Terskassa näppyjä ja esinahka turvonnut

15vpoika-

Olen 15-vuotias poika. Eilen huomasin, että viimeisestä suihkusta oli jo vierähtänyt hieman aikaa ja esinahan alla oli smegmaa ja pesin sen sitten pois. Tänään huomasin, että esinahka on tiukka, sattuu kun vedän sen terskan taakse. Normaalisti siis liukuu ihan hyvin taakse. Terskassa on pieniä punaisia näppyjä/haavaumia. Kun vedän esinahan taakse, huomaan, että esinahan "yläreuna" joka siis jää terskan taakse, on melkoisen turvonnut. Mikähän tämä on? Uskoisin, että liittyy huonoon hygieniaan, tämä herätti kyllä tehostamaan sitä... Mitä tälle pitäisi tehdä?

35

4726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdsddgsgfdg

      provo

    • kkkkkkkkkkkkkk

      porvoosta päivää..

    • asgasg

      ...

    • Hygienia on tärkeää päivittäin joten hyvä kun huomasit miten pienestä asiasta voi tulla iso ongelma. Eli ei oo mitään vakavaa mutta kuitenkin tärkeää.

      • aloittaja2173

        Kiitos vastauksesta. Keskustelu ehtikin painua melko alas, nyt sen taas löysin.

        Vaiva parantuikin itsestään n. viikossa hygienian tehostamisella. Nyt se kuitenkin uusiutui. Ehkä hieman lipsui hygienia tuossa välillä, mutta silti enemmän peseydyn nyt kuin mitä ennen. Turvotus ei ole nyt ihan niin paha, mutta kuitenkin sitä esiintyy. Terskassa on muutamia punaisia alueita.

        En yhtään tiedä, mistä tämä johtuu. Mietin, että voisikohan syynä olla runsas masturbointi ja siitä johtuva ärsytys. Kuukausi sitten nimittäin aloitettiin murrosiän joudutushoito testosteronilla ja halut ovat siitä kyllä lisääntyneet.

        Pelottaa nyt tosi paljon. Olen lukenut, että jokainen esinahan tulehdus kiristyttää esinahkaa jonkin verran. Luin myös, että tulehduskierteestä eroon saattaa päästä vain ympärileikkauksella, joka jo ajatuksenakin ahdistaa.


      • turposimimullakinnahka
        aloittaja2173 kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Keskustelu ehtikin painua melko alas, nyt sen taas löysin.

        Vaiva parantuikin itsestään n. viikossa hygienian tehostamisella. Nyt se kuitenkin uusiutui. Ehkä hieman lipsui hygienia tuossa välillä, mutta silti enemmän peseydyn nyt kuin mitä ennen. Turvotus ei ole nyt ihan niin paha, mutta kuitenkin sitä esiintyy. Terskassa on muutamia punaisia alueita.

        En yhtään tiedä, mistä tämä johtuu. Mietin, että voisikohan syynä olla runsas masturbointi ja siitä johtuva ärsytys. Kuukausi sitten nimittäin aloitettiin murrosiän joudutushoito testosteronilla ja halut ovat siitä kyllä lisääntyneet.

        Pelottaa nyt tosi paljon. Olen lukenut, että jokainen esinahan tulehdus kiristyttää esinahkaa jonkin verran. Luin myös, että tulehduskierteestä eroon saattaa päästä vain ympärileikkauksella, joka jo ajatuksenakin ahdistaa.

        Esinahka ärsyyntyy kun runkkaa paljon ja turpoo ae ihan normaalia ja muista pestä vehkeet :) Miksi joudutushoitoa ? eikö se tapahdu ajallaan kaikilla, et kertonut ikääsi ja millainen oli vehkeet kun pitää jouduttaa ?


    • Wertuers

      Jos olet harrastanut seksiä ilman kondomia, mahdollinen sukupuolisairaus.

    • Saman_kokenut

      Hei aloittaja, minulla oli tuo sama vaiva melko pahana. Voisin kertoa siitä, mutta täällä tulee häiriköiltä paskaa niskaan. Onko sulla email tai kik?

    • Runsas mastutbointi voi aiheuttaa ärsytystä terskaan ja siitä kertoo nuo punoittavat alueet. Pese hyvin alapää ja kuivaa se. Laita paljaalle terskalle jotain perusvoidetta (nivea, aqualan, novalan, bepanthen tai mitä kotona löytyy) ja rullaa esari voidellun terskan päälle. Huomioi siis terskan reunus myös kun voitelet. Anna voiteen imeytyä yön yli ja toista käsittelyä niin kauan kuin punoitusta on. Yleensä vaiva häviää parin päivän sisällä pois. Muista hoidon aikana vähentää masturbointia ja tee se aina ennen hoitoa.
      Jatkossa voit laittaa perusvoidetta terskalle kun aloitat masturboida. Se vähentää kitkaa ja punaisia länttejä ei pitäisi tulla.

      • MunVakiovoide

        Toinen vaihtoehto liukasteeksi on oma puhdas sylki. Siitä jää vähemmän jälkiä kuin voiteesta!


      • Iloista-käsityötä

        Kyllä monelle riittää myös sylkikin, mutta terskan limakalvo on erittäin ohut ja monelle helposti ärsyntyvä. Aamuin illoin terskan pesu lämpimällä vedellä ja nestesaippualla pitää terskan kunnossa. Älä ainakaan unohda iltapesua, koska pöpöt saavat yön aikana tehdä tehtävänsä.
        Kun terska on ärsyntynyt, niin silloin ainakin itse laitan Bepanthen voidetta yöksi ja aamulla on terve. MUISTA, että sitä on kahta on salvaa ja emulsiovoidetta, joten käytä ehdottomasti jälkimäisestä. Salvaa on vaseliinipohjaista ja se ei lähde helposti pois terskasta vaan ryytyy pintaan kiinni.

        Runkkuvoiteeksi voisit käyttää kaikkia vesipohjaisia voiteita mm. käsivoide.
        Kerro myöhemmin miten auttoi


      • SpitOnIt

        Kunhan huuhtoo sen nestesaippuan tooooodella huolellisesti. Ei ole mukavaa kun se jää esinahan alle kirvelemään.


    • Sylki on käyttökelpoista myös mutta imeytyy liian nopeasti ihoon ja kitkaa alkaa taas muodostuu. Siksi voide on parempaa. Bepanthen on todella hyvä voide mutta periaatteessa mikä tahansa ihovoide käy ihon hoitoon sekä itsetyydytyksen helpottamiseksi. Toivottavasti neuvoista on ollut sulle apua.

    • aloittaja2321

      Kiitos neuvoista kaikille. Lähinnä olen nyt huolestunut tuosta esinahan turvotuksesta. Tosiaan ensimmäisellä kerralla turvotus parantui hieman alle viikossa, ja siitä sitten hiljalleen esinahan tiukkuuskin hävisi. Siitä taas sen n. 2 viikkoa tuli punaisia läikkiä terskaan ja esinahka on taas hieman turvonnut, ei kuitenkaan niin paljon kuin ensimmäisellä kerralla. Esinahan pystyy tälläkin hetkellä vetämään taakse, mutta tuntuu hyvin tiukalta. Esinahka on vieläkin joistain kohdista "liimautunut" terskan reunaan. Sen pystyy siis vetämään ihan terskan reunalle, ja "liimaus" on suurimmalta osin jo lähtenyt irti, nyt n. kuukauden sisällä lähtenyt vielä lisää irti. Muutamista kohdista se on kiinni kuitenkin.

      Lähinnä pelottaa, jos tämä on jokin tulehdus ja nämä alkavat uusiutumaan. Kuinkahan todennäköistä on se, että nämä tulehdukset, jos nämä sellaisia ovat, saa kuriin pesemisellä ja esinahan loputkin "liimaukset" irtoavat murrosiän edetessä ja peniksen kasvaessa? Ympärileikkaukseen en mene, ellei nämä nyt ala uusiutumaan ja loppumaan, että olisi haitaksi asti. Murrosikähän on minulla vasta juuri ja juuri alkanut, joudutushoito aloitettiin omasta halustani kuukausi sitten. Ihmetyttää, miten tämä turvotus on nyt yhtäkkiä alkanut.

    • aloittaja2321

      Niin ja Wertuers, en ole harrastanut seksiä.

      Saman_kokenut, email löytyy, mutta pitäisi tehdä uusi email tätä varten, en omaa emailiani viitsi tänne lähettää, kun siitä näkee nimeni. Kiitos kuitenkin, katsotaan, jos saan emailin tehtyä.

      • Saman_kokenut

        Ok!


    • sgarg

      Kitka kuumentaa paikat ja se on tavallaan palovamma .

    • rundemonde

      Toivottavasti pärjäilet hyvin eikä tule ongelmia. Mutta älä pelkää turhaan ympärileikkausta. Toki joutuisit itsetyydyttämään tai olemaan yhdynnässä pari minuuttia pidempään jotta laukeat mutta jos sillä saat avun niin anna mennä!

    • irakisks

      no minulla on turvonnu iha juu oon irakilaispoika lahden hennalasta ja raiskaushaluhut kasvaa!

      • Iloista-käsityötä

        Olet aivan turhaan huolissasi. Kun noudatat noita hoito-ohjeita joita olet saanut, niin kaikki vaivat poistuvat pienen ajan kanssa kun murrosikäsi etenee. Nämä asiat kuuluvat murrosikään ja niitä on kyllä ollut muillakin kuin Sinulla. Hellävarainen venytys jatkossakin ja riittävä pesu ja voiteiden käyttö auttavat kummasti myös myöhemmin. Kerro täällä myöhemminkin jos vaivasi jatkuu, jota en kyllä usko.


    • aloittaja2

      Hei taas. Nyt 1,5 kk jälkeen taas pieniä ongelmia. Hieman alle viikko sitten tuli muutamia punaisia näppyjä terskaan. Siitä vähitellen kehittyivät punertavaksi, ei kovin tarkkarajaiseksi alueeksi. Esinahka ehkä ihan hieman turposi, jos ollenkaan. Esinahan sisäpuoli on punertava. En ole varma, onko tämä mitään tulehdusta, koska kipua ei ole, tuo punainen alue on hieman kosketusarempi kuin muu terska. Hieman yli viikko sitten söin viikon antibioottikuurin kynsivallin tulehdukseen. Olen lukenut, että tietyt antibiootitkin saattaisivat aiheuttaa tulehdusta. Lisäksi diabeetikkona sokeritasapaino hieman huonompi kuin ennen, nyt murrosiän edetessä on insuliinien kanssa säätämistä. Jonkin aikaa sitten esinahka irtosi kokonaan terskan reunasta, tosin huomasin, että frenulum saattaa olla hieman lyhyt, tosin ei häiritsevän lyhyt ainakaan masturboinnissa.

      Hoitona olen nyt muutaman päivän pessyt penistä kaksi kertaa vuorokaudessa. Kannattaisikohan käyttää myös jotain voidetta terskaan? Kiitos.

      • Iloista-käsityötä

        Osta ihmeessä apteekista Bepanthen emulsiovoidetta ( Pakkaus sininen ei punainen) maksaa vain muutaman euron ja kun käytät sitä, niin murheesi loppuu hetkessä. Se on juuri tarkoitettu iho-ja limakalvovaurioiden paikallishoitoon.
        Pese illalla terskasi ja kuivaa hyvin ja levitä voidetta terskaan huolellisesti. Aamulla jo ehkä terve ja ellei niin uusi hoito seuraavana iltana. Kerro täällä miten kävi.


    • Vademecumia

      Mulla oli samanlaisia vaivoja pitkään teininä. Terskassa oli punaisia näppyjä, haavaumia ja esinahka oli niin turvoksissa että se ei kunnolla mennyt enää taaksepäin. Monenlaisia voiteita kokeilin. Välillä vaiva helpottui mutta tuli taas takaisin. Kirvelyä, kutinaa, turvotuksen tunnetta yms jatkui pitkään. Viimein kokeilin Vademecum suuvettä. Kastelin terskani Vademecum suuvedellä. Liikutin samalla esinahkaa edes takaisin. Myönnetään että kirveli jonkin verran. Kirvely lakkasi ja tuntui sen jälkeen puhtaalta. Voitelin terskan vielä runsaalla Bepanthenilla ja laitoin yöksi vielä kortsun päälle jotta sai hautua. Seuraavana päivänä toistin Vademecum ja Bepanthen käsittelyn. Jatkoin tätä viikon kunnes huomasi että näpyt ja haavaumat olivat poissa. Vaiva ei enää uusiutunut.

    • aloittaja2

      Kiitos vastauksista. Apteekkia ei kovin lähellä ole, joten sinne en käytännössä pääse muutoin kuin vanhempien mukana ja heille en kovin mielellään ole tästä kertomassa. Bepanthen -voidetta minulla on, mutta vastaavaa emulsiovoidetta ei. Onkohan näissä tässä tapauksessa muuta eroa, kuin että tämä paksumpi voide on vaikeampi pestä pois?

      • Vademecumia

        Ei muuta kuin käyt ostamassa kaupasta Vademecumia ja kortsuja. Jos sulla jo Bepanthenia jo on. Niillä vaivan pitäis lähteä.


    • kuppa

      Se on KUPPA.

      • Iloista-käsityötä

        Teho on sama, mutta toinen on vaseliinipohjainen ja se muodostaa pieniä rasvapalleroita terskalle ja niiden pois peseminen on vain vähän hakalampi. Mutta jos se ei sinua haittaa, niin siitä vain.


    • aloittaja3613

      Hei, anteeksi kun en muistanut tulla päivittämään tilanneta, unohtui täysin, kun koeviikko alkoi. Vaiva parani heti seuraavana päivänä viestin kirjoittamisesta. Nyt vaikuttaa siltä, että taas alkamassa, koska joudun taas syömään antibioottikuuria. Uskon, että tämäkin häviää itsekseen, pitää vain toivoa, ettei enempää antibioottikuureja joutuisi syömään, kun ne näyttävät korreloivan tämän uusimiseen. Ei tuosta haittaa ole, näppylät eivät ole kipeitä ja esinahassa ihan vähäistä arkuutta jos sitäkään, mutta pelottaa lähinnä arpikudoksen muodostuminen esinahkaan ja siitä seuraava mahdollinen kierre. Muutenkaan ei nyt jaksaisi, kun tuntuu, että on jatkuvasti jotain terveysongelmaa. Diabetesta joutuu hoitamaan, varvas on kipeä, nämä näppylät uusiutuvat ja vaikka ei tähän aluueseen kuulukaan, niin aloin stressaamaan vielä ummetusta. Monien vuosien ajan on ollut välillä jonkinasteista ummetusta ja lisäksi huomasin, että kiireistä johtuen olen pidätellyt ulostetta paljonkin, joka varmaankin selittää myös ummetusta. Olen lukenut kroonisen ummetuksen ja pidättelyn aiheuttavan ties mitä, divertikkeleitä, pukamia, ulostusrefleksin heikkenemistä ja inkontinenssia. Nyt aion tämän tavan lopettaa, lisätä kuituja ja vedenjuontia, mutta stressaa nämä vaikutukset. Niin ja kaiken lisäksi stressaa se, että mitä jos tämä murrosiän joudutushoito ei vaikutakaan kunnolla ja vaikuttaa paljonkin loppupituuteen, vaikka tutkimusten mukaan vaikutusta ei ole. Pahoittelen tekstin virheitä ja kappalejaon puutetta, en jaksa oikolukea, kun en ole nukkunut kunnolla ainakaan pariin päivään. Kaikki ajatukset ovat tervetulleita. Nyt kun vain keksisi, miten saada nukuttua...

    • Iloista-käsityötä

      Älä turhaan murehdi noita esinahan arpeutumista. Se on Sinun murheistasi turhin juttu. Jos vain peset terskasi vähintään aamuin illoin ja aina runkkujen jälkeen, niin ei taatusti tule arpikudosta. Kun tulee noita läikkiä, niin heti laitat Bepanthen voidetta ja huolesi on ohi. Diabetes tekee helpommin noita limakalvo ja iho-ongelmia. Muista hoitaa sairauttasi huolella, muuten elämästäsi tulee kovin lyhyt. Hyvällä ja tarkalla hoidolla elät ihan normaalin elämän ja sen pituuden.
      Sitten toi ummetusjutustasi vielä. Toki on hyvää saada mahdollisimman paljon kuituja, mutta ne eivät silti minuakaan ole pitkälle auttaneet. Syy "kovaan vatsaan" eli kiinteään ulosteeseen johtuu pitkästä paksusuolesta. Olen taistellut kovaa vatsaani jo vuosia. Itse ymmärrän ummetuksella, että suoli ei tyhjene päivittäin kuten ehkä pitäisi.
      Olen "opettanut" suoleni tyhjenemään kerran päivässä eli käyn paskalla joka aamu.
      Tavalliset poppakonstit eivät löysennä ulostettasi. Juot vaikka kuinka paljon ja syöt leseitä, niin on aina pelko mennä WC:hen. Kova uloste rikkoo peräsuolta ja aiheuttaa peräpukamia. Kaksi-kolme persikkaa auttaa selvästi. Aiemmin laitoin illalla vesilasiin 10 luumua ja söin ne aamulla. Jonkun verran auttoi kyllä, mutta siihenkin kyllästyy aikaa myöden. Hollantilainen päärynä auttaa myös joitakin. Apteekin hyllyillä on liuta erilaisia ulostusaineita, mutta niitä saa käyttää vai pienen aikaa, koska ne sotkevat pitkässä käytössä suolen normaali toiminnan. Niiden mekanismi kun toimii siten, että ne laittavat suolen liikkuman ripeämmin, jotta elimistö ei ennätä imeä vettä ulostemassasta. Kun suoli tottuu tähän apuun, niin se lopettaa normaalin rytmiliikkeensä ja tavallaan suoli "kuolee" eli tulee toimintakyvyttömäksi. (tämä on maallikon selitys) Nyt on tuotu muutama vuosi sitten markkinoille uusi tuote, jota voi käyttää turvallisesti jatkuvasti. Sen teho perustuu siihen, että suoli imee elimistöstä vettä ulosteeseen ja uloste pehmenee. Sen nimi on Pergorion. Pieni pussi tyhjennetään vaikka mehulasiin ja juodaan illalla. Vatsa toimii moitteettomasti seuraavana päivänä. Minulle ennätti ennen tämän lääkkeen tuloa syntyä juuri noita vitun divertikkelejä koko paksusuolen alueelle. Suolen seinämiin syntyy pieniä pusseja, jotka tulehtuvat ja aiheuttavat kovin kipuja ja joskus jopa pientä lämmön nousuakin. Pahassa jutussa paksusuolesta pitää leikata pala pois.

    • aloittaja2819

      Kiitoksia vastauksesta! :) Kovin pitkää viestiä en ehdi nyt "runoilla", mutta hieman tilannepäivitystä. Näppylät ovat taas suurilta osin hävinneet, muutama vielä on, joten laitanpa Bepanthenia. Varvas onneksi leikataan ensi viikolla, joten jospa tämä jäisi viimeiseksi antibioottikuuriksi pitkään aikaan eikä näppylöitäkään syntyisi, jos ne antibiooteista johtuvat.

    • aloittaja949209

      Nyt ehdin vähän pidemmästikin kirjoitella. Sellaista kysyisin, että onkohan näiden "näppylöiden" uusiutumisesta mitään pitkäaikaista haittaa? Kun mitään muuta haittaa niistä ei ole ollut kuin kosmeettista, joka sitten aiheuttaa huolta. Esinahka on ollut ehkä hieman arka, mutta se on ehkä johtunut ihan vain masturboinnin kitkasta. Minulle on melko tyypillistä se, että alan lukemaan nettiä ja sitten saan pelätä kaikkia sairauksia. Olen lukenut, että krooniset tai jatkuvasti uusiutuvat balaniitit lisäävät penissyövän riskiä ja saattavat aiheuttaa esinahan arpeutumista. Mutta näistäkään en tiedä, ovatko ne oikeastaan balaniitteja - näppylöitä on, mutta ei oikeastaan muuta. Kaksi kertaa uusiutui silloin aivan kunnon balaniitti, mutta ne johtuivat uskoakseni hygieniasta.

      Yritän ajatella aivan muita asioita, mutta välillä nämä tulevat kunnolla mieleen ja saattaa mennä yökin stressatessa. Nytkin pelkään tätä varpaan leikkausta, joka on niinkin yksinkertainen, että annetaan paikallispuudutus ja leikataan kynnen reunaa pois ja lopuksi "myrkytetään" fenolilla. Johtunee siitä, että tämä on suurin toimenpide mikä on tähän mennessä tehty ja tosiaan muutenkin aina stressaan kaikkea. Ummetustakin stressaan, se tosin on jo hieman helpottanut, mutta stressaan niitä divertikkeleitä, ja stressin voisi olettaa vielä pahentavan ummetusta. (toistuipas sana "stressi" eri muodoissa monta kertaa...)

      Tuntuu, ettei tämä ole ihan normaalia ahdistua näin paljon terveysasioista. En minä vain ennen stressannut. Välillä sitä miettii, kuinka paljon helpompaa olisi olla ihan "normaali" nuori, joka korkeintaan sairastaa välillä flunssia. Toisaalta yritän ajatella, että monella on (terveys)asiat paljon, paljon huonommin, mutta sekään ei juuri auta, kun kyse on kuitenkin subjektiivisesta kokemuksesta.

      Noh, siitähän tuli melkoinen romaani keskustelupalstan viestiksi. Toivottavasti jaksoitte lukea tänne asti ja kiitos mm. sinulle "Iloista-käsityötä", kun jaksat vastailla.

    • Iloista-käsityötä

      Mietin vielä mitä lisää kirjoittaisin Sinulle noista "murheistasi" ja etenkin turhista peloistasi. Ei ne esinahan tulehdukset ole varmaankaan kovin vaarallisia. Balatiitti yleensä aiheuttaa myös märkimistä ja sitä ei sulla ole ollut. Lähinnä voisi olla vasta tulehduksen esiasteesta kyse, joka ei taatusti aiheuta arpikudosta. Vakava tulehdus vaatii aina lääkärinhoitoa. Sinä et sitä olet tarvinnut, vaan saat avun Bepanthen voiteesta. Hoida huolella vain terskaasi. Kotioloissa myös voit huuhdella terskasi puhtaaksi aina kusemisen jälkeen. Muista myös tehdä samoin jos kiihotut kovin jostain jutusta ja kiimalimaa erittyy vähänkin.

      Sulla on varmaan ns. pitkä esinahka kun se noin ärsyntyy. Mututuntumani on, että on, että on kolmenlasisia esinahkoja. Lyhyt joka vetäytyy heti velttonakin terskan taakse. Keskipitkiä joissa osa terskaan on näkyvillä ja seisokissa vetäytyy heti taakse. Pitkässäkin voi olla joillakin esinahkaa oikein runsaasti terskan edessä.
      Kuinka usein runkkaat ja mitä liukuvoidetta käytät. Oma ns. kiimalima ei kaikilla erity riittävästi tai runkun alussa kiima on vielä niin lievää, ettei sitä tule ollenkaan.
      Sylki ei ole aina riittävä liukaste. Ns. kuiva runkku on aikamoinen rasite esinahalle.

      Suurin ongelmasi on diabetes. Se vaatii hyvän hoidon, jotta ei tule ongelmia. Lähinaapurissani on kaksikin tapausta. Toinen on jo muutaman vuoden ollut eläkkeellä. Mies on hoikka ja harrastaa monenlaista liikuntaa. On erittäin tarkka ruoka-ajoistaan. On kertonut, että jos menee jonnekin eikä tiedä miten saa siellä ruokaa, niin varaa aina jotain syötävää mukaansa varalle. On paremmassa kunnossa kuin moni saman ikäinen terve mies. Toinen nuorempi taas nautti lääkkeitä silloin kuin muisti eikä ollut tarkka ruokansa kanssa. Ensin leikattiin toisen jalan varpaat ja myöhemmin meni koko jalka. Nyt ollut jo viisi vuotta mullan alla. En halua pelotella, vaan muistuttaa hoidon tärkeydestä.
      Toinen vakava juttu on Sun "kova vatsasi" tai voi olla myös ummetustakin. Siitä saat takuuvarmasti peräpukamat, jotka eivät ole vaarallisia, mutta kiusallisia. Mutta divertikkilit voivat tulla myös vaaralliseksi, jos tulehtuvat pahasti. Silloin saattaa yksi pieni pussi avautua ja saattaa aiheuttaa vatsakalvon tulehduksen. Se tila on jo joskus hengenvaarallinen. Pidä uloste sopivan löysänä, niin ei tule ongelmia. Osta sitä jauhetta apteekista, niin homma toimii. Minä käytän sitä myös lähes päivittäin.

      Tuli vielä mieleeni kysyä yhtä juttua, mutta olen juuri lähdössä lenkille ja lenkkikaverini kolistelee jo tuolla ulkona, joten kyselen joskus toisten. Toki jos haluat kysellä jotain suoraankin, niin voit kirjoittaa sähköpostiini master-x ät wippies.fi

      • aloittaja4325

        Kiitos taas vastauksesta.

        Jep, eipä nuo näppylät nyt kovin pahoilta edes näytä, joten pitää yrittää rauhoittua näiden suhteen. Kapea valkeahko rengas näkyy terskan alapuolella, kun esinahka on vedettynä koronan taakse, mutta se ei vaikuta eikä tunnu arpikudokselta, lähinnä näyttää siltä, että iho on silloin siitä kohdin kireällä. Muutamia juuri ja juuri silmällä havaittavia haavaumia oli esinahassa, mutta nekin näyttävät lähes parantuneen.

        Esinahka on tosiaankin pitkähkö, mutta nyt on "lyhentynyt", ei siis varsinaisesti, mutta kun penis on kasvanut, niin esinahkakaan ei ole niin pitkä suhteessa peniksen kokoon.

        Runkkaaminen tapahtuu varmaankin keskimäärin kerran päivässä, vaihteluväliksi sanoisin 0-2. Sylkeä olen käyttänyt. Ennen en ole käyttänyt mitään, mutta nyt tuntuu, että terskan pinta on kuivempi, kun sitä pesee useammin. Kiimatippoja en ole koskaan havainnut, mutta olen lukenut, että kiimatippojen eritys alkaa usein vasta myöhemmin puberteetissa ja itse ejakuloin ensimmäisen kerran vasta noin 2 kk sitten, johtuen myöhäisestä puberteetista, joudutushoito sai tämän aikaan.

        Hyvä hoito on todellakin tärkeää. Ihan hyvä sokeritasapaino minulla onkin, nyt on heitellyt enemmän, kun murrosikä "laitettiin alkamaan". Mutta siitäkin on selvitty insuliiniannoksien nostamisella. HbA1c on siinä 7 % paikkeilla, 6 %:in pääsisin oikein tiukalla hoidolla, mutta siinä uhkaa monesti tulla hoitoväsymys, joten olen havainnut parhaaksi sen, että pitää tasaisesti 7 % kuin hetkellisesti 6 % ja sitten hoitoväsymyksen iskiessä nousee paljonkin suuremmaksi. Onneksi matikkapää on hyvä ja tykkään tilastoida, niin voi laskea nopeasti insuliiniannokset ja katsella tilastoista trendejä.

        Laitoin vatsa-asian tarkkailuun. Nyt on vielä antibioottikuuri päällä ja vaikka maitohappobakteereita syönkin, niin maha menee kuitenkin sen verran sekaisin, että välillä on löysää, välillä kovaa ja välillä "sopivaa". Kuurin loputtua syön vielä maitohappobakteereita ja katson, josko uloste ei olisi enää niin kovaa, kun kuuri on loppunut ja ulostamisfrekvenssi on normaali eikä ole turhaan pidättelyä. Jos edelleen on kovaa, niin silloin ostan tuota jauhetta. Uskon, että liikunnan vähyyskin on vaikuttanut tähän. Ennen tuli lenkkeiltyäkin runsaasti, mutta nykyään liikuntaa on lähinnä koulumatkat ja koululiikunta. Senkin lisääminen auttaisi sekä vatsaan että yleiseen terveyteen.


    • MrJuha82outolintu

      Tässä vitsi eh;
      Ei saa runkata, koska tapamme silloin ikäänkuin lapsen, koska siittiöstähän kehittyy ihminen.
      AHAHAHAAH
      Ai vittu ku naurattaa!
      LOLOLOLOOL

      • Vähemmänoutolintu

        Ei runkkaaminen vähennä lasten syntymistä. Mutta joka kerta, kun et harrasta emätinyhdyntää hedelmällisen kumppanin kanssa, jää ehkä syntymättä lapsi, joka muuten olisi syntynyt. Koskee kaikkia hedelmällisiä, myös sinkkuja. Abortit tai runkkaus eivät ole mitään tämän rinnalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe