Pieni ja Edullinen talo?

mitenmeneeyy

Mahdottomia hintoja pyydetään taloista, jotka varsinkin sijaitsevat ns.muuttovoittoalueilla, mutta kummallista kuitenkin on se että vastaavan kokoinen talo "syrjemmästä" on jopa 100teur halvempi ja nyt puhutaan uudesta/tuoreesta, eikä tonttien hinta ero ole 100teur vain 10tuhansia euroja näillä palkoilla.

Tähän samaan hengenvetoon mietin että voidaanko muualla rakentaa halvemmalla vai otetaanko sieltä rahat pois missä se on mahdollista?, tosin jos katson talopakettien hintoja, niin ei niissä ainakaan ole suuria eroja...

15

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyhmä_kysymys

      Älä viitsi kysellä tuollaisia itsestäänselvyyksiä.
      Jokaisen pitäisi tietää, että on aivan eri asia asua esimerkiksi Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa tai Pohjanmaalla kuin vaikkapa Kainuussa, Pohjois-Karjalassa tai ylipäätään jossakin pohjoisen syrjäseudulla.

      Juuri kukaan ei halua muuttaa suurtyöttömyyden riivaamille seuduille Kuhmoon, Suomussalmelle, Sallaan, Taivalkoskelle tai Pudasjärvelle, sillä eihän noilla syrjäseuduilla ole töitä tarjolla, ei palveluita, eikä huvituksia. Niinpä on selvää etteivät asunnot niillä seuduilla käy kaupaksi Talon myyjä voi joutua odottamaan vuosia, ennenkuin saa mökkinsä myydyksi ja silloinkin hintaa on jouduttu tarkastamaan alaspäin useita kertoja.

      Uusimaa, Varsinais-Suomi, Tampereen seutu ja Pohjanmaa (ent Vaasan lääni) sensijaan ovat Suomen vauraimmat ja kehittyneimmät alueet ja mainituilla alueilla elämä on aivan erilaista ja asunto- sekä työmarkkinat ovat ovat aivan eri lailla vikkaat kuin mainitsemillani idän ja pohjoisen kehitysalueilla

      • markkimark

        Niin lähinnä kyseessä rakennuskustannuksista, että ottaako joku suuremman voiton?? Eihän kukaan rakenna korpeen ja myy tappiolla???
        Tuo on totta että suomi kehittyy väärällä tavalla lähinnä kahteen kohtaan suomessa rakennetaan (Hki seutu,Tre seutu), tosin Helsinki on aivan eriluokkas..


      • tyhmä_kysymys
        markkimark kirjoitti:

        Niin lähinnä kyseessä rakennuskustannuksista, että ottaako joku suuremman voiton?? Eihän kukaan rakenna korpeen ja myy tappiolla???
        Tuo on totta että suomi kehittyy väärällä tavalla lähinnä kahteen kohtaan suomessa rakennetaan (Hki seutu,Tre seutu), tosin Helsinki on aivan eriluokkas..

        Väärin, kehittyvät seudut Suomessa ovat mainitsemani Pohjanmaa, Varsinais-Suomi, Uusimaa ja Tampereen seutu. Alue on siis suurempi kuin kuvittelet. Muut alueet polkevat paikallaan tai taantuvat.


    • BauHerr

      Katsele tuosta tilastoja rakennuskustannuksista: http://www.ara.fi/fi-FI/ARAtietopankki/Tilastot/Rakentamisen_hinta_ARAtuotannossa/Rakentamisen_hinta_tilastojen_kuvaus(28215)

      Suurin kustannusero koostuu veroista. Kun pääkaupunkiseudulla joutuu maksamaan korkeampaa palkkaa, nousevat suhteelliset kustannukset verojen vuoksi ylisuhteessa.

      Kyllä korpeen rakentava myy tappiolla, jos myy ollenkaan.

      Korvessa rakennuksella on tosiasiallisesti negatiivinen arvo (ts. kulkuja, veroja muttei jälleenmyyntiarvoa).

    • NäinMeillä

      No kyllä se rakennusmaan eli siis tonttien hinta on yksi suurimmista selittäjistä. Ei kasvukeskuksissa on euron tontteja vaan ne maksavat ainakin kymmeniä tuhansiä, joskus jopa satoja tuhansia.
      Toinen asia hinnan muodostuksessa on markkinatalous. Asioilla ei ole mitään "oikeaa hintaa" vaan hinta muodostuu siitä millä joku on valmis myymään ja toinen ostamaan. Syrjäseutujen asunnot ovat halpoja koska niille ei ole olemassa riittävästi maksukykyisiä ostajia jotka olisivat niistä valmiita paljon maksamaan ja toisaalta on paljon myyjiä jotka ovat valmiita myymään halvemmallakin. Jos asunnon oletettu jälleenmyyntiarvo on suurempi, kuten kasvukeskuksissa, sillä on myös sijoitusarvoa. Syrjäseutujen taloilla on lähinnä vain käyttöarvo koska niiden jälleenmyynti on vaikeaa.

    • mitäsnäistä

      Niin, jos ei tontteja lasketa hintavertailuun, kun toisen tontti voi maksaa sen mitä toinen kaikkineen laittanut rahaa rakentamiseen.

      Mulla on mielessä tälläinen logiikka eli jos "maalla" rakenkentaa halvemmin niin onko kaikki materiaalit niin kalliita mitä vaikka jo kalliiseen vaikka stadin kämppään laitetaan tai jos naapuri tekee pohjat traktorikaivurilla tai rakennus paikka on parempi tai puu on halvempaa tai liittymät yms??

    • TotuusSattuu

      Ei ole ihme että Suomella menee taloudellisesti huonosti kun talouden logiikka on monilla ihmisillä huonosti hallussa. On aivan sama, kuinka paljon talon rakentamiseen on käytetty rahaa tai kuinka kalliit materiaalit siinä on, sillä ei ole mitään oikeaa vähimmäisarvoa joka noista muodostuisi jos kukaan ei sitä ole valmis maksamaan. Aivan kuten sinä jätät kaupan hyllyyn tuotteen joka on mielestäsi liian kallis, myös liian kallis talo jää myymättä. Ei sen arvo nouse siitä että joku on sen tekemiseen laittanut tietyn määrän rahaa jos se määrä on ollut liian suuri suhteessa siihen mitä siitä ollaan valmiita maksamaan.
      Aivan kuten Suomessa on kuviteltu että kun me tuotamme jonkun tuotteen, joku sen myös ostaa vaikka tuotantokustannukset ovatkin vähän korkeammat. Mutta se enää mene niin eikä se mene enää myöskään rakennuksissa niin koska taloista ei syrjemmällä ole pulaa vaan päinvastoin ylitarjontaa,

    • halvallasaahalpaa

      Niin kyse ei ole pelkästä tontin arvosta?, toinen on että ihmiset vaativat talolta enempi jos on kurjannäköinen talo se ei varmaan ole niin kiinnosta verrattuna sellaiseen missä on vähän kaikkea "pientä" yksityiskohtaa

    • rakpoik

      On niitä taloja ennenkin tehty halvalla, tosin täytyy tietää ja osata, jotkut näin väittävät..

      • Rak.inssi

        Näinhän se on? Halvalla voi rakentaa ihan asiallisen talon. Eivät talon perusrakenteet maksa, vaan se millä talon pinnoittaa. Esim. pesuhuoneen vesieriste ja laatoitus neliöä kohti maksaa enempi kuin ulkoseinän hinta. Samoin lattian pintamateriaali saattaa maksaa enempi kuin sen alla olevat rakenteet perusmaahan asti. Tapetti saattaa maksaa väliseinän hinnan.

        Kun tekee taloon vielä kivoja erkkereitä tai kuisteja, saa rahaa palamaan. Pihalle saa rahaa poltettua aitoon kivilaatoitukseen yms.

        Oleellista on että sellainen talo jonka maalla asuva pystyy rakentamaan halvalla, ei kelpaa Kaupunkiseutujen asukkaille. Kun on kallis tontti, pitää rakennusoikeus käyttää viimeiseen tappiin. Suomalainen haluaa näyttää rikkaammalta kuin oikeaasti onkaan, varsinkin Helsingin seudulla.

        Me 60-70-luvulla asuneet muistamme vielä ne suomalaiset, jotka lähtivät Ruotsiin töihin. He tulivat kesälomalla uudella volvolla, Vaikka velkarahalla ostetulla tai vuokratulla. Tästä on tehty myös lauluja.


      • halvallasaa

        Olen samaa mieltä, tai ainakin luulen kun en ole rakentanut(vain korjaillut vanhaa), mutta tiedän tarvikkeiden hintoja.

        Eli olen myös miettinyt jos käyttää sitä halvinta materiaalia ja talo oli simppeleistä simppelin ei yhtään mitään erikoista ja lämmityksessä/ilmanvaihdossa käyttäisi pilppiä, siten ettei tekisi tuloilmalle mitään putkitusta yms. Säästöjä
        Voiko millään tulla merkkittävästi halvemmaksi kuin valmistalo


    • mitensnää

      Monesti kuulee sanonnan, että vaikka rakentaa pienen talon tulee siihenkin kalliit osat kuten keittiö,pesutilat ja neliöhinta voi olla jopa kalliimpi pienissä taloissa...

      Mutta olen myös miettinyt sitä että työtunteja menee vähemmän samoin materiaalia? Mitäs tästä sanotte.

      Sitten on tämä yksi porukka että taloa ei voi rakentaa enään pitkästä kun kaikki paperit yms tulee niin kalliiksi..

      • NäinMeillä

        No talossa on yleensä aina se yksi keittiö, yksi pesuhuone, yksi sauna ja yksi kodinhoitohuone. Eli sikäli pienessä talossa on suhteessa enemmän niitä kalleimpia neliöitä joissa on paljon kalusteita ja kalliimpia pintamateriaaleja ja vesikalusteita. Talon hinta ei siis kasva suoraan neliöiden suhteessa vaan esim. yksi makuuhuone lisää on suhteessa halvempi rakentaa kuin neliöiden lisäys näyttäisi. Samoin osa kuluista syntyy aina joka tapauksessa talon koosta riippumatta, liittymät vesi- ja viemäriverkkoon, sähkökeskukset, lämminvesivaraajat jne.

        Pitkästä tavarasta voi toki vielä rakentaa eikä se välttämättä ole paljon kalliimpaa, joskus jopa päinvastoin. Pitää vain olla hyvät suunnitelmat ja hyvä osaava rakennusporukka.


    • Niinoste

      Pienen rakentaja häviää vähemmän ja käyttökulutkin ovat pienet. Mutta miten rakennetaan? Sitä ei tiedä kukaan. No ehkä talotohtori Panu Kaila. Kannattaa tutustua hänen mietteisiinsä. Kuukkelilla pääsee alkuun.

      "Tampereen teknillisen yliopiston Combi-hankkeessa on tutkittu uusien energiatehokkuusmääräysten mukaan rakennettuja kouluja ja päiväkoteja.

      Tulokset ovat hämmästyttäviä: niin sanotut energiatehokkaat talot kuluttivat lähes järjestään paljon enemmän energiaa kuin oli laskettu. Vanhemmat koulut kuluttivat vähemmän energiaa kuin uudemmat."

    • lautapirtti

      Niin ei vanhaa aikaan tuollaisen faarin/mummonmökki paljoa maksanu kun sen teki... Tietty nykyään pitäää olla poistoilmantalteenotto isoilla prosenteilla.. Ja myös paksummat fillat ja akkunat ja ovet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      4156
    2. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      79
      2337
    3. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1811
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      173
      1697
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1412
    6. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1408
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1291
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      138
      1158
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1094
    10. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1093
    Aihe