Sähkön siirtohintoihin rajut nostot ja jättivoitot

SSSmeiningillä

Yhtiö teki 50 miljoonan euron voitot sähkönsiirrosta Suomessa – verot lähes olemattomat

http://yle.fi/uutiset/yhtio_teki_50_miljoonan_euron_voitot_sahkonsiirrosta_suomessa__verot_lahes_olemattomat/8638094

"Sähkön siirtohintojen rajuista nostoista päättäneen verkkoyhtiön Carunan omistukset kulkevat Alankomaiden kautta. Yhtiö on rakentanut miljardien eurojen lainaketjun, jonka vuoksi se ei juuri maksa yhteisöveroja Suomessa.

Suurista hinnankorotuksista siirtohintoihin ilmoittaneen sähköverkkoyhtiö Carunan omistukset ja rahavirrat kulkevat veroparatiisissa toimivan holdingyhtiön kautta.

Yhtiön liikevoitto oli vuonna 2014 yli 50 miljoonaa euroa. Yhteisöveroa Caruna maksoi liikevoitosta vain 1,6 prosenttia eli vähän yli 800 000 euroa.

Samana vuotena Carunan Suomen-holdingyhtiö maksoi useita kymmeniä miljoonia euroja Alankomaihin konsernin sisäisiä lainoja, mikä vaikuttaa verojen maksuun Suomessa.

Kuluttajat saivat perjantaina huonoja uutisia, kun useat sähköverkkoyhtiöt kertoivat nostavansa sähkön siirtohintoja. Korkeimmat korotukset asiakkailleen tarjoili juuri Suomen suurin verkkoyhtiö Caruna, jonka hinnat nousevat enimmillään jopa 30 prosenttia".
-
Tämä on tätä SSSuomen finassikapitalismia jossa valtionyhtiöt yhtiöitetään, yksityistetään ja myydään ulkomaille. Voitot valuvat ulkomaille verokeinottelulla ja suomalaiset maksavat aina vain enemmän perustarpeistaan.

15

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokoomuspolitiikanydin

      Caruna Oy : - First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).

      Elenia seuraa perässä - onhan se osto rahoitettava.

      "Vattenfall myi Suomen sähkönjakelu- ja lämpöliiketoimintansa viime vuonna LNI Acquisition -änimiselle yhtiölle 1,54 miljardilla eurolla. LNI:n takana ovat eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Goldman Sachs Capital Partnersin ja 3i Infrastructure."

      Niin - emmehän unohda ketkä omistivat energian ja jakelun kotikonnuillaan ennen Fattenfallia - Hämeensähkö eli suomalaiset kunnat - pikkurahalla myytiin ja nyt maksetaan kalliimman mukaan.

      Juoksemme perässä, kun venäläinen ostaa muutaman tontin ja väännetään siitä voiko sen estää - kansallisen turvallisuuden nimissä - EDUSKUNNASSA!

      Kokoomuspolitiikkaa on yhtiöittää, yksityistää ja myydä ulkomaille valtionfirmat ja Suomen ydininfra. Sitten verokeinottelulla ulkomainen omistaja väistää verot ja nostavat monopolifirmojen kuluttajahinnat pilviin. SSSuomen alasajostrategia parhaimmillaan.

      Ulkolinja - Eurooppa myytävänä

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13877987/ulkolinja---eurooppa-myytavana

      • KokomussstaValtiopetos

        "Tuottavien valtionyhtiöiden hävittäminen on ollut Kokoomuksen ideologinen valinta jota muut hallituksessa ovat myötäilleet. Sonera, Kemira, Outokumpu, Fortum, Rautaruukki, Neste, Finnair, Destia ja monet muut aiemin valtion kokonaan _yhtiöt olivat tuottavia_ kunnes johtopaikoille istutettiin Kokoomuksen ideologian omaavia johtajia jotka tekivät hölmöjä kauppoja ja saivat aiemmin toimineet firmat myyntikuntoon. Nyt sama tapahtuu valtion metsissa, Metsähallitus yhtiöitetään ja saadaan nopeasti näyttämään huonoa tulosta ja myydään mahdollisiman kauaksi Suomesta kuten muutkin valtionyhtiöt. Pohjavedet kai tulevat seuraavana...> "

        http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169024-suomalaiset-innovaatiot

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/11791357/kuka-syyllinen-digitan-myyntiin-ulkomaille

        -

        "..Kymmenen vuoden aikana valtion omaisuus ja sen yksityistäminen tuotti valtiolle noin kaksi miljardia euroa vuodessa osinkoina ja myyntituloina. Ilman myyntiä valtion osinkotulot olisivat olleet kaksinkertaiset ja valtion omistuksen arvo olisi kaksi kertaa suurempi kuin ilman yksityistämistä. Tällaisen laskelman on esittänyt Jaakko Kiander. Yksityistäminen on laskelmien mukaan aiheuttanut valtiolle, eli suomalaisille noin 15 miljardin euron tappiot. Näissä laskelmissa ei ole mukana esim. Kemiran lannoiteteollisuuden myyntiä norjalaisella Yaralle. Siitä aiheutuva tappio on yksinään miljardiluokkaa."

        -

        "Mahdollisen ja mahdottoman yksityistäminen

        Juuri kaiken mahdollisen ja mahdottoman yksityistäminen on kaiken tavoitteena. Julkisen sektorin, kuntien ja valtioiden alasajo. Valta rahalle. EU on tässä projektissa hyvä työväline, kuten toisetkin vastaavat yhteenliittymät maapallolla. Samaa edistävät esimerkiksi järjestöt IMF, WB, WTO, bilderbergeistä ja vastaavista puhumattakaan.

        Yksi osa yksityistämiskampanjaa on valtion omaisuuden myyminen ja lahjoittaminen. Jostain syystä yleensä ulkomaille. Hulluin lahjoitus tapahtui norjalaisille, kun annettiin mitättömästä hinnasta Kemiran lannoiteteollisuus ja samalla miljardien arvoinen Soklin malmiesiintymä.

        Ostettiinhan tosin meille kalliilla myös ilmaa eli tarpeettomia taajuusoikeuksia Saksasta. Silloinen kykypuolueen vastuuministeri on nyt korkea-arvoinen valtion virkamies."

        http://maurinygard.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171604-vapaakauppa-eu-euro-kaikki-puppua

        -

        Ulkolinja - Eurooppa myytävänä

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13877987/ulkolinja---eurooppa-myytavana

        ""Lamasta kärsivät Europan maat myyvät kansallisomaisuuttaan: vuoria, historiallisia rakennuksia, puistoja, metsiä, saaria ja satamia - jopa Rooman Colosseum on myytävänä. Millainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus?

        Onko ihan kaikki myytävänä? Voidaanko kansallisomaisuudellekin laittaa hintalappu?

        Lamasta kärsivät Euroopan valtiot etsivät kansallisomaisuutta ja muita kohteita, joita myymällä voitaisiin paikata heikkoa taloudellista tilannetta.

        Valtiot ovat valmiita kauppaamaan vuoria, historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, ikivanhoja areenoja, kansallispuistoja, metsiä ja saaria. Jopa Rooman Colosseum on myytävänä.

        Kuka hinnoittelee yhteisen omaisuuden?

        Kuka itse asiassa omistaa kansalliset arvokohteet, yhteisen perinnön ja historian? Mitä tapahtuu, jos kohteet päätyisivät yksityiseen tai yhtiöiden käsiin eivätkä olisi enää yhteisesti käytettävissä.

        Tämä on taas yksi dokumentti joka pitäisi ottaa koulujen opetusohjelmaan ja esittää useamman kerran peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa nuorten ymmärryksen kasvattamiseksi yhteiskunnan toiminnasta.

        Oikeistoeliitin hyväveljien idea on kurjistuttaa valtiontalouksia jotta se saa kavereidensa kanssa ostettua pilkkahintaan valtion omaisuuden; julkiset rakennukset ja kiinteistöt, satamat ja lentokentät, kaivostoiminnan, maa- ja metsäomaisuuden, vesistöt, vuoret, rannat ja lopulta jopa juomavesioikeudet.

        Maailman rikkaiden klikki ei enää keksi miten osake ym. sijoittamalla kasvattaisi omaisuuttaan, joten se siirtää varallisuuttaan yhä enemmän maan ja vesistöjen omistukseen. Saman eliitin lobbaripoliitikot auttavat lainmuutoksilla ja politiikalla tämän kansallisomaisuuden ryöstön toteuttamista. Valtio saa ehkä myynnistä lyhytaikaisia voittoja, mutta ne tuhlataan pian turhuuksiin, ja tämän jälkeen valtio ei saa enää verotuloja valtionomaisuuden tuotoilla mm. metsävarat.

        Dokumentissa yksi henkilö sanoi viisaasti että valtionomaisuus pitäisi laissa muuttaa kansan omaisuudeksi, silloin sen myyminen olisi hankalampaa.

        SSSuomessakin puuhataan koko ajan tätä kansallisomaisuuden yksityistämistä.

        Lopulta tuloksena on läänitykset ja läänitysyhteiskunta, jossa jokaisella maa- ja vesialueella on oma lääninherra joka omistaa kaiken ja vaatii veronsa alueen käytöstä. Tähän yksityistäminen lopulta johtaa sekä tuloerojen kasvu. Kaikki on myyty ja jonkun omistuksessa. Jopa vesi".


    • IhanSSSmeininkiä

      Peruspalvelujen kuten veden ja sähkön saatavuutta ei pidä yksinkertaisen ideologian perusteella yksityistää osakeyhtiöiksi, joiden lakisääteinen tarkoitus on tuottaa voittoa omistajille, ei suinkaan halpoja peruspalveluja väestölle. Yhtiöllehän kuitenkin muodostuu kilpailuton monopoliasema.

      • Agenda21

        Näinhän SSS-oikeisto saa ajettua Suomen alas. Valtionyhtiöt, peruspalvelut ja infra myydään puoli-ilmaiseksi ulkomaille ja sitten nostetaan kaiken hintaa. Suomi putoaa polvilleen ja oikeiston hyvä-veljet saavat alasajaa hyvinvointisuomen ja se palvelut, ostaa puoli-ilmaiseksi valtion-kansanomaisuuden ja laskea, palkat, työehdot sekä eläkkeet jotta saadaan halpatyöorjia.


      • KOKomustaVedätys
        Agenda21 kirjoitti:

        Näinhän SSS-oikeisto saa ajettua Suomen alas. Valtionyhtiöt, peruspalvelut ja infra myydään puoli-ilmaiseksi ulkomaille ja sitten nostetaan kaiken hintaa. Suomi putoaa polvilleen ja oikeiston hyvä-veljet saavat alasajaa hyvinvointisuomen ja se palvelut, ostaa puoli-ilmaiseksi valtion-kansanomaisuuden ja laskea, palkat, työehdot sekä eläkkeet jotta saadaan halpatyöorjia.

        SSSosiaalikapitalismi sosialisoi palkanmaksun
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14092461/sssosiaalikapitalismi-sosialisoi-palkanmaksun

        Sosiaalikapitalismi yksityistää voitot mutta sosialisoi palkanmaksun ja tappiot. Tukityö ja halpapalkkatyö on yrityksille suunnattua sosiaaliturvaa, sillä yhteiskunta ja veronmaksajat maksavat osan työntekijän palkasta, yritykset ottavat hyödyt ja voitot. SSS-porvarihallitus ja varsinkin kokoomus sekä kepu kannattavat tätä sosialismin muotoa.


        Lestosaarnaaja-kepu, kokkareet sekä EK tarjoilee duunareille kapitalismia mutta työnanatajille sosialismia.Valtio maksaa viulut ja nostelkaa osinkonne vaikka perce edellä menette puuhun.


    • KustiPolkeePostiEiKulje

      https://www.youtube.com/watch?v=OTjuo-8cPfg

      Tule ryöstetyksi sytyttäessäsi valot.

      Onko mitään toista tuotetta, jonka "siirtäminen" maksaa 2x tuotteen arvon?
      Kommentoi
      Ilmianna
      Jaa
      1 VASTAUS:
      Uusi
      KustiPolkeePostiEiKulje

      31.1.2016 21:36

      No Postin touhu alkaa olla vastaavaa. Potkitaan porukkaa urakalla pois kirjepostin vähentymisen takia vaikka samalla paljon enemmän voittomarginaaleja tuova pakettiposti lisääntynyt räjähdysmäisesti netti-verkkopyynnin ja huuto-tyylisen käytetyn tavaran myynnin takia. Mutta kun takana on sama oikeiston kokkarien ja kepulien rajaton ahneus.

    • Taustoista

      HISTORIAA:

      80% entisistä valtionyhtiö Fortumin omistamista verkoista lipsautettiin veroparatiisiyhtiöden kautta toimiviin Austraalialaisiin ja Kanadalaisiin yhtiöhin, joka toimii Carunan nimellä. Saamansa myyntihinnan Fortum investoi sitten Mauri Pekkarisen valtuuttamana Siperian voimantuotantoon. Sinne jäävät rahamme ja lisäksi Fortum oli pakotettu uuden ydinvoimalan rahoittajaksi, jonka tuottama sähkö tulee maksamaan yli 5- kertaisesti markkinasähkön hintaan verrattuna.

      MONOPOLITOIMINTAA:

      Nyt sähkönsiirtoon tuleekin 30 prossan korotukset ja jättivoittoja tuottava Fortumin myymä Caruna siirtää voitot verottomasti maksamalla keinotekoisista lainoista 8,5% korkoa, vaikka nyt rahaa saa noin 0-korolla!!!!!! Reilun 200 miljoonan euron liikevaihdosta jo ennen korotuksia Caruna lähetti 50 miljoonaa veroparatiisiin. Carunan hallitus, joka on hyväksynyt ehdotetun korotuksen on julistettu salaiseksi, lukuunottamatta sen Fortumilta eläkkeelle jäänyttä suomalaista puheenjohtajaa Juha Laaksosta. Tämä Laaksonen sai vuonna 2006 jättibonukset ja oli Helsingin toseksi suuriin veronmaksaja heti esimiehensä Fortumin toimitusjohtaja Liliuksen jälkeen. Voi meitä suomalaisia poloisia - entiset valtioyhtiö Fortumin toimihenkölöt jatkavat bonuksienkeruuta nyt sähkönjakelun monopolin omistamassa Carunassa. Ovathan poliitikkomme ryssineet heille rahastuautomaatin. Näin tuhoutuu koko taloutemme pala kerrallaan.

      KUTIKUTOISEN LAMAN KESTO:

      Jos joku luulee, että itse aiheuttamamme lama loppuu pian, hän on varmasti väärässä.

    • mitähänTässäTekisi

      Tätä menoa suomesta tulee pian venäjääkin kurjempi maa asua, pitääkö meidän kantasuomalaisten lähteä kohta pakolaisiksi muihin, järkevämpiin EU maihin kestämättömän kalliiden elinkustannusten vuoksi, ottaako meitä mikään maa edes...

    • RysselinRotta

      Tule Brysseliin täällä on Forttumia tilillä.

    • lainmukaan

      SIirtoyhtiön pääoman tuotto saa olla 6%. Aikaisemmin oli 3%. Jos se ylittää tuon 6%, niin siirtohinnat ovat liian korkeat ja niitä tulee alentaa. Nyt Caruna ilmeisesti peittelee tuota tuottoa ja siirtää sen ylisuurilla lainojen koroilla piiloon. Viranomaisen on asiaan puututtava. Siirtohinnat ovat todennäköisesti jo nyt liian korkeat ja niitä pitäisi alentaa, ei nostaa.

      Siirtohintoja käytetään kulujen peittämiseen. Jos puhutaan pitkäaikaisista investoinneista, niin ne pitää hoitaa pitkän ajan rahalla, joita ovat osakepääoman korotus ja lainat.
      Siirtohinnoilla voi kattaa tarvittaessa lainan korkomenoja. Lainojen korot oltava markkinahintaisia. Siirtoyhtiön pääoman tuotto saa olla korkeintaan 6%. Kuinka suuri on Carunan pääoman tuotto laskettuna markkinahintaisilla koroilla. Laskelmassa on lähes miljardin laina 8,5%:n korolla oikaistava.

      • fggh

        Luonnollisten monopolien pitäsi aina olla valtiolla tai kunnilla demokraattisessa omistuksessa.


    • 4021

      Kaikki on nyt myytävänä ja uusi isäntä usasta istuu pian Arkadianmäellä silloin vasta kaikki h.moilaset herää itkemään menetettyä isänmaatamme ! .

    • KansaSSSunessa

      Arhimäki ja Rinne puhuivat täyttä asiaa eduskunnassa tänään, on käsittämätöntä että järkipuhe ei näytä menevän enemmistölle jakeluun.

      Arhimäki ja Rinne oikeassa, Sipilä väärässä.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020921093244_uu.shtml

      Tämä maailma on menossa kohden taloudellista lamaa ja sotaa ja nyt Suomi niminen valtio myy itselleen tärkeät yritykset ja Sipilä puolustaa. Kokkareet on myynnin takana.

      Eipä ole miehellä kovin valoisa näkemys.

      Toivottavasi siinä vaiheessa kun Suomi on konkurssissa kaikki syylliset, jotka tätä näkemystä kannattaa, saadaan julkisesti hirttää.

      Tietenkin valtiovallan luvalla.

      Porvari on paskahousu ja ahne.

      Ja tämän tyyppiset ihmiset vielä ' leikkivät uskovia, voi V.

      • StubbidoaMenoa

        SSSipilä on stubbidolainen jotka tuhoaa Suomea. Valtakunnanoikeus maanpetoksesta on ainut oikea paikka tuollaisesta touhusta. Myydään valtiolle verovaroja tuovat monopolit, joita valtio voi vaatia pitäytymään kohtuuhinnoittelussa joka auttaa kansalaisia, yrityksiä ja muita yhteisöjä kasvattaen kansantaloutta. Samalla huoltovarmuus säilyy. Seuraavaksi stubbidolaiset kokkareet ja kepulit myyvät muun kansallisomaisuuden mm. metsät ja vedet, kuka on kysynyt kansalaisilta luvat? Maanpetostouhua.


      • KokomustaIdeologia
        StubbidoaMenoa kirjoitti:

        SSSipilä on stubbidolainen jotka tuhoaa Suomea. Valtakunnanoikeus maanpetoksesta on ainut oikea paikka tuollaisesta touhusta. Myydään valtiolle verovaroja tuovat monopolit, joita valtio voi vaatia pitäytymään kohtuuhinnoittelussa joka auttaa kansalaisia, yrityksiä ja muita yhteisöjä kasvattaen kansantaloutta. Samalla huoltovarmuus säilyy. Seuraavaksi stubbidolaiset kokkareet ja kepulit myyvät muun kansallisomaisuuden mm. metsät ja vedet, kuka on kysynyt kansalaisilta luvat? Maanpetostouhua.

        Kokoomus myy ilman ulkomaille ja joudumme käyttämään pankkikortilla toimivaa naamaria jotta saamme edes haistella ilmaa. Björn Nalle Wahlroos kertoo taas tv:ssä että yksityistettyä ilmaa ei saastuteta tai tuhlata.
        Tämä sen jälkeen kun muu Suomen kansallisomaisuus on yhtiöitetty ja myyty alehintaan ulkomaille mm. metsät ja vedet.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      687
      5235
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3327
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2563
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      100
      1398
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe