Tuhatvuotinen valhe

ddrrttnd

Valheella on lyhyet jäljet, sanotaan, mutta joskus sillä voi olla hyvin pitkät jäljet varsinkin silloin, kun valhetta on tukemassa esivalta valtavan propagandakoneiston avulla. Näin on käynyt vauvakasteen kohdalla. Todistan nyt aluksi yhden ainoan Raamatun kohdan avulla, että vauvakasteeseen liitetyt teoriat pelastuksesta ja uudestisyntymisestä sen yhteydessä eivät pidä paikkaansa.

Apostolien teot:
10:44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
10:45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
10:46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
10:47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"

Pietari tässä julistaa evankeliumia pakana-Korneliuksen kodissa ja nuo ihmiset tulevat uskoon, saavat Pyhän Hengen eli siis uudestisyntyvät Jumalan lapsiksi kuulemansa evankeliumin Sanan kautta. Usko tulee evankeliumin kuulemisesta. Voit lukea Raamatusta, kuinka Pietari julistaa evankeliumia.
Pietari ei hyökännyt Korneliuksen kotiin kastamaan niitä ihmisiä vaan hän meni, koska Jumala lähetti hänet sinne kertomaan Jeesuksesta niille ihmisille, jotta he voisivat pelastua. Mutta kun Pietari näki, että hänen kuulijansa olivat saaneet Pyhän Hengen, hän tajusi, että nyt ei enää ole mitään estettä kastaa näitä ihmisiä vedellä, koska he ovat tulleet uskoon ja saaneet Pyhän Hengen. Pietari tiesi, että aikaisemmin oli olemassa este heidän kastamiselleen mutta nyt sitä estettä ei enää ollut. Tämä todistaa, että vesikaste kuuluu uudestisyntyneille ihmisille eikä sitä pidä mennä suorittamaan ei-uudestisyntyneille, siitä ei ole mitään hyötyä. Toinen tärkeä asia, joka tästä käy selvästi ilmi on se, että vesikasteeseen ei sisälly mitään uudestisyntymistä eikä pelastusta sillä nuo ihmiset olivat jo ennen vesikastetta uudestisyntyneet ja heidän taipaleensa pelastettuna ihmisenä oli alkanut jo ennen vesikastetta.
Vauvaksteeseen liittyvät väittämät uudestisyntymästä ja pelastuksesta ovat siis vääriä ja ristiriidassa Raamatun kanssa.
Seuraavissa kommenteissa käyn läpi vauvakasteen ristiriitoja enemmän.

210

611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ddrrttnd333

      Tätä seuraavaa jaetta käytetään hyvin yleisesti vauvakasteen perusteluna.
      Johanneksen evankeliumi(3:5) :Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
      Jeesus tarkoittaa vedellä tuossa yhteydessä Jumalan Sanaa, evankeliumia, jota julistetaan janoisille sieluille Pyhässä Hengessä.
      Toinen esimerkki, jossa Jumalan Sana tarkoittaa vettä:
      Johanneksen evankeliumi:
      4:10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."
      Kolmas esimerkki:
      Tiituksen kirje:
      3:4 Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
      3:5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,
      3:6 jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta,
      Tässäkin puhutaan uudestisyntymisestä ja jälleen aikuisille ihmisille. Sanat ”uudestisyntymisen pesu” ja ”vuodatti” viittaavat eräänlaiseen veteen mutta ei hanaveteen vaan Jumalan Sanaan.

      • etsilviisii

        Raamattu & Koraani kertovat juuri tuollaisia.


    • ggtt444

      Vauvakasteen kannattajat ottavat Raamatusta jakeita, jotka selvästi on kohdistettu aikuisille ihmisille ja sitten he kuitenkin soveltavat niitä jakeita vauvakasteeseen. Se on loogisesti selvä virhe.

      Esimerkiksi tämä kohta:
      Apt:2:37 Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
      2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
      2:39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.

      Pietari puhuu selvästi tässä aikuisille ihmisille. Puhuessaan ”teidän lapsistanne” Pietari tarkoittaa seuraavia sukupolvia, jolle evankeliumi on myös julistettava samalla tavalla. Pietari puhuu tässä uskoon tulleille ihmisille ja siksi hän voi kehoittaa heitä menemään kasteelle.

      • valitan

        Kyllä pieleen meni. Joh. 3:5 ei puhu vauvakasteesta vaan kasteesta. Mitään vauvakastetta ei ole olemassa erikseen, vaan vavuvoille ja aikuisille on kaikille yksi ja sama kaste

        Korneliuksen tapaus ei todista mitään kasteen merkityksestä. Siitä todistaa iso joukko Raamatun tekstejä, jotka kertovat kasteen uudestisynnyttävän. Kaste kuuluu olennaisena osana pelastumiseen, koska se konkreettisesti pelastaa. Koska Piateri kastoi Pyhän Hengen saaneet, kertoo se sitä että Pyhä Henki ja kaste kuuluvat yhteen. Raamatun selvän ilmoituksen mukaan kaste pelastaa ja uudestisynnyttää.

        "Jeesus tarkoittaa vedellä tuossa yhteydessä Jumalan Sanaa, evankeliumia"

        Jos lähdetään siitä, että Herramme sanoo mitä sanoo, eikä mennä korjailemaan Häntä. Jeesus sanoo selvästi "vedestä ja Hengestä" Vesi ja Henki eivät ole muualla läsnä yhdessä kuin kasteessa. Tämä on alkukirkon selvä opetus, eikä se muuksi muutu.

        "Toinen esimerkki, jossa Jumalan Sana tarkoittaa vettä:"

        Eli jos jossakin kohdassa Jeesus puhuu Sanasta vetenä, niin kaikki vesi -sanat voidaan kovata sanalla "Sana", niinkö? Kävelikö siis Jeesus Sanan päällä? Tämä argumentti ei toimi. Yhtä hyvin voin sanoa, että "vedestä ja Hengestä" vesi tarkoittaa vettä ja Henki Sanaa, koska Raamatun mukaan kasteessa pestään vedellä ja Sanalla. Jos lähdetään siitä että Jeesus eivalehdellut niin voimme luottaa että uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä.

        "Tässäkin puhutaan uudestisyntymisestä ja jälleen aikuisille ihmisille"

        En näe mitään aikuisiin ihmisiin viittaava tuossa erikseen, vaan sama uudestisyntyminen on kaiken ikäisille.

        "Sanat ”uudestisyntymisen pesu” ja ”vuodatti” viittaavat eräänlaiseen veteen mutta ei hanaveteen vaan Jumalan Sanaan."

        Uudestisyntymisen pesu on juuri kaste, koska kaste on uudestisyntymisen väline. Ei ole mitenkään perusteltavissa muuttaa Raamatun sanoja halunsa mukaan. Tit. kohta puhuu selvästi kasteesta. Ja Pyhän Hengen uudestistus liittyy siihen myös

        "Vauvakasteen kannattajat ottavat Raamatusta jakeita, jotka selvästi on kohdistettu aikuisille ihmisille ja sitten he kuitenkin soveltavat niitä jakeita vauvakasteeseen"

        Tämä perustelu on selvä looginen virhe. Kristityt kautta aikojen eivät ole puhuneet erikseen vauvakasteesta, kuten ei puhuta naisehtoollisesta tai sokeiden ripistäkään, vaan kaikille ihmisryhmille on samat armonvälineet käytössä. Jeesus kohdistaa Sanansa kaikille, eikä vauvoille ole eri pelastustietä kuin aikuisille. Eli uudestikastajat soveltavat Jeesuksen sanoja vain aikuisiin, vaikkei ole mitään syytä rajata lapsia niistä pois. Kastekohdat koskevat kaiken ikäisiä ihmisiä, eikä tarvitse puhua erikseen aikuisista ja lapsista.

        Pietarin Sanat apostolien teoissa ketovat hyvin mikä on kasteen merkitys: syntien anteeksiantaminen. Silloin se on Jumalan teko ja lahja.

        "Puhuessaan ”teidän lapsistanne” Pietari tarkoittaa seuraavia sukupolvia, jolle evankeliumi on myös julistettava samalla tavalla"

        Pietari ei taakaan puhu sukupolvista, vaan lapsista. Siis kaste ja usko kuuluvat myös lapsille. Hömöhän Pitari olisi jos olisi tässä vain sukupolvista puhunut.

        Mielenkiintoisia kommentteja sinulla, mutta et kyllä millään tavoin onnitunut vakuuttamaan tämän uudestikasteellasi. Valitan. Se nyt on 1000 vuotta vanha harha. Valitan.


      • ddff777

        Jeesus sanoi, että ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä, mutta Jeesus ei sanonut, että ihminen pelastuu vesikasteesta ja Hengestä. Tässä vauvakastelijat ovat vääristäneet Jeesuksen sanoja. Joh 3:5 ei puhu ollenkaan kasteesta.


      • dddttt555

        2:37 Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
        2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        2:39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Näitä jakeita ei voi soveltaa vauvoihin, sillä Pietari puhuu selvästi aikuisille uskoon tulleille ihmisille, jotka kaiken lisäksi muodostivat hyvin harvinaisen ihmisryhmän sillä he tiesivät olleensa mukana vaatimassa Jeesuksen ristiinnaulitsemista.

        Raamatun kaikki kastetta koskevat jakeet on kirjoitettu uskoon tulon jälkeen kasteelle menneille ihmisille. Vauvat eivät ota kastetta tai mene kasteelle aikä vauvoja kehoitetakaan tekemään niin.

        Joka tapauksessa kaste sinänsä ei sisällä mitään uudestisyntymää tai pelastusta, se käy ilmi aloituksesta selvästi.

        Uskovaisten vauvat pelastuvat ilman kastettakin, ainoastaan vauvakastelijat ovat keksineet tuollaisen vaatimuksen, että vauvat pitäisi kastaa, he eivät ole melko varmasti itsekään olleet uskossa eivätkä ole Raamattua ymmärtäneet.


      • valitan
        dddttt555 kirjoitti:

        2:37 Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
        2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        2:39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Näitä jakeita ei voi soveltaa vauvoihin, sillä Pietari puhuu selvästi aikuisille uskoon tulleille ihmisille, jotka kaiken lisäksi muodostivat hyvin harvinaisen ihmisryhmän sillä he tiesivät olleensa mukana vaatimassa Jeesuksen ristiinnaulitsemista.

        Raamatun kaikki kastetta koskevat jakeet on kirjoitettu uskoon tulon jälkeen kasteelle menneille ihmisille. Vauvat eivät ota kastetta tai mene kasteelle aikä vauvoja kehoitetakaan tekemään niin.

        Joka tapauksessa kaste sinänsä ei sisällä mitään uudestisyntymää tai pelastusta, se käy ilmi aloituksesta selvästi.

        Uskovaisten vauvat pelastuvat ilman kastettakin, ainoastaan vauvakastelijat ovat keksineet tuollaisen vaatimuksen, että vauvat pitäisi kastaa, he eivät ole melko varmasti itsekään olleet uskossa eivätkä ole Raamattua ymmärtäneet.

        "Jeesus sanoi, että ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä, mutta Jeesus ei sanonut, että ihminen pelastuu vesikasteesta ja Hengestä"

        Väärin taas. Jeesus sanoi että ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä. Ei siis Sanasta ja Hengestä. Uudestikastajat ovat vääristelleet noita sanoja siis tarkoituksella. Jeesus puhhu vedestä ja Hengestä, mikä ei voi viitata mihinkään muuhun kuin kasteeseen.

        "Näitä jakeita ei voi soveltaa vauvoihin, sillä Pietari puhuu selvästi aikuisille uskoon tulleille ihmisille, "

        Juurihan Pietari sanoi että koskee myös lapsia. Sokeako olet? Vauvathan ovat lapsia.

        "Vauvat eivät ota kastetta tai mene kasteelle aikä vauvoja kehoitetakaan tekemään niin."

        Kukaan ei ota kastetta eikä mene kasteelle, vaan kaste on Jumalan teko. Jos perehdyt alkukieleen, niin huomaat, ettei kasteen kohdalla käytetä mitään "ottaa" -verbejä. Ne ovat vain suomenkielisessä köönnöksessä, koska suomen kielessä ei käytetä imperatiivin passiivia.

        "Joka tapauksessa kaste sinänsä ei sisällä mitään uudestisyntymää tai pelastusta, se käy ilmi aloituksesta selvästi"

        Aloituksesta se ei aikanaan käy selväksi. Piatarin kirjeestä ja rooalaiskirjeen kasteopetuksesta käy selvästi esille, että kaste pelasta ja uudestisynnyttää. Vieläpä ihan sanasta sanaan näin: "teidät pelastaa nyt kaste". Ei epäselvyyttä

        "Uskovaisten vauvat pelastuvat ilman kastettakin, ainoastaan vauvakastelijat ovat keksineet tuollaisen vaatimuksen, että vauvat pitäisi kastaa"

        Uskovaisten lapsille ei ole toista pelastustietä. Kaikille on sama pelastustie: Kristus. Hän itse sanoo: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan" Tämä koskee kaikkia. Mitään erilaista tietä vauvoille ei ole. Väitteesi, että jotkut pelastuvat ilman uskoa, on pakanallinen ja räikeästi ristiriidassa Raamatun pelastusopetuksen kanssa. Valitan.


      • djhdbndgdydt
        valitan kirjoitti:

        "Jeesus sanoi, että ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä, mutta Jeesus ei sanonut, että ihminen pelastuu vesikasteesta ja Hengestä"

        Väärin taas. Jeesus sanoi että ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä. Ei siis Sanasta ja Hengestä. Uudestikastajat ovat vääristelleet noita sanoja siis tarkoituksella. Jeesus puhhu vedestä ja Hengestä, mikä ei voi viitata mihinkään muuhun kuin kasteeseen.

        "Näitä jakeita ei voi soveltaa vauvoihin, sillä Pietari puhuu selvästi aikuisille uskoon tulleille ihmisille, "

        Juurihan Pietari sanoi että koskee myös lapsia. Sokeako olet? Vauvathan ovat lapsia.

        "Vauvat eivät ota kastetta tai mene kasteelle aikä vauvoja kehoitetakaan tekemään niin."

        Kukaan ei ota kastetta eikä mene kasteelle, vaan kaste on Jumalan teko. Jos perehdyt alkukieleen, niin huomaat, ettei kasteen kohdalla käytetä mitään "ottaa" -verbejä. Ne ovat vain suomenkielisessä köönnöksessä, koska suomen kielessä ei käytetä imperatiivin passiivia.

        "Joka tapauksessa kaste sinänsä ei sisällä mitään uudestisyntymää tai pelastusta, se käy ilmi aloituksesta selvästi"

        Aloituksesta se ei aikanaan käy selväksi. Piatarin kirjeestä ja rooalaiskirjeen kasteopetuksesta käy selvästi esille, että kaste pelasta ja uudestisynnyttää. Vieläpä ihan sanasta sanaan näin: "teidät pelastaa nyt kaste". Ei epäselvyyttä

        "Uskovaisten vauvat pelastuvat ilman kastettakin, ainoastaan vauvakastelijat ovat keksineet tuollaisen vaatimuksen, että vauvat pitäisi kastaa"

        Uskovaisten lapsille ei ole toista pelastustietä. Kaikille on sama pelastustie: Kristus. Hän itse sanoo: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan" Tämä koskee kaikkia. Mitään erilaista tietä vauvoille ei ole. Väitteesi, että jotkut pelastuvat ilman uskoa, on pakanallinen ja räikeästi ristiriidassa Raamatun pelastusopetuksen kanssa. Valitan.

        Mitään uudestikastetta ei ollut Apostolisena aikana, koska siihen aikaan toimittiin oikein ja kastettiin vain uskoon tulleita ihmisiä. Vauvakaste toi mukanaan mielikuvitusukonnon ja tuon mielikuvitususkonnon mukaan oikeasta kasteesta tehtiin "uudestikastamista" ja hyvin paha synti vauvakastelijoiden mielestä sillä vauvakastelijat pelkäsivät, että kukaan ei liittyisi heidän "kirkkoonsa" ellei ihmisiä pakoteta liittymään siihen väkisin vauvakasteen avulla. Tämä pelko ajaa edelleenikin lutterin pappeja kastamaan vauvaparkoja.


      • ylistysHerralle
        djhdbndgdydt kirjoitti:

        Mitään uudestikastetta ei ollut Apostolisena aikana, koska siihen aikaan toimittiin oikein ja kastettiin vain uskoon tulleita ihmisiä. Vauvakaste toi mukanaan mielikuvitusukonnon ja tuon mielikuvitususkonnon mukaan oikeasta kasteesta tehtiin "uudestikastamista" ja hyvin paha synti vauvakastelijoiden mielestä sillä vauvakastelijat pelkäsivät, että kukaan ei liittyisi heidän "kirkkoonsa" ellei ihmisiä pakoteta liittymään siihen väkisin vauvakasteen avulla. Tämä pelko ajaa edelleenikin lutterin pappeja kastamaan vauvaparkoja.

        Vain uskoontulleet ihmiset ja näiden perheet kastettiin. Ketään ei kastettu uudesti, kuten nykyajan uudestikastajat tekevät. Tämä mielikuvitususkonto uudestikastajuus ei usko että Jeeus on herra, kuten ei tämä kusipää-lahkolainenkaan, joka on taas vaihtanut nimimerkkiä.

        Pappeja ajaa kastamaan Jeesuksen kaste- ja lähetykäsky, jota meidän on noudatettava. Tämä lahkolainen on käärmeissään siitä että luterilaiset vauvat pääsevät jo vauvaiässä osalliseksi Jumalan armosta eikä heidän tarvitse liittyä uudestikastajalahkoihin. Onneksi itse olen saanut tervettä Raamatun oppia, eikä ole tarvinnut uudestikastajien synnittöömyysoppeja, vertauskuvallisia ehtoollisia ja uudestikasteita paljon kuunnella. Ylistys siitä Jeesukselle!


    • ggttrr77

      Markus16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
      16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

      Tässäkin puhutaan aikuisille ihmisille ja siksi tätä ei voida soveltaa vauvoihin. Vauvakastajat ovat muuttaneet tuon viimeisen lauseen muotoon ”Joka kastetaan ja uskoo, se pelastuu” mutta kuten edellä olen todistanut, kaste ei sinänsä pelasta vaan se täytyy suorittaa jo pelastuneille ihmisille. Alkuperäisessä lauseessa uskon ja kasteen järjestys on oikein.

      Jeesus ei muuten koskaan antanut kastekäskyä vaan hän antoi lähetyskäskyn. Lähetyskäskyn oleellisin asia on evankeliumin julistaminen janoisille sieluille aivan niinkuin Pietarikin julisti evankeliumia Korneliuksen kodissa pakanoille.

      • valitan

        "Tässäkin puhutaan aikuisille ihmisille ja siksi tätä ei voida soveltaa vauvoihin."

        Onko jossakin vauvoille toinen pelastusreitti?

        "kaste ei sinänsä pelasta "

        Selkeät ovat Pietarin sanat: "teidöt pelastaa nyt kaste".

        "Alkuperäisessä lauseessa uskon ja kasteen järjestys on oikein."

        Eihän tuossa puhuta järjestyksestä mitään, mainitaan vaan usko ja kaste

        "Jeesus ei muuten koskaan antanut kastekäskyä vaan hän antoi lähetyskäskyn. "

        Jos olet yhtään Raamattua vilkaissut, niin kastekäsky on osa lähetykäskyä. Lähetyskäskyssä käsketään kastamaan. Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" Selviä sanoja.


      • fffddd333
        valitan kirjoitti:

        "Tässäkin puhutaan aikuisille ihmisille ja siksi tätä ei voida soveltaa vauvoihin."

        Onko jossakin vauvoille toinen pelastusreitti?

        "kaste ei sinänsä pelasta "

        Selkeät ovat Pietarin sanat: "teidöt pelastaa nyt kaste".

        "Alkuperäisessä lauseessa uskon ja kasteen järjestys on oikein."

        Eihän tuossa puhuta järjestyksestä mitään, mainitaan vaan usko ja kaste

        "Jeesus ei muuten koskaan antanut kastekäskyä vaan hän antoi lähetyskäskyn. "

        Jos olet yhtään Raamattua vilkaissut, niin kastekäsky on osa lähetykäskyä. Lähetyskäskyssä käsketään kastamaan. Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" Selviä sanoja.

        Mutta vauvakastelijat eivät noudata lähetyskäskyä sillä heidänhän pitäisi ensin julistaa evankeliumia vauvoille, miksi he jättävät tärkeimmän asian tekmättä ja hyppäävät suoraan harhaoppiseen vauvakasteeseen.


      • valitan
        fffddd333 kirjoitti:

        Mutta vauvakastelijat eivät noudata lähetyskäskyä sillä heidänhän pitäisi ensin julistaa evankeliumia vauvoille, miksi he jättävät tärkeimmän asian tekmättä ja hyppäävät suoraan harhaoppiseen vauvakasteeseen.

        Miten niin ensin julistaa? Jeesus sanoo:

        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää."

        Tuossa mainitaan kaste ensin. Se ei toin tarkoita aikajärjestyksen kannalta mitään koska "ja" -sana ei kuvaa aikajärjestystä. Esim. jos sanotaan "Tervehdys Priskalle ja Akylaalle ja Onesiforuksen huonekunnalle", niin ei se tarkoita sitä, että ensin tervehdys Priskalle ja vasta sitten Akylaalle. Ja -sanalla kun ei ole sellaista merkitystä.

        Kasteen ja uskon järjestysellä ei ole väliä, eikä Ramaatussa siitä opetusta anna. Valitan.


    • ddgg888

      Kristinusko ei ole mikään rituaaliuskonto niin, että pappien suorittamat rituaalit muka pelastaisivat ihmisiä. Pakanauskonnot ovat rituaaliuskontoja, siellä pakanapapit suorittavat ihmeellisiä rituaaleja ihmisten puolesta. Luterilainen ja katolinen kirkko on ottanut oppia pakanauskonnoista. Kasterituaalit, ehtoollisrituaalit, häärituaalit tai hautajaisrituaalit eivät pelasta ketään. Raamatussa ei missään sanota, että pappien suorittamat rituaalit pelastaisivat.

      Ihminen pelastuu evankeliumin julistuksen, Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen kautta, kun hänen sydämeensä syntyy usko Jeesukseen, joka on ristillä kuollut juuri hänen puolestaan - siis sinunkin puolestasi.

      • valitan

        Pappien suorittamat rituaalit eivät pelasta,vaan Jumalan suorittamat, eli kaste ja usko. Luterilainen ja katolinen kirkko pysyvät siinä mitä Raamattu ilmoittaa, eivätkä lähde muuttelemaan vapahtajamme sanoja. Sinun oppisi perustuu siihen ,että Jeesuksen sanoja on muutettava. Itse katson, ettei ole tarpeen muutella selviä sanoja, vaan uskotaan ne sellaisenaan.

        Ihminen pelastuu uskon kautta Kristukseen, joka kasteessa lahjoitetaan. Yhdellä sanalla, pelastumme armosta. Juuri tämä armo kasteessa saadaan ja uskolla otetaan vastaan. Niinpä Herramme sanoi

        "joka uskoo JA KASTETAAN pelastuu"

        Kaste ja usko siis molemmat taritaan, eivätkä ne suje toisiaan pois tai ole vastakkaisia, vaan saman armon kappaleita.


      • dddeeeffx777

        Te olette itse muutelleet Jeesuksen sanoja sillä Jeesus sanoi, että ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä, mutta Jeesus ei sanonut, että ihminen pelastuu vesikasteesta ja Hengestä. Tässä vauvakastelijat ovat vääristäneet Jeesuksen sanoja. Joh 3:5 ei puhu ollenkaan kasteesta.


      • valitan
        dddeeeffx777 kirjoitti:

        Te olette itse muutelleet Jeesuksen sanoja sillä Jeesus sanoi, että ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä, mutta Jeesus ei sanonut, että ihminen pelastuu vesikasteesta ja Hengestä. Tässä vauvakastelijat ovat vääristäneet Jeesuksen sanoja. Joh 3:5 ei puhu ollenkaan kasteesta.

        En sanonutkaan että ihminen pelastuu vesikasteesta ja Hengestä, vaan vedestä ja Hengestä. ITSE MUUTTELET JEESUKSEN SANOJA mutoon "Sanasta ja Hengestä" ilman mitään perusteluja

        Pysttään siis siinä että Jeesus puhuu vedestä ja Hengestä. Jos sitten mietitään missä vesi ja PYhä Henki ovat yhtä aikaa läsnä, on vastaus selvä: kasteessa. Eikä missään muualla. Valitan.


    • ggttrr8889

      Vesikasteen yksi tärkeä merkitys on se, että sen avulla ihmisestä tulee julkisesti ja virallisesti Jumalan lapsi ja Seurakunnan jäsen.

      Vesikaste auttaa uudestisyntyneitä, uskoon tulleita ihmisiä, pelastumaan siten, että kasteessa se ns. vanha ihminen haudataan kasteen hautaan ja uudestisyntynyt ihminen voi jatkaa taivaltaa yhdessä ylösnousseen Jeesuksen Kristuksen kanssa aina taivaaseen ja iankaikkiseen elämään saakka.

      • valitan

        Vesikasteen markitys Raamatussa on selvä. Se pelastaa, antaa synnit anteeksi, uudestisynnyttä, antaa Pyhän Hengen ja liittää Kristukseen ja Hänen rumiiseensa, siis seurakuntaan. Yhtään ainoaa Raaamatun kohtaa, joka sanoo, että kaste on tunnustamista ja oman uskon julkista osoittamista, en löydä. Valitan.


      • totuusontää
        valitan kirjoitti:

        Vesikasteen markitys Raamatussa on selvä. Se pelastaa, antaa synnit anteeksi, uudestisynnyttä, antaa Pyhän Hengen ja liittää Kristukseen ja Hänen rumiiseensa, siis seurakuntaan. Yhtään ainoaa Raaamatun kohtaa, joka sanoo, että kaste on tunnustamista ja oman uskon julkista osoittamista, en löydä. Valitan.

        Puhut todellakin täyttä asiaa, veli-valitan! Tämä ggttrr8889 argumentoi erittäin huonosti

        Ensin sanon kaksi asiaa:
        1) Kun Jeesus sanoi antavansa vettä, jonka jälkeen ei tule jano, puhui Hän tietysti pelastuksesta, ei Jumalan Sanasta. Eli ei siitä voi Joh. 3:5:een tuoda mitään. Pelastuminenhan ei ketään uudestisynnytä, vaan siihen uudestisyntymisen pitää olla tapahtunut että voi pelastua
        2) Lasten kastaminen ei ole 1000-vuotta vanha asia, sillä todistetusti sitä tapahtui jo ensimmäisillä vuosisadoilla. Sen sijaan uudestikastamista ei tapahtunut sillon, eli se on viime vuosituhannen harha. Jos katsomme alkukirkon opettajien kirjoituksia kasteesta, niin se on ehdottomasti vanhojen kirkkojen mukainen. Tuollaisia omalaatuisia tulkintoja, mitä herra ggttrr8889 tekee, ei löydy mistään vanhan kirkon kirjoituksista. Eli nämä tulkinnat ovat sitä viime vuosituhannen perua.

        Kaiken kaikkiaan ggttrr8889 argumentointi perustuu näihin kahteen asiaan:

        A) Jeesuksen sanoja ei tarvitse ottaa todesta, vaan niitä voi muuttaa niin että se sopii omiin ennakkonäkemyksiin. Sanomattakin selvää tällainen on täysin tyhjänpäivästi epäuskoa
        B) Jeesuksen puhuessa jollekin, puhe koskee vain sen ikäisiä. Siis jos Jeesus puhui Nikodemukselle jotain niin tarkoittaakohan se sitten sitä, että tuo uudestisyntyminen vedestä ja Hengestä tarkoittaa vain Nikodemuksen ikäisiä ihmisiä tai vain juutalaisia? Eikös Jeesus käskenyt kastaa ja opettaa kaikkia kansoja mitään ihmisryhmää erikseen mainitsematta?
        C) Raamattua selitetään niin ettei opetuksellisia kohtia tarvitse huomioida ja kerronnallisista kohdista tehdään aivan omia johtopäätöksiä ja tulkintoja jotka tukevat omia oppeja. Tällainen on nimenomaan uudestikastajien tapa. Kristittyjen tapa lukea Raamattua on aina selittää sitä itsellään siten, että opilliset kohdat selittävät näitä kerronnallisia kohtia. Siksi niitä opetukirjeitä on että oikea oppi löytyy niistä, ei apostolien tekojen omista, uudestkastajien pääst nousevista selityksistä.

        Veli-valitan on oikeassa siinäkin, ettei tuollaista kastetta mitä ggttrr8889 esittää, ole Jeeuksen opetuksissa missään. Raamatullinen uuden liiton vesikaste on Jumalan teko. Luotamme siis edelleen siihen, että uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä Jumalan Sanan kautta.


      • ddhhggrr778899
        valitan kirjoitti:

        Vesikasteen markitys Raamatussa on selvä. Se pelastaa, antaa synnit anteeksi, uudestisynnyttä, antaa Pyhän Hengen ja liittää Kristukseen ja Hänen rumiiseensa, siis seurakuntaan. Yhtään ainoaa Raaamatun kohtaa, joka sanoo, että kaste on tunnustamista ja oman uskon julkista osoittamista, en löydä. Valitan.

        Sinä et ole lukenut aloitusviestiä. Siinä aivan kiistattomasti todistetaan, että vesikaste ei uudestisynnytä eikä pelasta yksinään ketään. Usko on joka tapauksessa tarkoitettu julkiseksi ja tunnustettavaksi. Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan, sanotaan Raamatussa.


      • valitan
        ddhhggrr778899 kirjoitti:

        Sinä et ole lukenut aloitusviestiä. Siinä aivan kiistattomasti todistetaan, että vesikaste ei uudestisynnytä eikä pelasta yksinään ketään. Usko on joka tapauksessa tarkoitettu julkiseksi ja tunnustettavaksi. Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan, sanotaan Raamatussa.

        Sinä et lukenut Pietarin kirjettä ja Jeesuksen lähetyskäskyä. Niissä aivan selvästi sanotaan että kaste pelastaa. Uskolla tämä lahja otetaan vastaan. Joka uskoo ja kastetaan pelastuu. Siis usko pelastaa ja kaste pelastaa. Tämä on juuri sitä että uskolla tullaan vanhurskaaksi ja pelastutaan.


    • hgfffcccc43222

      Tarkalleen ottaen Jeesus puhui näin:
      Joh.3:4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
      3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
      3:6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
      3:7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
      3:8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."

      Jeesus ei sanonut:”Joka ei synny vauvakasteesta ja Hengestä, ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.” Vauvakastelijat ovat itse vääristäneet Jeesuksen sanat tuollaiseen muotoon. Jeesus ei koskaan puhunut mitään tuollaisisia hupsuja juttua.

      • valitan

        Jeesus ei sanonut, että "joka ei synny uudestikasteesta je Hengestä" tai "Sanasta je Hengestä" vaan vedestä ja Hengestä. Mitään vauvakastetta ei ole erikseen olemassa. Vesi ja Henki eivät voi liittyä muuhun kun kasteeseen. Uudestikastajat ovat itse vääristelleen Jeesuksen sanoja. Valitan!


    • golgatalla

      Kai nyt tajuat myös että apostoleilla oli koko perheet mukana . Ihan perhekunnittain. Tajuat varmaan että nämä apostolit oli aitoja. He olivat oikean ihmisenä eläneen Jeesuksen kanssa oikeesti . Puhuivat Jeesuksen kanssa ja näkivät ristiinnaulitsemisen sekä ylösnousemuksen ja olivat Jeesuksen kanssa ennen taivaaseen ottamista ja näkivät senkin. Olivat tyhjällä haudalla ja ovat siis todistajia . Heistä tuli ensimmäiset kristityt. Perhekunnittain. Älä enää sekoile kasteitten kanssa sillä on selvää että muista uskonnoista kun kääntyy kristityksi kastetaan ja se on uusi juttu. Mutta kristitty syntyy jo kristuksen omaksi 2000 vuotta vanhasta kristityn kirkosta . Toki käy uskosta uskoon lankeemusten ja parannuksen tien kautta taivaaseen. Kristin uskon alkeet ovat kaste. Nythän pappeina liikkuu muslimia ja moosesta sekä hindua mikä sotkee pelastus sanomaa. Vaikea pysyä uudessa liitossa armossa ja pojassa jeesuksessa kun on muuta sotkua. Jehovien okkulttismia egyptin noitia ja muiden uskintojen lordeja sekä käsimerkkejä plus ateismi . Vainot on . Käsiään ylös nostavia muhametteja arabiasta on helluntaiseurakunnat täynnä myös . Älkää eksykö. Vääriä profeettoja ja vääriä kristuksia. Joka kieltää ei pelastu se on antikristus. Paavi ei kiellä Jeesusta eikä lutterikaan .

      • wwsssssaf

        1 Piet.3:18 Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä,
        3:19 jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,
        3:20 jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.
        3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,
        3:22 hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut.

        Tämäkin on selvästi kirjoitettu aikuisille ihmisille, jotka ovat uskoon tulleet. Nooa ja hänen perhekuntansa olivat uskovaisia ja vesi pelasti heidät mutta siihen perhekuntaan ei kuulunut pieniä vauvoja, siihen kuului vain 8 henkilöä. Tuo vertauskuva ei sovellu pieniin vauvoihin eikä tässä muutenkaan puhuta pienistä vauvoista. Pietari puhuu uskovaisille ja uskovaisista, hän ei puhu vauvoille eikä vauvoista.

        Jos viitsit lukea Raamattua niin melko helposti selviää, että lapsia ei kastettu minkään perhekunnan mukana automaattisesti. Vain ne, jotka olivat uudestisyntyneet, kastettiin. Uskovaisten pienet lapset ovat Jumalalle kelvollisia ilman kastettakin. Eikä kastetta saa käyttää sillä tavalla väärin, että aletaan kastamaan uudestisyntymättömiä.


      • valitan
        wwsssssaf kirjoitti:

        1 Piet.3:18 Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä,
        3:19 jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,
        3:20 jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.
        3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,
        3:22 hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut.

        Tämäkin on selvästi kirjoitettu aikuisille ihmisille, jotka ovat uskoon tulleet. Nooa ja hänen perhekuntansa olivat uskovaisia ja vesi pelasti heidät mutta siihen perhekuntaan ei kuulunut pieniä vauvoja, siihen kuului vain 8 henkilöä. Tuo vertauskuva ei sovellu pieniin vauvoihin eikä tässä muutenkaan puhuta pienistä vauvoista. Pietari puhuu uskovaisille ja uskovaisista, hän ei puhu vauvoille eikä vauvoista.

        Jos viitsit lukea Raamattua niin melko helposti selviää, että lapsia ei kastettu minkään perhekunnan mukana automaattisesti. Vain ne, jotka olivat uudestisyntyneet, kastettiin. Uskovaisten pienet lapset ovat Jumalalle kelvollisia ilman kastettakin. Eikä kastetta saa käyttää sillä tavalla väärin, että aletaan kastamaan uudestisyntymättömiä.

        "Tämäkin on selvästi kirjoitettu aikuisille ihmisille, jotka ovat uskoon tulleet."

        JA samaa koskee myös uskovia vauvoja. Heille kun ei ole eri säädöksiä. Erotat nyt termit vauva ja uskova tarpeettomasti. Ihan kuin vauvat ei voisi uskoa.

        Jos viitsit lukea Raamattua, niin melko helposti selviää mikä kaste on ja että ketään kristityn perheen lasta ei jätetty kastamatta. Kukaan ei ole Jumalalle kelpaava ilman Kristusta, siis uskoa ja kastetta. Kaste on nimenomaan uudstisyntymättömiä varten, koska kaste on uudestisyntymsien väline.


      • rrddfffc

        Paavi esiintyy itse Jumalan sijaisena maan päällä. Silloin hän on antikristus.


      • Llllåå

        Lillunlallun lallunlillun


    • moosesvaahtoo

      Jeesus käski kastaa ISÄN POJAN JA PYHÄN HENGEN NIMEEN . JA OPETTAA PITÄMÄÄN LUPAUKSET . MITÄ OIKEEN EKSYTÄT . Niin voi nyt siis vesikin teidät kasteena pelastaa. Jeesuksen sanat pelastaa . Kastettu kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen . Lunastettu. Sovitettu. Muut on varkaita kun koittaa muuta tietä pelastua. Hinta on maksettu . Pojassa. Kristitty elää Pojassa.

      • tkllrrd

        Jeesus käski opettamaan uskovaisille kaiken sen, mitä hän oli apostoleille opettanut. Jeesus ei opettanut vauvakasteesta missään vaiheessa.


      • epäselvää
        tkllrrd kirjoitti:

        Jeesus käski opettamaan uskovaisille kaiken sen, mitä hän oli apostoleille opettanut. Jeesus ei opettanut vauvakasteesta missään vaiheessa.

        Miksihän kirkkolaitos ei opeta noita kastettuja vauvoja? Alkuseurakunnassahan kaikki kastetut pysyivät apostolien opetuksessa , eivätkä odottaneet, että tulisivat rippikoulu-ikään.

        Vai hoitaako Jumala myös sen opettamisen?


      • valitan
        epäselvää kirjoitti:

        Miksihän kirkkolaitos ei opeta noita kastettuja vauvoja? Alkuseurakunnassahan kaikki kastetut pysyivät apostolien opetuksessa , eivätkä odottaneet, että tulisivat rippikoulu-ikään.

        Vai hoitaako Jumala myös sen opettamisen?

        Kirkkolaitoshan opettaa noita vauvoja kun vähän kasvavat, sairas kristittyjä vihaava miekkalähetystrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa


    • Jeesuspelastaaeikaste

      Kyllä suomen luterilaisesta kansasta näkee kuka ne on pelastanut, eli ei yhtään kukaan koskaan missään eikä mistään.

      koko suomi on täynnä juoppoutta ja huoruutta, eikä norminuorisolla vaikka ovat menneet pelastusputken läpi mukamas ole yhtään mitään omaa uskoa eikä mitään muutakaan josta Raamattu uskovien kohdalla puhuu.
      viinaa vedetään vauvasta vaariin ämpärillinen vuodessa!

      siinä ne on vauvapelastuksen ulkoiset merkit. ja näistä jos ääneen puhuu niin henkinen halkopino odottaa se on satavarma asia. eli kirkko ei koskaan lakkaa valehtelemasta, mitä paavi edellä' sitä lutteri perässä väkensä kanssa.
      Jos menet ja sanot kiitos Jeesus kirkossa ääneen niin kaukana ei ole etteikö kanneta ulso kuin vennamo aikanaan,

      • mitäänperityvääSYNTIÄeio

        Eikä uskovaisten lapset ole sen pyhempiä kuin poppamiehen lapsetkaan eli kaikki pelastuvat jos sattuu lähtö koittamaan vaunuiässä ja jälkeenkin ilman kastetta ja kuivaamista. se on yhtä varmaa kuin eilinen auringonnousu.

        Vauvalla ei ole mitään josta häntä kukaan syyttää Isän edessä, hänen harteillaan ei ole edllisen sukupolven haureudet eikä synnit, eikä omia syntejä ole, niin mistä häntä Jumalan pitäisi syyttää, kertokaa sokeat!
        Jos ihmiseksi syntyminen on synti, niin sitten on asia erikseen!


      • fffrddd444

        Kyllä uskovaisten lapset ovat pyhiä Raamatun mukaan. He ovat pyhiä vanhempiensa uskon kautta. Uskovaiset vanhemmaqt luovuttavat lapsensa Jumalalle, siksi ne ovat pyhiä.
        1.Korinttolaiskirje:
        7:14 Sillä mies, joka ei usko, on pyhitetty vaimonsa kautta, ja vaimo, joka ei usko, on pyhitetty miehensä, uskonveljen, kautta; muutoinhan teidän lapsenne olisivat saastaisia, mutta nyt he ovat pyhiä.


      • onpyhiäjaonPyhiä
        fffrddd444 kirjoitti:

        Kyllä uskovaisten lapset ovat pyhiä Raamatun mukaan. He ovat pyhiä vanhempiensa uskon kautta. Uskovaiset vanhemmaqt luovuttavat lapsensa Jumalalle, siksi ne ovat pyhiä.
        1.Korinttolaiskirje:
        7:14 Sillä mies, joka ei usko, on pyhitetty vaimonsa kautta, ja vaimo, joka ei usko, on pyhitetty miehensä, uskonveljen, kautta; muutoinhan teidän lapsenne olisivat saastaisia, mutta nyt he ovat pyhiä.

        Nyt et ymmärrä ollenkaan mistä kirjoitat ja puhut, lue koko luku ja mieti mistä tässä olikaan kysymys!

        Kukaan ei ole tai tule sillä tavalla pyhäksi kuin pelastunut on tullut ja on, vaan kyse on aivan muusta asiasta.

        lue siis ja mieti mistä siinä Paavali puhuu!


      • gggfffcd444

        Sinä et näköjään halua hyväksyä Raamatun ilmoitusta siitä, että uskovaisten lapset ovat Jumalalle kelvollisia ilman kastettakin. Katsotaanpa tätä asiaa seuraavien kahden raamatunpaikan avulla.

        Matt.19:13 Silloin tuotiin hänen tykönsä lapsia, että hän panisi kätensä heidän päälleen ja rukoilisi; mutta opetuslapset nuhtelivat tuojia.
        19:14 Niin Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta."
        19:15 Ja hän pani kätensä heidän päälleen ja lähti sieltä pois.

        Tässä näemme, että uskovaisten lapset olivat Jeesukselle otollisia ilman kastettakin ja hän siunasi heitä.

        Mark.7:24 Ja hän nousi ja lähti sieltä Tyyron ja Siidonin alueelle. Ja hän meni erääseen taloon eikä tahtonut, että kukaan saisi sitä tietää; mutta hän ei saanut olla salassa,
        7:25 vaan heti kun eräs vaimo, jonka pienessä tyttäressä oli saastainen henki, kuuli hänestä, tuli hän ja lankesi hänen jalkojensa juureen.
        7:26 Ja se vaimo oli kreikatar, syntyään syyrofoinikialainen; ja hän pyysi häntä ajamaan ulos riivaajan hänen tyttärestään.
        7:27 Niin Jeesus sanoi hänelle: "Anna ensin lasten tulla ravituiksi; sillä ei ole soveliasta ottaa lasten leipää ja heittää penikoille."

        Tässä taas näemme, että pakanan riivattua lasta Jeesus ei olisi halunnut auttaa eikä siunata. Ilmeisesti Jeesus ajatteli, että sellainen lapsi tulee helposti uudelleen riivatuksi pakanallisessa ilmapiirissä, Pakanauskontojen lapset kun kuuluvat Saatanan vaikutuspiiriin.

        Tämä ei tee tyhjäksi sitä, etteikö Jeesus Jumalana rakastaisi myös pakanalapsia. sen tähden Jeesus on käskenyt julistaa evankeliumia pakanoille ja heidän lapsilleen, jotta he pelastuisivat.


      • pyhäjapyhäjaPyhä
        gggfffcd444 kirjoitti:

        Sinä et näköjään halua hyväksyä Raamatun ilmoitusta siitä, että uskovaisten lapset ovat Jumalalle kelvollisia ilman kastettakin. Katsotaanpa tätä asiaa seuraavien kahden raamatunpaikan avulla.

        Matt.19:13 Silloin tuotiin hänen tykönsä lapsia, että hän panisi kätensä heidän päälleen ja rukoilisi; mutta opetuslapset nuhtelivat tuojia.
        19:14 Niin Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta."
        19:15 Ja hän pani kätensä heidän päälleen ja lähti sieltä pois.

        Tässä näemme, että uskovaisten lapset olivat Jeesukselle otollisia ilman kastettakin ja hän siunasi heitä.

        Mark.7:24 Ja hän nousi ja lähti sieltä Tyyron ja Siidonin alueelle. Ja hän meni erääseen taloon eikä tahtonut, että kukaan saisi sitä tietää; mutta hän ei saanut olla salassa,
        7:25 vaan heti kun eräs vaimo, jonka pienessä tyttäressä oli saastainen henki, kuuli hänestä, tuli hän ja lankesi hänen jalkojensa juureen.
        7:26 Ja se vaimo oli kreikatar, syntyään syyrofoinikialainen; ja hän pyysi häntä ajamaan ulos riivaajan hänen tyttärestään.
        7:27 Niin Jeesus sanoi hänelle: "Anna ensin lasten tulla ravituiksi; sillä ei ole soveliasta ottaa lasten leipää ja heittää penikoille."

        Tässä taas näemme, että pakanan riivattua lasta Jeesus ei olisi halunnut auttaa eikä siunata. Ilmeisesti Jeesus ajatteli, että sellainen lapsi tulee helposti uudelleen riivatuksi pakanallisessa ilmapiirissä, Pakanauskontojen lapset kun kuuluvat Saatanan vaikutuspiiriin.

        Tämä ei tee tyhjäksi sitä, etteikö Jeesus Jumalana rakastaisi myös pakanalapsia. sen tähden Jeesus on käskenyt julistaa evankeliumia pakanoille ja heidän lapsilleen, jotta he pelastuisivat.

        taas sekoitat jos olet vastaavinasi edelliseen jossa oli puhetta lasten pyhityksestä jne,...

        kaiken aikaa kirjoitan että poppamiehen vauva on samalla viivalla piispan pirpanan kanssa ja myls uskovien vanhempoien eli älä enää sekoita enempää.

        lue ja tutki mistä on kyse kun Paavali kirjoittaa uskovien lapsista pyhinä ja jonkun toisen saastaisina!

        siinä on kyse avioliiton olemuksesta jossa toinen on uskova ja toinen ei, tutki mitäå se tarkoitti Paavalin aikana juutalaisuudessa olevilel uskoville ja mitä pakanoille.

        miksi se Raamatun tajuaminen on niin vaikeaa kerro se!?!?


    • sggfdd777

      Mainittakoon, että Raamattu ei puhu uudelleenkastamisesta yhtään mitään eikä edes kiellä sitä. Vauvakastajat ovat itse keksineet tuollaisen termin pilkatakseen niitä, jotka haluavat mennä oikealle kristilliselle kasteelle.

      • valitan

        Mainittakoon tosiaan ettei Raamattu puhu mitään uudestikastamisesta. Sellaista ei sii kannata tehddä. Yksi kaste riittää, muu on Jumalan tekojen korjailua, mikä on silkkaa päeuskoa. Valitan.

        Eikö ole mitään vauvakastetta erikseen, vaan ainostaan kaste joka kuuluu vauvoillekin. Miksi et puhu erikseen naiskasteesta tai vanhuskasteesta? Onko Raamatussa kuurojen kaste tai vasenkätistenkaste?

        Olet uudestikastaja. Valitan.


      • vauvalleriittäämaitojatu
        valitan kirjoitti:

        Mainittakoon tosiaan ettei Raamattu puhu mitään uudestikastamisesta. Sellaista ei sii kannata tehddä. Yksi kaste riittää, muu on Jumalan tekojen korjailua, mikä on silkkaa päeuskoa. Valitan.

        Eikö ole mitään vauvakastetta erikseen, vaan ainostaan kaste joka kuuluu vauvoillekin. Miksi et puhu erikseen naiskasteesta tai vanhuskasteesta? Onko Raamatussa kuurojen kaste tai vasenkätistenkaste?

        Olet uudestikastaja. Valitan.

        Olet pöljänteri valitan, mutta onneksi teitä on runsaasti ei tarvitse ihan yksin olla.


      • valitan
        vauvalleriittäämaitojatu kirjoitti:

        Olet pöljänteri valitan, mutta onneksi teitä on runsaasti ei tarvitse ihan yksin olla.

        Kyllä, sin, sairas ja katkera uudestikastaja-papparainen, juopotteleva irstas kääkkä, olet oikea pöjänteri. Valitan.


    • hhfccss43336

      1 Piet.3:18 Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä,

      3:19 jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,

      3:20 jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.

      3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,

      Tätä vertauskuvaa kannattaa tutkia tosi tarkasti ja hartaasti sillä vauvakastelijat käyttävät tätä oman harhaoppinsa tukena ja osoittavat sillä tavalla, että eivät ole ymmärtäneet tätä vertauskuvaa.

      Tässähän nimenomaan puhutaan uskovaisista ihmisistä, jotka vesi pelastaa. Vesi eroitti Nooan perhekunnan silloisesta syntimaailmasta ja vesi pelasti Noon perhekunnan Jumalan rangaistukselta. Uskovaiset ihmist tarvitsevat siis pelastuksen vielä siinä mielessä, että heidät on pelatettava maailman houkutuksilta ja syntielämästä ja heidät on pelastetteva Jumalan rangaistukselta. Siinä mielessä kaste pelastaa uskovaiset, jotka ovat jo uudestisyntyneet sitä ennen.

      Pelastus ei ole siis vain yksi tapahtuma jonain päivänä vaan uskovainen tarvitsee joka päivä pelastusta syntimaailman houkutuksista.

      • valitan

        "Tässähän nimenomaan puhutaan uskovaisista ihmisistä, jotka vesi pelastaa"

        JUURIKIN NÄIN! Uskovan ihmisen vesi pelastaa kasteena. Epäuskoista se ei pelasta.

        "Vesi eroitti Nooan perhekunnan silloisesta syntimaailmasta ja vesi pelasti Noon perhekunnan Jumalan rangaistukselta"

        JUURI NÄIN! Ja kaste tekee nyt saman meille

        "Siinä mielessä kaste pelastaa uskovaiset, jotka ovat jo uudestisyntyneet sitä ennen"

        Älä yhtään kiertele. Kaste ei sinun mukaasi pelasta ollenkaan. Raamatun mukaan se pelastaa.

        Pelastus ei ole mikään tapahtuman, vaan se on Jumalan lahja, joka kasteen ja uskon kautta annetaan. Kasteesta, joka uudestisynnyttää, alkaa uskovan taival jossa tarvitaan jokapäiväistä parannuksen tekoa ja luottamista Kristukseen.


      • köyhäsaaollamutteihoopo
        valitan kirjoitti:

        "Tässähän nimenomaan puhutaan uskovaisista ihmisistä, jotka vesi pelastaa"

        JUURIKIN NÄIN! Uskovan ihmisen vesi pelastaa kasteena. Epäuskoista se ei pelasta.

        "Vesi eroitti Nooan perhekunnan silloisesta syntimaailmasta ja vesi pelasti Noon perhekunnan Jumalan rangaistukselta"

        JUURI NÄIN! Ja kaste tekee nyt saman meille

        "Siinä mielessä kaste pelastaa uskovaiset, jotka ovat jo uudestisyntyneet sitä ennen"

        Älä yhtään kiertele. Kaste ei sinun mukaasi pelasta ollenkaan. Raamatun mukaan se pelastaa.

        Pelastus ei ole mikään tapahtuman, vaan se on Jumalan lahja, joka kasteen ja uskon kautta annetaan. Kasteesta, joka uudestisynnyttää, alkaa uskovan taival jossa tarvitaan jokapäiväistä parannuksen tekoa ja luottamista Kristukseen.

        Kaste ei ole vielä tähän päivään mennessä uudestisynnyttänyt ainuttakaan ihmistä!

        Saarnattu tai muuten sisinpään saapunut evankeliumi vastaanotettuna ja parannukseen johtaneena uudestisynnyttää syntisen ja puhdistaa kaikesta vääryydestä.

        kaste tulee sen jälkeen kuin pesu saunan jälkeen, mutta uudestisyntymä on aina sen jälkeen.

        vain luterilaiset pesevät ihmisensä ennen syntymää, se ottaakin koville kun pitää sellaista humpuukia koittaa tehdä vakavalla naamalla.


      • näinonoikein
        köyhäsaaollamutteihoopo kirjoitti:

        Kaste ei ole vielä tähän päivään mennessä uudestisynnyttänyt ainuttakaan ihmistä!

        Saarnattu tai muuten sisinpään saapunut evankeliumi vastaanotettuna ja parannukseen johtaneena uudestisynnyttää syntisen ja puhdistaa kaikesta vääryydestä.

        kaste tulee sen jälkeen kuin pesu saunan jälkeen, mutta uudestisyntymä on aina sen jälkeen.

        vain luterilaiset pesevät ihmisensä ennen syntymää, se ottaakin koville kun pitää sellaista humpuukia koittaa tehdä vakavalla naamalla.

        korjaus ed;

        ..uudestisyntymä on aina ennen kastetta!


      • valitan
        näinonoikein kirjoitti:

        korjaus ed;

        ..uudestisyntymä on aina ennen kastetta!

        Kasteessa saadaan uusi elämä eli uudestisynnytään. Jeesus opetti näin ja Paavali opetti näin,


    • oliskoensimmäinenkerta

      saanko tiedustella milloin ja miten sivun valittaja on uudestisyntynyt, kerrotko, saat kerrankin antaa todistuksesi suurelle yleisölle!

      • valitan

        Minun ei tarvi papalle mitään todistella. Valitan


      • kääkkäerehtyy

        Ei tarvi, eikä tuo pappa ole uudestisyntynyt kristitty, sen näkee jo noista sen juopottelujuruista ja väkivaltaa ihannoivista halkopinojutuista. Kaiken huipuksi pappa luulee, että uudestisyntyminen on oma teko ja ansia. Sitten sitä pitäisi ylpeänä jaella muille. Aika sairasta!

        Uskosta voi todistaa, mutta uudestisyntymästä ei voi.


      • kunkerranolethenkeätäyn
        valitan kirjoitti:

        Minun ei tarvi papalle mitään todistella. Valitan

        Ei tokikaan vaan suomen kansalle, joka on kasteltu ripitetty ja rokotettu ja joka vetää viinaa ämpärillisen vaavista vaariin, sille kansalle sinun pitä todistaa, ei todistella!

        anna nyt palaa kerta se on ensimmäinenkin. muten kansa valittaa.


      • papalle
        kunkerranolethenkeätäyn kirjoitti:

        Ei tokikaan vaan suomen kansalle, joka on kasteltu ripitetty ja rokotettu ja joka vetää viinaa ämpärillisen vaavista vaariin, sille kansalle sinun pitä todistaa, ei todistella!

        anna nyt palaa kerta se on ensimmäinenkin. muten kansa valittaa.

        Sinulle ei tarvi todistella mitään kääkkä. Antaa kansan valittaa. Hyvä että myönnät tuo viinan juomisesi. Koita vähentää sitä


      • valitettavastinäinon
        papalle kirjoitti:

        Sinulle ei tarvi todistella mitään kääkkä. Antaa kansan valittaa. Hyvä että myönnät tuo viinan juomisesi. Koita vähentää sitä

        Niin, vaikeaahan sitä on todistaa uskoontulostaan, kun sellaista ei ole tapahtunut! Siinä suhteessa hänelle on nostettava hattua, että ei ala valehtelemaan olemattomasta pelastumisestaan.

        Mutta valehtelemisessa ja valittamisessa hän on mestari.


      • valitan
        valitettavastinäinon kirjoitti:

        Niin, vaikeaahan sitä on todistaa uskoontulostaan, kun sellaista ei ole tapahtunut! Siinä suhteessa hänelle on nostettava hattua, että ei ala valehtelemaan olemattomasta pelastumisestaan.

        Mutta valehtelemisessa ja valittamisessa hän on mestari.

        Kappas uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa VIHDOIN myöntää itsesätään:

        " vaikeaahan sitä on todistaa uskoontulostaan, kun sellaista ei ole tapahtunut! "

        Miten iloinen olen että myönnät tuon kaiken. Olet todella valehtelimisen ja herjaamisen mestari, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa.

        Onneksi minun pelastumiseni on Kristuksessa Onneksi!


    • gfddd543

      Näyttää siltä, että sekaannusta aiheuttaa tuon pelastus-sanan tulkinta. Usein tavallisessa kielenkäytössä pelastuminen ja uudestisyntyminen käsitetään samaksi asiaksi. Pelastuminen alkaa uudestisyntymisestä. Mutta sen jälkeen pitää vielä pelastua monelta vaaralta uskonvaelluksen aikana ennenkuin on taivaassa.

    • ttfgffc445

      Joku kirjoitti:
      "Kasteessa saadaan uusi elämä eli uudestisynnytään. Jeesus opetti näin ja Paavali opetti näin,"

      Tuo ei pidä ollenkaan paikkaansa eikä Raamatusta löydy jakeita tuollaisten väittämien tueksi.

      Aloitusviesti jo todistaa tuollaisen väittämän vääräksi.

      • valitantaas

        Kyllä siellä Raamatussa opetetaan kasteen uudestisynnytävän

        Jeesus kohdassa Joh. 3:5 ja Paavali Room. 6:4. Valitan.


      • rrdeees332222

        Sinä et ole lukenut aikaisempia viestejä tai et ole ymmärtänyt niitä sillä näissä jakeissa ei sanota, että kasteessa tapahtuisi uudestisyntyminen.

        Joh. 3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Jeesus ei puhu tässä kasteesta ollenkaan. Jos Jeesus olisi sanonut:"Totisesti, totisesti minä sanon sinulle, jos joku ei synny uudesti ylhäältä vauvakasteesta ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan", silloin sinä olisit oikeassa mutta nyt sinä olet vain käsittänyt väärin Jeesuksen sanat.

        Sitten tämä toinen kohta.
        Room. 6:4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
        6:5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,
        6:6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
        6:7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.

        Tässä puhutaan vanhan ihmisen kuolemasta ja hautaamisesta, tässä ei ollenkaan sanota, että kasteessa tapahtuisi uudestisyntyminen.
        Uskoontulon jälkeen, siis uudestisyntymän jälkeen, on tärkeää, että se vanha ihminen haudataan kasteen hautaan ettei sitä (haisevaa ja mädäntynyttä ruumista) tarvitse koko ajan mukanaan kantaa.


      • kkhbbbgg888

        Vielä pitää lisätä, että koska se vanha ihminen haudataan kasteen hautaan niin sitä toimenpidettä ei voida suorittaa, ennenkuin uusi ihminen on syntynyt, siis ennen uudestisyntymää. Uudestisyntymän pitää tapahtua ennen vanhan ihmisen hautaamista, eihän ihmisen sisälle muuten jäisi sen paremmin uutta kuin vanhaakaan ihmistä, se on mahdoton tilanne. Siksikin uudestisyntymän pitää tapahtua ennen kastetta.


      • valitan
        kkhbbbgg888 kirjoitti:

        Vielä pitää lisätä, että koska se vanha ihminen haudataan kasteen hautaan niin sitä toimenpidettä ei voida suorittaa, ennenkuin uusi ihminen on syntynyt, siis ennen uudestisyntymää. Uudestisyntymän pitää tapahtua ennen vanhan ihmisen hautaamista, eihän ihmisen sisälle muuten jäisi sen paremmin uutta kuin vanhaakaan ihmistä, se on mahdoton tilanne. Siksikin uudestisyntymän pitää tapahtua ennen kastetta.

        Et ole nyt lukenut yhtään mitä olen kirjoittanut.

        Jos Jeesus olisi sanonut että Totisesti, totisesti minä sanon sinulle, jos joku ei synny uudesti ylhäältä vauvakasteesta ja Hengestä" olisi Hän toistannut itseään, koska kaste sisältää jo Pyhän Hengen. Silloi Jeesus olisi toisin sanoen sanonut: "vedestä ja Hengetä ja Hengestä" eikä sellaisessa ole mitään järkeä

        Sen sijaan Vapahtaja sanoi "vedestä ja Hengestä". Mitä tuo vesi tarkoittaa? Sovitaanko että ei korjailla Jeesusta ollenkaa, vaan oletetaan että se tarkoittaa vettä. Siis H2O. Missä vesi ja Pyhä Henki ovat yhtäaikaa läsnä? No kasteessa! Muita vaihtoehtoja ei ole. Kastevettä se ei tarkoita vaan vettä. Vedestä tulee kastevettä vasta Pyhän Hengen tekemänä, muutenhan se on tavallista vettä.

        Toisessa kohdassa taas puhutaan ihmisen hautaamisesta ja uudesta elämästä. Kohta puhuu nimenomaan kasteesta, jos huomasit ja kirjoiitkin " Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan" Kuolemasta siis noustaan uuteen elämään eli uudestisynnytään. Simppeliä

        Koska kaste suoritetaan vain kerran, sitä ei taritse uusia. Kasteessa siis haudataan ja noystaan ylös. Jeesuksen sanat vahvistavat tämän. Tämän vahvistaa myös Pietari, jonka mukaan Pyhä Henki lahjoitetaan kasteessa. Väitteesi että kasteen ei anota uudestisynnyttävän on väärä:
        "Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää UUTTA ELÄMÄÄ"

        Asia on selvä!


      • totuusontää
        valitan kirjoitti:

        Et ole nyt lukenut yhtään mitä olen kirjoittanut.

        Jos Jeesus olisi sanonut että Totisesti, totisesti minä sanon sinulle, jos joku ei synny uudesti ylhäältä vauvakasteesta ja Hengestä" olisi Hän toistannut itseään, koska kaste sisältää jo Pyhän Hengen. Silloi Jeesus olisi toisin sanoen sanonut: "vedestä ja Hengetä ja Hengestä" eikä sellaisessa ole mitään järkeä

        Sen sijaan Vapahtaja sanoi "vedestä ja Hengestä". Mitä tuo vesi tarkoittaa? Sovitaanko että ei korjailla Jeesusta ollenkaa, vaan oletetaan että se tarkoittaa vettä. Siis H2O. Missä vesi ja Pyhä Henki ovat yhtäaikaa läsnä? No kasteessa! Muita vaihtoehtoja ei ole. Kastevettä se ei tarkoita vaan vettä. Vedestä tulee kastevettä vasta Pyhän Hengen tekemänä, muutenhan se on tavallista vettä.

        Toisessa kohdassa taas puhutaan ihmisen hautaamisesta ja uudesta elämästä. Kohta puhuu nimenomaan kasteesta, jos huomasit ja kirjoiitkin " Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan" Kuolemasta siis noustaan uuteen elämään eli uudestisynnytään. Simppeliä

        Koska kaste suoritetaan vain kerran, sitä ei taritse uusia. Kasteessa siis haudataan ja noystaan ylös. Jeesuksen sanat vahvistavat tämän. Tämän vahvistaa myös Pietari, jonka mukaan Pyhä Henki lahjoitetaan kasteessa. Väitteesi että kasteen ei anota uudestisynnyttävän on väärä:
        "Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää UUTTA ELÄMÄÄ"

        Asia on selvä!

        Kirjoitat tosi hyvin, veli-valitan. Kaikki uudestikastajien väitteet on kumottu. Raamattu ei puhu mitään uudestikasteesta; se puhuu vain kasteesta. Ja Jeesus puhuu vedestä ja Hengestä. Eli kasteesta.


      • ggccccddd787878

        Sinä et näköjään kykene ymmärtämään yksinkertaista asiaa. Jos Jeesus tarkoitti vedellä aina vettä, silloin hän tarkoitti myös seuraavassa kohdassa vedellä tavallista vettä. mutta se ei ei voi pitää paikkaansa.
        Joh.4:10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."

        Jeesus tarkoitti molemmissa paikoissa vedellä elävää vettä, joka tarkoittaa Pyhässä Hengessä julistettua Jumalan Sanaa janoisille sieluille.

        Koska vauvakasteella ei ole nitään sidettä Raamattuun, ei sitä voida pitää Raamatun tarkoittamana kasteena, vaan se on rinnastettava lähinnä pakanallisiin ja ihmistekoisiin kasteisiin. Siksi uudestisyntyneen ihmisen on otettava kaste.

        Myös pitää koko ajan muistaa, että aloitusviestissä on sitovasti todistettu, että kaste ei liity uudestisyntymään millään tavalla.


      • valitan
        ggccccddd787878 kirjoitti:

        Sinä et näköjään kykene ymmärtämään yksinkertaista asiaa. Jos Jeesus tarkoitti vedellä aina vettä, silloin hän tarkoitti myös seuraavassa kohdassa vedellä tavallista vettä. mutta se ei ei voi pitää paikkaansa.
        Joh.4:10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."

        Jeesus tarkoitti molemmissa paikoissa vedellä elävää vettä, joka tarkoittaa Pyhässä Hengessä julistettua Jumalan Sanaa janoisille sieluille.

        Koska vauvakasteella ei ole nitään sidettä Raamattuun, ei sitä voida pitää Raamatun tarkoittamana kasteena, vaan se on rinnastettava lähinnä pakanallisiin ja ihmistekoisiin kasteisiin. Siksi uudestisyntyneen ihmisen on otettava kaste.

        Myös pitää koko ajan muistaa, että aloitusviestissä on sitovasti todistettu, että kaste ei liity uudestisyntymään millään tavalla.

        Sinä et näköjään pysty ymmärtämään yksinkertaista asiaa. Jos Jeesus sanoo vettä, niin yleensä se tarkoittaa vettä. Ei ole tarvetta keksiä kaikille sanoille symbolista merkitystä. Varsinkaan kun on kyseessä sanaparsi "vedestä ja Hengestä", sillä jos "vesi" olisi symboli, pitäisi myös sanan Henki olla symboli ja mitähän se olisi

        Sanotko vielä miksi ei voi pitää paikkaansa että vesi olis vettä kohdassa Joh. 3:5? Taitaa syy olla se että se ei sovi oppiisi. Silloin pitää Jeesus korjailla vai?

        Jeesus tarkoittaa vedellä vettä. Ei elävää vettä vaan vettä.

        Koska uudestikasteella ei ole mitään tekemistä Raamatun opin kanssa, se ei täytä kasteen kriteerejä. Se on vain turha ja vahingollinen rituaali ja pakanallinen tapa lepyyttää Jumalaa. Sen sijaan raamatullinen kaste vedellä Jumalan nimeen on Jumalan armoteko. Raamatussa ei missään puhuta kasteen ottamisesta, sillä kaste aina saadaan. Jeesuskin sanoi "joka uskoo ja saa kasteen pelastuu", ei että "joka menee kasteelle tai "ottaa kasteen"

        Myös koko ajan pitää muista se, että joka ainoa väitteesi on kumottu ja uudestikaste epäraamatulliseksi osoitettu. Ja Roomalaiskirje kertoo kasteen uudestisynnyttävän kuten Joh. 3:5 ja muutama muukin kohta. Valitan.


    • kkkggrrfffd86677775

      Joh. 3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

      Tuosta jakeesta vielä sen verran, että jos Jeesus olisi tarkoittanut kastetta, hän olisi myös käyttänyt kaste-sanaa. Koska hän ei käyttänyt kaste-sanaa, ei kysymyksessä voi olla kaste. Vauvakastelijat ovat vaan itse vääristäneet sen tarkoittamaan kastetta ja vieläpä vauvakastetta.

      • valitan

        "Tuosta jakeesta vielä sen verran, että jos Jeesus olisi tarkoittanut kastetta, hän olisi myös käyttänyt kaste-sanaa. "

        On sinulla perustelut! Sinä päätät mitä Jeesuksen pitää sanoa niin että se sopii oman oppisi kanssa. Silloin ei Raamattu määrää oppia vaan sinä määräät Raamattua. Juuri niin tässä on päässyt käymään. Valitan.

        Tällaisissa Raamatun kiistakysymyksissä voimme huoletta palata alkulähteelle eli alkukirkon kirjoituksiin ja tutkia mitä siellä on tuosta kohdata opetettu. KUKAAN alkukirkon opettaja ei ymmärrä tuota kohtaa mitenkään muuten kuin kasteena. Eihän siinä muuten olisi mitään järkeäkään. Kukaan ei puhu mistään elävästä vedestä. On se kumma kun pitää 1000 vuotta vanhoja selityksiä käyttää tuhoamaan Kristuksen kirkon apostolinen oppi. Huomaatko miten itse korjailet Jeesusta? Eikä uudestikastetta ole Raamatussa, valitan!


      • totuusontää
        valitan kirjoitti:

        "Tuosta jakeesta vielä sen verran, että jos Jeesus olisi tarkoittanut kastetta, hän olisi myös käyttänyt kaste-sanaa. "

        On sinulla perustelut! Sinä päätät mitä Jeesuksen pitää sanoa niin että se sopii oman oppisi kanssa. Silloin ei Raamattu määrää oppia vaan sinä määräät Raamattua. Juuri niin tässä on päässyt käymään. Valitan.

        Tällaisissa Raamatun kiistakysymyksissä voimme huoletta palata alkulähteelle eli alkukirkon kirjoituksiin ja tutkia mitä siellä on tuosta kohdata opetettu. KUKAAN alkukirkon opettaja ei ymmärrä tuota kohtaa mitenkään muuten kuin kasteena. Eihän siinä muuten olisi mitään järkeäkään. Kukaan ei puhu mistään elävästä vedestä. On se kumma kun pitää 1000 vuotta vanhoja selityksiä käyttää tuhoamaan Kristuksen kirkon apostolinen oppi. Huomaatko miten itse korjailet Jeesusta? Eikä uudestikastetta ole Raamatussa, valitan!

        Olet repinyt uudestikasteen perustuksen totaalisesti irti, veli-valitan! Puhut täyttä asiaa! Minustakin vaikuttaa siltä että ainoa keino saada uudestikaste Raamattuun on muutella Jeesuksen sanoja. Puhuminen vauvakasteesta on turhaa kun Jeesus asetti kaikille saman yhden kasteen. Ja numeraali yksi kertoo väistämättä että uudestikaste on harhaa. Minkä veli-valitan nyt kiistattomasti osoitti. Hozaaaa!


      • trrrffgggg
        valitan kirjoitti:

        "Tuosta jakeesta vielä sen verran, että jos Jeesus olisi tarkoittanut kastetta, hän olisi myös käyttänyt kaste-sanaa. "

        On sinulla perustelut! Sinä päätät mitä Jeesuksen pitää sanoa niin että se sopii oman oppisi kanssa. Silloin ei Raamattu määrää oppia vaan sinä määräät Raamattua. Juuri niin tässä on päässyt käymään. Valitan.

        Tällaisissa Raamatun kiistakysymyksissä voimme huoletta palata alkulähteelle eli alkukirkon kirjoituksiin ja tutkia mitä siellä on tuosta kohdata opetettu. KUKAAN alkukirkon opettaja ei ymmärrä tuota kohtaa mitenkään muuten kuin kasteena. Eihän siinä muuten olisi mitään järkeäkään. Kukaan ei puhu mistään elävästä vedestä. On se kumma kun pitää 1000 vuotta vanhoja selityksiä käyttää tuhoamaan Kristuksen kirkon apostolinen oppi. Huomaatko miten itse korjailet Jeesusta? Eikä uudestikastetta ole Raamatussa, valitan!

        Sinähän tässä yrität väkisellä vääristää tuon jakeen niin, että siinä puhuttaisiin kasteesta, vaikka siinä ei puhuta.


      • valitan
        trrrffgggg kirjoitti:

        Sinähän tässä yrität väkisellä vääristää tuon jakeen niin, että siinä puhuttaisiin kasteesta, vaikka siinä ei puhuta.

        Kyllä siinä puhutaan. Vedestä ja Hengestä. Valitan.


    • ggrdddwws32

      Vauvakastelijat suorittavat oman pakanallisen rituaalinsa ja sitten he kieltävät ns. uudestikastamisen. Raamatussa uudestikastamista ei ole kielletty, Raamatussa ei puhuta uudestikastamisesta niinkuin siellä ei puhuta vauvakasteestakaan, Raamatussa puhutaan vain uskovaisen kasteesta, joka otetaan uudestisyntymän jälkeen. Tämä tulee hyvin kirkkaasti esille jo aloitusviestissä.

      • valitan

        Uudestikastajat suorittavat omia pakanallisia rituaalejaa ja sitten kieltävät raamatullisen kastee. Suoraan sielunvihollisen panettelua tuollaienn. Hyvä että myönnät ettei Raamatussa ole uudestikastetta. Niinpä koko oppisi on kumottu.

        Ja saatalannlista väittää Jeesuksen asettaman Pyhän kasteen olevan "pakanallinen rituaali" Huomaa heti mistä Hengestä tämä uudestikastaja on syntynyt. Se on lahkolaisen henki.

        Raamatussa ei ole sanaakaan uskovien kasteesta. Siellä on vain kaste joka uudestisynnyttää. Tämä tulee kristallinkirkkaasti selville Pyhässä Raamatussa. Valitan.


      • fkj887f6f

        shsjsjsjhsssi osisusjsj djdjdj


      • gytjhtygu
        valitan kirjoitti:

        Uudestikastajat suorittavat omia pakanallisia rituaalejaa ja sitten kieltävät raamatullisen kastee. Suoraan sielunvihollisen panettelua tuollaienn. Hyvä että myönnät ettei Raamatussa ole uudestikastetta. Niinpä koko oppisi on kumottu.

        Ja saatalannlista väittää Jeesuksen asettaman Pyhän kasteen olevan "pakanallinen rituaali" Huomaa heti mistä Hengestä tämä uudestikastaja on syntynyt. Se on lahkolaisen henki.

        Raamatussa ei ole sanaakaan uskovien kasteesta. Siellä on vain kaste joka uudestisynnyttää. Tämä tulee kristallinkirkkaasti selville Pyhässä Raamatussa. Valitan.

        dfe ujhu Apostolisena aikana ei ollut mitään uudestikastetta, koska siihen aikaan toimittiin oikein ja kastettiin vain uskoon tulleita ihmisiä. vauvakaste toi mukanaan mielikuvitusukonnon ja tuon mielikuvitususkonnon mukaan oikeasta kasteesta tehtiin "uudestikastamista" ja hyvin paha synti vauvakastelijoiden mielestä sillä vauvakastelijat pelkäsivät, että kukaan ei liittyisi heidän "kirkkoonsa" ellei ihmisiä pakoteta liittymään siihen väkisin vauvakasteen avulla. Tämä pelko ajaa edelleenikin lutterin pappeja kastamaan vauvaparkoja.

        Se että jotkut "kirkkoisät" ovat puhuneet lapsiaasteesta ei ole mikään todiste vauvakasteen puolesta. Kirkkoisien puheet eivät ole Jumalan Sanaa, sitä paitsi katolinen kirkko on vapaasti voinut manipuloida kirkkoisien puheita. Lisäksi nuo kirkkoisät ovat puhuineet lapsista, jotka ovat tulleet uskoon ja todistaneet uskostaan, eivät he ole puhuneet vauvoista.


    • eitunneapostolivauvankos

      Apostoleissa on opetusta kaikesta muusta paitsi vauvakasteesta, eikä siitä ole ensimmäistäkään esimerkkiä!

      Mitähän muuta meidän pitäisi alkaa pitämään Apostolisena opetuksena josta Raamattu ei sanaakaan kerro?

      Jeesus sentään piti saarnaa vanhasta veneestäkin, eikä silti ole yhtään kirkkoa jossa olisi vene saarnapöntön tilalla, vai onko?

      Sille ainkin olisi Raamatullisempi perustus kuin vauvakasteelle!

    • oliskoollutluomumaitoa

      Taas pitää kysyä MItä Jeesus tarkoitti kun Hän huusi eräässä suuressa juhlassa sen suurena päivänä siis; Jos joku janoaa, tulkoon ja juokoon...!

      mitähän juotavaa Jeesuksella mahtoi olla tarjolla, kertokaa.

      • valitan

        Mitä juotavaa Jeesuksella on? Iankaikkinen elämä, pappa hyvä! Eikä Raamatussa ole sanaakaan uudstikasteesta! Sen sijaan vauvakaste siellä on! Valitan.


    • qqxxzz88

      Kuinka vauva voi tulla uskoon, kun eihän se ole kuullut evankeliumiakaan? Kuuleminen ei tarkoita korvilla kuulemista vaan sydämellä kuulemista, evankeliumin vastaanottamista.

      Mark. 1:15 ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi."

      Joh. 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

      Joh. 3:35 Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä.
      3:36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä.

      Mark. 16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.

      Room. 10:14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
      10:15 Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"
      10:16 Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
      10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

      Room. 10:10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

      Apostolien teot:
      2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
      8:12 Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset.
      19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.

      • yksikaste

        Nämä vedenpalvojat koettavat luikerrella ohi Jumalan Sanan ja keksivät mitä ihmeellisempiä selityksiä kirkkonsa keksimän harha-opin puolesta.
        Jeesus antoi meille kuitenkin esimerkin myös kristillisestä kasteesta, eikä sitä tarvitse muuttaa kenenkään kirkko-isän käskystä. Nämä vauvakasteen puolesta kiivailijat ovat Raamatun mukaan valehtelijoita:

        Joh 1
        "4. Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.
        5. Mutta joka pitää hänen sanansa, hänessä on Jumalan rakkaus totisesti täydelliseksi tullut. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme.
        6. Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi. "

        Miksihän Jeesuksen esimerkki ei kelpaa heille? Jeesuksen kaste on se YKSI KASTE, josta Raamattu puhuu!!! Se otetaan VAPAAEHTOISESTI.Siihen on turhaa sotkea mitään vauvan pään kastelua.


      • yksiraamaullinenkaste
        yksikaste kirjoitti:

        Nämä vedenpalvojat koettavat luikerrella ohi Jumalan Sanan ja keksivät mitä ihmeellisempiä selityksiä kirkkonsa keksimän harha-opin puolesta.
        Jeesus antoi meille kuitenkin esimerkin myös kristillisestä kasteesta, eikä sitä tarvitse muuttaa kenenkään kirkko-isän käskystä. Nämä vauvakasteen puolesta kiivailijat ovat Raamatun mukaan valehtelijoita:

        Joh 1
        "4. Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.
        5. Mutta joka pitää hänen sanansa, hänessä on Jumalan rakkaus totisesti täydelliseksi tullut. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme.
        6. Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi. "

        Miksihän Jeesuksen esimerkki ei kelpaa heille? Jeesuksen kaste on se YKSI KASTE, josta Raamattu puhuu!!! Se otetaan VAPAAEHTOISESTI.Siihen on turhaa sotkea mitään vauvan pään kastelua.

        Tämä vedenpalvomisestaan ja lapsien hyväksikäytöstään tunnettu uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa (josta viereisessä ketjussa varoiteltiin) keksii mitä eriskummallisempia selityksiä uudestikastamisoppinsa tueksi. Kaikki nuo selitykset on täällä kumottu moneen kertaan.

        Jeesus ei antanut mitään esimerkkiä kristillisestä kasteesta, koska Jeesus itse asetti tämän kasteen, jonka jälkeen seurakunta sitä käytti. Jeesus itse kastettiin Johanneksen kasteella. Näin se on.

        Nämä uudestikastajat, jotka hylkäävät apostolisen uskon, ovat Ramaatun mukaan lahkolaisia. Lahkolaisuus on synti, ja lahko korostaa Kristuksen sijaan omaa oppiaan ja omaa pelastustietään. Näissä lahkoissa ei puhuta Kristuksen kautta pelastumisesta, vaan omiin ratkaiksuihin, sekä vanhempien ja kummien ratkaisuihin perustuneesta luulouskosta.

        Mikseihän Jeesuksen selvät Sanat kelpaa tuolle vedenpalvojalle? Jeesuksen asettama kaste kaikille kansoille on se yksi kaste, josta Kristus puhuu. Se sadaan, eikä sitä oteta, mikä on niinikään näillä palstoilla alkukielen kanssa todistettu. Tätä kastetta on turha sotkea uudestikastajien tunnustammisleikkeihin. jotka ovat Jumalan aron irvikuva.

        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen"


      • esimerkkimeille
        yksiraamaullinenkaste kirjoitti:

        Tämä vedenpalvomisestaan ja lapsien hyväksikäytöstään tunnettu uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa (josta viereisessä ketjussa varoiteltiin) keksii mitä eriskummallisempia selityksiä uudestikastamisoppinsa tueksi. Kaikki nuo selitykset on täällä kumottu moneen kertaan.

        Jeesus ei antanut mitään esimerkkiä kristillisestä kasteesta, koska Jeesus itse asetti tämän kasteen, jonka jälkeen seurakunta sitä käytti. Jeesus itse kastettiin Johanneksen kasteella. Näin se on.

        Nämä uudestikastajat, jotka hylkäävät apostolisen uskon, ovat Ramaatun mukaan lahkolaisia. Lahkolaisuus on synti, ja lahko korostaa Kristuksen sijaan omaa oppiaan ja omaa pelastustietään. Näissä lahkoissa ei puhuta Kristuksen kautta pelastumisesta, vaan omiin ratkaiksuihin, sekä vanhempien ja kummien ratkaisuihin perustuneesta luulouskosta.

        Mikseihän Jeesuksen selvät Sanat kelpaa tuolle vedenpalvojalle? Jeesuksen asettama kaste kaikille kansoille on se yksi kaste, josta Kristus puhuu. Se sadaan, eikä sitä oteta, mikä on niinikään näillä palstoilla alkukielen kanssa todistettu. Tätä kastetta on turha sotkea uudestikastajien tunnustammisleikkeihin. jotka ovat Jumalan aron irvikuva.

        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen"

        Siinä tyyppi-esimerkki noista valehtelijoista, joista Raamattu varoittaa ja joka ei halua seurata Jeesuksen esimerkkiä.
        Kun muuten ei saa vihaansa purettua, hän alkaa taas haukkumaan lasten hyväksikäytöstä. Tuohan on toistunut jo monta kertaa, mutta niinkuin Raamattu varoittaa, niin nuo trollit koettavat kaikella "valheen voimalla" viedä harha-oppiaan eteenpäin.

        Heille ei kelpaa edes Jeesuksen esimerkki vaan nuo kirkko-isien keksimät harha-opit ovat heille rakkaampia.

        Mutta Jeesus antoi meille esimerkin myös uskovien kasteesta:

        "Hän antoi teille esikuvan, että seuraisitte Hänen jälkiään:"

        Paavalikin oli samoilla linjoila. Häntähän ei kastettu vauvana vaan hän antoi kastaa itsensä:

        Fil 3:17

        Filippiläiskirje:

        3:17 Olkaa minun seuraajiani, veljet, ja katselkaa niitä, jotka näin vaeltavat, niinkuin me olemme teille esikuvana."

        1. Kor 1

        "1.Korinttolaiskirje:

        11:1 Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen Kristuksen seuraaja."

        Miksihän Raamatun esimerkki ei kelpaa?


      • mikseisekelpaa
        esimerkkimeille kirjoitti:

        Siinä tyyppi-esimerkki noista valehtelijoista, joista Raamattu varoittaa ja joka ei halua seurata Jeesuksen esimerkkiä.
        Kun muuten ei saa vihaansa purettua, hän alkaa taas haukkumaan lasten hyväksikäytöstä. Tuohan on toistunut jo monta kertaa, mutta niinkuin Raamattu varoittaa, niin nuo trollit koettavat kaikella "valheen voimalla" viedä harha-oppiaan eteenpäin.

        Heille ei kelpaa edes Jeesuksen esimerkki vaan nuo kirkko-isien keksimät harha-opit ovat heille rakkaampia.

        Mutta Jeesus antoi meille esimerkin myös uskovien kasteesta:

        "Hän antoi teille esikuvan, että seuraisitte Hänen jälkiään:"

        Paavalikin oli samoilla linjoila. Häntähän ei kastettu vauvana vaan hän antoi kastaa itsensä:

        Fil 3:17

        Filippiläiskirje:

        3:17 Olkaa minun seuraajiani, veljet, ja katselkaa niitä, jotka näin vaeltavat, niinkuin me olemme teille esikuvana."

        1. Kor 1

        "1.Korinttolaiskirje:

        11:1 Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen Kristuksen seuraaja."

        Miksihän Raamatun esimerkki ei kelpaa?

        Taas näemme miten valheen voimalla yrittää uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tuoda omaa oppiaan läpi. Väite vedenpalvonnasta on juui sitä valhetajota hän antaa kristityistä. Muuten hän ei saa loputonta vihaansa purettua.

        Jeesuksen esimerkki kelpaa, hyvin mutta kuten todettua, uuden liiton kasteella ei Kristusta koskaan kastettu. Miksei sitten tämä Jeesuksen antama esimerkki kelpaa tuolle trollille? Miksei hän anna Johannes Kastaan kastaa itseään? Kastettiinko uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamaussa varmasti saman ikäisenä kuin Jeesus? Entä samassa paikassa? Miksei tämä esimerkki kelpaa hänelle?

        Paavalia ei kastetu vauvana, vaan hän antoi kastaa itsensä. Hän ei mennyt kastelle tei ottanut kastetta, vaan hän antio kastaa itsensä. Sinäpä sen sanoit!

        Miksei Raamatun esimerkki kelpaa?


      • totuusontää
        mikseisekelpaa kirjoitti:

        Taas näemme miten valheen voimalla yrittää uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tuoda omaa oppiaan läpi. Väite vedenpalvonnasta on juui sitä valhetajota hän antaa kristityistä. Muuten hän ei saa loputonta vihaansa purettua.

        Jeesuksen esimerkki kelpaa, hyvin mutta kuten todettua, uuden liiton kasteella ei Kristusta koskaan kastettu. Miksei sitten tämä Jeesuksen antama esimerkki kelpaa tuolle trollille? Miksei hän anna Johannes Kastaan kastaa itseään? Kastettiinko uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamaussa varmasti saman ikäisenä kuin Jeesus? Entä samassa paikassa? Miksei tämä esimerkki kelpaa hänelle?

        Paavalia ei kastetu vauvana, vaan hän antoi kastaa itsensä. Hän ei mennyt kastelle tei ottanut kastetta, vaan hän antio kastaa itsensä. Sinäpä sen sanoit!

        Miksei Raamatun esimerkki kelpaa?

        Hyvä kysymys, veli-mikseisekelpaa! Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on täällä avoimesti myöntänyt, ettei ole ottanut kastetta Johannekselta, eikä ole edes tehnyt sitä Jordan -virrassa. Miksei Jeesuksen esimerkki kelpaa hänelle? Sitä voi tosiaan kysyä!

        Johanneshan ei ollut mikään kristillisen seurakunnan kastaja, vaan hän suoritti parannuksen kasteita. Hozaaa!


      • esimerkkimeille
        totuusontää kirjoitti:

        Hyvä kysymys, veli-mikseisekelpaa! Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on täällä avoimesti myöntänyt, ettei ole ottanut kastetta Johannekselta, eikä ole edes tehnyt sitä Jordan -virrassa. Miksei Jeesuksen esimerkki kelpaa hänelle? Sitä voi tosiaan kysyä!

        Johanneshan ei ollut mikään kristillisen seurakunnan kastaja, vaan hän suoritti parannuksen kasteita. Hozaaa!

        Mistähän Jeesus teki parannusta???
        Miksihän Raamattu kehoittaa meitä seuraamaan Hänen esimerkkiään?

        Mikseihän Jumalan Sanan esimerkit kelpaa näille vedenpalvojille:
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."!!!!Ap 2:41

        Kastettiinko tuossa vauvja?


      • mikseisekelpaa
        esimerkkimeille kirjoitti:

        Mistähän Jeesus teki parannusta???
        Miksihän Raamattu kehoittaa meitä seuraamaan Hänen esimerkkiään?

        Mikseihän Jumalan Sanan esimerkit kelpaa näille vedenpalvojille:
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."!!!!Ap 2:41

        Kastettiinko tuossa vauvja?

        "Mistähän Jeesus teki parannusta???"

        Hänen ei tarvinnut tehdä parannusta. Siksihän Johannes vastusteli kun tiesi sen.

        "Miksihän Raamattu kehoittaa meitä seuraamaan Hänen esimerkkiään?"

        Koska Jeesuksen antama esimerkki on seuraamisen arvoinen ja Herramme ei erehtynyt.

        "Mikseihän Jumalan Sanan esimerkit kelpaa näille vedenpalvojille:

        Sitä minäkin kyselin että miksei sulle vedenpalvojalle kelpaa Jeesuksen esimerkki? Miksi et saanut kastetta Johannes Kastajalta Jeesuksen ikäisenä samassa paikassa kun Herramme sai kasteen? Eikö kelpaa???

        ""Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."!!!!Ap 2:41"

        Näin juuri ja näin luterilainenkin kirkkokin toimii. Uskoontulleet, joita ei ole kastettu, kastetaan.

        "Kastettiinko tuossa vauvja?"

        Vauvja??? Pitäisiköhän lopettaa se vedenpalvonta kun se näköään tekee uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin kirjoitustaidottomaksi? Kun ei osaa edes kirjoittaa oikein niin mitä täällä märisemään. Mene kirjoituskurssille, sairas trolli! Vauvoja kastettiin silloin ja kastetaan nyt.


      • totuusontää
        mikseisekelpaa kirjoitti:

        "Mistähän Jeesus teki parannusta???"

        Hänen ei tarvinnut tehdä parannusta. Siksihän Johannes vastusteli kun tiesi sen.

        "Miksihän Raamattu kehoittaa meitä seuraamaan Hänen esimerkkiään?"

        Koska Jeesuksen antama esimerkki on seuraamisen arvoinen ja Herramme ei erehtynyt.

        "Mikseihän Jumalan Sanan esimerkit kelpaa näille vedenpalvojille:

        Sitä minäkin kyselin että miksei sulle vedenpalvojalle kelpaa Jeesuksen esimerkki? Miksi et saanut kastetta Johannes Kastajalta Jeesuksen ikäisenä samassa paikassa kun Herramme sai kasteen? Eikö kelpaa???

        ""Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."!!!!Ap 2:41"

        Näin juuri ja näin luterilainenkin kirkkokin toimii. Uskoontulleet, joita ei ole kastettu, kastetaan.

        "Kastettiinko tuossa vauvja?"

        Vauvja??? Pitäisiköhän lopettaa se vedenpalvonta kun se näköään tekee uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin kirjoitustaidottomaksi? Kun ei osaa edes kirjoittaa oikein niin mitä täällä märisemään. Mene kirjoituskurssille, sairas trolli! Vauvoja kastettiin silloin ja kastetaan nyt.

        Esitit erittin hyvän kysymyksen, veli-esimerkkimeille! Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ei noudata Jeesuksen antamaa esimerkkiä. Mies ei ota Johannekselta kastetta, ei kastata itseään Jordan -virrassa, eikä varmaanaakann samanikäisenäkään mennyt kasteelle. Ei trolli liioin paranna ihmisiä, kävele vetten päällä ja muuta vettä viiniksi

        Miksei tämä Jeesuksen esimerkki kelpaa vedenpalvojatrollille? Miksei kelpaa????


      • SKDFJGUGYHFT
        mikseisekelpaa kirjoitti:

        "Mistähän Jeesus teki parannusta???"

        Hänen ei tarvinnut tehdä parannusta. Siksihän Johannes vastusteli kun tiesi sen.

        "Miksihän Raamattu kehoittaa meitä seuraamaan Hänen esimerkkiään?"

        Koska Jeesuksen antama esimerkki on seuraamisen arvoinen ja Herramme ei erehtynyt.

        "Mikseihän Jumalan Sanan esimerkit kelpaa näille vedenpalvojille:

        Sitä minäkin kyselin että miksei sulle vedenpalvojalle kelpaa Jeesuksen esimerkki? Miksi et saanut kastetta Johannes Kastajalta Jeesuksen ikäisenä samassa paikassa kun Herramme sai kasteen? Eikö kelpaa???

        ""Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."!!!!Ap 2:41"

        Näin juuri ja näin luterilainenkin kirkkokin toimii. Uskoontulleet, joita ei ole kastettu, kastetaan.

        "Kastettiinko tuossa vauvja?"

        Vauvja??? Pitäisiköhän lopettaa se vedenpalvonta kun se näköään tekee uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin kirjoitustaidottomaksi? Kun ei osaa edes kirjoittaa oikein niin mitä täällä märisemään. Mene kirjoituskurssille, sairas trolli! Vauvoja kastettiin silloin ja kastetaan nyt.

        Mitään uudestikastetta ei ollut Apostolisena aikana, koska siihen aikaan toimittiin oikein ja kastettiin vain uskoon tulleita ihmisiä. vauvakaste toi mukanaan mielikuvitusukonnon ja tuon mielikuvitususkonnon mukaan oikeasta kasteesta tehtiin "uudestikastamista" ja hyvin paha synti vauvakastelijoiden mielestä sillä vauvakastelijat pelkäsivät, että kukaan ei liittyisi heidän "kirkkoonsa" ellei ihmisiä pakoteta liittymään siihen väkisin vauvakasteen avulla. Tämä pelko ajaa edelleenikin lutterin pappeja kastamaan vauvaparkoja.


      • valitan
        SKDFJGUGYHFT kirjoitti:

        Mitään uudestikastetta ei ollut Apostolisena aikana, koska siihen aikaan toimittiin oikein ja kastettiin vain uskoon tulleita ihmisiä. vauvakaste toi mukanaan mielikuvitusukonnon ja tuon mielikuvitususkonnon mukaan oikeasta kasteesta tehtiin "uudestikastamista" ja hyvin paha synti vauvakastelijoiden mielestä sillä vauvakastelijat pelkäsivät, että kukaan ei liittyisi heidän "kirkkoonsa" ellei ihmisiä pakoteta liittymään siihen väkisin vauvakasteen avulla. Tämä pelko ajaa edelleenikin lutterin pappeja kastamaan vauvaparkoja.

        Olet tuon saman liirum-laarumin jo tänne monta kertaa kopsannut. Näkemyksesi on tullut selväksi. Uudestikasteesi on kumottu Raamatulla, valitan.


      • klipooklio
        valitan kirjoitti:

        Olet tuon saman liirum-laarumin jo tänne monta kertaa kopsannut. Näkemyksesi on tullut selväksi. Uudestikasteesi on kumottu Raamatulla, valitan.

        ..
        Oikein toimittiin apostolien aikaan ja kastettiin vain uskoon tulleita ihmisiä. vauvakaste toi mukanaan mielikuvitusukonnon ja tuon mielikuvitususkonnon mukaan oikeasta kasteesta tehtiin "uudestikastamista" ja hyvin paha synti vauvakastelijoiden mielestä sillä vauvakastelijat pelkäsivät, että kukaan ei liittyisi heidän "kirkkoonsa" ellei ihmisiä pakoteta liittymään siihen väkisin vauvakasteen avulla. Tämä pelko ajaa edelleenikin lutterin pappeja kastamaan vauvaparkoja.


    • eeddssff

      Room. 10:14 Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet?

      Room.10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

      Kuinka vauva voi tulla uskoon.ei mitenkään eikä Jumala sitä vaadikaan niinkuin Jumala ei vaadi kastettakaan vauvalta.

      Lastenkastelijat hyppäävät evankeliumin julistuksen ja uskoontulon yli. He väittävät että vauva ei ei tarvitse uskoontuloa tai evankelia. Tuosta vain vauvakastamalla lapsesta tulee uskovainen. Se on jyrkästi Raamatun ilmoitusta vastaan. Evankeliumia on julistettava kaikille kansoille ja uskoontulleet on kastettava, tämä on Raamatun opetus.

      • valitan

        "Kuinka vauva voi tulla uskoon."

        Siten että Jumala uskon antaa Sanansa kautta.

        " He väittävät että vauva ei ei tarvitse uskoontuloa tai evankelia"

        Taas sihan puuta heinää. Nimenomaan uudestikastajat ovat niitä jotka väittävät joidenkin ihmisten pelastuvan ilman kastetta a uskoa. Kristityt taas uskoavt että vain uskon ja kasteen kautta käy tie pelastukseen. Siksi ihmisiä kastetaan ja opetetaan.

        Kateessa tullaan Kristuksen opetuslapseksi ja kasteta seuraa elinikäinen opetus ja uskossa pysyminen.

        Raamatu ei myöskään opeta että uskoontulleet on kastettava, vaan Kristus käski kastamalla ja opettamalla ethdä opetuslapsia kaikista kansoista:

        " Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää."

        Valitan.


    • ddrrffffc888

      Efesolaiskirje:
      4:5 yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;

      On todellakin olemassa vain yksi oikea kaste, se on uskovaisen kaste uudestisyntymän jälkeen. Tämä käy ilmi jo aloitusviestistä.

      Mutta on olemassa myös vain yksi Herra. Siinä ne vauvakastelijat menevät harhaan, sillä heillä on monta herraa. On kirkkoherrat, kappalaiset, piispat, Lutherit ja paavit. Vauvakastelijoiden pitäisi potkia pois seurakunnistaan tuollaiset turhat herrat. jos vauvakastelijat alkavat palvelemaan oikeaa Herraa silloin he löytävät myös oikean uskon ja oikean kasteen.

      • valitan

        On olemassa vain yksi kaste ja se on kaste Jumalan nimeen. Uskovaisten aksteesta ei Raamattu puhu sanakkaan.

        On vain yksi Herra ja se on Jeesus Kristus. Muuta herroja ei kristityillä ole. Seurakunnassamme ei ole herroja vaan Jumalan palvelijoita. Juuri tämän viran Kristus seurakunnalleen asetti

        Oikea aposolinen usko ja apostolinen kaste ovat molemmat kaukana sinun lahkostasi. Valitan.


      • ffccdddxx
        valitan kirjoitti:

        On olemassa vain yksi kaste ja se on kaste Jumalan nimeen. Uskovaisten aksteesta ei Raamattu puhu sanakkaan.

        On vain yksi Herra ja se on Jeesus Kristus. Muuta herroja ei kristityillä ole. Seurakunnassamme ei ole herroja vaan Jumalan palvelijoita. Juuri tämän viran Kristus seurakunnalleen asetti

        Oikea aposolinen usko ja apostolinen kaste ovat molemmat kaukana sinun lahkostasi. Valitan.

        Raamattu puhuu monessa yhteydessä siitä, että ihmiset kuulivat ensin evankeliumin, tulivat uskoon ja ottivagtkasteen. Tämän ketjun aloitusviesti on hyvä esimerkki siitä mutta on siellä monta muutakin esimerkkiä.

        Apt.19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.

        Apt. 2:41 Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

        Apt.8:12 Mutta kun he nyt USKOIVATt Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he OTTIVAT KASTEEN, sekä miehet että naiset

        18:8 Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa USKOIVAT HERRAAN; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, USKOIVATt, ja heidät KASTETTIIN

        Ef. 4:5 yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;
        Tämäkin jae kertoo siitä, että kastetta ja uskoa ei voida erottaa toisistaan.

        Valitettavasti tuo herra Valitan valehtelee koko ajan härskisti eikä ilmeisesti pysty käsittämään asiallista puhetta. Hän on selvästikin propagandan kyllästämä henkilö joka on jäänyt kiinni valheeseen ja joka toistaa oppimiaan propagandalauseita niinkuin papukaija.


      • valitan
        ffccdddxx kirjoitti:

        Raamattu puhuu monessa yhteydessä siitä, että ihmiset kuulivat ensin evankeliumin, tulivat uskoon ja ottivagtkasteen. Tämän ketjun aloitusviesti on hyvä esimerkki siitä mutta on siellä monta muutakin esimerkkiä.

        Apt.19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.

        Apt. 2:41 Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

        Apt.8:12 Mutta kun he nyt USKOIVATt Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he OTTIVAT KASTEEN, sekä miehet että naiset

        18:8 Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa USKOIVAT HERRAAN; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, USKOIVATt, ja heidät KASTETTIIN

        Ef. 4:5 yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;
        Tämäkin jae kertoo siitä, että kastetta ja uskoa ei voida erottaa toisistaan.

        Valitettavasti tuo herra Valitan valehtelee koko ajan härskisti eikä ilmeisesti pysty käsittämään asiallista puhetta. Hän on selvästikin propagandan kyllästämä henkilö joka on jäänyt kiinni valheeseen ja joka toistaa oppimiaan propagandalauseita niinkuin papukaija.

        Raamatun alkukieli ei käytä missään kohdassa "ottaa" sanaa kasteen yhteydessä. Kaste -verbi on aina passiivissa, koska Jumala toimii kasteessa.

        Olet oikeassa siinä, ettei kastetta ja usko voida erottaa toisistaan. Se tarkoittaa sitä että molemmat pelastavat ja vievät Jeesuksen luo. Kastetta ja uskoa ei toden totta pidä erottaa. Uudestikastajien väitteet "usko pelastaa, mutta kaste ei" ovat siis täysin asiattomia.

        Tämä lahkolainen ffccdddxx toistelee jatkuvasti uudestikastajasediltä oppimiaan propagandalauseita. Tervettä Raamatun oppi hän ei halua kuulla. Näitä onnettomia argumentteja on kuultu niin kauan kuin uudestikastajalahkolaisia on ollut olemassa. Herra ffccdddxx ei ole kristillistä kastetta pystynyt kumoamaan, eikä uudestikastetta todistemaan. Ei pennin vertaa. Valitan.


      • totuusontää
        valitan kirjoitti:

        Raamatun alkukieli ei käytä missään kohdassa "ottaa" sanaa kasteen yhteydessä. Kaste -verbi on aina passiivissa, koska Jumala toimii kasteessa.

        Olet oikeassa siinä, ettei kastetta ja usko voida erottaa toisistaan. Se tarkoittaa sitä että molemmat pelastavat ja vievät Jeesuksen luo. Kastetta ja uskoa ei toden totta pidä erottaa. Uudestikastajien väitteet "usko pelastaa, mutta kaste ei" ovat siis täysin asiattomia.

        Tämä lahkolainen ffccdddxx toistelee jatkuvasti uudestikastajasediltä oppimiaan propagandalauseita. Tervettä Raamatun oppi hän ei halua kuulla. Näitä onnettomia argumentteja on kuultu niin kauan kuin uudestikastajalahkolaisia on ollut olemassa. Herra ffccdddxx ei ole kristillistä kastetta pystynyt kumoamaan, eikä uudestikastetta todistemaan. Ei pennin vertaa. Valitan.

        Puhut asiaa, veli-valitan! Upeaa että olet systemaattisesti kumonnut kaikki tuon lahkolaisen väitteet. Selvästi uudestikaste on vääräksi osoitettu

        Apostolinen kristinusko - Uudestikastajat 1- 0

        Hozaaaa!


      • simppavaa
        totuusontää kirjoitti:

        Puhut asiaa, veli-valitan! Upeaa että olet systemaattisesti kumonnut kaikki tuon lahkolaisen väitteet. Selvästi uudestikaste on vääräksi osoitettu

        Apostolinen kristinusko - Uudestikastajat 1- 0

        Hozaaaa!

        Kyl apostolinen kritillisyys nää uudestikastamist harjottavat ryhmät voittaa. Nimenomaan raamatullisudellaan. Uudestikastajil on kova halu hylätä raamatullinen kaste. Ei vaan tunnu millään onnistuvan. Ensin uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ja nyt tää ffccdddxx


      • tteerrrrs
        valitan kirjoitti:

        Raamatun alkukieli ei käytä missään kohdassa "ottaa" sanaa kasteen yhteydessä. Kaste -verbi on aina passiivissa, koska Jumala toimii kasteessa.

        Olet oikeassa siinä, ettei kastetta ja usko voida erottaa toisistaan. Se tarkoittaa sitä että molemmat pelastavat ja vievät Jeesuksen luo. Kastetta ja uskoa ei toden totta pidä erottaa. Uudestikastajien väitteet "usko pelastaa, mutta kaste ei" ovat siis täysin asiattomia.

        Tämä lahkolainen ffccdddxx toistelee jatkuvasti uudestikastajasediltä oppimiaan propagandalauseita. Tervettä Raamatun oppi hän ei halua kuulla. Näitä onnettomia argumentteja on kuultu niin kauan kuin uudestikastajalahkolaisia on ollut olemassa. Herra ffccdddxx ei ole kristillistä kastetta pystynyt kumoamaan, eikä uudestikastetta todistemaan. Ei pennin vertaa. Valitan.

        Pari viestiä aikaisemmin on juuri esitetty montakin kohtaa joissa ihmiset ottivat kasteen. Tämä palsta on suomenkielinen. Herra Valitan ei ehkä ole sitä huomannut.


      • valitan
        tteerrrrs kirjoitti:

        Pari viestiä aikaisemmin on juuri esitetty montakin kohtaa joissa ihmiset ottivat kasteen. Tämä palsta on suomenkielinen. Herra Valitan ei ehkä ole sitä huomannut.

        Tämä palsta on suomekielinen, mutta tajuaako herra ffccdddxx sitä, että oikeaa oppia ei ratkaise käännös, vaan alkukieli??


      • oikeaakinoppiaon
        valitan kirjoitti:

        On olemassa vain yksi kaste ja se on kaste Jumalan nimeen. Uskovaisten aksteesta ei Raamattu puhu sanakkaan.

        On vain yksi Herra ja se on Jeesus Kristus. Muuta herroja ei kristityillä ole. Seurakunnassamme ei ole herroja vaan Jumalan palvelijoita. Juuri tämän viran Kristus seurakunnalleen asetti

        Oikea aposolinen usko ja apostolinen kaste ovat molemmat kaukana sinun lahkostasi. Valitan.

        Jumalan nimeen ei kasteta ketään koskaan, Jeesus on pelastuksen hintana ja Hänet Jumala lähetti että jokainen joka Hänen Nimeään avukseen huutaa, pelastuu.

        vauvakasteella ei ole minkäänlaista merkitystä eikä Raamatun tukea, se on plusmiinus nolla koko tyhjänpäiväinen pelleseremonia.


      • valitan
        oikeaakinoppiaon kirjoitti:

        Jumalan nimeen ei kasteta ketään koskaan, Jeesus on pelastuksen hintana ja Hänet Jumala lähetti että jokainen joka Hänen Nimeään avukseen huutaa, pelastuu.

        vauvakasteella ei ole minkäänlaista merkitystä eikä Raamatun tukea, se on plusmiinus nolla koko tyhjänpäiväinen pelleseremonia.

        Jumalan nimeen kastetaan aina. Siis Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Huutamalla ei kukaan pelastu, vaan uskon ja kastee kautta. Kasteella, oli sitten vauvan tai aikuisen, on suuri merkitys sillä se antaa meille itse Kristuksen. Valitan.


    • rtyykkl

      Kastoivat apostoolit perhekuntiakin. Teillle ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu! Apostoli Pietari. Oodestikastajien pperhekunnissa ei tietenkään ole lapsia tai oat heitteille jätettynä, etteivöt voisi
      tunnustaa perhekunnissaan olevan lapsia..
      Kastetodistus
      "Kahden eli kolmen todistus on pätevä!" Raamattu
      "Kaikki asiat pitää kahden eli kolmen todistuksella kiinnitettämän!" Uusi Testamentti
      Kasteen todistajia eli kummeja pitää olla kaksi tai kolme!
      On myös ainakin kolme kirkon opettajaa kirkon alkuajalta, jotka todistavatt lastenkastamiskäytännön olevan peräisin apostoleilta! Augustinus , Origenes todistivat tavan kastaa lapsia olevan peräisin apostoleilta ja Tertulianuskin kehoitti vanhempia kastamaan lapsensa.
      Kirkon käytäntö kastaa lapset on peräisin apostoleilta!
      Aikamosta tuhuutta on alkaa kumoamaan kirkon opettajiakin!
      Kastekäytännöistä on taas todistus Kahdentoista apostolin opetuksessa, jossa on esitetty kastekäytännöt, joissa mainittu myös luterilainen käytäntö!
      Olisi hyvä tutustua nuihin, kun Didakhe eli Kahdentoista apostolin opetus löytyy nentistäkin luulisin, mutta ainakin Apostolisien isien kirjasta.
      Sunnuntainvietto pakanoille on mainittu Kahdentoista Apostolin opetuksessa ja Barnabaan kirjeessä! Tuo ilmoitus kulki apostoleilta piispojen ja pappien perimätietona suulliisesti ja sitten kirjoittivat ne ylös Apostolisiin sääntöihin, jotka tallenettu Ortodoksisen kirkon kanoneihin, jotka on suomennettuna. Tuolta voi löytyä todistuksia kirkon tavallae kastaa lasetkin.

      • kaikkeaVOIuskoa

        Niin ja apostolit olivat kovia ajamaan mopolla!

        ei siitä ole mainintaa mutta uskon nin vahvasti! ja vauva osaa veisata virrestä viis jopa kuus ihan kirkkaasti, sitä ei aina kuulla mutta kyllä hää osaa, uskon niin väkevästi, oikeastan se olisi sakramnenttinakin verraton.


    • gggdfddd7877

      Herra Valitan kirjoitti:
      "On vain yksi Herra ja se on Jeesus Kristus. Muuta herroja ei kristityillä ole. Seurakunnassamme ei ole herroja vaan Jumalan palvelijoita. Juuri tämän viran Kristus seurakunnalleen asetti."

      Jeesus ei koskaan käskenyt palvelijoidensa hyökätä vastasyntyneiden vauvojen kimppuun heitä kastelemaan. Jeesus käski seuraajiensa julistaa evankeliumia kaikille luoduille ja kastaa ne, jotka uskovat evankeliumin kohdalleen. Kirkkojen papit eivät ole Jumalan asialla.

      Apostoli Pietari noudatti apostolista kastekäytäntöä ja se käy ilmi aloitusviestistä. Sama käytäntö tulee esille monessa muussa tilanteessa, kuten edellä on osoitettu.

      Herra Valitanin sokeus ja tahallinen ja jatkuva valehtelu on vain todiste siitä, mitä se tuhatvuotinen valhe on saanut aikaiseksi.

      • valitan

        "Jeesus ei koskaan käskenyt palvelijoidensa hyökätä vastasyntyneiden vauvojen kimppuun heitä kastelemaan"

        Se on kaikkea muuta kuin hyökkäämistä! Jeesus käski tehdä heistä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla. Siis Jeesus käski kastaa. Jeesushan närkästyi niille, jotka estivät pienten lasten pääsemisen Jeesuksen luo. Entä onko Jeesuksella käsky hyökätä siunaamaan vauvoja? Miksi uudestikastajat siunaavat vauvoja jos Jeesus ei käskenyt?

        " Jeesus käski seuraajiensa julistaa evankeliumia kaikille luoduille ja kastaa ne, jotka uskovat evankeliumin kohdalleen"

        Väärin taas. Luemme Raamatusta:
        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää". Jeesus käski siis tehdä opetuslapsia kasteen ja opetuksen avulla. Järjestyksellä ei ole väliä, nämä kaksi välinettä opetuslapseuttamiseen on annettu. Kirkko on juuri Jumalan asialla, onhan Krustus itse kirkkonsa pää ja perustaja.

        Apostoli Pietari noudatti totisesti apostolista kastekäytäntöä, EI uudestikastajien kastekäytäntöä. Ei tulisi kuuloonkaan uudestikastajille että perheen pään tullessa uskoon koko perhe kastettiin, niin kuin eräässä Raamatun tapauksessa. Uudestikastajilla on oma kasteoppi. Kasteesta tekee raamatullisen Jumalan Sana, ihmisen usko ei sitä tee. Kasteen raamatullisuuteen ei vaikuta myöskään se, minkä ikäinen kastettava on. Raamattu ei puhu halaistua sanaa kastettavan ikärajoista.

        Herra gggdfddd7877:n sokeus ja kysymyksiini vastaamattajättäminen osoittavat ettei mies tiedä itsekään miten uudestikastajat opettavat ja mikä kasteen merkitys on. Hän on joutunut lahkolaisten valheiden uhriksi. Valitan.


      • totuusontää
        valitan kirjoitti:

        "Jeesus ei koskaan käskenyt palvelijoidensa hyökätä vastasyntyneiden vauvojen kimppuun heitä kastelemaan"

        Se on kaikkea muuta kuin hyökkäämistä! Jeesus käski tehdä heistä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla. Siis Jeesus käski kastaa. Jeesushan närkästyi niille, jotka estivät pienten lasten pääsemisen Jeesuksen luo. Entä onko Jeesuksella käsky hyökätä siunaamaan vauvoja? Miksi uudestikastajat siunaavat vauvoja jos Jeesus ei käskenyt?

        " Jeesus käski seuraajiensa julistaa evankeliumia kaikille luoduille ja kastaa ne, jotka uskovat evankeliumin kohdalleen"

        Väärin taas. Luemme Raamatusta:
        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää". Jeesus käski siis tehdä opetuslapsia kasteen ja opetuksen avulla. Järjestyksellä ei ole väliä, nämä kaksi välinettä opetuslapseuttamiseen on annettu. Kirkko on juuri Jumalan asialla, onhan Krustus itse kirkkonsa pää ja perustaja.

        Apostoli Pietari noudatti totisesti apostolista kastekäytäntöä, EI uudestikastajien kastekäytäntöä. Ei tulisi kuuloonkaan uudestikastajille että perheen pään tullessa uskoon koko perhe kastettiin, niin kuin eräässä Raamatun tapauksessa. Uudestikastajilla on oma kasteoppi. Kasteesta tekee raamatullisen Jumalan Sana, ihmisen usko ei sitä tee. Kasteen raamatullisuuteen ei vaikuta myöskään se, minkä ikäinen kastettava on. Raamattu ei puhu halaistua sanaa kastettavan ikärajoista.

        Herra gggdfddd7877:n sokeus ja kysymyksiini vastaamattajättäminen osoittavat ettei mies tiedä itsekään miten uudestikastajat opettavat ja mikä kasteen merkitys on. Hän on joutunut lahkolaisten valheiden uhriksi. Valitan.

        Olet oikeassa, veli-valitan! Tuntuu että kaikki uudestikastajien eksytysyritykset on kumottu. Hozaaaa!

        Sen kuitenkin sanon että tämä gggdfddd7877 pyrkii keskustelemaan asiallisesti ja perustelemaan kantojaan Raamatulla, toisin kuin tämä palstalla vuosia riehunut katkeroitunut uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa, jonka keskustelu menee aina toisten haukkumiseen ja kirjoitusvirheiden mollaamiseen. Hän ei kykene minkäänlaiseen asialliseen keskusteluun. Hyvvä että täällä on edes joku uudestikastaja joka pystyy.

        Veli-näin sanoi hyvin, että kasteen ajankohdalla ei ole väliä. Uskova kastettu on matkalla taivaaseen Kristuksen tähden! Hozaaa!


      • siinäsitäollaan
        valitan kirjoitti:

        "Jeesus ei koskaan käskenyt palvelijoidensa hyökätä vastasyntyneiden vauvojen kimppuun heitä kastelemaan"

        Se on kaikkea muuta kuin hyökkäämistä! Jeesus käski tehdä heistä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla. Siis Jeesus käski kastaa. Jeesushan närkästyi niille, jotka estivät pienten lasten pääsemisen Jeesuksen luo. Entä onko Jeesuksella käsky hyökätä siunaamaan vauvoja? Miksi uudestikastajat siunaavat vauvoja jos Jeesus ei käskenyt?

        " Jeesus käski seuraajiensa julistaa evankeliumia kaikille luoduille ja kastaa ne, jotka uskovat evankeliumin kohdalleen"

        Väärin taas. Luemme Raamatusta:
        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää". Jeesus käski siis tehdä opetuslapsia kasteen ja opetuksen avulla. Järjestyksellä ei ole väliä, nämä kaksi välinettä opetuslapseuttamiseen on annettu. Kirkko on juuri Jumalan asialla, onhan Krustus itse kirkkonsa pää ja perustaja.

        Apostoli Pietari noudatti totisesti apostolista kastekäytäntöä, EI uudestikastajien kastekäytäntöä. Ei tulisi kuuloonkaan uudestikastajille että perheen pään tullessa uskoon koko perhe kastettiin, niin kuin eräässä Raamatun tapauksessa. Uudestikastajilla on oma kasteoppi. Kasteesta tekee raamatullisen Jumalan Sana, ihmisen usko ei sitä tee. Kasteen raamatullisuuteen ei vaikuta myöskään se, minkä ikäinen kastettava on. Raamattu ei puhu halaistua sanaa kastettavan ikärajoista.

        Herra gggdfddd7877:n sokeus ja kysymyksiini vastaamattajättäminen osoittavat ettei mies tiedä itsekään miten uudestikastajat opettavat ja mikä kasteen merkitys on. Hän on joutunut lahkolaisten valheiden uhriksi. Valitan.

        Todellakin on Krustus kirkkonne pää sen huomaa kaikesta, valetta valeen päälle ja kastemekko alle.


      • papalle
        siinäsitäollaan kirjoitti:

        Todellakin on Krustus kirkkonne pää sen huomaa kaikesta, valetta valeen päälle ja kastemekko alle.

        Kristus on kirkkomme pää, ei Baltasar kuten omalla lahkollasi.


      • mistäsilmäsokealle
        papalle kirjoitti:

        Kristus on kirkkomme pää, ei Baltasar kuten omalla lahkollasi.

        Vapaamuurarit taitavat olla päämiehenne!

        mittaa nyt aluksi vaikka Tampereen kuuden kirkon asento ja ihmettele mikä silmä sitä johtaa.

        mutta ettehän te taida paljoa näistä tietää sokeita kun olette.


      • papalle
        mistäsilmäsokealle kirjoitti:

        Vapaamuurarit taitavat olla päämiehenne!

        mittaa nyt aluksi vaikka Tampereen kuuden kirkon asento ja ihmettele mikä silmä sitä johtaa.

        mutta ettehän te taida paljoa näistä tietää sokeita kun olette.

        Ahaa, uudestikastajajien päämiehet ovat vapaamuurareita? Ilmankos he ovat niin katkeria. Tuo pappa on vapaamuurari!!!!!!!! KUULKAA KAIKKI!

        Onneksi Kristityllä on vain yksi Herra, Jeesus


      • jgujyjhy
        valitan kirjoitti:

        "Jeesus ei koskaan käskenyt palvelijoidensa hyökätä vastasyntyneiden vauvojen kimppuun heitä kastelemaan"

        Se on kaikkea muuta kuin hyökkäämistä! Jeesus käski tehdä heistä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla. Siis Jeesus käski kastaa. Jeesushan närkästyi niille, jotka estivät pienten lasten pääsemisen Jeesuksen luo. Entä onko Jeesuksella käsky hyökätä siunaamaan vauvoja? Miksi uudestikastajat siunaavat vauvoja jos Jeesus ei käskenyt?

        " Jeesus käski seuraajiensa julistaa evankeliumia kaikille luoduille ja kastaa ne, jotka uskovat evankeliumin kohdalleen"

        Väärin taas. Luemme Raamatusta:
        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää". Jeesus käski siis tehdä opetuslapsia kasteen ja opetuksen avulla. Järjestyksellä ei ole väliä, nämä kaksi välinettä opetuslapseuttamiseen on annettu. Kirkko on juuri Jumalan asialla, onhan Krustus itse kirkkonsa pää ja perustaja.

        Apostoli Pietari noudatti totisesti apostolista kastekäytäntöä, EI uudestikastajien kastekäytäntöä. Ei tulisi kuuloonkaan uudestikastajille että perheen pään tullessa uskoon koko perhe kastettiin, niin kuin eräässä Raamatun tapauksessa. Uudestikastajilla on oma kasteoppi. Kasteesta tekee raamatullisen Jumalan Sana, ihmisen usko ei sitä tee. Kasteen raamatullisuuteen ei vaikuta myöskään se, minkä ikäinen kastettava on. Raamattu ei puhu halaistua sanaa kastettavan ikärajoista.

        Herra gggdfddd7877:n sokeus ja kysymyksiini vastaamattajättäminen osoittavat ettei mies tiedä itsekään miten uudestikastajat opettavat ja mikä kasteen merkitys on. Hän on joutunut lahkolaisten valheiden uhriksi. Valitan.

        jkjlji mnjhuy


    • lutterkoplasentekee

      J sitten lutteri otti pitkän hörpyn tuopistaan jakirjoitti katkismuksen!
      vähän valitti kirjoittaessaan kun puolet piti keksiä tuopin pohjakta mutta siinä se meni kun otti toisen tuopin.

      vuosi kun pääsee loppuun taas täyttyi yks vuosi luterilaista petosta suomalaisten yllä.

      • balttiskoplasentekee

        Älä inise pappa, ei kukaan jaksa kuunnella tuomosta katkeran vanhan kääkän juopottelujuttuka. Taidat olla itse juoppo. Uudestikastajien pettämä katkera juoppo


      • varovesivahinkoja
        balttiskoplasentekee kirjoitti:

        Älä inise pappa, ei kukaan jaksa kuunnella tuomosta katkeran vanhan kääkän juopottelujuttuka. Taidat olla itse juoppo. Uudestikastajien pettämä katkera juoppo

        En ole koskaan ottanut tippaakaan katkismusta väkevänpää, mutta kerro mikä on juopottelujuttuka!?

        onko se jokin lutterin tuopinalusta vai mikä lienee huh.


      • papalle
        varovesivahinkoja kirjoitti:

        En ole koskaan ottanut tippaakaan katkismusta väkevänpää, mutta kerro mikä on juopottelujuttuka!?

        onko se jokin lutterin tuopinalusta vai mikä lienee huh.

        Hyvä että olet katekismuksen lukenut. Juopottelujuttuja ovat nuo sinun katkerat tilityksesi. Huomaatko itse ollenkaan miten typerästi käyttäydyt? Voitko kirjoittaa yhtään viestiä puhumatta jostakin lutterista?


      • näinsevaanonveljet
        papalle kirjoitti:

        Hyvä että olet katekismuksen lukenut. Juopottelujuttuja ovat nuo sinun katkerat tilityksesi. Huomaatko itse ollenkaan miten typerästi käyttäydyt? Voitko kirjoittaa yhtään viestiä puhumatta jostakin lutterista?

        Sitten pappa ei ole käynyt kai ehtoollisellakaan kun ei ole viiniä juonut? No mitäpä sitä ateisti ehtoollispöytään menisikään...


      • kerronythiukankukaseoli
        papalle kirjoitti:

        Hyvä että olet katekismuksen lukenut. Juopottelujuttuja ovat nuo sinun katkerat tilityksesi. Huomaatko itse ollenkaan miten typerästi käyttäydyt? Voitko kirjoittaa yhtään viestiä puhumatta jostakin lutterista?

        Kerro sinä hiukan kuka käski lutteria poltattamaan uskovia ja Jumalan kansaa!

        oliko karvajalka vaiko taivaan väki, kerro päämiehestäsi hiukan, sen tunnuksen allahan istutte kuin täi tervassa, kai siitä voi hiukan puhua, kaikesta jalosta mitä on tehnyt ja aikonut!


      • hyiolkoonmikäsotkunpesä
        näinsevaanonveljet kirjoitti:

        Sitten pappa ei ole käynyt kai ehtoollisellakaan kun ei ole viiniä juonut? No mitäpä sitä ateisti ehtoollispöytään menisikään...

        Teillähän on ateistipappeja jakamassakin ehtoollistanne!

        ja kaikki Jumalan nimissä hyi kammotusta mikä laitos!


      • papalle
        kerronythiukankukaseoli kirjoitti:

        Kerro sinä hiukan kuka käski lutteria poltattamaan uskovia ja Jumalan kansaa!

        oliko karvajalka vaiko taivaan väki, kerro päämiehestäsi hiukan, sen tunnuksen allahan istutte kuin täi tervassa, kai siitä voi hiukan puhua, kaikesta jalosta mitä on tehnyt ja aikonut!

        Ei Luther polttaut Jumalan kansaa. Vainoissa kuoli uudestikatajia, ei kristittyjä

        Mutta kerro sinä mikä sinua oikein vaivaa? HUOMAATKO OLLENKAAN MITEN LEVOTTOMIA KIRJOITAT JA ITEN TÖRKÄSTI JA LOUKKAAVASTI KOHTELET MUITA IHMISIÄ? Miksi olet niin katkera? Kerro. Miten kuvittelet että kukaan nykypäivän ihminen voi mitään sille mitä historiassa on tapahtunut? Sama jos minä syyttäisin sinua siitä miten kristityt suorittivat ristiretkiä

        Seisomme apostolista uskoa kuvaavan uskontunnustuksen takana, jonka pohja on Raamatussa


      • näinsevaanonveljet
        papalle kirjoitti:

        Ei Luther polttaut Jumalan kansaa. Vainoissa kuoli uudestikatajia, ei kristittyjä

        Mutta kerro sinä mikä sinua oikein vaivaa? HUOMAATKO OLLENKAAN MITEN LEVOTTOMIA KIRJOITAT JA ITEN TÖRKÄSTI JA LOUKKAAVASTI KOHTELET MUITA IHMISIÄ? Miksi olet niin katkera? Kerro. Miten kuvittelet että kukaan nykypäivän ihminen voi mitään sille mitä historiassa on tapahtunut? Sama jos minä syyttäisin sinua siitä miten kristityt suorittivat ristiretkiä

        Seisomme apostolista uskoa kuvaavan uskontunnustuksen takana, jonka pohja on Raamatussa

        Ateistipapin jakama ehtoollinen on sama ehtoollinen kuin uskovankin papin jakama. Onneksi ehtoollisen jakajan kelvottomuus tai kelvollisuus ei muuta sitä että ehtoollinen on Kristuksen ruumis ja veri. Ja huonosti on papalla asiat jos et ole koskaan ehtoollisella käynyt


      • tekeepahaatämäsokeus
        näinsevaanonveljet kirjoitti:

        Ateistipapin jakama ehtoollinen on sama ehtoollinen kuin uskovankin papin jakama. Onneksi ehtoollisen jakajan kelvottomuus tai kelvollisuus ei muuta sitä että ehtoollinen on Kristuksen ruumis ja veri. Ja huonosti on papalla asiat jos et ole koskaan ehtoollisella käynyt

        Voi herraisä näitä kommentteja!

        taitaa olla parasta jättää tämä sakki Herran haltuun, siellä ei ole kysyntää totuudelle vielä ainakaan.


      • papalle
        tekeepahaatämäsokeus kirjoitti:

        Voi herraisä näitä kommentteja!

        taitaa olla parasta jättää tämä sakki Herran haltuun, siellä ei ole kysyntää totuudelle vielä ainakaan.

        Voitko vastata siihen kysymykseen miksi käyttäydyt tuolla tavoin ja että miksi olet niin katekra? Olisi kiva kuulla se! Mutta jos et halua kertoa, niin kehoitan sinua sitten pysymään palstalta pois. Tämä on asiallista keskustelua varten, ei muiden haukkumista ja pilkkaamista varten. Sitten on tosiaan parasta jättää tämä sakka. Teepä se! Veikkaan että et malta mutta katsotaan!


      • kloijkuuu
        papalle kirjoitti:

        Hyvä että olet katekismuksen lukenut. Juopottelujuttuja ovat nuo sinun katkerat tilityksesi. Huomaatko itse ollenkaan miten typerästi käyttäydyt? Voitko kirjoittaa yhtään viestiä puhumatta jostakin lutterista?

        ukijolopo jughtyyrftreyyhu


    • zzxsxxsa

      Alkuperäisissä Matteuksen evankeliumin teksteissä ei ole ollenkaan tuota lähetyskäskyä, johonka harhaoppiset lastenkastelijat aina vetoavat. Katolinen kirkko on luultavasti lisännyt sen tekstin erä käsialalla ja erivärisellä musteella siihen. Lisääminen on ollut helppoa sillä tuo lähetyskäsky on sijoitettu aivan loppuun.

      Sensijaan Raamatusta löytyy ainakin kaksi muuta lähetyskäskyä, jotka ovat aitoja ja sijaitsevat keskellä muuta tekstiä. Näissä ei painoteta kastetta samalla tavalla. Näissä painotetaan evankeliumin julistusta, uskon syntymistä ja vasta sen jälkeen kasteelle menemistä.

      Luuk. 24:46 Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista,
      24:47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista


      Mark. 16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
      16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

      Apostolisesta kastekäytännöstä on hyvä esimerkki aloituksessa mainittu apoatoli Pietarin suorittama kaste, hän ei kastanut vastasyntyneitä vauvoja.

      • valitan

        Alkuperäisessä Raamatun käännöksessä on juuri tuo lähetyskäsky. Älä sinä harhaoppilahkolainen uudestikastaja itätöi Jeesuksen sanoja. Aina kun uudestikastajille ei kelpaa joku Jeesuksen sanoma, se ei ole alkuperäisessä Raamatussa. Näinhän on väitetty myös Jumalan nimestä kasteen yhteydessä. Mutta ne ovat Raamatussa ja minä luotan että ne ovat Jumlalan Sanaa

        "Sensijaan Raamatusta löytyy ainakin kaksi muuta lähetyskäskyä, jotka ovat aitoja ja sijaitsevat keskellä muuta tekstiä. Näissä ei painoteta kastetta samalla tavalla. Näissä painotetaan evankeliumin julistusta, uskon syntymistä ja vasta sen jälkeen kasteelle menemistä."

        Taas pötypuhetta. Raamatussa kaikki lähetyskäskyt pitvät yhtä, ja niissä painotetaan kastetta ja opetusta. Missään lähetyskäskyssä ei ole sanaakaan kasteen ja uskon järjestyksestä

        "16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."

        Näinpä, kaste ja usko yhdessä pelastavat syntisen ihmisen.

        Apostolisesta kastekäytännöstä ovat esimerkkejä kaikki Raamatun kasteet. Yhtään uudestikastamistapausta ei siellä ole. Ja kuten sanottua, raamatullinen kaste ei liity siihen miten hyvä tai paha, vanha tai nuori, viisas ai tyhmä kastettava on, sillä kaste on Kristuksen lahja meille. Vastasyntyneitä vauvoja ei missään Raaatussa jätetä kastamatta. Valitan.


      • jonglöörimme
        valitan kirjoitti:

        Alkuperäisessä Raamatun käännöksessä on juuri tuo lähetyskäsky. Älä sinä harhaoppilahkolainen uudestikastaja itätöi Jeesuksen sanoja. Aina kun uudestikastajille ei kelpaa joku Jeesuksen sanoma, se ei ole alkuperäisessä Raamatussa. Näinhän on väitetty myös Jumalan nimestä kasteen yhteydessä. Mutta ne ovat Raamatussa ja minä luotan että ne ovat Jumlalan Sanaa

        "Sensijaan Raamatusta löytyy ainakin kaksi muuta lähetyskäskyä, jotka ovat aitoja ja sijaitsevat keskellä muuta tekstiä. Näissä ei painoteta kastetta samalla tavalla. Näissä painotetaan evankeliumin julistusta, uskon syntymistä ja vasta sen jälkeen kasteelle menemistä."

        Taas pötypuhetta. Raamatussa kaikki lähetyskäskyt pitvät yhtä, ja niissä painotetaan kastetta ja opetusta. Missään lähetyskäskyssä ei ole sanaakaan kasteen ja uskon järjestyksestä

        "16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."

        Näinpä, kaste ja usko yhdessä pelastavat syntisen ihmisen.

        Apostolisesta kastekäytännöstä ovat esimerkkejä kaikki Raamatun kasteet. Yhtään uudestikastamistapausta ei siellä ole. Ja kuten sanottua, raamatullinen kaste ei liity siihen miten hyvä tai paha, vanha tai nuori, viisas ai tyhmä kastettava on, sillä kaste on Kristuksen lahja meille. Vastasyntyneitä vauvoja ei missään Raaatussa jätetä kastamatta. Valitan.

        "Katolinen kirkko on luultavasti lisännyt sen tekstin erä käsialalla ja erivärisellä musteella siihen"

        On se kamalaa millaista soppaa noilla uudestikastaja-paroille syötetään. Varmasti katolinen kirkko on vääristellyt koko Raamatun, ei siihen voi luottaa ollenkaan! Huomaatteko että koko uudestikastajien opin perusta on se että katolinen kirkko on vääristellyt Raamattua, eikä Jeesuksenkaan selviin saoihin voi luottaa.


      • ffrrrddc333
        jonglöörimme kirjoitti:

        "Katolinen kirkko on luultavasti lisännyt sen tekstin erä käsialalla ja erivärisellä musteella siihen"

        On se kamalaa millaista soppaa noilla uudestikastaja-paroille syötetään. Varmasti katolinen kirkko on vääristellyt koko Raamatun, ei siihen voi luottaa ollenkaan! Huomaatteko että koko uudestikastajien opin perusta on se että katolinen kirkko on vääristellyt Raamattua, eikä Jeesuksenkaan selviin saoihin voi luottaa.

        Ei ole vauvakastajien röyhkeydellä ja valehtelulla mitään rajoja. Sen on saanut tuhatvuotinen valhe aikaiseksi.


      • valitan
        ffrrrddc333 kirjoitti:

        Ei ole vauvakastajien röyhkeydellä ja valehtelulla mitään rajoja. Sen on saanut tuhatvuotinen valhe aikaiseksi.

        Ei ole uudestikastajien valheilla mitään rajoitusta. "tämä on katolisen krikon lisäys" "ei Jeesus noin sano" jne. Röyhkeitä Jumalan Sanan vääristelijöitä. Valitan.


    • miksieivalokiinnosta

      Raamatussa ei ole ensimmäistäkään esimerkkiä kenenkään muun kuin omakohtaisesti uskoon tulleen kastaminen ja omasta halusta sekin heti kun asia on selvinnyt!

      Kukaan Apostoli ei opeta sanallakaan vauvan kastamista eikä anna minkäänalsiat esimerkkiä aiheesta.

      se on sitten ihan sama mitä jotkut kirkkoisät ovat tehneet tietämättään tai tyhmyyttään.

      Kummasta oli kyse kun syntejä aikanaan paavin palli myi anteeksi kertokaa, mistä oli siinä kyse!
      Sekin tehtiin vakavalla naamalla ja köyhät ihmisparat raatoivat kolikkonsa kasaan ja jos menit ja epäilit asian "Raamatullisuutta" oli henki löysässä! sellaista niinsanottua kristillisyyttä oli sekin aikanaan.

      sitten tuli lutteri joka teki niistä omat oppinsa, ei pääsyt paavin seitsemästä kuolemansynnistä ja muka sakramenteista erilleen vaan lipilaarasi uuden version tämän surkean kyhäelmän josta tässäkin sitten taistellaan.Nekin kuolemansynnit ovat täyttä roskaa, muuta henki lähti jos epäilit.

      Ja kansalle luettiin latinaa kirkonmenoissa voi herraisä tätä kaikkea sotkun määrää,

      • papalle

        Olet tuonut tuon argumentin esille, mutta se ei ikävä kyllä toimi. Eri ihmisryhmille ei ole eri kasteita vaan kaikille on sama kaste. Kukaan apostoli ei opeta sanallakaan vauvojen kastamatta jättämisestä. Vauvoista ei ole mainintaa suuntaan tai toiseen. Siksi meidän pitää toimia Jeesuksen ohjeen mukaan: "sallikaa lasten tulla". Hekin ovat oikeutettuja kasteelle.

        Nyt sitten hyppäsit yhtäkkiä aneisiin jotka eivät liity aiheeseen mitenkään

        Osaatko ollenkaan keskustella kuten normaalit ihmiset?

        Eikö ole hienoa, että enää ei tarvitse lukea latinaa, vaan saamme lukea Raamattua omalla kielellämme. Tästä kiitos kuuluu sinun haukkumallesi Lutherille.


      • Ohhhoh
        papalle kirjoitti:

        Olet tuonut tuon argumentin esille, mutta se ei ikävä kyllä toimi. Eri ihmisryhmille ei ole eri kasteita vaan kaikille on sama kaste. Kukaan apostoli ei opeta sanallakaan vauvojen kastamatta jättämisestä. Vauvoista ei ole mainintaa suuntaan tai toiseen. Siksi meidän pitää toimia Jeesuksen ohjeen mukaan: "sallikaa lasten tulla". Hekin ovat oikeutettuja kasteelle.

        Nyt sitten hyppäsit yhtäkkiä aneisiin jotka eivät liity aiheeseen mitenkään

        Osaatko ollenkaan keskustella kuten normaalit ihmiset?

        Eikö ole hienoa, että enää ei tarvitse lukea latinaa, vaan saamme lukea Raamattua omalla kielellämme. Tästä kiitos kuuluu sinun haukkumallesi Lutherille.

        Etkö juuri luvannut jättää tämän sakin Herran haltuun pappa? Palstalta pois pysymisesi kesti kokonaiset 10 minuuttia. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd


    • dddfffcc777

      Kertaus on opintojen äiti. Käydäänpäs nyt vielä kerran läpi se hyvin merkittävä seikka, joka tulee esille aloitusviestin sananpaikasta.

      Apostolien teot:

      10:44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.

      10:45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,

      10:46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:

      10:47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"

      Tässä siis on puhumassa ja toimimassa apostoli Pietari, joka hyvin tiesi, kuinka apostolinen kaste suoritetaan. Pietari oli aluksi julistanut evankeliumia niille ihmisille ja ihmiset ottivat sydämessään vastaan Jumalan Sanan ja evankeliumin, jota Pietari heille julisti ja sen seurauksena he tulivat uskoon eli uudestisyntyivät Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen vaikutuksesta Jumalan lapsiksi. Tämä pitää yhtä Jeesusken sanojen kanssa, kun Jeesus sanoi, että ihmisen pitää "syntyä uudesti (elävästä) vedestä ja Hengestä".

      Pietari kuuli, kuinka ne ihmiset puhuivat kielillä, ja Pietari sanoi, että he olivat saaneet Pyhän Hengen lahjan. Nyt on niin, että vain uudestisyntyneet ihmiset puhuvat kielillä ja saavat Pyhän Hengen lahjan. Lisäksi on vielä niinkin, että vastasyntyneet vauvat eivät ole koskaan puhuneet kielillä ainakaan minun tietojeni mukaan.

      Pietari ymmärsi, että nyt nuo ihmiset ovat kelvollisia kasteelle. Mutta se tärkeä asia tämän väittelyn kannalta on se, vesikasteeseen ei enää voi sisältyä mitään uudestisyntymistä sillä nuo ihmiset olivat uudestisyntyneet jo ennen vesikastetta.

      Vauvakasteeseen liittyvät valheet siitä, että vauvakasteessa tai yleensä missään vesikasteessa tapahtuisi uudestisyntyminen paljastuvat selvästi vääriksi väittämiksi. Lapsikasteelta putoaa pohja pois tämän seurauksena.

      • ddccffffvfrrrd7777778

        On syytä huomata sekin, että koska vesikasteeseen ei sisälly mitään uudestisyntymistä niin silloin on aivan selvää, että, kun Jeesus sanoi, että pitää syntyä "vedestä ja Hengestä", ei voi tarkoittaa "kasteesta ja Hengestä" vaan se tarkoittaa nimenomaan "elävästä vedestä ja Hengestä" syntymistä. Elävä vesi tarkoittaa Pyhässä Hengessä julistettua Jumalan Sanaa ja varsinkin evankeliumin sanaa.


      • valitettavasti
        ddccffffvfrrrd7777778 kirjoitti:

        On syytä huomata sekin, että koska vesikasteeseen ei sisälly mitään uudestisyntymistä niin silloin on aivan selvää, että, kun Jeesus sanoi, että pitää syntyä "vedestä ja Hengestä", ei voi tarkoittaa "kasteesta ja Hengestä" vaan se tarkoittaa nimenomaan "elävästä vedestä ja Hengestä" syntymistä. Elävä vesi tarkoittaa Pyhässä Hengessä julistettua Jumalan Sanaa ja varsinkin evankeliumin sanaa.

        Raamattu ennustaa näistä vedenpalvojista, jotka eivät halua luopua harha-opeistaan vaan inttävät ja inttävät ja keksivät kaikenlaisia selityksiä, joilla voisivat mitätöidä Jumalan ilmoituksen:

        Room 1
        "he ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet "


      • ggfffrrc7777
        valitettavasti kirjoitti:

        Raamattu ennustaa näistä vedenpalvojista, jotka eivät halua luopua harha-opeistaan vaan inttävät ja inttävät ja keksivät kaikenlaisia selityksiä, joilla voisivat mitätöidä Jumalan ilmoituksen:

        Room 1
        "he ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet "

        Luterilaisuus tässä on paljastunut harhaopiksi ja luterilaiset valheenlevittäjät tyhjänpäiväisiksi suunpieksäjiksi. Minulla ei ole valtaa sinua tuomita mutta tiedä, että eräänä päivänä sinäkin seisot Jeesuksen kasvojen edessä vastaamassa jokaisesta sanasta, jonka sinä olet täällä sanonut. Tuhatvuotisen valheen levittäjät pappeineen ja piispoineen seisovat kaikki siellä tuomiolla Jeesuksen kasvojen edessä.

        Matteuksen evankeliumi:
        12:36 Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.


      • valitan
        ggfffrrc7777 kirjoitti:

        Luterilaisuus tässä on paljastunut harhaopiksi ja luterilaiset valheenlevittäjät tyhjänpäiväisiksi suunpieksäjiksi. Minulla ei ole valtaa sinua tuomita mutta tiedä, että eräänä päivänä sinäkin seisot Jeesuksen kasvojen edessä vastaamassa jokaisesta sanasta, jonka sinä olet täällä sanonut. Tuhatvuotisen valheen levittäjät pappeineen ja piispoineen seisovat kaikki siellä tuomiolla Jeesuksen kasvojen edessä.

        Matteuksen evankeliumi:
        12:36 Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.

        Kaikki uudestikastahien harhat on kumottu ja aikaa sitten joten voit lopettaa tuon vänkäämisen ggfffrrc7777

        Kerrataanpa vielä mitä kaste on: Raamattu sanoo kasteesta seuraavaa: Kasteessa olemme saaneet syntimme anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan (Apt. 2:38–39), siinä meidät on pesty puhtaaksi synnistä (Apt. 22:16), meidät on kastettu yhdeksi Kristuksen ruumiiksi eli olemme tulleet kristityiksi (1 Kor. 12:13) ja puettu Jeesukseen Kristukseen eli hänen ansioonsa ja vanhurskauteensa (Gal. 3:27). 1 Piet. 3:20–21 sanookin yksiselitteisesti kasteen pelastavan. Paavali yhdisti kasteen ja Hes. 36:25:ssa mainitun synneistä puhdistavan puhtaan veden (Heb. 10:22). Kasteessa meidät on haudattu ja herätetty Kristuksen kanssa (Room. 6:3–4; Kol. 2:12), mikä on selvästi kasteen merkitys. Kaste on Kristuksen ympärileikkaus eli lihan ruumiin poisriisuminen (Kol. 2:11–12). Se on uudestisyntymisen pesu ja Pyhän Hengen uudistus (Tiit. 3:5). Meidän tulee syntyä vedestä ja Hengestä päästäksemme Jumalan valtakuntaan (Joh. 3:5). Jumala siis kastaa kasteessa, ihminen on vain välikäsi. Jumala lukee Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen kastetun ihmisen Kristukseen kastetuksi sekä antaa hänelle synnit anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan

        Usko ei ole sama asia kuin uudestisyntyminen. Uudestisyntynyt ihminen voi olla myös epäuskoinen ja uskova ihminen ei välttämättä ole uudestisyntynyt. Siksihän ihmiset kyselivät Pietarilta, vaikka uskoivatkin, että MITÄ meidät pitää tehdä. Pietari ohjasi heidät kasteelle, jonka kautta Herra ottaa lapsekseen.

        Huomaan katkeruutesi kun et pysty minua tuomitsemaan. Me kaikki seisomme kerran tuomiolla joka ainosta sanasta ja teosta mitä olemme eläneet. Toisilla vain on Kristus välimeiehenä, toisilla ei.

        Pelkkä satuilua on sinun apostolien tekojen selityksesi. Ja Jeesuksen sanoja muuttelet mielesi mukaan. Jeesus sanoi "vedestä je Hengestä". Tämä ei voi tarkoittaa mitään muuta kuin kastetta. Lisäsit siihen OMAN sanan, siis tuon "elävän". Sellaista ei kohdassa kuitenkaan ole. Jeesus puhuu ihan kokreettisesti vedestä ja Hengestä. Kaikki harhasi on nyt kumottu. Valitan.


      • jonglöörimme
        valitan kirjoitti:

        Kaikki uudestikastahien harhat on kumottu ja aikaa sitten joten voit lopettaa tuon vänkäämisen ggfffrrc7777

        Kerrataanpa vielä mitä kaste on: Raamattu sanoo kasteesta seuraavaa: Kasteessa olemme saaneet syntimme anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan (Apt. 2:38–39), siinä meidät on pesty puhtaaksi synnistä (Apt. 22:16), meidät on kastettu yhdeksi Kristuksen ruumiiksi eli olemme tulleet kristityiksi (1 Kor. 12:13) ja puettu Jeesukseen Kristukseen eli hänen ansioonsa ja vanhurskauteensa (Gal. 3:27). 1 Piet. 3:20–21 sanookin yksiselitteisesti kasteen pelastavan. Paavali yhdisti kasteen ja Hes. 36:25:ssa mainitun synneistä puhdistavan puhtaan veden (Heb. 10:22). Kasteessa meidät on haudattu ja herätetty Kristuksen kanssa (Room. 6:3–4; Kol. 2:12), mikä on selvästi kasteen merkitys. Kaste on Kristuksen ympärileikkaus eli lihan ruumiin poisriisuminen (Kol. 2:11–12). Se on uudestisyntymisen pesu ja Pyhän Hengen uudistus (Tiit. 3:5). Meidän tulee syntyä vedestä ja Hengestä päästäksemme Jumalan valtakuntaan (Joh. 3:5). Jumala siis kastaa kasteessa, ihminen on vain välikäsi. Jumala lukee Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen kastetun ihmisen Kristukseen kastetuksi sekä antaa hänelle synnit anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan

        Usko ei ole sama asia kuin uudestisyntyminen. Uudestisyntynyt ihminen voi olla myös epäuskoinen ja uskova ihminen ei välttämättä ole uudestisyntynyt. Siksihän ihmiset kyselivät Pietarilta, vaikka uskoivatkin, että MITÄ meidät pitää tehdä. Pietari ohjasi heidät kasteelle, jonka kautta Herra ottaa lapsekseen.

        Huomaan katkeruutesi kun et pysty minua tuomitsemaan. Me kaikki seisomme kerran tuomiolla joka ainosta sanasta ja teosta mitä olemme eläneet. Toisilla vain on Kristus välimeiehenä, toisilla ei.

        Pelkkä satuilua on sinun apostolien tekojen selityksesi. Ja Jeesuksen sanoja muuttelet mielesi mukaan. Jeesus sanoi "vedestä je Hengestä". Tämä ei voi tarkoittaa mitään muuta kuin kastetta. Lisäsit siihen OMAN sanan, siis tuon "elävän". Sellaista ei kohdassa kuitenkaan ole. Jeesus puhuu ihan kokreettisesti vedestä ja Hengestä. Kaikki harhasi on nyt kumottu. Valitan.

        On kumottu uudestikastaien oppi jo aika päivää sitten. Hiukan ihmetyttää että nuo uudestikastajat tulevat tänne kijoittelemaan viiden jälkeen amuyöstä! Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollille se alkaa olla vakioaika tulla tänne riehumaan. Säälittävää!


      • dgvfgcfdvfr
        jonglöörimme kirjoitti:

        On kumottu uudestikastaien oppi jo aika päivää sitten. Hiukan ihmetyttää että nuo uudestikastajat tulevat tänne kijoittelemaan viiden jälkeen amuyöstä! Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollille se alkaa olla vakioaika tulla tänne riehumaan. Säälittävää!

        yy ftgt Mitään uudestikastetta ei ollut Apostolisena aikana, koska siihen aikaan toimittiin oikein ja kastettiin vain uskoon tulleita ihmisiä. vauvakaste toi mukanaan mielikuvitusukonnon ja tuon mielikuvitususkonnon mukaan oikeasta kasteesta tehtiin "uudestikastamista" ja hyvin paha synti vauvakastelijoiden mielestä sillä vauvakastelijat pelkäsivät, että kukaan ei liittyisi heidän "kirkkoonsa" ellei ihmisiä pakoteta liittymään siihen väkisin vauvakasteen avulla. Tämä pelko ajaa edelleenikin lutterin pappeja kastamaan vauvaparkoja.


    • huutokivestä

      Luterilaisuus on pelkkä uskonnollinen hallintametodi, jäänne relikti ajalta jolloin ihmiset eivät osanneet lukea eikä kirjoittaa muutaman lisäksi!
      Koskaan se ei ole muuta tehnyt kuin vainonnut Hengestä syntyneitä eri tavoin.
      Omaa kokemusta on yllin kyllin aiheesta. Se on paavin laitos pienoiskoossa lutterin tapaan!

      Lutterilla oli hyvä tarkoitus mutta se meni aivan pipariksi loppujen lopuksi ja voimaan jäi surkea tynkä ilman silmiä ja korvia ja mikä pahinta, ilman sydäntä ja Henkeä joka johtaisi ihmisiä todelliseen pelastukseen, siihen se ei ole koskaan kyennyt.

      ja mikä on kirkon sisäinen tila tänään, ei hajuakaan Raamatun linjoista, kaikki muu pelletys ja homotus on etusijalla puolet papeista on mitä lie ateisteja ja loput hiipii sinne tänne palkkanauhan puolesta.

      Raamatullinen usko on kirkolle kauhistus.

      • papalle

        Uudestikastajuus on pelkkä lahko, joka manipuloi ihmisiä. Heille laitetaan vaatimuksia ja tehtäviä jotka pitää suorittaa että voi pelastua (mm. jos ei puhu kielillä ei ole kunnon kristitty) Nämä uudestikastetut sitten vainoavat kristittyjä ja herjaavat heitä tälläkin palstalla.

        Lutherilla oli hyvä tarkoitus ja hän puhdsti uskoa raamatulliseksi. Kiitos Lutherin, aneet on kadonneet kirkosta, Raamattu on saatavilla kansalle sen omalla kielellä, sielunmessut ovat kadonneet, jne.

        Ja mikä on näiden rikkaiden uudestikastajalahkojen tila tänään? Opetetaan että IHMINEN EI OLE SYNTINEN, sillä synnyttyään ihminen on viaton. Näin ollen hän ei tarvitse uskoa Kristukseen, ei parannusta eikä kastetta. Koko tämä uudstikastajien oppi on täysin ristiriidassa Raamatun opetuksen kanssa. Homouden kanssa kirkolla on selvä linja. Se on synti. Mutta näkisipä että uudestikastajille olisi joku linja vaikka niin tärkeän asian kuin armon kohdalla. Osa väittää että armo piää ansaita kasteella, osa sanoo ettei armo liity kasteeseen mitenkään, osa sanoo sitä ja osa tätä. Osan mielestä kaste on vain tunnustamista, veikkei Raamatussa ole siitä mitään. Osa kastaa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, kuten Jeesus käskee, osa taas on keksinyt kastettavan Jeesuksen nimeen. Kaikki on sekaisin näissä lahkoissa

        Ja mikä pahinta, luottaminen yksin Kristukseen ja Hänen tekoihinsa, on näille lahkolaisille kauhistus. Se himaa tuosta katkerasta papastakin


      • himaako
        papalle kirjoitti:

        Uudestikastajuus on pelkkä lahko, joka manipuloi ihmisiä. Heille laitetaan vaatimuksia ja tehtäviä jotka pitää suorittaa että voi pelastua (mm. jos ei puhu kielillä ei ole kunnon kristitty) Nämä uudestikastetut sitten vainoavat kristittyjä ja herjaavat heitä tälläkin palstalla.

        Lutherilla oli hyvä tarkoitus ja hän puhdsti uskoa raamatulliseksi. Kiitos Lutherin, aneet on kadonneet kirkosta, Raamattu on saatavilla kansalle sen omalla kielellä, sielunmessut ovat kadonneet, jne.

        Ja mikä on näiden rikkaiden uudestikastajalahkojen tila tänään? Opetetaan että IHMINEN EI OLE SYNTINEN, sillä synnyttyään ihminen on viaton. Näin ollen hän ei tarvitse uskoa Kristukseen, ei parannusta eikä kastetta. Koko tämä uudstikastajien oppi on täysin ristiriidassa Raamatun opetuksen kanssa. Homouden kanssa kirkolla on selvä linja. Se on synti. Mutta näkisipä että uudestikastajille olisi joku linja vaikka niin tärkeän asian kuin armon kohdalla. Osa väittää että armo piää ansaita kasteella, osa sanoo ettei armo liity kasteeseen mitenkään, osa sanoo sitä ja osa tätä. Osan mielestä kaste on vain tunnustamista, veikkei Raamatussa ole siitä mitään. Osa kastaa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, kuten Jeesus käskee, osa taas on keksinyt kastettavan Jeesuksen nimeen. Kaikki on sekaisin näissä lahkoissa

        Ja mikä pahinta, luottaminen yksin Kristukseen ja Hänen tekoihinsa, on näille lahkolaisille kauhistus. Se himaa tuosta katkerasta papastakin

        Siinä taas malliesimerkki näiden vedenpalvojien valehtelutaidoista:
        " Nämä uudestikastetut sitten vainoavat kristittyjä "????

        Missähän näin on tapahtunut?

        "Se himaa""""


      • inttäjäeksyttäjälle
        himaako kirjoitti:

        Siinä taas malliesimerkki näiden vedenpalvojien valehtelutaidoista:
        " Nämä uudestikastetut sitten vainoavat kristittyjä "????

        Missähän näin on tapahtunut?

        "Se himaa""""

        "Missähän näin on tapahtunut?"

        Tällä palstalla


    • ggrrddccf

      Luterilaisen kirkon edustajat eivät ole mitään Jumalan palvelijoita tai edes kiinnostuneita siitä, mitä Raamattu sanoo tai siitä, kuinka ihminen pelastuu. Luterilaisen kirkon edustajat ovat valmiita puolustamaan vain omaa laitostaan ja omia oppejaan, jotka luovat harhan uskossa olemisesta. Teologiset opit eivät ole Jumalasta vaan ne ovat yliopistojen tieteellisten tiedekuntien, siis ihmisten, luomia oppeja, joilla pyritään puolustelemaan oman kirkon harhoja ja käytäntöjä. Puolustajina ovat useimmiten ne henkilöt, hotka saavat palkkansa siitä, että he ylläpitävät luterilaista valhetta.

      1.Korinttolaiskirje:
      13:6 ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa;

      2.Timoteuksen kirje:
      2:19 Kuitenkin Jumalan vahva perustus pysyy lujana, ja siinä on tämä sinetti: "Herra tuntee omansa", ja: "Luopukoon vääryydestä jokainen, joka Herran nimeä mainitsee."

      • valitan

        Tuntuu että enemmän uudestikastajien edustajat eivät ole kiinnostuneita mitä Raamattu opeettaa synnistä, armosta, kasteesta ja etoollisesta. Ilmeisesti katolinen kirkko on lisännyt Raamattuun sanat "tämä ON minun ruumiini" kun tätäkään eivät nämä lahkolaiset halua uskoa. Minä haluan puolustaa Kristusta ja Hänen tekojaan.

        Juuri nämä valheen hengen vaikutuksesta valmistuneet uudestikatasedät, jotka eivät ilmeisesti Raamausta paljoa tiedä, sitten pitävät näitä lahkolaitoksia pystyssä ja keräävät ihmisten rahat. Teologisen tiedekunnan opit taas perustuvat Raamatuun. Se on kristittyjen ainoa ohje. Uudestikastajilla sitten on näitä muitakin ohjeita, kuten lahkoa johtavat sedät. Valitan.

        PS. taitaa tämä ggrrddccf olla töissä uudestikastajalahkossa ja saada sinne jäseniä kristityistä Eipä taida onnistua. VALITAN!


      • totuusontää
        valitan kirjoitti:

        Tuntuu että enemmän uudestikastajien edustajat eivät ole kiinnostuneita mitä Raamattu opeettaa synnistä, armosta, kasteesta ja etoollisesta. Ilmeisesti katolinen kirkko on lisännyt Raamattuun sanat "tämä ON minun ruumiini" kun tätäkään eivät nämä lahkolaiset halua uskoa. Minä haluan puolustaa Kristusta ja Hänen tekojaan.

        Juuri nämä valheen hengen vaikutuksesta valmistuneet uudestikatasedät, jotka eivät ilmeisesti Raamausta paljoa tiedä, sitten pitävät näitä lahkolaitoksia pystyssä ja keräävät ihmisten rahat. Teologisen tiedekunnan opit taas perustuvat Raamatuun. Se on kristittyjen ainoa ohje. Uudestikastajilla sitten on näitä muitakin ohjeita, kuten lahkoa johtavat sedät. Valitan.

        PS. taitaa tämä ggrrddccf olla töissä uudestikastajalahkossa ja saada sinne jäseniä kristityistä Eipä taida onnistua. VALITAN!

        Ei todellakaan onnistu! Hozaaaaaaa!


      • valitetaan
        totuusontää kirjoitti:

        Ei todellakaan onnistu! Hozaaaaaaa!

        Eikö hozaan-huutaminen enää onnistu? Sepä ikävää.

        Eikö siitä taikavedestä olekkaan enää apua? Ompa valitettavaa. Varmaan tuo valittaja valittaa sitäkin.


      • valitamme
        valitetaan kirjoitti:

        Eikö hozaan-huutaminen enää onnistu? Sepä ikävää.

        Eikö siitä taikavedestä olekkaan enää apua? Ompa valitettavaa. Varmaan tuo valittaja valittaa sitäkin.

        Hyvinhän hozaan huutaminen onnistuu. Se vain tuo sinun alias errorin huutamisesi on jääny pois kun plvot vettä. Onko taikavedelläsi niin suuri aikutus? Mutta etköhän pääse sitäkin vielä huutamaan, uudestikastja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa!


      • plvot
        valitamme kirjoitti:

        Hyvinhän hozaan huutaminen onnistuu. Se vain tuo sinun alias errorin huutamisesi on jääny pois kun plvot vettä. Onko taikavedelläsi niin suuri aikutus? Mutta etköhän pääse sitäkin vielä huutamaan, uudestikastja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa!

        Valitatko kirjoitustaidon puutettasi?
        On syytäkin:
        " kun plvot vettä."
        " suuri aikutus"
        " on jääny pois "


      • valitamme
        plvot kirjoitti:

        Valitatko kirjoitustaidon puutettasi?
        On syytäkin:
        " kun plvot vettä."
        " suuri aikutus"
        " on jääny pois "

        En, vaan sinun katkeruuttasi


      • jkuiiio
        valitan kirjoitti:

        Tuntuu että enemmän uudestikastajien edustajat eivät ole kiinnostuneita mitä Raamattu opeettaa synnistä, armosta, kasteesta ja etoollisesta. Ilmeisesti katolinen kirkko on lisännyt Raamattuun sanat "tämä ON minun ruumiini" kun tätäkään eivät nämä lahkolaiset halua uskoa. Minä haluan puolustaa Kristusta ja Hänen tekojaan.

        Juuri nämä valheen hengen vaikutuksesta valmistuneet uudestikatasedät, jotka eivät ilmeisesti Raamausta paljoa tiedä, sitten pitävät näitä lahkolaitoksia pystyssä ja keräävät ihmisten rahat. Teologisen tiedekunnan opit taas perustuvat Raamatuun. Se on kristittyjen ainoa ohje. Uudestikastajilla sitten on näitä muitakin ohjeita, kuten lahkoa johtavat sedät. Valitan.

        PS. taitaa tämä ggrrddccf olla töissä uudestikastajalahkossa ja saada sinne jäseniä kristityistä Eipä taida onnistua. VALITAN!

        möö möö älä ää ää mölö


      • nlllll

        fälämölö mölöälä


    • ttffgccccd8888

      Herra Valitan on mitä ilmeisimmin töissä luterilaisen kirkon propagandaosastolla. Hänen tehtävänsä on nostaa iso palkkapussi joka kuukausi eikä tarvitse tehdä muuta kuin pilkata ihmisiä tällä palstalla.

      • valitan

        Herra valitan ei ole töissä kirkossa, vaan on uskollinen Raamatun opetukselle, eikä mene uudestikastajien eksytykseen mukaan. Sen sijaan tämä ttffgccccd8888 lienee uudestikastajalahkojen jäsentenaivopesemityössä. Hänen tehtävänään on saada lahkolleen uusia jäseniä. Täältä niitä et saa. Valitan.


      • ddffxccc44444

        Minä en ole puhunut mitään mistään lahkosta enkä ole houkutellut ketään minnekään. Herra Valitan on valehdellut koko tämän keskustelun ajan.

        On syytä muistaa, että luterilaisuus ja katolisuus ovat pelkkiä teologisia ihmisten värkkäämiä lahjoja. Jumalalla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa.


      • ddffxcc4444444444
        ddffxccc44444 kirjoitti:

        Minä en ole puhunut mitään mistään lahkosta enkä ole houkutellut ketään minnekään. Herra Valitan on valehdellut koko tämän keskustelun ajan.

        On syytä muistaa, että luterilaisuus ja katolisuus ovat pelkkiä teologisia ihmisten värkkäämiä lahjoja. Jumalalla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa.

        Korjaan: värkkäämiä lahkoja (ei lahjoja)


      • valitan
        ddffxcc4444444444 kirjoitti:

        Korjaan: värkkäämiä lahkoja (ei lahjoja)

        Ne eivät ole lahkoja, vaan ne ovt juuri sitä Kristuksen seurakuntaa, jonka Herran perusti. Kaikki maalliset seurakunnat ovat ihmisten perustamiia, mutta se missä apostolinen oppi on, on Jumalan perustamaa. Sinun edustamasi uudestikastajalahko on lahko. Pi

        Juuri sanoit ettet ole puhut lahkoista mitään ja ylläolevassa viestissä olet. Valehtelusi jatkuu koko ajan. Valitan.


      • jonglöörimme
        valitan kirjoitti:

        Ne eivät ole lahkoja, vaan ne ovt juuri sitä Kristuksen seurakuntaa, jonka Herran perusti. Kaikki maalliset seurakunnat ovat ihmisten perustamiia, mutta se missä apostolinen oppi on, on Jumalan perustamaa. Sinun edustamasi uudestikastajalahko on lahko. Pi

        Juuri sanoit ettet ole puhut lahkoista mitään ja ylläolevassa viestissä olet. Valehtelusi jatkuu koko ajan. Valitan.

        Aivan käsittämätöntä soopaa tulee taas täältä ttffgccccd8888 -uudestikastajalta. Sekä katolisuus että luterilaisuus perustavat siihen, että Jumala tuli ihmiseksi ja kuoli puolestamme sovittaen syntimme. Ja tästä tämä uudestikastaja sanoo "Jumalalla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa." Eli Jumalalle ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Sanaa Jeesuksesta, syntien sovituksesta ja iankaikkisesta toivosta levitetään ympäri maailmaa???

        NÄETTEKÖ nyt kaikki millä pohjalla tuo lahkolaisen "kristillisyys" on???!!! Ilmeisesti Jumala on vain Hänen lahkonsa takana

        Naurettavaa tekstiä. Ja kaiken kukkuraksi kaikki tämän uudestikastajan opit uudestikateesta on kumottu. Mutta minusta hyvä että hän puhuu rehellisesti suunsa puhtaaksi. Sittenpä jokainen Jeesukseen uskova, kuuluipa mihin maallisen kirkkoon tai seurakuntaan tahansa, näkee sen missä on tämän uudestikastjamista harjoittavan lahkolaisen Jumala!


      • näinsevaanonveljet

        "NÄETTEKÖ nyt kaikki millä pohjalla tuo lahkolaisen "kristillisyys" on???!!! "

        Kyllä näen! Hän puhuu tässä itselleen kuoppaa. Kuten u-kastajat yleensä. On selvää että hän yrittää saada lahkoonsa lisää jäseniä. Niinhän ne lahkot muodostuvat: otetaan joku erityisoppi jota aletaan vaalimaan. Eräillä se on uusi kaste, toisilla sapatin vietto lauantaina jne. Apostolinen kristillisyys korottaa vain Kristusta, nämä lahkot ihmistä. Siksipä se laholaisuus syntiä on ja vie ihmistä väärälle tielle.

        Lopeta valehtelusi uudestikastaja!


    • heijokopianhalkometsäkut

      Eikö pkele anna nukkua ollenkaan kun niin pitää kytätä kastekupin vieressä yötä päivää?!

      se on kova isäntä. mutta itseppä sitä pascaa rakastatte valheineen yhdessä lutterinne kanssa.

      • papalle

        Älä puhu rumia pappa! Vapaamuurasiystäväsi ja isäntäsi karvakäsi eivät näköjään jätä sinua rauhaan


    • dddshhggf333

      Jumalan seurakunta ei valehtele ihmisille kasteesta tai pelastuksesta niinkuin katolinen ja luterilainen kirkko tekevät.

      Luuk. 18:8 Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

      Jeesus selvästi oli tietoinen siitä, että lopun aikana on enää vähän jos ollenkaan uskovaisia maan päällä. Saatana ja Saatanan valheet ovat saaneet ihmiskunnan valtaansa.

      Jos katolinen kirkko ja muut vauvakastetta harrastavat kirkot olisivat Jumalan seurakuntia niin silloinhan Jeesus olisi ollut väärässä. Maan päällä on paljon katolilaisia ja muita vauvojen kastelijoita. Jeesus ei kuitenkaan voi olla väärässä. Katoliset ja luterilaiset eivät ole uskovaisia, he ovat vain luoneet omat tapansa ja uskonnolliset rituaalinsa, joiden vuoksi he kuvittelevat olevansa uskovaisia.

    • ettäsellainenkirkonjuuri

      Joko lienee sakastissa viileää ja hozaaveljien suoran toiminnan ryhmä hiilivalkeilla hytisemässä heh.
      siinä kun käristelette makkaroitanne tikun nokassa kuvitelkaa itsenne makkaran paikalle halkopinon päällä!

      sellainen evankeliumi lutterillanne oli tarjota todellisille uskoville miehuutensa päivinä.

      • papalle

        Taisi olla kuitenkin tämä Baltasar uudestikastakaveljineen jotka kärventyivät liekeissä. =) Kuvittle itsesi pappa sinen Baltasaaresi paikalle kärventymään. JES! Tämä on sitä uudestikastajuutta

        Luterin evankeliumi oli korostaan Kristusta ja tämän armoa, asiaa joka on vieras vapaamuurariutta palvovalle papparaiselle


      • pappasinen
        papalle kirjoitti:

        Taisi olla kuitenkin tämä Baltasar uudestikastakaveljineen jotka kärventyivät liekeissä. =) Kuvittle itsesi pappa sinen Baltasaaresi paikalle kärventymään. JES! Tämä on sitä uudestikastajuutta

        Luterin evankeliumi oli korostaan Kristusta ja tämän armoa, asiaa joka on vieras vapaamuurariutta palvovalle papparaiselle

        Kuvitellaan:
        " Kuvittle itsesi pappa sinen..." JES!!!


      • jågjårggrw
        pappasinen kirjoitti:

        Kuvitellaan:
        " Kuvittle itsesi pappa sinen..." JES!!!

        No niin lopetahan tuo typerä märisemisesi uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa. Ei ilmesty uudestikaste Raamattuun vaikka kuinka irvailet muiden kirjoituksilla.


      • pohjanakkaopastaa
        pappasinen kirjoitti:

        Kuvitellaan:
        " Kuvittle itsesi pappa sinen..." JES!!!

        Meinaa mennä lyyrinen vaihde päälle kesken pakituksen, eivät enää hallitse itseään, pakkoliikkeitä on sormien kohdalla jo näkyvissä.

        sitä se vesiloitsuminen tekee. Kannattaisko kokeilla vaihteeksi sammon takomista sakastissa!


      • pappaopastaa
        pohjanakkaopastaa kirjoitti:

        Meinaa mennä lyyrinen vaihde päälle kesken pakituksen, eivät enää hallitse itseään, pakkoliikkeitä on sormien kohdalla jo näkyvissä.

        sitä se vesiloitsuminen tekee. Kannattaisko kokeilla vaihteeksi sammon takomista sakastissa!

        Papparainen puhuu tässä itsestään. On tuo kielilläpuhuminen niin noussut päähän että pitäiskö koittaa sitä lahkon vesileikkialtaassa? Sammon takominen tuossa altaassa ei kannata. Pitäähän sitä lahkolaisten muistaa niitä lapsiakin kiusata.


    • kkjhnnnh

      884477

    • 338877

      338877

    • 766543987

      6s5s773345

    • 633335

      635344449876

    • 633335

      635344449876

    • Lutherin opetus kirkkopostilla 3:sesta., Joh.3:5:teen.

      yksi ote s. 33: ”Meidän täytyy siis vähän tarkemmin kiinnittää huomiota näihin sanoihin. Mitä vedestä ja Hengestä syntyminen siis on?

      Ota ensiksi huomioosi: hän johdattaa osoittaa Nikodeemuksen seurakuntansa ulkonaiseen virkaan, saarnaan ja kasteeseen, sanoessaan, sanoessaan, että ihmisen täytyy syntyä uudesti vedestä ja Hengestä. Näin hän puhuu siitä virasta, jonka Johannes Kastaja Kristuksen edeltäkävijänä ja palvelijana oli pannut alulle, niin kuin fariseukset ja Nikodeemus tarkoin tiesivät ja olivat nähneet. Hän tahtoo osoittaa hänet siihen, näin vahvistaen Johanneksen saarnan ja kasteen: se virka on täydessä arvossaan, ja Jumala on määrännyt sen sitä varten, että sen kautta uudestisynnytään, ja että kukaan ei ole pääsevä taivaaseen, joka ei sitä omaksu tai sitä halveksii.

      s.34: Näillä sanoilla: ”Jos joku ei synny vedestä ja Hengestä” ilmaistaan siis seuraava hänen ajatuksensa: Ihmisen täytyy uudestisyntyä evankeliumin saarnan ja kasteen viran kautta, jossa Pyhä Henki vaikuttaa…”

      s.35 Vieläpä Kristus tässä panee sanat siihen järjestykseen, että asettaapi alkuun, ensimmäiseksi veden ja sen jälkeen Hengen, siten osoittaaksensa , ettei Henkeä saa etsiä ilman ulkonaista merkkiä tai sen ulkopuolelta, vaan on se tiedettävä: Henki tahtoo vaikuttaa ulkonaisessa merkissä ja virassa, niiden kautta ja niiden yhteydessä. Molempien on pysyttävä yhteydessä toistensa kanssa, ja ihmisen on synnyttävä uudesti Vedestä Pyhän Hengen kautta, eli Hengestä, joka on veden kanssa ja sen yhteydessä…ei siis ole kysymys vain vedestä syntymisestä, vaan myös veden ohella ja veden yhteydessä tapahtuvasta Hengestä syntymisestä. Henki on miehenä ja vesi on vaimona ja äitinä.

      Kirkkopostilla 3:

      s.35:

      Tästä huomaat edelleen: kaste ei ole mikään tarpeeton asia, miksi kasteenuusijoiden joukko sitä häpäisee: sitä vailla voidaan muka olla ja jättää tai säästää se siksi, kunnes tullaan vanhoiksi-, tai ettei pienten lasten kastaminen hyödytä koska niin raivoavat, eivätkä uudestikastajat sitä voi käsittää, sillä tässä on suora sana, joka koskee yleisesti kaikkia ja joka on Jumalallinen järjestys; kaikkien, jotka tahtovat päästä sisälle Jumalan valtakuntaan, täytyy syntyä uudesti vedestä ja Hengestä. Ei sovi siis sitä hyljätä. eikä lykätä toistaiseksi, sillä se on Jumalan järjestyksen jääräpäistä halveksimista ja syrjäyttämistä. Ei siinä varmastikkaan Pyhä Henki ole.

      Kristus ei todellakaan tahdo, että pienet lapset tästä suljetaan pois, vaan että nekin käsitetään kuuluviksi tämän lausuman piiriin, mikäli heidän on päästävä sisälle Jumalan valtakuntaan: Heillekkin annettakoon ja vietäköön kaste; tahtoohan hän saada heidätkin uudestisyntyneiksi ja heissä vaikuttaa. Toisessa paikassa hän käskee heitä luoksensa tuotaviksi, sanoen, että sellasiten, jotka hänen luokseen tuodaan, on taivasteb valtakunta oleva. Jos siis heidän on tultava Kristuksen tykö, ei heiltä saa riistää niitä välineitä ja merkkejä, joilla Kristus heissä vaikuttaa.

    • Todettakoon kaikille lestadiolaisille, että Lutheri opettaa Joh.3.5 kohtaa kasteena. Näin myös Raamattu, alkukirkko, kirkkoisät, kirkon perimätieto, luther ja uskonpuhdistus, sekä luterilaisen kirkon tunnustuskirjat. Sensijaan Erkki Reinikainen kirjassaan "usko ja kaste", opettaa kasteesta uudelleenkastajien tavoin, ettei kyse olisi olleenkaan kasteesta. Itse pitäydyn uskonpuhdistajan opetuksessa, sillä perusteella, että kohdassa puhutaan äitistä syntyneestä, lihasta syntyneestä ja kuinka ihmisen on synnyttävä uudelleen ylhäältä, kasteessa vedestä ja Hengestä.

      Joh.3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

      4 Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"

      5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. [Ef. 5:26; Tit. 3:5; 1. Piet. 3:21]

      6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. [1. Kor. 15:50; Ef. 2:3]

      7 Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.'

      • trollinruokintaa

        " kirkkoisät, kirkon perimätieto"

        Tarkoittaako Weha nyt tällä perimätiedolla sitä "tietoa", joka on pakanuuden ydin: tieto pelastavista mysteereistä ( sakramenteista), jotka "oikein" suoritettuina välittävät "pelastuksen"?


      • Tarkoitan perimätiedolla kirkon perimätietoa, joka on kulkeutunut apostolista alkuajoista asti. Ne eivät ole Raamatun veroista totuutta, mutta hyvin merkittävää historiaa, jota ei voi sivuuttaa. Jumalan seurakunnasta, tullutta perimätietoa siis.


      • trollinruokintaa

        " perimätietoa, joka on kulkeutunut apostolista alkuajoista asti."

        Apostolisena aikana Rooman valtakunnassa oli runsaasti tarjolla erilaisia uskomuksia, joihin liittyi sakraali/mysteerimenoja.
        Hindulaisuus oli tullut länteen 300-luvulla eKr. Egyptiläinen Isiksen kultti oli sitäkin vanhempaa. Ja sitten vielä täytyy muistaa kelttiläinen mysteeriusko, joka oli roomalaisten perususkontoa.
        Kaikki nämä kolme uskonnollista liikettä suorittivat kasteita initoidessaan jäseniä kulttiinsa.
        Isiksen kultissa ja hindulaisuudessa on kysymys lähinnä aikuiseen ikään ehtineiden kasteista, mutta kelttiläinen (kaldealainen) kaste on nimenomaan kaste, joka suoritettiin lapselle, joka takasi kultin jatkumisen ja jonka sanottiin välittävän pelastavan shakran, vapautumisen "perisynnistä" .
        Perimätietoa on monenlaista. Siitä, mitkä ovat jääneet käytänteiksi, voi tehdä jonkinlaisia johtopäätöksiä alkuperästä.


      • jgåw
        trollinruokintaa kirjoitti:

        " perimätietoa, joka on kulkeutunut apostolista alkuajoista asti."

        Apostolisena aikana Rooman valtakunnassa oli runsaasti tarjolla erilaisia uskomuksia, joihin liittyi sakraali/mysteerimenoja.
        Hindulaisuus oli tullut länteen 300-luvulla eKr. Egyptiläinen Isiksen kultti oli sitäkin vanhempaa. Ja sitten vielä täytyy muistaa kelttiläinen mysteeriusko, joka oli roomalaisten perususkontoa.
        Kaikki nämä kolme uskonnollista liikettä suorittivat kasteita initoidessaan jäseniä kulttiinsa.
        Isiksen kultissa ja hindulaisuudessa on kysymys lähinnä aikuiseen ikään ehtineiden kasteista, mutta kelttiläinen (kaldealainen) kaste on nimenomaan kaste, joka suoritettiin lapselle, joka takasi kultin jatkumisen ja jonka sanottiin välittävän pelastavan shakran, vapautumisen "perisynnistä" .
        Perimätietoa on monenlaista. Siitä, mitkä ovat jääneet käytänteiksi, voi tehdä jonkinlaisia johtopäätöksiä alkuperästä.

        Eri uskomuksiahan maailman on täynnä, mutta apostolisen ajan kristittyjen usko on hyvin tiedossa. Tähän traditioon kuuluu myös kaste, joka antaa synnit anteeksi, kuten Raamatussakin ihan suoraan sanotaan. Toki perimätietoa on myös väärä, kuten paavin asema. Tosin apostolisena aikana ei puhuttu paavista, mutta puhuttiin kasteesta syntien anteeksiantamiseksi ja syntymisestä vedestä ja Hengestä, millä ymmärrettiin AINA JA KAIKKIALL kastetta. Muunlainen (väärä) tulkinta on myöhempää perua kuten tämä uudestikastekin.


      • turha.ruokkia.trollia

        " kasteesta syntien anteeksiantamiseksi ja syntymisestä vedestä ja Hengestä,"

        Enää puuttuu kaksi elementtiä ,"syntyminen" maan ja tulen kautta, niin kelttiläinen initaatio, joka sanottiin "uudestisynnyttävän", olisi valmis.

        Aivopesu istuu kyllä syvällä, onhan se tehty varhain, siinä vaiheessa, kun aivotkin kehittyvät ja hermoyhteydet myelinisoituvat- muistijälkeä voi pitää sen jälkeen muuttumattomana...jaariti jaariti...


      • jgåw
        turha.ruokkia.trollia kirjoitti:

        " kasteesta syntien anteeksiantamiseksi ja syntymisestä vedestä ja Hengestä,"

        Enää puuttuu kaksi elementtiä ,"syntyminen" maan ja tulen kautta, niin kelttiläinen initaatio, joka sanottiin "uudestisynnyttävän", olisi valmis.

        Aivopesu istuu kyllä syvällä, onhan se tehty varhain, siinä vaiheessa, kun aivotkin kehittyvät ja hermoyhteydet myelinisoituvat- muistijälkeä voi pitää sen jälkeen muuttumattomana...jaariti jaariti...

        Niin ne puuttuvat. Raamatun mukaan synnytään uudesti vedestä ja Hengestä (Joh, 3;5) ja kaste on syntien anteeksiantamiseksi (Ap.t. 2:38)

        Turhaan äriset uudestikastaja! Tämä on Kristuksen oppi.


      • jonglöörimme
        jgåw kirjoitti:

        Niin ne puuttuvat. Raamatun mukaan synnytään uudesti vedestä ja Hengestä (Joh, 3;5) ja kaste on syntien anteeksiantamiseksi (Ap.t. 2:38)

        Turhaan äriset uudestikastaja! Tämä on Kristuksen oppi.

        Aika naurettavaa tuolta uudestikastjaalta puhua aivopesusta, kun molemmat asiat on selvästi Raamatussa sanottu

        Joh. 3:5 " Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny VEDESTÄ JA HENGESTÄ ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan."

        Ap.t. 2:38 " Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen SYNTIENNE ANTEEKSISAAMISEKSI, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

        Eipä noissa ole mitään epäselvää tai tulkinnan varaa. Uudestikastajat on aivopesty taistelemaan Raamatun sanomaa vastaan, näköjään.


      • mysteeriopppeja

        " Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen SYNTIENNE ANTEEKSISAAMISEKSI, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

        Pietariko tässä on ylin auktoriteetti? ( kylläkyllä, hän oli noussut Jerusalemissa seurakunnan pääksi).

        Kasteenottaminen saadakseen syntinsä anteeksi? Jeesus itse kertoi vertauksen tuhlaajapojasta, miten tämä tuli toisiin ajatuksiin, tuhlattuaan kaiken. Palatessaan kotiinsa hän sai todeta saaneensa jo anteeksi- ei isä odottanut häneltä mitään maneereita.

        Vielä tuo Pyhän Hengen lahjan saaminen, joka Apostolien tekojen mukaan tapahtui/ tapahtuu apostolien kättenpäällepanemisen kautta- se on paluu kaldealaisiin myytteihin, jossa kulttipappi välittää pelastavia mysteereitä ( sakramentteja).


      • löpjlij
        weha kirjoitti:

        Tarkoitan perimätiedolla kirkon perimätietoa, joka on kulkeutunut apostolista alkuajoista asti. Ne eivät ole Raamatun veroista totuutta, mutta hyvin merkittävää historiaa, jota ei voi sivuuttaa. Jumalan seurakunnasta, tullutta perimätietoa siis.

        lojikuhjuty hujukoloji


    • päästäkäämeillelutteri

      Pakkomielteisiä lutterin houruttamia niitä tässä maassa riittää näköjään yhä vaan!

      vuosikymmenet vaihtuu mutta tuo hullutus, vauvakasteoppi kaikkine liitännäisineen ja tukivalheineeen, se pysyy.

      kun viimeinen sammuttaa kirkosta valot weha varmaan siellä vielä yksinään plaraa katkismusta baskeri päässä.

      Kirkas Raamatun oppi, se ei kelpaa ei ennen vaikka hteen mutta ei Raamattuun!

      • kääkälle

        Lopeta jo tuo typerä vaahtoamisesi pappa! Ei mitään asiallista keskustelua ja Jumalan Sanaan vatoamista vaan henkilöhyökkäyksiä ja haukkumista

        Tuollainen katkera vanha kääkkä ei kai muuhun pysty. Rukoilen puolestasi, vaari!


      • mitämukarukoilisit
        kääkälle kirjoitti:

        Lopeta jo tuo typerä vaahtoamisesi pappa! Ei mitään asiallista keskustelua ja Jumalan Sanaan vatoamista vaan henkilöhyökkäyksiä ja haukkumista

        Tuollainen katkera vanha kääkkä ei kai muuhun pysty. Rukoilen puolestasi, vaari!

        Anna olla rukoilematta, en tarvitse kaltaisiesi rukouksia, sitäpaitsi olet suunnilleen ainut joka käy kravatttiin jokaisessa komentissasi, nimittelysi kohteet puhuvat harhaisia oppeja vastaan, sinä ammut pianistin ensimmäiseksi!


      • kääkälle

        Edelleen järkyttävän asiaton vesiti tuolta katkeralta papalta. Rukoilen edelleen puolestasi, kääkkä. Armoa sinä totisesti tavit ja herätystä tuon valtavan katkeruutesi keskellä.


      • turhahomma
        kääkälle kirjoitti:

        Edelleen järkyttävän asiaton vesiti tuolta katkeralta papalta. Rukoilen edelleen puolestasi, kääkkä. Armoa sinä totisesti tavit ja herätystä tuon valtavan katkeruutesi keskellä.

        Tuolle kääkättäjälle sopii hyvin Raamatun neuvo:
        "Turhaan te huudatte Herra, Herra, mutta ette tee minun taivaallisen Isäni tahtoa."

        Jumala nauraa tuollaisen rukoukselle.


      • eioleturhaa
        turhahomma kirjoitti:

        Tuolle kääkättäjälle sopii hyvin Raamatun neuvo:
        "Turhaan te huudatte Herra, Herra, mutta ette tee minun taivaallisen Isäni tahtoa."

        Jumala nauraa tuollaisen rukoukselle.

        Jumala kullee juuri tuollaiset rukoukset, jossa katkeralle ja täynnä vihaa olevalle imiselle rukoillaan Pyhän Hengen läsnäolola ja parannusta haavoihin. Tätä tarvitsee myös lapsia nussiva uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa. Turhaan hän huutaa Mariaansa avuksi, ei hän kuule.


      • painukusipääpois

        Mitä tuo kusella kastettu lastenraiskaaja uudestkastajainttäjämikälie eksyttäjä marianpalvojakusipää täällä päätään aukoo. Sillä haisevalla sontakasalla kun ei ole tänne asiaa. Se on hävinny nämä keskustelut ja tyytyköön siihen tuo sairas ja arvoton pelle! Saatanaa se vaan palvoo. Vittu mikä kusipää! Kehtaa vielä tuomita muiden rukoukset ku itse edes rukoile.


      • vedenvaikutusta
        painukusipääpois kirjoitti:

        Mitä tuo kusella kastettu lastenraiskaaja uudestkastajainttäjämikälie eksyttäjä marianpalvojakusipää täällä päätään aukoo. Sillä haisevalla sontakasalla kun ei ole tänne asiaa. Se on hävinny nämä keskustelut ja tyytyköön siihen tuo sairas ja arvoton pelle! Saatanaa se vaan palvoo. Vittu mikä kusipää! Kehtaa vielä tuomita muiden rukoukset ku itse edes rukoile.

        Siinä taas pari loistavaa esimerkkiä taikaveden vaikutuksesta syntiseen ihmiseen.
        EI MITÄÄN VAIKUTUSTA!

        Herra varjelkoon meitä tuollaisesta itsepetoksesta.
        Kyllä arto on taas tyytyväinen noin asialliseen kirjoitteluun.


      • whnwpr
        vedenvaikutusta kirjoitti:

        Siinä taas pari loistavaa esimerkkiä taikaveden vaikutuksesta syntiseen ihmiseen.
        EI MITÄÄN VAIKUTUSTA!

        Herra varjelkoon meitä tuollaisesta itsepetoksesta.
        Kyllä arto on taas tyytyväinen noin asialliseen kirjoitteluun.

        Hyvä että myönnät ettei taikavedet vaikuta mitään. Hylkää siis vedenpalvontasi ja käänny elävän Jumalan puoleen. Herra varjelkoon meitä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin harhaopeilta ja törkeiltä kijotuksilta!

        Jännää että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa jauhaa noista taikavesistään, vaikka kaikki hänen oppinsa on osoitettu vääriksi

        Mutta minkäpä tuo vedenpalvoja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa vedenpalvontataipukselleen voi.


      • mittätetuttio
        whnwpr kirjoitti:

        Hyvä että myönnät ettei taikavedet vaikuta mitään. Hylkää siis vedenpalvontasi ja käänny elävän Jumalan puoleen. Herra varjelkoon meitä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin harhaopeilta ja törkeiltä kijotuksilta!

        Jännää että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa jauhaa noista taikavesistään, vaikka kaikki hänen oppinsa on osoitettu vääriksi

        Mutta minkäpä tuo vedenpalvoja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa vedenpalvontataipukselleen voi.

        Laita vaan reilusti ...tölkeiltä kiijotuktilta... sopii paremmin ääoosi lukemiin!
        hyvä on ihispolon pysytellä looleittaankin.


      • voipappaa
        mittätetuttio kirjoitti:

        Laita vaan reilusti ...tölkeiltä kiijotuktilta... sopii paremmin ääoosi lukemiin!
        hyvä on ihispolon pysytellä looleittaankin.

        Onpa sekavaa tekstiä taas papalta.


      • 787766555
        voipappaa kirjoitti:

        Onpa sekavaa tekstiä taas papalta.

        4435 666544


    • hyväriehuaomissaporu

      Nyt on veetuilija ihan ervehtynyt foorumista!

      lait aklasit silmille ja lue tarkemmin että löydät omiesi palstan, tämä se ei ole missään tapauksessa, etsi ässän kohdalta ja aakin menettelee.

    • erttkkl

      Kirkkoisät ovat todistaneet aivan oikeasti lastenkastamisen olevan apostoleilta peräisin!!

      • avatkaajosilmänne

        voi sinuakin raukkaa!
        isältäsikö olet nuo fraasisi perinyt vai mistä löysit, kirkonlattialta tietysti tai sen alta, siellä niitä makaa yhtä sokeita laatikoissaan huh.


      • kjhgfdrses

        Niin, JA NE APOSTOLIT OVAT SAATANAA PALVELLEEN PAAVALILAISUUDEN KOULUTTAMIA!

        Älä unohda sitäkään FAKTAA!!!

        paavali itse oli rikollinen saatanan palvelija joka ei eroa saatanasta saanut:
        1.Korinttolaiskirje:
        15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos

        2 Korinttolaiskirje 12:
        7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
        8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

        Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta ja se sama saatana on pääpiru edelleen kristittyjen yli 3500 lahkossa maailmalla kuten historia todistaa.

        Paavali, saatanan palvelijana, oli sikäli kunnioitettava gootti, että hän oli rehellisempi kuin esimerkiksi nykyinen papisto, PAAVALI TUNNUSTI saatana herrakseen saatanan enkeleiden seurassa.
        Tosin, papeissakin on sen tunnustuksen antaneita mutta hiukan eri piireissä, seurakunna edessä ollaan herra jumalalle pappislupauksen anteneina virassa herra jumalan ehdoilla.


    • hjbmgnh

      cvbbbdvdf ddhdgfbfgr

      • xuuuuop

        Kun minä olin uudestisyntynyt, siis ensimmäisen ja ainoan kerran uudestisyntynyt, ja olin siirtynyt pimeydestä valkeuteen, minä tajusin että oleellinen osa sitä hengellistä pimeyttä, jonka vanki olin ollut, oli luterilainen kirkko mustapukuisine pappeineen, jotka olivat valehdelleet minulle pelastusasiasta. Minä en ollut mikään tuhlaajapoika palaamassa Isän luo sillä minä en edes tiennyt, että Jumala on olemassa ja että hän on minun Isäni, eikä hän ollutkaan minun Isäni ennenkuin vasta sitten, kun olin uudestisyntynyt.

        Minulle selvisi, että vauvakasteeseen ei sisälly mitään uudestisyntymistä sillä ihminen syntyy vain kerran uudesti ylhäältä Jumalan lapseksi ja minä tiesin tarkalleen, milloin minä olin uudestisyntynyt. Minä en suinkaan ollut mikään tuhlaajapoika, joka oli palannut kasteen armoon, sillä mitään kasteen armoa ei ole olemassakaan - on vain Jumalan armo. Eikä minulla ollut mitään halua palatakaan "kasteen armoon" vaan minulle syntyi voimakas halu paeta sitä hengellistä pimeyttä ja inhottavaa valehtelua, jota luterilainen kirkko edusti.

        Luterilainen kirkko käyttää hyväkseen avuttoman vauvan kyvyttömyyttä ymmärtää mitään tai vastustaa mitään. He ovat kehittäneet teorian siitä kuinka vauva muka pelastuu ja uudestisyntyy vauvakasteessa mutta vauvalta ei kysytä mitään eikä vauvalle anneta tilaisuutta ilmoittaa, että eipä se olekaan uudestisyntynyt. Koko teoria perustuu pelkkään luulotteluun ja ihmisten pettämiseen.

        Jos sinä et ole uudestisyntynyt aidosti, se voi kuitenkin vielä tapahtua, mutta sinun on päästävä irti siitä valheen verkosta, jonka luterilainen kirkko on kutonut sinun ympärillesi.


      • waha
        xuuuuop kirjoitti:

        Kun minä olin uudestisyntynyt, siis ensimmäisen ja ainoan kerran uudestisyntynyt, ja olin siirtynyt pimeydestä valkeuteen, minä tajusin että oleellinen osa sitä hengellistä pimeyttä, jonka vanki olin ollut, oli luterilainen kirkko mustapukuisine pappeineen, jotka olivat valehdelleet minulle pelastusasiasta. Minä en ollut mikään tuhlaajapoika palaamassa Isän luo sillä minä en edes tiennyt, että Jumala on olemassa ja että hän on minun Isäni, eikä hän ollutkaan minun Isäni ennenkuin vasta sitten, kun olin uudestisyntynyt.

        Minulle selvisi, että vauvakasteeseen ei sisälly mitään uudestisyntymistä sillä ihminen syntyy vain kerran uudesti ylhäältä Jumalan lapseksi ja minä tiesin tarkalleen, milloin minä olin uudestisyntynyt. Minä en suinkaan ollut mikään tuhlaajapoika, joka oli palannut kasteen armoon, sillä mitään kasteen armoa ei ole olemassakaan - on vain Jumalan armo. Eikä minulla ollut mitään halua palatakaan "kasteen armoon" vaan minulle syntyi voimakas halu paeta sitä hengellistä pimeyttä ja inhottavaa valehtelua, jota luterilainen kirkko edusti.

        Luterilainen kirkko käyttää hyväkseen avuttoman vauvan kyvyttömyyttä ymmärtää mitään tai vastustaa mitään. He ovat kehittäneet teorian siitä kuinka vauva muka pelastuu ja uudestisyntyy vauvakasteessa mutta vauvalta ei kysytä mitään eikä vauvalle anneta tilaisuutta ilmoittaa, että eipä se olekaan uudestisyntynyt. Koko teoria perustuu pelkkään luulotteluun ja ihmisten pettämiseen.

        Jos sinä et ole uudestisyntynyt aidosti, se voi kuitenkin vielä tapahtua, mutta sinun on päästävä irti siitä valheen verkosta, jonka luterilainen kirkko on kutonut sinun ympärillesi.

        Tämän valhellisen todistuksen olen kuullut ennenkin :DDD


      • tonttuuujoukkooohiipii
        waha kirjoitti:

        Tämän valhellisen todistuksen olen kuullut ennenkin :DDD

        niinkö ja millä mittasit sen kerro ?

        lutterin pipollako otit mitat ja vertasit niitä sakastin ovenripaan häh ?


    • uijuyhyg6

      Niin, se Pietarikin kielsi Jeesuksen, useaan kertaan ja sitten siitä miekalla kutittelivat oikein hyviä anteja rikollisen kristinuskon paavalilaisten tarpeisiin. Juudashan oli jo siinä vaiheessa tilinsä saanut ja paikkansa löytänyt...
      Se paavalilaisuus sais ympäri maailmaa helevetin moisen riesan. Kuninkaille keräsivät vanhojen kulttuureiden arvo esineet, etenkin kultaiset ja rahtasivat niitä mm portukaliin sulatettaviksi.
      Siihen aikaan oli vielä rikollisen kristinuskon jumalina kuninkaat joille se paavalilaisuus miekkamiehineen saatanallisuuden suuret ilot hankki.
      Tietysti kaikki miekkamiehet eivät päässeet ryötöretkillään laivaristeilylle joten toiset tekivät rikoksiaan mm lähi-idän alueilla, ryöstämällä ja tappamalla kasteesta ja uskosta kieltäytyneet joilla kristillittyjen saatanallisuuden sivitys ei ottanut tarttuakseen.
      Niiden, miekka miesten palkka oli saatanallisuuden suurta juhlaa, saivat jopa syötävää itselleen niin kuin pedot yleensä, ilmeisesti Jeesuksen ruumiina nauttivat uhrejaan ehtoolla, syömällä tappamien raatojen ruumiita, niinkuin hyenat konsanaan. Heillä, kristtyinä oli ihmeellisiä kykyjä ehtoollisen ruokavalion valinan suhteen. Pitihän saada lapsien ja naiset raiskaamiseen voimia ja jumala-kuninkaille ryöstetyt kamat olivat raskasta rahtia vaikka hevosethan noli avuksi, tosin hevosille, viisaimpina ei kelvanut lahtarien tappamat eväät ehtoolliseksi.
      Ei kai kristittyjen eväät sotareissuillaan usein vaihtuneet silloisen euroopan alueella, Jeesuksen ruumiina söivät muslimien raatoja niin kuin hyenilta ilmeisesti oppineina sivistyneinä ruokansa valitsivat:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannibalismi
      "Historiallista kannibalismia
      Kannibalismia on tiedetty harjoitetun ensimmäisen ristiretken aikana. Joidenkin ristiretkeläisten tiedetään syöneen kuolleiden vihollistensa ruumiita Ma'aratin valloituksen jälkeen. Sitä harjoitettiin myös marssilla Jerusalemiin. Kyseessä oli luultavasti nälän ja kuumeisuuden yhdistelmä, mahdollisesti myös halu terrorisoida vihollista. Jotkut kieltäytyivät syömästä kristittyjen toveriensa lihaa, mutta söivät tapettujen muslimien ruumiita"
      Vaikka nykyiset historian kirjat eivät kerrokkaan niin olihan se suomalais sukuisten heimojenkin liha kristittyjen hampaan koloissa. Ja sellaiset illallis ateriat nautittiin raatoja syömällä. Eihän kaikki antaneet itseään kastaa ja silloinhan miekka heilahti. Tosin oli monia jotka ottivat kasteen, miekka oli maahan pystyyn lyötynä ristinä joten vallinnan vaihto ehdot olivat vähissä heillä, jotka eivät syystä tai toisista lähteneen nykyisin Novgorotin alueelle pakoon saatanan miekkaa heiluttavia petoja.
      Saamelaisetkaan eivät jääneet osattomaksi tappaja piruista. Opettivat heillekkin jotta "me ollaan syntisiä ja rikollisia, usko ja ota kaste tai kuolet" sivistyksen oppia.

      Olen usein miettinyt sitä, että kuinka monta suomalaista todellisuudessa onkaan enään jäljellä jotka ovat puhtaita suomalaisia kun tietääkseni ei ole geeni tutkimuksien tuloksia kaikista kerätty tutkittaviksi. Olen sitä mieltä, että suurin osa puhtaista suomalaisuuden geenein omistavista on aikanaan kristittyjä rikollisia Novgorotiin jne alueen nykyisillä asukkailla. Osa heistä on palannut suomeen mutta varmaan heimot yhtyvät ja ne puhtaasti suomalais geeniset turmeltuu ruotsalais-saksalais-gootien tappaja suvuiksi jalostettuihin geeni ryhmiin ja heistäkin tulee järjettömien homogeenien uhreja.
      Se, luterilais-lestadiolaisten sonni jalosti saatanallisuuksineen pohjois-suomea ja elää nykyisin oppeineen koko suomenkin alueella ja ihan amerikkaan asti ovat päässeet. Hekin ovat osa rikollisuuden ketjua jotka suomalais ihmisyyden heimon geeni ryhmää jalostivat saatanaa palveleviksi Jeesuksen veren imeviksi vaikka opetuslapsen antaman tiedon mukaan Jeeuksen ei ole ruumista vaan ylösnoussut keho. Ja sitä eivät hyeenat ole päässeet syömään.

      Ne, kristittyjen rikollisuuden saatanalliset juuret ovat niin kaukana ihmisyydestä, että vieläkin ihmisiksi syntyneet luopuvat uskontunnustuksissaan ihmisinä olemistaan. Ihmisenä olemista saatana vihaa joten tottakai pitää järkikin antaa saatanan haltuun. Olishan se kristityille suuri, kohta tuhansien vuosien tappio jos suomalaisuudessa ihmisyys nousis takaisin järkevinä omaan kansan perinteiseen ihmisyyteen ja vielä niin järkevänä. Mutta ei se vielä ajatuksena ole mahdottomuus. Suomessa elää viellä puhdas rotuisia kristillisiä joihin kristittyjen saatanallisuus pure joten kaikki ei ole vielä miekka sivityksen hallinnassa ja voi olla, että ihmisyys joskus voittaa saatanallisuuden. Ei usko ja kaste pelasta enään niin kuin silloin kun valinnat oli vähissä vaikka onhan mm kristittyjen lapsikaste perisynti rikollisuus edelleen tavallaan samaan tulokseen johtavaa kuin miekka sivitys, tosin sillä erolla, etteivät enään kasteesta kieltäytyneitä tapeta ja kun pakkokoulutuksien ovat jo kohta päiväkoti ikäisinä Jumalallisuudestaan "miekka sivistyksen" tahdon mukaisesti luopuneet niin kuin ihmisyydestään ja järjestään niin on niitä ihmisiä vielä..

    • nhbghvfcvfc

      Tuosta, kannibalismista tuli mieleen, että nyt ne suomalaiset rikkaan rikollisuuden kristityt ovat saaneet uutta vaihtelua ruokavalioon:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannibalismi
      Toivottavasti Jumala suojelee sitä pientä ihmisryhmää joutumasta miekkasivityksen linjalle, uskonnollisestikkaan.
      Politiikka ja uskonto ei kuulu muka yhteen mutta ei ole vielä sataa vuotta kun suomeen miekalla tuotu kristittyjen rikollisuus oli aktiivisesti mukana tapattamassa ja ilmeisesti myös tappamassa omia, suomen kansalaisia jotka olivat kirkon jäseniä. Silloin Jumalan ja Jeesuksen Lain "älä tapa" käsky muuttui "älä ole tappamatta kun herra käskee" käskyksi.
      Ihmeellisiä ovat herrojen tiet... vaan niin ne ovat ihmistenkin tiet....

      Siis, kyllä politiikka ja usko kuuluvat yhteen ja siitä on valtavaa näyttöä.
      Jos vaikka katsomme nykyisin voimassa olevaa Suomen Perustuslain suomaa uskonvapautta koskevaa Lakia, niin
      -lapset ja nuoret eivät saa sitä vapautta vaikka se Laissa on annettu.
      -mutta se lapsia kaltoin kohdellut ja edelleen kohteleva kristityjen rikollisuus saa Suomen Perustuslain tuen toimiakseen.

      Usein mainitaan suomessa olevankaikilla on kaikki hyvin!
      Ilmeisesti niin on jos tuon sanoo rikollisuus joka rahastaa tavallaan kansalaisia jopa lapsia uhreina käyttäen, siis pakko lapsikaste ja pakkokoulutus joka johtaa useimmiten pakko uskontunnustuksen kaltaisuuteen ja silloin rikollisuus tykkää, että kaikilla on kaikki hyvin.
      Hm!

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
      "Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing
      2 luku
      Perusoikeudet
      6 §
      Yhdenvertaisuus
      Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
      Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

      Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.

      Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.

      11 §
      Uskonnon ja omantunnon vapaus
      Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.
      Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."

      Huomatkaa, että "Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä,.." on kaikkia alle 18 vuotiaita koskeva LAILLINEN OIKEUS IHMISYYTEENSÄ SEKÄ ASENTEISIINSA RIKOLLISUUSEN USKONMISIEN SUHTEEN.

      Mielestäni jokainen perisyntiin pakkokastetun ihmisen OIKEUS OMAAN USKOON TAI IHMISYYTEEN on täysin riistetty lapsilta.

      Se riistäjä rikollinen, kirkko papistoineen, ei ota vastuuta rikoksista VAAN ASETTAVAT NE LASTENSA VANHEMMILLE PERISYNTINÄ, jos sinut on kastettu niin sinun tulee kastattaa lapsesi samaan lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden rikolliseksi.

      EIKÖ SUOMALAISTENKAAN LAPSET SAA LAIN SUOJAA SAADAKSEEN OLLA LUOJAN LUOMILLA LAHJOILLAAN IHMISIÄ?
      Siis kyseessä on miekka sivistyksen kohta tuhansia vuosia käytössä ollut "usko, ota kaste tai kuolet" rikollisuuden uusittuna 2000 luvun tasolle.

      Suomi on alle kirjoittanut YK:n ihmisoikeuksia ja lasten suojelua koskevia asiakirjoja joiden tulkinnoissa ilmeisesti LAPSILLE ei oikeuksia anneta jotta herra jumalan nimessä saatana saa vapautta omia lapsiakin.

      Esimerkiksi:
      #Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.#
      Jokainen sylivauvana kastettu, ei ole tuon Lain kohdan oikeuksia saanut!

      #Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.#
      Jokainen sylivauvana kastettu, ei ole tuon Lain kohdan oikeuksia saanut!

      #Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan.#
      Jokainen lapsena pakkokastettu (miekka sivityksen uusittu toiminta muoto) ja kouluissa pakkokoulutetulla ei ole valinnan vapautta.

      #Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.#
      Lasten päiväkoteihin on lapsiakin rikollisesti kohdelleen aivopesu rikollisuuden edustajille ovat auki!
      Mikä Laki ja kenen asettamana se Laki saa lapseltakin Laittomasti riistää sen Luojaltaan lahjaksi saaneet ominaisuudet IHMISENÄ OLEMISEEN?
      Eikö Suomen Perustuslain noudattamiset olekkaan voimassa kun lapsista on kysymys?

      /jatkuu

      /JATKUU

    • felplkeodkmoem

      Minkä Lain vastaista on lapsena saatu IHMISYYS???
      -------------------------------------------------------------

      Mieleltään sairaiksi manipuloitujen/aivopestyjen uskovaisten olis hyvä tietää pappien vastaukset moniin kysymyksiin...

      MIKSI ON SYNTIÄ OLLA JÄRKEVÄ?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      MIKSI ON SYNTIÄ OLLA YMMÄRTÄVÄINEN?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      MIKSI ON SYNTIÄ OLLA SYNNITÖN ja IHMINEN?
      MIKSI PITÄÄ OLLA RIKOLLISUUDEN PERISYNTINEN?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      MIKSI LAPSET JA NUORET EIVÄT SAA OLLA JUMALAN VALTAKUNNAN KALTAISIA NIILLÄ OMINAISUUKSILLAAN JOTKA SYNTYISSÄÄN SAIVAT?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      MIKSI KRISTITYN PITÄÄ EROTA JUMALASTA?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      MIKSI KRISTITYN PITÄÄ OLLA IKUISESTI KRISTITTYJEN RIKOLLISUUDEN PERISYNTINEN VAIKKA ITSE EI OLIS SYNTIÄ TEHNYT?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      Lapsista, nuorista ja IHMISISTÄ yleensä, on väärän todistuksen antaminen RIKOS!
      JOTEN
      KUN PERISYNTI OPPIA OPETATTE, NIIN KERTOKAA REHELLISESTI ETTEI SE OLE JUMALASTA JA JEESUKSESTA VAAN SAATANAA JUMALANAAN PALVELEVIEN OPPIA JOLLA PAPISTO
      AIVOPESEE
      IHMISIÄ
      USKOMAAN
      ETTÄ "KAIKKI OVAT SYNTISIÄ"
      VAIKKA TODELLISUUDESSA VAIN RIKOLLISUUDEN ITSE AIVOPESTYT OVAT EKSYTETTYJÄ USKOMAAN ITSEÄÄN JA TOISIA SELLAISIKSI!

      Aikuistuttaan osoitatte järjettömyydenne ja koulutatte lapsia kaltaiseksenne.
      Sellainen toiminta, on rikollisuuden perisyntisyyden yksi muoto.
      Joten kun uskontunnustuksessan on Jumalasta luopunut niin on luopunut myös Jeesuksesta ja Hänen suomasta sovituksesta ihmisille...

      KUKAAN EI SYNNY USKONTUNNUSTUKSEN KALTAISEKSI.
      MIKSI, LAPSIAKIN TAPPANEELLE, TAPATTANEELLE, RAISKANNEELLE JNE RIKOLLISUUDELLE ON Lailla suojattu oikeus RIKKOA MUITA LAKEJA???
      miksi!? onko vain järjettömyyden edustajat sen päättäneet...

      ilmeisesti miekka sivistyksen sivistyneille IHMISYYS on syntiä!
      EIKÖ SUOMALAISTEN, VIELLÄ JÄLJELLÄ OLEVAT IHMISET JA HEIDÄN LAPSET ANSAITSE OIKEUDEN OLLA IHMISIÄ?
      JOS EIVÄT ANSAITSE, NIIN KUKA SEN ON NIIN MÄÄRÄNNYT?

    • kmkjmnjbnuyb

      #aloituksen kirjoittaneelle....#

      Ymmärrän hyvin otsikon "Tuhatvuotinen valhe" mutta en kumoa tekstejäsi vaan annan faktoilla selvyyttä siihen, että oikeastaan kysymys on myös tuhansien vuosien valheellisuudesta jonka juuret ovat varmuudella kymmenissä tuhansissa vuosissa
      sillä
      aina on ollut ihmisiksi itseään kutsuvia laiskoja ja mukaavuuden haluisiam joita nykyjään kutsutaan myös "pulla possu kerholaisiksi" jotka elättävät itseään mm aivopesemällä terveitä ihmisiä mieleltään sairaiksi ja sitten elättävät heillä/sairailla itsensä.
      Tavallaan ei ole liioteltua verrata nykyistä papistoa ehkä kymmeniä tuhansia vuosia vanhaan poppamies kulttuurin hahmoihin.

      Sekin, ainakin minua hirvittää kun uskonnollisessa rikollisuudessa;
      rikoksesta tehdään uskoissa "synti" jonka muka Jeesus on sovittanut!
      Eihän Jeesuskaan ennakkoon sovittanut rikoksia vaan vahvisti, uuden testamentin mukaan Jumalan Moosekselle antaman Lain jonka tunnemma 10-käskynä joka vuorostaan on kaikkien sivistyneiden maiden/valtioiden Perustuslain yhteinen perusta/lähtökohta ihmisille asetettuina.
      Ja
      kun Jumalan ja Jeesuksen Nimissä toimiva saatanaa palveleva rikollisuus saa oikein surullisen kuukuisan valtion kirkon maineen ja oikeuden rikkoa Valtion Perustuslakia niin jotain suurta on mm suomen poliittisessa piirissä pahasti vialla, kun ei edes lasten sallita pitää oikeutta omaan ihmisyyteensä vaan se rikollisesti riistetään uskon varjolla ja se rikollisuus ei ota vastuuta rikoksesta vaan asettaa lasten vanhemmat sen perisynti rikoksesta vastuuseen vaikka eivät ole järkeviä ja Jumalaa ymmärtäväisiä niin silti Suomen Perustuslaki sallii heidän järjettömät rikokset vielä 2000 luvulla:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
      SIIS SUOMESSAKIN ON LAILLISTA KOULUTTAA JOPA LAPSISTA RIKOLLISIA!
      Sitä kutsutaan sivistykseksi rikollisuudessa ja sitä tukemaan aivopestyjen piireissä.
      Ja lapset ovat pääasiassa sen saatanallisuuden uhrialttarilla:
      Lainattua tekstiä:
      "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukkomurhasta. " (IL)'

      Tuo, yllä oleva teksti, tuntuu varmaan monesta aivopestystä valheelta mutta heillekkin vaan tiedoksi, että tuossa hyvässä mutta ei koko totuutta paljastavassa tekstissä on se, mitä ihmisyys kutsuu totuudeksi!
      Eri asia on miten ihmisyydestään, ja ihmisyyden Laista luopuneet uskontunnustuksessaan asiat näkevät, Jumalaksi rikollisuuden herraa uskovina.
      Uskonnolisuudessa on yksi hyvä puoli uskovaisille; se, että
      EIVÄT JÄRJETTÖMINÄ YMMÄRRÄ KUIN JÄRJETTÖMINÄ OVAT!

    • njnhjbgvv

      jk

      Tänään on taas se jumalaa palvelevien päivä.
      Uskon rauhan rikkominen on Suomen Lain mukaan rikos.
      mutta
      se, että lapsia rikollisesti kastetaan
      ei ole rikollisten kirkkojan ja papiston rikos
      vaan
      se on lapsiakin pakko kasteelle raahaavien lasten vanhempien perisynti rikos, näin sen pappi on tekstillän osoittanut:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11977916
      "Hei Mirka,
      Kaste ilman kirkkoonliittämistä ei ole mahdollista.
      Kirkkojärjestyksen mukaan kirkkoonkuuluvien vanhempien on kastatettava lapsensa.
      Sallikaa lasten tulla Jeesuksen opetuslapsiksi ja Taivaan Isän lapsiksi kasteen kautta!
      t. Maarit-pappi"

      Tuossa yllä olevassa tekstissä, on paljon saatanallisuuden valheellisuutta "taivaan isänkin" nimeen saatanaa palvelemaan eksytetyltä pappislupauksen antaneelta papilta.
      IHMISYYTTÄ omaavien on papin tekstis suhteellisen helppo löytää NELJÄ TOSI TÖRKEÄÄ VALETTA, jopa tavallaan perisynti rikokseen yllyttävinä.
      Mutta
      IHMISYYDEN sielullisuuden omaat löytävät useampia (kuin 4) paratiisin käärmeen taidolla asetettua "salattua" saatanallisuutta ominaisuuksineen.

      Noh, en ole tuonkaan papin leivä levittäjä kirkollisveroja maksamattomana vaikka repiihän rikollisuus valtion kassasta rahaa "hyvän tekeväisyyteen" ja lähetystyö rikoksiin noitarovioiden polttamiseen kehitys maissa viellä 2000 luvulla... herra on armollinen suomessa mutta se sama herra on "nurkan takana" saatana.
      JA SILTI, KIRKKO PAPISTOINEEN VAATII USKONRAUHANSA LISÄKSI TÄSSÄ ALLA OLEVASSA TEKSTIN MUKAAN TAVALLAA RAUHAA RAKASTAA SAATANAA SEN TAHDON NOUDATTAMISEKSI:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/13021710
      "kuunteleva_kirkko
      29.11.2014 14:02
      Kaikenlaisten perheiden tukeminen sekä ihmisarvon ja hyvinvoinnin edistäminen on tärkeää. Kirkon perusviesti armosta ja rakkaudesta pätee edelleen. Kirkko toivoo maltillisuutta ja kunnioitusta keskusteluun. Luterilaisen kristinuskon ja etiikan pohjalta voi päätyä erilaisiin näkemyksiin."

      YMMÄRTÄÄKSENI kirkko ei toivo VAAN sen papisto aivopestyine rikollisneen niin toivoo omia lapsikaan huomioon ottamatta!
      Jos vaikka kivikas kirkko voi totuuden kertoa ja toimia IHMISYYDEN PUOLESTA, niin maailmassa ei olisi kirkkoja vaan korkeintaan sivistyneiden maiden saatanallisuuden kiviraunioita!

      Valtio ja kirkko tulisi erottaa toisistaan. Niinhän olisi edes hiukan demokratiasta ymmärryksen hajua.
      Ei voi olla järkevää, eikä millään tavalla IHMISYYTTÄ, että ihmisiäkin pakotetaan kustantamaan ja kärsimään rikollisuuden aikaan saannokset joka turmelee IHMISET LAPSINEEN!
      Millaisen jumalan tahto mahtaneen olla kyseessä, olikohan sillä komeet sarvet, korkeimman kirkon alttari tauluksi tulevaisuudessa...!

    • mjnhhbytgt

      Kun kirjoittaa faktoilla
      eikä uskojen uskomuksilla
      niin
      ei tarvii antaa väärää todistusta, joka on rikos!

    • jatuleesekinaika

      ootellaan sitä aikaa kun tuo viheliäinen kirkon käsi saadaan irti valtion lompuukista ja jäsenkunta alkaa itse kustantaa uskomisensa!

      Niin oli alussa, eikös se alku ole kovinkin kiinnostavinaan lutterin porukkaa ainakin kun vauvoja kastetaan, niin kyllä löydetään olevinaan kuinka oli alussa j akun ei löydy niin mikään ei näytä estävän pikimustia valheita asinsa pönkäksi!

      kaikella on aikansa !

      • hihhahhihiii

        Odota kääkkä rauhassa! Totuus on se, että kirkko saa verottaa ja kerätä isot verokasat ja samalla papan baltasaen poppoo ei saa lantin lanttia hahahahahah!!! Taitaa baltasaren kärvistelijät harhoineen jäädä kokonaan ilman tukea hihihihi!!! Mitäs niitä harhoje opetatte. Uudestikasteellako pappa kuvittelee jotain savansa hihih!!

        Aluku todella kiinnostaa luterilaisia ja alussa kastettiin koko perhe vauvasta vaariin. Niinhän ei toimita uudestikastajissa ja papan lahkossa joten ei alku näitä rahankerääjiä kiinnosta. Hhih!!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe