Arvelluttaa psykiatrinen hoito

jussioulu

tuon Turun tapahtumien jälkeen. Olisiko parempi väistellä ja neuvoa ihmisiä hakemaan apua mielenterveysongelmiin esimerkiksi keskusteluhoidosta yksityisellä.

Karmaisevaa luettavaa Turun Kupittaan sairaalan tapahtumista.

Kuka valvoo potilaiden rauhoittavien lääkkeiden annostelun psykiatrian osastoilla niin kuin poliklinikoilla?
Miten mielenterveyspuolella kontrolloidaan sitä ettei potilas menetä fyysistä aktiivisuuttaan eikä väsy liiaksi saadessaan määräyksen käyttää neurolepteja tai muita sellaisia lääkkeitä, joilla haittana on väsymys?

Esimerkiksi monille masentuneille määrätään masennuslääkettä ja haittana joissakin masennuslääkkeissä on väsyttävä ominaisuus ja eikös nyt kuitenkin tarkoitus olisi saada voimaton masentunut ihminen aktiiviseksi ja jaksavaksi.

Onko hyvä määrätä jotain raskasta unilääkettä potilaalle, joka saisi unesta kiinni jollakin lievällä lääkkeellä kuten esimerkiksi melatoniini.

Voiko psykiatriseen hoitoon luottaa ylipäätänsä?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikukaanjoopajoo

      Ei voi luottaa. Heidän tarkoitus ei ole parantaa tai auttaa ihmisiä. Passivoitunut helposti käsiteltävä zombi on helppo ruokakuponki heille.
      Parantuneet ihmiset eivät ylläpitäisi suojatyöpaikkoja.
      Lääkkeitäkin voivat näppärästi varastaa omaan viihdekäyttöön, todella yleistä hommaa.

    • demokratia-rulaa

      Darvinistisen demokratian mielenterveydellisiä seurauksia ei voi hoitaa, ne ovat darvinistisen puoluekilpailun tulos ja siten myös enemmistön tahto. Psykiatrian tehtävä on yhteiskunnallistan ruumiiden keräys ja säilytys, sekä kustannustehokas hidas mutta nopeutettu hautaan saattaminen.

    • kapitalismi-rulaa

      Psykiatria ei ole terveydenhoitoa, eikä sairaanhoitoa, se on yhteiskunnallinen instituutio joka ylläpitää yhteiskuntahygieniaa siivoamalla pois ne jotka eivät pärjää henkisesti yhteiskunnassa. Ikävää asia on siinä mielessä että on olemassa psyykkisiä ongelmia jotka vaatisivat oikeasti ratkaisua.

      Psykiatria on siis susi lampaan vaatteissa. Onhan ehkä kuitenkin parempi että ihmisiä ei jätetä kokonaan heitteille. Psykiatria kuitenkin tarjoaa hitaan kuoleman kärsien nopean sellaisen sijaan.

      Psykiatria on kansainvälinen lääketieteeksi verhottu sosiaali-darvinistinen ideologia, joka jakaa ihmiset heikkoihin ja vahvoihin, ja jonka vahvin osaaminen on amerikassa.

      Ottamalla yhteiskunnallisen psyykkisten ongelmien ratkaisun paikan haltuunsa, ja laittamalla yhteiskunnalliset ongelmat yksilön heikkouksiksi, psykiatria samalla ajaa kapitalistista kilpailun ideologiaa maailmanlaajuisesti. Psykiatrian henkinen sisältö vaikuttaa aivan amerikkaisen unelman identiteetiltä.

      • amerikka-rulaa

        Näin amerikassa
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikkalainen_unelma

        "Elämän tulee olla parempaa ja rikkaampaa sekä täydempää jokaiselle, kykyjensä ja saavutuksiensa mukaisesti, riippumatta sosiaaliluokastaan tai niistä olosuhteista joihin on syntynyt."[1]


    • KAzz

      Viisauden alku on olla hakeutumatta virallisten niin sanottujen mielenterveyspalveluiden piiriin. Kupittaan tapaus on yksi tuhansista eikä sillä pitäisi olla päätöksenteon kanssa tekemistä. Tietenkin hyvä, että taas yksi lisäväläys psykiatrian alasta saatiin julkiseen tietoon, mutta meininki on ollut vastavaa ja muuttumatonta vuosisadan ja enemmän. Järjestelmä ja sen toimintatavat eivät tule muuttumaan, koska, kuten aikaisemmistä kommentteista tulee esiin, psykiatrian tarkoitus ei ole auttaa asianomaista vaan asianomaisen sidosryhmiä, vanhempia, naapureita, työnantajaa, poliisia, yhteisöä, valtiota ja niin edelleen, hankkiutumaan eroon ei-toivotusta henkilöstä.

      Pahempaa karhunpalvelusta ei voi lähimmälleen tehdä kuin ohjata tai, kuten osa tekee, uhkaillen pakottaa hänet "mielenterveyspalveluiden" piiriin. Pahimpana on psykiatria, mutta käytännössä jokainen muu virallista ajattelu- ja toimintalinjaa noudattava taho, psykologit, psykoterapeutit, sosiaalityöntekijät, ja valitettavasti myös oikeat lääkärit, ohjaavat henkilön oman vastaanottonsa kautta usein ennen pitkään psykiatrian käsiin. Jos haluaa auttaa läheistään, kaveriaan etc. henkisen hädän kohdalla, kannattaa ensimmäisenä tarjota omaa tukea ja kuuntelevan korvan ja, jos se ei ole mahdollista, suosittelen kolmannen sektorin paikkoja, joissa voi keskustella ilman pakottamisen pelkoa ja psykiatrisen "diagnoinnin" stigmaa ja vastaavaa sosiaalisenarvon menetystä.

      Australiassa erästä psykiatrian "asiakasta" sähköshokitetaan vastentahtoisesti kuin eläintä kidutettaisiin. Hän on yrittänyt saada oikeutta ja haastaa johtavaa psykiatria oikeuteen tuloksetta. Kaikki valitukset hylättiin, kunnes Kupittaan tavoin, asia on paisunut julkisuudessa niin suureksi, että viranomaistaho määräsi sähköshokittamisen, ainakin toistaiseksi, tauolle. Sadistinen johtava psykiatri Katz on tehnyt valituksen ja aikoo saada uhrinsa, anteeksi... potilaansa, takaisin sähkötettäväksi.

      Mental health patient sues Box Hill Hospital for assault after 'shock therapy' against his will
      http://www.abc.net.au/news/2015-12-17/mental-health-patient-sues-hospital-over-shock-therapy/7038740

      • KAzz

        Tilannepäivitys:

        Appealing to our Elected Representatives
        By JOHN READ
        Foreign Correspondent March 7, 2016

        http://www.madinamerica.com/2016/03/appealing-to-our-elected-representatives/

        "Dr Katz and his subordinate psychiatrists responded negatively to the Mental Health Tribunal’s decision (February 18th) to refuse them the right to continue the series of over 50 ECTs to GD – they responded by cancelling GD’s leave, reverting to tying him to his bed, and appealing the MHT decision. The MHT convened on March 2nd and, to everyone’s amazement, granted Drs Katz, Mackay and company permission to give GD yet another 12 ECTs (which they started that same afternoon and the next day)."


    • Kupittaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      182
      2001
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      276
      1531
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1315
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1107
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      73
      1098
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      81
      1041
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      183
      1018
    8. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      3
      868
    9. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      838
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      63
      825
    Aihe