Kemin Matkaily Oy:n tiedotuspolitiikka

Paljonkysymyksiä

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/hyvan-olon-ja-hyvinvoinnin-helmia/miakrHV5

Kemin Matkailu Oy, eikä myöskään paikallinen media ole julkaissut pariin vuoteen ohessa olevan kaltaista juttua, jossa noin suoraan heitellään lukuja. Koutonen toteaa ylläolevassa jutussa, joka on laadittu v. 2015 alkupuolella, että Lumilinnassa vierailee vuosittain 90000-110000 ihmistä. Näistä puolet Eli siis n. 50000 on ulkomailta ja siitä luvusta 25000 on aasialaisia eli puolet.

Lokakuun alkupuolella 2015 järjestettiin Kemissä matkailuun ja lentoliikenteeseen liittyvä seminaari. Tätä koskevassa lehtijutussa kansliajohtaja Vilen totesi, että Kemin Matkailussa on tulossa ennätysvuosi sillä aasialaisia on tulossa 15000.

Helmikuun 5. 2016 Kemin kehittämiskoordinaattori Ruokamo totesi Pohjolan Sanomissa, että viime talvikaudella( joulu-huhtikuu) Kemissä vieraili 5000 aasialaista. Tällä kaudella varauksien perusteella Kemissä käy 7000 aasialaista.

Eli aikamoista heittelyä jälleen kerran, kun puhutaan samasta asiasta.

Pohjolan Sanomat vannoutuneena Lumilinna fanina ja sponsorina aloitti Lumilinna ylistyksen marraskuun 28. 2015. Juttua oli laadittu aiemmasta poiketen hieman eri tavalla, kuin aiemmin. Tällä kertaa oli Koutosen haastattelun lisäksi mukaan otettu entinen Lumilinnakriitikko, mutta nyt sen puolesta liputtava entinen kunnallispolitiikko. Hän on täysin oikeassa siinä, että linnan alkuvuosina taloudenpito oli holtitonta, eikä linnan budjetti pitänyt ainuttakaan kertaa. Hän on myös varma, että linnan alkuvuosina linnan kävijämääriä manipuloitiin roimasti ylöspäin. Hän myös toteaa, että nyt tilanne on hyvä. Tälle henkilölle täytyy antaa täysi tunnustus aiemmin tehdystä työstä, sillä hän oli niitä harvoja, jotka oikeasti pyrkivät puuttumaan epäkohtiin ja vääristelyyn. Se että manipuloidaanko edelleen esim. linnan kävijämääriä, ehkä se näkyy ylläolevista otsikoista ja monista monista lehtiuutisista, joissa on runsaasti ristiriitoja. Mitä läpinäkyvyyteen tulee niin ihmetyttää, miksi esim. tarkastuslautakunta ei saanut tietoja linnan rahankäytöstä kaupungin avustuksen osalta. Piiloudutaanko osakeyhtiölain suojiin vai mitä ? Nykyisen matkailuväen kannattaisi ottaa asioista selvää, ennenkuin suoltavat erinäisiä lausuntoja eetteriin. Tämä koskee myös moneen kertaan julkisuudessa ollutta MTI-tutkimusta, jonka on todella moni lukenut tarkasti läpi kysymysten kera. Tässä täysin tarkoitushakuisessa "tutkimuksessa" johon vastausprosentti oli huono pyrittiin tuomaan esille Lumilinna/Samposta saatavaa hyötyä vaikka tutkimus käsitti koko vuoden ja siihen oli ympätty matkailutuloksi asioita joilla ei ole mitään tekemistä Kemin matkailutuotteiden kanssa. Tuossa tutkimuksessa on faktaa vain siihen vastanneitten yritysten liikevaihto, joka on kaikille julkista tietoa. Se mitä juuri matkailuturismin % on liikevaihdosta jäi täysin yrityksen omaan harkintaan. Jos siinä esiintyy eroavaisuuksia mikä matkailijaksi tulkitaan tulos on epäluotettava. Mitä tekemistä esim. yhtiöihin tulevilla komennusmiehillä matkailutulon/turismin kanssa ja monella monella ryhmällä, joka Kemissä piipahtaa aivan muissa asioissa. Matkailu Oy:n taholta julistettiin, että tämä tehty tutkimus on ensimmäinen laatuaan. joka Kemin Matkailusta on tehty ? Kannattaa nämäkin selvittää ennenkuin alkaa höpöttämään paikkaansapitämätöntä tietoa. Erittäin kattava tutkimus tehtiin esim. jo 10 vuotta sittern yhtä laihoin tuloksin. Kukahan sen teki ja kenen toimesta ?

Kemi tarvii Lumilinnansa ja etenkin Samponsa, mutta faktapohjaisessa tiedottamisessa on edelleen huomattavia puutteita ja ristiriitoja. Ketä Kemin Matkailu Oy aikoo saada yhteistyökumppaneikseen esim. suunnitteilla olevaan Mansikkanokka projektiin, mikäli jokin Kemin ulkopuolelta kiinnostunut taho alkaa todella tutkimaan kannattaako yhteistyö Matkailun esittämillä tiedoilla.

PS. Tämän päivän Posarissa oleva juttu, jossa Koutonen vertasi Matkailun työllistävää vaikutusta mm. johon sellutehtaan ja vastaavan yrityksen henkilöstömäärin on pohjanoteeraus.

2

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3401
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1439
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1218
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      163
      793
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe