Kuntouttavassa työtoiminnassa oleminen

sanokaaeikyykytykselle

Olen ymmärtänyt, että jos joutuu kuntouttavaan työtoimintaan, niin periaatteessa riittää, että käy aamulla siellä kääntymässä ja lähtee kotiin. Kuntouttavan työtoiminnan käsikirja ei pidä tilannetta poissaolona, jossa henkilö on vain osan aikaa päivästä pelipaikalla. Myöskään sitä ei määritellä mitenkään, mikä on se aika joka kuuluu pelipaikalla olla, onko se minuutti vai tunti. Heittäkäähän tähän lisää pykäliä, jos löydätte tulkintoja tai lainkirjaiia ko.asiasta. Asia on nyt vaan niin, että kyykytys ja mielivaltaiset päätökset loppuvat jos ne eivät perustu mihinkään lakiin tai asetuksiin. Minä en aio roikkua aamukahveja pidempään pelipaikalla, koska silloin olen ollut paikalla ja täten voi olla poissaoleva, vaikka kotiin häivynkin.

29

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gdgdhh
    • MaaKaapelissa

      Todistat nimenomaan olevasi kuntoutuksen tarpeessa. Olisin sinuna aika varovainen. Onhan olemassa sellainen sanonta, että sitä saa mitä tilaa. No, toinen sanonta kuuluu, että jokainen taaplaa tyylillään.

    • 167-176

      https://www.thl.fi/fi/web/kuntouttavan-tyotoiminnan-kasikirja/kuntouttavan-tyotoiminnan-kasikirja/kuntouttava-tyotoiminta/kuntouttavan-tyotoiminnan-sisalto/kuntouttava-tyotoiminta-sosiaalipalveluna

      "Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaalla on muun muassa oikeus saada palvelun toteuttajalta laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa ja hyvää kohtelua. Kuntouttavaa työtoimintaa koskevia päätöksiä ja ratkaisuja tehtäessä ja palvelua toteutettaessa on ensisijaisesti otettava huomioon asiakkaan etu."

      Tuosta on jäänyt jotain tärkeitä asoita pois mitä laissa on.

      "hyvää kohtelua ilman syrjintää."
      Syrjinä jäänyt pois.

      "Asiakasta on kohdeltava siten, ettei hänen ihmisarvoaan loukata sekä että hänen vakaumustaan ja yksityisyyttään kunnioitetaan."
      Tuo on kokonaan jätetty pois vaikka asia on tärkeä ja törkeää joskus on yksitysyyden loukkaukset.

      "Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä hänen äidinkielensä ja kulttuuritaustansa."
      Toivomukset ja mielipide on jätetty pois, tilalla on laitonta määräilyä ja kyykytystä. Asiakkaan mielipidettä halveksitaan eikä sitä edes kysytä. Yksilölliset tarpeet tukahdutetaan ja kulttuuritausta hävitetään.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2P4

      Tuo lain 2 luku on sellainen josta ei moni virkanlkki selviä. Siksi sitä kannattaa siteerata virkanlkille päivittän.

      Pitääkin sitten kysyä ...
      Miksi joku virkanilkki aina vittuilee vaikka asiakkaalla on oikeus saada hyvää kohtelua?
      Mitä etua minulle on palkattomasta pakkotyöstä?

      "Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaalla ei ole työsuhteeseen liittyvää vastuuta ja velvollisuuksia."

      Kun tekee virkanilkin elämän hankalaksi niin eivät sitten halua tehdä uutta sopimusta kun entinen loppuu ja jos on pakko tuohon mennä niin 1 päivä viikossa ja 4 tuntia päivässä on riitettävä. Minimisopmusaika on 3 kk, millään perusteella ei voi vaatia pidempää "kakkua".

      Palveluissa yleensäkin on se että asiakas määrää mitä palvelua tahtoo ja palvelun tuottaja järjestää sen palvelun, tuosta kannattaa pitää kiinni.

      • syytön

        se siitä syrjinnästä. eräs oli viikon ulkomailla ja meinasi täyttää työkkärilappuun töissä.luultavasti meinas korvata puuttuvat päivät en tiedä. syytön ihminen sai syyt niskoille ja työt loppuivat näin kuntouttavassa työtoiminassa toimitaan


    • orjaksikadulle

      Huomatkaa että soldiers of odin on hyväksytty yhdistykseksi, siitä vaan katuja partioimaan 9 eurolla 4tuntia päivässä..kätevää

      • KaikkiRYtEIsaaORJIA

        Joo mut kun EIhän KAIKKI ORJIA saa.

        Se riippuu ihan kaupungin (demari)päättäjistä tekeekö ne orjatyösopimuksen just sun yhdistyksen kanssa?


      • H.Pyöreä

        Kuka joutuu kuntouttavaan työtoimintaan? Mitkä on kriteerit että sitä sulle ehdotetaan?


      • TyöttömätORJIKS
        H.Pyöreä kirjoitti:

        Kuka joutuu kuntouttavaan työtoimintaan? Mitkä on kriteerit että sitä sulle ehdotetaan?

        Työttömyys.

        Alle 25-vuotiaalla riittää että olet ollut yhtäjaksoisesti 6 kk työttömänä.


      • kalskihalli

        entäs yli 60-kymppiset, pitkän työhistorian tehneet? Ei ikinä saanut toimeentulotukea eikä tarvinnut asioida sossun luukulla, onko kuntouttavaa tiedossa?


      • YliVuosTyöttömänä
        kalskihalli kirjoitti:

        entäs yli 60-kymppiset, pitkän työhistorian tehneet? Ei ikinä saanut toimeentulotukea eikä tarvinnut asioida sossun luukulla, onko kuntouttavaa tiedossa?

        No laki sanoo että jos olet ollut yli 12 kk yhtäjaksoisesti työttömänä (yli 25-v) vaikka anssilla niin sinut voidaan laittaa sossun "kuntouttavaan" pakko-orjatyöpalveluun.

        Työmarkkinatuella riittää että olet saanut sitä yli 300 päivää, vaikka pätkissäkin.

        Muistathan että sossun "kuntouttavassa" orjatyöpalvelussa, olet poissa työmarkkinoilta.

        CV:ssä on vaikea selittää miksi olet ollut "kuntouttavan" ajan sossun asiakkaana, etkä työttömänä työnhakijana edes.

        "Kuntouttava" vastaa sitä että olisit vaikkapa mielisairaalassa pakkohoidossa.

        Sen jälkeen et tule koskaan saamaan normaali kunnon töitä!


      • jokkantiit

        ei aina pidä paikkaansa. Minä esim. jäin 61v työmarkkinatuelle, v.2014 ja edelleen eikä käsketty kuntouttavaan työtoimintaan. Odotan pian pääsyä eläkkeelle


    • Käyvaankahvilla

      Aivan oikein. Ei tarvi mitään kellonaikoja noudattaa ja riittää kun sanoo että on uniongelmia jos myöhästyy tai menoja jos lähtee aikaisemmin tai ei tarvi edes sanoa mitään kunhan lähtee.

      Yhdeksän euroa saa kunhan käy näyttäytymässä, tosin nää kaikki ohjaajan pellet ei sitä tiedä, huijaa tai ei halua tietää niin kannattaa vääntää rautalangasta.

      Meillä voimisteltiin niin työttömät luuli että on pakko ja osa kulkee minuutilleen niin kuin olisi työsuhteessa ja ottaa kaikki ihan tosissaan.

      Aivan naurettavaa virikeohjausta ihan kun perseaukinen työtön siitä sitten kuntoutuisi ja mihinkä kun töihin ei enään oteta. Rahaahan ihminen tarvitsisi kuntoutuakseen. Työttömillä vain työllistetään kaiken maailman pellejä jotta ne saa suojatyöpaikan.

    • Timppa998

      Yksinkertaiselle kaverille yksinkertainen vastaus. Sehän riippuu minkälaisen sopimuksen teet siihen kuntouttavaan toimintaan, jos sopparissa lukee että päivittäinen työaika on 4h niin silloin se on sen neljä tuntia. Epäilen kuitenkin,että et tule saamaan sopparia tyyliin päivittäinen työaika on aamukahvit......
      Kaikenlaisia kavereita sitä löytyy itkemässä joutavia asioita, tee soppari 1h/päivä. Helppoa.

      • Aloittaja1

        Ymmärrä lukemaasi ennenkuin alat pätemään. Ensinnäkin sopparia, missä on vain 1h/pvä on mahdotonta tehdä koska laki velvoittaa minimissään 4h/pvä. Toisekseen mikään laki ei määrittele kuinka pitkään pitää pelipaikalla olla vaan pelkkä paikallakäynti riittää. Mikä on paikallakäynnin aika, ei missään määritellä, siksipä voin hyvin mielin häipyä aamukahvien jälkeen kotiin koska laillinen velvoitteeni on täytetty.


      • 500a.yli300t

        Sopimus ei ole toisen sanelema juttu!
        Nää kuntouttavat on vielä kokematta. Tuli täyteen jo toi 300tmt-pv 500apvn jälkeen viime vuonna. Vielä ei ole kuulunut kutsua..


      • Timppa998

        Voi sua, ymmärräppä itse lukemaasi. Jos teet sopimuksen missä on se 4h merkitty työajaksi, niin se on 4h se aika mikä pitää olla pelipaikalla. Sen takia mikään laki ei sitä määrittele erikseen, se määritellään siinä tekemässäsi ja allekirjoittamassa sopimuksessa. Onko tää nyt sulle selvä? vai pitääkö vielä yksinkertaisemmin koettaa selvittää? Toivottavasti pääset työtoimintaa mukaan, siitä olisi todennäköisesti hyötyä....


      • Aloittaja1

        Edelleenkään kuntouttavan työtoiminnan käsikirja ei pidä poissaolona tilannetta, jossa kuntoutettava on ainakin osan aikaa pelipaikalla. Tuota aikaa ei ole missään määritelty, joten jos lähden aamukahvin jälkeen kotiin, niin en ole ollut poissaoleva ja täten minua ei voida sanktioida. Yritä välttää henkilökohtaisuuksiin menemistä, se on turhaa.


      • Timppa998

        Vielä kerran. Olet tehnyt sopimuksen jossa on päivittäinen työaika 4h, eli sen pitää täyttyä että olet ollut keskimäärin sen neljä tuntia per päivä. Esim. Tulet maanantaina "töihin" ja olet vain kaksi tuntia ja lähdet kotia eli päivä jää kaksituntia vajaaksi. Tiistaina teet samallalailla, että lähdet taas kaksituntia etuajassa, niin sitten on jo vajausta neljä tuntia, eli sen päivittäisen työajan verran. Kun vajausta on sovitun työajan verran, niin sille päivälle tehdään luvaton poissaolo, vaikka olisit ollut aamulla kahvilla.....Se sopimus on sitova mihin olet nimesi laittanut, olkoonkin se työaika sitten neljä, viisi tai vaikka kuusi tuntia. Kannattaa harkita minkälaisen sopimuksen tekee ja mihin sen nimensä laittaa. Toivottavasti nyt ymmärretään, miten tuo menee.


    • lomautuksella

      Entäs jos menee aamukahville ja sanoo, että pää on kipeä kun duunipaikalla on outo haju tai kamala valaistus tai...sit vaan kotiin lepäämään. Pääseekö sillä orjuudesta joka on kohta totta kohdallani?

      • Timppa998

        Pääsee tuolla tavalla orjuudesta, kunhan käy noutaa saikkulapun. Aloittajallekkin vinkiksi, hae saikkua niin pääsee kaikki helpommalla. Ei tarvitse olla kipeenä mukana toiminnassa.


      • Aloittaja3
        Timppa998 kirjoitti:

        Pääsee tuolla tavalla orjuudesta, kunhan käy noutaa saikkulapun. Aloittajallekkin vinkiksi, hae saikkua niin pääsee kaikki helpommalla. Ei tarvitse olla kipeenä mukana toiminnassa.

        Ei tarvitse saikkulappua kolmeen ensimmäiseen päivään, taidat olla kuntouttavan hikipajan pikkunilkki :) ensin lait haltuun ja sitten pätemään.


      • Timppa998

        Kela ei tarvitse ekalta kolmelta päivältä, mutta kuntouttavan työtoiminta paikka tarvitsee sen jokaisesta poissaolopäivästä jos on sairas, lapsi sairas yms,Sama työkokeilussa.Edelleenkään ei kannata päteä ennen asioihin perehtymistä.....
        Ja ikävä kyllä täytyy tuottaa pettymys sulle, en ole hikipajalla. Vieläkö täytyy yrittää selittää?


      • Aloittaja4
        Timppa998 kirjoitti:

        Kela ei tarvitse ekalta kolmelta päivältä, mutta kuntouttavan työtoiminta paikka tarvitsee sen jokaisesta poissaolopäivästä jos on sairas, lapsi sairas yms,Sama työkokeilussa.Edelleenkään ei kannata päteä ennen asioihin perehtymistä.....
        Ja ikävä kyllä täytyy tuottaa pettymys sulle, en ole hikipajalla. Vieläkö täytyy yrittää selittää?

        Kuntouttavan työtoiminnan paikka ei tarvitse kolmeen päivään sairaslomalappua, luulisi sinun hikipajan tukityöllistetyn nilkin tuon tietävän :) samapa se mulle on, yksikään nilkki ei minun silmilleni tule hyppimään, ei hikipajassa eikä työkkärissä, osaan pitää oikeuksistani huolta. Ikävä kyllä moni ei tiedä oikeuksistaan tai ei uskalla niitä vaatia.


      • feeta
        Timppa998 kirjoitti:

        Kela ei tarvitse ekalta kolmelta päivältä, mutta kuntouttavan työtoiminta paikka tarvitsee sen jokaisesta poissaolopäivästä jos on sairas, lapsi sairas yms,Sama työkokeilussa.Edelleenkään ei kannata päteä ennen asioihin perehtymistä.....
        Ja ikävä kyllä täytyy tuottaa pettymys sulle, en ole hikipajalla. Vieläkö täytyy yrittää selittää?

        kuntouttavan työtoiminnan paikka sanoi ettei kannata laitta poissaolopäiviä koska hän ei niissä menetä mitään ( saa palkan kaupungilta ainakin minulle


      • RahaRatkaisee
        feeta kirjoitti:

        kuntouttavan työtoiminnan paikka sanoi ettei kannata laitta poissaolopäiviä koska hän ei niissä menetä mitään ( saa palkan kaupungilta ainakin minulle

        No ei kai ne halua menettää rahaa!

        Orjuuttajat saavat nimittäin jokaisesta orjuutettavasta kaikilta meiltä valtion veronmaksajilta 10,09 e/vrk/orja ja lisäksi useat kunnat maksavat toiset 10 e/vrk/orja.

        Orjuuttaja saa siis jokaisesta orjasta vähintään reilut 400 euroa kuussa vaikkei teettäisi sillä mitään orjatöitä.

        Jos se ilmottaisi orjan olevan poissa, se menettäisi orjasta saatavat rahat?


    • tyytteli55

      yhdistykset käärii rahoja orjatyövoimalla. ostaa kaupungilta palvelut teettää kuntouttavantyöntekiöillä, saa hyvi liksaa.

    • nyyttiliini

      kuntouttava työntekiä joutui yksin vastaamaan työpaikasta. ja viel sai valheet päälle

      • TehkääKANTELU

        Tehkää KANTELU ja valitus!

        Se on nimittäin LAITONTA!

        Oikeusasiamies pyysi asiaan ministeriön (STM) selvitystä.

        Kantelun myötä "kuntouttavassa" orjatyössä huomattiin ministeriössä (STM) selviä rikkeitä.

        "Kuntouttavasta" pakkoOrjatyöstä tehdyn kantelun perusteella STM on antanut lausunnon:

        "Työtoimintaa EI saa hankkia yritykseltä.

        Myös yhdistys tai säätiö voidaan katsoa yritykseksi jos se harjoittaa elinkeinotoimintaa.

        Sama pätee avoimilla markkinoilla toimiviin liikelaitoksiin."

        Lain mukaan työtoiminta ei saa korvata virka - tai työsuhteessa tehtävää työtä.

        Työtoimintaa ei myöskään saa hankkia yritykseltä.

        STMn mukaan tällä pyritään siihen, että kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työpanosta EI käytetä taloudellisen voiton tuottamiseen.

        Eli jos huomaatte orjatöissänne jotain mikä vähänkään viittaa siihen että orjilla teetetään mitään yritys eli liiketoimintaan liittyviä töitä, tehkää välittömästi kantelu viranomaisille!

        Orjatöissä olevan EI siis tarvitse eikä lain mukaan saakkaan tehdä mitään sellaista mistä voidaan millään tavoin laskuttaa toisilta yrityksiltä tai yksityisiltä henkilöiltä!

        Eikä orja saa tehdä yksinään töitä saati sitten olla vastuussa jostain työtehtävästä!


      • tuppura60

        yhdistyksellä parisenkymmentä orjaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7185
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4202
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2105
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2029
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1649
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe