Tutkiva "journalisti" Haans: Se on ROMMI ny

journalisti.Haans

Alla olen listannut vuoden 2009 verotuksessa vahvistetut 3 suurituloisinta kiinteistövälittäjää tuloineen. Toinen tuloluku on v. 2008 ja kolmas kasvuprosentti.
Tämän jälkeen on tulotiedot 2014 verotuksessa. ROMMI on välittäjien tuloromahduksen perusteella tosiasia, perustuuhan heidän tulonsa tehtyihin kauppoihin....
(öfverströminkin tuloista puolet on pääomatuloja 2014 verotiedoissa joten listaykkösenkin pudotus on valtava)


Öfverström Johan West House, Espoo vastaava hoitaja 536 506 eur 370 177 45%
Noin 271 000 euroa vuoden 2014 verotuksessa.

Gardziella Jari Habita konsernijohtaja 322 069 eur 242 491 33%
Tietoja ei löytynyt vuoden 2014 verotuksessa

Uitto Nina Bulevardin Kiinteistömaailma toimitusjohtaja 303 639 eur 233 431 30%
Tietoja ei löytynyt vuoden 2014 verotuksessa


Tuolloin (2009) elettiin aikaa, jolloin oikeisto-ylenkin masinoima "ennätyspitkä nousukausi" (kenellä, joko arvaat) virallisesti päättyi ja LAMA iski päälle voimalla.
SILTI, asuntokauppa vasta alkoi kukoistaa, näemmehän sen kusettajien tuloista. "Ymmärrettävästi" sanaa lama ei kuitenkaan natsit käyttäneet vaan "työvoimapula" oli kovaa valuuttaaaa.... syvän LAMAn "tappaessa" sopuleita "vaivihkaa"....

19

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omin_neuvoin

      Omalta osaltani esitän toisen selityksen muutokseen:

      Kolmisen vuotta sitten ostin isomman asunnon. Myyjät olivat palkanneet välittäjän, joka arvatenkin tienasi kaupasta jonkun tonnin. En tiedä miten paljon.

      Viime vuonna myin vanhan asuntoni pois. Omin neuvoin, joten välittäjät eivät tienanneet mitään.

      Tässä tapauksessa siis välittäjien potti pieneni, mutta kauppoja tehtiin silti eikä hintatasokaan juuri muuttunut.
      Ehkäpä muutkin myyjät ovat tajunneet maksavansa turhasta.

      • Tai miten olisi, jos samat henkilöt eivät ole joka vuosi eniten tienaavia kiinteistöalallakaan? :)


      • totuuss.toistakautta

        Välittäjien tuloromahdus kertoo vääjäämättömästi asuntokaupan tilan muutokset.

        Aivan samaan tapaa kuin valtion raju velkaantuminen sen, että "työvoimapulat" olivat demari-koira Jungnerin oikeisto-YLEn potaskaa ja että työttömiä on liki miljoona.


      • totuuss.toistakautta kirjoitti:

        Välittäjien tuloromahdus kertoo vääjäämättömästi asuntokaupan tilan muutokset.

        Aivan samaan tapaa kuin valtion raju velkaantuminen sen, että "työvoimapulat" olivat demari-koira Jungnerin oikeisto-YLEn potaskaa ja että työttömiä on liki miljoona.

        Suomen valtio on edelleenkin täysin alivelkaantunut. Edes bruttovelkaa ei Suomen julkisella sektorilla ole kuin hieman yli 60%. Nettovelkaa ei taida olla vieläkään...

        Ongelma on alijäämä. Jos alijäämää ei saada korjattua, Suomen talous on kusessa jo 10-15 vuoden kuluttua. Jos alijäämä pahenee, talous on kusessa jo paljon aikaisemmin. Toisaalta... Eiköhän se alijäämä ole kohta taas negatiivinen... :)

        http://www.findikaattori.fi/fi/44
        Tuossa kuvaajassa muuten on väärä otsikko. Siinä pitäisi olla julkisen sektorin tulos, ei alijäämä. Tilannehan on hyvä silloin kun alijäämä on negatiivinen, mitä se ei muutamaan vuoteen ole ollut.


      • winssi

        Velka / Bkt -suhde on todellakin kelvollinen, paljon matalampi kuin monessa muussa maassa. Tähän saakka olet oikeassa. Mutta todellisuus paljastuu kun otetaan huomioon että Suomessa julkisen sektorin osuus bkt:stä on jo noussut ohi menestyvän Tanskan ja on siten nyt suhteessa maailman suurin. OECD:n kuvaaja:
        http://www.hs.fi/talous/a1389852524817

        Tuo tosiasia yhdessä mainitsemasi jatkuvan alijäämän kanssa on se mikä Suomen tulee kaatamaan.
        Alijäämä esitetään sinunkin laittamassa taulukossa muuten puolitettuna, sitä on supistettu siinä huomioimalla pakolliset eläkemaksut. Todellinen alijäämä ilman eläkkeiden sosialisointia on noin 10Mrd/vuosi.

        Itse olen varautunut siten että saan ehkä puolet siitä eläkesummasta aikanaan mikä nyt työeläkeotteessani lukee. Uskoisin että toinen puoli sosialisoidaan kun tosiryske alkaa. Verot kun ovat palkkatasoon verrattuna kokolailla tapissa jo, perussosiaaliturva minimin lähellä jne. Silloin isku eläkepottiin on erittäin todennäköinen. Samalla toki lähtee mm. ansiosidonnaisesta ja asumistuesta myös. Vuokrat laskevat julkisen maksupiikin tylsyessä.

        Kärjistetysti siis velkaa on vielä vähän, sillä elää moni, mutta sen velan korkojen ja lyhennysten maksajia on todella suhteessa todella vähän ja joka päivä vähemmän.

        Tiedän kyllä että yksityinen sektori on viisi kertaa suurempi kuin julkinen Suomessakin. Suhde Suomessa on silti läpimätä. Kenttäpoliisien olematon määrä kaduilla esimerkkinä tästä. Sakkia julkkarilla on, mutta minimaalisesti maksajiensa hyväksi toimimassa. Toiminta on ennemminkin kansalaisia ja yrittäjiä vastaan virastoissa ja hallinnossa.


      • lissää.lopareita

      • voisit-joskus-selittää
        lissää.lopareita kirjoitti:

        Se teidän Miljonääri-JUSSI ...

        ( http://keskustelu.suomi24.fi/t/14212608/huonot-ajat-myos-miljonaari-jussilla--! )

        ... on yksi näitä panaman listalla olevia rosvoja ja tämän rosvon lähtölaskenta on nyt alkanut.
        Siinä sivussa rokottaa vielä teitä paskahousuja, 4 mrd euron leikkauksilla.

        Meinaatteko, paskahousut, asunnoissa juhlia, lopputili kourassa ?

        Mikä sinut Haans erottaa meistä "paskahousuista"? Ei sekö kun toimeentulotuella tms. istua käkit ja valitat netissä ja olet olevas niin kovin valveutunut kun ei ole (KUINKA VOISIKAAN?) velkaa tai omaisuutta?!


      • niinpä-juuri
        TheRat kirjoitti:

        Tai miten olisi, jos samat henkilöt eivät ole joka vuosi eniten tienaavia kiinteistöalallakaan? :)

        Hei, älä nyt anna tällaisten tosiasioiden häiritä, kun etsimällä etsitään niitä syitä siihen, että miksi ei rommaisi edes vähän heti huomenna ;)


      • selevä.ero
        voisit-joskus-selittää kirjoitti:

        Mikä sinut Haans erottaa meistä "paskahousuista"? Ei sekö kun toimeentulotuella tms. istua käkit ja valitat netissä ja olet olevas niin kovin valveutunut kun ei ole (KUINKA VOISIKAAN?) velkaa tai omaisuutta?!

        uskoisin, että JÄRKI


    • winswhodares

      Eräs asia joka puolestaan vaikutti välittäjien verotettavia tuloja nostavasti oli ylisuurten kilometrikorvausten joutuminen syyniin 3-4 vuotta sitten. Siihen saakka moni kiinteistökoijari oli nostanut osan palkastaan perusteettomina verottomina matkakuluina ja tämä leikattiin pois. Silti välittäjien verotettavat ansiotulot laskivat rajusti laman alettua. Palkkana maksettavan summan sivukulut tietysti nostivat välitysyritysten kustannuksia myös.

      Sana työvoimapula on palaverien hevonpaskabingojen ykkössana ollut jo kauan. Sellaista ei Suomessa ole eikä tule.

      • Lisäksi alalla on uusia toimijoita, firmoja noiden TV-julkkisten vetäminä, jotka vievät vanhoilta parroilta tuloja toisiin taskuihin. Kauppalamasta ei ole kyse.


      • Totta hemmetissä meillä on työvoimapula. Rupusakkia saa töihin melko helposti, mutta osaavan ja innostuneen yhdistelmää kun lähtee etsimään, niin vaikeaa on.

        Pahimpia tapauksia ovat ne, jotka lähettävät saman hakemuksen jopa sataan työpaikkaan ja sitten ihmettelevät julkisuutta myöten, ettei tärppää. Kyllä työnantaja näkee, ketä ei kannata edes kutsua työhaastatteluun.

        Itsekin hain tässä taannoin paikkaa, johon hakemuksia tuli kuulemma noin 150. Kolme hakijaa pääsi loppusuoralle ja itse hävisin silloin kielitaidon takia (tai näin ainakin minulle kerrottiin — olisi varmaan pitänyt lukiossa se Saksa ottaa). Mutta minusta on kuvaavaa, että mielenkiintoisen oloinen ja kohtalaisen hyvin palkattu homma, niin vakavasti otettavia hakijoita on kolme...

        Toinen kuvaava tieto on se, että mollin sivustojen kautta ei juuri työllistytä. Ei tietenkään. Eihän sinne kannata ilmoitusta työpaikasta edes laittaa. Jos työnhakija ei seuraa muita kuin pakollisia työnhakukanavia, niin tuskinpa se töihin oikeasti haluaakaan. :)


      • winssi

        Suomessa on valtavasti ylikoulutettua porukkaa alimittaisissa töissä. Yliopiston käyneitä 3500 euron koodareina, inssejä asentajan hommissa, kauppakorkean käyneitä controllereina ja muissa merkonomitason töissä.
        Pääsääntöisesti yrittäjät ja isompien firmojen rekrytoijat luulevat liikoja firmoistaan, palkkaavat liian fiksuja henkilöitä, maksavat työn tosikuvaan verrattuna hiukan liian suurta palkkaa, vaikka se ylikoulutetulle valitulle on matalahko ja pidemmän päälle motivaatiota laskeva taso. Ilmoitukseen laitetut poskettomat vaatimukset karkoittavat hakijoista paljon sellaisia jotka selviäisivät hommasta ihan hyvin matalammalla koulutustasolla ja olisivat tyytyväisiä ansiotasoon.

        Itse aikoinaan rekrytoidessani huomasin alkuun ottaneeni liian fiksuja hommiin. DI:n vaikka tavallinen perusinssi riitt tai vanhanajan teknikot. Sittemmin otin jopa oppisopimusasentajia, kurssikeskuksen läpinäätineitä jne opetin itse alkuun ja sitten yksin maailmalle. Jokainen pärjäsi, olii kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta tehdä työtä ko. henkilön palkka- ja osaamisikkunoiden yläpäässä. Tällaiset pysyvät hommissa kauan. Isot firmat eivät vie heitä kun tutkintotaso on liian matala. Nuo kaverit reissaavat edelleen ympäri maailmaa hommissaan ja hankkivat varmasti tänäpäivänä noin 70 tonnin vuositienestit

        Erittäin kuvaavaa yritysten asenteesta on se, että sinulle sanottiin saksankielen puutteen olevan syy rannalle jäämisee Tuon he lukivat jo hakemuksestasi. Itse saksan taitajana väitän ettei mitään muuta eurooppalaista kieltä tarvitse vähempää osata kuin juuri saksaa. Saksalaisten englanti on käytännössä täydellistä ja he ymmärtävät aautomaattisesti käyttää sitä tasapuolisuuden nimissä. Jos toimipiste on Saksassa, tilanne tietysti hiukan muuttuu.
        Todennäköisesti olit heidän mielestään alikoulutettu ja liian kallis verrattuna valittuun ylikoulutettuun. Jamppa haihtuu hommasta parissa vuodessa ja sitten otetaan uusi ylikoulutettu ja kierre jatkuu. Ylikoulutetun voi palkata mutta uratie ylös pitää olla selkeänä auki. Muuten tuli tehtyä virherekrytointi.


      • winssi
        Antigue kirjoitti:

        Lisäksi alalla on uusia toimijoita, firmoja noiden TV-julkkisten vetäminä, jotka vievät vanhoilta parroilta tuloja toisiin taskuihin. Kauppalamasta ei ole kyse.

        http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/tyotalous/asuntokauppojen-maara-laski-seitseman-prosenttia

        Tuossa on puhutulta ajalta kauppamäärien laskut, mukana niin välittäjien hoitamat kuin itsemyydytkin. Kuumaan aikaan Suomessa tehtiin asunto-osakekauppoja yli 80 000 ja välittäjien tilirommivuonna 2014 vain 65 000. Parissa vuodessa asuntokauppa supistui 3,5 Mrd eurolla, 18% ja se leikkaa juuri korkeimpia piiskaprovikoita välittäjiltä rajusti kun asetetut myyntiforkkarit jäävät toteutumatta. On valtava ero saavuttaa vaikka vain 85% forkkarista vs. 110%. Palkan pudotus 30 prosentilla tulee siinä helposti, aivan kuten Haans kirjoitti.

        Linkin alla on uutinen että kaupat ovat olleet sittemmin taas lisääntymässä. Tuo on patoutuneen ostotarpeen purkautuminen kestää siihen saakka kunnes erilaiset ostovoimaa ja uskallusta pudottavat toimet Suomessa käynnistyvät omasta tai ulkopuolisten tahdosta. Tämä kevät saattaa tarjota monelle viimeisen pelastautumismahdollisuuden noin vuosikymmeneen. Tervettä, kansalaisen toimeentuloa edesauttavaa nousukautta ei ole näköpiirissä.


    • Omakas
      • pyyhimmä.hyvin

        kusettajan "referenssillä" pyyhimmä persettä.


    • as.kauppa.puolittunut

      Ymmärsinkö oikein hieman sekavan logiikan. Avauksessa pitäisi olla ensin 2009 palkkatiedot, sitten 2008 palkkatieto ja kasvuprosentti 2009/2008.
      Ja kolmas vuoden 2014 tulotieto, jota ei kaikilta löydy.

      Jos näin, niin loogisestihan tuo menee. Oikeisto-YLE rummutti "työvoimapula"-valehtelua ainakin niin kauan, kun "demari"-koira Mikae Jungner istui oikeisto-ylen pääjohtajana eli vuoteen 2010 asti. Sitten olikin jo päällä finanssikriisi ja täýsi lama. HUPS ja pikatahtiin olikin syntynyt 500 000 työttömän armeijja mamujen hommiessa jäljellä olleissa työpaikoissa!

      Tottakai välittäjien tulot putosivat, koska asuntokauppa sakkasi ja on samalla alenevalla uralla tänäänkin. Kaikesta valtamedian valehtelusta huolimatta.

      • fdfsfsdsfsf

        SALALIITTO SALALIITTO SALALIITTO rommeli romps pruuuiiit!!


    • tyjtyjtjty

      On monta syytä miksi joidenkin kiinteistövälittäjien tulot romahtavat, eikä sillä välttämättä ole mitään tekemistä markkinoiden kanssa.

      Jos joku tienaa satoja tuhansia vuodessa välittäjänä, ei hänen muutaman vuoden jälkeen tarvitse tehdä pahemmin töitä ja silti voi elää mukavasti. Tuskin sellaisen, jolla on yli miljoona euroa säästössä/sijoituksissa tarvitsee pahemmin huolehtia, vaikka tulot puolittuisivat. Jotkut aiemmin huipputuloja saaneet ovat voineet vain vähentää töitään, koska heidän ei yksinkertaisesti enää tarvitse tehdä. Itse asiassa, jos on tienannut pari miljoonaa, voi jo pelkillä säästöillä elää loppuelämänsä.

      Toiset välittäjät voivat myös päättää nostaa tulojaan yrityksestä joinain vuosina. Nimittäin yrittäjillä on vaihtoehto: vaikka yritys tekisi miljoona euroa voittoa, ei hänen tarvitse nostaa voitoista euroakaan itselleen. Tällöin verottajan mukaan henkilöllä ei ole tuloja, vaikka oikeasti hänen yhden hengen yrityksensä olisi tehnyt valtavia voittoja. Tämä on aivan normaali verosuunnittelua, vaikka yritys tekee paljon voittoa, ei verotuksen takia rahoja kannata aina maksaa ulos yrityksestä. Huomaa, yrityksen ja henkilön tulot ovat eri asia, vaikka yritys olisi vain yhden henkilön yritys.

      Kolmas juttu on se, että välittäjäbisnes on voimakkaan muutoksen alaisena. Kaikkein eniten tienanneiden lista muuttuu lähes kokonaan joka ainoa vuosi. Joten yksittäisten välittäjien seuraaminen on hölmöä, koska se ei kerro yhtään mitään markkinoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe