DI:n aloituspalkka?

4646462

Rehellisiä vastauksia kiitos, mitä olette DI tutkinnon suorittaneet saaneet aloituspalkaksi ensimmäisessä vakituisessa paikassa?

Mainitka myös jos jokin erityinen on nostanut aloituspalkkaa, esim aiempi työkokemus ennen DI opintoja, useampi tutkinto, pitkä harjoittelijakokemus, faijan yritys kyseessä jne.

Itse sain 3190/kk kun aloitin syksyllä 2015 mikä on selvästi alle TEKin keskiarvon joka on 3361 (vuonna 2014). Olin ollut harjoittelijana kyseisesä firmassa 2,5v opintojen ohessa ja palkka sisältää 10% ylityökorvauksen satunnaisia ylitöitä varten. Mielestäni jää hyvin pieneksi tuo palkka. Suuri yritys kyseessä joten senkin pitäisi nostaa palkkaa.

8

3208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KysyMuualta

      Etkö ole vielä tuollaisella koulutuksella oppinut, että tälläisellä anonyymipalstalla ei kannata kysellä palkkoja.

      Tutkimusten mukaan anonyymipalstoilla yli 90% vastaajista liioittelee oman palkkansa todella reilusti yläkanttiin.

      Eli rehellisiä vastauksia et tule saamaan. Ota jokaisesta vastauksesta pois 40 - 50%, niin silloin saat laskettua vastaajien todelliset palkat. Tai ainakin lähelle sitä.

      Ja lähes jokainen vastaaja vielä erikseen mainitsee, että vastaus on rehellinen ja totuuden mukainen. Mitä ne siis ei ole.

      • TyötönDI

        "Tutkimusten mukaan anonyymipalstoilla yli 90% vastaajista liioittelee oman palkkansa todella reilusti yläkanttiin."

        Se on myös realiteetti, että TEK:n suositukset ovat todellakin vain suosituksia, eikä niillä ole välttämättä mitään korrelaatiota todelliseen elämään.

        Fakta on ollut jo jokusen vuoden se, että jopa kokeneille tekijöille (työhistoriaa vaativissa tehtävissä 10-15 vuotta) palkka voi olla maksimissaan nykyistä TEK:n alkupalkkasuosituksen tasoa. Joten, siinä sitten miettimään, kuinka realistista on pyytää ja saada nykyisessä työmarkkinatilanteessa 0-työhistorialla isompaa palkkaa, kuin kokeneemmat tekijät.

        Itsellä työuraa takana 15-vuotta, eikä palkka ole juuri 3500 euron paremmalle puolelle edennyt erilaisissa projektitehtävissä. Tällä hetkellä koulutettuja ja jopa pitkän työhistorian ja osaamisen omaavia diplomi-insinöörejä on myös työttömänä. Ehkä siellä Helsingissä palkat ovat sen verran tähtitieteelliset, että tilastoihin syntyy vääristymää. Mutta, maakunnissa tällä hetkellä ei välttämättä maksella edes alkupalkkasuosituksen tasoa olevia palkkoja kokoneille konkareille. Riippuu paljon firmasta, ja alalla on todella suuria eroja.


    • muitakin_tekijöitä

      Muistelisin, että aloituspalkka olisi ollut vuosituhannen vaihteessa 2500e/kk. Kolmea tonnia en ole koskaan saavuttanut ja syynä johtotehtävistä ja ylitöistä kieltäytyminen. Enkä ole katunut, koska eihän niitä paikkoja koskaan avaudu kellekkään jos itse menee tasaamaan kaikki ruuhkahuiput! :)

    • 43643643

      Tuo TEKin keskiarvo 3361 on siis vastavalmistuneiden keskimääräinen aloituspalkka v2014. Mielestäni kuulostaa korkealta mutta joukossa on varmaan paljon jo työkokemusta omaavia tai vaikka sukulaisten kautta saatu hyvän paikan.

    • FyysistätyötäennenDItut

      Olet aloittanut työt vasta niin kuuluukin olla alle keskimääräisen kk palkan. Koska kehä ketut tienaa enemmän.

      • 23564643

        Keskipalkkahan on reilusti yli 4000, nyt puhuin VASTAVALMISTUNEIDEN keskipalkasta joka on TEKin mukaan 3361. Mietin missä tehtävissä saa tuollaisen aloituspalkan.


    • DI-2014

      Aloituspalkkani oli 3020 eur / kk viime vuonna, kyseessä oli iso kansainvälinen yritys Helsingissä. Itsellä oli vain oman alan kesätyökokemuksia taustalla. Samassa firmassa muilla aloittaneilla palkat välillä 3000 - 3300 eur/kk, korkeamman aloituspalkan saaneilla oli taustalla opiskelujen ohessa tehtyjä oman alan osa-aikatöitä. Tässä firmassa vuoden työskentelyn jälkeen pääsisi bonuspalkkiosysteemin piiriin, keskimääräinen bonus on noin kuukausipalkan verran rahaa (tosin lisäveroprosentilla).

      Itse lähdin saksaan töihin, palkka nykyään 3500 eur/kk ja vuoden päästä 3950 eur/kk.

    • 436463

      Muita DI:tä jotka ovat viime aikoina aloittaneet vakituisen työn? Itse sain suuressa yksityisen sektorin firmassa 3250/kk kun aloitin hiljattain ekassa vakituisessa paikassa. Tuos sisältää ylityökorvauksenkin satunnaisiin ylitöihin.

      Ei pääse lähellekään TEKin vastavalmistuneiden keskiarvoa...

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe