Pata ollut taas tulella... soppa on keitetty

SossullePataan

Tuli postia Eduskunnasta, noin vuoden kesti vastaaminen.

Sanktioina oli 3 kpl "käsityksiä" vaikka oli selvästi rikottu jopa perustuslain 21§:ääkin estämällä oikaisuvaatimuksen lautakuntakäsittely, tosin sekin estäminen epäonnistui. Törkeimpiin tapauksiin kuten asiakirjojen pimittämiseen lautakunnalta ei otettu kantaa ollenkaan koska ei muka näyttöä ollut vaikka alkuperäinen oikaisuvaatimuskin puuttui lautakunnalle annetuista asiakirjoista, lisäksi muitakin asiakirjoja. Vieläköhän huolisivat jutun käräjille kun EOA:kin totesi ettei ole mahdollista tutkia asiaa tämän tarkemmin vaikka valtuudet riittää esitutkinnan määräämiseen saakka.

"Kantelija kertoi kantelussaan viranhaltijoiden salaavan asiakirjoja yksilöasioiden jaoston käsittelijöiltä. Persläven [paikkakunnan nimi muutettu] sosiaalivirasto on kiistänyt väitteen ja ilmoittanut, että yksilöasioiden jaoston käsittelijöillä on ollut käytössään päätöksen tueksi kaikki kantelijan mainitsemat lisäliitteet ja hakemukset, jotka ovat myös tämän selvityksen liitteenä. Koska asia on kiistetty, minulla ei oikeusasiamiehenä ole käytettävissäni olevin keinoin mahdollista tutkia asiaa tämän tarkemmin."

Näköjään pelkkä kiistäminen riittää vaikka asiakirjat puhuvat toisin.

Vaikka sitä ei suoraan sanottu niin valehtelustakin tuli "käsitys".



Tuli postia myös lautakunnalta, vain noin kuukauden kesti vastaaminen.

Lautakunta oli suureksi yllätyksekseni hyväksynyt oikaisuvaatimukseni joka koski alkuperäisten lääkekuittien toimittamista sossuun ehtona lääkekulujen korvaamiselle.

Sossun "rötösrouvatrio" oli laatinut uudet ohjeet toimeentulotuen myöntämisperusteista jotka sitten hyväksytti hyväuskoisella lautakunnalla.
Järki voitti tuossakin ja sossun kyykytysyritykset meni pieleen, joitain se saattaa harmittaa ja odotankin että jotain uutta "kivaa" keksivät ensi vuonna.

Onhan sossulla loppukirin paikka kun on vain ensi vuosi jäljellä kunnes toimeentulotuki siirtyy Kelalle, saas nähdä kuinka sitten käy.

Hyvää joulua ja kyykytysvaaata uutta vuotta kaikille.

17

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1940jutku1950nekruvaltio

      Suomessa jää laskelmien perusteella vuosittain myöntämättä toimeentulotukea jopa 600 miljoonaa euroa. Inhimillinen kärsimys on melkoista, mutta homma onnistuu, koska laillisuusvalvojat toteavat jotakin seuraavan kaltaista: "Koska asia on kiistetty, minulla ei oikeusasiamiehenä ole käytettävissäni olevin keinoin mahdollista tutkia asiaa tämän tarkemmin".

      Yleensä laillisuusvalvojat toteavat tapahtuneen viranhaltijan antaman selvityksen mukaisesti, jolloin tosiasioiden tutkiminen tai toteaminen asiapapereilta ei voisi vähempää kiinnostaa. Tulisiko kysymykseenkään, että rikosoikeudessa jätettäisiin tutkimatta tai tuomitsematta lain rikkojia vain sen perusteella, että syytetty kiistää rikoksen? Miksi suomessa laillisuusvalvonta saa toimia tällä perusteella?

    • SossullePataan

      "Miksi suomessa laillisuusvalvonta saa toimia tällä perusteella?"
      Hyvä kysymys ja näköjään saa toimia ja toimiikin, toimikoon kun ei noista kanteluista mitään hyötyä ole muutenkaan. Tuo tietää sitä että jatkossa tulee rikosilmoituksia noista sossun laittomuuksista, kokeillaan sitä seuraavaksi.

      Ei paljon AVI:akaan kannata vaivata. Olin tuosta alkuperäisten kuittien vaatimisesta yhteydessä AVI:iin. AVI:n lakimies kertoi sellaista potaskaa jota ei kukaan usko eikä ymmärrä.

      Kysymykseni oli:
      "Miten minun kannattaisi/tulisi menetellä siinä tapauksessa että Persläven [paikkakunnan nimi muutettu] sosiaalitoimi vaatii laittomasti ja vastoin lainvoimaista päätöstä alkuperäistä kuittia ehtona lääkkeen maksamiselle?
      Suostuminen ei ole edes viimeinen vaihtoehto."

      Itä-Suomen AVI:n lakimies Toni Tuomainen antoi kysymykseen seuraavan kannanoton:
      ""Oikeudellisen neuvonnan saamiseksi asiakkaan on käännyttävä julkisen oikeusavustajan puoleen, eli oikeusaputoimistoon.
      Tässä asiassa on nähdäkseni kysymys hallintolain 31 §:n tulkinnasta, jonka perusteella viranomaisen on huolehdittava asian
      riittävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä hankkimalla asian ratkaisemiseksi tarpeelliset tiedot sekä selvitykset.
      Mainitun pykälän perusteella viranomainen voi harkintavaltansa rajoissa pyytää tarpeelliseksi katsomansa tiedot sekä selvitykset.
      Mainitun pykälän 2 momentin perusteella asiakkaalla on velvollisuus esittää selvitystä ja myötävaikuttaa asiansa selvittämiseen.
      Käsitykseni mukaan jos asiakas katsoo, ettei hänellä ole velvollisuutta toimittaa kaupungin edellyttämällä tavalla kaupungin
      tarpeelliseksi katsomia selvityksiä ja jos asiakas jättää ne toimittamatta, tulee asiakkaan hakemus hylätyksi siltä osin.
      Tästä päätöksestä on mahdollista hakea oikaisua ja saattaa kaupungin päätöksen lainmukaisuuden arviointi viimekädessä puolueettoman
      ja riippumattoman tuomioistuimen ratkaistavaksi. Näin ollen tuomioistuin viimekädessä arvioi sen, onko asiakkaalla velvollisuutta
      toimittaa selvitystä kaupungin edellyttämällä tavalla. Toimeentulotukilain 24 §:ssä on viittaussäännös sosiaalihuoltolain (1301/2014) 6 lukuun,
      jossa säädetään muutoksenhausta. Sosiaalihuoltolain 50 §:n perusteella on kunnan viranhaltijan tekemään päätökseen tyytymättömän on
      haettava muutosta tekemällä oikaisuvaatimus ja oikaisuvaatimuksen johdosta tehtyyn päätöksen tyytymättömällä on lain 51 §:n
      perusteella mahdollisuus hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen."

      Mikähän puppulausegeneraattori oli käytössä kun ei tuosta mitään tolkkua saa.

      • mätäoikeusjärjestelmä

        Aviin ei kannata siis laittaa kantelua kysymyken muodossa.

        Aviin kannattaa laittaa suora syytös lain rikkomisesta ja lakiperusteet mukaan. Tosin valitsevat päätöksessä huomioitavat tiedot, jolloin myös selkeä lain rikkominen todenäköisesti jää toteamatta.

        Eivät ne avissakaan ole valvomassa lakia, koska työtehtävien huonosta hoitamisesta ei seuraa mitään, mutta viranhaltijoiden suututtamisesta voi seurata hankaluuksia.


    • SossullePataan

      Niin ...
      Ja ihan hyvin on alkanut tämä vuosi. Ostin lääkkeitä 61 eurolla ja maksoin seteleillä (yht 70€), summat oli allekkain lääkekuitissa ja sossu maksoi kai vahingossa tuon alemman eli 70€, sain siis 9€ liikaa. Turha on edes yrittää periä takaisin kun ei viimeksi edes kelvannut vaikka tarjosin kun maksoivat lääkkeen kehten kertaan, hyöty oli silloin n. 16€. Skannattu kuittikin kelpasi kuten lautakunta oli päättänyt vastoin sossun "rötösrouvatrion" esitystä.

      • SossullePataan

        Tässä menkin peräti 2 päivää ilman sossun venkoiluja, tuo johtui varmaan siitä että ne päivät olivat lauantai ja sunnuntai.
        Nyt tekevät laitonta takaisinperintää tuosta 9 eurosta vähentämällä sen tulevasta maksusta. Ei sitten järki taida mitenkään tarttua sossutanttojen päähän kun saivat HaO:ssa "pataan" samanlaisesta tempusta vuonna 2011.

        9 euroa vaikuttaa pieneltä määrältä mutta jos saatava olisi toisin päin niin kohta ulosottomies olisi ovella ja kulut monin kertaiset. Saatan minäkin vielä ottaa perintätoimet käyttöön, joku perintäfirma saattaa ottaa homman hoitaakseen.


      • SossullePataan

        Asia korjattu, kaikki hyvin jo yhden arkipäivän ajan.


    • SossullePataan

      Sossu kerjää taas itselleen ikävyyksiä ämpyilemällä lautakunnan päätöksen noudattamisessa. Ohje korjattiin vain osittain, mutta sehän ei riitä alkuunkaan. Kannattais vähän katsoa kenen silmätikuksi ja kusitolpaksi joutu xD

    • aktivkapitaal

      Oikeusvaltio...

      • SossullePataan

        Oikeusvaltiopa hyvinkin.

        Lautakunta hyväksyi joulukuussa 2015 oikaisuvaatimukseni joka koski marraskuussa sen hyväksymiä sossun ohjeita joissa oli selvästi laittomia kohtia.

        Aluksi sossu korjasi osan laittomuuksista mutta tapansa mukaan sitten ämpyli eikä meinannut korjata kaikkia kohtia joita vaadin, huomautin asiasta jo 30.12.2015. Viiime maanataina lähetin sossuun viestin jossa lupasin koko viikon aikaa korjata asia, ensi viikolla alkaisin järjestellä heidän kerjäämiään ikävyyksiä. Vielä perjantaina väännettiin viimeisestä pilkun paikasta mutta homma hoitui sentään ja aikaa meni vain 1½ kuukautta. Jäi sitten näkemättä se miten vakava juttu on jos sossu ei noudata lautakunnan päätöstä.

        Sitkeitä ovat vaikka joks asiassa tulee "pataan" niin aina keksivät jotain uutta.


      • aktivkapitaal

        Pata on porissu ja rahnua on tilillä!

        Yllättäen, kun hakee ainoastaan kuukaudelle TTT:a jolle on kaikkien laskujen eräpäivät yms, OVAT ne juuri sen kuukauden menoja Hao:n mielestäkin.

        Sossun mielestä ku pelkästään karva auki tonnin terveysmenot voitiin jaotella maalis, huhti ja toukokuulle, vaikka tukea on haettu ainoastaan huhtikuulle eikä muille kuukausille ole esitetty mitään menoja kun tulot riittävät juuri ilman TTT:a.

        Laskelma oli alkujaan "jokseenkin" negatiivinen ton jaksottamisen takia.
        Kiusaa ne siat tekee ja oikeutta saa vasta 11kk jälkeen....


      • SossullePataan
        aktivkapitaal kirjoitti:

        Pata on porissu ja rahnua on tilillä!

        Yllättäen, kun hakee ainoastaan kuukaudelle TTT:a jolle on kaikkien laskujen eräpäivät yms, OVAT ne juuri sen kuukauden menoja Hao:n mielestäkin.

        Sossun mielestä ku pelkästään karva auki tonnin terveysmenot voitiin jaotella maalis, huhti ja toukokuulle, vaikka tukea on haettu ainoastaan huhtikuulle eikä muille kuukausille ole esitetty mitään menoja kun tulot riittävät juuri ilman TTT:a.

        Laskelma oli alkujaan "jokseenkin" negatiivinen ton jaksottamisen takia.
        Kiusaa ne siat tekee ja oikeutta saa vasta 11kk jälkeen....

        "Kiusaa ne siat tekee ja oikeutta saa vasta 11kk jälkeen..."
        Älähän morkkaa sikoja! Siat ovat enkeleitä noihin virkanilkkeihin verrattuna ja maistuvatkin varmaan paremmalle, tosin tuota makutestiä en ole tehnyt ja taitaa se olla sellainen asia josta kieltäydyn todella epäkohteliaasti xD

        Valietettavasti ei ole hygieenisempää keinoa olemassa tuon oikeuden saavuttamiseen.

        Virkanilkin määritelmä

        Virkanilkki (lat. virkusnilkus), tuo ihmistä päällisin puolin muistuttava olio lymyilee usein virastossa virkapöydän takana. Ihmisestä sen erottaa vain siinä että järki puuttuu täysin. Virkanilkin pää ei sovellu muuhun käyttöön kun hattutelineeksi, joidenkin osalta ei siihenkään.
        Kun virkanilkki jää itse teossa kiinni lakien rikkomisesta niin sen naama menee norsunvitulle ja muuttuu ensin vihreäksi, sitten keltaiseksi ja lopulta punaiseksi (aivan kuten liikennevalot), vettä tulee silmistä ja vaahtoa suusta. Sen lisäksi kuuluu epämääräisiä kurkkuääniä ja/tai mölinää jotka kelpaisivat kauhuleffan äänitehosteiksi.
        Virkahaitake (lat. virkushaitakus), on muuten samanlainen kun virkanilkki mutta aiheuttaa laittomilla virkatoimillaan enemmän haittaa yksilöille ja yhteiskunnalle murentaen yhteiskunnan selkäränkaa ja moraalia sekä on häpeäksi koko virkakunnalle sekä yleiselle lain kunnioitukselle.


      • aktivkapitaal

        Ja taas selvitellään..
        Maksoivat vain 20.4 ostetut lääkkeet.
        Vaikka, lääkeostoja tositetuin kuitein oli myös 2.4, 21.4 ja 24.4.
        Viimesimmästä tekivät laskelman toukokuulle ja lääkkeet tuli itse maksaa kun oli ylijäämää..
        Kas kun on unohtunu maksaa todelliset kulut, Hao:n päättämänä.

        Kyllä ne muutaman kympin takia ovat hajamielisiä, eikä kuulema tositettuja lääkekuitteja, hakemuksia, ym.ole enää olemassa sos.toimessa???

        No minullapa on!


      • SossullePataan
        aktivkapitaal kirjoitti:

        Ja taas selvitellään..
        Maksoivat vain 20.4 ostetut lääkkeet.
        Vaikka, lääkeostoja tositetuin kuitein oli myös 2.4, 21.4 ja 24.4.
        Viimesimmästä tekivät laskelman toukokuulle ja lääkkeet tuli itse maksaa kun oli ylijäämää..
        Kas kun on unohtunu maksaa todelliset kulut, Hao:n päättämänä.

        Kyllä ne muutaman kympin takia ovat hajamielisiä, eikä kuulema tositettuja lääkekuitteja, hakemuksia, ym.ole enää olemassa sos.toimessa???

        No minullapa on!

        "eikä kuulema tositettuja lääkekuitteja, hakemuksia, ym.ole enää olemassa sos.toimessa???"
        Tuosta asiakirjojen ennenaikaisesta hävittämisestäkin kannattaa muistuttaa sossua muistutuksella ja/tai kantelulla. Hävittivät asiakirjat vaikka asia oli HaO:ssa kesken?

        "No minullapa on!"
        Kaikki asiakirjat kannattaa säilyttää valovuosia eli ikuisesti. Alkuperäinen lääkekuitti on varmaan jo lukukelvoton, saattavat vaatia vaikka sitä. Minulla on sähköinen arkisto ja varmuuskopiot siitä ulkoisella kiintolevyllä ja vielä kahdella muistitikulla, vain atomipomi voi ne kaikki hävittää ja sen jälkeen sillä ei enää ole väliä.


    • 54986555

      Pata ukkokin on varmaan onnellinen kun pääsee sossun helmoista kelan helmoihin.

      • SossullePataan

        Onnellinen olen mutta ihan muista syistä kun sossun tai kelan helmoista.


      • aktivkapitaal

        Apteekistahan tuon ostohistorian saa.
        Rahat sentään tuli, mut tavalla..?

        Ensin ohjattiin sosiaaliohjaajan pakeille toimittamaan lääkeostot jonka sanottiin tekevän korjauslaskelma saman tien, alkuperäsen käsittelijän ollessa poissa sosiaalityön parista, HAOn antaman ratkaisun mukaisesti.
        Samalla vaadin uutta valituskelpoista päätöstä määräajan vuoksi kun edellinen oli päin...

        Neitonen kieltäytyi ja yritti jälleen siirtää asian etuuskäsittelijän käsiteltäväksi joka ei siis ollut töissä vaan lomilla.
        Huomautin viimesijaisen tuen viipymättömästä maksamisesta ja löin kouraan viä Lääninhallituksen ratkasun siitä, että HAOn ratkaisua on noudatettava viipymättä, sosiaaliohjaajan virkanimikkeen mukaisesti virkavastuulla.

        Pyysin kirjaamaan hakemuksen saapuneeksi.
        Ei suostunut ennen kuin asiasta olisi tehty päätös???
        Jouduin lukemaan hänelle Hallintolakia kun ei tunnu olevan hanskassa.
        Tulihan se nimi paperiin allekirjoituksin ja päivämäärineen.

        Sit vedettiin viä "ässä" hihasta.
        Maksuliikenteessä kuulema näkyi, että mulle on maksettu 8.5 24.4 ostetut lääkkeet?
        Tyrkkäsin kouraan 5.5 annetun päätöksen, jossa 24.4 ostetut lääkkeet tulee asiakkaan maksaa toukokuun tuloista, ylijäämällä..

        Ja jos maksusta ei oo lain voimaista viranomaispäätöstä, on rahat oltava tilillä viipymättä.

        No oli ne..

        Kyllä töitä teettää ja samankaltaisella toiminnalla asiakas ois syytteessä petoksesta alta aikayksikön.
        Reilua ja reipasta menoo.


      • SossullePataan
        aktivkapitaal kirjoitti:

        Apteekistahan tuon ostohistorian saa.
        Rahat sentään tuli, mut tavalla..?

        Ensin ohjattiin sosiaaliohjaajan pakeille toimittamaan lääkeostot jonka sanottiin tekevän korjauslaskelma saman tien, alkuperäsen käsittelijän ollessa poissa sosiaalityön parista, HAOn antaman ratkaisun mukaisesti.
        Samalla vaadin uutta valituskelpoista päätöstä määräajan vuoksi kun edellinen oli päin...

        Neitonen kieltäytyi ja yritti jälleen siirtää asian etuuskäsittelijän käsiteltäväksi joka ei siis ollut töissä vaan lomilla.
        Huomautin viimesijaisen tuen viipymättömästä maksamisesta ja löin kouraan viä Lääninhallituksen ratkasun siitä, että HAOn ratkaisua on noudatettava viipymättä, sosiaaliohjaajan virkanimikkeen mukaisesti virkavastuulla.

        Pyysin kirjaamaan hakemuksen saapuneeksi.
        Ei suostunut ennen kuin asiasta olisi tehty päätös???
        Jouduin lukemaan hänelle Hallintolakia kun ei tunnu olevan hanskassa.
        Tulihan se nimi paperiin allekirjoituksin ja päivämäärineen.

        Sit vedettiin viä "ässä" hihasta.
        Maksuliikenteessä kuulema näkyi, että mulle on maksettu 8.5 24.4 ostetut lääkkeet?
        Tyrkkäsin kouraan 5.5 annetun päätöksen, jossa 24.4 ostetut lääkkeet tulee asiakkaan maksaa toukokuun tuloista, ylijäämällä..

        Ja jos maksusta ei oo lain voimaista viranomaispäätöstä, on rahat oltava tilillä viipymättä.

        No oli ne..

        Kyllä töitä teettää ja samankaltaisella toiminnalla asiakas ois syytteessä petoksesta alta aikayksikön.
        Reilua ja reipasta menoo.

        "samankaltaisella toiminnalla asiakas ois syytteessä petoksesta alta aikayksikön."
        Voihan tuosta rikosilmoituksen tehdä, kiusa se on pienikin kiusa.

        "Reilua ja reipasta menoo."
        No eipä ole vaan raakaa ja taatusti epärehellistä.

        Mulla on myös ollut kyykytyskisa sossun kanssa jo koko tämän vuosikymmenen. Sossu on aloittanut ja myös saanut "pataan" joka kerta joko HaO:ssa tai kanteluiden seurauksena EOA:lta tai aluehallintovirastolta, silti pientä kiusaa aina tekevät. Jokin perustavanlaatuinen asenneongelma taitaa sossulla olla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      125
      3196
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2926
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2258
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      24
      1795
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe