Kodittomuus vai itsemurha

Aloittaja8

Tänään sain tiedon häädöstä. Eihän se yllätys ollut kun en ole pystynyt vuokraa maksamaan muutamaan kuukauteen. Tarkoitus on ollut hirttäytyä viimeistään kun häätö tulee, mutta ei se nyt sitten yllättäen muuttunutkaan helpoksi. Tai teknisesti se on kyllä helppoa, vyö kaulaan ja osittaisella kehonpainolla kaulavaltimo tukki, mutta riittävä varmuus puuttuu. Epämukavuutta pitäisi pieni hetki kestää, mutta paniikki iskee päälle.

Toisaalta voisin kokeilla elää kodittomana jonkin aikaa. Ahdistaa vaan se etten pysty tyhjentämään asuntoa, tavarat voin kyllä viedä roskiin, mutta huonekaluista en pääse mitenkään eroon. Ei nuo arvokkaita ole, kaatopaikalle pitäisi viedä, mutta ei ole autoa eikä varaa palkata mitään firmaa kuljettamaan niitä. Asunnon tyhjentämättömyys jäisi stressaamaan, mutta muuten kodittomana voisi olla ihan mukavaakin, kun ei tarvitsisi enää ikinä välittää laskuista tai muusta vastaavasta. Eiköhän tuo Suomen talvi tappaisi sitten aikanaan kuitenkin.

En tiedä mikä tämän horinan pointti on. Kai sitä pitäisi otsikon vaihtoehdoista valita, onko kenelläkään kodittomuudesta kokemusta?

33

1564

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Etootosissas1

      Meet valittaan heti kuntaan/sossuun, ei ne kodittomaksi ketään voi jättää.

    • vaapukkagrtujm

      Olen hirveän pahoillani kuullessani tilanteestasi. Oletko psykiatrian pahoinpitelemä? Pystytkö töihin tarvittaessa? Ensi töiksesi käy sossussa keskustelemassa tilanteestasi, asunto- ja raha-asioista. Sinulla lienee hetki aikaa reagoida ennen kuin häätö laitetaan täytäntöön, joten toimi nyt.

    • voihan.nyyt

      Käänny sossun puoleen... Huonekaluista sen verran, että SPR hakee ainakin ehjät sohvat ja muut huonekalut ilmaiseksi ja myyvät ne sitten omalla kirpparilla.

      • Aloittaja8

        Kiitos, tässä kaupungissa ei tosin ole tuollaista SPR:n tavarataloa eikä ne kaukaa lähde hakemaan, mutta täällä on kierrätyskeskus joka toimii samalla tavalla.


    • Ja sinun paikkakunnallasi voi olla eri yhdistyksiä, esim. työttömien yhdistys, seurakunnat ym. jotka auttavat asunnon tyhjentämisessä. Maailmassa on hyvin paljon ihmisiä vailla pysyvää asuntoa. Ei tuollaisen ongelman vuoksi kannata sentään henkeään riistää. Ja asiat voivat hyvin muuttua. Mene sinne sossuun nyt aluksi ja kerro että olet joutumassa kadulle.

      • SaatanaKylmäPaikka

        "Maailmassa on hyvin paljon ihmisiä vailla pysyvää asuntoa."

        Suomen kylmissä oloissa pahinta on jäädä asunnottomaksi. Miksi ihmiset eivät koskaan tajua tätä faktaa, tai sitten unohtavat autuaasti tämän kuten sinäkin. On täysin eri asia asua jossain keskieuroopassa taikka vielä paremmin eteläamerikassa tai australiassa tai aasiassa tai indonesiassa, missä talvellakin on aina yli kymmenen astetta plussan puolella lämmintä. Missä tahansa muualla paitsi Suomessa. Vituttaa nykyään katsoa säätiedotuksia kun on tajunnut kylmän ja julman totuuden - Suomi on Siperian jälkeen maailman kylmin paikka asua. Ruotsi ja Norja ja Islantikin hakkaa Suomen Golf-virran ansiosta, Kanadasta puhumattakaan. Tää on Jumalan hylkäämä paikka, ja ne ihmiset pitäisi TAPPAA jotka keinottelevat Suomessa asunnoilla työttömien ja vähävaraisten ja köyhien kustannuksella! Mitä vittua me tehdään täällä????

        Ps. Ja aloittajan juttuun että olet mielenterveydellisesti ihan ookoo, se on Suomen ja suomalaisten ja Suomen sairaan systeemin vika että luulet että sinussa olisi muka jotain vialla, teitkin aloituksessa oikeaa diagnoosia.


      • Aloittaja8

        En minä itseäni mielenterveysongelmaiseksi luulekaan. Kirjoitin tänne koska itsemurha-aiheinen keskustelu on yleensä täällä, eikä asialle ole Suomi24:ssä omaa palstaa. En minä varmaan hirttäydy, tyhjennän kämpän ja elelen kodittomana sen aikaa kun viitsii. Sitten kun ei viitsi enää niin pakkanen korjannee pois kuleksimasta.


      • AlaTakaVasemmalta
        Aloittaja8 kirjoitti:

        En minä itseäni mielenterveysongelmaiseksi luulekaan. Kirjoitin tänne koska itsemurha-aiheinen keskustelu on yleensä täällä, eikä asialle ole Suomi24:ssä omaa palstaa. En minä varmaan hirttäydy, tyhjennän kämpän ja elelen kodittomana sen aikaa kun viitsii. Sitten kun ei viitsi enää niin pakkanen korjannee pois kuleksimasta.

        Ymmärrän sinua täysin. Jouduin itsekin elelemään pari vuotta ilman asuntoa ja asuin kaverieni nurkissa sen ajan, kunnes törmäsin hyväsydämiseen sosiaalityöntekijään joka hoiti paperityön ja byrokratian ja sain oman kämpän asumistukineen ym ym. Tee se mitä jo sulle ylempänä neuvottiin, sossu on lakisääteisesti velvollinen auttamaan sinua, Suomen saatanallisessa kylmälässä ei kukaan voi jäädä asunnottomaksi, sinä olet siis oikeutettu omaan asuntoon, oli tilanteesi mikä tahansa. rikollisetkin saavat Suomessa lämpimän asunnon, olet heitä parempi varmasti! Kaikkea hyvää sulle jatkossa, älä anna periksi!


      • Aloittaja8

        Olen ollut joskus sossun asiakas, ja jäätyminen kuulostaa kyllä miellyttävämmältä kokemukselta. Hyvä että tuokin on olemassa niille jotka sitä tarvitsee, mutta ei mulla ole niin suurta tarvetta elää että lähtisin tuohon enää. Kaikkea hyvää sullekin.


      • gyyg

        Mikä siinä sossussa oli niin pahaa? Olen kiinnostunut sen varalta, että jos itse joskus joudun kodittomaksi. Ei todellakaan ole sellaista näköpiirissä, mutta täytyyhän vaikeatkin mahdollisuudet kohdata rohkeasti.

        PS: Ei pakkaseen kuole jos on tarpeeksi vaatetta.


      • ollut_asunnotta
        gyyg kirjoitti:

        Mikä siinä sossussa oli niin pahaa? Olen kiinnostunut sen varalta, että jos itse joskus joudun kodittomaksi. Ei todellakaan ole sellaista näköpiirissä, mutta täytyyhän vaikeatkin mahdollisuudet kohdata rohkeasti.

        PS: Ei pakkaseen kuole jos on tarpeeksi vaatetta.

        Oletko oikeasti ollut kylmän armoilla Suomen oloissa? Olen nukkunut armeijan makuupussisysteemissä -20 asteessa. Selvisin elossa, mutta palelin. Kun on rahaton, ei voi ostaa parhaita mahdollisia välineitä. Selviytymistä heikentää esim. rahattomuus (nälkä), psyykkiset sairaudet (ne itsessään tai niiden hoito voi vaikuttaa jopa suoraan lämmönsäätelyyn), väsymys, stressihormonit, kastuminen, muut sairaudet jne.

        On aivan eri asia mennä hyvin syöneenä ja kuivana nukkumaan pakkaseen kuin nukkua olosuhteiden pakosta koko talvi ulkona. Jo kesällä retkeilyolosuhteissa voi kärsiä hypotermiasta, jos on viileää ja/tai kosteaa. Välineet pitää saada kuivatettua niin kesällä kuin talvellakin. Pimeään vuodenaikaan varusteita ei saa kuivaksi ilman lämpöä (esim. tulisija). Märät varusteet heikentävät selvitymistä, niissä ei tarkene. Kaupungissa on helpompi löytää ruokaa ilman rahaa, mutta maalla olisi helpompi löytää paikka, jossa voi pitää tulta ja kiinteää leiriä. Täytyy olla tosi vahva selvitäkseen, ja suurin osa vaaditusta vahvuudesta on henkistä laatua. Yleensä asunnottomaksi jäävä ihminen ei ole vahvinta sorttia.


    • 15ja19

      En ole koskaan ymmrtänyt miksi joku jättää vuokransa maksamatta. Itselläni on ulosotto ja saan pienen tuloni vuoksi myös toimeentulotukea. En koskaan jätä vuokraani maksamatta, vaikka mikä olisi ! Tärkeintä ihmiselle on koti. Sen jälkeen ei ole mitään väliä. Kyllä sitä makaroonilla ja puurolla elää. Itse saan syödyksi joka päivä ja maksan puhelimen, netin ja sähköni, kuten muutkin. Mutta en juo, enkä polta.

      Käy keskustelemassa sossussa tilanteestasi, toivottavasti et ole "ryssinyt" tilannettasi totaalisesti, sillä sossunkin kriteerit ovat kiristyneet.

      • ollut_asunnotta

        Sanoit, ettet ymmärrä. Ihmiset ovat erilaisia, ei kaikkea voikaan ymmärtää. Älä siis yritä ymmärtää, jollei kapasiteettisi siihen riitä. Sitä paitsi aloittajahan oli jo kertonut suunnitelman. Tappaa itsensä, kun häätö tulee. Hän ei vaan kyennyt pitämään suunnitelmaansa. Hyvä suunnitelma kusi kintuille, mistä seurasi uusia ongelmia.

        Savuton, raitis ja vähän kuluttava ihminenkin pystyy sotkemaan asiansa. Ei raittius ole sama kuin ongelmattomuus.


    • Aloittaja8

      Minun kohdalla (vuosia sitten kun tukea hain) tekivät täysin tuulestatemmatun ja perusteettoman oletuksen, jonka pohjalta tuki evättiin. Korjasivat kuitenkin välittömästi päätöksen lainmukaiseksi kun soitin ja valitin asiasta. Tämä miten helposti muuttivat ensimmäistä päätöstään loi mielikuvan, että tekevät tahallaan lainvastaisia päätöksiä, jotta voidaan säästää niiden kohdalla, jotka eivät osaa tai ymmärrä valittaa. Muutenkin vihamielisen oloinen laitos.

      Ei minulla ole kiinnostusta tai motiivia alkaa niiden kanssa enää riitelemään. Useimmille tuonkin puljun kanssa asioiminen on varmaankin kuolemaa houkuttelevampi vaihtoehto, mutta minun tärkeysjärjestys on toinen. Ja kyllä pakkaseen kuolee, Suomessa enemmän kuin liikenteeseen.

      http://yle.fi/uutiset/pakkanen_on_pahempi_tappaja_kuin_liikenne/7036260

      • Aloittaja8

        Tämä siis vastaukseksi gyygille, meni näköjään vahingossa väärään kohtaan.


      • gyyg

        Heillä ei ollutkaan tarpeeksi vaatetta...


      • gyyg

        Ajattele vaikka eskimoita...


      • tajutontaporukkaa
        gyyg kirjoitti:

        Ajattele vaikka eskimoita...

        Vittuileeko gyygi aloittajalle? On jo riittävän nöyryyttävää ja noloa joutua kyykytettäväksi sossu-ym luukuille asunnottomana, paleltumiskuolema toisena vaihtoehtona sopii melkeimpä kunniamurhan kastiin.


      • hyger

        Ei mamut oo käsittääkseni ollu kovin noloia...


    • 4342242422442112124

      suomessa ei kodinton voi olla. sossu kyllä maksaa jos ei ole varaa itse maksaa.

    • ollut_asunnotta

      Kuulostaa tutulta! Olen ollut asunnoton pariin kertaan. Naisena tietysti löytää majapaikan helpommin, kuin miehenä. Mutta eihän se mukavaa ole. Olen myös miettinyt itsemurhaa suurimman osan elämääni, ja kuten sinulla, onnistunut toteutus on jäänyt uupumaan. Ymmärrän erittäin hyvin myös asunnon tyhjentämisen vaikeuden. Tunne on erittäin tuttu. Liittyy lienee masennukseen.

      Käy kysymässä sosiaalitoimesta, onko siellä asumisneuvoja. Ainakin Helsingissä on sekä asuntoloita että yömajoja asunnottomille. Ensin paikka evätään, mutta olen kaksi kertaa saanut asuntolapaikan, ja varsin helposti. Sen jälkeen olin pari vuotta tukiasunnossa ja nyt kaupungin vuokra-asunnossa. Täällä on jopa vuokra-asunnoissa asukaskuraattori, joka toimii inhimillisenä välikätenä ongelmatapauksien kohdalla. Itselläni on nyt edunvalvoja, joten minun ei tarvitse enää huolehtia paperi- tai raha-asioista itse.

      Käsittääkseni häätö on lähes aina hidas prosessi. Poikkeuksena jos teet jotain täysin käsittämättömän törkeää (kuten pidät bordellia tms). Eli sinulla olisi ollut häädön vaatima puoli vuotta aikaa reagoida. Oliskohan sinullekin edunvalvoja aiheellinen, niin et joudu kadulle maksamattomien vuokrien vuoksi? Vuokran omavastuu minimituloisella asumistuen jälkeen kohtuuvuokraisessa asunnossa on kuitenkin varsin pieni. Eli häädön saaminen on aina elämisen hallinnan ongelma, ei taloudellinen ongelma.

      • Peos

        Jos vuokraa ei maksa kahteen kuukauteen, niin häätö on välitön.


    • aloittajatoope

      Toope aloittaja on kun ei maksa vuokriaan. Joutaakin kadulle miettiin asioita buaaaaah hah hah kiäh kiäh buaaaaaaaahhhh.

    • Jojoon

      Joo jos on niin tonttu et juo tai hassaa vuokrarahat taivaan tuuliin,on ihan itse tilanteeseen syypää. Miks meidän veronmaksajien pitäs hyysätä tollasia. Kivirekiä. Ja vielä vinkuu julkisesti, tosi noloa.

    • gkjhkljgkgkgkgkg

      Tässä pari vinkkiä:
      Jos sinulla ei ole voimia, niin kyllä isännöitsijä niistä huolehtii. Se ei tietenkään ole reilua isännöitsijää kohtaan, mutta jos omat voimat ei riitä, niin ne ei riitä. Tämä on toisekseen arkipäivää ainakin isommille vuokranantajille niin kuin sato tai vvo.

      Suomessa on erilaisia asuntoloja ja yömajoja, jotka on tarkoitettu nimeen omaan ihmisille, jotka on menettäneet kaiken. Yleensä näitä pitää yllä erilaiset Kristilliset järjestöt vapaaehtoisvoimin.

      Jos et saa aikaseksi ottaa yhteyttä sossuun (tai siitä on kehittynyt peikko), niin omassa seurakunnassasi löytyy diakoniatyöntekijä ja hän pystyy auttamaan sinua.

      Voimia!

      Kaikista synkintä on hetkeä ennen auringonnousua

    • iouetugd

      Hei! Eikös häädöstä pysty johonkin valittamaan! Yleensä kaikissa päätöksissä on valitusmahdollisuus. Tutkikaas viisaat asiaa.
      Sillä konstilla saisi ainakin vähän aikaa sossussa asiointiin ja asioiden järjestelyyn. Kait häätöpapereissakin jotain asiasta lukee.

    • ljkhfgkljökjhlgkjh

      Ei pysty, jos vuokrat on rästissä.

      • SenSiitäSaa

        Ulosottoonkokaan? Sieltähän häätöpäätös on tullut???? Kait????


    • sossu_maksaa

      Jos vuokrat on rästissä, niin sossu auttaa. Joten ei siinä ole mitään hätää. Eikö olisi helpointa maksaa ensin vuokra ja vasta sitten muut menot, koska niistä muista tulee harvoin seurauksia?

      Jos menettää asuntonsa siksi, että mölyää, on ihan oikein joutua lumihankeen.

      • hryjf

        Kaksi vuokraa kun on rästissä, niin juna meni jo.


    • kj3e4rkj34r

      Eihän suomessa tarvii vuokraa maksaa kuin työssäkäyvän, kuten kaikki muutkin kulut.

      • egeggege

        Jos on kaksi (2) vuokraa rästissä, niin häätö on välitön yleensä. Laki sallii tämän.


      • tyhjhrtyhrthhhh

        Niin koskee vain niitä ketkä ei ole hoitaneet asioitaan millään tasolla, ei edes osata hankkia apua, lukea postia mitä tulee. Sen jälkeen on kamat pihalla ja lukot uusittu piste. Näin käy mm:ssa monille mamuille jotka täysin pihalla siitä miten täällä pitäisi asioita hoitaa.

        Juoppo hunningoilla ei ole mitään hätää, putkan kautta asuntolaan jatkamaan elämää, ei tarvitse sitten enää laittaa ruokaakaan itse, kaikki passataan vuodevaatteista ruokaan, rahaan, hygieniaan jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe