Tehorajoituksia enemmän

LiikaaIntoa

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ripmuttakuitenkin

      Nuoruuteen kuuluu harhaluulo omasta kuolemattomuudesta ja vahingoittumattomuudesta. Uhri oli s. 1991.

      Varmaan edesmennytkin oli vanhemmilta motoristeilta kuullut varoituksia, mihin kyseinen ajotapa johtaa. Vaan ei uskonut järkipuhetta.
      Keuliminen liikenteessä on tappavaa, etupyörä ilmassa kun ei pysty aloittamaan jarrutusta heti.

      Moottoripyörän kanssa kolahtaa ennemmin tai myöhemmin. Kysymys on vain siitä, mikä on nopeus. Hiljaisella nopeudella vauriot tapaavat onneksi jäädä materiaalisiksi.

      • ajoitus

      • raivostuttavakuski
        ajoitus kirjoitti:

        niin..https://www.youtube.com/watch?v=g-DnQgLt6ok

        Jumalauta että otti sydämmestä tuo kolmas jossa kusipäinen motoristi ei pysähtynyt suojatien eteen vaan törmäsi lastenrattaisiin..mitenkähän pienelle kävi..kortti pois ja turpaan tuollaselle vitun uunolle.

        Yleisin motoristin onnettomuus johtuu ylinopeudesta ja toiseksi yleisin syy onnettomuuteen on autoilija joka kääntyy eteen ja sitten kolisee.tuon kolmannen videon kaltaisia paskiaiskuskeja näkee onneksi harvoin.


    • KmMies

      Jos taajamaolosuhteissa ajaa nopeusrajoituksien tuntumassa, riskit pienenee oleellisesti ja pyörää on helppo hallita. Tämä on kokeneen motoristin faktaa mutta tästä ei ylitehokkailla pyörillä ajavat nuoret piittaa. Luistoneston pitäisi estää keuliminen jota ei kevyissä tehokkaissa saisi pois päältä.

      • KeulisenEsto

        Miten luistonesto estää keulimisen?? Mulla ainakin reilu luistaminen eli sutiminen juurikin estää keumisen. Jos pitoa taas on eikä takapyörä sudi keula nousee melkein ajatuksen voimalla.


      • UudempiPyörä
        KeulisenEsto kirjoitti:

        Miten luistonesto estää keulimisen?? Mulla ainakin reilu luistaminen eli sutiminen juurikin estää keumisen. Jos pitoa taas on eikä takapyörä sudi keula nousee melkein ajatuksen voimalla.

        Sinulla on todennäköisesti niin vanha moottoripyörä, ettei siinä ole luistonestojärjestelmää. Monissa uusissa moottoripyörissä on vakiona luistonestojärjestelmä mikä seuraa molempien renkaiden pyörimisen nopeuksia ja pyrkii automaattisesti tasoittamaan eturenkaan, takarenkaan pyörimisnopeutta joko automaattisesti nostamalla moottorin kierroksia tai hidastamalla moottorin kierroksia. Luistonestojärjestelmä löytyy vakiona useista tehokkaista alle 3 vuotta vanhoista moottoripyöristä vakiovarusteena jo tehtaalta asti. Yleisimpiä uusissa ja tehokkaissa kyykkymoottoripyörissä.

        Keulimisen ymmärrän ihan hyvin. Moottoripyörällä keuliminen on melkein kuin alkoholi tai huume joillekin noille nuoremmille kuskeille.


    • 35vuotta.moto

      En tiedä oliko keulinta tahallista vai ei taikka millä moottoripyörällä, mutta näissä oikeesti tehokkaissa moottoripyörissä kun alkaa kiihdyttää tosissaan niin etupyörä nousee ilmaan lähemmäs väkisin.

      • 35vuotta.moto

        Ja tehorajoituksia on a1 kortilla saa ajaa 125cc jossa enintään 11kw ikäraja 16v, a2 kortilla saa ajaa pyörää jossa on enintään 35kw eikä ole muutettu/kuristettu yli kaksikertaa isommasta pyörästä ikäraja 18v, A kortilla saa kaikkia mahdollisia pyöriä jotka soveltuu liikennekäyttöön ja ikärajä 24 vuotta tai joko motoristilla ollut a2 kortti vähintään oliko se 2-3vuotta.


    • JormanNakkiMakkarat

      yleisimmät syyt onnettumuuten on ydeensä:

      - 16-18vuotiaat jotka justiinsa saanut moottoripyörä (kevari) kortin ja viellä jäänyt ne mopo pärinnät pelleilyt päälle ja keulitaan liikenteessä ja tehdä temppuja kun niin kova halu muka näyttää että "kyllä mä osaan".

      - toinen yleinen onnettumuus on kun auto kääntyy kolmion takaa eteen jostain syystä ja kaikissa pahinta tässä on viellä se että jos se autoilija kiila kolmion takaa eteen niin sen jälkeen vetää liinat kiinni auto sivuittain tielle jolloin motoristi voi toivoa vaan parastaan että saa pyörää pysähtäytettyä edes vähäsen ennen kun rysähtää kyljeen.

      - ajetaan moottoripyörällä jossa liikaa tehoja omaan osaamiseen/taitoon nähden.

      - autoilija väkisin ryhmittäityy ja änkeemäässä samalle kaistan viereen jos siihen "aloittava" motoristi on jättäny vahinkossa tilaa ja hyvin pian sitten siinä mennää rinnakkain samaa kaistaa ja mutka tulee niin autoilija kiilaa todennäkösesti motoristin pusikkoon.

      - tienreunassa parkissa olevan auton ovi avautuu, kun autoilija ei viitsiny katsoa kunnolla tuleeko sieltä ketään tai räplättiin kännykkään samalla.

      - pyöräilija ajaa ajotiellä ja kääntyy suoralla tiellä yhtäkkiä eteen aikaissa ylittää tie ja kolisii (miksi? koska pyöräilijä ei katsony taaksensa tuleeko muita ajoneuvoja ja näyttää harvoin käsillä suuntamerkkiä jos aikeissa kääntyä)
      toinen on kun pyöräilija ajetaan suojatietä pitkin ja pyöräilijällä väistämisvelvollisuus ellei ennen suojatietä ole kolmiota,stop merkkiä tai moottoriajoneuvo kääntymässä niin tullaan ydeensä röiskeesti pyörällä sieltä eteen, tosin ei tätä voi olettaakan että kaikki tietää koska pyöräilyyn ei tarvi oikeestaan mitään muuta kun rahaa ostaa pyörä ja että saat pyörän pidettyä pystyssä. kyllä omasta jo alakoulussa sais opettaa että milloin ja ketä pyöräilijä väistää.

    • Suurin_osa

      noistakin kolareista taisi olla Venäjältä. Siellä onkin pitkät perinteet sössiä liikenteessä ja samaa tasoa näyttivät olevan sekä autoilijat että moottoripyörällä ajavat. Tuollaisessa kulttuurissa ihmishengellä ei näytä olevan paljoakaan arvoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe