Suurten tuulivoimaloitten terveysvaikutukset

tuultavastaan

Lähde: Uusi Suomi

On olemassa tieteellisiä tutkimuksia, jotka nykyisistä fysiologisista reunaehdoista huolimatta silti todistavat tuulivoimaloiden tuottaman infra- ja matalataajuisen äänen aiheuttamia ikäviäkin terveysongelmia – toisin kuin monet tietolähteet juuri em. syystä väittävät ja niin vieläkin olettavat! (STY:nkin suorittama aiempi lähdetutkimus) - on esiintynyt ja ilmenee tuulivoimaloiden vaikutusalueilla , < 1- 2 kilometrin etäisyydellä [edit IOH].

http://wind.vei.fi/public/index.php?cmd=smarty&id=65_lfi

Tuulivoimaloiden infra- ja matalataajuisiiin häiriöääniin liittyy siis lukuisia ihmisten ja eläintenkin - yksilöllisinä - terveyteenkin vaikuttavia haitallisia tekijöitä tuulivoimaloiden lähialueilla, liian lähellä tuulivoimaloita (< 2 km):

Low-Frequency Noise and Health: A Wind Turbine Case (2007–2013) :

https://www.wind-watch.org/documents/low-frequency-noise-and-health-a-wind-turbine-case-2007-2013/

Industrial wind turbines, infrasound and vibro-acoustic disease (VAD) :

http://www.windaction.org/posts/9374-industrial-wind-turbines-infrasound-and-vibro-acoustic-disease-vad#.UwzL4vl_sVc

Dr Mariana Alves-Pereira – how to test for the effects of low-frequency turbine noise :

http://stopthesethings.com/2014/02/14/dr-mariana-alves-pereira-how-to-test-for-the-effects-of-low-frequency-turbine-noise/

Wind Turbine Health Impact Study:

Report of Independent Expert Panel :

http://docs.wind-watch.org/MassDEP-wind-health-2-Alves_Pereira.pdf

On the Impact of Infrasound and Low Frequency Noise on Public Health - Two Cases of Residential Exposure:

http://docs.wind-watch.org/Alves-Pereira-ILFN-public-health.pdf

6

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suhteellisuudentajua

      On myös arvioitu että liikenteen
      pienhiukkaspäästöt aiheuttavat huomattavia terveysongelmia. On arvioitu, että Suomessa liikenteen pienhiukkaspäästöt aiheuttavat vuosittain satojen ihmisten ennenaikaisen kuoleman ja tuhansien sairastumisen, lähinnä hengitystiesairauksiin
      FINE – Pienhiukkaset – Teknologia, ympäristö ja terveys. Tekes, Teknologiaraportti 9/2006.

      Pitäskö siis autoilu suomessa kieltää?

      • Rikollistatoimintaa

        Tarkoitatko, että vaikka tiedetään suurten tuulivoimaloitten aiheuttavan terveyshaittoja, niin niitä pitää rakentaa siitä huolimatta?

        Autoilussa pienhiukkasia pyritään ehkäisemään katalysaattorella ja puhtaamalla polttotekniikalla. Autoteollisuus pyrkii poistamaan terveyshaitat.

        Mitä tuulivoimateollisuus on tehnyt asian eteen?

        Ei mitään, vaan pikemminkin pyrkii vähättelemään ongelmaa.


    • suhteellisuudentajua

      juu varsinki volgswaakkenilla on kovat panostukset puhtaaseen tekniikkaan. Autoteollisuus ei ole hyvää hyvyyttään kehittänyt puhtaampia moottoreita, päinvastoin, kauhea poru kun aikanaa piti lyijystä luopua.

      Toisin kuin esim tuulivoimaloita rakennettaessa, moottorititä tehdessä turva alueet on pienimmillään alle 20 metriä rakennuksiin, pöly, pienhiukkaset ja melu on oikeasti vakava ongelma tollasessa tilanteessa. Tuulivoima rakentamisessa, turvaetäisyydent ovat luokaa vähintään kilometri, ja ainut haitta on mahdolliset infraäänet.

      Tutkimuksessa
      Wind Turbine Sound and
      Health Effects
      An Expert Panel Review
      Executive Summary

      on todettu että ei ole olemassa todisteita tuulivoiman äänen haitallisista vaikutuksista ihmisiin.

      Toki on olemassa ihmisiä jotka kärsivät maasäteilystä ja sähköyliherkkyydestä ja varmaan tuulivoimalayliherkkyydestä, mutta näiden murtoosa vähemmistöjen ehdoilla ei ole ennenkään marssitahtia muutettu, jos olisi istuisimme edelleen puussa mutustelemassa banaania (paitsi banaaniyliherkät)

    • warmwool

      Useita perheitä on jo nyt joutunut jättämään kotinsa vastuuttomasti liian lähelle asutusta rakennettujen tuulivoimaloiden vuoksi. Nyt jotain järkeä tähänkin peliin ja tuulivoimarakentaminen seis! Tuulivoimayhtiön taloudellinen hyöty ja viherpiiperöiden sekopäinen fantasia ei voi ajaa ihmisten terveyden ohi. Jokaisella pitää olla oikeus terveelliseen ja turvalliseen elinympäristöön.

    • olet.sekopää

      Useita perhetiä? Nimeä yksi.

      • Infraäänet

        Asukkaiden muutaminen muutamista kiinteistöistä on tosiasia. Nimiä ei voi julkisesti laittaa palstalle. Kooklella löydät.

        Infraäänet ovat mielenkiintoinen juttu. Tietyissä paikoissa ne kuuluvat ja toisaalla vaimenevat. Kyseessä on normaali äänen aaltomainen luonne eli aallon huipussa sopivassa maastokohdassa ja rakennuksen vielä resonoidessa sopivasti voimistuu ääni huomattavasti.

        Itse asun Sköldvikin öljynjalostamosta noin 4 km päässä. Öljynjalostamolla on liekkitorneja, joissa palaa ikuinen liekki. Liekkitorneilla poltetaan pois prosessissa ylimääräinen kaasu ja ne varmistavat myös prosessin turvallisuuden, jos jokin menee pieleen. Tällöin muutoin räjähtävät kaasut poltetaan näissä liekkitorneissa hallitusti pois. Näissä tilanteissa liekin koko kasvaahuomattavasti. Puhujaan liekityksestä.
        Tämä humahteleva kymmenmetrinen liekki aiheuttaa humahtelevan äänen, joka kuuluu meille 4 km päähän. Ulkona sitä ei juuri havaitse kuin matalana humahduksena, joka osin peittyy muihin ääniin. Sisätiloissa varsinkin yöaikaan humahdus kuuluu matalana satunnaisena hulmateluna. Koska ääni on satunnaista se ei häiritse, mutta tunkeutuu tajuntaan. Esim. korvatulpista ei ole mitään hyötyä, koska ääni kulkee kehon läpi.
        Tuulivoimalassa humahdukset toistuvat kellon tarkkuudella tunnista toiseen , päivästä toiseen, joten voin hyvin ymmärtää se hiljalleen vaikuttavan psyykeen.

        Ei pidä kyseenalaistaa ihmisten ongelmia ennen kuin on itse joutunut kärsimään vastaavasta. Voisit itse mennä nukkumaan autoon tuulivoimalan läheisyyteen ja kokeilemaan miten infraäänet vaikuttavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe