Porin terveyskeskus ei ota kilpirauhaskokeita

Pori_säästää_potilailta

Porin terveyskeskus on saanut Suomen Kilpirauhaspotilaat ry:ltä avoimen kirjeen. Potilasyhdistys arvostelee Porin terveyskeskuksen toimintaa kilpirauhaspotilaiden tutkimisessa.

Potilasyhdistys on saanut tietoonsa, että Porissa ei säästöjen takia oteta kilpirauhaskokeita, ja potilaat jäävät ilman diagnoosia. Johtava lääkäri ei vastannut potilasyhdistyksen kyselyyn.

Yle on tehnyt asiasta uutisen. Ylelle Porin johtava lääkäri on vastannut. Potilaille ei vaivauduttu vastaamaan.

http://yle.fi/uutiset/porin_johtava_laakari_torppaa_syytokset_kilpirauhasen_vajaatoiminta_otetaan_vakavasti/8822895

http://kilpirauhaspotilaat.fi/ajankohtaista/avoin-kirje-porin-terveydenhuollolle-2

32

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauniitjarohkeatVOK

      Pitää katsos säästää että VOK:eihin saadaan palkattua hoitsu paikalle 24H jos paremmille kansalaisille tulee pipi sormeen tai jotain ja tottakai tarvii olla valmius ajaa heidät heti yksityiselle jos joku rasisti Suomalainen on antanut sukupuolitaudin raiskau..anteeksi..yllätysseksisessioissa pururadalla pusikossa.

      • Ylermitv

        Näkeehän taas että lääkärit eivät vastaa kansalaisille yhtään mitään. Toimittajille ne vastaa etteivät joudu epäilyn alle. Mutta niille pitää varata aika ja niiden pitää saada tietää kysymykset etukäteen, että ehtivät postittaa kysymykset johonkin.ministeriöön.joka laatii epäkurantin vastauksen josta ei pirukaan ota selvää.
        Lisäksi yle valtion yhtiönä lisää oman totuutensa asiaan joten kukaan ei enää varmaan muista mitä kysyttiin kun.vastaus viimein saadaan.
        Näinhän tuo menee


    • htghdhdh

      no valvirallehan tuosta pitää kannella, ja eduskunnan oikeusasiamiehelle, ja terveysministerille, jos jotain potilasta ei tutkita oireiden mukaan!! Jos on oireita jotka voisi selittyä kilpir. taudilla, niin kai ne on oikeus saada tutkittua! Ei tuo kirjeen kirjoittaminen auta mitään, jos ei ole virallisesti dokumentoitu kantelu, joka on pakko tutkia, ja se tutkitaan.

      • Faivieter

        Eikä tutkita. Ainoat työhönsä uppoutuvat tutkijat suomessa on miesgynegologit.
        Valvieteri tutkii vaan tiliotteitaan jotka valtio maksaa.


      • tehtailkaa_valituksia

        Eiköhän valituksessa ole ensin turhaksi osoittautuva kantelu ylilääkärille. Sitten aluehallintovirastoon
        Tehkää nyt aluksi vaikka vain kymmenentuhatta (10 000) valitusta. huomaavat, että vähemmällä pääsee kun alkaa hoitaa potilaita kunnolla


    • Radio_Pori
    • jodipilleri

      Ei tietenkään tutki koska kilpparisairautta on suomessa aivan HELVETISTI koska tsernobyl ja fukushima, sekä säästösyistä joditon suola. Johan siinä menis konkkaan koko laitos. Sitäpaitsi jos suurin osa ihmisistä kärsii kilpirauhasoireista, niin eikö se ole silloin normaali tila noin niinkuin filosofiselta kannalta katsottuna.

      • katastrofi_tilattu

        Thyroxin-lääkittyjä oli vuodenvaihteessa noin 305 tuhatta. Saman verran lääkitsemättömiä. Heille kehittyy odotellessa autoimmuunityreoidiitti ja sydän ja verisuonitauteja. Myöhemmin siis hoitotarve räjähtää


    • huippukallista_säästöä

      T4V-koe ei montaa euroa maksa.
      Enemmän maksaa se että potilas on joka viikko vastaanotolla (*) sietämättömiä oireitaan valittamassa. Arvauskeskuslääkärin vastaanottovartti maksaa palkkakuluna kymmenien verikokeiden hinnan
      (*) Ystävää seurasin loppuvuoden 2014. Hyvin vähät viikot jolloin ei käynyt terveyskeskuksessa. Minulle riitti, kustansin hänelle ykstyislääkärin

    • säkki_päässä

      Pori ja Tampere ovat kilpirauhashoidon takapajuloita.
      Muistattehan MOT-ohjelman 22.9.2014. Lääkäri myönsi Jasminen vihdoinkin toipuneen T3-lääkkeellä mutta kieltäytyi kirjottamasta reseptiä

    • fjkk

      Harmillista. Onko koe sitten niin kallis? Kalliimpi kuin muut?

      • melkein_ilmainen

        Maksaa muutaman prosentin lääkärin tuntipalkasta


    • Divertikkuli

      Jos vaikka ottaisivatkin kaikki tarvittavat kokeet, niin seuraava ongelma on siinä etteivät osaa niitä sitten tulkita. Esimerkiksi alle yhden oleva TSH = liikatoiminta. Sama se vaikka kilpirauhashormonien arvot olisivat alalkolmanneksessa. Semmoisia puoskareita. Ja jos saa lähetteen endokrinologille Porissa niin se onkin sitten sellainen "onnenpotku" josta ei välttämättä selviä. P. Korsoffilla käyneet tietää. Tampereella vastaavan "potkun" saa joutuessaan S. Metson syynättäväksi. Naisia molemmat. Empatia ja käytöstavat puuttuvat lääketieteellisen osaamisen lisäksi.

      • endonobs

        Nykyisiä vitsi-"viitearvoja" ehdittiin käyttää pitkään ennenkuin huomattiin vertailuväestössä olleen runsaasti alkavia Hashimoto- ja vajaatoimintasairauksia. Huolellisempi tutkimus antoi viiterajat:
        TSH 0.25-2.12 mIU/l - T3v 3.8-7.0 pmol/l - T4v 8.3-18.9 pmol/l
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15785248
        Hoitaa pitäisi kun TSH ylittää arvon 2 jotta vältyttäisiin sydän- ja verisuonisairauksien ja "Hashimoton" kehittymiseltä. Raskaana oleville ja raskautta suunnitteleville hoitoraja on jopa Suomen hoidonestoyhdistyksen ("endokrinologiyhdistys") suosituksessa 2½. Englannissa kansallinen N.I.C.E -suositus on että tälöin TSH alle kahden JA T4v viitealueen yläosassa.
        Suomiendojen jälkeenjääneisyyden ja lukutaidottomuuden eräs monista osoituksista on että eivät tiedä synteettisen hormonin vaikutusta aivolisäkkeeseen, joka alentaa TSH:ta vaikka muualla kropassa on T3-puutos. Ilvesmäki ja Välimäki ovat monissa yhteyksissä kertoneet että TSH pitää usein ajaa hyvinkin alas


      • alentakaa_hoitorajaa

        >> Hoitaa pitäisi kun TSH ylittää arvon 2 jotta vältyttäisiin sydän- ja verisuonisairauksien ja "Hashimoton" kehittymiseltä <<
        Jossain saksankielisessä tekstissä oli hoitoraja 1,6 silloin kun TPOab on koholla jotta autoimmuunityreoidiitin kehitys pysähtyisi ja täten 90% nykyisten vajiksien aiheuttajista poistuisi


      • 90-prosenttia-vajiksista

    • cost-explosion

      Vakuutusyhtiöillä ei ole varaa käyttää tyhjäkäyntistä perusterveydenhuoltoa, jossa kustannukset räjähtävät kun
      a) tilaavat kilpirauhaspotilaille lisäsairauksia http://bit.ly/1RNoc2N
      b) eivät lääkärit ole niin lukutaitoisia että osaisivat hoitaa vajisspotilaat niin ettei viikottain tarvi käydä vastaanotolla http://bit.ly/1mKHqvP

    • hunningolla_vuosia

      Minulla on ollut kilpirauhasen vajaatoiminta todettuna parikymmentä vuotta.
      Vilkaisin viime arvauskeskuksessa käynnin yhteydessä saamaani koetulosten listaa, jonka oikein vaatimalla joutui pyytämään. Huomasin, että on otettu vain yhtä arvoa ja tämäkö se on porin perusturvan säästötoimintaa?
      2016 otettu vain s-tsh, joka oli 2,4 helmikuussa.
      2015 marraskuussa otettu s-tsh 1,7 ja maaliskuussa s-tsh 4,8 ja s-t4v-v 17.
      2014 marraskuussa otettu s-tsh 14 ja s-t4-v 16.
      Lääkitys ollut kokoajan sama thyroxin 1,5 100 mikrog.
      Koko sairauden aikana olo ei ole koskaan ollut tasapainossa, ei saa mitään tietoa edes kysymällä, labratuloksia täytyy vaatia paperisena itselle ja kerran alkuvaiheessa sain ajan erikoislääkärille satakunnan keskussairaalaan. Sinne mentyäni erikoislääkäri katsoi sen aikaisia labratuloksiani ja sanoi lääkitykseni kunnossa mene kotiin. Käynti siellä oli yhtä tyhjän kanssa ja maksoi aivan helvetisti.
      Mielestäni orionin synteettinen lääke ei minuun tehoa, kun kokoajan väsyttää, veto poissa ja alle 10 ilmalla on kylmä ja 11 yli lämoötilassa on helvetillisen kuuma, että hiki virtaa ja tuntuu tukahtuvan.

      • Potilasyhdistys

        Mene tuonne kilpirauhaspotilaiden yhdistyksen sivulle, ne jotka kirjoittivat avoimen kirjeen Porin terveyskeskuksen johdolle. Sieltä voi saada vastauksia ja tietoa. Osaavat paljon paremmin kuin Porin lääkärit.
        http://kilpirauhaspotilaat.fi/


      • tyytymätön1
        Potilasyhdistys kirjoitti:

        Mene tuonne kilpirauhaspotilaiden yhdistyksen sivulle, ne jotka kirjoittivat avoimen kirjeen Porin terveyskeskuksen johdolle. Sieltä voi saada vastauksia ja tietoa. Osaavat paljon paremmin kuin Porin lääkärit.
        http://kilpirauhaspotilaat.fi/

        Ei ole lääkärin osaamisesta kyse.Tutkimuksiin ei vaan pääse.Olen muutaman vuoden verran pyytänyt.myös Karralta.Vastaus jyrkkä ei.


    • Potilaista_säästetään

      Porissa mitataan vain yksi kilpirauhasarvo, TSH. Se ei riitä. Kaikkien lääkäreiden pitäisi tietää tämä.

      Endokrinologian professori Matti Välimäki on kirjoittanut monta artikkelia ja sanonut, että pitää mitata TSH ja ainakin T4V ja alussa vasta-aineet. Mutta lääkärit eivät lue oman professorinsa kirjoituksia.

      Porissa ehkä tiedetään, mutta säästetään. Säästetään potilaiden terveydestä.

    • onnisuosii

      Ainoastaan tehdään kilpirauhas kokeet satakunnankeskussairaalassa . Tarkoitan niitä oikeen kunnollisia , mistä totuus paljastuu . Täytyis varmaan saada lähete sairaalaan sisätautipolil , sinne minutkin lähetettiin ihmeellisten iho oireiden ym. takia . Hyvä lääkäri määräs sieltä polilta minut verikokeisiin , yllätys yllätys , kuinkas sattuikaan löytyi liikatoiminta , mitä nyt tarkkailaan jatkuvasti verikokeil lääkityksen lisäks . Ei siis voi olla kauheen kallis juttu , jos kerran kuukausittain tarkkailaan .

    • säästöjä

      T4V ei ole kallis koe, maksaa noin 10 euroa. Siitä säästetään, vaikka se on pakollinen jos haluaa selvittää, onko kilpirauhasessa vikaa.

      • Kettuttaja

        Ihmeellistä säästämistä, että ei oteta T4V koetta, josta tietääkseni selviäsi onko esim. liikatoimintaa. Leikitään ihmisen terveydellä. Perusturvan pitää säästää ihan vika asiassa.


      • saispolkeesuoho

        eipä tunnu poris pääsevä eres terveyden hoitajalle tuntuu olevan viisaampia kuin lääkärit.


      • junailija

        porissa ei sairaanhoitajat osaa tehdä hoidontarpeen arviointia. huonosti osaavat myös lukea ja kirjoittaa. vaikea heidän on myöskin ymmärtää edellisen sairaanhoitajan pitkiä, puuduttavia ja värikkäitä potilaskirjauksia.
        käytä valinnanvapauttasi. osta halpalippu tampereelle ja käy siellä terveyskeskuksessa.


    • hotdokki

      Yhdyn edelliseen puhujaan mutta vain sanojen muodossa.
      Ei aikuinen matkailija kirjoita tänne naisten rintojen koosta.
      Nythän on niin että taitaa olla miestenlehtien kansikuvatytöt ainoat joiden rinnat on nähty, äitin lisäksi tietennii...

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      360
      4175
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1779
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      63
      1520
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1306
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe