jos vuona 61

pohdin

Minkähän näköinen olisi maailma jos ydinsota olisi käyty 60.luvun alussa. NL. olisi ainakin käynyt ns. kymät .Ameriikkalaisilta tuhoutunut muutama itä-rannikon kaupunki. Muu maailma olisi ehkä selvinnyt melko vähin vaurioin ehkä....

27

54

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuketsu

      Paljonkohan maailmassa oli ydinaseita vuonna 1961? Sen tiedän että usalla pommeja oli enemmän. -50 luvulla nato oli listannut suomeen 22 ydinpommitettavaa maalia.

    • g-mies

      Mitkä olivat kohteet? En oikein usko. Mitä ne meitä olisi pommittaneet.

      • täysin-yleistä-tietoa

        Onko muka joku, joka ei ole tästä asiasta kuullut? Uutisoitiin viimeksi tänä vuonna.

        Kohteina olivat kaikki Suomen lentokentät ja Lapin tieverkoston solmukohdat siltoineen. Ideana estää neuvostojoukkojen läpimarssi Norjan sivustaan, sekä estää ilmapuolustustukikohtien perustaminen Suomen maaperälle.


      • Luonetjärvenmannekiini

        Maalit olivat selvät. Ydinaseilla tuhottavat suomalaiskohteet perustuivat olettamukseen, jossa ne yya-sopimuksen pohjalta olivat Neuvostoliiton hyökkäyskäytössä esim. juuri Norjaan. Se ei ollut aikanaan edes mikään yllätys tuo maalialueena oleminen. Täysin-yleistä-tietoa-nimimerkki on oikeassa.


      • Näin.se.vain.on
        täysin-yleistä-tietoa kirjoitti:

        Onko muka joku, joka ei ole tästä asiasta kuullut? Uutisoitiin viimeksi tänä vuonna.

        Kohteina olivat kaikki Suomen lentokentät ja Lapin tieverkoston solmukohdat siltoineen. Ideana estää neuvostojoukkojen läpimarssi Norjan sivustaan, sekä estää ilmapuolustustukikohtien perustaminen Suomen maaperälle.

        Suomea ei olisi tarvinnut pommittaa sillä koko Neuvostoliitto olisi tuhottu. Amerikkalaisilla oli jo 1950-luvun alkupuolella suunnitelma miten he tuhoavat Neuvostoliiton 200 atomipommilla. 1960-luvun alussa käytössä oli paljon tehokkaammat vetypommit ja niitä oli enemmän. NL olisi pyyhitty maailmankartalta, harva olisi jäänyt kaipaamaan.


    • fkiigff

      Silloin 60-luvun alussa oli Kuuban kriisi ja asiaa läheltä silloin seuranneet (YK) ovat sanoneet että oli kyllä lähellä. Neuvostoliitto oli nimittäin lähettänyt laivaston kohti Kuubaa. Ydinaseita oli. Yhdysvallat piti Kuubaa aluevetenään. Siellä ilmeisesti upotettiin jo aluksia.

      • Paskaporukkaa

        Neuvostoliitto rahtasi ydinkärjillä varustettuja ohjuksia Kuubaan. Se kuva neuvostoliittolaisen rahtialuksen kansilastina olevista ohjuksista on varmasti jostain googlattavissa. Kennedy sanoi, ettei käy - Neuvostoliitto vetäytyi. Neuvostoliiton yritys aloittaa ydinsota "kaukana kotoa" epäonnistui.


    • oiuyfh

      Yhdysvaltain kone oli ammuttu alas. Paina nappia tilanne.

    • rtuoof

      En usko että ydinpommeja olisi käytetty. Tilanne olisi jäänyt paikalliseksi Kuuban edustalla käydyksi konfliktiksi. Kennedy varoi kädet vapisten painamasta nappia.

      • iigfg

        Viimekädessä Kennedyn rakastaja Marilyn Monroe olisi sanonut "älä kulta paina"


      • iyt909t

        Vuosi tuon jälkeen Marilyn löydettiin kuolleena. Vierellään lääkkeitä. Elvistä ei enää nähty Marilynin kera kuten oli aina ennen ollut tavallista.


      • dopiu

        Tuohon aikaan 50-luvun loppu-60-luvun alku oli tavallista nähdä Elvis ja Marilyn yhdessä.


      • Näin.se.vain.on

        Kyllä se oli niin että Hrutsev ja koko politbyroo oli paskat housussa sillä neuvostotiedustelu oli heille kertonut Yhdysvaltain valtavasta ylivoimasta vetypommien osalta. Neuvostoliitto oli ympäröity amerikkalaisten lentotukikohdilla, koko maa olisi pyyhitty maailmankartalta. Siinä rytäkässä politbyrookin olisi voinut haihtua savuna ilmaan.

        Neuvostoliitolla oli ydinasein määrän lisäksi toinen yhtä iso ongelma, miten toimittaa ne kohteisiin. Kuuban kriisin aikaan ohjuksia oli vähän, ne olivat epäluotettavia, epätarkkoja. Pommikoneita oli vähän, olivat kaukana Yhdysvalloista, jenkeillä oli hyvä ilmapuolustus.

        Jos sinulla on jätkähai ja minulla neljä ässää ja kumpikin tietää toisen kortit niin ei ole epäselvää kumpi potin vie. Sama tilanne oli Kuuban kriisin aikaan jenkkien ja ryssien välillä.


    • Po-Eki007

      Mitä,oliko Elvis kiinnostunut naisista muutenkin kuin juttuseurana?

      • sappook

        Kait se ihan normaali mies oli. Hyvä jätkä kuten aikalaiset kertoo. Aika monet etelässä ihmetteli "neekerinaistyyliä". Sam Philips Sun records Memphis oli Elviksen eka studio.


    • fgpyy

      Sam Philipsin Sun Records oli ihan siis lapsellinen studio. Eli sä siis voit 50-luvulla tehdä sielläoman levyn. Asiakaskuntaan alkoi tulla Elvis,Carl Perkins ja Johnny Cash. Ja se oli ihme. RCA hokasi Coutryboyn kyvyt. Ja siitä Rock and Roll sai alkunsa.

    • Näin.se.vain.on

      Neuvostoliitto olisi tuhoutunut täysin, Yhdysvaltoihin olisi selvinnyt paljon vähemmällä. Ensinnäkin jenkeillä oli atomipommeja yli kymmenen kertaa enemmän, he pystyivät ne kuljettamaan kohteisiin. Neukkulalla oli huonoja ohjuksia, huonoja pommikoneita.

    • olioliopli

      YK olise juttu. Suomen valtuuskunta tapasi Hrutsevin. Kennedy oli valmis painaan nappia. Kärkihankkeena jos Neuvostoliitto tulee niin se on se nappi. Ei painanut=hyvä.

      • coikjjhg

        Suomalaiset YK-miehet oli olleet kovissa neuvottelu paikoissa. Suomen neuvottelut Neuvostoliiton kanssa sodan jälkeen.


      • jiiuuy

        Elvis Presleyn konsertti lähetettiin ekana satelliitin kautta 1973 koko maailmaan. Nixon hallitsi mutta Kuningas asui Memphisissä.


      • fhhjhjh

        Joo Ensimmäinen satelliitin kautta välittyvä konsertti. Ja esiintyjänä suosikki Rock and Roll Elvis.


    • tohdin

      Miten tämä nyt meni Elviksiin ja muihin... Tuskin täällä olltaisiin niinkuin nyt, jos olisi 60-luvulla asiat mennet huonosti. No NL olisi kai tuhoutunut aikalailla. Mutta mitenkähän saaste-laskeutumien ja yhteiskuntien romahtaminen ? Varmaan jossain Papuassa olisi viidakossa elelleet kuin ennenkin.

    • 99lentopalloa

      NL koki uhkaksi että Turkissa - mikä oli NL:n rajanaapuri tuohon aikaan - oli ydinaseita suoraan osoitettuna Moskovaan. NL yritti tasoittaa tilannetta viemällä ohjuksia Kuubaan.

      Poliittisena kompromissin tuloksena oli, että Kuubaan matkalla olevat pommit vietiin takaisin ja NATO veti takaisin ydinaseet Turkista.

      Lähimpänä ydinsotaa oltiin kun venäläisten, Kuuban suunnalla olleet ydinaselastissa olleet sukellusveneet eivät saaneet tietoa Moskovasta että missä mentään. Politrukeilla oli jo ns. sormi liipamisella.

      • Tätä.mieltä

        Maailma olisi nykyään paljon parempi paikka kun Neuvostoliitto olisi totaalisesti tuhottu. Suomi olisi päässyt idän inhasta uhasta, Karjala olisi saatu takaisin. Venäjä olisi nykyään pelkkää asumatonta autiomaata.


      • Ydinaseeton_Pohjola

        Ydinsodan tullessa olisi Suomen rajan lähellä olevat isot kaupungit kuten Leningrad ja Murmansk olisi tuhottu. Tästä tuleva laskeuma olisi tehnyt varmasti Karjalan elinkelvottoman. Tuulen suunnista riippuen myös Suomi olisi mahdollisesti joutunut laskeuman alle.

        Kukaan ei voita ydinsodassa!


    • tajukas

      Karjalan evakot olisivat taas kotonaan . hitot mistään laskeumista myö soiteltais sihrmakkaa ja naitaisiin sorjii karjalan tyttlöi.

      • Operation_Archer

        Ainoastaan Geiger-mittari olisi värähdellyt Karjalan kankailla ohjusten jäljiltä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe