 021 526,75) 55 222,20

      Raha ei synnyt tyhjästä, vaan kaikki on pantava MAKSUUN. Osoite on selvä: Sinä. Raha ei synny ilmaiseksi, edes usassa generoituna. Meillä osoite olet sinä. HINNANNOSTOINA.

      Lähde: Em. verokone.

      Ai niin, onhan sinulla myös sitä velkaa. Ennätyksellinen määrä. Historiallisen ennätyksellinen määrä. Vaikka Erkki Liikanen suomen pankissa asiasta vaikenee, niin sinulla on historiallisen suuri velkataakka. Koskaan, edes oikeistomeiningin seuraksena leivotun totaalihävityksen, II maailmansodan seurauksena sinulla ei ollun näin paljon velkaa. Niin siinä tälläkertaakin kävi oikeistomeiningin aikana, velat sinulla, varat niillä.

      Äänestämällä oikeistoa, tuet hinnannostajia. Näin se vain menee. Samoin teet, jättämällä kokonaan äänestämättä, sillä hinnannostajat käyvät äänestämässä. VARMUUDELLA. Jos ruoho on hyvää, jätä siis äänestämättä

    • katalat_keinot
    • käyvät_kimppuusijo
      • kova.hätä

        Päässä vikaa???


    • hellurei.taasvietiin

      Panamapeliin rinnastettava paljastus eli näin sopulia taas vietiin:


      "Vuokra- ja asuntobisnestä parempaa tuottoa ei ole saanut mistään vuosiin.
      Tämä on tuonut markkinoille koko ajan lisää asuntosijoitusrahastoja ja –yhtiöitä.

      Yleensä sijoitusrahastojen vaikutus asuntomarkkinoihin kuvataan näin:

      Ilkka Lehtinen, kehittämispäällikkö, Tilastokeskus: Pääkaupunkiseudulla tää rakentaminen olis ollu huomattavasti hiljaisempaa, jos ei tätä kehitystä olisi tapahtunu."

      ELI MITÄ TARKOITTAA SELKOSUOMEKSI (haans)

      Tarkoitaa sitä, että esim Hgin jätkäsaaren ja pasilan asuntokauppaa ei käydä Välittäjien pillin tahdissa eikä SOPULIN velkaeuroilla vaan tässä asuntokähminnässä asuntojen:

      - OSTAJA: on nuo sijoitusrahastot (ei siis sopuli)
      - MYYJÄ: on rakennusliike (ei kupla- vaan "tukkuhinnalla")
      - ASUKAS KÄMPPÄÄN: ylivelkaantunut muuli, myytyään velkakämpän
      - RAHOITTAJA: Kusettajapankki, jopa 20% lainakorolla.

      Kun kauppaa käydään ohi sopulin, ei tälle tarvitse tehdä velkalaskelmaa ja suuri pankin korko hoidellaan em. kähmintäkaupassa.
      Tämän jälkeen, kun kusettajapankki on huippukorkonsa jo saanut, kämppä tuleekin myyntiin rahastopelurilta KUPLAHINNALLA ja NYT uudelleen käydään "lainaneuvottelut" kusettajapankissa kun sopuli on tiskin takana. Sopulille uskotellaan: "korot on nollissa" ja näin kusipää lankesi korkoansaan.
      Vitun viekasta kokoomuslaista "kierrätystä", jossa kusipäitä suorastaan viedään...

    • kaikki.edessä
    • lankesitko.ansaan

      Herrrrrliinin sanomat 29.6.16
      Helsingissä asuntojen hinnat nousivat liki 5 %

      ELI: keinottelijat ostavat nyt noita huippukalliita (yli 4 000 eur/m2) poteroita ja pankki saa huippukorkonsa. Jatko on keinottelijoiden juonittelua, siis kuinka asuntoja käytetään, seisotetaanko, vuokrataanko vai yritetäänkö vähin erin myydä eteenpäinkin.

      Paskahousu maksaa kalliisti mutta vain PK-seudulla, ei muualla, jossa hintojen LASKU on sen 5 %, keinottelijoiden paukut kun ei riitä helsingin ulkopuolella.

      Kiinteistöjen arvoja yritetään hilata ylös, sillä niiden yhteisarvo on alle päällä olevan VELKA-MASSAN arvon.

      • märkänee

        Koromankanva (mtv3) taas kertoi, että sijoittajat ostavat ennätysmäärin pöksiä, siis myös niitä huippukalliita.
        Tämä haisee jo niin MÄDÄLTÄ, että ....


    • Eisviddu.mitämenoa

      Kaks vuotta jo kulahtanut ja mitä on tapahtunut

      - palkat laskenu
      - as kauppa puolittunu
      - velkapotti vaaan paisunnu
      -sss-natsit keksiny uusia veroja ,nyt vualitauolla
      - porrrrvarit juhlivat ku demarikoira nujerrettu. Aseita varte lisääVEROJA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe